SACCSIV – blog ortodox

Arhiepiscopul IOAN SELEJAN de Harghita si Covasna a reusit s-o convinga pe invatatoare sa renunte la GREVA FOAMEI

Posted in Arhiepiscopul IOAN SELEJAN, GREVA FOAMEI by saccsiv on octombrie 30, 2010

[UPDATE] Invatatoarea Cristina Anghel renunta la greva foamei

   Citez din articolul Invatatoarea Cristina Anghel renunta la greva foamei:

   Dupa 68 de zile de protest, Invatatoarea Cristina Anghel, a decis sa renunte de luni la greva foamei.

   Arhiepiscopul Ioan Selejan de Harghita si Covasna a reusit s-o convinga pe invatatoare sa renunte la greva foamei, in conditiile in care, saptamana aceasta, dascalul a avut mai multe probleme de sanatate, relateaza EVZ.ro.
   „Sunt atatea probleme si in Harghita si in Covasna incat este nevoie de mine vie. Am ajuns sa nu ma pot uita in oglinda. Mai am de trecut un hop. Momentul in care voi incepe sa ma alimentez. Poate este un hop mai mare decat greva foamei in sine. Eu am tras un semnal de alarma, dar care deocamdata nu a avut niciun ecou. Voi incerca in continuare sa sensibilizez opinia publica”, a declarat la Realitatea TV Cristina Anghel.
   Cristina Anghel a intrat in greva foamei, protestand, astfel, fata de neaplicarea legii care majoreaza salariile profesorilor cu 50%. Cazul sau a fost dezbatut si de catre jurnalistii CNN, carora aceasta le-a declarat:  „In momentul in care am observat faptul ca nimanui nu ii pasa ca o lege este incalcata, dar mai ales ca nimanui nu ii pasa ca un om este in greva foamei, riscandu-si viata si sanatatea in numele principiilor, am deci sa continui greva pana cand politicienii vor respecta legea”„Nu ma voi opri pana cand politicienii nu vor intelege ca Romania este tara noastra si vrem ca aceasta tara sa fie asa cum ar trebui„, a mai marturisit invatatoarea pentru jurnalistii CNN.
   Potrivit 9AM, In urma cu cateva zile, invatatoarea din Caracal afirma ca nu renunta inca la greva foamei insa adauga „ca nu vreau sa mor, nu sunt sinucigasa, cred in Dumnezeu, sper sa ma ajute si sunt convinsa ca ma voi intoarce la catedra cu bine. Eu sper ca pana la urma acesti guvernanti sa-si dea seama ca e o mizerie ce fac„. [Invatatoarea aflata in greva foamei a fost la un pas de moarte]
   Cristina Anghel a facut greva foamei mai intai acasa, dupa care a fost internata la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Municipal Caracal, ca urmare a deteriorarii starii de sanatate. Ulterior, a fost transportata la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Capitala.

inchide

   Despre ierarh, iata ce putem afla din articolul Ioan Selejan, uns arhiepiscop „onorific” de Covasna şi Harghita:

   Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Daniel,a oficiat duminică la Miercurea Ciuc ceremonia de înălţare în treapta de arhiepiscop a Prea Sfinţitului Ioan Selejan, ierarhul care conduce Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei încă de la înfiinţare, în urmă cu 15 ani.
   Aproape 2000 de români din Harghita şi Covasna, unii îmbrăcaţi în port popular, au asistat la ceremonie, afirmând că aceasta a fost o mare sărbătoare a românilor minoritari aici.
   Episcopul Covasnei şi Harghitei, PS Ioan, a ridicat din temelii 24 de biserici şi patru mănăstiri şi schituri, printre ele numărându-se şi Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului de la Izvoru Mureşului”, cunoscută şi ca „Mănăstirea Românilor de Pretutindeni”.
   „Ceea ce este foarte frumos în lucrarea Prea Sfinţitului Ioan, de azi arhiepiscop onorific al Covasnei şi Harghitei, este faptul că dânsul nu e un patriot fanatic, ci un patriot înţelept, în înţelesul că nu este exclusivist. Este un om de pace, de dialog, de cooperare, respectă celelalte etnii şi celelalte confesiuni. Deodată cu zidirea bisericilor şi mănăstirilor, Prea Sfinţitul Ioan a zidit şi relaţii umane profunde interetnice şi interconfesionale” a spus Prea Fericitul Daniel.
   La manifestare au fost prezenţi premierul Emil Boc, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, europarlamentarul liberal Norica Nicolai, precum şi deputaţii PSD Viorel Hrebenciuc şi Valer Dorneanu.

   Comentariu saccsiv:

   Exagerat de fericitul Daniel pune placa cu “interconfesionale”, insa nu stiu daca IPS Ioan Selejan este chiar asa dupa cum il descrie Patriarhul. Caci iata ce aflam din articolul Arhiepiscopul Covasnei si Harghitei: Cerem ministrului de Interne sa vina cat mai repede in zona. Romanii sunt minoritari si au nevoie de protectia statului:

   Arhiepiscopul Covasnei si Harghitei, IPS Ioan Selejan, a solicitat, luni, prezenta ministrului de Interne Vasile Blaga in zona, in conditiile in care nu maghiarii, ci romanii sunt minoritari in aceasta regiune si au nevoie „de cea mai importanta si semnificativa protectie din partea statului roman”, relateaza Agerpres.
   ”Solicitam ca ministrul de Interne sa vina cat mai repede in zona. De asemenea solicitam infiintarea unei comisii parlamentare care sa analizeze situatia creata in urma acestor manifestari”, a spus liderul spiritual al romanilor din regiune, care s-a referit astfel la Adunarea Alesilor Locali din Secuime, de la Sfantu Gheorghe, unde s-a cerut oficializarea limbii maghiare, si la inaltarea steagului secuiesc pe cladirea Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc.
   El a afirmat ca romanii doresc sa traiasca in buna intelegere cu maghiarii, dar a subliniat ca cei care sunt minoritari aici sunt romanii si ei au nevoie de protectie din partea statului roman.
   ”Noi, romanii din aceasta parte de tara, dorim sa traim in relatii bune cu maghiarii de aici si dorim sa se pastreze aceeasi masura, conform legislatiei europene, si pentru unii, si pentru altii. De remarcat ca in aceasta zona nu maghiarii ci noi, romanii, suntem minoritari si noi avem nevoie de cea mai importanta si semnificativa protectie din partea statului roman”, a conchis IPS Ioan Selejan.
   Peste 250 de primari, viceprimari si consilieri din Harghita, Covasna si Mures, majoritatea de la Partidul Civic Maghiar, au solicitat, vineri, la Sfantu Gheorghe, oficializarea limbii maghiare si declararea zilei de 15 martie ca zi nelucratoare pentru maghiari.
   De asemenea, in cursul zilei de luni, pe cladirea Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc a fost inaltat steagul secuiesc care va flutura, de acum incolo, alaturi de drapelul Romaniei.

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 30, 2010 at 12:05 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. gabriel said, on octombrie 30, 2010 at 3:37 pm

    http://www.tvr.ro/articol.php?id=91404&c=89
    isarescu nu poate dormi de grija ROMANIEI

    Apreciază

  3. Ion de la Chiuiesti said, on octombrie 30, 2010 at 6:58 pm

    Nu vreau sa fiu gresit inteles, dar altii care au facut greva foamei au murit intre 50 si 60 de zile. Nu cred ca a fost o greva autentica. Cele bune!

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 30, 2010 at 7:08 pm

      Ion de la Chiuiesti

      S-ar parea ca bea anumite lichide. Plus probabil i se administrau anumite perfuzii. Nu stiu sigur. Oricum, mult n-o putea duce.

      Apreciază

  4. Mos Ioan said, on octombrie 30, 2010 at 8:17 pm

    Doamna învatatoare Cristina Anghel trebuie sa fie atenta la reluarea alimentatiei… totul trebuie facut sub control medical…
    Sa ne rugam pentru dânsa, Bunului Dumnezeu si Maicii Sfinte, sa-si recapete puterile cât mai repede.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  5. CARACALEANUL said, on octombrie 31, 2010 at 11:06 am

    DA ,DA,DA.INALTPREASFINTITUL A RUGAT-O SA INCETEZE GREVA FOAMEI.PAI APROAPE JUMATATE DIN TARA FACE GREVA FOAMEI DE VREO 20 DE ANI INCOACE SAU SUNT LA LIMITA SUBZISTENTEI,DAR PREASFITIILOR LOR NU LE PASA,BINECUVINTIND PE CEI CE CONDUC TARA,NU-I ASA,PUNINDU-I SA JURE PE BIBLIE CEEA CE NU AR TREBUI SA FACA DIN MOMENT CE NU O CUNOSC SI NU FAC VOIA DOMNULUI,ASA CA SUNT PARTASI LA DISTRUGEREA POPORULUI ROMAN.DA,DA,DA,….N-AM VAZUT INALTPREABURTOSII SA FACA GREVA FOAMEI SAU SA AJUTE STATUL ROMAN CU AVERILE LOR IMPRESIONANTE.CE ARE DUMNEZEU CU CEEA CE FAC EI???DA,DA,DA…..

    Apreciază

  6. adris said, on octombrie 31, 2010 at 5:09 pm

    Ce mai caz s-a facut cu ratacita asta! E mai mult decat evident ca e doar o biata unealta neinsemnata a celor care ne ofera zilnic 24 si 24 circ in mass-media. Spun biata ca sa evidentiez cat e de neinsemnata, nu ca sa-mi arat vreo cat de mica stare de compasiune vizavi de cauza si starea ei declarata, pe care nu o incerc. Mila mi-e de ea doar pt ca e ratacita de la turma si se doreste a fi o luptatoare pentru o cauza cel putin absurda, in contextul actual.
    N-am putut sa nu remarc atentia cu care si-a ingrijit unghiile si si-a rujat botul, ca sa arate bine in transmisiile tv si-n pozele din ziare. Astea da, intr-adevar sunt lucruri pe care un om disperat le face in mod curent!!! LOL!
    Am vazut c-o deranja ca nu vrea boc si base sa-i mareasca salariul, dar faptul ca vrea sa o inregimenteze (impreuna cu noi toti) in e-Romania, n-am auzit s-o doara vreun picut. Sau ca ni se baga fortat pe gat cipuri in toate actele si-apoi si-n cur, iertat sa fiu de pudici si puritani!
    Sau ca mai marii lumii acestia, vai lor, incearca (si, din pacate, in cele mai multe cazuri reusesc) sa ne transforme pe toti in sclavi sau roboti spre folos numai bunului lor plac.
    N-am auzit s-o doara pe madama asta faptul ca nici in ziua de astazi Sfintii Martiri ai infamelor puscarii comuniste nu-s canonizati si cinstiti cum se cuvine nici in ziua de astazi, iar preaexageratdefericita patriarhie nici nu se gandeste sa condamne comunismul pentru cerbicia cu care a prigonit Ortodoxia.
    Si-atunci, de ce ne batem capul atat de intens cu nemancata asta?
    Sa ne rugam pentru ea, cum recomanda Mos Ioan, dar sa ne rugam la bunul Dumenzeu sa-i bage mintile-n cap, sa-i dea ganduri bune si sa o aduca la cararusa cea ingusta si anevoioasa care duce spre mantuirea sufletului si care nu e alta decat „Singur, Ortodoxia”.

    Apreciază

    • natalia said, on noiembrie 4, 2010 at 12:43 pm

      @adris,tonul postarii tale pare tendentios si acid dar daca stau sa ma gandesc mai bine ai dreptate.Sambata trecuta am vazut-o pe doamna invatatoare la emisiune q&a de pe antea3 dand lectii de religie.Pai spunea ca Mircea Badea are dreptate cand zice de crestinii care”bat tei cruci cand trec cu troelul pe langa o biserica”-asta e ce-a zis elsi ca multi dupa ce ies de la liturghie duminica incep sa injure.Mie nu-mi place ca ne baga pe toti in aceeasi oala dar cine e ea sa judece?Mie duhovnicul mi-a siz sa nu-mi fie rusine cand trec pe langa o troita sau biserica sa ma inchin si ii urmez indemnul dar vezi chipurile noi suntem formalisti,credinta adevarata cica este insuflet..dar zic eu cum rmane cu marturisirea fratilor?Ea ne spune ca s-a spovedit si impartasit cinste ei dar greva tot pt ceva lumesc a facut-o si aopi ma inteb ce crestin ortodox pe bune il aproba pe Mircea Badea?Dar noi suntem caldicei cand cu SF Liturghie cand cu „in gura presei”.Gestul ei da dovada de curaj dar cati dinte noi nu vom fi nevoiti s-o urmam in curand poate fara voia noastra?Tare ma tem ca manifestul ei se inscrie in lupta pe baricade impotriva fnom iar mass media suna trompeta revoltei populare.Nu mai e nevoie de agenti secreti ca in ’89 deja multi formatori de opinie s-au vandut in mod constient sau nu pe un blid de linte.Oricum doamna invatoare cred ca a fost si ea manipulata nimic mai mult dar nu stie din pacate asraca si cred ca nici nu vrea sa creada.La crestini lumesi ,solutii lumesti.
      Doamne ajuta!

      Apreciază

  7. natalia said, on noiembrie 4, 2010 at 12:44 pm

    scuze pt greseli de ortografie

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.