SACCSIV – blog ortodox

Despre: parintele pustnic PROCLU, cei de la RAZBOI INTRU CUVANT si APOLOGETICUM. Ce se urmareste?

Posted in Apologeticum, CIPURI, Parintele pustnic Proclu, RAZBOI INTRU CUVANT by saccsiv on septembrie 20, 2010

   Desigur, foarte multi dintre voi deja stiti ca cei de la razboi intru cuvant impreuna cu parintele Mihail Stanciu duc de ceva vreme un atac furibund impotriva celor ce indeamna sa nu fie luate actele cu cip. Iata cum a inceput:

N-AM VRUT SA LOVESC IN PARINTELE IUSTIN PARVU. Punct

   Altfel spus, intai a avut loc o pregatire de culise. Apoi parintele Mihail pleaca in SUA unde probabil ca nu gaseste nimic rau in ceea ce gaseste la granita:

La intrarea in SUA, romanii completeaza formularul I-94 si li se colecteaza elementele biometrice (amprente digitale şi o fotografie digitală)

   La revenire, se incepe atacul public impotriva „bloggerilor isterici” ce informeaza populatia despre SISTEM:

Despre MUCENICIE. Pomenirea Sfintilor Adrian si Natalia, sotia sa. De ce nu sunt de acord cu spusele parintelui MIHAIL STANCIU: „Nu trebuie să ne consumăm energia cu informarea la zi a invaziei răului” …

   Asta in conditiile in care cu un an si jumatate in urma parintele avea un discurs identic cu al „istericilor”:

AUDIO: Exceptionala predica a parintelui MIHAIL STANCIU … de pe vremea cand era aidoma „bloggerilor isterici anti-sistem”

   Dupa ce am postat inregistrarea de mai sus, parintele m-a sunat si mi-a cerut imperativ sa sterg postarea (cititi aici).

   Cu toate ca le-am pus niste intrebari extrem de importante pentru a se lamuri credinciosii de ce exact au tradat tabara celor ce lupta impotriva cipurilor:

Intrebari la care cei de la RAZBOI INTRU CUVANT TREBUIE SA RASPUNDA

   N-au raspuns niciodata, iar in perioada scursa de la inceputul atacului si pana acum, n-au facut nici o referire la indemnul marilor duhovnici de a nu fi luate actele cu cip:

VIDEO – Mari duhovnici despre actele cu cip: “NU LE LUATI!”. Daca de STALPII ORTODOXIEI nu ascultam, de cine atunci sa ascultam?

VIDEO (si transriptul): Parintele ADRIAN FAGETEANU despre ACTELE CU CIP. Inregistrare din AUGUST 2010!!! Nu indeamna doar SA NU LE LUAM, spune lucruri chiar cu mult mai grave …

   In schimb, au pedalat pe tot soiul de idei si teorii ciudate, ca de exemplu:

   – Despre antihrist:

Naucitor: RAZBOI INTRU CUVANT considera ca ANTIHRISTUL va fi un OPONENT AL CIPURILOR

   Ca cei ce se opun cipurilor nu se roaga, nu merg la biserica, etc.:

Comentariul zilei (22.08.2010): Cei ce refuza BULETINELE CU CIP isi pun toata nadejdea in bunul Dumnezeu. A face concesii inseamna a nu avea credinta

   – Ca trebuie sa ne consultam cu duhovnicii, sa luam sau nu cipurile, de la caz la caz. Problema e, care duhovnici, daca de cei fermi impotriva cipurilor nu vor sa auda?

Un examen numit BULETINUL CU CIP. Oricum va fi jale pe pamant la anul, de ce oare se indarjesc unii sa ne indemne sa-l luam?

   – Ca lupta anti cip este o facatura protestanta sau ca cei care doreau sa mearga la dezbatere sunt isterici:

GRAV: Blogul „PUSTNICUL DIGITAL” indeamna sa nu participati la dezbaterea despre CARTEA ELECTRONICĂ DE IDENTITATE …

   Dar nu le-a fost de ajuns. Au incercat sa-i determine pe stalpii ortodoxiei sa-i faca sa se suceasca, dar cu parintele Arsenie Papacioc nu le-a iesit:

VIDEO (si transcriptul): Parintele ARSENIE PAPACIOC de vorba cu Parintelui Mihail Stanciu pe tema ACTELOR CU CIP. Parintele Arsenie: MIROASE A 666.  Parintele Mihail insista ca Parintele IUSTIN PARVU se afla la limita EREZIEI … Strategia celor de la RAZBOI INTRU CUVANT: agitarea BAU BAU-ului schismei

   Scriam in articolul Nu era bine ca in actiunea anti CIP sa fim la fel de uniti precum in actiunea anti vaccin GARDASIL? Era bine si tocmai de aceea nu suntem uniti … ca acela doresc sa fie penultimul despre razboinici, deoarece consideram ca lumea s-a lamurit. Ultimul as fi dorit sa fie o analiza despre ratacita lor teorie cum ca antihristul se va lupta (sau doar se va face) impotriva cipurilor.

   Iata insa ca acestia au postat de curand o inregistrare cu parintele pustnic Proclu, facuta insa in perioada cand a fost luat si acel interviu cu parintele Arsenie Papacioc, de care am amintit mai sus:

CUVANTUL PARINTELUI PUSTNIC PROCLU (2010) despre ispitele grele ale lumii si ale Bisericii de astazi… CUM VA FI SFARSITUL LUMII SI CE AVEM NOI DE FACUT? “Fara sfatul duhovnicului sa nu faca niciun pas, ca ne putem duce in prapastie!”

   Intotdeauna iti poti da seama ce urmareste un reporter, dupa intrebarile ce le pune. Iata ce l-au intrebat in principal razboinicii:

– Acuma ei fac caz de problema asta cu cipurile, cu actele cu cip. Ca de la 1 ianuarie anul viitor or sa inceapa sa bage buletine cu cip pentru toti. Si acuma au facut o noua campanie din asta: “Nu primiti actele cu cip! Nu primiti actele cu cip! Buletinele cu cip! Ca-i lepadare, ca-i cadere din har, ca nu va mai mantuiti”. Cam asta-i mesajul. Si-l pun inainte pe Parintele Iustin, primul, si apoi zic “si altii, stalpii ortodoxiei, marii duhovnici”. Va pun si pe Sfintia Voastra…

– … c-ati fi zis anul trecut nu stiu ce, tot in sensul asta, si ei trag totul intr-o directie… nu ca ar fi bune, bineinteles ca nu sunt bune, dar ei trag oamenii intr-o directie, si zic oamenilor sa iasa din sistem, zic ei, sa plece de sub stat, din societate. Sa traiasca, cum ar veni, ilegal. Asta-i metoda, asta-i solutia pe care o vad ei, ca cipurile sunt deja…

– Nu, ei spun ca si cum am iesi total din lume…. Sa se duca oamenii in paduri, in pesteri, in locuri izolate…

– Pai nu, nu, ei spun fara acte, tocmai ca sa nu… fara nici un act.

– Dar unii o iau in serios, si oameni seriosi si preoti chiar si credinciosi zic ca asta e, e sfarsitul lumii acuma si trebuie toti sa plecam…

– Asa. Si asta vroiam sa va intreb, ca ziceti sa nu raspundem cu rau, dar ce te faci cu astia vicleni, care ii insala pe oameni, care le arunca tot felul de bombe din astea ca sa-i sperie si sa-i insele si sa-i duca in prapastii, si sa le spuna sa nu-si mai dea copiii la scoala, sa nu-si mai lase copiii sa se trateze medical daca or sa fie actele cu cip, sa nu mai aiba serviciu, si asa mai departe.

– Am zis si noi asta, si cand am spus asta, ei au zis ca “voi huliti pe parintele Iustin, cum puteti sa spuneti asa ceva, ca nu se poate sa i se faca parintelui Iustin asa ceva, ca el e sfant, ca nu se poate…“

– Dar ce ne facem, ca si daca s-ar intampla asa, ce ne facem noi, ortodocsii, cu fratii mincinosi  ortodocsi? De astia cum scapam?

– Ia uitati ce zic unii de la Petru Voda:

«Vedem cum multi preoti sunt robiti de erezia ereziilor, ecumenismul,  care nu incape indoiala ca le invalideaza Sfintele Taine. Mai lucreaza doar prin pogoramant, dar nu ne putem baza pe asta. Si pentru nevatamarea noastra ar fi bine sa nu mai apelam la astfel de preoti.»

“Sunt semne clare ca apostazia este foarte aproape, iar Biserica va dainui in catacombe, nicidecum nu va mai fi reprezentata prin oficialii de acum. Toti patriarhii ortodocsi si majoritatea episcopilor sunt pusi de sistem“.

– Cum sa spunem la oameni asta? Ca toti au in minte numai cip, cip, toata lumea despre asta discuta…

– Se zice ca Sfintia voastra ati spus ca s-a nascut deja Antihristul. E adevarat asta?

   Asadar, pentru razboinici a refuza cipul inseamna a te duce in pesteri … Asta in conditiile in care cei ce indeamna sa nu le luam nu indeamna si la asa ceva. Ca se va ajunge si la pesteri, asta e indubitabil, insa mai e ceva vreme pana atunci. Nu insa mult. Dar razboinicii si parintele Mihail agita niste minciuni: cum ca a refuza cipurile inseamna pestera si schisma. Si asa reusesc ei sa sperie pe unii, din pacate. Ei nu spun pe fata: luati-le, dar tot strigand ca nu sunt tocmai atat de rele si ca a le refuza inseamna sa traiesti de maine precum salbaticii, oare cum se traduce?

   Cat sunt ele de fapt de rele, aflati insa de la niste giganti:

Parintele Paisie Aghioritul: „CHIAR SI ATUNCI CAND PRIMESTE BULETINUL, TOT SE LEAPADA DE HRISTOS”. Despre U.E., pecetluire si buletinele electronice

Parintele PAISIE AGHIORATUL despre 666, cartele electronice, buletine electronice

Părintele Arhimandrit Gheorghie KAPSANIS stareţul Mânăstirii Grigoriu din Sfântul Munte ATHOS despre INDOSARIEREA ELECTRONICA, NOILE BULETINE si UNIUNEA EUROPEANA

   Prin ceea ce fac, constient sau nu, razboinicii de fapt merg pe linia oficiala:

Un om al SISTEMULUI, IPS CALINIC, va prezinta istoricul PASAPORTULUI BIOMETRIC. Si concluzioneaza: “Democraţia presupune automat şi educaţie!”

   Ei se agita, cum de a spus Apologeticum ca multi ierarhi vor cade? Dar ce ne miram? Cand stim clar ca asa se va si intampla:

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

PROFETIA Sfantului ANATOLIE al OPTINEI despre vremea cand ERETICII VOR PUNE MANA PE BISERICA …

   Sau si-au schimbat de parerea de anul trecut, cum ca vremurile apocaliptice bat la usi? Caci iata ce ziceau atunci:

Articolul anului: „DESPRE EPOCA LUI ANTIHRIST SI REVENIREA PROROCULUI ILIE, CA „AL DOILEA INAINTEMERGATOR AL VENIRII LUI HRISTOS””

   Si iata ce intreaba acum:

– Se zice ca Sfintia voastra ati spus ca s-a nascut deja Antihristul. E adevarat asta?

   Ce urmaresc? S-au sucit? Pai mai bat sau nu vremurile apocaliptice la usi? Iata ce comentau ei la articolul VIDEO: IN 1995 Parintele Cleopa spunea ca ANTIHRISTUL AVEA DEJA 18 ANI … (din septembrie 2009):

O mica erata: La 30 de ani, nu la 33 ar iesi la propvaduire, tocmai spre a-L Imita pe Hristos. Asa se aude ca spune si parintele Cleopa. Iar parintele zicea acolo ca “se aude ca ar fi nascaut la Nazaret si ca ar avea CA LA 18 ani”, deci “in jur de 18 ani”. Si e mai bine sa nu i se dea nimanui sa stie anii EXACTI, fiindca am cadea exact in pacatul calcularii “anului si zilei”, despre care Scriptura ne previne. E suficient sa stim ca “este foarte aproape”, deja nascut. Toate semnele o arata fara tagada. Mai mult nu ne este de folos

   Ei bine, ce s-a intamplat intre timp? Mai sunt de aceeasi parere? Daca da, atunci la ce bun acea intrebare catre parintele pustnic Proclu? Daca nu, sa ne spuna clar.

   Urmarind intrebarile pe care ei le pun parintelui pustinc, observam ca doresc cu tot dinadinsul sa creeze o vrajba. Sa induca un raspuns, cum ca parintele Iustin Parvu a cam luat-o razna. Cumplita miscare.

   Iata insa ce lucrurie interesante aflam din urmatoarea inregistrare, din 19 septembrie, postata de Apologeticum la Parintele Proclu ne vorbeste despre dezbinatorii de la razbointrucuvant (rîc). NO COMMENT!:

   In incheiere, pentru cei ce au priceput ca cipurile reprezinta un pericol, trebuie sa intelegem ca primul pas este sa ne opunem. Al doilea, sa le refuzam. Asta intr-adevar, inseamna ILEGALITATE. Simplul fapt ca refuzi buletinul, este pedepsibil prin lege. Iar cei ce vor indemna si la anul sa nu fie luate, sunt pasibili de puscarie.

   Razboinicii zic de noi:

„zic oamenilor sa iasa din sistem, zic ei, sa plece de sub stat, din societate. Sa traiasca, cum ar veni, ilegal. Asta-i metoda, asta-i solutia pe care o vad ei, ca cipurile sunt deja…”

   Da, razboinicilor. Asta inseamna a nu lua buletinul cu cip. Nu se poate altfel. Iar voi daca ziceti ca nu le veti lua, cum veti proceda? Sau nu cumva doar mintiti ca nu le veti lua?

   A incerca sa ne descurcam fara el e a treia etapa si inseamna ca deja suntem la un pas de a nu mai putea vinde sau cumpara. Trebuie sa lucram la negru si sa evitam orice activitate unde este necesar acest act. Evident, inseamna ca multe nu le vom mai putea face. Dar de aici si pana la pesteri e cale luuunga. Se poate insa trai astfel? Desigur. Dar fara a ne ajuta unii pe altii, va fi mult mai dificil.

   Nu toti vom trebui sa ni le schimbam pe cel vechi simultan. Asa ca cei carora le-a expirat, pot apela la fratii ce inca il au valabil: pentru un serviciu (daca sunt bogati), la medic (si aici trebuie subliniat ca a nu avea buletin sau card de sanatate cu cip, nu inseamna a nu te mai trata), un sofer, unele tranzactii, etc.

   Am de gand sa scriu cateva materiale in care sa explic cum se poate trai in afara SISTEMULUI, dar in oras si nu in pesteri. Risc enorm, caci SISTEMUL ma va putea pedepsi pe chestia asta si e foarte probabil ca cei ce ii vor atrage atentia sa fie chiar dintre noii mei potrivnici, ce pana nu de mult erau umar langa umar cu mine. Dar are bunul Dumnezeu grija de toti care il iubim.

   De unde stiu cum trebuie procedat? Din experienta, caci in trecut am trait multi ani in afara SISTEMULUI. Si inca ceva important: a trai in afara SISTEMULUI nu inseamna ca trebuie sa furi sau sa inseli. Nici pe de parte …  Totul e sa ne punem nadejdea in bunul Dumnezeu.

   Doamne ajuta!

55 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. kosk said, on septembrie 20, 2010 at 1:39 pm

    multe se pot intampla pana la anu’…de exemplu razboiul(macelul…) abatut asupra tarii din cauza pacatelor noastre , prorocit fiind de parintele pustnic Zosima. despre care nu se prea vorbeste

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 20, 2010 at 1:40 pm

      kosk

      Tot noi, blogurile „isterice” am amintit si de macelul ala …

      Apreciază

  2. kosk said, on septembrie 20, 2010 at 1:50 pm

    …stiu.. o fi fost ‘manipulat’ si parintele? sau doar a produs ‘isterie’.. :s

    Apreciază

  3. fanu said, on septembrie 20, 2010 at 2:05 pm

    http://fanu.wordpress.com/2010/09/20/pana-in-2020-fara-buletin-biometric/

    sunt oare isteric??? dacă am zis NU şi nu am de gând să accept cardu de sănătate…

    Apreciază

  4. pavel said, on septembrie 20, 2010 at 2:05 pm

    Ideea dvs e foarte buna! Da, e necesar sa se vorbeasca despre cum se poate rezista in orase fara acte. Pentru ca multi vom fi in situatia asta! Nicaieri nu am gasit astfel de solutii de supravietuire…Si am cautat!Va rugam sa nu uitati de aceasta promisiune!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • tataia said, on septembrie 21, 2010 at 2:32 pm

      Sincer nu cred ca e o idee buna un astfel de tutorial de supravietuire in oras in afara sistemului. Ne expunem toti in fata SISTEMULUI in felul acesta dindu-ne in vileag planurile, dar fara indoiala cel mai expus va fi saccsiv. Ginditi-va la urma urmei nu e mare filosofie supravietuirea fara acte. Atita timp cit inca vor exista bani lichizi (cash) e floare la ureche, si chiar dupa ce vor fi eliminate platile cash exista anumite portite de scapare. Idei careva? E o intrebare retorica, eu va rog sa nu raspundeti pe blog ci doar in gind. Sint convins ca toti care am postat pe acest blog sintem deja monitorizati de SRI iar acestia au destule idei cu privire la ce am putea planui noi.

      Apreciază

  5. marian said, on septembrie 20, 2010 at 2:26 pm

    saccsiv,

    Înțeleg că, conflictul cu cei de la ric a escalatat prea mult pentru a mai putea fi controlat și stăpănit de către una din părți, dar mă găndesc și eu : de ce nu încerci să porți tu o discuție amiabilă și deschisă cu părintele Mihail. Poate s-or mai ”așeza” lucrurile, pe un făgaș al păcii, ca niste creștini ce sîntem. Nu cred că păr. Mihail te-ar refuza. Și nu cred că nu ți-ar înțelege poziția și argumentele. Fii tu primul – care întinde ramura de măslin. Pentru ce și de ce, a apărut între voi (toți) atăta discordie și opoziție ? Bun, știm cu toții de ce, dar fiecare ”parte” luată separat, are Dreptatea ei… Sincer, regret enorm că s-a ajuns aici… V-ați susținut mereu unii pe alții, iar acum….

    Apreciază

  6. fanu said, on septembrie 20, 2010 at 2:40 pm

    Boc tocmai o anunţat obligativitatea cardurilor de sănătate şi idendificarea prin cnp şi biometrie până cel târziu în 2012; ce îşi mai freacă amu mâinile de bucurie adepţii actelor cu antenă…

    Apreciază

    • Petru said, on septembrie 21, 2010 at 4:11 am

      http://www.nehta.gov.au/

      In Australia, precum in mai toate tarile din lume, „termenul” limita pt introducerea cartilor de sanatate digitale este 2012. Daca scrieti ‘e-health’ in google, dupa care puneti cite o litera (mai intai ‘a’), vedeti ce iese; apoi ‘b’ , apoi ‘c’, etc. Sistemul este deja foarte avansat…

      Tot in Australia, in parlamentul federal se va dezbate ‘dreptul’ la eutanasiere, lege propusa de partidul ‘verzilor’ (The Greens), care este la putere intr-o coalitie cu laburistii…

      Mila Domnului cu noi toti!

      Apreciază

  7. umilinta said, on septembrie 20, 2010 at 4:47 pm

    @saccsiv Mi-a disparut un mesaj( opera SRI ) sau a fost sters?

    Apreciază

  8. Bogdan Ioan said, on septembrie 20, 2010 at 4:58 pm

    Un blog care merita atentie. Un articol care merita o si mai mare atentie.
    http://vestitorul.blogspot.com/2010/09/convingerile-parintele-paisie-in.html

    Apreciază

  9. sfappetrupavelandrei said, on septembrie 20, 2010 at 5:12 pm

    Ar fi interesant un articol despre trăirea în afara sistemului în oraşe dar oare chiar ajută asta? Adică cei din sistem nu pot să citească astfel de bloguri şi să ştie clar unde să caute pe cei ce vor să trăiască în afara sistemului? Adică prin asta nu sunt cam arătaţi cu degetul cei ce încearcă să trăiască în afara sistemului în oraşe?

    Apreciază

  10. Flavian said, on septembrie 20, 2010 at 5:35 pm

    Da, in competarea comentatorului de deasupra, eu chiar as fi de parere sa nu facem publice metodele anti sistem, imi imaginez si eu cate ceva…
    Pe de o parte ne cam lasam descoperiti in fata securistilor care sigur ne urmaresc aici, sa nu fim naivi.
    Pe de alta parte dam margaritare porcilor care mimeaza dreapta credinta si din orbire duhovniceasca stau impotriva ei in aceste zile, sa nu se intoarca impotriva noastra.
    Ar fi ca si cum partizanii anilor 1950 si-ar fi declarat zonele de actiune… (ca veni vorba, si atunci erau destui „credinciosi” care spuneau ca este bun comunismul. Se va vedea cui va da ISTORIA dreptatea si in zilele noastre).
    Totusi, suntem extrem de curiosi sa aflam cate ceva acum, nu dupa ce vor fi pedepsiti de sistem cei ce au asa curaj, ca de curajul infruntarii antihristilor de azi e vorba. Ei sunt criminalii, ei ne arunca din raportul de drept in raportul de forta, vorba Capitanului. Ei ne arunca in ilegalitate.
    Bineinteles asta ca un apendice si nicidecum exluzand mucenicia de care vorbea Parintele nostru de care noi ascultam in continuare.
    Poate o brosura pe care sa o tipariti cumva…ca pe manifeste, poate altfel, nu stiu care e cea mai buna solutie .

    Apreciază

  11. gabriel said, on septembrie 20, 2010 at 5:43 pm

    http://vlad-mihai.blogspot.com/2010/09/normal-0-false-false-false.html;
    cuvantarea monahului Teodor Stanescu la Aiud de Sarbatoarea Inaltarii Crucii;
    CINE VA LUA BULETINUL CU CIP SE LEAPADA DE HRISTOS! pe scurt

    Apreciază

  12. Bogdan Ioan said, on septembrie 20, 2010 at 6:37 pm

    @Saccsiv
    Mie mi se pare ca si administratorul blogului Vestitorul Ortodox e in acelasi gand cu tine , cu Apologeticum si cu cu majoritatea celor care se informeaza de pe aceste doua bloguri. Ia legatura cu el si daca va intelegeti promoveaza-l pe blogul tau. Are niste articole interesante. Unul chiar ti-l recomand deoarece e foarte scurt si mi se pare foarte importanta informatia dar nu se stie daca e adevarata.
    http://vestitorul.blogspot.com/2010/07/se-anunta-vremuri-din-ce-in-ce-mai.html
    Tot de pe acelasi blog despre „Părintele Paisie Aghioritul despre U.E., despre pecetluire si buletinele electronice!” in
    http://vestitorul.blogspot.com/2010/07/parintele-paisie-aghioritul-despre.html
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  13. Vremurile de pe urmă said, on septembrie 20, 2010 at 7:20 pm

    Dar parintele Proclu este singur acolo ? Nu mai este nici o persoana cu el ? Merge cine vrea acolo de capul lui ?

    Apreciază

  14. pr.Ioan said, on septembrie 20, 2010 at 10:48 pm

    Dragii mei,

    aș vrea să punem cu toții la inimă că mai important in aceste clipe de rătăcire duhovniceasca este să ne adunăm toți într-un cuget și să privim cu mai mare atenție la Dialogul de la Viena care are loc intre 20-27 septembrie.decât să avem prea devreme numerofovia (frica de cifre) și nu să rezolvăm mai întăi problema cu papistașii. Doamne ferește unirea cu ei. PAPA SA DEVINĂ CAPUL BISERICII ORTODOXE? Pentru că dacă acum nu deschidem ochii mai devrem vom cadea in apostazie, in lepadare de Hristos, decât punerea pe mana sau pe frunte asemnului 666, care același lucru inseamnă. GRECII au tras câteva semnale in acest sens sau să fie inlocuiti toti filoecumenistii din Biserica Ortodoxa fie să inceapă un dialog între ortodocși si stiliștii,care sa ne unescă. Citiți aceste articole adevarat cutremuratoare de pe Graiul Ortodox, Pelerinul ortodox sau IMPANTOCRATOROS care conctează lumea la acest bletemat dialog.

    http://graiulortodox.wordpress.com/2010/09/20/dialog-cu-catolicii-papista%C8%99ii-sau-cu-vechii-calendari%C8%99ti/

    sau

    http://graiulortodox.wordpress.com/2010/07/27/se-impune-inlocuirea-tuturor-ierarhilor-ortodocsi-filoecumenisti/

    Apreciază

  15. oana said, on septembrie 20, 2010 at 11:22 pm

    @ fanu
    Poti sa imi explici de ce valabilitatea noului tau buletin e de 10 ani si a noului meu buletin doar de 7 ?
    @ sacciv
    eu am abonament ratb (tip card si care are cip). Poti sa imi spui ca m-am lepadat de Hristos? Sau ca m-a parasit Harul (atat cat Il aveam eu ca o biata pacatoasa) ? Atunci cum ar trebui sa imi explic faptul ca in perioada de cand mi-am facut primul abonament tip card (facut oricum pentru altcineva care nu beneficia de reducerea de 50% pentru ca la momentul respectiv eu nu circulam cu ratb si deci nu l-am avut „la purtator” pana nu demult) eu m-am apropiat mai mult de Biserica si am simtit ajutorul Bunului Dumnezeu in nenumarate situatii? Si daca mie duhovnicul mi-a zis ca am pacatuit mergand de atatea ori cu mijloacele de transport in comun fara bilet, ce puteam sa fac? Ce ma sfatuiesti? Sa merg numai pe jos in Bucuresti (cateva zeci de km pe zi), sa imi dau tot salariul pe bilete ratb, sau sa pacatuiesc furand de la stat? Nu zic ca sunt situatii cand nu poti sa iti iei bilet, fie ca nu gasesti in statia respectiva ghiseu, fie ca e inchis, fie ca pierzi autobuzul daca stai la coada etc. insa sa o faci sistematic, fara motiv, nu e furt?

    Apreciază

    • tataia said, on septembrie 30, 2010 at 6:23 am

      @ oana
      Ai licenta la windowsul de pe calculatorul de pe care postezi? Am o vaga banuiala ca nu. In acest caz sa stii ca e tot furt si dupa canoanele bisericesti e tot pacat. Ca furi RATB-ul sau microsoftul e tot acelasi pacat. „Dati cezarului ce este al cezarului”

      Apreciază

  16. Roland said, on septembrie 21, 2010 at 3:45 am

    Prietene nici nu am citit articolul intreg dar deja ma enervez ca tot vad SISTEM. Fa si tu un articol in care sa explici clar in ce CONSTA acest SISTEM , anume in JIDANIME 99%. Ai vazut ca te-am sustinut de-a lungul timpului dar acum am mici probleme , anume ma vazut ce zice parintele Proclu si nu sunt convins ca ai tu dreptate si nu ei , in cazul de fata , mai ales ca NU te-ai delimitat de cei de la P.V care au zis ca daca AI CARD te LEPEZI si ca PREOTII PIERD HARUL ( DACA AU CARD ) , aceeasi oameni ce stau cu telefoane mobile care contin acelasi card. De chestia asta s-au folosit dusmanii si de la asta au pornit si tu ai fost o calauza pentru multi insa daca nu te separi sau macar RECTIFICI gresala acelora intri si tu in ea si deja tavalugul e prea mare ca nimeni nu mai stie despre ce vb ( buletin-> pasaport -> carte sanatate -> CARD BANCAR(??????) ). Fa in mama masii un articol in care spui clar CARE E PROBLEMA ANUME BULETINUL CA ACOLO ITI PUI TU NUMELE DE BOTEZ SI IDENTITATEA LANGA CIP si nu in restul. Mesajul e pentru tine , nu pentru forum, deci nu da accept. De asemenea ti-am tot trimis cerintele alea de lucrare de licenta de anul trecut del a fac. dimitrie cantemir in care se facea APOLOGIA NOII ORDINI MONDIALE si nu m-ai bagat in seama. Scrie-mi aici daca vrei sa ti le mai trimit o data ca sunt foarte bune de postat pe blog. Sanatate si Doamne’ajuta.

    Apreciază

    • valentin said, on septembrie 21, 2010 at 5:48 am

      Daca era dat de la Dumnezeu sa stim ce si cum probabil pana acum era o poveste cap coada despre cip. Sau pot fi lucruri descoperite dar nu este binecuvantat sa le aflam si noi.
      De ce-l impingi pe saccisv in primul rand ?
      Cred ca cel mai bine este sa traiesti cat mai simplu ca sa nu fii „agatat” de sistem. Doamne ajuta!

      Apreciază

  17. rica said, on septembrie 21, 2010 at 5:29 am

    cititi profetia Sfintului Ermogen Mucenicul in carese spune ca locul idolilor este luat de stat… si cine se va supune lui … cititi si singuri si apoi sa comentam:ce inseamna a sluji statului,ce e militarul si ce femeia de serviciu..haideti despre asta sa vorbim ca si Sf Tihon a dat anatemei pe soldatii si politistii ce vor sluji sistemul comunist chiar daca stau la un birou…

    Apreciază

  18. fanu said, on septembrie 21, 2010 at 9:22 am

    şi să nu uităm aportul de vot al reprezentanţilor masoneriei la nvel de alegere al Patriarhului
    ce caută o organizaţie devenită din secretă discretă să voteze la nivel patriarhal ortodox??? ce legătură are această masonerie cu România??? de ce i a fost alocat statutul de utilitate publică??? cu ce drept ajunge masoneria să facă burtă în curtea României???

    Apreciază

  19. saccsiv said, on septembrie 21, 2010 at 9:34 am

    Vasile

    Iti sterg toate comentariile deoarece esti un intrus extrem de nociv. La https://saccsiv.wordpress.com/2010/09/15/patriarhul-daniel-binecuvanteaza-adunatura-de-la-%E2%80%9Cmanastirea-inter-confesionala%E2%80%9D-bose/#comment-49114 scriai:

    „Catolicii nu sunt eretici. Tainele lor sunt valide. Preoţia lor e validă.”

    Despre alte ticalosii debitate de tine am scris la:

    https://saccsiv.wordpress.com/2010/09/12/la-intrarea-in-sua-romanii-completeaza-formularul-i-94-si-li-se-colecteaza-elementele-biometrice-amprente-digitale-si-o-fotografie-digitala/#comment-48760

    Apreciază

    • fanu said, on septembrie 21, 2010 at 10:41 am

      nu le ştergeţi frate, lăsaţi să se vadă cine vorbeşte aiurea şi cine este interesat de subiect

      Apreciază

  20. adris said, on septembrie 21, 2010 at 9:40 am

    Saccsiv, daca vrei sa faci un bine ortodocsilor care se informeaza de la tine, nu publica materialul despre cum se poate trai in afara sistemului. Scrie-l si trimite-l prin email celor pe care ii consideri de incredere, pentru a nu da in continuare poturi securistilor. Pentru ca daca toata lumea stie solutia, e normal ca or sa stie sa o si contracareze.
    Si poate intr-un email imi raspunzi si mie la intrebarile pe care ti le-am adresat.
    Doamne-ajuta!

    Apreciază

    • fanu said, on septembrie 21, 2010 at 9:52 am

      de acord

      Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 21, 2010 at 10:22 am

      adris

      Daca trimit pe e-mail, pentru SISTEM e ca si cum ar fi scris pe blog. Asadar, mai bine scriu direct pe blog si afla mult mai multi.

      Sa nu facem precum acesta:

      https://saccsiv.wordpress.com/2010/09/13/bezna-zilei-legea-1712010-ce-prevede-pedepse-pentru-cei-ce-culeg-ciuperci-mure-pere-padurete-plantele-medicinale-etc-din-paduri-a-aparut-datorita-blogurilor-de-tip-saccsiv/

      Care zice ca din cauza blogurilor isterice (evident cu saccsiv in frunte) autoritatile au dat acea lege ticaloasa.

      Informatiile generale despre cum sa traiesti in afara SISTEMULUI, n-au cum sa le dea idei paznicilor stupului. Detaliile insa, da. Daca spui ca lucrezi la negru, n-au ce face cu informatia, caci stiu si ei. Daca insa spui ca te duci la X sa lucrezi la negru, desigur ca nu e bine. Sau daca spui ca mergi la medic ocolind sistemul, idem. Daca insa specifici ca mergi la dr. Y, e rau. Si tot asa.

      Repet insa, toata nadejdea sa ne-o punem in bunul Dumnezeu si sa intelegem ca fara sa ne ajutam unii pe altii, va fi mult mai dificil. Trebuie sa fim precum un trup, asa cum ne invata Sfantul Apostol Pavel. Asta nu inseamna sa stam ingramaditi intr-o comunitate, caci nici cei din biserica primara nu stateau cu totii intr-o enclava, ci erau raspanditi pe teritoriul multor imperii si regate. Cand insa un crestin ajungea dintr-o tara in alta, stia ca este primit cu iubire de frati. Pentru ei, a stii ca sunt cu totii crestini, era suficient pentru ca veneticul sa se simta ca in familie. Multe avem de invatat din vremurile acelea.

      Iertare, nu mai stiu care intebari. Pe e-mail?

      Apreciază

      • adris said, on septembrie 26, 2010 at 10:09 pm

        Sa comunicam pe net = ne expunem complet.
        Sa ne intalnim, chiar si in grupuri „zonale” = sa ne expunem complet fata care fata, cu riscul ca printre „dreptii” sa fie si „strambi”. Deci cam tot pe-acolo. Si am vazut ce se poate intampla in urma unei divergente de opinii, chiar in cazul ric/apologeticum/saccsiv.
        Ne ramane sa ne rugam cu ravna si sa nadajduim ca bunul Dumnezeu se va milostivi iertandu-ne pacatele si ne va arata calea pe care sa actionam.

        Intrebarea? Au fost mai multe, unele retorice. Nu mai conteaza, caci vad ca ti-au trecut nervii si nu ai sters ce-am scris, asa cum mie mi-a trecut supararea si am reinceput sa-ti citesc blogul. (tu de crezi ca-i depasit cifra record de audiente!?! :)))
        Se cheama c-am „experimentat” o iertare crestina? Asa sa ne ajute Dumnezeu!

        Apreciază

  21. fanu said, on septembrie 21, 2010 at 10:48 am

    vasile tu îţi cam baţi joc de subiect şi cred că ar cam fi cazul să ne laşi…meri şi scrie pe alte site uri comice, nu mai posta pe aici că nu ai nici rost

    Apreciază

  22. Mihail said, on septembrie 21, 2010 at 11:00 am

    Si eu sunt de parere ca mai bine trimiti articolul pe email catorva cititori pe care ii recunosti. Securistii lucreaza – si ar fi pacat sa le dai idei fara sa vrei.

    Apreciază

  23. Bianca said, on septembrie 21, 2010 at 11:12 am

    Care este posibilitatea (optimista) ca procedura sa se amane din lipsa de fonduri? Mai stie cineva ceva legat de faptul ca e posibil sa nu „beneficiem” inca de cipuri din cauza ca statul e prea sarac sa isi permita aparatura necesara? Poate mai avem o sansa…

    Apreciază

  24. andreea said, on septembrie 21, 2010 at 7:31 pm

    Astept si eu sa publici pe blog ceea ce ai spus. Mami tocmai si-a pierdut buletinul…

    Apreciază

  25. oana said, on septembrie 21, 2010 at 7:45 pm

    Ma rog, desi nu ma ia nimeni in seama, as vrea sa ii cer iertare lui fanu, ca l-am luat la rost un pic prin intrebarea mea cu ton tendentios pentru ca am aflat raspunsul la intrebarea pe care i-o adresam. Mai exact, valabilitatea buletinelor e in functie de categoria de varsta in care te incadrezi: 4 ani – 14-18 ani, 7 ani – 18 – 25 ani, 10 ani dupa 25 ani si nelinitat dupa 55 ani. Oricum fanu ar trebui sa fie atent daca nu cumva i s-a umflat factura telefonica sau daca nu i-au aparut din senin niste credite pe numele lui. Cam inconstient domnu’ fanu.
    Cat despre a doua intrebare, poate se sinchiseste cineva si imi raspunde si mie. Daca am card ratb, m-am lepadat sau nu de Hristos, s-a departat de la mine sau nu Harul Sfantului Duh?

    Apreciază

    • fanu said, on septembrie 21, 2010 at 7:59 pm

      Oana te rog iartă mă dar nu am văzut mesajul.

      nu ştiu să ţi răspund la întrebare. mă bucur că ai găsit răspuns la aspectul cu valabilitatea.

      Oana, mie nu îmi este teama decât de Dumnezeu iar puterile omului sunt limitate.

      De ce să mă ascund? La ce bun? Oricum sistemul ne are în evidenţe pe toţi, doar că pe unii are să îi descopere mai târziu.

      Cât despre credite sau factură telefonică, eu nu deţin decât telefoane cu prepray suporter…

      Şi să fim serioşi încă nu jenăm sistemul atât de mult prin activitatea noastră. Ei încă se distrează nu însă fără a monitoriza cu atenţie totul iar de va fi să fim deranjanţi stai tu liniştită că vor acţiona.

      Am fost perfect conştient şi chiar am scris pe blog că în momentul când îmi voi schimba buletinul voi aduce şi dovezile fără orice ascunzişuri.

      Mie nu îmi este ruşine să mărturisesc. Dumnezeu are grijă de cei care nu se ruşinează de El.

