SACCSIV – blog ortodox

Articolul zilei (17.11.2010): Afisele din Ierusalim cer construirea templului lui Solomon

Posted in ISRAEL, TEMPLU by saccsiv on noiembrie 17, 2010

   Citez din articolul Afisele din Ierusalim cer construirea templului lui Solomon:

   În timp ce tensiunile continuă să existe în jurul Muntelui Templului, după revoltele din şi în jurul Orasului Vechi al capitalei Ierusalim de la începutul lunii [martie], o nouă campanie, care cere construirea celui de-al treilea Templu in  varful site-ul sfânt, si-a făcut loc pe lateralele a 200 de autobuze Egged din oraş, care etaleaza acum postere ce oferă o imagine a templului reconstruit pe Munte, şi nimic altceva. 

   Afişele, care conţin expresia ” Beis HaMikdosh poate fi reconstruit rapid şi în zilele noastre,” au fost sponsorizate de către  grupul ” Tara noastră Israel “, care este condus de Rabinul Shalom Dov Volpo şi activistul Baruch Marzel, omitând actuala  structura a site-ului – şi anume Moscheea Al-Aksa şi Domul Stâncii.

Organizatorii campaniei au ales să lipeasca afişele pe autobuzele ale căror trasee principale sunt prin cartierele arabe din Ierusalimul de Est.

   În ceea ce priveşte campania, Volpo a declarat că Israelul aşteapta cu sufletul la gura venirea lui Mesia şi reconstruirea templului.

   “Preşedintele Obama şi arabii stiu ca Templul va fi construit pe Muntele Templului”, a spus el. “În locul construcţiilor provizorii, care sunt acolo azi.”

   Adresându-se Jerusalem Post duminica, Marzel a spus că nu a fost nici o greşeală faptul că altarele islamice au fost lăsate pe din afară in imagine.

   ” Noi prezentăm adevărul, în faţa tuturor şi spunem cu voce tare ceea ce crede fiecare evreu”, a spus Marzel. “ Pentru asta al treilea Templu trebuie să fie construit imediat pe Muntele Templului şi pentru asta moscheea nu ar trebui să fie acolo.”

” Mâine seara când vom ajunge la sfârşitul Seder Pesah, a continuat el,” vom spune, “Anul viitor, într-un Ierusalim reconstruit.”  Ce înseamnă “reconstruit”? Inseamnă cu cel de-al treilea templu intact. “

   Marzel a ignorat orice fel de nemultumiri pe care reclamele le-ar putea starni printre musulmanii capitalei, zicând: “Se supara pentru că suntem în viaţă şi că suntem vii aici”.

   “Dacă un astfel de punct de vedere ii va enerva, apoi şi noi putem spune ceea ce credem cu adevărat şi pentru ce ne-am rugat de trei ori pe zi. Cu scopul de a reconstrui templul sfânt in partea de sus a Muntelui Templului, şi asta mâine – fara sa mai aşteptam. “  http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=172008

   Adevarul este ca evreii au acum tot ce le trebuie pentru a reconstrui templul, inclusiv o juninca rosie. Anuntul despre juninca rosie a fost facut de rabinul Chaim Richman, reprezentantul Institutului Templului, pe postul national de radio  , pe data de 2 martie 2010.

   Avand in vedere ca rabinul a spus ” o juninca rosie kosher este bine si in viata in Israel” inseamna ca juninca s-a calificat deja, adica este suficient de matura pentru a nu mai exista posibilitatea aparitiei unor fire de par de alta culoare. Cenusa acestei juninci este necesara pentru purificare. Indicatiile cu privire la ea se afla in Numeri:19.2- trebuie sa fie fara cusur; sa nu aiba defecte; sa nu fi purtat jug niciodata. Conform spuselor Institutului Templului, pe langa cerintele din Numeri:19 multe alte cerinţe i-au fost transmise oral lui Moise şi acestea au fost transmise  de către rabini, de la o generaţie la alta, până în prezent. Acestea sunt expuse în scrierile tradiţiei orale. Traditia spune ca “ Juninca trebuie să fie de trei ani şi perfectă în roşeaţa sa. Acest lucru înseamnă că prezenţa a doar două fire de par de alta culoare o va face nevalabila. Chiar si copitele trebuie să fie de culoare roşie. Trebuie să fie, de asemenea, complet lipsită de orice pată sau defect fizic, intern sau extern.”

