SACCSIV – blog ortodox

EPIDEMIE? Jumatate din adolescentii americani indeplinesc ‘’criteriile pentru TULBURARE MINTALA’’. Cum stau oare lucrurile in Romania? Ce se intampla cand in loc de BISERICA, se merge la CABINETE DE PSIHOTERAPIE?

Posted in BOLI MINTALE, pshihopatologie, psihoterapie by saccsiv on octombrie 17, 2010

   Citez din articolul Epidemic? Half of US teens ‘meet criteria for mental disorder’:

   WASHINGTON – In jur de jumatate din adolescentii din SUA indeplinesc criteriile pentru o tulburare mintala si aproape unul din patru raporteaza stari de indispozitie, tulburari de comportament si anexietate care interfereaza cu viata de zi cu zi, spun cercetatorii americani.

   Cincizeci si unu la suta din baieti si patruzeci si unu la suta din fetele de varsta 13-19 ani au stari de indispozitie, tulburari de comportament, anexietate ori sunt dependenti de substante, potrivit studiului publicat in Jurnalul Oficial al Academiei Americane de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului.

   La 22.2 % din adolescenti, tulburarile au fost atat de severe incat au afectat activitatile lor zilnice si au cauzat mari suferinte, spune studiul condus de Kathleen Merikangas de la Institutul National de Sanatate Mintala. (NIMH)

   „Prevalenta tulburarilor severe emotionale si de comportament este chiar mai mare decat cele mai frecvente si majore conditii fizice in adolescenta, inclusiv astm sau diabet’’, spune studiul

   Problemele mintale nu primesc aceeasi atentie din partea autoritatile de sanatate publica, desi ele costa familiile americane aproximativ un sfert de trilion de dolari pe an, potrivit studiului.

   Aproximativ 9% din toti copiii din SUA au astm si mai putin de un sfert de procent din toate persoanele sub 20 de ani au diabet, conform Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC).

   Merikangas si o echipa de cercetatori au analizat date din Studiul National Comorbiditatea-Suplimentul Adolescentului, care a sondat mai mult de 10,000 de adolescenti americani.

   Studiul este primul care urmareste prevalenta unei game largi de tulburari mintale intr-un esantion reprezentativ la nivel national a adolescentilor din SUA.

   Ei au descoperit ca aproape o treime din adolescenti indeplinesc criteriile pentru cele mai comune tulburari mintale in randul tinerilor din SUA, tulburari de anxietate, care includ fobie sociala si atacuri de panica.

   Acest tip de tulburare deasemenea a avut cea mai timpurie varsta mediana de debut, aparand la copii atat de mici, de sase ani.

   Tulburari de comportament, inclusiv tulburare de hiperactivitate cu deficit de atentie au fost cele mai comune stari (19.1 %), urmand tulburarile de dispozitie (14,3 %), cum ar fi depresia.

   Unsprezece la suta din adolescentii cu o tulburare de dispozitie, 10 la suta cu tulburari de comportament si 8 la suta care au tulburari de anxietate, in special fobii sociale au indeplinit criteriile de depreciere severa, adica conditia lor le-a afectat viata lor de zi cu zi si le-a produs mari suferinte.

   Ratele de tulburari mintale ale adolescentilor reflecteaza cu cele observate la adulti, ceea ce sugereaza ca majoritatea adultilor dezvolta o tulburare mintala inainte de maturitate, spun cercetatorii care solicita o rapida interventie si prevenire, si mai multa cercetare pentru a determina care sunt factorii de risc pentru tulburarile mintale la tineret.

   Iata comentariul Pr.Gabriel, postat la articolul VIDEO – G. Edward Griffin: Oponentii SISTEMULUI sunt considerati BOLNAVI MINTALI …:

Pr.Ioan Boboc este un sfant pt. mine. Tatal meu, preot de mai bine de 40 de ani, s-a format la picioarele lui.
Comunistii l-au distrus incat in spitalul de “psihiatrie” zicea doar “Domnul sa te binecuvinteze”. Atat mai ramasese din el.
Niste ticalosi, care acum isi duc batranetile “in liniste”.
De curand am purtat un “dialog” cu un “psiholog”. I-am explicat destul de clar ca psihologia inseamna vrajitorie, multi dintre psihologi nici nu se spovedesc, probabil sunt atei.
Am reusit de curand sa fac o mamica sa inteleaga pericolul fac. de “psihologie”, ca tot este “trendy”. Intra saracii copii cu o bruma de credinta si ies atei perfecti, uneori chiar militanti. Profesorii de acolo sunt atei innascuti si promoveaza un ateism feroce printre studenti, cel putin in Bucuresti.
Am stat de vorba acum cativa ani cu o absolventa de psihologie din Bucuresti, si mi-a relatat aproape cu lacirmi in ochi ca daca nu o salva Dumnezeu, devenea atee convinsa.

Indemnati si sfatuiti tinerii sa nu mearga la fac. de “psihologie”. Sunt invataturi asiatice, orientale, cu iz si aroma hindusa. (K.G.Jung, parintele psihiatriei moderne si-a declarat apartenenta la hinduism, Freud isi scria teoriile in stare de “transa” sub narcotice, iar Guenon, vai de el..)
Saccsiv, am sa iti dau un mic comentariu purtat cu un “psiholog”.

   Desigur, nu doar in SUA exista aceasta problema, ci s-a extins, precum o epidemie, in multe zone ale globului. Este o tema extrem de importanta, asupra careia voi mai reveni.

   Pe de o parte, SISTEMUL face tot ce poate pentru ca indivizii s-o ia razna si sa se indeparteze de crestinism, pe de alta parte, tot el ofera „solutiile”. Iata de exemplu cum stau lucrurile in pshihoterapia din Romania:

   Holdevici Irina (terapii cognitiv comportamentale, hipnoza), Ion Manzat (profesor Universitatea Bucuresti, facultatea de psihologie) sau Iolanda Mitrofan sunt printre cei ce formeaza generatia de spalati pe creieri, adepti totali ai „invataturii” new age. Ultima, are un rol determinant in aceasta actiune. Sefa si cofondatoarea societatii de psihoterapie experientiala romana, preda la Universitatea Bucuresti, facultatea de psihologie si este stapana unei comisii de psihoterapie si pshihopatologie, acreditand pe cei ce au voie sa practice aceasta meserie. Iar evident ca toti trebuie sa fie anti ortodocsi si pro „invataturi” indo-tibetane …

   Ei cica nu amesteca religia cu domeniul lor de activitate. Evident, nu le amesteca atunci cand se refera la crestinism, nu insa si la reincarnare … Tot Iolanda Mitrofan mai este si unul din greii terapiei unificarii despre care care voi vorbi mai pe larg intr-un articol separat. De asemenea este autoarea  manualului de baza in formarea psihoterapeutilor: „Orientarea Experientiala in Psihoterapie; Dezvoltare personala, interpersonala, transpersonala

   Cititi va rog si:

Comentariul zilei (22.12.2009): PAGANISMUL este imbratisat de din ce in ce mai multi factori de decizie din Romania …

VIDEO (subtitrare in limba romana): “How To Brainwash A Nation” (CUM SE SPALÃ CREIERUL UNEI NAŢIUNI), un excelent interviul luat de Edward Griffin lui Yuri Bezmenov

Proiectul MK ULTRA (MK-ULTRA sau MKULTRA) …

VIDEO (si transcriptul): CIA INCA TESTEAZA DROGURI PE OAMENI. Interviu cu H.P. Albarelli Jr, autorul cartii „O greseala teribila: Uciderea lui Frank Olson si Experimentele Secrete ale CIA din Razboiul Rece”

VIDEO: Care este motivul pentru care majoritatea oamenilor nu se trezesc?

   Grav este ca si unii preoti indeamna pe multi dintre fii si fiicele lor duhovnicesti sa ia drumul unor astfel de cabinete. Ei nu pricep ca multe din „problemele” celor ce vin la spovedanie sunt determinate de fapt de razboiul nevazut. Ca sunt cauzate de draci si se rezolva strigand la Dumnezeu si nu alergand la tot soiul de psihopupu. Trebuie sa ne punem nadejdea in El si nu in pilule si „sedinte”.

   Acesti „specialisti” fac parte cica din categoria „oamenilor de stiinta”, dar folosesc metode aproape identice cu vrajitorii moderni. Doar ca in plus folosesc tot soiul de chimicale si cuvinte „elevate” (inventate tot de ei, ca totul sa para un domeniu medical serios).

   E absolut odios ce se petrece, fratilor. Pe de o parte, SISTEMUL promoveaza prin toate mijloacele o idee: biserica e rea, biserica e rea, biserica e rea. Pe de alta parte, ofera doua variante: vrajitorii moderni sau specialistii in psihopupu. Si astfel se ajunge deseori in asemenea situatii:

MACABRU – MADALINA MANOLE s-a filmat inainte de a se sinucide. FOTO: primul cadrul din inregistrare. Artista obisnuia sa mearga la ghicitoare si alti rataciti …

Antidepresivele creaza monstrii: tinerii occidentali care ucid in masa au un element comun …

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 17, 2010 at 4:59 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • IOAN said, on octombrie 17, 2010 at 8:56 am

      SISTEMUL MONDIAL ATAT DE MULT A INTRAT IN LUME CĂ FACE OAMENII să nu mai DOREASCĂ ADEVĂRUL şi să apeleze la DUMNEZEU… ci tot la SISTEM.

      Apreciază

  2. a4m said, on octombrie 17, 2010 at 9:52 am

    Partial adevarat ceea ce spuneti despre psihologi si psihoterapie… E adevarat ca majoritatea ”marilor” psihologi sunt pierduti, dar nu sunt toti asa, iar asta arata ca exista si idei bune in psihologie si psihoterapie, care pot fi utilizate pentru a ajuta oamenii. Eu sunt studenta la o facultate de psihologie (nu in Bucuresti) si am 2 profesoare de psihologie care sunt preotese. In cabietul lor gasesti icoane si chiar carti ortodoxe. Si nici in invataturile lor nu am auzit nimic neortodox… Mai sunt cativa profesori crestin ortodocsi dar mai sunt si o mare parte din ei, atei sau rataciti… care ne spun sa nu amestecam terapia cu religia, sa toleram orientarea sexuala a fiecarui client (sa-i acceptam pe homosexuali ca si cum ar fi oameni normali) sau alte prostii… eu am iesit din facultate cu credinta nealterata, inca poate chiar mai consolidata…pentru ca de fiecare data cand intalneam contradictii cu invataturile Sf Parinti, cautam si ma informam din carti precum: ”Cand sufletul este bolnav (un psihiatru ortodox despre bolile psihice si patimi)” de Dr. Dmitri Avdeev, ”Psihoterapia ortodoxa” de Mitr. Hieroteos Vlachos. Nu pot sa redau aici ideile esentiale ale acestor carti, dar daca o sa aveti ocazia sa cititi, cu siguranta o sa va schimbati parerea…

    http://www.librarie.net/categorie/453/carti/psihoterapie-ortotoxa

    Apreciază

  3. victor said, on octombrie 17, 2010 at 11:36 am

    Dar cu psihoterapeutii ortodocsi ce facem? Si ei tot niste rataciti?

    Apreciază

  4. Mihai said, on octombrie 17, 2010 at 12:49 pm

    tinerii americani reprezinta o cauza pierduta, parerea mea. aia sunt bombardati din toate partile,pe toate planurile.eu cred ca sua este ghiveciul perfect si vor sa il generalizeze la nivel mondial. GLOBALIZAREA, draga de ea… si cand ma gandesc ca pe un timp o credeam atat de buna. bineinteles, indus de sistem prin intermediul studiilor: relatii internationale. deci ataca pe toate caile: psihologie, economie, biologie etc. etc. etc.

    Apreciază

  5. […] EPIDEMIE? Jumatate din adolescentii americani indeplinesc ‘’criteriile pentru TULBURARE MINTALA’’. Cum stau oare lucrurile in Romania? Ce se intampla cand in loc de BISERICA, se merge la CABINETE DE PSIHOTERAPIE? Posted in Fără categorie by RA on 17 octombrie 2010 Saccsiv. […]

    Apreciază

  6. chisinauian said, on octombrie 17, 2010 at 6:12 pm

    prima data aud ca ideea ca psihologia e chiar vrajitorie, cred ca trebuie sa fiu de acord

    Apreciază

  7. Pr.Gabriel said, on octombrie 17, 2010 at 9:21 pm

    A „repune” psihologia pe temelia vietuirii crestine nu este ceva de preferat pt. guvernanti.
    Statul laic estre demult intrat in contradictie cu preceptele religios-morale ale poporului.

    Nu este rau ca avem cativa psihologi care inteleg relatia bolnav-duhovnic, insa, din nefericire, situatia „in teren” este alta.
    Sunteti un caz fericit.. insa nu pot sa spun si despre altii.

    Materia bruta, asa cum este ea predata la Fac. de Psihologie din tara, cel putin in Bucuresti, este centrata pe hinduism nativ.
    Cel care „a salvat” psihiatria moderna de la a fi „o cauza national-evreiasca” a fost Jung, asa spunea indracitul de Freud.
    Acesta si-a declarat catre sfarsitul vietii apartenenta la hinduism..
    Iata, cum o „generatie” de cititori infocati si sustinatori ai lui in fac. de „psihologie” au fost contaminati cu invataturi oculte despre relatia suflet-duh-trup.

    Va trebui o refacere a intregii materii de studiu din aceste facultati..
    Daca le-am numit „institutii de vrajitorie moderna, stiintifica”, este adevarat.. deoarece.. inaintasii si elitele acestora practicau ezoterismul.

    Orice consult”psihiatric” urmat de medicamente cu efect „psihedelic” te arunca in barca ritualurilor demoniace hinduse, unde brahmanii pt. a ajunge la stari demonice foloseau astfel de substante halucinogene.
    Acum, ca medicatia nu este 100% psihedelica, este cu totul altceva, dar viziunea este aceeasi.

    Apreciază

  8. Ciprian said, on octombrie 18, 2010 at 11:27 am

    Înainte de a merge la duhovnic am fost la psiholog, psihologul m-a trimis la psihiatru (nu mai puteam să dorm de vreo 40 de zile din motive de criză economică…). Între timp m-am spovedit (între psiholog și psihiatru) spovedanie după îndreptar la duhovnic (prima spovedanie din viața mea aș spune pentru că în celelalte anuale la care mai fusesem nu stiam și nu credeam ce mare Taină este și mergeam tot la alt preot din neștiință). De a doua zi mi-am regăsit pacea și liniștea, am început să particip regulat la slujbe și mulțumesc Lui Dumnezeu acum după aproape un an îmi dau seama că tot răul este spre un bine, că neștiute sunt căile Domnului și în toate este voia Lui. Să avem inimă bună și dreaptă credință!

    Apreciază

  9. […] […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.