      Doamne, Ajută!

      Apreciază

    • sfappetrupavelandrei said, on septembrie 22, 2010 at 7:51 am

      Te rog, dă-mi adresa ta de mail la adresa Soujirou_Seta2004@yahoo.com şi întrebările pe care le ai şi-ţi promit că voi încerca să-ţi dau un răspuns ziditor.

      Apreciază

  26. john said, on septembrie 21, 2010 at 8:00 pm

    Razboi nu ataca „furibund”. Atrage atentia asupra unor exagerari de toata jena apropo de actele cu cip si foarte periculoase. Actele cu cip NU sint dogma si NU sint pecete si NU un administrator de bog poate sa decida de la caz la caz. Ci NUMAI duhovnicul.

    Agitatia inainte de vreme, repet, inainte de vreme, indemnurile la refugiu pe coclauri si la renuntarea la casa si pamint nu fac decit sa dea apa la moara dusmanilor cum ca ortodoxii ar fi o secta. Mai grav, se ajunge la separari in biserica- adica la o sectantizare total de nedorit acum cind ar trebui sa fim uniti.

    Asta ca sa nu mai pun la socoteala ca se lasa teren liber tuturor excrocilor care profita de credulitatea si naivitatea celor care accepta arugementul: vinde-ti casa pe nimic si retrage-te in pestera”.

    Nu exista o baza teologica reala pentru afacerea cu cip-urile. Tot asa cum exista suficiente confuzii de ordin tehnic (exista sau nu exista 666 in cip, sau in codul de bare, sau sa acceptam si sa nu acceptam nici macar „clasicul’ de acum CNP, care si el este un precursor, al cipului….??).

    Cei care indeamna, cu o mare inconstienta la „lepadarea de acte”, si care citeaza trunchiat si lipsit de context mari duhovnici, isi poate asuma de la inaltimea tastaturii, responsabilitatea pentru bolnavi lipsiti de ajutor medical, pentru familii intregi lispite de cele mai elementare si banale failitati…..totul INAINTE DE VREME??

    De altfel „lupta anti-cip” devine ridicola si superflua asa cum este ea formulata de adeptii „lepadarii” si „pesterilor”. Pai, ce nevoie mai ai de cardul medical cind acesta iti faciliteaza accesul la un sistem medical….subtiat catre inexistent (unde numai banii sint necesari cu adevarat), sau, daca tara intra in haos, cu politisti care fac greva, cu profesori care pleaca din tara, etc, ca sa nu mai vorbesc de scaderea drastica a preturilor la pamint si case care face total incovenabil vinzarea pamintului sau a casei….deci, in conditiile astea ce nevoie mai e de un act care nu-ti mai faciliteaza accesul la nici un fel de servicii pentru ca acestea devin…de la zi la zi….inexistente.

    Asa ca….

    Apreciază

  27. john said, on septembrie 21, 2010 at 8:07 pm

    A, si ince ceva: eu NU am acte biometrice, in speta pasaport, pentru ca mi l-am schimbat tocmai ca sa evit o actul biometric. Sigur, asta nu-mi garanteaza ca in viitor nu se va da o lege dura prin care ni se va cere sa luam actele biometrice chiar daca cele clasice nu au expirat inca. Dar aceasta evitare o vad prin prisma unei incercari de a nu accepta un sistem de supravaghere, fara insa sa ma gindesc ca o eventuala acceptare ar inseamna „lepadare”. Asta este o inventie teologica.

    Apreciază

  28. mircea said, on septembrie 21, 2010 at 9:10 pm

    Vasile,

    Dumnezeu ne-a creat. Santem ai Lui. Cezarului, ce-i al cezarului. Da’ amprentele mele nu sint ale Cezarului.
    Daca statul vrea sa ne amprenteze, pai de fapt vrea sa-l amprenteze pe Dumnezeu.
    In Apocalipsa, se skimba un pic lucrurile. Se prezinta faptul ca va fi control total.
    Ca va fi „cu sila”. Si ca nu vei putea cumpara sau vinde. Si ca iti trebuie si intelepciune sa deslusesti lucrurile astea. Si ca daca accepti, iertare pt tine nu va mai fi. Adica e timpul faptelor absolute. Alb sau negru. Se cere fapta de la noi, si nu abureala. Si pt cei din timpurile din urma, cam asta e problematica. Fiecare timp isi are problema lui. Asta e problema nostra acum. Controlul total. Care in nici un caz nu e de la Dumnezeu. Ca el ne stie foarte bine. Altul nu ne stie.
    Tie cu ce ti se pare ca seamana ce se intimpla acum?
    Mai bine citeste „Viata parintelui Gheorghe Calciu”. E un exemplu de viata, nu teorii si filozofii. Si Steinhardt, si asa vei intelege toate vicleniile la care sintem si vom fi supusi.
    Dar eu cred, ca Vasile e din categoria – vede si nu pricepe, aude si nu intelege, sau din alta categorie.

    Si inca ceva, in Apocalipsa se vorbeste mult de fricosi, curajosi si fapte. Si daca in Evanghelii se vorbea ca unde sint mai multi crestini acolo va fi si Iisus, in Apocalipsa, Iisus vine si la un singur crestin. Problema e un pic diferita. Timpurile sint un pic diferite.Vor fi putini cei curajosi si intelepti, si cam singuri. Asa scrie…

    Apreciază

  29. […] Despre: parintele pustnic PROCLU, cei de la RAZBOI INTRU CUVANT si APOLOGETICUM. Ce se urmareste? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.