SACCSIV – blog ortodox

British Ecological Society: FOAMETE din cauza disparitiei ALBINELOR

Posted in ALBINE, foamete, POLENIZARE by saccsiv on octombrie 4, 2010

   Citez din articolul Lumea, ameninţată de foamete din cauza dispariţiei polenului.:

   Un raport dat publicitatii de catre British Ecological Society in cadrul unei sesiuni de comunicari in aula Universitatii din Leeds, arata ca daca nu se iau masuri urgente, in India se anunta o foamete fara precedent, precum si aparitia unor situatii similare in restul lumii, informeaza BBC, citat de ziare.com.

   Studiul arata ca declinul insectelor polenizatoare produce in mod direct reducerea dramatica a productiei agricole, ceea ce duce, in ultima instanta, la foamete generalizata.

   Parthiba Basu, cercetator la Universitatea Ecologica din Calcutta, a declarat ca multe legume sunt dependente de insecte, precum albinele.

   Dar, potrivit cercetatorilor britanici, in ultimii ani, insectele care polenizeaza cerealale, legumele si leguminoasele de interes vital pentru populatie, au inceput sa dispara.

   Numai in India, se produc anual aproape 7,5 milioane de tone de alimente vegetale, fapt care o propulseaza pe locul doi in lume dupa China. Cu toate acestea, cantitatea uriasa nu poate acoperi nevoile alimentare primare ale populatiei indiene.

   Organizatia Alimentara Mondiala, afiliata ONU, estimeaza ca din cele circa 100 de specii de legume, cereale si leguminoase care asigura peste 90% din hrana pentru 146 de tari, circa 71% dintre aceste plante cu valoare alimentara sunt polenizate de catre albinele salbatice, iar restul de alte specii de insecte.

   O echipa de cercetatori a mers pe teren pentru a efectua diverse experimente, in incercarea de a identifica o cauza pentru acest declin al polenizarii.

   Dr. Basu a spus ca nu au gasit raspunsul, dar un lucru este cert: India se confrunta cu o scadere dramatica a insectelor polenizatoare iar agricultura are de suferit. Mai mult, el spune ca agricultura din intreaga lume va fi afectata.

   „Nu numai in India, ci si in alte parti ale lumii sunt mari probleme cu polenizarea naturala”, a spus Parthiba Basu.

   Cercetatorii au stabilit un program mondial care implica sapte natiuni (India este printre ele), cu scopul de a identifica problemele care duc la declinul polenizarii naturale si cautarea unor solutii.

   Cititi va rog si:

De ce DISPAR ALBINELE? Care sunt consecintele?

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 4, 2010 at 3:41 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. nea Anderthal said, on octombrie 4, 2010 at 4:25 pm

    salut,
    Citeva titluri care merita luate in seama:
    1) http://www.nypost.com/p/news/local/manhattan/mosque_starstruck_FEVyW806j8S4ymZOh55iRK?CMP=OTC-rss&FEEDNAME=

    2)http://www.jewishjournal.com/israel/article/palestinian_mosque_torched_allegedly_by_jews_20101004/

    3)http://ca.news.yahoo.com/s/yahoocanada/101003/canada/did_ufos_disarm_nuclear_weapons__former_u_s__airmen_say_yes

    4)http://johndenugent.org/news/english-the-jew-goal-is-a-slave-planet/

    ps:la ultimul link sunt doua poze mai vechi cu mama actualului presedinte de la CasaAlba.Sper ca nu am deranjat pe nimeni dar e bien sa vedeti CINE conduce jandarmul-mondial

    Apreciază

    • doktoru said, on octombrie 4, 2010 at 10:50 pm

      Mama lu Obama era alba?Ciu-ciudat !!!Si se mai ocupa si cu ceva soft pron si mai ciudat ,parca incep sa mi vina in minte niste explicatii de la Sfintii Parinti care cum ziceau ca ala uritul ,mic si negru de respira mai greu de mai pe la sfarsitul lumii in linii mici si destul de mari se trage dintr o mama curva de vreo 12 generatii de preadesfranati si daca mai este si evreica se pare se ca am avea un candidat cu un profil destul de corespunzator din care se pare se iar cum ca ar lipsi multe date de referinta din care sa poata reiesi cele mai sus mentionate …pe de alta parte nea Obama nu pare nicidecum prostalau ca fostul ex presidente cu antecedente de maimutoi si este chiar destul de fotogenic si simpatic pentru un om de culoare,a mai si promis multe in campania prezidentiala ,lucruri de care nu
      prea se mai tine de cuvant si pe care le a si uitat ,nu ca n am sti cum este pt ca i avem si noi pe ai nostri la fel ,astia de la putere numa ca astia joaca intr o liga mai mica de juniori;din ce am mai vazut pe la el este ca deja a inceput sa nu mai recunoasca pe Iisus si alte chestii crestine desi se da drept crestin dar se aud vorbe cum ca ar fi musulman sau cine stie ce altceva mai rau ,…ar mai fi multe de spus ,poate s or potrivi sau nu habar nu am dar totusi e multe chestii suspecte s ar cuveni sa dam poate putina atentie la vremurile urmatoare …de restul va las pe voi sa mai spuneti ceva de am uitat eu sau din nestiinta am omis prin omisiune ,fara sa vreau evident…!
      Sa fiti iubiti si sa va iubiti restul e doar rabdare !!!

      Apreciază

      • nea Anderthal said, on octombrie 5, 2010 at 12:31 am

        ..eu cred ca „Obby” nu-i decit o marioneta a papu$arilor si are un rol important in evenimentele ce vor urma.Da,mama lui a fost „alba”,dintr-o familie de atei-comunisti iar el e nascut in Kenya..etc..

        Apreciază

  3. un cititor said, on octombrie 4, 2010 at 7:52 pm

    V-ati gandit vreun moment ca una din cauzele disparitiei albinelor ar putea fi chem-trails-urile, substantele toxice, chimice si bacteriologice imprastiate peste tot , pe cerul planetei, de avioane militare si comerciale?

    http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/marturii-zguduitoare-privind-darele-mortii-chemtrails-care-apar-pe-cer-in-urma-unor-avioane-spre-a-raspandi-pe-ascuns-boli-suferinta-si-moarte_18938.html

    Apreciază

  4. nea Anderthal said, on octombrie 5, 2010 at 6:18 am

    ..FAPTE ,NU VORBE !

    Apreciază

  5. […] British Ecological Society: FOAMETE din cauza disparitiei ALBINELOR […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.