SACCSIV – blog ortodox

Comunicatiile anunta lansarea platformei pentru integrarea eGuvernare in Sistemul Electronic National

Posted in eRomania, Romania by saccsiv on septembrie 21, 2010

sistemul_electronic_national

   Citez din articolul Comunicatiile anunta lansarea platformei pentru integrarea eGuvernare in Sistemul Electronic National:

   Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a anunţat luni lansarea, prin intermediul Centrului Național „România Digitală” (CNRD), a proiectului „Platformă pentru integrarea serviciilor de eGuvernare în Sistemul Electronic Naţional (SEN)”, în valoare de 20,5 milioane de lei, transmite NewsIn.

   Potrivit MCSI, proiectul, care este finanţat din fonduri europene în cadrul operaţiunii 3.2.1 – „Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”, are două componente majore, respectiv Punctul de contact unic electronic (PCU) şi One-stop-shop (OSS).

   Astfel, PCU electronic implementează Directiva Serviciilor nr. 2006/123/CE a Parlamentului European şi stabileşte modalitatea de interacţiune online dintre instituţiile publice din România şi prestatorii de servicii. PCU electronic va permite accesul total la informaţii şi va oferi posibilitatea obţinerii online a autorizatiilor necesare prestatorilor de servicii din ţară şi din străinătate. Asta înseamnă scurtarea timpului petrecut la cozi şi eliminarea “plimbării” utilizatorului de la un funcţionar la altul, toate solicitările preluându-se electronic şi soluţionându-se într-un termen dat, cu o interacţiune minimă solicitant-funcţionar, dar cu eficienţă maximă.

   Componenta OSS, adresată cetăţenilor, implementează un birou unic virtual ce are ca scop unificarea, reducerea şi transpunerea în format electronic a procedurilor administrative.

   Proiectul va fi implementat în următoarele nouă luni de către un consorţiu format din SC Teamnet International SA, SC Software Development and Consulting SRL şi SC C.P.Consultant Services SRL.

   Cititi va rog si:

Comentariul zilei (26.08.2010): Un COSMAR bate la usa. Se va declansa cand cetatenii vor avea noile acte cu cip iar eRomania va fi functional …

Judecator Carmen Elena Paduraru: „E-ROMANIA – un pas hotarator spre DICTATURA”

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 21, 2010 at 11:07 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Tardea Raluca Diana said, on septembrie 21, 2010 at 12:26 pm

    Pe zi ce trece sistemul e-romania isi arata coltii cu pungi de venin ascunsi(ca la cobra) la cetateanul de rand.In curand „nu vom mai putea vinde ” sau „cumpara” fara semnul fiarei,afirm cu tarie aceste lucruri,fiindca evenimentele se precipita cum nici nu ne-am inchipuit vreodata.Prea se grabesc,prea multi bani si energie investita pentru catusele ce ni se vor pune constiintelor noastre.De aceea se si seamana dezbinare,caci,iata,vedem rezultatul:”dezbina si stapaneste”.Da.Poate vom face puscarie daca refuzam sa fim partasi(chiar si tacit) la acest sistem diabolic.Dar ar trebui sa gandim(precum FAMILIA BRANCOVEANU) „vom muri si vom fi liberi.”Decat un trai de o suta de ani cu catuse electronice si cu vesnicia iadului in perspectiva,mai bine o zi pe pamant si cu viata vesnica rascumparata de Hristos.Nu-mi pasa daca lumea imi spune extremista sau isterica,sufletul sa nu mi-l vand.Asta conteaza.

    Apreciază

  3. fane said, on septembrie 21, 2010 at 1:40 pm

    se pare ca toata lumea este in fierbere pe aceasta tema , nu numai Romania :

    http://www.ziare.com/impozit/fiscal/marea-britanie-contributiile-salariale-sa-nu-mai-fie-achitate-de-angajatori-1043268

    Daca vor proceda astfel impusca doi iepuri deodata : vor avea si contributiile catre stat platite fara probleme si vor rezolva si problema bancilor legat de creditele restante ( ca doar bancile sunt aliatul lor de nadejde , nu ? Noi unde suntem in ecuatia asta , a democratiei ? Ah , iata-ne , suntem fie in gura lupului , fie pe marginea prapastiei ( iadului ) .

    Doamne , ajuta-ne !

    Apreciază

  4. Tardea Raluca Diana said, on septembrie 21, 2010 at 1:57 pm

    Multumesc,Mihaela!Ai dreptate!Trebuie sa ne ducem crucea cu demnitate!Sa-ti ajute Domnul pe calea vietii!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.