SACCSIV – blog ortodox

Presedintele BANCII MONDIALE, evreul ROBERT ZOELLICK insista ca NU TREBUIE REVENIT LA GOLD STANDARD …

Posted in BANCA MONDIALA, EVREI, GOLD STANDARD, Robert Zoellick by saccsiv on noiembrie 11, 2010

   Citez din articolul UPDATE 1-W.Bank chief says no gold standard, but its role key:

   Preşedintele Băncii Mondiale Robert Zoellick a declarat miercuri că nu pledează pentru revenirea la vremurile când aurul era considerat criteriul de referinţă standard în cadrul ratelor de schimb valutare, însă a catalogat acest metal drept „elefantul din cameră” ce trebuie luat în considerare de către decidenţii politici.

   Zoellick, care a participat la o conferinţă în domeniu organizată de Banca Mondială şi guvernul din Singapore, a declarat că este important ca naţiunile să privească dincolo de valorile cursului de schimb şi să se concentreze mai degrabă asupra fundamentelor economice.

   „Nu cred că ne putem întoarce către un sistem stabilizat al cursului de schimb, aşa cum este standardul aurului”, a declarat el ulterior pentru Asociaţia Corespondenţilor Străini.

   „Pieţele folosesc deja aurul ca pe un activ financiar din cauza lipsei de încredere…spunându-se că avem o problemă ce necesită a fi stabilă”.

   Preţurile în aur s-au avântat la niveluri record în ultimele săptămâni, cota fiind în prezent de circa 1400 dolari SUA / 1 uncie (n.trad. : 1 uncie = circa 35 grame).

   „(Aurul) este ca un elefant în cameră şi asta vreau ca oamenii să recunoască”, a spus Zoellick.

   La începutul acestei săptămâni, Zoellick a surprins pieţele financiare prin recomandarea sa către cele mai mari naţiuni din lume, conform căreia să considere aurul ca pe un indicator care să ajute la stabilirea cursurilor de schimb străine, în contextul îngrijorării guvernelor şi a băncilor centrale care şi-ar putea pune în pericol economiile prin devalorizarea monedelor lor naţionale.

   El a spus miercuri: „Nu pledez pentru revenirea la sec.19 când masa monetară era exprimată în aur”.

   Fostul reprezentant comercial al S.U.A., care şi-a desfăşurat activitatea pe parcursul mai multor administraţii republicane, inclusiv în cadrul Trezoreriei Naţionale, a spus că orice sistem nou „trebuie să facă referire la dolar, euro, yen, pound şi yuan (moneda chineză) care duce către internaţionalizare şi ulterior către un cont deschis de capital”.

   Ideea a atras criticile multor decidenţi politici şi economişti, nefiind indicii care să ateste prezenţa ei pe agenda de discuţii a Summit-ului G20 de la sfârşitul acestei săptămâni.

   Multe alte aspecte de mare interes sunt destinate a fi luate cu asalt de către decidenţii politico-economici participanţi la meeting, inclusiv un cadru global de creştere echilibrată şi un val al afluxurilor de capital către pieţele în dezvoltare. G20 adună reprezentanţii ţărilor: Argentina, Australia, Brazilia, Marea Britanie, Canada, China, Franţa, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Rusia, Arabia Saudită, Africa de Sud, Coreea de Sud, Turcia şi S.U.A..

   Zoellick a declarat că, China ar putea permite a creştere a valorii monedei sale naţionale (yuan) – o cerere de bază a S.U.A., dacă ar exista o înţelegere în domeniul fundamentelor economice.

   „Am o veche convingere conform căreia yuan-ul ar trebui să crească în valoare, pentru că aveţi capacitatea de a vă îndrepta către acest obiectiv, în condiţiile în care veţi obţine acordul celor ce stau la baza criteriilor economice”.

   Statele Unite au criticat frecvent China, acuzând-o că îşi devalorizează în mod deliberat moneda naţională, în scopul stimulării exporturilor. China a replicat că S.U.A. utilizează aceeaşi practică, prin intermediul sistemului Fed.

   Cu prilejul dezbaterii din cadrul politicii economice globale, Zoellick a declarat: „Trebuie să ne depărtăm de ceea ce uneori s-a dovedit a fi o dezbatere nulă privind reechilibrarea (valutară), fapt care câteodată este descris ca o schimbare în cererea totală, spre deosebire de reconstruirea resurselor de creştere”.

   „Dacă ai creştere globală sănătoasă, ajustarea valutară va fi mai uşoară”.

   Comentariu saccsiv:

   In secolul 19 si inceputul secolului 20, pretiosul metal galben a jucat un rol cheie in tranzactiile monetare internationale, creandu-se gold standard, la care insa au renuntat pana la urma toate guvernele, fiind inlocuit cu asa numitul fiat currency.

   Anul trecut, presedintele Bancii Mondiale, evreul Robert Zoellick, propunea folosirea FMI si a Bancii Mondiale pentru crearea unei NOI AUTORITATI GLOBALE

   Robert Zoellick (1953 -), evreu, participant intruniri Bilderberg Group, fost Deputy Secretary of State, presedinte al Bancii Mondiale, Senior International Advisor Goldman Sachs, membru Phi Beta Kappa, reprezentantul personal al lui Bush la G7 (1991, 1992), fost sef Center for Strategic and International Studies, fost membru German Marshall Fund, World Wildlife Fund, membru Council on Foreign Relations, membru COMISIA TRILATERALA

   A semnat in 1998, alaturi de Donald Rumsfeld, Paul Wolfowitz, Richard Perle, Elliott Abrams, Zalmay Khalilzad, John R. Bolton, Richard Armitage si Bill Kristol, proiectul Project for the New American Century pentru inlaturarea de la putere a lui Saddam.

   Asadar, declara el ca naţiunile trebuie „să se concentreze mai degrabă asupra fundamentelor economice.

   Iar natiunile cica se concentreza … dar de fapt doar se iluzioneaza, caci fraiele sunt demult in mainile ELITELOR.

   Mayer Amschel Rothschild:

   Dati-mi controlul banilor unei natiuni si nu-mi mai pasa cine ii face legile

   Prima data s-a renuntat la convertibilitatea in aur in timpul razboiaielor napoleoniene. Sa ne amintim de smecheria de atunci a lui Nathan Mayer (1777-1836) – fondatorul Rothschild banking family of England, fiul Mayer Amschel Rothschild

   Folosindu-se de sistemul propriu de informatii, de influenta si de credibilitate, dupa batalia de la Waterloo, pierduta de francezi, au adus in Anglia stirea falsa ca ar fi fost de fapt invers, panicand populatia. Bursa a cazut si ei au cumparat pe nimic tot ceea ce i-a interesat. La scurt timp stirea adevarata a venit. Astfel averea lor a crescut fabulos. Nu dupa mult timp, influenta lor in Bank of England era deja determinanta.

   Cititi va rog si:

„The Money Masters” – un excelent documentar despre modul in care ROTHSCHILD si locotenentii lor stapanesc sistemul financiar-bancar mondial

   Dupa terminarea episodului Napoleon, s-a revenit la aur. Capitolul gold standard a inceput sa se incheie definitiv in 1971, cand SUA a renuntat unilateral la convertibilitatea dolarului in aur, devenind de atunci o hartie tiparita. Se cuvine cu aceasta ocazie sa amintim cateva detalii despre artizanul acestei miscari, o foarte puternica curea de transmisie dintre ELITE si marionetele de rang inalt:

   Paul Adolph Volcker (1927 -), Chairman of the Federal Reserve, sub Jimmy Carter si Ronald Reagan. Consilier economic al lui Barack Obama in timpul campaniei electorale, numit apoi de noul presedinte in fruntea Economic Recovery Advisory Board.

   De asemenea a mai fost director of financial al U.S. Treasury Department, unde a jucat un rol determinant pentru decizia de suspendare a gold convertibility in 1971. Vice president si director of planning la Chase Manhattan Bank (Rockefeller). Chairman al bancii de investitii  J. Rothschild, Wolfensohn & Co. (James D. Wolfensohn va deveni mai tarziu presedinte al World Bank)

   Chairman of the Board of Trustees al Group of Thirty. L-a ajutat pe David Rockefeller in crearea in 1973 a Comisiei Trilaterale. O lunga asociere cu familia Rockefeller, fiind inclusiv membership al Trust Committee al Rockefeller Group, Inc..

   Membru Council on Foreign Relations. Membru Bohemian Grove.

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on noiembrie 11, 2010 at 2:01 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

  • Masoneria Demascata said, on noiembrie 11, 2010 at 2:09 pm

   Astia revin la aur si noi vindem aproape tot aurul din tara cu Rosia Montana!

   vai de noi, saccsiv astept un raspuns de la tine in legatura cu articolul respectiv legat de Argeseanu

   Apreciază

   • saccsiv said, on noiembrie 11, 2010 at 2:14 pm

    Masoneria Demascata

    Nu revin la aur.

    Il voi citi si foarte probabil ca il voi posta.

    Apreciază

 2. mircea said, on noiembrie 11, 2010 at 2:45 pm

  Creditul ipotecar si renuntarea la „gold standard” sint cele 2 super-smecherii de furat oamenii. Prima se stie ca umfla preturile si platesti de 2-3 ori o casa si asa cu un pret umflat. Iar renuntarea la acoperirea dolarului american in aur a dus la superinflatie (cit era acoperit in aur, nu puteai tipari bani citi vroiau muschii tai) Cine nu are de platit toata viata o casa, si vrea sa stringa un ban, constata ca inflatia maninca o mare parte din banul lui, din independenta lui. Chiar daca e depus la banca. Ca sa nu piarda, omul se duce spre burse unde iar stim ce se intimpla. Adica, zic ei, trebuie sa facem ceva sa tinem omul ocupat toata viata lui, nu cumva sa aiba timp sa inceapa sa gindeasca, sa-si puna intrebari. Tot prin renuntarea la „gold standard” SUA pacaleste o lume intreaga, prin tiparirea de dolari-hirtii fara valoare, pe care lumea ii cumpara conferindu-le valoare.
  Dar cu toate astea, domnii americani sint cam in buda cu banii lor, si acum in Asia, Obama s-a dus cu miloaga sa faca ceva sa nu o ia dolarul la vale. Ca e misto doar sa tiparesti, si sa cheltuiesti pe inarmare mai mult decit ceilalti la un loc din G20. Revenirea la „gold standard” ar insemna punerea lucrurilor in ordine, dar cind e ordine nu se poate face furaciune, nu poti pacali lumea. Deci, economic sint in buda, dar puternici dpdv militar. Si atunci, nebunul, fara de Dumnezeu, zice in mintea lui ca doar razboiul il mai salveaza. Si uite ca baba Vanga s-ar putea sa nu greseasca prea tare, si acum in Asia sa se puna de o saminta de razbel.

  Apreciază

 3. Mos Ioan said, on noiembrie 11, 2010 at 3:14 pm

  @ mircea
  Sunt de acord cu dta.
  Si mie mi-e teama ca dracii din G20 care se întrunesc în Coreea de Sud, vor pune la cale razboiul mult visat de ei, acestia fiind banditi, criminali, ticalosi, etc., care îsi bat joc de trupul si sufletul a milioane de oameni……

  Apreciază

 4. ana said, on noiembrie 11, 2010 at 3:28 pm

  Off topic:
  Reîntoarcerea la post a Cristinei Anghel, invatatoarea care a intrat in greva foamei, a starnit revolta parintilor. Parintii nu sunt de acord ca o persoana cu „asa caracter” sa le predea copiilor, spun ca nu au ce invata de la ea, ca nu vrea ca si copiii lor sa dobandeasca astfel de „temperament”…O condamna pt ca a mai avut o alta greva a foamei pt neaplicarea unei hotariri judecatoresti cand castigase o proprietate, acum a facut greva pt neaplicarea unei legi, aceea in care se mareau salariilor profesorilor cu 50% la care s-a adaugat si scaderea salariilor cu 25% de la 1 iulie, multi oameni si parintii copiilor considerand-o intr-un fel fanatica.
  Cel mai mult ma intriga numarul mare al comentariilor oamenilor care sunt impotriva gestului invatatoarei de a protesta. Foarte multe comentarii impotriva invatatoarei cum e si acesta:”Cit timp a fost in greva, a avut concediu legal aprobat? I-a semnat cineva vreo hirtie? Daca nu, atunci cred ca trebuie data afara pentru absente. Daca da, atunci trebuie evaluata psihologic si luate masurile ce se impun(ce masuri se impun?, intreb eu). NU cred ca copii trebuie sa o suporte.” si foarte putine ca acesta:”Felicitari doamna Anghel pentru curajul dumneavoastra ! Astia nu vor sa va lase, Doamne fereste, sa le transmiteti din verticalitatea de care ati dat dovada si copilasilor aceia nevinovati.”
  Daca si tu, saccsiv, consideri ca si mine ca e un articol foarte interesant acesta, poate il postezi si pe blogul tau, as fi tare curioasa sa vad parerile celor de aici…

  Apreciază

 5. ana said, on noiembrie 11, 2010 at 3:29 pm

  Am uitat sa postez linkul, acesta e :
  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Craiova-_Grevista_foamei-cealalta_fata_0_369563704.html

  Apreciază

 6. MARESALUL said, on noiembrie 11, 2010 at 3:33 pm

  In state inainte de anii 30 mergeai cu un dolar la orice banca si il puteai schimba in aur.Cantitatea per dollar.Dupa ce au pus mana pe Tiparnita ,dupa ce au renuntat la acoperirea dolarului in aur au inceput baietii tiparirea lui fara numar fara numar.
  De ce nu doresc ei la revenirea vechiului sistem.Pai poate dollarul ar deveni hartie igienica caci nu au atata aur incat sa-l faca valoros.Nu ar mai putea tipari dollari asa in nestiinta.Ar fi fost bine sa putem recupera aurul de la Rusi care din cate am inteles ni l-ar fi dat dar printr-o firma de avocati sau asa ceva.Si aurul si argintul de la Rosia Montana
  sau Baia Mare daca mai e acol,o ,pastrat cu orice pret.

  Apreciază

 7. Prelain' said, on noiembrie 11, 2010 at 4:01 pm

  offtopic, Saccsiv ar trebui sa transezi chestiunea musulmana in viitor, dar doar daca consideri.

  http://www.antena3.ro/externe/o-femeie-crestina-din-pakistan-condamnata-la-moarte-pentru-defaimarea-profetului-mahomed-113005.html

  Apreciază

 8. Fulger said, on noiembrie 12, 2010 at 9:39 am

  Elitele au control asupra aurului de pe planeta, el ii ajuta sa stapaneasca lumea deoarece bani se vor desfinta.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: