SACCSIV – blog ortodox

O FI BINE? În judeţul Giurgiu se construieşte PRIMA MANASTIRE DIN BANI EUROPENI

Posted in FONDURI EUROPENE, ORTODOXIE by saccsiv on octombrie 29, 2010

   Citez din articolul În judeţul Giurgiu se construieşte prima mănăstire din bani europeni:

   Prima mănăstire din bani europeni se construieşte în judeţul Giurgiu. Lăcaşul de cult va fi construit în cadrul unui proiect transfrontalier bulgaro-român. Valoarea totală a investiţiei este de 1,5 milioane de euro, aceasta vizând realizarea a două mănăstiri identice pe ambele maluri ale Dunării, anunţă Adevărul de Giurgiu. Proiectul s-a născut în anul 2007, când Mitropolia din Russe (Bulgaria) a iniţiat un proiect prin care îşi propunea să realizeze din fonduri europene o mănăstire în localitatea Basarabovski. Proiectul n-ar fi devenit eligibil dacă nu devenea transfrontalier. În acel moment, a fost contactată Episcopia Giurgiului pentru a deveni partener în acest proiect, noua mănăstire urmând să se realizeze în localitatea Slobozia, din apropierea municipiului Giurgiu.
   „Am acceptat şi a fost foarte greu pentru că am avut la dispoziţie doar o lună să întocmim toată documentaţia. Nu aveam absolut nimic, termenul era cumplit. Am primit însă  sprijin de la toată lumea”, spune preotul Mihail Balaban, responsabilul de proiect.

   Cititi va rog si:

Articolul zilei (10.09.2010): Detalii despre presiunile facute de cei au bagat bani grei in restaurarea manastirilor, pentru a fi acceptate femeile in Muntele Athos

FONDURILE EUROPENE vor distruge MUNTELE ATHOS?

   Asadar, o fi bine sa se contruiasca o manastire din bani europeni? Consider ca nu. Trebuie sa intelegem ca:

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

   Altfel spus, stapanii banilor europeni nu iubesc ortodoxia si evident nici monahismul. Deci cand finanteaza trebuie sa intelegem ca si vor cere la un moment dat ceva (asta daca deja n-au si facut-o). In Athos fac presiuni sa fie primite femeile si sa se transforme muntele intr-o habauceala turistica.

   Ce-ar putea cere in Giurgiu? Poate ceva legat de ecumenism. Vom vedea. Sa nu uitam nici profetiile:

   „Vine timpul, şi nu e departe, când foarte multe biserici şi mănăstiri se vor deschide în slujba Domnului şi se vor repara, le vor reface nu numai pe dinăuntru ci şi pe dinafară. Vor auri şi acoperişurile atât ale bisericilor, cât şi ale clopotniţelor, dar preoţimea nu va lucra la sufletul credinciosului ci numai la cărămizile lui Faraon. Preotul nu va mai face şi misiune. Când vor termina lucrările nu se vor putea bucura de slujbe duhovniceşti în ele că va veni vremea împărăţiei lui antihrist şi el va fi pus împărat

   Cititi va rog si:

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

Reclame

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on octombrie 29, 2010 at 4:38 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Mos Ioan said, on octombrie 29, 2010 at 5:40 pm

  Saccsiv ai dreptate. Si eu cred ca nu este bine sa se construiasca mânastire ( mânastiri) din bani europeni. Pe de o parte astia (UE) jupoaie pe cei ce muncesc, prin impozite si alte nenorociri, iar pe de alta parte aceasta UE satanica vrea sa dea bani pentru construirea de mânastiri. Adica praf în ochi…… Ca si în cazul Muntelui Athos, dau bani si apoi comanda muzica…..Astia care guverneaza UE sunt draci, nu oameni…….

  Apreciază

 3. greta said, on octombrie 29, 2010 at 6:15 pm

  Rugaciunea comuniunea cu Dumnezeu

  Am primit toţi, mai mult sau mai puţin, o idee cu privire la felul în care să ne rugăm şi a rolului rugăciunii în viaţa noastră, dar…..În acest sens există o povestire încântătoare a lui Lev Tolstoi: „Într-o insulă trăiau trei călugări bătrâni. Erau atât de SIMPLI încât singura lor rugăciune era: „Noi suntem trei, voi sunteţi trei, aveţi milă de noi!”. Această rugăciune naivă producea numeroase miracole. Episcopul din regiune, auzind de cei trei călugări şi de rugăciunea lor inadmisibilă, se hotărî să se ducă să-i înveţe rugăciunile canonice. Ajungând în insulă, episcopul căută să-i facă să înţeleagă că cer erea lor adresată Cerului era lipsită de demnitate şi-l învăţă rugăciunile care se făceau obişnuit în biserici, apoi părăsi insula, îmbarcându-se pe vaporul cu care venise. Puţin timp după plecarea sa, episcopul observă pe dâra făcută de apă în urma vaporului o lumină strălucitoare, iar când această lumină se apropie, nu mică i-a fost mirarea văzându-i pe cei trei călugări alergând pe valurile apei ca să prindă vaporul. „Am uitat minunatele voastre rugăciuni pe care ni le-aţi dat – strigară ei când s-au ap ropiat de vapor – de aceea ne-am grăbit să vă ajungem ca să ni le mai spuneţi odată!”. Episcopul, cu un sentiment de teamă şi de respect, le răspunse: „Fraţii mei, puteţi să vă rugaţi şi de aici înainte aşa cum v-aţi rugat în trecut!”.

  Se pare că povestea este bazată pe fapte autentice şi că are aşadar o bază istorică. Din anumite documente ar reieşi că episcopul i-a întâlnit pe cei trei călugări pe parcursul călătoriei sale de la Arhanghelsk la mănăstirea Solovetk de la gura fluviului Dvina.

  Rugăciunea este credinţa în acţiune. Este cea mai puternică formă a gândirii.

  În privinţa întrebării dacă prin rugăciuni şi sacrificii se poate obţine de la Dumnezeu favoruri speciale, se poate răspunde prin da sau nu.

  Omenirea a trecut deja de faza copilăriei şi poate suporta o examinare subiectivă a acestui subiect. Totul are importanţă în univers; apariţia şi dispariţia unei flori sau a celei mai mici insecte produce vibraţii infinite. Omul care, de pildă, cere propria sa vindecare sau a altei persoane iubite ignoră consecinţele dorinţei sale: de fapt, omul nu poate cunoaşte niciodată ceea ce cere.

  Dacă vindecarea pe care o cere este înscrisă în manuscrisul divin, va fi obţinută, nu pentru că a cerut-o, ci pentru că era necesară vieţii; dacă însă moartea este reclamată de viaţă, moartea va fi aceea care va veni. Înseamnă din această cauză că rugăciunea a fost făcută în zadar, că este inutilă? Nicidecum: nimic nu este zadarnic sau inutil. Ea are însă alt scop decât cel pe care-l credem, iar acest scop constă în evoluţia noastră în viitor. Un înţelept spunea că important nu este atingerea scopului ci străbaterea căii care duce la acel scop.

  Oricât de interesată ar fi rugăciunea, ea apropie pentru un moment creatura de Creatorul său şi din acest scurt contact, fiinţa devine mai bună şi mai purificată.

  Comunicarea dintre Creator şi creatură nu este o pură iluzie: ea s-a stabilit odată cu prima noastră respiraţie şi nu a fost niciodată întreruptă. La un moment dat ea a produs rugăciunea.

  În general, oamenii nu practică cu adevărat rugăciune. Rugăciunea lor nu este altceva decât un fel de a cerşi ajutor pentru satisfacerea efemerului. Oamenii când se roagă, fac în general legătură cu zeii creaţi de ei, iar nu cu Dumnezeu.

  Adevărata rugăciune nu este cerşetorie, ci dragoste, încredere, dăruire; este conştiinţa comuniunii totale. De aceea, rugăciunea înseamnă pace interioară, linişte, încredere.

  Rugăciunile pot fi împărţite în 3 clase speciale:

  * În prima clasă intră unele rugăciuni având ca obiect bunuri terestre, obţinerea de avantaje fizice ca: îmbrăcăminte, bani, reuşită în afaceri, vindecări, etc.;
  * În a 2-a categorie intră cererile de creştere spirituală, de forţă, de înţelegere, cererile de ajutor intelectual şi moral, ca şi cererile de lumină interioară;
  * În a 3-a categorie se încadrează rugăciunile care nu cer nimic; ele constau în a medita asupra perfecţiunii divine şi în adorarea Divinităţii, într-o aspiraţie arzătoare de comuniune cu Dumnezeu.

  Apreciază

 4. Ion de la Chiuiesti said, on octombrie 29, 2010 at 9:23 pm

  Uniunea Europeana o sa dea banii si apoi o sa aiba pretentia sa numeasca conducerea! Mai apoi o sa dicteze ce sa se predice si ce nu.

  Apreciază

 5. MARESALUL said, on octombrie 29, 2010 at 9:24 pm

  Pr Vasile ai dreptate.E si o vorba care zice sa-mi fie cu perdon.,Pe p–a a venit pe p…a se duce.Scuze.Banul muncit cu truda e mult mai valoros si mai pretuit.Cat despre Biserica construita cu bani din UE nu sant de acord.Eu nu sant de acord cu UE .Mi-ar placea sa iesim din marea farsa si sa punem mana la treaba noi romanii si cu un guvern disciplinat ,patriotic,exemplar am trai ca in sanul lui Avram.Ce ne lipseste?Avem ca si de toate.Dar nu avem cap in politica.

  Apreciază

 6. Iones said, on octombrie 30, 2010 at 12:13 am

  Din bani europeni… niciodata !!!

  Decat din bani europeni mai bine deloc…

  Banii europeni sunt bani murdarii… Banii escrocilor !!

  Apreciază

 7. Mihaela said, on octombrie 30, 2010 at 5:18 am

  eu am observat ca lucrurile pe care le cumparam in zi de sarbatoare, in special duminica, in cateva zile sau saptamani se rupeau, se dezlipeau…deci se alegea praful de ele

  Apreciază

 8. Daniel said, on octombrie 30, 2010 at 1:57 pm

  E vorba de manastirea Sf. Ioan Rusul, si exista deja. Este vorba doar de constructia bisericii din cate stiu eu…

  Apreciază

 9. u.b bc3 said, on octombrie 30, 2010 at 2:15 pm

  cum sa fie bine…..dau bani ,da tot ei sunt stapani manastiri….pun tot oameni de al lor sa distruga ortodoxia etc eu zic cand ne da europa bani ne da cu un scop nu dau ie de dragul de a da sau de bogda prosti………asa ca fiti atenti in continuare ca manastirea care o face nu face degeaba au iei un scop 😦 SLAVA DOMNULUI!!!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: