SACCSIV – blog ortodox

Pomenirea Sfantului Cuvios NIL ATHONITUL. Sa ne reamintim de extraordinarele sale PROFETII despre ANTIHRIST si MUNTELE ATHOS …

Posted in antihrist, Calendar Ortodox, Sfantul Cuvios NIL ATHONITUL by saccsiv on noiembrie 12, 2010

   Citez din http://www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie12.htm:

   În această luna noiembrie, în ziua a douăsprezecea, pomenirea Cuviosului Nil izvorâtorul de mir, care s-a nevoit în munţii de pe lângă Marea Lavra din Muntele Athos, şi s-a săvârşit în pace.

   Sfântul Nil, Izvorâtorul de Mir, din Muntele Athos s-a născut în Grecia, într-un sat numit Sf. Petru, dioceza Zakoneia. El a fost crescut de unchiul său, ieromonahul Macarie. La vârsta potrivită a fost tuns călugăr, apoi hirotonit ierodiacon şi mai târziu ieromonah.

   Râvna pentru mai aspre nevoinţe monastice i-a călăuzit pe unchi şi nepot spre Muntele  Athos, unde Macarie şi Nil au trăit în ascetism într-un loc numit Sfintele Stânci. După moartea Sf. Macarie, părintele Nil arzînd de zel pentru nevoinţele duhovniceşti mult mai aspre s-a retras într-un loc aproape inacesibil pentru orice fiinţă vie. La plecarea sa la Domnul, Sf. Nil a fost învrednicit de curgere bogată de mir vindecător, pentru care creştinii veneau să-l ia din cele mai îndepărtate ţinuturi estice.

   Sfântul Nil a lăsat în urmă o profeţie uimitor de corectă referitoare la care va fi starea Bisericii în mijlocul sec. al XX-lea şi la felul cum vor fi oamenii atunci. Printre invenţiile pe care le-a profeţit sunt telefonul, avionul şi submarinul. El a mai atras atenţia şi asupra faptului că mintea omului va fi întunecată de patimile trupului iar „necinstea şi fărădelegea vor prinde putere”. Bărbaţii nu se vor mai distinge de femei din cauza „lipsei smereniei în îmbrăcăminte şi purtarea părului”. Sfântul Nil a plâns pentru păstorii creştini care vor deveni oameni vanitoşi iar tradiţia şi morala bisericii se vor schimba. Vor rămâne puţini oameni evlavioşi şi cu frică de Dumnezeu şi cei mai mulţi se vor abate de la calea cea dreaptă neavînd povăţuitori.

   Comentariu saccsiv:

   A spus mai multe … Iata profetia Sfantului Cuvios Nil Athonitul, despre antihrist si sfarsitul lumii:

   „Cand se va apropia vremea venirii lui Antihrist, se va intuneca mintea omului de toate patimile cele trupesti ale curviei, si foarte mult se va inmulti necredinta si faradelegea. Atunci omul va deveni de nerecunoscut, schimbandu-se fetele oamenilor, si nu se vor mai cunoaste fetele barbatilor de ale femeilor, pentru nerusinata imbracaminte si a parului din cap. Atunci se vor schimba obiceiurile si traditiile crestinilor si ale Bisericii. Curatia va pieri de la oameni si va stapani faradelegea. Minciuna si iubirea de argint vor ajunge la cel mai inalt grad si va fi vai de cei care vor aduna bani. Curviile, preacurviile, sodomiile, hotiile si omorurile, in vremea aceea, vor fi pe toate drumurile. „

    Oamenii din vremea aceea se vor inrai ca niste fiare salbatice, fiind inselati de Antihrist. Nu vor da respect parintilor si celor mai batrani, iar dragostea va pieri. Pastorii crestinilor, arhierei si preoti vor fi oameni cu slava desarta, afara de prea putini, cu totul nerecunoscand calea din dreapta de cea din stanga. „

   Atunci se vor duce la locurile ascunse si sfinte (manastiri si schituri), ca sa gaseasca mangaiere sufletului de multele tulburari si ispite pe care le vor intampina zilnic; dar usurare nu vor gasi, caci peste tot vor fi piedici si sminteli. Si toate acestea se vor face pentru ca Antihrist va stapani peste tot, va domni in toata lumea, va face semne si minuni cu inselaciune si va insela pe oameni cu viclenie, ca sa nascoceasca si sa vorbeasca unul cu altul de la un capat al pamantului la celalalt  Atunci vor zbura prin aer ca pasarile si vor inota prin adancul marii ca si pestii .

   „Si toate acestea le vor face oamenii, traind in tihna, necunoscand ca acestea sunt inselaciunile lui Antihrist. Si asa de mult va inainta stiinta vicleanului, ca sa insele prin nalucire pe oameni, pentru a nu mai crede in Dumnezeu Cel in Sfanta Treime inchinat. „

   „Fiindca dupa 1913 trecand 79 de ani se vor face toate rautatile profetite despre venirea lui Antihrist.„

   Suntem in 2010 … Sa se fi inselat oare Sfantul? Sau poate ca nu … Sa ne amintim ca in 1992 a fost semnat Tratatul de la Maastricht, act care a dus la crearea Uniunii Europene. Asadar, e foarte probabil ca acela sa fie inceputul sfarsitului:

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

   Iata ce mai profeteste:

   „Atunci, vazand Prea Bunul Dumnezeu pierzania neamului omenesc, va scurta zilele pentru cei putini care se vor mantui; ca se va sili Antihrist cu slugile sale sa insele – de va fi cu putinta -, si pe cei alesi. Atunci fara de veste va veni sabia cu doua taisuri si va omori pe inselatorul si pe cei ce-i slujesc lui. „

   Despre vremurile apocaliptice ce bat la usi, cititi va rog si:

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

   Iata ce mai putem citi la Sfântul Nil Athonitul(1612-1692):

   Acesta a fost trăitor la Muntele Athos, de aici şi numele. Prooroceşte zile negre Sfântului Munte, anume pierderea protecţiei Fecioarei Maria: “Se va lăsa din mainile ei, nu din pricina slăbiciunilor ei, nici din puterea neamurilor, ci numai pentru păcatele celor ce locuiesc într-însul. Prooroceşte cum că mama antihristului va fi o preadesfrânată, idee reluată şi de alţi prooroci:”Când se va înmulţi farădelegea, se vor aduna toate prihănirile şi necuraţiile lumii şi se vor învistieri într-o necurată fiica a desfrânarii, care va fi locaş al preadesfrânării”. De asemenea, prevede şi izbucnirea unor epidemii infecţioase”Se vor împuţina şi oamenii, vor slăbi şi vor muri pe drumuri ca pasările; cei pecetluiţi de antihrist vor mânca cărnuri de oameni morţi, neputând suferi foamea şi leşinătatea şi, mâncând trupuri moarte, vor muri şi ei“.

   Pare incredibil pentru unii că acest loc binecuvântat, care s-a aflat sub protecţia Sfintei Fecioare timp de secole, va fi părăsit de aceasta în cele din urmă:
   “Ascultaţi, o, părinţi, iată că v-am spus propovăduirea lui Iona spre pildă, ca cel ce are urechi de auzit să audă şi să nu se întoarcă către altele, spre vătămarea sufletului său. Precum a desluşit acel filosof propovăduirea lui Iona, aşa şi eu vă spun: precum magnetul nu a lăsat fierul, la înălţime de patru vânturi lovindu-se, şi apoi din pricina ruginei l-a lăsat, şi iarăşi, după ce a fost curăţit, l-a ridicat magnetul; aşa este Doamna noastră, de Dumnezeu Născătoarea, Acoperământul binecredincioşilor, că a ţinut muntele acesta până în ziua de astăzi, precum magnetul pe fier. Şi dacă magnetul, fiind lucru neînsufleţit, are atâta putere, oare câtă putere şi tărie şi îndrăzneală are Doamna noastră de Dumnezeu Născătoarea? Singuri vedem cum ţine muntele acesta cu atotţiitoarea putere. Însă cum clatină vântul magnetul ca să lase fierul, aşa se ridică asupra acestui munte neamurile, şi în tot chipul umblă să-l răpească din mâinile Maicii Domnului, dar nu pot. În sfârşit se va lăsa din mâinile ei, nu din pricina slăbiciunii ei, nici din puterea neamurilor, ci numai pentru păcatele celor ce locuiesc într-însul; pentru că acestea s-au făcut ca o rugină înaintea Maicii Domnului. Că dacă veţi subţia gâtlejul vostru cu postul, ca pânza, şi veţi usca trupul vostru ca ţârul, dar între voi nu aveţi dragoste şi unire, cu curăţenia trupului vostru, nici un rod al dreptăţii nu aveţi”.
   Că muntele Athos “se va lăsa din mainile ei”, nu mai încape îndoială:

FONDURILE EUROPENE vor distruge MUNTELE ATHOS?

   Cand „avaton-ul” va fi desfiintat, atunci vom sti ca pentru pacatele noastre si pentru putina noastra rugaciune, Biserica Ortodoxa a fost lipsita de scumpul si nepretuitul Sfant Munte Athos. Cand dragostea si rugaciunea se imputineaza, urmarile nu intarzie niciodata sa apara, iar o lume lipsita de dragoste si rugaciune este o lume in care paganii si necredinciosii, oameni trupesti si straini de orice forma de vietuire duhovniceasca, fac ce vor, urmand poftelor trupului si setei de putere.

Articolul zilei (10.09.2010): Detalii despre presiunile facute de cei au bagat bani grei in restaurarea manastirilor, pentru a fi acceptate femeile in Muntele Athos

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 12, 2010 at 8:28 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. zina said, on noiembrie 12, 2010 at 8:47 am

    „ci numai pentru păcatele celor ce locuiesc într-însul”, adica pentru ca s-a racit credinta calugarilor?

    Apreciază

  3. Karoll said, on noiembrie 12, 2010 at 9:05 am

    Fratilor la Athos e pace, si sunt iubitori ai aproapelui, inca nu e vremea prezisa de Sf Nil la Athos, va dau cuvantul meu, am fsot acolo, toti ne-au primit extraordinar, ne dateau tot ce cerea, si se plecau in fata noastra, cu dragoste, pana si la Vatopedu,peste tot, acolo e o minune dumnezeiasca, si nu sunt asa de rai calugarii sa se certe intre ei, ci tocmai invers, ei sunt impotriva la patriarh si condamna masoneria si ecumenismul, dar intre ei se inteleg , se iubesc intre ei, nu sunt uratori ci se iubesc ca fratii, sa en rugam ca Maica Domnului sa amane sfarsitul lumii si sa tina Sf Munte, sa nu dorim sa vina cat mai repede sfarsitul, si sa ne rugam sa-l amane !
    Cand au fost la Paisie Arghioritul si intrebau de antihrist, le-a spus ca ce ii intereseaza, il asteapta cuvma pe antihrist ???
    Se vor implini profetiile,dar aveti rabdare.
    La noi cam asa e, nu mai asculta nimeni de parinti,de batrani,desfranare,sodomie peste tot,dar inca nu ne mancam starvurile, fereasca Dumnezeu sa fie asa ceva pe viitor si la noi !
    Ortodoxia e de mamaliga, nu mai e credinta cum era odata, romanul credincios, oamenii mai cred dar nu au ravna aceea religioasa, mersul la biserica duminica, de sarbatori, postul, rugaciunea, sunt adormiti dar trebuiesc treziti, unde sunt cretini, atei, si spalati pe creier de badea si corut nu avem ce ace, deja s-au infectat cu satanism, dar sunt atatea milioane de romani care trebuiesc salvati !
    La mine vin toti sa ma intrebe cand e o sarbatoare, cine a fost sf cuare si ce a facut, trebuie mereu sa ma imformez si sa le spun, dar parca nu am darul propovaduirii si sa-i indrum pe toti spre biserica cum trebuie, sa-i invat cum trebuie, mai imi trebuie putere !

    Apreciază

    • filofteiabejan said, on noiembrie 13, 2010 at 8:24 pm

      Pai duminica oamenii prefera sa mearga la gratar decat la sf Liturghie si ne mai miram ca merge cum merge….

      Apreciază

  4. fotie said, on noiembrie 12, 2010 at 9:31 am

    SFINTE NILE ROAGĂ-TE LUI HRISTOS DUMNEZEU PENTRU NOI

    Apreciază

  5. Rgogu said, on noiembrie 17, 2010 at 8:50 pm

    Doamne ajuta!

    Ce este acela „avaton” despre care se zice ca la desfiintarea lui Sfantul Munte va cadea?

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 18, 2010 at 6:23 pm

      Profetia vorbeste despre perioada cand se va accepta intrarea femeilor in muntele Athos.

      Apreciază

  6. un ortodox said, on septembrie 15, 2011 at 5:06 am

    Karoll nu te uita numai la exterior!!

    Apreciază

  7. marcela said, on noiembrie 12, 2011 at 4:27 pm

    filofteia acele carti sant scrise de yoginul bivolaru si puse ca au fost scrise d altcineva .. nu am timp sa te cresc dar esti pe un drum foarte aiurea ..scuze n am timp dar nu mai citi carti apocrife

    Apreciază

  8. […] Pomenirea Sfantului Cuvios NIL ATHONITUL. Sa ne reamintim de extraordinarele sale PROFETII despre AN… […]

    Apreciază

  9. […] Pomenirea Sfantului Cuvios NIL ATHONITUL. Sa ne reamintim de extraordinarele sale PROFETII despre AN… […]

    Apreciază

  10. […] buletine electronice Pomenirea Cuviosului NIL izvorâtorul de mir. Profetia sa despre ANTIHRIST Pomenirea Sfantului Cuvios NIL ATHONITUL. Sa ne reamintim de extraordinarele sale PROFETII despre AN… Sfantul EFREM SIRUL despre ANTIHRIST … Sfantul mitropolit Varlaam: PROOROCII DESPRE VREMURILE […]

    Apreciază

  11. […] Pomenirea Sfantului Cuvios NIL ATHONITUL. Sa ne reamintim de extraordinarele sale PROFETII despre AN… […]

    Apreciază

  12. ORTODOXIE said, on mai 15, 2014 at 1:52 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

  13. […] Pomenirea Sfantului Cuvios NIL ATHONITUL. Sa ne reamintim de extraordinarele sale PROFETII despre AN… […]

    Apreciază

  14. […] Pomenirea Sfantului Cuvios NIL ATHONITUL. Sa ne reamintim de extraordinarele sale PROFETII despre AN… […]

    Apreciază

  15. […] Pomenirea Sfantului Cuvios NIL ATHONITUL. Sa ne reamintim de extraordinarele sale PROFETII despre AN… […]

    Apreciază

  16. Elena Radu said, on august 7, 2016 at 5:49 pm

    Prea Sfanta Nascatoare de Dunnezeu miluieste-ne pe noi pacatosii.

    Apreciază

  17. Constantin said, on septembrie 7, 2016 at 11:29 pm

    Realitatea din Muntele Athos este mai neagră decât se crede.

    Apreciază

  18. LISTA PROFETII | Saccsiv - Weblog said, on octombrie 13, 2016 at 11:55 pm

    […] Pomenirea Sfantului Cuvios NIL ATHONITUL. Sa ne reamintim de extraordinarele sale PROFETII despre AN… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.