SACCSIV – blog ortodox

Episcopia Slatinei: COMUNICAT privind părăsirea Bisericii Ortodoxe de către preotul NICHITA Pascan de la Manastirea Brancoveni. VA FI CATERISIT?

Posted in Parintele NICHITA, STILISTI by saccsiv on octombrie 5, 2010

   Reiau de pe site-ul http://www.episcopiaslatinei.ro/:

COMUNICAT privind părăsirea Bisericii Ortodoxe de către preotul Nichita Paşcan de la Mânăstirea Brâncoveni

COMUNICAT privind părăsirea Bisericii Ortodoxe de către preotul Nichita Paşcan de la Mânăstirea Brâncoveni

COMUNICAT

Cu privire la părăsirea Bisericii Ortodoxe de către Preotul Nichita Paşcan de la Mânăstirea Brâncoveni, Episcopia Slatinei şi Romanaţilor face următoarele precizări:

– În seara zilei de vineri, 24 septembrie a.c., susnumitul şi 29 de maici şi surori (din cele 65 existente) au părăsit mânăstirea fără înştiinţarea Maicii Stareţe şi a Episcopului locului;

– În prezent, cei dispăruţi se află în Grecia, afiliaţi la o grupare religioasă stilistă ce nu are comuniune cu nicio Biserică Ortodoxă (nici cu Biserica Rusă, nici cu cea a Ierusalimului şi nici cu Sfântul Munte). Este vorba de gruparea schismatică a aşa zisului arhiepiscop Macarie, autointitulat „al Atenei şi al Eladei”.

În urma anchetei desfăşurate de către Inspectoratul Eparhial imediat după producerea acestui incident, precum şi din declaraţiile obştii rămase, privind comportamentul susnumitului preot, au reieşit în principal următoarele:

În mai multe rânduri şi faţă de mai multe persoane şi-a exprimat în mod repetat simpatia pentru diferite grupări religioase stiliste, afirmând că doreşte să părăsească Biserica Ortodoxă, pentru a trece la acelea;

A îndemnat călugăriţele şi pe credincioşii care se spovedeau la dânsul la neascultare faţă de Biserica noastră Ortodoxă, sub pretextul că este eretică. În acest context a făcut nu o dată afirmaţia că “unitatea Bisericii  este în jurul duhovnicului”;

– A contestat hirotonia Ieromonahului Antonie Veselin (slujitor la aceeaşi mănăstire) întru preot, numindu-l în chip batjocoritor “domnul Adrian” (pe numele său de mirean), deşi părintele Antonie a fost tuns în monahism şi hirotonit întru diacon încă din anul 1996. În acest sens, a interzis maicilor şi unor mireni să participe la slujbele săvârşite de Ierom. Antonie, pe care le-a catalogat “blestemate şi pângărite”.

La scurtă vreme după plecarea din mănăstire a difuzat, sub semnătura sa şi a monahiilor şi surorilor care i-au urmat, o aşa numită “Mărturisire de credinţă”, prin care afirmă în mod expres ruperea de Biserica Ortodoxă, care îl alesese slujitor şi căreia îi jurase credinţă, şi confirmă, de fapt, cele de mai sus.

Luând act de toate acestea, Permanenţa Consiliului Eparhial al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor a hotărât deferirea preotului Nichita Paşcan în judecata Consistoriului Monahal Eparhial, în vederea caterisirii.

Biroul de presă al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor

   Cititi va rog si:

Parintele NICHITA motiveaza plecarea sa in Grecia: CONSILIUL MONDIAL AL BISERICILOR si CALENDARUL …

   In titlu am intrebat daca VA FI CATERISIT, caci poate inca n-a trecut, ci doar doreste. Poate revine. Zic si eu …

   Sa ne rugam bunului Dumnezeu!

Reclame

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on octombrie 5, 2010 at 1:53 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Ioan said, on octombrie 5, 2010 at 2:01 pm

  Parintele Nichita nu a parasit Biserica Ortodoxa, dupa cum afirma Episcopia Slatinei, ci a parasit Biserica Ortodoxa Romana. E o mare diferenta, si omisiunea Episcopiei, e interpretabila.
  Iar faptul ca Parintele Nichita a fost prigonit din cauza faptului ca s-a manifestat pe fata anti-cip, e posibil.
  Deplang plecarea Parintelui Nichita; cred ca era mai bine daca ramanea, si rabda prigoana.
  Doamne ajuta !

  Apreciază

 3. Adrian.I said, on octombrie 5, 2010 at 2:22 pm

  @Ioan. Daca nu a parasit Biserica Ortodoxa atunci de ce episcopia mai numeste schismatica gruparea respectiva? Care e omisiunea?

  Apreciază

 4. acadennis said, on octombrie 5, 2010 at 2:56 pm

  HOAX

  Apreciază

 5. Ionica said, on octombrie 6, 2010 at 6:16 am

  Ierarhii sunt de vina!
  L-au alungat, prin atitudinea lor, pe unul dintre cei mai mari duhovnici ai Olteniei.
  De ce ii iubesc pe toti paganii si ereticii ecumenisti, dar nu le pasa de crestinii ortodocsi romani, despartiti de schisma calendarista? Ar trebui sa nu poata dormi de grija mantuirii turmei!
  De ce accepta situatia, cand se stie ca noul calendar e opera masonica? Nu trebuie sa fii stilist ca sa stii asta!
  E notoriu ca ierarhii sunt ecumensti si iubitori de cipuire si avort, dar cum sa dovedesti acuzele cu care il improsca Episcopia pe pr. Nichita? E usor sa arunci cu noroi!
  Ierarhii se poarta cu calugarii si preotii de parca ar fi slugi pe mosia proprie!
  Ei sunt cei care ne trag pe toti in erezie, in panerezia ecumenista!
  Ar trebui ca actiunea pr. Nichita sa-i trezeasca!

  Apreciază

 6. pr vasile said, on octombrie 6, 2010 at 8:21 am

  sita deasa vrei sa vezi daca e taiat inprejur? ia uita te tu la toata lumea si verifica daca e sau nu taiata imprejur!! dar pentru tine e mai bun un elefant,verifica l pe ala daca e tait imprejur! sau la nevoie mare poti sa verifici si un cal,dar nu cu mana

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 6, 2010 at 9:01 am

   pr vasile

   Care ai postat la 8:21, tu esti rica si iti spun:

   STARPITURA, mars de aici.

   Pentru ceilalti stilisti:

   Asta a pus capac. Am lasat pana acum liber dialogul, in ideea ca unii dintre voi sunteti de buna credinta. Indubitabil insa ca printre ceilalti sunt si cei ce au facut blogul:

   https://saccsiv.wordpress.com/2010/04/12/ura-unor-activisti-stilisti-impotriva-mea-a-atins-patologicul-sau-au-o-misiune-au-scos-blogul-%e2%80%9csaccsivs-pe-bloc%e2%80%9d/

   Ca sunt intrusi cu masca de stilisti sau ca sunt chiar stilisti, nu stiu si nu-mi bat capul sa caut care dintre voi sunteti cei de care am amintit in articolul de mai sus.

   Voi simplifica la maxim si voi sterge orice noua postare stilista.

   OBSERVATIE:

   A nu se confunda habaucul de mai sus cu realul comentator Pr. Vasile.

   Apreciază

  • Sita Deasa said, on octombrie 7, 2010 at 1:06 pm

   @ Pseudo „pr vasile”

   daca erai taiat imprejur la cerbice, faceam metanie. acum nu ramane decat sa ma rog pentru tine. ii rog pe toti ceilalti frati intru’credinta sa zica un „Domne miluieste!” si pentru acesta, dar si pentru mine.

   Apreciază

 7. gabi said, on octombrie 6, 2010 at 9:32 am

  Parintele Nichita era printre prea putinii monahi care si-a asumat deschis pozitia anti-cip ai anti-ecumenism;restul au tipat un timp si au tacut,sau au fost redusi la tacere.Au ramas doar cativa,dintre care cei mai multi sunt la varste foarte inaintate. Este important pentru sistem sa fie redusi la tacere cei mai tineri,sa fie redusi la tacere sau sa dispara.Parintele nu a putut fi redus la tacere;nu stiu exact de ce a plecat,dar e clar ca a fost determinat sa o faca. Nu ar trebui sa-l judecam,ci sa ne rugam pentru el.Fiindca dor Dumnezeu stie ce motive a vut ca sa plece,dar e clar ca a avut! In rest,asa-zisa marturisire scrisa doar al calculator nu are nici o valoare;categoric e falsa. Semnaturile era simplu sa fie falsificate si atasate asa-zisei marturisiri. Cat de usor ne lasam manipulati! Sa ne ierte Dumnezeu!

  Apreciat de 1 persoană

 8. IOAN said, on octombrie 6, 2010 at 5:11 pm

  PARINTELE NICHITA nu a părăsit BISERICA ORTODOXĂ ci reprezentanții eretici care s-au făcut părtași ereziilor ecumeniste in fel și moduri diferite. AȘADAR…CEI CARE SUNT ADEPȚII EREZIILOR ECUMENISMULUI MONDIAL nu reprezintă BISERICA ORTODOXĂ…ci se fac părtași trădătorilor ca și IUDA ISCARIOTEANUL. ATRAG ATENȚIA TUTUROR CREȘTINILOR SĂ DEMASCHEZE în mod real TOATE ÎNVĂȚĂTURILE ERETICE CARE PROVIN DE LA AȘA ZIȘII ARHIEREI, PREOȚI, DIACONI, MONAHI, MONAHII..etc CREȘTINI MIRENI.

  Apreciat de 1 persoană

 9. Adrian.I said, on octombrie 6, 2010 at 6:05 pm

  @Ioan.”Se duc la eretici si la schismatici doar cei nevrednici de mila lui Dumnezeu si marii pacatosi care nu vor sa stie Cred intr-una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica si ca Biserica Ortodoxa este Trupul lui Hristos, care nu poate fi impartit. Biserica este camasa lui Hristos, care nu poate fi rupta in bucati. Nu isi amintesc ca este un Domn, o credinta si un botez. Domnul Iisus Hristos a zidit o singura Biserica (nu biserici), pe care nu o vor birui nici portile iadului. Este o singura Biserica Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca. Celelalte, care se numesc biserici, nu sunt biserici, ci neghinele din grau si adunatura diavolului”.(Sfantul Lavrentie al Cernigovului)

  Apreciază

 10. M4a said, on octombrie 6, 2010 at 7:55 pm

  Saccsive nu facii bine ca rspunzi provocarilor acestor rataciti si stergi si comentariile unora care am explicat niste lucruri pentru a mai lumina si pe altii daca se poate, am marturisit clar ca nu sunt pe stil vechi si miai sters comentariul. Dumnezeu sa te ajute!

  Apreciază

 11. […] Episcopia Slatinei: COMUNICAT privind părăsirea Bisericii Ortodoxe de către preotul NICHITA Pasca… […]

  Apreciază

 12. aylynd said, on aprilie 26, 2014 at 7:48 pm

  Deci sa inteleg ca inainte de adoptarea calendarului papistas de catre BOR toti acei oameni erau sectari? Cel putin asta reiese din spusele câtorva…Parintele Nichita e un om intelept, cu frica de Dumnezeu, si care l-a ales pe Hristos si credinta adevarata si nu bogatiile si slavele acestei lumi. Ah si inca ceva. De ce nu spuneți ca din maicile care s-au intors dupa acte ptr. ca li se expirase au fost date de catre proprii lor parinti, pe mana BOR-istilor care au ramas la Manastirea Brancoveni si sunt practic sechestrate (nu au voie sa vorbeasca cu nimeni, si le-au fost confiscate actele de identitate)… unde e atunci libera exprimare si alegere a fiecarui individu?

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: