SACCSIV – blog ortodox

Patriarhul Daniel BINECUVANTEAZA, Mitropolitul Pavlos al Glifadei CATERISESTE …

Posted in catolici, ECUMENISM, ORTODOXIE by saccsiv on octombrie 1, 2010

   Citez din articolul UN PATRIARH BINECUVINTEAZĂ, UN MITROPOLIT CATERISEŞTE… MITROPOLITUL GLIFADEI CERE CATERISIREA UNUI PREOT CARE S-A ÎMPĂRTĂŞIT LA CATOLICI:

   UN PATRIARH BINECUVINTEAZĂ, UN MITROPOLIT CATERISEŞTE…

   MITROPOLITUL GLIFADEI
CERE CATERISIREA UNUI PREOT CARE
S-A ÎMPĂRTĂŞIT LA CATOLICI

   Printr-o scrisoare adresată Arhiepiscopului şi Preşedintelui Sfântului Sinod kir Ieronimos, Mitropolitul Pavlos al Glifadei cere caterisirea unui preot ortodox care s-a împărtăşit la catolici.
   Ierarhul a trimis o scrisoare Preafericitului Ieronimos şi-l informează că în timpul celui de-al XVIII-lea Colocviu de Spiritualitate Ortodoxă, care s-a desfăşurat la Mănăstirea inter-confesională de la Bose, Italia, între 8 şi 11 septembrie, un preot ortodox înscris în catalogul clericilor în funcţiune ai Sfintei Arhiepiscopii a Atenei (se menţionează numele lui) s-a împărtăşit din ostie cu catolicii în cadrul adunării cultice săvârşite de latini (romano-catolici), în prezenţa unor arhierei ortodocşi greci şi a unor profesorilor universitari. Cuvântul ,,ostie” este un cuvânt italian şi înseamnă ,,pâine nedospită” sau „azimă”, adică pâine care se pregăteşte fără drojdie.
   Ostia este pâinea sfinţită pe care o împarte Biserica Romano-Catolică credincioşilor ei în timpul împărtăşirii, de vreme ce a desfiinţat împărtăşirea cu vin.
Mitropolitul cere în scrisoarea sa ca tema să fie dezbătută în Sfântul Sinod din octombrie şi încheie: “Pentru clericii care săvârşesc mai sus menţionata alunecare-rătăcire, Sfintele Canoane sunt foarte aspre şi hotărăsc caterisirea”.
   Respectivul preot, care a căzut în această alunecare, este parohul preoţilor de la o foarte cunoscută biserică din centrul Atenei şi din când în când a tulburat cu anumite puncte de vedere cercurile bisericeşti ale Bisericii Ortodoxe.
   Mai mult, unii susţin – desigur, fără a avea probe – că respectivul cleric aparţine greco-catolicilor (uniţi), adică preoţilor bisericii catolice care au portul clerical al Bisericii Ortodoxe.

   (traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: romfea.gr)

   Comentariu saccsiv:

   Interesant titlul ales de fratele de la PELERIN ORTODOX:UN PATRIARH BINECUVINTEAZĂ, UN MITROPOLIT CATERISEŞTE…” Intr-adevar:

Patriarhul DANIEL BINECUVANTEAZA adunatura de la “MĂNĂSTIREA INTER-CONFESIONALĂ” BOSE

   Asadar, Mitropolitul Pavlos al Glifadei cere caterisirea acelui preot ortodox ce s-a împărtăşit la catolici. La noi are de gand cineva sa faca ceva cu preotul ortodox ce a si slujit cu un catolic? Cititi va rog si:

APEL pentru un minim front comun in lupta impotriva ECUMENISMULUI: SA LUAM ATITUDINE IMPOTRIVA preotului ortodox ce a slujit impreuna cu un eretic catolic

   Bine ar fi, dar probabil ca nu se va intampla atat de usor, caci:

Articolul zilei (27.05.2009) si completari utile despre NEW AGE si MASONERIE: „Obiectivul Patriarhului, acelasi cu al masoneriei: “Unitatea spirituala a lumii””

AUDIO (si transcriptul) – Parintele ADRIAN FAGETEANU despre PATRIARHUL DANIEL: „acest diavol care e Patriarhul ecumenismului”.

VIDEO – EXTREM DE GRAV: Dupa rugaciunea comuna, EXAGERAT DE FERICITUL Daniel LE-A DAT CATOLICILOR MOASTE ale Sfintilor Epictet si Astion

   Este foarte grava aplecarea aceasta spre ghiveci comun a din ce in ce mai multor ortodocsi:

EXTREM DE IMPORTANT: RUGACIUNEA COMUNA cu CATOLICII (sau alti eretici) este ASPRU PEDEPSITA de canoane. Dar pare ca la putini le pasa … Propunere de dezbatere: CE-I DE FACUT?

IMPORTANT DOCUMENT IMPOTRIVA ECUMENISMULUI (Mărturisirea de credinţă din Volos, aprilie 2009)

VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC despre ECUMENISM si CATOLICISM

Reclame

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on octombrie 1, 2010 at 3:52 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. leo said, on octombrie 1, 2010 at 8:40 am

  lup ajutat sa intre in staul de pastor

  Apreciază

 3. constantin cateva precizari said, on octombrie 1, 2010 at 10:01 am

  in primul rand, ma vad nevoit, din nou, sa atrag atentia asupra unui fapt trecut cu vederea. exista o hotarare a Sfantului Sinod, dupa cazul Corneanu(sau mai bine zis datorita lui) in care se mentioneaza clar ca preotii care s-ar impartasii cu ereticii vor fi caterisiti. Corneanu nu a fost depus din treapta pentru ca s-a ‘pocait’ in fata Sinodului, cerandu-si iertare. al doilea lucru pe care vreau sa-l lamuresc. la Cina cea de Taina(instituirea Euharistiei) Apostolii vorbesc clar despre ‘o artos’. artosele sunt paini din aluata dospit fara drojdie. azima, PAINE NEDOSPITA, este ceea ce folosesc catolicii si motivul pentru care au fost mustrati la Sinodul 7 Ecumenic(in plus si pentru obiceiul de a manca lapte, branza si oua in Paresimi). de ce atata disputa? simplu. azima(sau painea nedospita) este CEEA CE FOLOSESC IUDEII IN RITUALUL LOR DE PESSACH(adica pastele evreiesc care serbeaza eliberarea din robie). acolo se mananca AZIME, ierburi amare si se bea vin in amintirea perioadei de robie. deci, o noua ‘inventie’ catolica, fara suport Scripturistic si Patristic. TOTI SFINTII BISERICII INCEPAND CU APOSTOLII AU UTILIZAT ARTOSE, ADICA PAINI DOSPITE.

  Apreciază

 4. Aurora said, on octombrie 1, 2010 at 11:46 am

  PREOTUL CARE A CAZUT IN ACEASTA GRAVA ABATERE SA FIE CATERISIT ! N-au ce cauta astfel de balarii in sanul Bisericii !

  Apreciază

 5. PelerinOrtodox said, on octombrie 1, 2010 at 4:19 pm

  Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Grecesti: „Papa sa fie semnul vizibil al unitatii”!

  Afirmatia apartine Arhimandritului Ignatios Sotiriadis, delegat al Bisericii Ortodoxe a Greciei,la Sinodul Episcopilor Catolici reunit in aceste zile la Roma. Potrivit agentiei Zenit discursul acestuia a provocat aplauze prelungi din partea participantilor. Redam mai jos un fragment din cuvantul arhimandritului grec, citat de siteul catholica.ro: „Sanctitatea voastra, societatea noastra este satula si bolnava. Cauta dar nu gaseste! Bea dar setea nu îi este satisfacuta. Societatea noastra are nevoie de noi crestinii – catolici, ortodocsi, protestanti, anglicani -, de o marturie comuna, de o voce unica. În aceasta sta responsabilitatea noastra de pastori ai Bisericilor în secolul XXI. În aceasta sta si responsabilitatea Primului Episcop al crestinismului, cel care prezida în caritate, si mai ales a unui Papa care este Magister Theologiae: sa fie semn vizibil si patern al unitatii si, sub calauzirea Duhului Sfant si dupa Sfanta Traditie, cu întelepciune, umilinta si dinamism, împreuna cu toti Episcopii lumii, succesori ai Apostolilor, sa conduca lumea întreaga la Cristos Rascumparatorul. Aceasta este dorinta profunda pe care o au aceia care tanjesc în inimile lor dupa Biserica nedivizata, `Una, Sancta, Catholica et Apostolica`. Dar este si dorinta celor care, si astazi, într-o lume care fara Cristos, repeta cu insistenta si cu încredere filiala cuvintele Apostolilor: `Doamne, la cine ne vom duce? Tu ai cuvintele vietii vesnice!`” Declaratia arhimandritului Ignatios Sotiaridis surprinde, nu numai prin aberatia pe care o comunica (aceea de a vedea in Episcopul Romei semnul unitatii unor confesiuni care sunt iremediabil despartite – ortodocsi, protestanti, anglicani) ci si prin depasirea unor limite ale competentei ierarhice. Un arhimandrit arunca declaratii care frizeaza erezia in conditiile in care el reprezinta Biserica Ortodoxa a Greciei! Sa fi plecat oare la Roma cu acest mandat?! Greu de crezut.

  Apreciază

 6. […] Patriarhul Daniel BINECUVANTEAZA, Mitropolitul Pavlos al Glifadei CATERISESTE … […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: