SACCSIV – blog ortodox

MAREA BRITANIE revine la BIG BROTHER? Toate e-mail-urile, apelurile telefonice si accesarile paginilor de internet vor fi inregistrate

Posted in Big Brother, internet, Marea Britanie by saccsiv on octombrie 21, 2010

   Citez din articolul Every email and website to be stored by government

   Toate e-mail-urile, apelurile telefonice si accesarile internetului vor fi inregistrate si stocate dupa ce Guvernul de Coalitie a revenit la controversatele planuri de supraveghere de tip Big Brother

   Acest lucru va permite serviciilor secrete si politiei sa spioneze activitatea oricarui britanic care foloseste telefonul sau internetul.

   Actiunile menite sa-i determine pe furnizorii de servicii de telecomunicatii sa stocheze aceste date, pentru o perioada de cel putin un an, vor fi dezvaluite mai tarziu, in cursul acestui an, fapt ce va reaprinde temerile revenirii la un stat ce supravegheaza orice miscare.

   Aceste planuri au fost abandonate de catre Guvernul Laburist in luna decembrie a anului trecut, dar, in prezent Ministerul de Interne vrea sa le „readuca la viata”.

   Toate acestea in ciuda faptului ca Acordul de Coaltie a promis „sa puna capat inregistrarii e-mail-urilor si accesarilor internetului fara un motiv intemeiat”

   Orice referire la o „baza de date gigant” a fost exclusa,dar se aseapta ca planurile sa includa stocarea de catre furnizorii de servicii a datelor tuturor utilizatorilor pentru o perioada de timp stabilita.

   Acest fapt va permite politiei si autoritatilor care asigura securitatea sa urmareasca orice apel telefonic, e-mail, SMS sau vizitare a unui site, efectuate de cetateni,daca se invoca motive precum crime sau acte de terorism.

   Informatiile stocate vor contine date despre persoana care initiaza un apel telefonic, precum si cea care este apelata, cand, unde si ce site-uri sunt vizitate, dar nu si continutul conversatiilor sau mesajelor.

   Toate aceastea au fost introduse in Raportul privind Strategia de Aparare si Securitate in care se afirma: „Vom introduce un program prin care agentiilor de securitate si de aplicare a legii li se va permite, in continuare, sa obtina infomatii si sa intercepteze covorbiri in limita stabilita de lege.

   „Acest progam este necesar pentru a putea tine pasul cu progresele tehnologice si pentru a mentine capacitatile de lucru ale acestor agentii, fara de care populatia nu ar mai putea fi protejata”

   „Datele obtinute astfel constituie probe in instanta in cazul persoanelor implicate in acte care incalca grav legea. Au jucat de asemnea, un rol important in toate operatiunile majore impotriva terorismului desfasurate de Serviciul de Securitate si in 95% din anchetele privind crima organizata.

   „Vom reglementa normele si masurile de singuranta necesare pentru ca raspunsul nostru la progresul tehnologic sa fie unul compatibil cu viziunea Guvernului asupra stocarii informatiilor si drepturile civile”

   Isabella Sankey, director in cadrul  Liberty (Consiliul National pentru Libertati Civile) afirma:

   „Una dintre primele promisiuni facute de catre noul Guvern a fost incetarea inregistrarii e-mail-urilor  si a accesarilor internetului”.

   „Orice actiune de incurajare a stocarii cat mai multor date personale precum si facilitarea acestui proces ar insemna un adevarat regres. Ambitiile sinistre ale unui grup de tehnocrati ai Guvernului britanic nu trebuie sa incalce dreptul la intimitate al britanicilor care respecta legea”

   Guy Herbert, secretar general al grupului No2ID, a declarat: ”Interesele imperiilor birocratice sunt mai presus de libertatea noastra si asta nu ar trebui sa surprinda pe nimeni”.

   „E dezamagitor sa vezi ca noi ministrii par sa continue traditia mostenita de la  predecesori, bazata pe credulitatea populatiei”.

   Cititi va rog si:

Articolul zilei (11.10.2010): Şcolile BRITANICE instalează SISTEME DE RECUNOASTERE A FETEI … pentru ca elevii să nu mai întârzie

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 21, 2010 at 11:13 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. fane said, on octombrie 21, 2010 at 11:27 am

    @saccsiv ,

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/taranii-vor-putea-face-click-sa-si-plateasca-ratele-909654.html
    e-Romania din ce in ce mai aproape de realitate .

    Doamne , ajuta-ne !

    Apreciază

  3. Ciprian said, on octombrie 21, 2010 at 2:10 pm

    Acum e clar au relaxat BigBrotheru pentru a arăta că ei de fapt nu îl vor dar sunt nevoiți… tocmai din cauza proaspetei „amenințări” teroriste ce bântuie Europa… deci, uite noi vrem să relaxăm dar totuși, din păcate, terorismul….

    Legat de link de la fane mă tot întrebam ce e cu această campanie în care sunt prezentate 2-3 sătuce de la capăt de lume și li se plânge de milă că nu au curent… iată care era nedumerirea…. trebuie să aibă curent, trebuie să aibă internet, trebuie să fie sclavi și ei, să fie în rândul lumii plătitori de toate cele….

    Trebuie să ne spovedim (cu părere de rău după îndreptar), să părăsim păcatul dacă voim ca Dumnezeu să ne ajute, că numai El mai poate face minuni! Să avem inimă bună și Dreaptă Credință!

    Apreciază

  4. Ciprian said, on octombrie 21, 2010 at 3:48 pm

    E greu de imaginat ce va fi, mai ales că pentru a avea acces la o rețea îți trebuie o conexiune și curent electric, la ora actuală conexiunea depinde de internet (cablu de rețea) dar poate fi realizată și printr-un modem (ceea ce reduce drastic viteza) către un server de BBS (parcă așa îi zice) dar vor costa impulsurile telefonice și curentul (plus că prea puțini mai au modem) care vor trebui plătite prin card deci un cerc vicios… au adus societatea la stadiul de a depinde de bani în proporție de 90%…

    Deja am văzut că în Franța stațiile PECO mai au puțin carburant deci se prefigurează ceva de genul că nu vei putea să te bazezi CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU decât pe mici comunități locale și propriile forțe (bicicleta) Poate suna panicard dar ceea ce la începutul anului părea un coșmar acum pare să fie realitate și situația nu pare să se îndrepte pentru că nici noi nu ne îndreptăm.

    Cred cu tărie că ar trebui formulat un text care să explice cum acționează forțele malefice (plus comvingerea că ele există) și chemarea generală la pocăință însoțită de multă rugăciune.

    Să avem inimă buna și Dreaptă Credință!

    Apreciază

    • tataia said, on octombrie 21, 2010 at 9:38 pm

      Se pot imagina retele peer to peer ad-hoc folosind placile de retea wireless (WiFi) incorporate ale laptopurilor, dar dezavantajul e ca nu bat prea mult (in mod normal maxim 30 de metri intr-o cladire) dar cu antene externe speciale, amplificate se poate ajunge si la 3 Km. Iar pentru curent vezi ca gasesti si sub 10 mil un generator in hypermarketurile de profil. Ma indoiesc ca varianta cu modemul ar mai fi viabila, in primul rind ca abia mai sint provideri care ofera acces internet dialup, apoi ca depinde de linia telefonica ori pe noi ne intereseaza sa fim cit mai putin dependenti de exterior.

      Apreciază

  5. RoHistory said, on octombrie 21, 2010 at 6:34 pm

    Exista o solutie.
    Demult, americanii au dezvoltat un concept de retea care poate asigura legatura dintre calculatoarele militare in cazul in care un procent mare al retelei de internet ar fi distruse.

    Mai tarziu ideea a fost preluata de mai multi programatori care au dezvoltat retele descentralizate. De exemplu BitTorrent DHT, eMule KAD,etc… Ei au avut in vedere posibilitatea de a face „file sharing” (torente, emule) atunci cand apare cenzura si cand serverele de torente si altele de genul aceste o sa fie „date jos” de corporatii. De asemenea eMule a adaugata si o criptare simplista pt a face mai dificila interceptarea acestor programe.

    Anul trecut am lucrat si eu la un proiect de genul acesta vreo 2 luni si a ramas nefinalizat (am terminat banii deci nu mai puteam lucra la soft non-profit). Dar in timp ce ma documentam am dat peste un program excelent: GNUNet.

    Deci ce avem azi?
    GNUnet http://en.wikipedia.org/wiki/GNUnet
    GNUnet https://gnunet.org/

    Are facilitati de criptare a comunicatiilor, messenger (chat), transfer de fisiere,etc…
    Oricum programul este in plina dezvoltare.

    Pentru o scurta informare cititi https://gnunet.org/philosophy

    Apreciază

  6. […]    Iata comentariul cititorului Pr. Vasile postat la articolul MAREA BRITANIE revine la BIG BROTHER? Toate e-mail-urile, apelurile telefonice si accesarile paginil…: […]

    Apreciază

  7. fanu said, on octombrie 22, 2010 at 12:34 pm

    cumva orice afirmi sau orice faci online, atunci când eşti susceptibil de încălcarea legilor pe care ei le vor da, poate fi folosit împotriva ta…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.