SACCSIV – blog ortodox

Preşedintele UE: A LUAT SFARSIT ERA STATELOR NATIUNI, iar ideea conform careia tarile pot rezista singure este „o iluzie” si „o minciuna”

Posted in Herman Van Rompuy, UE, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on noiembrie 12, 2010

Nation state is dead: Herman Van Rompuy, President of the European Council, at the G20 Summit in Seoul, South Korea, today

Foto: Statele naţiuni sunt moarte: Herman Van Rompuy – Preşedintele Consiliului European, la Summit-ul G20 de la Seul – Coreea de Sud, astăzi

   Citez din articolul Nation states are dead: EU chief says the belief that countries can stand alone is a ‘lie and an illusion’:

   A luat sfârşit era statelor naţiuni, iar ideea conform căreia ţările pot rezista singure este „o iluzie” şi „o minciună”, este de părere Preşedintele UE.

Într-una dintre cele mai deschise proclamări ale scopului unui superstat european, de la apogeul atins de Jacques Delors, Herman Van Rompuy a continuat să denunţe euroscepticismul, catalogându-l drept cea mai mare ameninţare la adresa păcii.

Deputaţii britanici conservatori au condamnat comentariile inflamatorii ale discursului ţinut de dl. Van Rompuy, cu prilejul celei de-a 21 aniversări de la căderea Zidului Berlinului.

   Ei au spus că e dovedit faptul că David Cameron (n.trad.: primul ministru britanic) şi-ar lua în braţe o bătălie dacă va evita ca Bruxelles-ul să beneficieze de extra-puteri.

   Noaptea trecută, 23 de parlamentari conservatori, inclusiv David Davis – fostul candidat la conducere, s-au răzvrătit în Camera Comunelor din Parlamentul britanic prin faptul că au solicitat organizarea unui referendum dacă Tratatul de la Lisabona va fi amendat (asta chiar dacă miniştrii au spus că schimbările nu afectează Marea Britanie). Iniţiativa lor a fost însă sortită eşecului.

   Discursul dlui Van Rompuy în capitala germană a cuprins în faţa auditoriului, faptul că „timpul statului naţiune de tip omogen a luat sfârşit”. El a adăugat că „pericolul” euroscepticismului se răspândeşte dincolo de graniţele unor ţări precum Marea Britanie şi devine o forţă din ce în ce mai puternică pe tot cuprinsul continentului.

   „Trebuie să luptăm împreună împotriva pericolului reprezentat de noul euroscepticism”, a declarat el. Nu mai avem de-a face cu monopolul câtorva ţări.

   „În fiecare stat membru, sunt oameni care cred că ţara lor poate supravieţui singură în lumea globalizată. Aceasta este mai mult decât o iluzie – este o minciună”.

   Belgienii au echivalat euroscepticismul cu o frică ce duce în cele din urmă la război – asta ca un ecou al fostului preşedinte francez Francois Mitterrand căruia îi aparţine faimoasa frază „naţionalismul este război”.

   „Cel mai mare inamic al Europei de azi este frica. Frica naşte egoism, egoismul duce la naţionalism, iar naţionalismul generează război”, a spus el. „Naţionalismul de azi este deseori un sentiment ne-pozitiv al mândriei propriei identităţi, fiind cu siguranţă un sentiment negativ de teamă faţă de alţii”.

   Într-o puternică apărare a monedei Euro, el a declarat că recesiunea ar fi fost cu mult mai dificilă dacă Franţa îşi păstra moneda naţională (francul francez) iar Germania încă mai avea marca germană.

   Folosind din nou imaginea războiului, el a declarat: „Doar imaginaţi-vă marea recesiune din perioada 2008/2009, în contextul în care ar fi fost vechile monede naţionale. Ar fi rezultat turbulenţe ale ratelor de schimb şi sfârşitul pieţei unice. Un război al valutelor se termină întotdeauna cu protecţionismul”.

   Iar cu privire la căderea Zidului Berlinului, el a lăudat „oamenii de stat ai anului 1989 – Helmut Kohl, Francois Mitterrand, Jacques Delors”.

   Nu a fost însă menţionată deloc Margaret Thatcher, care în calitate de premier britanic la acea vreme a militat împotriva integrării mai strânse.

   Noaptea trecută, Nigel Farage – fostul lider al Partidului Independenţei din Marea Britanie a declarat: „Rompy Pumpy (n.trad.: poreclă în derizoriu la adresa Preşedintelui Consiliului European) nu este potrivit pentru a conduce. Acest om este o catastrofă plătită în plus, care vrea să abolească naţiunea noastră. Unica non-naţiune este Belgia – propria sa ţară”.

    Deputaţii britanici conservatori au avertizat că astfel de viziuni încep să apară la Bruxelles.

   Parlamentarul conservator britanic Douglas Carswell a declarat: „vedem în sfârşit intenţiile adevărate ale euro-craţilor. Dacă asta este ceea ce crede dl. Van Rompuy, ar trebui cel puţin să fie ales de către cineva înainte să spună lucrurile astea”.

   Cititi va rog si:

VIDEO: Presedintele UE, HERMAN VAN ROMPUY, este oficial marioneta grupului BILDERBERG si a declarat ca s-a mai facut un pas spre GUVERNUL MONDIAL. Daca nici acum nu va treziti, aproape ca VA MERITATI SOARTA 

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 12, 2010 at 11:39 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. SorinC said, on noiembrie 12, 2010 at 12:06 pm

    He he, pe mine ma amuza „lupta” asta intre UK si UE, numai ca noi stim sa ce e scris in scripturi se va intampla oricum.
    Papitoii asta de la UE il vor inscauna pe antihrist pana la urma. Asta a clar.

    Noi pana atunci avem timp (cat va mai fi) sa ne pregatim duhovniceste.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  3. fanu said, on noiembrie 12, 2010 at 12:12 pm

    cu alte cuvinte capetele celor ce li se vor opune au parte de marginalizare până la dispariţie sau mucenicie

    Apreciază

  4. Radu said, on noiembrie 12, 2010 at 1:35 pm

    Nu tot ce spune pacatosul e minciuna, cateodata gura pacatosului adevar graieste.
    Acesta e cazul de fata. Natiunile nu reprezinta o solutie.

    Dumnezeu a facut omul dupa ce a facut pamantul. Omul nu mosteneste pamantul. Natiunea se bazeaza pe dreptul de proprietate asupra unui pamant, si de la acest drept apar alte drepturi conexe care ii dezavantajeaza pe altii.

    Cu alte cuvinte, Romania nu apartine romanilor, cum nici Germania nemtilor sau Franta, francezilor. Sunt doar niste popoare care s-au asezat pe acele pamanturi de 1000-2000 de ani. Ori 2000 de ani la nivelul istoriei pamantului nu e atat de mult.
    Asa pe premiza nationalismului, cineva poate face un test ADN si iese ca e dac intr-o foarte mare proportie. In mod cert in Vrancea si anumite zine din Moldova, unde n-au ajuns nici romani, nici turci, populatia are o puritate rasiala mai mare. Categoric dupa ADN se vor apropia de daci. Deci ca daci ar putea revendica tot teritoriul asta caci asta e adevarul, dacii erau aici inaintea altora.
    Faptul ca te nasti intr-o tara si vorbesti o anumita limba nu este edificator pentru un om. Omul nu e judecat dupa ce limba vorbeste si ca a fost fidel unei natiuni.
    Faptele si credinta conteaza.
    Dumnezeu nu a cerut sa fii patriot.

    Ideea unei lumi unite si a unei singure limbi e buna, problema e de cine va fi condusa aceasta lume si cum.

    Apreciază

    • fanu said, on noiembrie 12, 2010 at 2:41 pm

      ultima dată când omu o încercat să fie în unitate şi diversitate babelonică Dumnezeu i a arătat cât este de nedesăvârşit…

      Apreciază

    • Ciprian said, on noiembrie 12, 2010 at 2:45 pm

      Radu și cum mai demonstrezi sau cum vei mai fi ascultat de cineva care e poate pe alt continent de ex…Australia… să ne conducă pe toți de acolo?!? Neamurile își rolul lor în istorie stabilit de către Dumnezeu… citește Cărarea Împărăției a Părintelui Arsenie Boca și vei înțelege…

      Apreciază

    • tataia said, on noiembrie 12, 2010 at 3:05 pm

      Ideea unei singure natiuni si a unei singure limbi NU e buna, dar ce sa-i faci SISTEMUL te-a spalat deja pe creier. Au mai incercat oamenii sa faca si mai demult o singura natiune si o singura limba (Babilonul), dar Dumnezeu le-a dejucat planurile aratind in acest fel ca El vrea ca natiunile sa ramina natiuni si popoarele popoare.

      Apreciază

    • palade said, on noiembrie 13, 2010 at 10:02 pm

      Esti in desavarsita simbioza cu szeppy. Cum se intalnesc ele spiritele inalte pe blogurile „de veghe””!!!
      Pune si tu mana si citeste ce parere au englezii, nemtii, francezii despre dezradacinatii astia!
      Daca ti-se rupe inima de dragul comuniunii fara frontiere, ia de vezi, celorlate natiuni europene, le convine sa le fie desfiintata istoria, sa fie scuipat pe memoria a milioane de oameni care au crezut in unicitatea contributiei lor la crearea civilizatiei crestine, sa se dea liber la pradarea patrimoniului lor?
      Van e un slugoi, o marioneta.
      Nu intamplator a fost aleasa ziua si locul asta pentru anuntul desfiintarii natiunilor.
      Intreba cineva daca esti mason. La 11.11.1918, ora5,15, plenipotentialii germani semnau capitularea Germaniei. 5 de 11 este o combinatie ideala pentru masoni, nu?
      Slava Domnului ca sunt natiuni care se opun caracatitei oculte. In Franta, tot pe 11 s-au adunat vocile cele mai importante ale nationalistilor europeni. Romanii nu au fost prezenti pentru ca s-au vandut. Cine sa ne apere, Vadim, reprezentanta BOR pe langa CE?
      Sa ne rugam Maicii Domnului, caci numai Ea mai poate interveni pentru crestinii care continua sa il tradeze pe Hristos.

      Apreciază

  5. ed said, on noiembrie 12, 2010 at 7:12 pm

    @Radu,

    …daca gandesti in acest fel…degeaba…atunci toata jertfa sramosilor nostrii a fost in zadar???sfatul meu este sa nu mai asculti cozile de topor ale apusului si minciunile lor…

    Doamne ajuta!!!

    Apreciază

  6. Radu said, on noiembrie 12, 2010 at 9:10 pm

    Ati raspuns gramada dar n-a inteles unul ce trebuia sa inteleaga.

    Patriotismul nu e totuna cu nationalismul. Si nationalismul nu e totuna cu familismul.
    Dumnezeu a amestecat limbile. Neamuri suntem toti. Ca avem o origine comuna.

    Dar Dumnezeu nu a spus nicaieri sa fii patriot sau nationalist. Legile Lui sunt clare.

    Si ma repet, ideea de a fi o singura lume cu un singur conducator e cea mai buna.
    Si iarasi ma repet, raul sta in cine va fi acel conducator si care vor fi caile lui. Raul nu sta in ideea unei singure lumi si a unei singure limbi.

    Ca sa intelegeti ca unitatea nu e ceva rau puteti, sa stiti ca atunci cand Dumnezeu va reveni pe pamant, va crea o unitate. Hristos va fi imparatul tuturor. Nu vor mai exista limbi si frontiere intre neamuri.
    Cei care sunteti impotriva unitatii o sa ii spuneti Lui Hristos? Domnul meu, nu e bine, hai sa fie mai multe limbi si popoare, fiecare cu ale lui.

    Apreciază

    • G-man said, on noiembrie 12, 2010 at 11:37 pm

      Radu salutari ca nu ne-am mai auzit demult ,.. dar sa incepem cu inceputul , zici de o lume unita cu forte lumesti ceea ce e utopie , un altfel de marxism – comunism caci fara Hristos unirea e in zadar , dar la final amintesti de unitate in Domnul . ..pai pana la acea unitate va fi judecata in care sunt 2 cete dea dreapta si dea stanga , si doar dreptii vor mostenii pamantul. Pana atunci avem datoria sa ne aparam credinta si neamul ( pt partea cu neamul e cam tarziu parerea mea … caci deja fac altii legile si armata nu e tarii..dar ramane sa luptam pt credinta noastra cu toata fiinta ), nu sa ne umble mintea dupa utopii ale dracului tolerantei.

      Apreciază

      • Radu said, on noiembrie 13, 2010 at 7:23 pm

        Salut frate,
        Asculta-ma ce iti zic. Fii loial Lui si atat. Sa nu care cumva sa te umfle pieptul de patriotism.
        In curand o sa fie razboi si o sa aiba nevoie de carne de tun.
        Stii cum o sa iti spuna?
        Hai la razboi ca sa muriti voi!
        Evident totul invelit in poleiala patriotismului.

        O rugina si o bala, asta e nationalismul in tara asta.
        Loialitate fata de Hristos si atat. Si crede-ma pe cuvant, El e singurul care mai merita o jertfa suprema.
        Loialitatea fata de El o poti demonstra si printr-o fapta buna in Numele Lui.

        In rest, aburelile astea, cum ca nationalism, renastere nationala samd, SUNT BOTURI. ZEAMA LUNGA DE MINCIUNA, O COCLEALA, CEVA INTRE OTET SI FIERE, OPOZITIE PUTERE.

        Apreciază

  7. Ioan Dan said, on noiembrie 12, 2010 at 9:40 pm

    @Radu
    ,,Dar Dumnezeu nu a spus nicaieri sa fii patriot sau nationalist.”

    Atunci de ce Hristos Ii spune femeii canaanence care-I cerea ajutorul: ,,Nu-i bine sa iei painea fiilor si s-o arunci cainilor,, De ce Dumnezeu a ales un singur popor, cel evreu care sa-I cunoasca legea si din care sa se nasca Mesia Hristos?
    Una e ca acel unic conducator va fi antihrist mai intai si alta e cand va veni Hristos. Risti ca de dragul ideii de unic conducator sa-l primesti pe antihrist.

    Apreciază

    • Radu said, on noiembrie 13, 2010 at 6:25 pm

      Cu alte cuvinte ii pui Lui Hristos si cetatenie evreiasca nu?
      „Poporul ales” nu este un popor ales dupa nationalitate ci dupa pastrarea legii. Cei ce au grija sa pastreze Calea fac parte din poporul ales.
      In fond sintagma de popor ales nu are nicio valoare etnica, deoarece nu exista puritate etnica la niciun popor. Dumnezeu ii fereste pe cei ce ii pazesc Cuvantul.
      Pentru El nu exista frontiere si nationalitati.

      Istoric vorbind, cand s-a petrecut crestinarea, aici pe meleagurile noastre a venit Sfantul Apostol Andrei. Pe aceste meleaguri nu erau români, ci daci. Dacia a fost ocupata doar 20% pentru doar 80 si ceva de ani. Romanii (romani de la Roma) erau politeisti, credeau in zei pagani.
      Dacii erau monoteisti. Ei au fost primii care au imbratisat crestinismul. Romanilor le-a trebuit mai mult timp pentru a intelege ce inseamna Mantuire.
      Romanii l-au mazilit si pe Sf. Petru. Au facut dacii asta cu Sf. Andrei?
      NU!

      Dumnezeu alege oamenii in functie de credinta lor. E foarte posibil ca in Ochii Lui un parinte din zilele de azi sa fie mai important decat chiar Moise.
      Totul tine de credinta si nu de etnie.
      Si daca tot vorbim de caracter etnic, evreii de azi nu sunt totuna cu cei din timpurile biblice. Dar aici intervin traditiile. Credinta sta si in traditie nu doar in Biblie. Biblia putini o citesc, dar traditia este vazuta de toti, caci se face in vazul lumii.

      Imi mentin ideea si nu o schimb. Dumnezeu n-a cerut sa fii nationalist sau patriot, ci sa ii pazesti Cuvantul.
      Cuvantul este peste patriotism si nationalism.

      Apreciază

  8. fanu said, on noiembrie 13, 2010 at 5:52 am

    da, domnule noi suntem cam proşti şi nu le pricepem nici cu unitatea în diversitate ca idee bună a globalizării şi nici cu ecumenismul tot ca idee a umanităţii către un Zeu Necunoscut care să i permită omului cam orice, chiar să i sfideze decalogul prin sodomia de azi şi prin gomoricul deja de odinioară; suntem aşa mai proşti şi nu pricepem că ar fi bine să îl aşteptăm dacă se poate pe Zeul Necunoscut gata cipaţi educaţional şi cu o singură lume bine cornformată cu laboratoarele sau lagărele gata prescrise după ce au fost testate în timp DAR noi dăm răspunsuri la grămadă şi trebuie n avem fireşte iluminarea necesară să înţelegem că omul prin capacităţile cu care a fost dăruit şi prin liber arbitru poate să ÎL surprindă plăcut pe Zeul Necunoscut şi să cloneze o lume care să fie atât de perfectă încât Zeul Necunoscut să trebuiască doar să vină şi să se aşeze liniştit la locul lui şi să mai judece ici şi colo scăpările de la clonificare… naţiunea este o prostie, naţionalismul este deja o extremă iar ortodoxia nu îşi mai are rostul în condiţiile apariţiei ecumenismului şi globalizării care ne vrea pe toţi uniţi în simţiri şi clone la cuget DAR neapărat toleranţi faţă de homosexuali, drogaţi, lesbiene, sectari, papistaşi aflaţi mai presus de Dumnezeu ŞI cel mai important supuşi unui sistem care are toate atuurile să îl aştepte pe Zeul Necunoscut să vină şi să nu mai judece atâta nici ci să se aşeze docil şi să conducă lumea perfectă iniţiată de om… fiindcă nu i aşa de ce să se mai chinuie aiurea Zeul Necunoscut să judece lumea în particular şi în seminţie las că îi dăm noi toată lumea de a gata şi îi uşurăm munca…

    dar, noi suntem cam proşti şi nu ne pricepem decât să dăm răspunsuri la grămadă şi de asemenea în prostia noastră nu înţelegem că ceea ce se încearcă azi este după Legile Lui Dumnezeu şi după cum vrea Dumnezeu ca lumea să se schimbe de aceea a fi patriot azi şi a te declara ortodox este foarte grav mai grav ar fi să te declari ortodox şi român mult mai grav ar fi să te împotriveşti globalizării şi ecumenismului care propovăduiesc o unitate în diversitate în total acord cu Legile Lui Dumnezeu…

    Domnule Radu vă rog să mă iertaţi că nu am înţeles şi că sunt prea prost pentru a fi dumirit de scopul final pozitivist al unităţii în diversitate prin globalizare şi ecumenism şi de asemenea vă rog să mă iertaţi că sunt român şi că am neruşinarea să fiu patriot dar mai ales că sunt ortodox şi că am sminteala să susţin ortodoxia şi românismul în total dezacord cu Legile Lui Dumnezeu şi mai ales rog iertare înaintea celor care susţin că naţiunea română este de căcat şi că românii sunt cea mai prăpădită naţie şi de aceea este necesar imperios ca naţionalismul să dispară ortodoxia să fie asimilată unei unice şi globalizante religii care să se bazeze pe diversitatea închinării…

    Ştiu că la judecata de apoi voi fi printre aceia care înaintea Zeului Necunoscut mă voi afla şi voi fi dat de ruşine naintea noii ordini mondiale tocmai fiindcă nu îi voi accepta unitatea întru diversitate a lumii noi gata clonate de oameni din cauza prostiei de care am dat dovadă atunci când mi s a propus din vreme unitatea în diversitate întru toate

    Apreciază

    • Radu said, on noiembrie 13, 2010 at 7:16 pm

      Patriotismul nu-i o poza hi5 pe care s-o arati tu pe un blog. Cand mureau oamenii batuti de mineri si militieni, pentru ca nu mai vroiau comunism in tara asta, unde erati voi patriotilor?
      Cand cei mai buni dintre romani aveau testele zdrobite de rangile minerilor unde erati patriotilor? Era si un Patriarh. Ce au facut inaltele fetze cand oamenii mureau acolo ca nu mai vroiau sa traiasca sub stapanirea comunistilor?

      Eu domnule „fanu” sunt urmasul unor eroi in tara asta. Si sunt mandru de stramosii mei. Dar tot ei au remarcat prostia acestui popor si slugarnicia lui. Faptul ca nu merita sa versi o picatura de sange pentru acest popor ingrat.
      Lasitatea de a sta in casa in timp ce adevaratii eroi erau macelariti.
      Si apoi romanul patriot si dobitoc spunea, lasa ca bine le-a facut Iliescu. Ce cautau ei sa stea pe strada sa opreasca circulatia? SANCTA SIMPLICITAS!
      Si acum chitaie toti de foame, ca vai ce rau le-au facut comunistii lui Iliescu. Ba chiar auzi voci care spun ca „era mai bine pe vremea lui nea Nicu”.
      Mi se face scarba si lehamite. Poporul primeste ce merita!

      Domnule „fanu” vrei sa fii patriot? E cam tarziu caci nu mai exista obiectul patriotismului. Nu mai exista Romania. Tara asta e doar un concept acum. Cand era nevoie de patriotism, am vazut slugarnicie si lasitate.
      Dar eu nu vin sa iti spun sa nu fii patriot. FII!
      Insa nu imi flutura mie patriotismul in cuvinte pe un blog. Fa ce vrei tu. Insa nu iti inchipui ca poti sa imi ceri mie sa fiu patriot. E dreptul meu sa aleg asta si tu trebuie sa iti castigi dreptul sa imi ceri mie patriotism. E un drept care se castiga doar purtand camasa mortii!

      Apreciază

      • Ciprian said, on noiembrie 13, 2010 at 7:23 pm

        Ești mason?!?

        Apreciază

      • fanu said, on noiembrie 13, 2010 at 8:53 pm

        Prefer să păstrez în inima mea şi în mintea mea suferinţele şi greutăţile celor ce mi au fost, sunt şi vor rămâne străbuni fie ca au fost legionari, fie că au fost liberali ori ţărănişti sau luptători pe front pentru apărarea ţării cu osemintele rămase în bejenie.

        De asemenea prefer să rămână în taina memoriei mele momentele de patriotism, şi nu sunt deloc puţine, fie că au fost la Alba Iulia, la Cluj la Iaşi sau în alte locuri ale binecuvântatului ţinut ROMÂNESC.

        Doamne, ajută

        Cu încercată smerenie şi tristă dezamăgire

        Şi fiindcă urmează Postul Naşterii Domnului mă voi adăposti în rugăciune, tăcere şi smerenie în Sfânta Biserică Ortodoxă Română vă doresc tuturora să fiţi cât mai des în preajma duhovnicilor spre spovedanie şi întru blândă înţelepţire, foarte des în Sfânta Biserică Ortodoxă Română şi mai ales mulţumitori prin rugăciune.

        Îmi place mult expresia sincerităţii lui SĂ AVEM INIMĂ BUNĂ!

        Apreciază

      • Radu said, on noiembrie 13, 2010 at 9:33 pm

        @ Ciprian

        Mason? 🙂
        Plang de rusine c-am fost dac,
        Si c-am ajuns acum zabala,
        In gura stirba’a nu stiu cui,
        Care-mi molfaie mandria,
        Si-mi bate lacrimile-n cui,
        Si-mi rastigneste poezia.

        @ fanu

        Iarasi patriotismul de canapea. La televizor!
        De morti numai de bine, sa-i slavim. Vii duca-se dracului daca vor Adevarul. Pupam mana statului care-aduce pensia. Ne inchinam la Bingo si Loto49.
        Dar pentru fatarnicie in fata celorlalti imbracam haina eroilor nationali.
        De parca eroii ar fi placut impresionati ca ii lauzi tu.
        Ai vazut? Eroii sunt ingropati in cimitire protocolare. Cu paza. De parca ne-ar fi frica sa nu ne fure cineva eroii. Sau poate ne e frica sa nu iasa de acolo, nu?

        Popor de nenorociti. Popor de lasi ingrati.

        In anii ’90 ne-am lasat eroii macelariti de militieni si mineri. La 20 de ani de la lovitura de stat din ’89, un calugar venea sa ceara puterii ca sa nu ne dea pasapoarte biometrice.
        Si a stat singur acolo. L-am vazut la televizor. Singur.
        Insa forumurile mustesc de patrioti si ortodocsi.
        Ciudat, dar cand au fost nevoie de ei, in 2 situatii importante, ei n-au aparut.

        Popor de tradatori.

        Un mare parinte a spus ca nu mai sunt solutii lumesti. Mare adevar!
        Ca sa ai solutii lumesti, trebuie sa ai OAMENI.

        ROMANIA A MURIT

        Apreciază

  9. Mihai said, on noiembrie 13, 2010 at 6:49 am

    @ Radu
    O singura lume si un singur conducator? Asta implica automat o singura religie. Ma indoiesc ca vor prelua ortodoxia. De fapt nu ma indoiesc, sunt sigur. Asadar, nu primesc nici macar ideea.

    Apreciază

  10. […] Preşedintele UE: A LUAT SFARSIT ERA STATELOR NATIUNI, iar ideea conform careia tarile pot rezista s… […]

    Apreciază

  11. ioannistor said, on noiembrie 13, 2010 at 2:07 pm

    Presedintele UE: „Daca masoneria crede ca e mai bine ca eu sa ma arunc in fantana sau de pe o stanca, cu bucurie o voi face.”

    Vreau sa spun ca toate zicerile masoneriei sunt litera de lege pentru acesti idioti din apus care habar n-au pe ce lume traiesc si sunt in cel mai deplin intuneric duhovnicesc.

    P.S. : Saccsiv, daca esti de acord, lasa-mi, te rog o adresa de e-mail la care sa-ti trimit doua carti ce trateaza Ortodoxia traditionalista si o critica pe cea de stil nou; daca nu vei fi de acord cu ele, cu voia ta, o sa ma retrag de pe acest blog.

    Numai bine si Doamne ajuta!

    Apreciază

  12. Pr.Gabriel said, on noiembrie 13, 2010 at 4:44 pm

    Ideea „punctelor si originilor comune” este oarecum discutabila. La o intrunire cu nazireii (o factura iudaica dar cu accente crestinesti de tip protestant), aceastia replicau ortodocsilor ca „avem origine comuna in Avraam”.
    Cred ca trebuie inteles odata pt. totdeauna. Punctul de referinta ca origine, trebuie sa fie numai Hristos, si nimeni altul, nu Avraam, Moise si alti profeti..
    „Astia” vor sa mute hotarul lasat de parintii nostri.
    Noi ne regasim cu iudeii sau alti credinciosi doar in Hristos, atat. Cat timp neamurile nu se raporteaza corect la Hristos, nu avem nici o origine comuna, in afara de cea biologica, atat.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Radu said, on noiembrie 13, 2010 at 6:36 pm

      Sarutmana parinte,
      Pai nu suntem toti din Adam si Eva? Atata timp cat e Unul Creatorul, nu suntem din aceeasi origine? Pana la amestecarea limbilor nu toti oamenii vorbeau aceeasi limba?

      In umila mea conceptie, unitatea nu poate exista decat in Hristos. Si nu numai ca poate exista. Va trebui infaptuita. Hristos asta va face la a 2-a venire.

      Iarasi o sa ma repet. Nu unitatea e ceva rau. Unitatea este buna.
      Cine va conduce va fi rau si scopul va fi rau. Unitatea nu are cum sa fie rea.

      Apreciază

      • Radu said, on noiembrie 14, 2010 at 12:10 pm

        Perfect de acord.
        Nu uita, eu n-am spus nicaieri ca sunt de acord cu practicile UE. Insa acest continent asa cum este el, nu poate functiona fractionat. Nationalismul a generat 2 razboaie mondiale.
        I-o fi dat niste bani Rockefeller lui Hitler, dar fara suportul poporului german nationalist, nu se facea nimic.

        Eu am fost in Germania si in alte tari pe acest continent. Acel nationalism german se simte.
        Si face mult rau comunitatii. Si nu sunt ei singurii care deborda de nationalism. Mai sunt rusii care stim bine ce metode au si cum vad ei oranduirea.
        Sa-mi fie cu iertare, de pomana este acuzat Lenin si Stalin, atata timp cat acum au manifestat in Piata Rosie oamenii cerand inapoi comunismul. Un popor de inapoiati care au vazut solutia in a-si elimina elitele si a le inlocui cu comunisti nenorociti, o subspecie care i-a adus in pragul dezastrului.

        Aceste nenorociri nu au fost posibile fara suportul poporului. Asta e adevarul.
        Asta se intampla acum la noi.

        Adevarul e ca elitele vor castiga mereu caci oamenii nu isi doresc unitatea in Hristos.
        E cum spune Saccsiv, o lupta intre falsa noua ordine mondiala si adevarata noua ordine mondiala. Asa a fost si in muzica. Pe vremuri baietii buni erau Beatles si aia rai Rolling Stones. In realitate si unii, si altii, venerau raul.
        Asa si acum, falsa noua ordine mondiala va veni cu unitatea economica a lumii iar adevarata noua ordine mondiala va veni cu unitatea religioasa a lumii. La fel, si unii, si altii, venereaza raul.
        Nu unitatea este rea, ci scopul ei. Fara unitate vei avea mereu razboaie si conflicte.
        Dar o unitate dorita de elite, e una in care societatea e clar delimitata. O elita conducatoare care detine tot si are drept de viata si de moarte. Si restul populatiei care lucreaza asa cum dicteaza aceasta elita. Probabil undeva la mijloc vor fi arendasii, functionarii acestei elite, care vor avea niste privilegii fata de palmasii de rand, dar nu se vor putea compara cu membrii elitei.

        In aceasta unitate nu vor mai exista conflicte inter-nationale. Dar cu siguranta vor fi mai multe victime decat in cazul razboiului. Sa nu uitam, ca in al 2-lea razboi mondial au murit mai putini oameni decat au omorat comunistii. Iar comunistii n-au purtat razboaie.

        Eu imi mentin ideea. Unitatea este importanta. Numai ca nu se va putea realiza o unitate intru Hristos. Asta nu datorita elitelor, ci datorita oamenilor. A patimilor.
        De aceea se va intoarce Hristos.
        Daca nu s-ar intoarce raul ar invinge. Negresit!
        Omul este asediat din toate partile. E foarte greu sa mai rezisti patimilor astazi. Ganditi-va ca acum 300 de ani nu erau femei cu fuste mini. Nu se vindeau droguri in magazine. Mancarea nu era otravita. Nu se puteau spala creierele asa usor.
        Astazi toate acestea sunt posibile si a rezista patimilor este foarte greu.

        Lupta nu mai are caracter patriotic. Patriotismul este o trompeta moarta. Nu vor mai exista mari conducatori, regi si printi. S-a dus vremea lor. Azi toti isi vand vecinul. Tradarea este o componenta sociala. Comunistii au experimentat-o cu securitatea si acum o aplica si tarile din occident. Pentru o paine tradeaza oricine. Singura diferenta o face doar greutatea painii.
        Azi poti invinge doar pastrandu-ti credinta si atat. Acesta e daca vreti adevaratul patriotism, credinta in Hristos. Restul nu mai conteaza.

        Apreciază

      • Radu said, on noiembrie 14, 2010 at 12:21 pm

        Acum strict si la obiect, legat de bani. Ma pricep la bani si vreau sa spun ca oamenii isi fac iluzii desarte. Stereotipul cum ca aurul era un etalon, e cea mai proasta gandire.
        Aurul are o valoare, pentru ca omul i-a dat o valoare. Atata tot. Toti se plang ca nu mai au aur si au niste hartii.
        Pai cine a zis ca doar aurul are valoare?

        Cine vrea sa isi pastreze valoarea banilor poate cumpara spre exemplu aluminiu in loc de aur. O rola de aluminiu este la fel de valoroasa, ce e drept, mai greu de transportat insa mai usor de valorificat intr-o criza.
        Cuprul la fel. Atat doar ca ai mai mult decat aur, dar se poate valorifica usor si isi pastreaza valoarea.
        Insa nu doar metalele pastreaza valoarea. Semintele sunt iarasi valoroase. Semintele bune, netratate sunt foarte valoroase. Mancarea este o valuta forte.

        Problema unei economisiri nu exista. Oamenii sunt problema. Sunt delasatori, fricosi si lenesi. Daca le oferi calea simpla de a avea niste hartii cu care sa cumpere mancare din supermarket e ideal. Efortul e minim, si omul va cauta doar sa aiba mai multe hartii decat altul.
        Cand e vorba de seminte, aluminiu, cupru samd, efortul e mai mare si refuza. Omul este sclavul traiului usor, al placerilor si patimilor. Aceasta este lupta, nu alta.

        Nu mai fiti asa naivi cand auziti de aur. Toti se gandesc la aur si se plesnesc peste frunte, ce tare e aurul. Fix pix. Aluminiu, cupru, seminte, samd, se gasesc multe chestii mai tari decat hartiile.
        Ar putea maine toate bancile sa vanda aur. Unele chiar vand. Omul n-o sa dea fuga sa isi schimbe hartiile in aur. El prefera calea scurta, hartii>mancare.

        Deci hai sa fim putin realisti, problema consta in patimi si nu in sistemul politic sau economic. Daca as fi crezut ca problema era in mediul politico-economic ma inscriam in partidul lui Bataiosu. Sau faceam un partid. 🙂

        Apreciază

  13. filofteiabejan said, on noiembrie 13, 2010 at 6:29 pm

    Ma poate lamuri si pe mine cineva daca Herman Van Rompuy,este acela ce a zis ceva despre „ciorile din carpati”-clerul crestin ortodox roman?
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  14. mihaelaa said, on noiembrie 14, 2010 at 3:39 pm

    Radu,
    Esti crestin ortodox?

    Apreciază

  15. mihaelaa said, on noiembrie 14, 2010 at 10:57 pm

    In dosul vorbelor mestesugite si a argumentelor bine studiate, Radu ,esti un ecumenist perfect.Dar chiar daca esti „politically correct „, nu esti roman si nici ortodox.
    Amintesti de Hristos ,dar nu-ti iubesti neamu :il judeci ,il acuzi, il dispretuiesti. Daca ai avea sange de roman, ai intelege ca te acuzi si pe tine cand acuzi acest popor.
    Ai uitat de sangele varsat de generatii intregi. Simplifici lucrurile la prezentul tau .Dar prezentul tau este redus la subunitar, in mod consient,de cei care au avut ca scop decimarea Neamului. Daca esti tanar, te scuz.Daca esiti mai in varsta, acuz.
    Trebuie sa recunosc ca esti eficient . Poti insela pe multi cu vorbele tale bine puse la punct ,parca ai iesit dintr-o scoala a manipularii.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  16. mihaelaa said, on noiembrie 15, 2010 at 5:36 am

    Erata :”neamuL”

    Apreciază

  17. Radu said, on noiembrie 16, 2010 at 11:14 am

    Mihaela, am intrebat, unde erau patriotii cand cei mai buni dintre romani s-au opus comunismului in 1990?
    Tu ca si ceilalti vorbiti de patriotism, dar de un patriotism de canapea. Fara sacrificiu nu exista patriotism.
    Mii de oameni erau in Piata Universitatii caci isi dadusera seama ca nu fusese decat o lovitura la palat, nicidecum o revolutie. Au vazut ca tot comunistii au preluat puterea. Si acolo erau foarte multi care isi pierdusera rudele in asa zisa revolutie. Erau oameni cu copii morti impuscati si fii cu parinti omorati care vroiau dreptatea. Adica niciun fost comunist sa nu mai poata fi numit intr-un post de conducere si adevaratii responsabili pentru moartea oamenilor sa fie trasi la raspundere.

    Ce-au facut patriotii astia de canapea atunci? Unde au fost?
    Nu au fost acolo. Si-au tradat fratii si eroii. De asta Romania a cazut ATUNCI.
    Din acel punct tara asta se prabuseste spre ce este mai rau.
    Patriotismul nu se face cu lasitate. Asa faceau stramosii nostri? Stateau in casa?
    Pentru ca romanii nu au fost acolo au ales lantul. Lasitatea intotdeauna costa.

    Parinte, lucrurile sunt foarte simple. Romanii astia n-au miscat deloc impotriva catuselor biometrice. Au fost cativa insi care au facut galagie si atat. Cu floare nu se face primavara.
    Dar am vazut cand a inceput biometria la noi, un mare parinte care s-a ridicat impotriva. Si am mai vazut unul tanar la televizor care cara sute de mii de semnaturi impotriva biometriei. Si acesta era singur. Daca erau sute de mii de crestini care semnasera, de ce nu au venit?
    Nu oamenii trebuie sa fie supusii statului, ci statul trebuie sa fie supusul/servitorul cetatenilor.

    Frica de a nu fi luat la ochi, confortul canapelei, treburile si grijile zilnice si altele i-au tinut in loc pe oameni sa manifeste simpatia fata de un referendum de acest gen.
    Guvernantii au stiut toate acestea cand au introdus biometria.

    Vrajeala ca doar astia si masonii/elitele sunt de vina, nu tine.
    Cea mai mare parte de vina apartine oamenilor. PUNCT!

    Insa putini remarca prosteala la care sunt supuse masele de catre elite. Elitele arunca vina in spatele politicienilor, care pot fi mereu schimbati si unde sunt voluntari cu duiumul. In schimb masele sunt mangaiate pe crestet si acestea ridica botul la orice tata.

    Am spus-o si o repet. Nu sunt mason si nici dezinformator. N-am niciun interes ascuns.
    In fond acum chiar nu mai imi pasa de ce se intampla cu tara asta.
    Sa lupti impotriva unui sistem sau a unor conducatori corupti si tradatori este greu dar ai sansa de izbanda. Dar sa lupti cu poporul corupt si viciat este imposibil.

    Singura atentionare care vreau sa o intelegeti e ca degeaba aratati cu degetul spre conducatori, fie ei politicieni, masoni, elite, daca mangaiati pe crestet masele ca si cum acestea ar fi nevinovate.
    Am remarcat ca tuturor le e rusine sau frica sa spuna ca poporul e stricat. Nimeni nu vrea sa puna vina in spatele poporului, desi adevarul e ca poporul poarta cea mai mare parte din vina.

    Si veti vedea acestea in urmatoarele examene ale vremurilor. Foarte probabil ca dupa cartea de identitate biometrica vor aparea altele, cum ar fi lipsa banilor cash si cine mai stie. Atunci cei care va considerati crestini-ortodocsi adevarati va trebui sa supravietuiti cumva. Si asta se va face in ilegalitate.
    Ilegalitatea nu starneste probleme de constiinta, caci e corect sa nu fii tributar unui stat nedrept. Dar problemele mari nu statul le va crea, ci tradatorii.
    Romanii sunt iude experte la turnatorii.

    Apreciază

  18. mihaelaa said, on noiembrie 16, 2010 at 5:02 pm

    Radu,
    Nu mi-ai raspuns la intrebare :esti crestin ortodox?

    Apreciază

  19. Danielo said, on ianuarie 27, 2011 at 9:37 am

    Daca vrea radu sau cei ce gandesc ca el sa se documenteze cu inima curata si dorinta de a se lamuri, le recomand cartile parintelui Dumitru Staniloae, Dumnezeu sa-l odihneasca, cu titluri: Ortodoxie si romanism, etc… (scuzati aproximatiile, le-am citit mai de demult), in care problema este clar explicata… Radu probabil ca nu este crestin ortodox, as paria ca nu este crestin, as paria ca este de fapt iudeu ateu, dupa „iubirea” lui fata de romani.

    Apreciază

  20. El Líder Máximo said, on iunie 9, 2013 at 10:14 pm

    nationalismul si patriotismul nu sunt unul si acelasi lucru desi sunt inrudite ca si curente si ideologii dar ele reprezinta garantia ca drepturile popoarelor sunt garantate si libertatea asigurata…sunt multe exemple din trecut cu diferite imperii coloniale sau multinationale care au trebuit sa fie guvernate prin absolutism sau varianta sa arhaica despotismul ca sa fie mentinute intregi, democratia nu e buna pentru un imperiu, asa si cu un guvern mondial cu siguranta nu va fi democrat pentru ca daca ar fi s-ar dezmembra imediat nu ai cum sa aduci popoare atat de diferite la aceeasi gandire si nici nu e corect pana la urma, ideea ca toti suntem ¨frati¨ e o tampenie globalista nu suntem la fel si nici nu am fost vreodata…nu suntem egali nici Dumnezeu nu ne lasa egali la nastere, unul se nasta intr-o familie saraca altul in clasa de mijloc altul cu sange albastru etc…iar la judecata nici atunci nu vom fi egali, ci vom fi judecati dupa masura faptelor noastre daca am facut bine primim bine daca am facut rau atunci de rau avem parte…daca astia ¨cei iluminati¨ vor incerca sa mearga prea departe cu tampeniile lor vor avea de furca cu popoarele pamantului in toate tarile vor incepe nelinisti sociale si miscari revolutionare anti-globalizare chiar si razboaie civile si pana la urma societatile se vor scinda una legala alta in ilegalitate…

    Apreciază

  21. […] si pe amandoi intalnindu-se cu Herman Van Rompuy la World Economic Forum in […]

    Apreciază

  22. SACCSIV - blog ortodox said, on mai 7, 2018 at 9:21 pm

    […] si pe amandoi intalnindu-se cu Herman Van Rompuy la World Economic Forum in […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.