   Se presupune ca au fost doar nouă juninci roşii in istoria Israelului. Aceasta nou junincă roşie, ar fi a zecea. Mamonides, Inteleptul evreilor, a declarat că, în zilele celei de a zecea juninci roşii va veni Mesia si ca ea va fi pregatita chiar de acesta.

   Faptul ca Insitutul Templului a facut acest anunt  inseamna ca juninca a implinit cei minim trei ani ceruti  si din acest moment templul poate fi reconstruit oricand. De aceea si interdictiile asupra Muntelui se inmultesc iar grupurile pro-templu desfasoara o activitate sustinuta. 

   Daca ce a spus Maimonides este adevarat inseamna ca ne aflam in acele ” timpuri mesianice”, desi nu cred ca mai era nevoie  si de aceasta confirmare. Unii sustin ca cei trei ani si jumatate prevestiti de Daniel au inceput anul trecut in iulie. Cifrele biblice, 70 si 7, prezente tot in Daniel 9:24-27, sunt cifre cu o insemnatate aparte pentru evrei  iar dupa calendarul evreiesc ne aflam in anul 5770, un an plin de semnificatii pentru ei.

   Cititi va rog si:

VIDEO: Incet-incet, se mai adevereste inca o profetie din cele legate de VREMURILE DIN URMA: evreii au construit JERTFELNICUL CE VA FI PUS IN TEMPLU …

   Dar oare ce Mesia asteapta evreii necrestini? Cititi va rog:

VIDEO (si trascriptul): RABINI despre SFARSITUL VREMURILOR si … MESIA

   Ca vremurile apolcaliptice bat la usi, este indubitabil. Iata ce zic profetiile:

Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII …

Pomenirea Sfantului Cuvios NIL ATHONITUL. Sa ne reamintim de extraordinarele sale PROFETII despre ANTIHRIST si MUNTELE ATHOS …

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

PROFETIA Sfantului ANATOLIE al OPTINEI despre vremea cand ERETICII VOR PUNE MANA PE BISERICA …

Sfantul EFREM SIRUL despre ANTIHRIST …

Parintele PAISIE AGHIORATUL despre 666, cartele electronice, buletine electronice

34 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 17, 2010 at 7:43 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Ciprian said, on noiembrie 17, 2010 at 8:12 am

    “Preşedintele Obama şi arabii stiu ca Templul va fi construit pe Muntele Templului” ce treabă are Obama cu asta?!? Îmi explică și mie cineva?

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 17, 2010 at 8:17 am

      Ciprian

      Nu inteleg exact ce nu intelegi.

      Apreciază

      • Ciprian said, on noiembrie 17, 2010 at 8:20 am

        Păi președintele obama este președintele israelului unde este muntele? De ce a aruncat numele lui acolo… este cumva viitorul președinte mondial?!?

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 17, 2010 at 8:29 am

        Ciprian

        E marioneta de pe fotoliul prezidential al SUA, un stat foarte important in ecuatie.

        Apreciază

  3. mucenicul said, on noiembrie 17, 2010 at 9:11 am

    articolul e din 6 aprilie 2010. atunci a fost chestia cu afisele.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 17, 2010 at 9:23 am

      mucenicul

      Articolul e din 10 noiembrie si in el se specifica limpede ca sunt preluate informatii din Israel, din martie.

      Acum, tu ce vrei? Ai aflat ca s-au sucit intre timp si nu mai vor sa construaisca templul? Sau nu mai prezinta interes, caci informatia e de cateva luni? Sau care ar fi ideea?

      Apreciază

      • mucenicul said, on noiembrie 17, 2010 at 11:14 am

        articolul e de la mine de pe blog si e din aprilie. ide l-a preluat acum. nu e vorba ca nu mai e valabila construirea templului ci ca nu e de actualitate chestia cu afisele. nu mai fi asa de intepat si intai verifica.

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 17, 2010 at 11:23 am

        mucenicul

        Deci despre asta era vorba …

        Nu sunt intepat dar ai postat o propozitie fara cap si coada si ma gandeam la multe, nu si ca e preluat de la tine.

        Sa verific eu? Pune-l pe el sa scrie MARE SI VIZIBIL (asa cum fac eu cand preiau sau traduc un material) ca a preluat de la tine.

        Apreciază

      • AdrianV said, on noiembrie 17, 2010 at 11:49 am

        Adrian V.

        Saccsiv, fara sa te superi chiar ai fost intepat aici. In plus oricine e vinonvat mai putin tu; sa recunoastem si cand gresim ca asa ne sta bine.

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 17, 2010 at 12:06 pm

        AdrianV

        Pierd timp pretios cu interventii ca ale tale.

        Eu recunosc intotdeauna cand gresesc. Mucenicul a suspendat initial o propozitie. M-am lamurit de abia dupa aceea si am constatat ca fratele ide a pus la final un link spre mucenicul, pe care eu il ignorasem total.

        Nu asa se face. Se scrie mare: „CITEZ DIN” sau „PRELUAT DE LA” sau ceva de genul asta. Nu trantesti sursele, ca sa nu zici ca nu le-ai pus.

        Oricum, m-am lamurit cu fratele mucenicul. La ce a trebuit insa sa te mai bagi si tu? Nu-mi raspunde, caci n-am timp de dialoguri fara rost.

        Apreciază

    • AdrianV said, on noiembrie 18, 2010 at 11:59 am

      No comment

      Apreciază

  4. cristina said, on noiembrie 17, 2010 at 9:22 am

    in ziarel locale de prin sept-oct scria ca americanii au facut o propunere premierului sa inghete constructiile din partea de est a orasului pentru 2 luni si raspunsul trebuia dat la inceputul lui noiembrie, iar ca plata pt aceasta inghetare se vor da nu stiu cate avioane noi si moderne americane de lupta cadou, un imens credit nerambursabil vreo 3 sateliti de comunicatie si inca nu stiu ce alte cadouri si facilitati, iar politicienii ziceau bine, dar dupa astea 2 luni sa nu aveti pretentii din nou la inghetarea constructiilor, evident… li s-a aprobat si aceasta pretentie, si pana la urma tot au respins oferta, deci au dat raspuns ferm ca nu, nu sunt de acord cu inghetarea

    Apreciază

  5. cristina said, on noiembrie 17, 2010 at 9:26 am

    acum ma gandeam eu: ce e chestia asta cu 2 luni? ce inseamna in materie de constructii o pauza de 2 luni? ce e asa de important? ca si cand se construiesc cele mai mari moluri sa cartiere rezidentiale, si se ajunge la fundul sacului cu bani, se mai ia o pauza si se continua construirea cand vin fonduri, se poate si cjumate da sau mai mult

    nu zic eu ca sa se construiasca sau sa nu se construiasca, pt ca eu habar nu am ce si cum, de ce e bine si de ce e rau cu constructiile astea, si chiar nu inteleg de ce atata inversunare si de la unii si de l altii cu construitul, ca e destul pamant de facut cartiere rezidentiale peste tot

    dar ce asa chestie importanta, uite ce mare cadou numai pt 2 luni de pauza, ce e cu asta 2 luni??

    Apreciază

  6. cristina said, on noiembrie 17, 2010 at 9:27 am

    scuze

    cjumate da = jumatate de an

    greseala de scris

    Apreciază

  7. mucenicul said, on noiembrie 17, 2010 at 11:33 am

    @ saccsiv
    nu ma deranjeaza chestia cu preluatul si el a pus sursa. problema era doar cu actualitatea acestor afise. restul informatiilor, despre juninca si templu, sunt inca de actualitate.

    Apreciază

  8. constantin said, on noiembrie 17, 2010 at 4:57 pm

    red hefer – la asta face referire ritualul iudaic de purificare a templului si a poporului. pentru a reincepe ciclul de jertfe iudeii au nevoie de cenusa de la arderea de tot a unei ‘red hefer'(deja ati scris nu mai detaliez ce este) si de toate celelalte trecute in legea veche. de o importanta cruciala sunt prescriptiile la purificarea preotilor, templului, altarelor si a poporului pentru a putea sluji. in Biserica prescriptia referitoare la puritate(neprihanire, ca sa intelegeti) rituala este de mare preocupare. din acest motiv este interzisa sub cele mai aspre canonisiri intrarea in Sfantul Altar, atingerea obiectelor de cult, a Sfintelor Odajdii etc. de catre cei nesfintiti(mireni). doar membrii clerului au dreptul sa o faca. daca s-a intmplat insa, atunci exista rugaciuni de purificare/resfintire a obiectelor de cult. in iudaism ideea de sfintenie asa cum este ea prezenta in Revelatia crestina nu exista, sau mai corect spus era o revelatie incompleta(‘umbra a legii celei noi’ cum spun Sfintii Parinti). cu toate acestea prescriptiile erau foarte exacte si aveau scopul pregatirii pentru venirea Lui Hristos si instituirea Bisericii. in ce priveste anuntul de mai sus mi se pare ca pana la urma s-a dovedit ca nici aceasta juninca NU S-A CALIFICAT CA RED HEFER GASINDU-I-SE O IMPERFECTIUNE. ceea ce este de subliniat cu adevarat insa, sunt doua lucruri pe care le treceti cu vederea.
    1. S-A IMPLINIT PROFETIA MANTUITORULUI DE LA MATEI UNDE ZICE CA IUDEII VOR FI DUSI ROBI LA NEAMURI ” pana ce se vor implini vremurile neamurilor”. PROFETIA ACEASTA S-A IMPLINIT IN ANUL 1948 ODATA CU REINFIINTAREA STATULUI IUDEU DUPA 2000 DE ANI. am intrat deci in perioada Apocaliptica a sfarsitului umanitatii asa cum o stim noi acum. mai pe romaneste ne indreptam spre antihrist.
    2. exista o organizatie in Israel, numita ‘temple mount'(muntele templului) CARE A REUSIT SA REFACA VESMINTELE SI VASELE RITUALE DUPA PRESCRIPTIILE VECHIULUI TESTAMENT. TOT CE LE LIPSESTE ESTE TEMPLUL SI……RED HEFER(VACUTA ROSIE). dupa afirmatiile Sfantului Apostol pavel antihrist va fi ‘intronat'(se va numi pe sine dumnezeu) in templul reconstruit al lui Solomon. asa ca de ce va mirati? scrie in Scriptura…..(2Tesaloniceni2, 4)

    Apreciază

  9. Karoll said, on noiembrie 17, 2010 at 5:30 pm

    Evreimea doreste sa vina pe pamant mesia al lor, falsul mesia, pe care-l asteapta, pe antihrist care le va respecta dorintele de stapanrie asupra omenirii,sa-i faca stapani peste ceilalti, peste goy, adica animale,asa cum considera ei pe non evrei, si doresc construirea templului !

    Apreciază

  10. Stefan said, on noiembrie 17, 2010 at 10:02 pm

    @Karoll.Foarte bine si adevarat ai spus frate Karoll,cu o corectie mica,nu goy ci goimi ne numesc evreii pe noi Crestin Ortodocsii si nu animale suntem considerati ci mai rau,daca ai ocazia poate sa citesti „protocoalele inteleptilor sionului” ca sa observi in ce hal suntem facuti si de fapt cum vor ei sa ne trateze pe noi si cam (cu)ce ne asteapta !

    Apreciază

  11. Stefan said, on noiembrie 17, 2010 at 10:14 pm

    @AdrianV si @mucenicul : pentru ca suntem in post,parerea mea umila,fara sa fiu subiectiv in ceea ce-l priveste pe fratele saccsiv,ar trebui fratilor nu sa punctati foarte concis acolo unde aveti dreptate,logic cineva a postat acum ceva timp acest articol preluat de fratele saccsiv,dar spre exemplu eu l-am citit prima oara in viata mea doar acum si la fel ca mine si altii,care ar fi problema ? Hai sa fim un pic mai smeriti si sa ne bucuram ca suntem mai multi care citim un articol de altfel interesant ptr. toti Crestin Ortodocsii,si sa ne gandim cum sa facem sa izbandim in lupta noastra de a raspandi atatea milioane de informatii pe care voi le preluati ,le traduceti si le oferiti celor ca si mine care discerne cu acuratete atatea informatii si urmeaza poate si cu ajutorul vostru,Calea, Adevarul si Viata ! Doamne ajuta-va ! „Sa luam aminte!”

    Apreciază

  12. madalina said, on noiembrie 18, 2010 at 7:16 am

    si eu citesc de mult timp acest site, fara sa comentez prea multe.
    dar, de la un timp saccsiv esti cam tafnos, inainte nu erai asa, acceptai comentariile mai linistit. poate se intampla ceva cu tine. oricum, nimeni nu merita asa o atitudine.
    eu voi continua sa citesc articolele tale, sunt folositoare.
    daca vrei sa tii cont de parerea noastra, tu decizi.
    Doamne Ajuta!!!

    Apreciază

  13. john said, on noiembrie 18, 2010 at 7:31 pm

    Ei se agita de multa vreme, bat toba si joaca tzontzoroiul pe tema asta. Acuma a aparut si junica (nu-mi garanteaza nimeni ca n-o fi modificata genetic… ca doar astia sint in stare de orice, numai ca sa le iasa cum vor). De fapt, oricit de ciudat ar parea, NU de ei depinde venirea Antirhistului. Ei sint niste nenorociti care cred ca daca stau pe un munte de bani si au la mina o sleahta de oameni de stiinta corupti si indoctrinati si o alta de politicieni la fel de corupti, gata! sint imparatii lumii, sint pe cale sa-l invinga chiar si pe Dumnezeu…pentru ca alde Rabinii lor STIU ca Mesia a venit, ei stiu ca acesta este Fiul lui Dumnezeu! Daca n-ar sti, de unde credeti, ca din toate religiile de pe pamintul asta, inclusiv cea islamica (cu care s-au confruntat de fapt cel mai mult si cel mai singeros….pentru ca crestinimsul nici pe departe nu a facut in rindul lor atitea victime cite au inregistrat in razboaiele de instaurare ale actualului stat Israel.) pe ei ii innebuneste, la propriu, cea crestina. Rabinii lor nu suporta sa vada o cruce, trepideaza cind aud clopotele de biserica (Biserica Romaneasca plasata in Ierusalimul nou, intr-un cartier rabinic, a fost nevoita sa renunte la clopote si la toaca, pentru ca-i deranja pe indivizii cu perciuni), feresc ochii copiilor de vederea unui preot ortodox (chestie pe care am vazut-o inca de pe aeroport si s-a continuat in Ierusalim)….pai mai vreti si alte semne cum ca astia sint posedati LA PROPRIU, ma refer la majoritatea rabinilor lor!

    Asa ca ce vor ei e una! Insa Dumnezeu va fi cel care va hotari cind, cum si ce fel! Nu junicile lor (hai ca-mi vine sa rid..pa bune!), nici afisele lor, nici propaganda lor, nici satanismele lor….Problema este ca, factorul principal de care va tine cont in ecuatie Dumnezeu nu e gloata de satanisti rabinici si cu financiarii lor (care-si vor continua marsul triumfal spre…iad), ci ce vom face alde NOI, astia, ortodoxii, noi, omul de rind si ei, ierarhii nostrii. Asa ca mai putin ar trebui sa ne intereseze agitatia lor pentru Templu si mai stiu eu ce alte idiotenii de-ale lor, si mai mult sa ne intereseze de-ale noastre pacate personale

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 19, 2010 at 2:40 am

      John

      Indemnul tau:

      Asa ca mai putin ar trebui sa ne intereseze agitatia lor pentru Templu si mai stiu eu ce alte idiotenii de-ale lor, si mai mult sa ne intereseze de-ale noastre pacate personale

      E din categoria nani-nani somn usor.

      Apreciază

  14. Fulger said, on noiembrie 18, 2010 at 7:38 pm

    Ne apropiem de final fratilor !!! Tempul va incepe in curand sa fie construit iar in el va sluji antihrist.

    Apreciază

  15. john said, on noiembrie 19, 2010 at 12:51 pm

    Adica si ce propui Saccsive? Sa mergem sa darimam templul?

    Nu este nani-nani Saccsive. Nu informatia in sine ne salveaza de mizeriile pe care le pun la cale astia. Nu fraze pompoase si panicarde de genul celei de mai sus: ne apropiem de final fratilor!! Ci doar constientizarea ca ne sta in putere sa impiedicam acest sfirsit sau sa mai cistigam timp si ca puterea asta are prea putin de-a face cu lamentarile apropo de vaca astora sau unde cind si dece s-au scarpinat ei apropo de Templu si de venirea lu’ Antihrist. Si solutia e chiar aia de care vorbesc toti Parintii Bisericii fosti si actuali, care suna atit de banal si de plictisitor, dar care este de fapt cea mai importanta si cea mai greu de realizat: intoarcerea spre sine si incercarea de a obtine o bucatica de smerenie si mai multa constiinta apropo de propriile pacate.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 19, 2010 at 4:50 pm

      John

      Nu ne sta in putere sa amanam acest sfarsit. Apocalipsa nu se termina cu antihristul, ci cu venirea Domnului nostru Iisus Hristos. Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti nu ne invata cum sa amanam acest moment, ci cum sa ne pregatim.

      Trebuie sa ne straduim sa fim crestini, asta incluzand si ceea ce ai spus tu: smerenie si pocainta. Dar asta nu pentru ca sa amanam venirea vremurilor apocaliptice, ci din iubire. De 2000 de ani, asta fac crestinii si asta trebuie sa facem si noi.

      Acum insa sunt niste semne clare si datori suntem a le semnala, pentru a ne pregati.

      Apreciază

  16. john said, on noiembrie 19, 2010 at 5:25 pm

    Chestia cu aminatul numai Dumnezeu o stie. De fapt, Apocalipsa este o consecinta a pacatelor noastre…ca dovada ca a doua venire va fi spre Judecata si spre aratarea Slavei lui Dumnezeu. Asa ca, exista o foarte mare legatura intre ce facem noi astia care inca mai sintem ortodoxi si ceea ce se va intimpla sau se intimpla deja. Ca dovada ca performanta noastra este cu mult sub standarde, ca sa zic asa, o arata chiar vremurile in care traim. Probabil ca am exagerat eu cind am spus ca mai putem opri ceva. Ma rog, pina la urma nu de asta este vorba. Ideea este ca nu informatia in sine ne salveaza. Ci cu totul altceva. Asta nu inseamna ca nu joaca un rol si ea. Insa nu cred ca are un rol important, cel mult de adjuvant.

    Apreciază

  17. Fulger said, on noiembrie 19, 2010 at 7:23 pm

    John ,,Ne apropiem de final fratilor,, = vremurile grele bat la usa. Nu ma intelege gresit dar daca omul este pe cale sa fie omorat el se roaga sa il ierte Dumnezeu de pacate , Saccsiv trage niste semnale de alarma pentru a trezi oamenii si ai indemna la pocainta.

    Apreciază

    • Stefan said, on noiembrie 19, 2010 at 8:09 pm

      Adevarat spui frate ! Fratele saccsiv se lupta din rasputeri,atatea cate mai are,sa ne arate in mod clar ce este in jurul nostru si in ochii nostri !

      Apreciază

  18. Burtus said, on noiembrie 19, 2010 at 11:41 pm

    In rugaciunile noastre spunem „Tatal nostru care esti in ceruri , VIE IMPARATIA TA”.
    Cand se va re-construi templullui Solomon , din cate stiu eu , in el se va instala antichirst.
    Se pare ca aceste lucruri trebuie sa se intample , dar apoi , cel rau va fi distrus.

    Apreciază

  19. Alina said, on ianuarie 10, 2014 at 9:39 pm

    Nu-mi vine sa cred ca incep deja construirea Templului ! Nu mai e asa mult si o sa vina antihrist ! Eu zic sa ne folosim fiecare minut si sa ne intarim duhovniceste, sa ne pocaim pt pacatele noastre si sa ne rugam neincetat si Dumnezeu o sa ne apere ! Sa nu acceptam pecetea !

    Apreciază

  20. iulia said, on octombrie 15, 2014 at 2:43 am

    buna seara, de ceva vreme tot urmaresc site-ul vostru si am o nedumerire in legatura cu o chestie din articol:

    „dupa calendarul evreiesc ne aflam in anul 5770” – asta fiind in 2010

    – ori eu stiam ca sunt: 5508 ani de la Fcerea lumii pana la Nasterea lui Iisus Hristos; asadar 5508 + 2010 ani = 7518

    -deci dupa logica mea, anul 2010 ar fi trebuit sa fie anul 7518 in calendarul evreiesc, de la facerea lumii si NU 5770 !

    tare m-as bucura sa ma lamuriti in cazul in care gresesc, va multumesc pt un (posibil) raspuns! faceti o treaba excelenta!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.