SACCSIV – blog ortodox

CYBERSECURITY – Nou proiect de lege ROCKEFELLER – Lieberman: Afacerile care nu urmează ordinele Guvernului vor fi suspendate pentru cel puţin 90 de zile

Posted in CYBERSECURITY, internet, JAY ROCKEFELLER, JOE LIEBERMAN by saccsiv on septembrie 29, 2010

New Cybersecurity Bill Gives Obama Power To Shut Down Companies 160610top

   Citez din articolul New Cybersecurity Bill Gives Obama ‘Power To Shut Down Companies’:

   Afacerile care nu urmează ordinele Guvernului vor fi suspendate pentru cel puţin 90 de zile, fără supravegherea Congresului.

   Un proiect de lege despre securitate cibernetică amalgamat, pe care legiutorii speră să-l aprobe până la sfârşitul anului, include noi puteri care i-ar permite preşedintelui Obama să închidă nu doar zone întregi din Internet, dar şi afaceri şi industrii care nu se supun ordinelor Guvernului în urma declarării unei urgenţe naţionale – crescând temerile cu privire la faptul că legislaţia va fi folosită abuziv ca instrument politic.

   Schiţa proiectului de lege este o combinaţie dintre două piese de legislaţie imbinate cu meşteşug de senatorii Lieberman şi Rockefeller. Una din diferenţele dintre noul proiect de lege şi versiunea originală a lui Lieberman este aceea că „întrerupătorul fatal” al puterii Internetului a fost limitat la 90 de zile, fără supravegherea Congresului, spre deosebire de perioada iniţială de patru luni conţinută de proiectul de lege Lieberman.

   Cu alte cuvinte, preşedintele Obama poate emite o declaraţie de urgenţă care acţionează timp de 30 de zile şi o poate reînnoi pentru încă 60 de zile până când Congresul poate interveni pentru a-i controla puterile.

   Noile puteri îi vor da lui Obama mână liberă nu doar să închidă întregi zone ale Internetului şi să blocheze tot traficul de Internet din anumite ţări, dar sub proiectul de lege amalgamat el ar avea de asemenea puterea să închidă complet industrii care nu se supun ordinelor guvernamentale, potrivit unui rezumat Reuters asupra noului proiect de lege.

   „Industrii, companii sau proprietari de companii ar putea să fie închise temporar sau li se pot cere să procedeze într-un fel anume pentru a face faţă unor ameninţări”, se menţionează în raport, citând îngrijorări cu privire la o „ameninţare iminentă asupra reţelei electrice SUA sau alte infrastructuri critice precum alimentarea cu apă sau reţeaua financiară”.

   Singura protecţie permisă companiilor sub noile legi este aceea că trebuie să fie declarate „critice” pentru a fi reglementate de către companii, dar de vreme ce guvernul însuşi va hotărî căror companii li se aplică acese etichete, acesta este cu dificultate un nivel foarte satisfăcător de securitate.

   „Chiar şi în absenţa unei ameninţări iminente, companiile ar putea să se confrunte cu controlul guvernamental. Angajaţii companiilor care lucrează în securitatea cibernetică vor avea nevoie de abilităţi potrivite. Ar putea necesita, de asemenea, ca aceste companii să raporteze ameninţările cibernetice către guvern şi să aibă planuri pentru răspunderea cu privire la un atac cibernetic”, se afirmă în raport.

   Precum am subliniat, ameninţarea teroriştilor cibernetici asupra reţelei electrice din SUA sau alimentării cu apă este minimă. Autorii unui atac asupra unei asemenea infrastructuri ar trebui să aibă acces fizic direct la sistemele care operează aceste uzine pentru a crea vreo pagubă. Recentul atac malware Stuxnet, spre exemplu, a fost introdus şi răspândit prin intermediul unui dispozitiv USB fizic, nu prin Internet.

   Orice ameninţare percepută din partea Internetului public asupra acestor sisteme este, aşadar, complet născocită, ceea ce mulţi se tem că este agenda reală din spatele securităţii cibernetice – de a îi înmâna lui Obama puterea de a închide companii sau afaceri, este probabil să sporească deja existentele frici că noua birocraţie federală ar putea fi folosită ca o unealtă politică.

   Precum am raportat în martie, lansarea administraţiei Obama a Iniţiativei Naţionale Generale pentru Securitate Cibernetică, un plan guvernamental de „securizare” (sau control) a reţelei de computere a sectorului public şi celui privat ale naţiunii, coincidea cu tentativele democraţilor de a revendica faptul că site-ul independent de ştiri The Drudge Report a transmis malware, un incident pe care senatorul Jim Inhofe l-a descris ca un truc deliberat „de a descuraja oamenii să folosească Drudge”.

   Senatorul Joe Lieberman a părut să admită că legislaţia a avut mai mult de a face cu simpla protejare a infrastructurii SUA când i-a declarat reporterului CNN, Candy Crowley, că proiectul de lege are intenţia de a imita sistemul comunist chinez ca poliţie pe Internet.

   „În prezent, guvernul chinez poate deconecta părţi ale Internetului său în caz de război şi avem nevoie să avem opţiunea aceasta şi aici”, a spus Lieberman.

   După cum am făcut documentaţia, guvernul chinez nu deconectează părţi ale Internetului din cauza unor îngrijorări reale de securitate, de obicei face acest lucru doar pentru a oprima şi reduce la tăcere victimele abuzului guvernamental şi atrocităţilor, şi pentru a înăbuşi nemulţumirile îndreptate împotriva statului, o practică de care mulţi se tem că este intenţia finală a securităţii cibernetice a SUA.

   Implementarea aparatului de securitate cibernetică ar prezenta o altă expansiune imensă a guvernului federal, creând un Birou de Politici Cibernetice din ramura executivă şi, de asemenea, „Un nou Centru Naţional pentru Securitate Cibernetică şi Comunicaţii (CNSCC) din Departamentul de Securitate Internă, condus de un director separat, care ar impune politici de securitate cibernetică în Guvern şi în sectorul privat”.

   Creatorii de legi au indicat faptul că intenţionează să facă să treacă proiectul de lege înainte de sfârşitul anului, deşi Congresul programează vineri să lase nerezolvate un număr de probleme, securitatea cibernetică se pare că va trebui să aştepte până la mijlocul lui noiembrie, furnizând oponenţilor acesteia mai mult timp pentru a scoate în evidenţă ameninţările inerente pe care legislaţia le posedă împotriva libertăţii de exprimare şi antreprenoriatului liber.

*********************

   Paul Joseph Watson este editor şi redactor pentru Prison Planet.com. El este autorul cărţii Ordine din haos. Watson a fost intervievat de multe publicaţii şi emisiuni radio, inclusiv Vanity Fair şi Coast to Coast AM, cea mai ascultată emisiune radio de noapte din America.

   Comentariu saccsiv:

   Dupa cum am mai spus, multe din informatiile de pe site-urile lui Alex Jones sunt importante, dar din pacate si multe din solutiile oferite sunt gresite:

FITI FOARTE ATENTI DE UNDE VA INFORMATI! Alex Jones va invita sa faceti parte din RENASTEREA SPIRITUALA A SECOLULUI 21 …

   Datele prezentate mai sus, merita insa atentia.

   Cititi va rog si:

Jay Rockefeller: „INTERNETUL REPREZINTA RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video

Personalitati si organizatii: evreul JOE LIEBERMAN (Joseph Isadore “Joe” Lieberman)

VIDEO: Barack Obama a anuntat oficial crearea CYBERSECURITY CZAR

TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la DISPARITIA BLOGGERILOR anonimi sau ANTI-SISTEM

ATACURILE CIBERNETICE: Se exagerează ameninţarea pentru a justifica REGLEMENTAREA INTERNETULUI …

Formula PEARL HARBOUR va fi aplicata INTERNETULUI?

BIG BROTHER considera ca nu suntem supravegheati indeajuns, asa ca guvernul SUA vrea mai mult pentru INTERCEPTAREA COMUNICATIILR ONLINE

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on septembrie 29, 2010 at 3:12 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. nea Anderthal said, on septembrie 29, 2010 at 5:19 am

  FOARTE INTERESANT !
  Daca intelegeti engleza britanica(suna naspa) urmariti cu atentie acest link:

  ps:am mai auzit si dintr-o SURSA ORTOODXA ca la J.O din londra 2012 SE PREGATESTE CEVA ! Atunci il vor prezenta LUMII PE „FIUL PIERZARII”..etc..

  Apreciază

  • acadennis said, on septembrie 29, 2010 at 9:27 am

   mda,
   L-am vazut si eu este interesant, si se face mai interesant pt ca dupa catva timp dupa inregistrare Rik Clay a fost assasinat.

   Intr-un eveniment de aceasta amploare intr-o tara cu atata influienta in lume este posibil si putem sa ne asteptam la surprize.

   Apreciază

 3. […] CYBERSECURITY – Nou proiect de lege ROCKEFELLER – Lieberman: Afacerile care nu urmează ordinele… […]

  Apreciază

 4. […] CYBERSECURITY – Nou proiect de lege ROCKEFELLER – Lieberman: Afacerile care nu urmează ordinele… […]

  Apreciază

 5. […] In acelasi an, senatorii Lieberman şi Rockefeller propun un nou proiect de lege, conform caruia afacerile care nu urmează ordinele Guvernului vor fi suspendate pen…. […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: