SACCSIV – blog ortodox

Cat de crestin e think-tank-ul politic FUNDATIA CRESTIN-DEMOCRATA, fondat de Theodor Baconschi?

Posted in FUNDATIA CRESTIN-DEMOCRATA, Teodor Baconschi by saccsiv on octombrie 14, 2010

   Citez din articolul Baconschi şi-a lansat „platforma” la Ateneu, înconjurat de „numerosul grup de prieteni” pedelişti: „Sper ca Fundaţia să recepteze tot entuziasmul civic manifestat în anii ‘90”:

   Toată suflarea pedelistă s-a strâns miercuri seara la Ateneu. Majoritatea miniştrilor cabinetul Boc, deputaţi, senatori, oameni de afaceri şi analişti apropiaţi puterii. Motivul? Lansarea cu fast a Fundaţiei Creştin Democrate, patronată de către ministrul de Externe, Theodor Baconschi.

   Printre primii sosiţi, vicepreşedintele democrat-liberal, Valeriu Stoica şi primvicepreşedintele PDL, Adriean Videanu. Acesta din urmă se opreşte pe trepte pentru a răspunde întrebărilor cu care îl asaltează jurnaliştii. Vobeşte despre „resursa foarte importantă”, referindu-se la „platforma” lui Baconschi pe care o creditează cu maximă importanţă în privinţa viitorului congres al partidului.

   Este urmat de Vasile Blaga, Roberta Anastase, Toader Paleologu, Daniel Funeriu şi Cătălin Predoiu. Pe poarta ce dă în curtea Ateneului îşi face apariţia şi ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, îmbrăcată cu un costum de culoare roşie. Printre demnitari, se strecoară şi personaje din presă: Rodica Culcer, Ioan T. Morar, Cătălin Striblea. Radu Morar şi Andreea Pora urcă treptele clădirii cot la cot. Cu toţii sunt întâmpinaţi la intrarea în foaier de către ministrul de Externe în rol de gazdă care ţine în mână un pahar cu şampanie. Debutul ceremoniei întârzie însă. Este aşteptat Traian Băsescu, informaţia cum că îşi va face prezenţa fiind dată ca sigură.

   După o jumătate de oră de aşteptări, speranţele celor prezenţi cum că şeful statului va asista la ceremonie sunt abandonate şi începe lansarea evenimentului.
În timpul discursului inaugural ce face trimitere la Renaştere şi iluminism, invitaţii formează mici grupuri de dezbatere. Elena Udrea discută cu Horia Roman Patapievici, aruncând câte o privire în jur. La nici doi metri distanţă, Vasile Blaga îi şopteşte ceva la ureche lui Sever Voinescu. Undeva în spatele lor, Roberta Anastase se întreţine cu ministrul Predoiu. „Elita înseamnă ceva simplu. Înseamnă excelenţă şi lucru bine făcut, de la pantofar, la experţii în fizică atomică şi în nanotehnologie”, îşi începe cuvântarea ministrul de Externe, continuând pe un ton apăsat: „Am decis să mă implic în politica din România, creând Fundaţia Creştin Democrată. Sper să recepteze tot sufletul democratic şi entuziasmul civic manifestat în anii ’90”. Precizând că „platforma” pe care o lansează este întruchiparea „spiritului care stă la baza Uniunii Europene”, Baconschi explică de ce a ales PDL-ul: „Pentru că aici mi-am descoperit un numeros grup de prieteni de idei şi pentru că are un potenţial de creştere remarcabil”. Speech-ul durează cam cinci minute, timp în care se fac ultimele pregătiri pentru aranjarea platourilor cu gustări fine pregătite invitaţilor.

   După încă o jumătate de oră foaierul Ateneului se goleşte la fel de repede precum a fost umplut.

   Din articolul Baconschi a lansat Fundaţia Creştin-Democrată mai aflam ca:

   Co-iniţiatorii Fundaţiei sunt fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu şi fostul ministru al Tineretului, Sorina Plăcintă.  

   De asemenea, printre invitaţii s-au mai numărat ambasadori (precum cel al Rusiei, în timp ce ambasadorul american nu a venit), oameni de cultură şi reprezentanţi ai clerului.

   Acum a fost lansata insa o fost creata ceva mai demult. Citez din articolul Baconschi: Am creat think-tank-ul politic Fundaţia Creştin-Democrată pentru a dezvolta PDL. Menirea nu este ruperea partidului:

   Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, joi, la Shanghai, răspunzând unei întrebări, că a creat think-tank-ul politic Fundaţia Creştin-Democrată pentru a dezvolta instituţional şi europeniza PDL şi nu pentru a genera o ruptură sau o schismă în partid.

   „Am creat Fundaţia Creştin-Democrată, care este un think-tank politic nepartizan, unde se va cristaliza polul creştin-democrat din interiorul PDL. Nu este o acţiune menită sa creeze schisme, rupturi, ci, dimpotrivă, să dezvolte instituţional şi din punct de vedere doctrinar un mare partid de centru-dreapta, modern, bine conectat la Partidul Popular European şi care îşi inspiră politicile publice dintr-o viziune coerentă, asumată, bazată pe valori explicate atât electoratului, cât şi în interiorul partidului. Este, deci, o etapă dintr-un proiect pe care mi l-am asumat împreună cu exponenţii intelectuali ai unei noi generaţii şi care a fost comunicată, deocamdată, în interiorul PDL”, a declarat Baconschi, presei, la Shanghai.

   El a spus că în PPE, „principala familie de centru-dreapta din Uniunea Europeană şi din Parlamentul European”, există partide „care acomodează mai multe sensibilităţi şi viziuni politice”.

   „Şi în cadrul PDL, ca partid de centru-dreapta şi membru al PPE, vom găsi toate formulele de complementaritate pentru ca sensibilitatea liberală si cea creştin-democrată să poată coabita”, a spus Baconschi.

   Întrebat de un reporter dacă îşi asumă riscul unei schisme în PDL din cauza iniţiativei de constituire a polului creştin-democrat, Baconschi a răspuns: „Aşa cum vă spuneam, în pofida faptului că vă doriţi să apară o schismă, ea nu va avea loc. Iniţiativa mea îmbogăţeste PDL, îl dezvoltă instituţional, îl ancorează din punct de vedere doctrinar şi îi dă un orizont european”.

   Presa centrală a relatat că ministrul a cerut recent la tribunal acordul pentru înfiinţarea Fundaţiei Creştin-Democrate, printre fondatori fiind Teodor Paleologu, Sorina Plăcintă şi Şerban Rădulescu. De asemenea, presa a menţionat că demersul lui Baconschi, constituit în contrapartidă la aripa „liberală” din PDL, ar beneficia de sprijin din partea lui Emil Boc şi Vasile Blaga şi chiar de girul lui Traian Băsescu, şeful statului dorind refacerea PDL, afectat în sondaje, pe câteva formule care să asigure permanent echipe alternative de lideri.

   Baconschi declara, în mai, că este foarte aproape de decizia de a intra în politică, sugerând varianta PDL fără a o menţiona explicit, şi făcând referire la constituirea unui grup de acţiune bazat pe valorile creştin-democraţiei.

   „Mie mi-au trebuit 20 de ani de pionierat şi efort şi sunt foarte aproape de o decizie de a intra în politică pentru că s-au consumat munţi de pişcoturi pe seminarele legate de creştin-democraţie. Dar acţiunea este importantă. Acţiunea politică. Şi un partid politic este ceea ce membrii lui fac din el. Trebuie să fii înăuntru ca să poţi să transformi, să elimini standardele, să deschizi, să faci din el un vehicul politic al unui mare proiect de societate. Avem toate datele. Există o generaţie întreagă care aşteaptă această schimbare şi o vom face. Deci, vreau să ne fiţi alături, aşa cum şi eu v-am fost dumneavoastră şi ne-am susţinut reciproc, aplicând valorile creştin-democraţiei la scară foarte mică, interpersonală. Dar ele trebuie treptat, împreună cu liberalismul şi în cadrul acestui mare proiect de transformare, inclusiv calitativă şi doctrinară a PDL, trebuie aplicate la scară naţională. Vom încerca acest lucru”, spunea Baconschi, la finalul unui discurs despre creştin-democraţie şi valorile dreptei cu ample referiri la PDL, la o dezbatere organizată de ISP. (Mediafax)

   Comentariu saccsiv:

   În ianuarie 1990, PC Protosinghel Daniel Ciobotea a fost presedintele Grupului de Reflectie pentru Înnoirea Bisericii, grup din care făceau parte Arhimandritul Bartolomeu Anania, Pr. Prof. Dr. Constantin Galeriu, Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloaie, Pr. Constantin Voicescu, ieromonahul Iustin Marchis, dar si câtiva mireni: Sorin Dumitrescu, Horia Bernea si Teodor Baconsky, actualul Ministru de Externe.

   Cititi va rog si:

INTERESANT: In 1990 se planuia ca Parintele Ilie Cleopa sa fie Patriarh, in timp ce Dan Ilie Ciobotea (viitorul Patriarh) sa conduca real BOR-ul …

   Cu timpul, dintre cei de mai sus, unii au luat-o in dreapta, altii in stanga … Pe vremea aceea, Teodor Baconsky nu avea decat vreo 27 de ani, deci foarte tanar pentru a reprezenta deja ceva demn de luat in seama. Prin urmare, probabil ca cineva l-a introdus in grup. Cine si cu ce scop, nu stiu sigur.

   Ce o fi inteles Sorina Placinta din crestinism, nu stiu. Iata insa ce putem citi in articolul Fiul ministrului Tineretului, un tânăr slujitor cu înclinaţii homosexuale al Primei Biserici Ateiste:

   În timp ce Sorina Plăcintă împarte pomeni electorale cu basmaua pe cap şi varsă lacrimi la televizor, Andrei Răzvan Plăcintă, fiul ministrului Tineretului şi Sportului, aflat în Elveţia, este slujitor al „Primei Biserici Ateiste” (First Church of Atheism), potrivit publicaţiei Monitorul de Vrancea.

   O asemenea organizaţie, spun preoţii, este o erezie şi ia în batjocură învăţătura bisericească, fiind similară aşa-zisei biserici sataniste.

   „Prima Biserică Ateistă” este, de fapt, o organizaţie laică, dar foloseşte termeni religioşi. Membrii acestei aşa-zise biserici pot deveni pastori, reverenzi, care sunt „hirotonisiţi” pe internet. Ei jură să elibereze lumea de credinţa religioasă şi „oficiază” ceremonii ateiste la nunţi şi înmormântări. Membrii „bisericii ateiste” neagă existenţa lui Dumnezeu, dar folosesc toată terminologia creştină.

   „Copilul”, cum spune mama Sorina Placintă, tânărul, cum spunem noi, pentru că este major, locuieşte în Elveţia, la Montreux, şi a obţinut titlul de „pastor” al „Primei Biserici Ateiste”.

   Statutul se conferă, la cerere, membrilor acestei comunităţi, care are cele mai multe filiale în Statele Unite ale Americii, dar a pătruns şi în Australia, Canada, China, Danemarca, Germania, Marea Britanie. România nu se află încă pe lista „bisericii” ateiste, dar iată că un român a devenit reverend în Elveţia şi un anunţ privind ceremoniile pe care acesta le oficiază a fost postat pe site-ul organizaţiei First Church of Atheism: „Veşti bune! Un alt preot ateu este disponibil pentru a susţine ceremonii în şi în jurul localităţii Montreux, Elveţia! Rev. Andrei Placintă este gata să vă satisfacă toate nevoile„, anunţă site-ul.

   Din datele afişate pe internet, Andrei Plăcintă a devenit „preot” pe 3 aprilie 2008, la ora 13:25:01. 

   Cei care vor sa fie „hirotonisiţi” trebuie să completeze un formular on-line, în care să scrie numele, adresa de e-mail, ţara şi depun un jurământ: „Sunt de acord să promovez un punct de vedere raţional asupra lumii, eliberat de misticism şi de supranatural.”

   Potrivit site-ului, „Prima Biserică Ateistă” „s-a născut din necesitate”, doctrina lor fiind „Nu există nimic în afara fenomenelor naturale. Gândirea este doar o funcţie a fenomenelor naturale. Moartea este completă şi ireversibilă. Avem încredere numai în umanitate, natură şi faptele dovedite ştiinţific”.

   Andrei Răzvan Plăcintă şi-a postat pe contul său de Facebook mai multe poze care îl înfăţişează în ipostaze homosexuale şi în preajma unor simboluri sataniste.

   De parcă n-ar fi fost de ajuns pentru un vlăstar de ministru, Andrei Plăcintă şi-a postat pe contul de Facebook o serie de fotografii în care apare în preajma unor simboluri sataniste şi, mai mult, în ipostaze care tind să demonstreze că are înclinaţii homosexuale.

   Intr-un interviu realizat de Razvan BUCUROIU pentru Lumea credintei, anul II, nr 5(10) si preluat de http://www.crestinortodox.ro/ in articolul DINASTIA PALEOLOGILOR, la intrebarea Familia Dvs. a prins, in cele cateva sute de ani de existenta, multe oranduiri, multe curente politice. Ce parere aveti despre masonerie, o institutie de data, oricum, mai recenta?, Theodor Paleologu raspunde:

   –Nu am o opinie foarte ferma, in masura in care nu fac parte din aceasta societate. Banuiesc ca puneti intrebarea si pentru ca tata a fost mason. Cunoscut. Oricum, tata a scris cartea aceea despre Sadoveanu – mason notoriu – care este probabil cea mai importanta carte de gnoza masonica in a doua jumatate a secolului 20. Pe mine nu m-a tentat aceasta problema si pentru ca mi se pare ca avem destul in Ortodoxie pentru a  cauta alte experiente.

   Urmariti-l insa la minutul 1:40:

   Asadar acestia au creat think-tank-ul politic FUNDATIA CRESTIN-DEMOCRATA … Iar Teodor Baconsky precizeaza ca „platforma” pe care o lansează este întruchiparea „spiritului care stă la baza Uniunii Europene”.

   Si care o fi spiritului care stă la baza Uniunii Europene?

   Iata o declaratie oficiala:

   „Parlamentul european cere ridicarea interdictiei care împiedică accesul femeilor pe Muntele Athos din Grecia, zonă geografică de 400 km2, unde accesul acestora este interzis în virtutea unei decizii luate în anul 1045, de către călugării celor 20 de mănăstiri ale regiunii, decizie care violează astăzi principiul universal recunoscut al egalitătii genurilor, al non-discriminării, ca si legislatia comunitară asupra egalitătii, precum si dispozitiile relative la libera circulatie a persoanelor în cadrul Uniunii Europene„.

   Cititi va rog si:

Articolul zilei (10.09.2010): Detalii despre presiunile facute de cei au bagat bani grei in restaurarea manastirilor, pentru a fi acceptate femeile in Muntele Athos 

   Prezent la ceremonia de deschidere a celei de-a treia Adunări Ecumenice Europene de la Sibiu (4-9 septembrie 2007), prima găzduită de un stat majoritar ortodox, José Manuel Durăo Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a transmis un mesaj edificator:

   „Toate formele de exprimare a dimensiunii culturale şi spirituale a omului trebuie să poată să coexiste în Europa. Toate imnurile de bucurie, fie ele sacre sau profane, trebuie să poată să răsune. (…) Religia este o dimensiune din ce în ce mai importantă a multor societăţi şi o sursă importantă de valori pentru indivizi. Ea poate juca un rol capital promovînd aprecierea altor culturi, religii şi moduri de viaţă pentru a contribui la stabilirea armoniei dintre ele.(…) Dialogul cu diferitele Biserici, comunităţi confesionale şi de convingeri, precum şi apărarea intransigentă a libertăţii de religie (ca şi a libertăţii de a nu avea o religie) înseamnă recunoaşterea acestei diversităţi şi a acestui pluralism care constituie sufletul ideii noastre de Europa. (…) Europa este profund ataşată umanismului şi democraţiei pe care le-a „inventat”. Respectul diversităţii, deschiderea către celălalt şi toleranţa sînt la fel de adînc ancorate în cultura europeană

   Cititi va rog si:

Despre ECUMENISMUL TOTAL si ANTIHRIST

   Sa vedem si ce ce se spunea in textul declaraţiei adoptate la întâlnirea Consiliului European de la Laeken din 15 decembrie 2001, cand s-a pregătit următoarea Conferinţă interguvernamentală. Convenţia s-a intrunit sub preşedinţia masonului Valéry Giscard D’Estaing:

   „După căderea Zidului Berlinului, ne aşteptam cu toţii la o lungă perioadă de stabilitate, fără conflicte, bazată pe respectarea drepturilor omului. După doar câţiva ani, aceasta nu mai poate fi o certitudine. Ne-am trezit brusc, o dată cu evenimentele din 11.09.2001. Forţele opozante încă nu au dispărut: FANATISMUL RELIGIOS, NATIONALISMUL, rasismul şi TERORISMUL sunt în creştere.„ ( … )

   „Europa este continentul valorilor umane, al Cartei Magna, al Declaraţiei Drepturilor Omului, al REVOLUTIEI FRANCEZE.„

   In toamna anului 2004, un imens scandal bulversa scena politica europeana. Rocco Buttiglione, candidatul nominalizat de presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, pentru portofoliul Justiţiei, Libertatii si Securitătii, era respins de una din comisiile Parlamentului European, pe motiv ca este mult prea conservator. In viziunea grupurilor euro-parlamentarilor socialisti si ecologisti, “vina” lui Buttiglione, un catolic practicant, a fost afirmatia facuta in cadrul audierilor cum că homosexualitatea este un pacat. Confruntat cu opozitia furibunda a majoritatii Parlamentului European, care a ameninţat cu un vot de blam la adresa intregii Comisii, Barroso a retras candidatura lui Buttiglione. In locul acestuia, Italia l-a nominalizat pe ministrul de externe Franco Frattini, si se parea că toate controversele vor fi date repede uitarii.

   Inainte insa de a pleca de la Bruxelles, Buttiglione a aruncat bomba, acuzandu-l pe inlocuitorul sau de apartenenta la o societate secreta. In momentul felicitarii pentru candidatura lui Frattini la postul de comisar european, politicanul crestin-democrat a afirmat:

   ” Sper ca audierile lui sa mearga bine si nimeni sa nu il întrebe daca este francmason. ”.

   Ulterior, in cadrul unei dezbateri desfaşurate la Milano, Buttiglione a spus despre principiul dupa care functioneaza institutiile europene

   “Uniunea Europeana se indreapta spre un totalitarism care doreste sa devina o religie de stat, o religie ateista, nihilista – o religie, care va deveni obligatorie pentru toti.„

   Cititi va rog si:

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

   Si daca tot vorbim de homosexualitate, sa ne amintim si de:

VIDEO (si transcriptul): TRAIAN BASESCU promovand casatoriile intre homosexuali si adoptia de copii de catre acestia …

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on octombrie 14, 2010 at 7:03 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. acadennis said, on octombrie 14, 2010 at 7:44 pm

  off „T”

  „Inexplicable disappearance of a village in the Qinling Mountains”

  At 4:00 on October 13 Qinling event, reportedly, four in the morning today, a village in the Qinling mountain inexplicably disappeared. Now the military has cordoned off the area. According to eyewitnesses, a UFO flying around. Qinling Mountains in the snakes have fled, there are also insiders of the nuclear base in the Qinling Mountains in the accident.

  http://www.ufodigest.com/article/inexplicable-disappearance-village-qinling-mountains

  http://www.sott.net/articles/show/216453-A-UFO-caused-an-entire-village-to-disappear-Quinling-Mountains-China-13-October-2010

  Apreciază

 3. Ruben said, on octombrie 14, 2010 at 9:06 pm

  off-topic , judecata lumii

  Ne vorbeste Parintele Cleopa – vol. 1-10 Editura Episcopiei Romanului 1995-2000

  pe scurt

  CELE PATRU LEGI DUPA CARE VA JUDECA HRISTOS LUMEA

  Cea dintai a fost legea firii, care ramane generala pentru toate popoarele pana la sfarsitul lumii. Cea de-a doua, legea zidirilor, este la fel cu cea dintai. Dupa cea dintai si a doua lege se vor judeca toate popoarele lumii, afara de crestini si de evrei. Dupa Legea scrisa, adica dupa Vechiul Testament se vor judeca evreii. Iar dupa Legea Darului si dupa Evanghelie vom fi judecati noi crestinii, fiindca legea noastra este mai desavarsita decat toate celelalte legi. Iar daca o calcam, mai mare pacat avem si mai mare munca vom avea decat ei, care n-au cunoscut Evanghelia.
  Asadar, ne-a pus Dumnezeu asemenea avocat. Sa nu ne inselam, fratilor, si sa zicem ca Dumnezeu nu stie ce face fiecare. Nici nu vei putea sa spui ca nu ai pacat, pentru ca n-ai stiut, ca ai fost chinez sau turc sau ateu.
  Pagan daca ai fost, dar constiinta ai avut si dupa acea lege te va judeca. Zidirea ai vazut-o. Nu ti-ai pus niciodata intrebarea cine a facut cerul, soarele, pamantul si toate, ca dupa aceea sa te gandesti si sa te temi de Dumnezeu, care a facut toate ? Amin.

  http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/12patrulegi.htm

  Apreciază

 4. Zadkielix said, on octombrie 14, 2010 at 9:11 pm

  In-cre-di-bil!
  Am ramas siderat dupa tot ce am citit aici!
  Intr-adevar este revoltator ca as-zisii formatori si lideri de opinie, cat mai ales odraslele sale sunt implicate in miscari atee, promoveaza idei fara de nicio noima si au si girul, popularitatea unor mase lipsite de har, de reactie etc

  P.S
  Cer permisiunea ta de a posta ceva informatii expuse aici, probate de tine si pe blog-ul meu!
  Acasta, daca se poate!
  Cu recunostinta si prietenie
  Zadkielix alias D.M

  Apreciază

 5. singur said, on octombrie 16, 2010 at 1:52 pm

  INTRATI FRATILOR PE ACEST SITE SA VEDETI CE FEL DE OAMENI GAZDUIM NOI IN ROMANIA ,CITITI IN SPECIAL COMENTARIILE DUPA ARTICOL . NUMAI UNUL SINGUR LUPTA IMPOTRIVA LOR ALATURATIVA LUI.http://www.acum.tv/articol/18429/comment-page-1#comment-15321

  Apreciază

 6. sandman said, on octombrie 16, 2010 at 7:09 pm

  Original nu era Baconsky ca tat-su cu „Stalin si poporul rus/Libertate ne-au adus”?

  Apreciază

 7. […] Cat de crestin e think-tank-ul politic FUNDATIA CRESTIN-DEMOCRATA, fondat de Theodor Baconschi? […]

  Apreciază

 8. […] Cat de crestin e think-tank-ul politic FUNDATIA CRESTIN-DEMOCRATA, fondat de Theodor Baconschi? […]

  Apreciază

 9. […] Cat de crestin e think-tank-ul politic FUNDATIA CRESTIN-DEMOCRATA, fondat de Theodor Baconschi? […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: