SACCSIV – blog ortodox

Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BING BANG

Posted in BING BANG, CERN, LHC by saccsiv on noiembrie 6, 2010

   Citez din articolul LHC researchers ‘set to create a mini-Big Bang’:

Simulated lead-lead collision

Experimentul ALICE a fost proiectat pentru a realiza coliziuni intre ioni de plumb (simulare)

   Cercetatorii de la Large Hadron Collider (LHC) se pregatesc sa creeze Bing Bang-ul in miniatura.

   Din 2009, cel mai puternic accelerator de particule din lume realizeaza coliziuni intre protoni in incercarea de a pune in lumina natura fundamentala a materiei.

   Acum insa uriasa masina va realiza coliziuni intre ionii de plumb.

   Experimentele sunt planificate pentru inceputul lui noiembrie si vor dura patru saptamani.

   LHC este gazduit intr-un tunel lung de 27 kilometri de-a lungul granitei franco-elvetiene si este gestionat de Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara (CERN).

   Acceleratorul consta in patru experimente diferite, dintre care unul, ALICE, a fost special proiectat pentru a realiza coliziuni intre ioni de plumb.

   Scopul acestor coliziuni este de a investiga cum arata Universul infantil. (inainte)

Coliziunea protonilor la energii mari a avut ca scop alte aspecte ale fizicii, cum ar fi gasirea particulei evazive, bosonul Higgs si semne de noi legi fizice cum ar fi un cadru numit, supersimetria.

   Purtatorul de cuvant al CERN, James Gillies a declarat pentru BBC News ca pe langa ALICE, si experimentele ATLAS si Compact Muon Solenoid (CMS) vor realiza temporar, coliziuni intre ioni.

   Bing Bang

   El a spus ca testele ar putea oferi o imagine de asamblu asupra conditiilor Universului din urma cu aproximativ 13.7 miliarde de ani, imediat dupa Bing Bang.

Cercetatorii se vor uita la Univers la fractiuni de secunda dupa ce o mica dar densa minge de energie a explodat si a creat cosmosul asa cum il stim astazi.

   Oamenii de stiinta cred ca, pe atunci, exista o forma speciala de materie, diferita de cea din care este creat Universul acum.

   ‘’Materia exista in diverse forme: poti sa iei un material precum apa si daca il ingheti, va fi solid, si daca il pui pe o masa, va deveni lichid, iar daca il pui intr-un fierbator va deveni gaz,’’ a explicat Dr. Gillies.

   ‘’Este totul acelasi material dar are forme diverse. Daca iei materialele in laboratoare poti sa scoti electronii din atomi si obtii o alta forma de materie numita, plasma.’’

   Dar la inceputul Universului, ar fi putut exista o alta forma a materiei numita de oamenii de stiinta, plasma quark-gluoni.

   ‘’Si aceasta, este o forma a materiei pe care o poti obtine daca topesti in mod eficient materia nucleara care alcatuieste atomii astazi, eliberand lucrurile dinauntru care sunt quark-uri si gluoni, ‘’ explica Gillies.

   Supa quark si gluon

   Daca cercetatorii de la LHC vor putea recrea  acea forma a materiei si studia-o, ar putea obtine indicii importante despre cum a ‘’evoluat in materia care m-a creat pe mine si pe tine’’.

   Unul dintre oamenii de stiinta care va lua parte la experiment este David Evans de la Universitatea Birmingham, UK.

Dr David Evans

   Dr Evans este unul dintre oamenii de stiinta care va participa la noul experiement.

“Desi mingiutele de foc vor exista numai pentru un moment scurt (mai putin de o trilionime de o trilionime de secunda) temperaturile vor ajunge la peste 10 bilioane de grade, de un million de ori mai fierbinte decat centrul soarelui,’’ a spus Dr. Evans.

‘’La temperaturile generate, chiar protonii si neutronii, care formeaza nucleul atomilor, se vor topi, rezultand intr-o supa fierbinte si densa de quorks si gluoni.’’

   Cercetatorul a mai spus ca temperaturile si densitatile pe care acceleratorul va fi menit sa le creeze, vor fi cele mai mari produse vreodata intr-un experiment. 

   Comentariu saccsiv:

   Nu sunt fizician, nu inteleg exact ce fac ei acolo, dar nu-mi place „joaca” lor.

   Va mai amintiti? Cand l-au inaugurat, motoarele mass-mediei au fost turate la maxim in prezentarea “celui mai mare experiment  stiintific realizat de om “, proiect in care cercetatorii Noului Babilon s-au adunat pentru a recrea in laborator momentul de inceput al formarii universului, pentru a descoperi particula lui Dumnezeu …

   Sa vedem ce aflam din site-ul oficial al CERN ( Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire ) realizatorul mega acceleratorului de particule Large Hadron Collider (LHC):

   Robert Oppenheimer , Niels Bohr si Lew Kowarski (devenit mai apoi director CERN) au fost pionierii, vizionarii crearii unui laborator de cercetari in fizica atomica la nivel european. Apoi in 1950, laureatul Nobel Isidor Rabi a facut lobby la Conferinta Generala UNESCO de la Florenta pentru incurajarea formarii unui astfel de laborator stiintific international. Astfel, in 1951 la Paris s-a adoptat iar doua luni mai tarziu 11 state au semnat. Asa s-a nascut CERN. In aceeasi perioada in care a aparut si embrionul numit mai apoi Uniunea Europeana.

   In 1959 li se alatura Georges Charpak cel ce in 1992 va castiga premiul Nobel.

   Intre 1961 – 1965 Director-General of CERN devine Victor Weisskopf.

   In 1968 li se alatura Jack Steinberger, castigator al premilui Nobel in 1988, cunoscut pentru studiile sale privind neutrino. 

   De-a lungul timpului s-au construit mai multe acceleratoare de particule iar prima ciocnire proton – proton s-a efectuat in ianuarie 1971 .

   Pe baza teoretizarilor lui Steven Weinberg din anii ‘ 60, se descopera mai apoi particulele W si Z.

   Tematica principala a cercetarilor devine crearea de particule de anti-materie, precum si studierea ciocnirii dintre acestea si cele de materie. Inceputa initial cu ciocnirea proton – anti proton, s-a ajuns dupa un timp la crearea de anti hidrogen. Cercetatorii au mai calculat o asimetrie in univers intre materie si anti-materie, nefiind in parti egale cum au presupus ei ca ar fi fost la Big Bang. 96 % ar fi partea invizibila. 

   In februarie 1985 incep excavarile pentru constructia Large Electron-Positron (LEP), cel mai mare accelerator de particole de pe planeta, cu o circumferinta de 27 km.

   In 1989 Tim Berners-Lee concepe ceea ce in 1990 va deveni World Wide Web . Inventie realizata in cadrul CERN, acestia isi dau acordul pentru ca Web sa poata fi folosit de publicul larg. Tim Berners-Lee se muta apoi la Massachusetts Institute of Technology (MIT), unde infiinteaza si conduce World Wide Web Consortium (W3C).

   In 1992 premiul Nobel ii este decernat lui Georges Charpak din staff-ul CERN.

   In septembrie 1995 se declara crearea primului atom de anti-hidrogen, dar cu o viata foarte scurta. Se spera sa i se lungeasca existenta in conditii de frig extrem, pentru a fi studiat pe indelete. Apoi se va trece la studiul ciocnirii hidrogen – anti hidrogen. FASCINANT, NU-I ASA?

   Sa vedem acum cine sunt personalitatile stiintifice de mai sus:

   J. Robert Oppenheimer (1904–1967), evreu american, director al Manhattan Project, supranumit “tatal bombei atomice“ a depus eforturi deosebinte pentru realizarea ei la Los Alamos National Laboratory.
   In 1933 invata sanscrita si citeste Bhagavad Gita scrisa in limba de origine. Invatatura aceasta orientala avea sa-i devina filosofia vietii.
   Referitor la Trinity test (denumirea primei testari a unei explozii nucleare realizate pe teritoriul SUA pentru studierea grozaviei ce va fi la scurt timp lansata asupra civililor japonezi), Oppenheimer cita din Bhagavad Gita:
   “Dacă lumina a o mie de sori ar exploda odată pe cer, ar fi ca frumuseţea celui puternic. Acum am devenit Moartea, distrugătorul lumilor
   Tot in anii 30 este influentat de idei comuniste.

   Niels Bohr (1885–1962), evreu danez, premiul Nobel 1922. Participant principal la Manhattan Project. Cunoscut ca fiind prim consultantul “tatalui bombei atomice“
   Lew Kowarski (1907–1979), evreu rus, incepe studiile energiei nucleare in 1939. A lucrat in Anglia, Canada, dupa razboi in Franta. 

   Isidor Isaac Rabi (1898–1988), evreu din imperiul austro-ungar, laureat Nobel, director asociat din 1940 la Massachusetts Institute of Technology, in cadrul departamentului ce a dezvoltat constructia bombei atomice. Fost student al lui Oppenheimer. Era unul din putinele exceptii caruia i se permiteau intrari – iesiri din ultra secretul Los Alamos.

   Steven Weinberg (1933-), evreu american, laureat Nobel. Cartile sale de popularizare a stiintei sunt un amestec de istorie, filisofie, stiinta si ATEISM. Intr-una din ele spunea:

   “Religia este o insulta a demnitatii umane. Fara religie, oamenii buni ar face lucruri bune iar oamenii rai ar face lucruri rele. Ca sa convingi un om bun sa faca lucruri rele ai nevoie de religie

   Victor Frederick Weisskopf (1908-2002), evreu din imperiul austro-ungar, ATEU , a lucrat la Los Alamos, in cadrul Manhattan Project.
   Jack Steinberger (1921-), evreu germano-american, premiul Nobel 1988 , a studiat indrumat de evreul Edward Teller (“parintele” bombei cu hidrogen):

Personalitati si organizatii: EDWARD TELLER

   Georges Charpak (1924-), evreu polonez, in 1959 intra in staff-ul CERN. 

   Deci astia sunt oamenii, unii dintre ei sigur fara scrupule, care se joaca cu energii terifiante  … Putem avea incredere in ei? Si pana la urma ce urmaresc de fapt? Observam ca savantii ce au construit bomba atomica s-au straduit mai apoi sa infiinteze si acest CERN.

   In anii 1930 Rockefeller Foundation incepe o masiva aducere a evreilor bine pregatiti sau cadre universitare din Europa. Desi aveau mijloace financiare sa scoata toti evreii, n-au facut-o insa … Cititi va rog si articolul:

NAZISMUL (partea 2): finantatorii si sustinatorii national-socialismului

   Albert Einstein (1879–1955), evreu german, considerat un geniu si cel mai mare om de stiinta din istoria moderna il convinge (impreuna cu evreul Leo Szilard) pe presedintele american Franklin Delano Roosevelt de necesitatea fabricarii bombei atomice, iar acesta in AUGUST 1939 autorizeaza inceputul cercetarilor (Manhattan Project). Dar razboiul a inceput in SEPTEMBRIE … Bomba este functionala de abia in 1945 si pe ultima suta de metri a razboiului este lansata asupra civililor din Hiroshima si Nagasaki. Daca mai intarziau putin, nu mai aveau motiv s-o foloseasca …

   SUBLINIEZ: nu guvernul a cerut savantilor descoperirea unei super arme, ci savantii au cerut guvernului construirea ei. Asta este TERIBILA REALITATE.

  Acest Albert Einstein, ateu, socialist si un oponent aprig al nationalismului declara intr-o scrisoare deschisa catre Adunarea Generala a ONU, 1947:
   “Pentru a atinge scopul final – care este o singura lume, nu doua lumi ostile – un astfel de Guvern Mondial Partial nu trebuie niciodata sa actioneze ca o alianta împotriva restului lumii. Singurul pas adevarat catre un guvern mondial, este Guvernul Mondial însusi.“ 

   Ce savanti s-au mai ocupat cu realizarea teribilei arme, cititi va rog la:

BOMBA ATOMICA, o afacere a elitei EVREIESTI?

   General Electric Company, pe vremea cand avea sloganul “noi aduce lucruri bune pentru viata “, au fost principalii furnizori ai suportului tehnic pentru fabricarea bombelor atomice lansate asupra Japoniei.

   Este cotata a sasea companie pe plan mondial si s-a format in 1892 prin unirea Edison General Electric Company si Thomson-Houston Electric Company printr-un aranjament al gigantului J. P. Morgan. Sediul se afla in Rockefeller Center. Companie membra a Council on Foreign Relations.

   Acum au sloganul “imaginatia la lucru “. La ce sa ne asteptam?

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 6, 2010 at 11:37 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. […] Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BING BANG […]

    Apreciază

  3. Ciprian said, on noiembrie 6, 2010 at 12:42 pm

    Treaba asta este tocmai pentru a promova evoluționismul și a-L elimina pe Dumnezeu. Ei nici nu mai pun problema că ne tragem din Adam și Eva așa cum este scris ci consideră că totul e întâmplător, totul e o manipulare pentru slăbirea subtilă a credinței acolo unde mai este ea. Să avem inimă bună și Dreaptă Credință!

    Apreciază

  4. Doru said, on noiembrie 6, 2010 at 1:05 pm

    Petre Tutea spunea: (vizionati tot filmuletul):

    Apreciază

  5. vasile said, on noiembrie 6, 2010 at 1:56 pm

    „interesant” e si logo-ul de la cern – cu cei 3 de sase
    http://public.web.cern.ch/public/

    Apreciază

  6. dante said, on noiembrie 6, 2010 at 3:24 pm

    Asta inseamna joaca de-a dumnezeu. Va mai amintiti ce a patit „sarmanul Dionis „din nuvela cu acelasi titlu de Mihai Eminescu? Asta ne asteapta si pe noi….din pacate

    Apreciază

  7. tataia said, on noiembrie 7, 2010 at 3:47 am

    Nu ma pricep la fizica cuantica (de fapt cine se pricepe?), dar treaba asta cu LHC-ul imi da fiori reci pe sira spinarii. In mod sigur acolo fac altceva decit ne spun noua. Si oricum ar fi, este o alta incercare de ridicare demiurgica a omului deasupra lui Dumnezeu. Bunul Dumnezeu sa ne aiba in paza pe toti.

    Apreciază

  8. […] Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BING BANG […]

    Apreciază

  9. […] Cercetatorii de la CERN au creat si World Wide Web […]

    Apreciază

  10. […] Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BING BANG […]

    Apreciază

  11. […] Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BING BANG […]

    Apreciază

  12. […] Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BING BANG […]

    Apreciază

  13. […] Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BING BANG […]

    Apreciază

  14. […] Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BING BANG […]

    Apreciază

  15. […] Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BING BANG […]

    Apreciază

  16. […] Cercetatorii de la CERN au creat si World Wide Web […]

    Apreciază

  17. […] Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BING BANG. […]

    Apreciază

  18. […] Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BING BANG […]

    Apreciază

  19. 666 este deja în sistem - OrtodoxINFO said, on iunie 12, 2019 at 5:26 pm

    […] Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BING BANG […]

    Apreciază

  20. […] Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BING BANG […]

    Apreciază

  21. […] Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BING BANG […]

    Apreciază

  22. […] Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BING BANG […]

    Apreciază

  23. […] au cerut guvernului construirea ei. Iar o parte dintre acestia au cerut dupa razboi crearea CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire, realizatorul mega acceleratorului de […]

    Apreciază

  24. […] Berners-Lee concepe ceea ce in 1990 va deveni World Wide Web. Inventie realizata in cadrul CERN (despre al carui foarte interesant istoric cititi va rog mai multe aici), acestia isi dau acordul […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.