SACCSIV – blog ortodox

Agenti Federali sunt incurajati sa se „imprieteneasca” pe retelele de socializare

Posted in Facebook, internet, MySpace, Twitter by saccsiv on octombrie 19, 2010

Josh Mayeux, network defender, works at the Air Force Space Command Network Operations & Security Center at Peterson Air Force Base in Colorado Springs, Colorado July 20, 2010.

   Citez din articolul Federal Agents Urged to ‘Friend’ People on Social Networks, Memo Reveals:

   Un „caine de paza” responsabil de confidentialitatea datelor, a descoperit un Memo guvernamental prin care se incurajeaza agentii federali sa se imprieteneasca cu oameni dintr-o varietate de retele sociale, sa profite de disponibilitatea acestora de a impartasi informatii – si sa-i spioneze. Ca raspuns la Libertatea privind Cererea de Informatii, guvernul a emis o serie de documente, incluzand un Memo in luna mai 2008, prin care se detaliaza modul in care site-urile de retele sociale sunt exploatate de catre Biroul pentru Detectarea Fraudei si de Securitate Nationala (FDNS).

   In dimineata zilei de joi, Facebook, Twitter, MySpace si Digg nu au comentat pe marginea raportului, care detaliaza programul guvernamental oficial pentru a spiona prin intermediul retelelor sociale. Alte website-uri, pe care guvernul deja le spioneaza, cuprind Twitter, MySpace, Craigslist si Wikipedia, conform Fundatiei Frontiera Electronica (EFF), care a indosariat cererea FOIA.

   „Tendintele narcisiste existente in multi oameni, alimenteaza nevoia acestora de a avea un grup cat mai mare de prieteni „conectati” la paginile lor, iar multi dintre acesti oameni accepta cyber-prieteni, pe care nu-i cunosc deloc,” a afirmat unul dintre  documentele obtinute de EFF. „Acest lucru furnizeaza un avantaj excelent pentru FDNS, de a tine sub observatie, viata zilnica a beneficiarilor si petitionarilor, care sunt suspecti de activitati frauduloase,” a mentionat acesta.

   Conform celor mentionate de EFF, acest Memo – care detaliaza in mod specific, modul cum guvernul evalueaza cererile potentialilor cetateni – sugereaza ca nu este nimic rau sa previi un comentariu exagerat, inofensiv sau chiar neactualizat, intr-o stare actualizata, pana la a deveni subiectul unei investigatii complete. 

   Cu aceasta revelatie, guvernul se alatura unei liste tot mai mari de grupuri, care foloseste  site-uri de retele de socializare, in alte scopuri decat cele ale socializarii. Deoarece aceste site-uri au castigat popularitate, inselatorii cibernetici si spammerii au devenit agresivi, iar hackerii, utilizeaza astfel de retele, ca Facebook pentru a raspandi  virusi si Trojan Horses (virus cal troian).

   EFF a descoperit deasemenea eforturile depuse de catre Departamentul de Securitate Interna, de a monitoriza mass-media sociala, in timpul inaugurarii ceremoniei de investire a presedintelui Obama. Conform acestor documente, DHS a colectat o cantitate masiva de date ale persoanelor fizice si ale organizatiilor, legate in mod explicit de acest eveniment.

   DHS, a incercat sa se asigure de faptul ca utilizarea de retele sociale a fost adecvata, in timp ce se efectua colectarea datelor online. Documentele noi emise, citeaza Principiile Practicilor de Informatii Corecte, un Memo de politica din 2008, emis de Seful Departamentului de Securitate Interna, care stabileste liniile directoare in ceea ce priveste asigurarea confidentialitatii datelor in timpul colectarii informatiilor.

   Alta agentie guvernamentala, U.S. Citizenship and Immigration Services (Servicii de Imigrare si de Acordarea Cetateniei US), neaga utilizarea retelelor sociale cu scopul de a spiona oamenii.

   „USCIS nu permite personalului din cadrul agentiei, sa incerce sa se „imprieteneasca” cu petitionarii imigranti si cu alti beneficiari ai retelei de socializare, pentru a descoperi o eventuala frauda.”

   Si totusi, EFF este ingrijorat de faptul ca DHS ar putea duce lucrurile prea departe. „In timp ce este un fapt laudabil sa vezi ca DHS discuta despre Principiile Practicilor de Informatii Corecte Fair Information Practice Principles, ca fiind parte integranta dintr-un asemenea proiect, ne ingrijoreaza totusi intinderea site-urilor targetate” a scris grupul de „cainele de paza” pe site-ul sau.

   Printre retelele specific citate in scop de analiza, „acestea au fost in general, retele de site-uri de socializare cum ar fi Facebook, MySpace, Twitter si Flickr, la fel ca si site-uri care se focalizeaza, in special pe anumite grupuri demografice cum ar fi  MiGente si BlackPlanet, site-uri noi cum ar fi NPR si site-uri de comentarii politice, de ex. DailyKos,” a scris EFF.

   Pentru mai multe informatii, cititi va rog Raportul intreg al Fundatiei Frontiera Electronica  read the full report at the Electronic Frontier Foundation

   Cititi va rog si:

FBI foloseşte profiluri false pe reţelele sociale (Facebook, MySpace, etc.) pentru a urmări suspecţi

Se vor inmulti spectaculos comentatorii pro Israel de pe bloguri. Vor fi eficienti, caci vor fi platiti de guvernul evreu

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on octombrie 19, 2010 at 9:07 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. IOAN said, on octombrie 19, 2010 at 12:23 pm

  Totul se urmăreşte. Totul devine informaţie. Idei din doctrina IDEOLOGICĂ A ELITELOR MONDIAle: ”CINE STĂPÂNEŞTE INFORMAŢIA POATE DECIDE ŞI INFLUENŢA SOARTA LUMII”.

  Apreciază

 3. chemanonim said, on iulie 13, 2013 at 5:30 pm

  Reblogged this on wp2wp.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: