SACCSIV – blog ortodox

Articolul zilei (11.10.2010): Şcolile BRITANICE instalează SISTEME DE RECUNOASTERE A FETEI … pentru ca elevii să nu mai întârzie

Posted in Big Brother by saccsiv on octombrie 11, 2010

Face scanner

   Citez din articolul Şcolile britanice instalează sisteme de recunoaştere a feţei, pentru ca elevii să nu mai întârzie:

   Mai multe şcoli din Marea Britanie au cumpărat şi instalat sisteme de recunoaştere a feţei pe care elevii sunt obligaţi să le folosească, scopul demersului fiind acela de a-i determina pe şcolari să nu mai întârzie, relatează Daily Mail.

   Iniţiativa, scrie Daily Mail, ar putea face uitat vechiul obicei al catalogului de prezenţă. Camere de ultimă generaţie scanează feţele copiilor la momentul la care aceştia intră în şcoală, tehnologia fiind folosită pentru ca managementul şcolii să ştie cine a venit la ore şi cine nu şi cine a întârziat.

   Profesorii ar urma să fie noua „ţintă” a sistemelor de acest gen, având în vedere întârzierile repetate ale celor din corpul didactic.

   Tehnologia este folosită deja în zece şcoli şi, în funcţie de rezultate, ar putea fi multiplicată în şcolile din întreaga ţară.

   Sistemul poate, totodată, să transmită mesaje anumitor grupe de copii. Astfel, după procedeul de recunoaştere a feţei, făcut cu ajutorul unei „cutii” de dimensiunea unei coli A3, elevii sunt obligaţi să introducă un cod PIN de patru cifre, pentru a-şi confirma identitatea. După aceasta, ecranul sistemului afişează un mesaj fie legat de modificări de orar, fie un anunţ de la un anumit profesor pentru o clasă anume. Înregistrarea nu poate fi făcută până ce elevul nu bifează că a citit şi înţeles mesajul ce-i era destinat.

   Aparatura a fost concepută de compania Aurora Computer Services din Northamptonshire, care a dat asigurări că elevilor le va fi practic imposibil să îşi treacă drept prezenţi amicii care lipsesc.

   Sistemul este în prezent folosit în şcolile din Northamptonshire, Hertfordshire şi Cambridgeshire. Instalarea aparaturii într-o şcoală, la recepţie şi în aripa găzduind clasele a şasea, a costat 9.000 de lire sterline.

   „Tehnologia este pur şi simplu incredibilă. Înainte, fiecare elev trebuia să completeze câte un formular la recepţie de fiecare dată când venea şi pleca. Acum însă, în doar câteva secunde, toate informaţiile sunt stocate”, a declarat o elevă de clasa a şasea care beneficiază de respectivul sistem.

   Totuşi, organizaţiile care militează pentru dreptul la viaţă privată au reacţionat negativ, calificând sistemul drept o nouă încălcare a libertăţilor civile, în contextul în care britanicii au de-a face cu cel mai dezvoltat sistem de supraveghere electronică dintre toate statele lumii.

   Conform activiştilor, fiecare britanic este înregistrat în cel puţin 3.000 de posturi într-o săptămână.

   „Aceasta este o nouă dezvoltare îngrijorătoare a nivelului de supraveghere la care suntem supuşi. Nu este nevoie ca şcolile să aibă informaţii atât de sensibile despre elevi. Aceste sisteme nu aduc decât beneficii limitate, dar pot genera multe abuzuri – de la riscul ca datele să fie furate până la cel de a fi folosite incorect de indivizi fără scrupule. În loc să cheltuie bani pe prostii de genul ăsta, şcolile ar trebui să se concentreze pe modul în care copiii sunt educaţi”, a declarat directorul de campanii al organizaţiei Big Brother Watch, Daniel Hamilton.

   Sistemele de recunoaştere facială sunt folosite în aeroporturi, cu scopul de a-i prinde pe cei care folosesc paşapoarte false. Cele folosite în şcoli fac atât fotografii digitale 3D ale feţei, cât şi scanuri cu infra-roşu.

   Cititi va rog si:

“Fiecare persoana, loc si obiect de pe aceasta planeta o sa fie conectata la Tehnologia de scanare biometrica a irisului, in urmatorii 10 ani”. Se va incepe EXPERIMENTUL in Mexic?

   Parca noul guvern se lauda ca renunta la niste chestii:

De ce MAREA BRITANIE va renunta la ACTELE BIOMETRICE si la CAMERELE SUPRAVEGHERE? Pentru ca SEMNUL FIAREI nu va fi impus cu forta …

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 11, 2010 at 11:07 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. IOAN said, on octombrie 11, 2010 at 1:20 pm

    Întrebare ? Credeţi că SISTEMUL DE RECUNOAŞTERE ELECTRONIC BIOMETRIC SE VA INSTALA IN ŞCOLILE DIN ROMANIA ?

    Apreciază

  3. Mihai said, on octombrie 11, 2010 at 8:11 pm

    @IOAN
    la cat de „deschisi spre inovatie” suntem, prin prisma „mai marilor nostri” nu m-ar mira. dar totusi ar fi interesant de vazut de unde bani. sunt sigur ca s-ar gasi, dar ar fi interesanta explicatia provenientei lor, „concreta”! Nu?!

    Apreciază

  4. patrocle said, on octombrie 12, 2010 at 2:43 pm

    Asta este unul dintre motivlele interzicerii purtarii valului in unele state europene. Ca sa-ti scaneze fata.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.