SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Cum se „boteaza” fratii protestanti ai IPS SERAFIM JOANTA …

Posted in IPS SERAFIM JOANTA, PROTESTANTI by saccsiv on septembrie 16, 2010

   De curand IPS Serafim a fost in adunatura de la Bose:

Patriarhul DANIEL BINECUVANTEAZA adunatura de la “MĂNĂSTIREA INTER-CONFESIONALĂ” BOSE

   Vorbim despre acest IPS Serafim:

AUDIO – IPS SERAFIM JOANTA: elogiu penticostalilor …

    Ce „botez” fac acesti rataciti, puteti viziona mai jos:

   Iata si unii mai linistiti:

   Cititi va rog si:

AUDIO (si transcriptul): IPS SERAFIM JOANTA despre ECUMENISM si despre Parintele ARSENIE PAPACIOC

   Zbuciumati sau linistiti, ce conteaza? Mi-e mila de acei tineri din clipul al doilea. Probabil au dorit sa se desprinda de modul de viata anterior, comun celor de o varsta cu ei, dar unde au ajuns? Au fugit probabil de cluburi si de destrabalare, dar …

   Majoritatea fusesera botezati ortodox mai inainte, iar acum s-au „botezat cu adevarat”. Cumplit …

   Iata ce spune parintele Ilie Cleopa despre acestia:

   Cititi va rog si: 

PROFETIA Sfantului ANATOLIE al OPTINEI despre vremea cand ERETICII VOR PUNE MANA PE BISERICA …

Cica DEZBATERE „FOREIGN POLICY”: Daca am fi protestanti, Romania ar fi mai dezvoltata. ORTODOXIA ne trage in jos …

 

56 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 16, 2010 at 7:02 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • FlorinS said, on septembrie 22, 2010 at 5:43 pm

      Acum citesc cartea ta, respectiv ,,Evadarea din inchisoarea ingerilor”, carte primita de la un prieten care trece prin momente aproape identice cu ce ai trecut si tu. Te-as ruga sa parcurgi blogul lui. In rest depinde numai de tine… http://eucandvreausafluierfluier.wordpress.com/

      Apreciază

  2. Machote said, on septembrie 16, 2010 at 9:04 am

    ratatule cum poti sa postezi rahaturi dealea neadevarate ? fa comparatia intre penticostali si ortodoxi sa vezi care este mai aproape de Dumnezeu naivule cu ortodoxia voastra idolatra

    Apreciază

    • daniela said, on septembrie 16, 2010 at 9:11 am

      dl-e Machote, pai de ce sa se faca comparatie intre ortodocsi si penticostali? sunteti voi penticostalii Sfata Soborniceasca si Apostoleasca Biserica. cand ati aparut voi si cand a aparut Biserica Ortodoxa? cine a intemeiat Biserica Ortodoxa si cine voi sectari penticostali? e diferenta de la cer la pamant. cati dintre voi a murit pt Hristos a devenit Mucenic in vremurile trecute si in vremurile de acum? nu vezi cum tremura femeia aia zici ca e posedata? cum sa fie Duhul Sfant. poate alt duh dar necurat. poate voi sunteti idolatori , nu ortodocsi. daca ortodocsi se iau de secte se zice ca nu aceepta minoritatile si sunt rasisti sau ceva de genu, dar cand cineva loveste in Biserica Ortodoxa cum se numeste, cum putem permite asa ceva.
      Doamne ajuta!

      Apreciază

    • Rgogu said, on septembrie 16, 2010 at 8:05 pm

      Spucata e gura aceea a ta, mah blestematule, care zice ca Sfanta Credinta Ortodoxa este idolatra. Nu stiu ce sa iti zic altceva, doar ca in rugaciunea Paraclisul Maicii Domnului se zice : „muta sa fie gura paganilor celor ce nu se inchina cinstitei incoanei tale…”; muta sa fie si gura aceea ce huleste Sfanta Credinta!!!

      Apreciază

    • adam said, on octombrie 12, 2010 at 8:43 pm

      sa inteleg ca din iubire fata de Dumnezeu vorbesti asa? Sa inteleg ca asta e forma voastra penticostala de smerenie? Pentru inceput am sa ma rog pentru tine sa inveti ca pluralul de la ortodox este ortodocsi. Fac aceasta pentru ca nu as vrea ca cinstea si dreptatea ta penticostala ce reiese din cuvintele tale sa fie intinata de greseli de scriere.

      Apreciază

  3. dinu said, on septembrie 16, 2010 at 10:11 am

    Cel putin ei pot sa aleaga daca vor sa se boteze.

    Apreciază

  4. Machote said, on septembrie 16, 2010 at 10:22 am

    daniela spune mi atunci cand e scris foarte clar e chiar porunca sa nu iti faci chip cioplit de ce pupati icoanele ? si da e diferenta mare intre ortodocsi si penticostali uitate la penticostali injura se cearta fumeaza beau se drogheaza ? nu cred! daca vrei sa vezi minuni adevarate dute in biserica penticostala sa vezi cum se vorbeste in limbi ca nu o sa iti vina sa creada nu „sfanta traditie a ortodoxiei” despre care nu se scrie niciodata in Biblie si inca cv de ce romania bulgaria ungaria grecia sunt asa afectate de criza ? fi sigura ca din cauza ortodoxiei si voi nu realizati asta

    Apreciază

    • daniela said, on septembrie 16, 2010 at 10:48 am

      o intrebare tu ai poze cu cei dragi in casa? presupun ca da, tu cand te uiti la ele si te gandesti la hartia sau rama pozei nu cred, asa ca nu te mai lua de icoane, daca nu sti prima icoana a fost facuta chiar de Mantuitorul nostrul e Sfanta Marama. mai citeste biblia si te documenteaza. de unde sti ca toti care se drogheaza si fumeaza sunt TOTI ortodocsi? Dumnezeu i-a lasat fiecaruia libertatea de a alege calea pe care merge, calea cea stramta catre El sau calea cea mare si larga catre iad.
      un raspuns de ce romania, bulgaria, grecia ungaria sunt afectate de criza din cauza necredintei in Dumnezeu ca in loc omu sa alerge la Biserica sa ii ceara ajutoru se duce in alte parti, la altii cum ar fi de ex voi. este judecata lui Dumnezeu care ne-o meritam cu totii. te rog du-te pe site-urile tale si comenteaza acolo unde nu se mai contrazice nimeni cu tine. lasa-ne pe noi cu credinta noastra stramoseasca nu cu cea americana. daca nu iti dai seama acum de inselarea ta, dupa ce o sa mori sigur o sa iti dai seama dar va fi prea tarziu.
      Doamne ajuta!

      Apreciază

    • daniela said, on septembrie 16, 2010 at 10:49 am

      mai bine mor decat sa ma duc la o adunare penticostala sa vad cum „se pogoara asa zisus duh sfant” al vostru.

      Apreciază

    • Veaceslav said, on septembrie 16, 2010 at 11:17 am

      @Machote,
      Diavolul nu fumeaza, nu desfraneaza, nu se drogheaza si tot diavol este? si stii de ce? pentru ca a fost destul sa aiba doar un gand rau, mandria! Voi deja va considerati mantuiti, nu-i asa?

      Apreciază

      • marcela said, on septembrie 18, 2010 at 5:08 pm

        bravo veaceslav, ai argumentat extraordina
        felicitari….

        Apreciază

      • lien said, on octombrie 12, 2010 at 8:06 pm

        bravo,marcela,bine la-i laudat pe veaceslav…

        Apreciază

    • vasilica said, on septembrie 16, 2010 at 3:29 pm

      mai Machote .baga sama bine si ai grija ce vorbesti ,fiindca ICOANELE nu-s chip cioplit .sa nu te legi de icoane ,mai omule .sti ce inseamna ORTODOXIE?-ORTHO-DREPTsi DOX-CREDINTA deci ORTODOX-este DREAPTA CREDINTA,ADICA CREDINTA DREAPTA .Ortodoxia este trupul tainic al LUI IISUS HRISTOS,AL CAREI CAP ESTE HRISTOS INSUSI.

      Apreciază

    • constantin@machote said, on septembrie 16, 2010 at 10:46 pm

      nu ‘pupam’ icoanele sectarule, ci veneram pe Sfintii pe care ii reprezinta. in caz ca nu stiai, Sfantul Apostol si Evanghelist Luca a pictat prima Icoana, care o infatisa pe Maica Domnului. in alta ordine de idei, Apostolii spun: ‘ceea ce ochii nostrii au vazut si mainile noastre au pipait’. ai inteles acum de ce in LEGEA NOUA cine nu se inchina la icoane este anatema? Biserica, a dat anatemei pe iconoclasti, pe cei care nu cinstesc Sfintele Icoane. Icoana este purtatoare a Harului si sunt atatea Icoane facatoare de minuni. in plus, ce poate fi mai frumos decat o Icoana? pe deasupra reprezinta si o adevarata CARTE DE INVATATURA CRESTINA PENTRU CEI NESTITUTORI DE CARTE CARE ERAU MAJORITARI PANA ACUM 100 de ani. dar cred ca tu stii toate lucrurile astea, nu e nevoie de un teolog sa ti le spuna…..
      cat priveste porunca aceea, sa vedem la ce se refera. se refera la IDOLI. dar care erau idolii in vremea cand a scris Moise poruncile primite de la Dumnezeu? pai idolii erau exact cei mentionati in tot spatiul vetero-testamentar; adica SCULPTURI din lemn in cea mai mare parte. de aceea si spune: chip cioplit. idoli turnati in metal erau prea putini; majoritatea idolatrilor faceau CHIPURI CIOPLITE din lemn reprezentand diferite ZEITATI, carora se inchinau. deci, porunca si specificatia se refera la REPREZENTAREA UNEI ZEITATI(de fapt demon) si nicidecum la Icoane. si daca tot iubesti atat de mult Vechiul Testament te invit sa citesti ca pe cortul marturisirii pe care iudeii il purtau in pustie ERAU PICTATI HERUVIMI LA PORUNCA EXPRESA A LUI DUMNEZEU, PREINCHIPUIND ICOANELE DIN BISERICA CRESTINA. asa ca, pana una alta ICOANELE SUNT SFINTITE DE DUMNEZEU IAR ICONOCLASTII(cei ce nu se inchina la ele) SUNT ANATEMA.

      Apreciază

  5. Machote said, on septembrie 16, 2010 at 10:59 am

    „credinta voastra stramoseasca” o sa va piarda pe toti.”raspuns de ce romania, bulgaria, grecia ungaria sunt afectate de criza din cauza necredintei in Dumnezeu ca in loc omu sa alerge la Biserica sa ii ceara ajutoru se duce in alte parti, la altii cum ar fi de ex voi.” noi ? TU vezi pocaiti in discoteci cluburi? eu nu ma declar penticostal dar voi va puteti declara pierduti mai ales ca puneti „sfanta traditie” mai presus de Cuvantul lui Dumnezeu (biblia) si ca a ti si modificato „Şi dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta.” apocalipsa 22

    Apreciază

    • Drake said, on septembrie 16, 2010 at 1:01 pm

      Mai nou ortodocsii au modificat Biblia? Ce amuzant esti.

      Apreciază

    • rica said, on septembrie 17, 2010 at 10:46 am

      ma ch ote necazurile in romania au venit ca esti tu aici

      Apreciază

    • adam said, on octombrie 12, 2010 at 8:56 pm

      pentru ciineva care si-a dedicat viata lui Dumnezeu si e mai aproape de Dumnezeu (decat noi „ortodoxi”) e ciudat numele ales (sau poate macho inseamna omul lui Dumnezeu?). In plus e ciudat ca masurati credinta dupa statutul economic: Deci cu cat cineva sta mai bine la capitolul material (nu e afectat de criza economica) cu atat de mai aproape de Dumnezeu? Ca o curiozitate: in ce fel de dumnezeu credeti? Nu vreau ca sa va irosesc pretiosul timp (un macho are si lucruri mai importante de facut probabil) spunandu-va ca deobiciei Dumnezeu ii incearca pe cei care ii iubeste (numele astea va spun ceva: Iosif, Iov, Tobit?)

      Apreciază

    • Oastea Domnului Mărturisitoare al ortodoxiei said, on septembrie 20, 2022 at 1:07 pm

      Sectarul ai venit cu doctrina voastră lutherană? A unui om INCAPABIL să țină regulile monahale papistașe (catolice)? Vii tu sectarule cu biblia jidovească masoretică!? Nici COARNElescu NU a fost capabil de preoție, și s-a dovet NEVREDNIC de a sluji lui Hristos ca Preot și să țină PREDANIA care voi spuneți că nu există în Biblie.
      Ia auzi tu aici: Știi că la Matei datina este cuvântul grecesc PARADOKA, exact același cuvând care se găsește și la II Tesaloniceni 3, 6? Trebuie să fie fost tare idiot ca cineva să traducă același cuvânt în mod diferit, adică la Matei paradoka este DATINĂ, iar la Tesaloniceni HOPA paradoka NU mai este datină, ci învățătură care în greacă este dadiskalya de unde vine și dascăl/învățător!
      παραγγελλομεν δε ϋμιν αδελφοι εν ονοματι του κυ ημων ιυ χυ ϲτελλεϲθαι ϋμαϲ απο παντοϲ αδελφου ατακτωϲ περιπατουτοϲ και μη κατα τη παραδοϲιν ην παρελαβοϲαν παρ ημων
      TRADUCEREA ÎN ENGLEZĂ ORIGINALĂ:

      But we charge you, brethren, in the name of the Lord Jesus Christ, that you withdraw yourselves from every brother that walks disorderly, and not according to the tradition which they received from us.

      Fraţilor, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriţi de orice frate care umblă fără rânduială şi nu după predania/TRADIȚIA pe care aţi primit-o de la noi.

      Nu mai citiți Biblia masoretică a lui luther și coarnelscu, doi eretici!

      Apreciază

  6. Machote said, on septembrie 16, 2010 at 11:00 am

    saccsiv inca nu mi ai sters comentariile ? ca din cate am vazut nu suporti sa zic ceva despre religia voastra

    Apreciază

    • ioana said, on septembrie 16, 2010 at 1:01 pm

      Daca Dumnezeu va suporta, va suportam si noi, ca nu putem sa trecem peste El, nu?
      Bine ar fi sa nu mai zicetii nimic rau de religia unor oameni despre care va mirati ca va suporta.

      Apreciază

  7. daniela said, on septembrie 16, 2010 at 11:05 am

    sorry dar nu ma duc in discoteca sau cluburi, inseamna ca tu mergi si sti care sunt ortodosci si care nu. inca nu ai raspuns la o intrebare, ai muri pt credinta ta ti-ai pleca capul sa fie taiat cu taria si credinta ca e adevarat ce crezi tu?

    Apreciază

  8. Karol said, on septembrie 16, 2010 at 11:30 am

    Au ajuns un pericol mare de tot sectarii acestia, sunt o craetie a masoneriei si tot ei ii ajuta sa distruga biserica !
    In perioada interbelica, in Piatra NEamt au finantat masonii biserica sectanta sa fie pusa chiar in fata catedralei ortodoxe de acolo !
    Oamenii sunt naivi, pierduti, in nestiinta si sunt inselati de acesti diaovli in piele de om, trebuie ca preotii sa predice in biserici despre pericolul sectar, acum au interzis,se feresc sa predince contra , in timp ce ei peste tot predica contra ortodoxiei, la adunarile lor ataca ortodoxia cu inversunare, iar ai nostri tac…….

    Apreciază

  9. Adrian.I said, on septembrie 16, 2010 at 11:52 am

    Machote. Fa stanga imprejur. Amice canonul Bibliei a fost completat abia in secolul 4, mai precis in anul 363 la un sinod in Laodicea.Chiar si Biblia face parte din traditie si spre dezamagirea ta aia care au alcatuit canonul erau episcopii ortodocsi, nu pastorii sectari(care nici nu existau)

    Apreciază

  10. gabi said, on septembrie 16, 2010 at 12:10 pm

    SACCSIV, E INTERESANT CA VIESPILE SECTARE AU AJUNS PE BLOGUL TAU.
    E CLAR CA II DERANJEAZA ACEST BLOG SI VOR SA SEMENE SAMINTA DEZBINARII.

    Apreciază

  11. Ortodox pe stil vechi said, on septembrie 16, 2010 at 1:35 pm

    Apreciază

  12. Vio said, on septembrie 16, 2010 at 2:56 pm

    Apropo de discutiile astea ca voi detineti credinta adevarata si in afara de voi care va inchinati la toti „sfintii” nu mai este mantuit nimeni, cititi aici si luati seama.

    Evanghelia dupa Ioan http://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/35/Ioan

    Capitolul 1
    1. La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul.
    2. Acesta era întru început la Dumnezeu.
    3. Toate prin El s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.
    4. Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor.
    5. Şi lumina luminează în întuneric şi întunericul nu a cuprins-o.
    6. Fost-a om trimis de la Dumnezeu, numele lui era Ioan.
    7. Acesta a venit spre mărturie, ca să mărturisească despre Lumină, ca toţi să creadă prin el.
    8. Nu era el Lumina ci ca să mărturisească despre Lumină.
    9. Cuvântul era Lumina cea adevărată care luminează pe tot omul, care vine în lume.
    10. În lume era şi lumea prin El s-a făcut, dar lumea nu L-a cunoscut.
    11. Întru ale Sale a venit, dar ai Săi nu L-au primit.

    12. ŞI CELOR CATI L-AU PRIMIT, CARE CRED IN NUMELE LUI, LE-A DAT PUTERE CA SA SE FACA FII AI LUI DUMNEZEU
    13. CARE NU DIN SANGE, NICI DIN POFTA TRUPEASCA, NICI DIN POFTA BARBATEASCA, CI DE LA DUMNEZEU S-AU NASCUT.

    14. Şi Cuvântul S-a făcut trup şi S-a sălăşluit între noi şi am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har şi de adevăr.

    PS: No comment la primul filmulet cu respectiva care facea istericale, Duhul Sfant se manifesta in pace si nicidecum cum vedem in filmuletul respectiv.

    Apreciază

  13. Adrian.I said, on septembrie 16, 2010 at 3:04 pm

    Vio. Apropo de sfinti.”12. ŞI CELOR CATI L-AU PRIMIT, CARE CRED IN NUMELE LUI, LE-A DAT PUTERE CA SA SE FACA FII AI LUI DUMNEZEU”(In1,12) .Multumesc pentru link si citat 🙂 .Ps; legat de filmulet (daca e dupa cum spui tu.)…. inseamna ca si Michael Jackson a fost plin de Duhul Sfant…..:)

    Apreciază

    • Vio said, on septembrie 16, 2010 at 3:50 pm

      Adrian, citeste cu atentie ce am zis de femeia cu istericale. Nuu sunt de acord, am zis ca nu a asa se manifesta Duhul Sfant…cu ce am gresit ca nu inteleg!?

      Apreciază

      • Vio said, on septembrie 16, 2010 at 3:51 pm

        Si sa inteleg ca spui tu ca se refera versetul exclusiv la cei 12 apostoli sau ce?!

        Apreciază

  14. Machote said, on septembrie 16, 2010 at 3:52 pm

    nu am nimic cu icoanele … dar fratelo e scris undeva in biblie puteti sa pupati icoanele? sau sa te rog lui sfantul ….. ? unul singur e mijlocitor intre Dumnezeu si oameni si acela este Isus Cristos imi pare rau pentru orbirea voastra spirituala … si gabi chiar nu am nimic cu blogul lui saccsiv dar putea sa nu posteze nimicurile alea de pe youtube care pot fi trucate foarte usor

    Apreciază

    • parereamea said, on septembrie 16, 2010 at 5:54 pm

      Scrie undeva in Biblie (cu B mare !) ca aveti voie voi sectarii sa cantati in adunarile voastre cantece pop lui Dumnezeu? Cu chitari si cine stie ce alte instrumente?
      Nu veni aici cu aceleasi clisee rasuflate (pupatul icoanelor, idolatrizarea sfintilor, etc) ca nu ai pe cine impresiona aici. Niste copchii de prin disco, poate…
      Incerci sa starnesti o polemica rasuflata demult. Pune mâna si studiaza ortodoxia daca vrei sa o combati. Aici nu esti la tine in „adunare” asa ca fii cuvincios.

      Apreciază

  15. Adrian.I said, on septembrie 16, 2010 at 4:39 pm

    Vio. ai auzit de sfinti?

    Apreciază

    • Vio said, on septembrie 16, 2010 at 4:52 pm

      Da, am auzit si am un mare respect pentru ei…dar mai mare respect am pentru Dumnezeu care da si vointa si indeplinirea sfinteniei oamenilor.

      Apropo de sfinti, am ceva scrieri de-ale unora dintre ei, sunt foarte interesante lucrurile ce le spun de aceea le am intr-un folder pe care l-am denumit „intelepciune”.

      Apreciază

      • Adrian.I said, on septembrie 16, 2010 at 5:48 pm

        Vio. Noi pe sfinti ii cinstim, pe Dumnezeu i-L adoram.

        Apreciază

  16. Adrian.I said, on septembrie 16, 2010 at 5:16 pm

    Machote.Esti sigur ca ai citit Biblia?E o carte interesanta….. a aparut de 1600 de ani ti-o recomand. Uita-te aici”Apoi să faci doi heruvimi de aur; şi să-i faci ca dintr-o bucată, ca şi cum ar răsări din cele două capete ale capacului;
    Să pui un heruvim la un capăt şi un heruvim la celălalt capăt al capacului. (Iesire 25,18-19).Dumnezeu le-a dat porunca sa faca chip cioplit?Poate sa fie Dumnezeu mincinos?Se refera la idoli asher, baal,osiris s.a. Prima icoana a fost pictata chiar de catre sfantul Evanghelist Luca.Amice Hristos nu e mijlocitor e insusi Dumnezeu.El a mijlocit iertarea neamului omenesc prin jertfa de pe Cruce dar mijlocitori ai diaologului dintre oameni si Dumnezeu au fost multi. Ai auzit de sfintii Vechiului Testament ?Cine vorbea cu Dumnezeu,…. vorbea direct cu poporul? Nu nici pomeneala mijlocitorii erau Moise, Ilie, Daniel si alti sfinti ai Vechiului Testament.:”Apoi a murit Elisei şi l-au îngropat, iar în anul următor au intrat în ţară cete de Moabiţi. . Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete şi, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei şi a înviat şi s-a sculat pe picioarele sale. „(4regi 13, 20-21). Apoi in Noul Testament dupa venirea Mantuitorului cinstim pe cei care au purtat pe Duhul Sfant si s-au facut salas lui Dumnezeu asemenea celor din vechime.;”Scumpă este înaintea Domnului moartea cuvioşilor Lui.”(Psalmul 115,6).”Iar cel ce slujeşte lui Hristos, în aceasta este plăcut lui Dumnezeu şi cinstit de oameni. „(1Rm 14,18)

    Apreciază

    • Vio said, on septembrie 16, 2010 at 6:14 pm

      E bine Adrian ca poti face diferenta asa usor intre cinstire si adorare….si eu ii cinstesc si respect modul cum au trait dar asta nu inseamna ca tre sa le pup icoanele si moastele si sa ma rog lor ca unor mijlocitori, Unul singur este mijlocitor intre noi si Dumnezeu, Iisus Hristos.

      Esti constient de faptul ca poti cadea foarte usor in idolatrie cand nu poti face bine diferenta asta intre cinstire si adorare?

      Apreciază

      • Adrian.I said, on septembrie 16, 2010 at 6:19 pm

        Vio; citez;”Unul singur este mijlocitor intre noi si Dumnezeu, Iisus Hristos.” ai citit comentariul de mai sus? Mai vrei si alte exemple? Cum spui tu…sunt sigur ca-mi va fii foarte greu sa deosebesc pe Dumnezeu de oameni…

        Apreciază

  17. fanu said, on septembrie 16, 2010 at 5:55 pm

    http://blog.patermihail.ro/arhive/1204

    despre ortodoxie şi românism. oare de ce supără pe atâţia acest dat al naţiunii române?

    Apreciază

  18. Machote said, on septembrie 16, 2010 at 6:19 pm

    frateloo cu „parereamea” in toate cantecele acelea il lauda pe Domnul ce conteaza instrumentele conteaza ca il lauzi pe Dumnezeul Atotputernic mai omule de ce nu spui ca era muzica rapp sau manele? si prin botezul cu Duhul sfant este nasterea din nou doar stiti ca este scris ca trebuie sa ne nastem din nou ca sa putem fi mantuiti nasterea din nou respectiv pocainta

    Apreciază

    • Ostaș a lui Hristos marturisitor anti-ecumenism said, on septembrie 20, 2022 at 1:19 pm

      Unde scrie naștere din NOU? Poate la voi în biblia jidovă-masoretică!
      Din Biblia 1688 citire:

      ”Amin, amin zic ție: de nu să va naște neștine de SUS, nu poate să vază Împărăția lui Dumnezeu” neștine însemnă toți

      Nu te mira căci am zis ție: ”Trebuie voi să vă nașteți de SUS”.

      Apreciază

  19. NihilsineDeo said, on septembrie 16, 2010 at 6:35 pm

    In mod cert cel rau isi fraca mainile si rade cand vede cum crestinii se cearta intre ei. Risipim prea multa energie si dezvoltam prea multa ura in inimile noastre continuand sa discutam pe astfel de teme, dintre care unele, este posibil sa depaseasca nivelul uman de intelegere.
    Intre timp agentii satanei lucreaza si ATEISMUL castiga din ce in ce mai mult teren. A inceput anul scolar si nemernicii de pe antena3.ro si realitatea.net s-au grabit sa organizeze ,,nevinovate,, sondaje de opinie cu privire la necesitatea orelor de religie in scoli, strecurand insa serpeste opinii care sustineau varianta negativa.
    Saccsiv, asta ar fi fost un subiect mult mai adecvat de adus de catre tine in discutie decat ,,cumplitul botez penticostal,, – cumplitul si constantul atac indreptat impotriva religiei crestine !
    Deja, din punctul meu de vedere, tanara noastra generatie este o generatie de ratati, care nu au nimic in comun cu Dumnezeu, ci din contra…Asteptati si o sa vedeti, daca mai este timp, ca peste 10-20 de ani, dupa ce ne vor adormi batranii, bisericile vor ramane pustii !
    Ori, credeti-ma, eu cred ca este mai bine ca tinerii sa invete despre Dumnezeu de la un pastor/preot de orice confesiune crestina, decat sa nu invete deloc !
    Da, in trecut m-am lansat si eu in discutii pe teme dogmatice, dar dupa ce am citit ceea ce a spus Sf. Serafim de Sarov :,, Scopul vieţii omului nu este convertirea neamurilor (sau a altor crestini la ceea ce credem noi ca ar fi dreapta credinta – completarea mea), ci dobândirea Duhului Sfânt. Iar când omul dobândeşte pe Duhul cel Sfânt, atunci mii de oameni se vor converti în jurul lui,, am inteles ca aceasta este calea cea buna de urmat ! Pana la urma, pomul cel bun se va cunoaste dupa roadele pe care le aduce ! Din pacate, Saccsiv se pare ca nu este de aceeasi parere, continuand sa arate gunoiul pe care alti frati il au in ochi…Cat despre roade, observ extrem de multa agresivitate, in comentariile celor care ii tin isonul !
    Machote, ar fi cazul sa citesti si sa intelegi si tu ceea ce a spus Sf. Serafim de Sarov. Chiar daca este adevarat ceea ce spui, asa cum procedezi tu nu vei reusi sa convingi pe nimeni, si atunci, care mai este folosul ? Arata celor din jurul tau ca aduci roadele Duhului Sfant, si atunci cuvintele tale vor avea un puternic sprijin. Iar daca si cei care cred si fac altfel, aduc si ei roadele Duhului Sfant, inseamna ca ceea ce va desparte nu este chiar esential din punctul de vedere al lui Dumnezeu !!!
    Biserica ramasitei nu va fi otodoxa, penticostala, adventista etc. ci va fi formata de oameni din toate confesiunile – nu uitati de evreii care se vor intoarce la Dumnezeu si vor recunoaste ca Iisus a fost Mesia, nu Antihristul inscaunat in cel de-al treilea Templu – oameni care vor fi uniti de ceva mult mai simplu decat volume intregi de dogme – iubirea lui Dumnezeu mai presus decat iubirea de sine si iubirea aproapelui la acelasi nivel cu iubirea de sine (in aceste doua reguli sunt cuprinse Legea si proorocii, asa cum Mantuitorul a spus) !

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 17, 2010 at 2:57 am

      NihilsineDeo

      „la ceea ce credem noi ca ar fi dreapta credinta”?

      Ratacesti cumplit iar cei ca tine sunt foarte nocivi, caci se straduie sa-si aduca aportul la marele ghiveci.

      Apreciază

  20. victor said, on septembrie 16, 2010 at 6:38 pm

    unul este mijlocitor intre Dumnezeu si oameni – Iisus Hristos, adica nu buda, confucius, mahomed si alti intemeietori de religii, la asta se refera Scriptura ,ratacitilor de la dreapta credinta.

    Apreciază

  21. victor said, on septembrie 16, 2010 at 6:41 pm

    @ nihilsinedeo -Duhul Sfant este duhul Adevarului .

    Apreciază

  22. Adrian.I said, on septembrie 16, 2010 at 6:47 pm

    nihilsinedeo. Daca tu imi dai un singur exemplu de eterodox care sa fii dobandit Duhul Sfant atunci eu iti dau dreptate.

    Apreciază

    • NihilsineDeo said, on septembrie 16, 2010 at 8:24 pm

      Adrian, nu sunt in masura sa iti dau exemple, pt. simplul motiv ca cunostintele mele sunt limitate. Dar numai citind ce scrie in Apocalipsa, imi dau seama ca vor fi mantuiti si ,,eterodocsi,,
      2. Si am vazut un alt inger care se ridica de la Rasaritul Soarelui si avea pecetea Viului Dumnezeu. Ingerul a strigat cu glas puternic catre cei patru ingeri, carora li s-a dat sa vatame pamantul si marea,
      3. Zicand: Nu vatamati pamantul, nici marea, nici copacii, pana ce nu vom pecetlui, pe fruntile lor, pe robii Dumnezeului nostru.
      4. Si am auzit numarul celor pecetluiti: o suta patruzeci si patru de mii de pecetluiti, din toate semintiile fiilor lui Israel:
      5. Din semintia lui Iuda, douasprezece mii de pecetluiti; din semintia lui Ruben, douasprezece mii; din semintia lui Gad, douasprezece mii;
      6. Din semintia lui Aser, douasprezece mii; din semintia lui Neftali, douasprezece mii; din semintia lui Manase, douasprezece mii;
      7. Din semintia lui Simeon, douasprezece mii; din semintia lui Levi, douasprezece mii; din semintia lui Isahar, douasprezece mii;
      8. Din semintia lui Zabulon, douasprezece mii; din semintia lui Iosif, douasprezece mii; din semintia Veniamin, douasprezece mii de pecetluiti.
      9. Dupa acestea, m-am uitat si iata multime multa, pe care nimeni nu putea s-o numere, din tot neamul si semintiile si popoarele si limbile, stand inaintea tronului si inaintea Mielului, imbracati in vesminte albe si avand in mana ramuri de finic.
      10. Si multimea striga cu glas mare, zicand: Mantuirea este de la Dumnezeul nostru, Care sade pe tron, si de la Mielul.
      …….
      13. Iar unul dintre batrani a deschis gura si mi-a zis: Acestia care sunt imbracati in vesminte albe, cine sunt si de unde au venit?
      14. Si i-am zis: Doamne, Tu stii. El mi-a raspuns: Acestia sunt cei ce vin din stramtorarea cea mare si si-au spalat vesmintele lor si le-au facut albe in sangele Mielului.
      15. Pentru aceea sunt inaintea tronului lui Dumnezeu, si Ii slujesc ziua si noaptea, in templul Lui, si Cel ce sade pe tron ii va adaposti in cortul Sau.

      Este greu de crezut ca in acea multime pe care nimeni nu putea sa o numere, din toate nemurile, semintiile popoarele si limbile se regasesc doar ortodocsi ! Dupa cum poti constata, niciunul dintre sfintii ortodocsi nu se regaseste intre cei 144.000, cei mai cei, singurii care pot invata noua cantare a Mielului. Acestia sunt, ca ne place noua sau nu, in totalitate evrei ! Ar trebui sa citeasca si sa inteleaga si cei care indruga bazaconiile cu poporul roman = noul popor ales ! Orice biserica care are pretentii de unica detinatoare a cheii Raiului ma face sa am mari rezerve fata de ea. Hristos este Cheia Raiului, iar El nu apartine niciunei biserici !!! Biserica crestina este cea care ii apartine Lui !

      Apreciază

      • Adrian.I said, on septembrie 16, 2010 at 8:31 pm

        Ai citit Scriptura toata?Dar pe sfintii parinti? Spun foarte clar ca la sfarsitul veacurilor evreii vor reveni la Ortodoxie.Biserica Crestina este Ortodoxa, ea a fost creata direct de Mantuitorul acum 2000 de ani, restul sunt creatii ale oamenilor…. care au aparut mai incolo si nu au nici o legatura cu Hristos si Biserica sa. Nu esti in masura sa-mi dai exemple pentru ca nu exista .

        Apreciază

      • rica said, on septembrie 17, 2010 at 10:53 am

        citesti nihilule dar pricepi gresit:e vorba de cei rau credinciosi care la sfirsit isi dau seama ca gresesc ,dar nu ai priceput nimic niciodata si nu o sa pricepi nici acum de la nimeni orice ti ar explica asa ca nu stiu ce tot vrei?

        Apreciază

  23. NihilsineDeo said, on septembrie 16, 2010 at 7:31 pm

    1. Primiti-l pe cel slab in credinta fara sa-i judecati gandurile.

    2. Unul crede sa manance de toate; cel slab insa mananca legume.

    3. Cel ce mananca sa nu dispretuiasca pe cel ce nu mananca; iar cel ce nu mananca sa nu osandeasca pe cel ce mananca, fiindca Dumnezeu l-a primit.

    4. Cine esti tu, ca sa judeci pe sluga altuia? Pentru stapanul sau sta sau cade. Dar va sta, caci Domnul are putere ca sa-l faca sa stea.

    5. Unul deosebeste o zi de alta, iar altul judeca toate zilele la fel. Fiecare sa fie deplin incredintat in mintea lui.

    6. Cel ce tine ziua, o tine pentru Domnul; si cel ce nu tine ziua, nu o tine pentru Domnul. Si cel ce mananca pentru Domnul mananca, caci multumeste lui Dumnezeu; si cel ce nu mananca pentru Domnul nu mananca, si multumeste lui Dumnezeu.

    7. Caci nimeni dintre noi nu traieste pentru sine si nimeni nu moare pentru sine.

    8. Ca daca traim, pentru Domnul traim, si daca murim, pentru Domnul murim. Deci si daca traim, si daca murim, ai Domnului suntem.

    9. Caci pentru aceasta a murit si a inviat Hristos, ca sa stapaneasca si peste morti si peste vii.

    10. Dar tu, de ce judeci pe fratele tau? Sau si tu, de ce dispretuiesti pe fratele tau? Caci toti ne vom infatisa inaintea judecatii lui Dumnezeu.

    11. Caci scris este: „Viu sunt Eu! – zice Domnul – Tot genunchiul sa Mi se plece si toata limba sa dea slava lui Dumnezeu”.

    12. Deci, dar, fiecare din voi va da seama despre sine lui Dumnezeu.

    13. Deci sa nu ne mai judecam unii pe altii, ci mai degraba judecati aceasta: Sa nu dati fratelui prilej de poticnire sau de sminteala.

    22. Credinta pe care o ai, s-o ai pentru tine insuti, inaintea lui Dumnezeu. Fericit este cel ce nu se judeca pe sine in ceea ce aproba! – Epistola lui Pavel catre romani.

    Deci daca cei ce se inchina la icoane o fac pentru Dumnezeu, cu inima curata, crezand sincer ca asa este bine, rezulta ca nu au pacat. Cei ce nu se inchina, si fac asta pentru Dumnezeu, cu inima curata potrivit interpretarii pe care ei o dau poruncii a doua, nici ei nu au pacat. La fel cu porunca a patra, cu ziua de odihna. Daca cred in jertfa mantuitoare a lui Iisus Hristos si se nasc din nou, si unii si altii vor fi mantuiti. Atunci pentru ce atata cearta ? Ca sa fim pricina de poticnire pentru fratii nostri ?!

    18. Iar cel ce slujeste lui Hristos, in aceasta este placut lui Dumnezeu si cinstit de oameni.

    19. Drept aceea sa urmarim cele ale pacii si cele ale zidirii unuia de catre altul.

    Apreciază

  24. NihilsineDeo said, on septembrie 16, 2010 at 9:02 pm

    Adrian, cum poti sa ma intrebi daca am citit din sfintii parinti, cand eu ti-am dat mai sus un citat din unul dintre ei ! Apostolul Pavel nu face parte oare dintre sfintii parinti ai ortodoxiei ? Si inca unul dintre cei mai de seama ! Cum ramane cu afirmatia ca ortodoxia a fost creata acum 2000 de ani de Mantuitorul ?
    Dar, sincer, poti sa intelegi si sa primesti ceea ce a spus Duhul prin gura apostolului Pavel in epistola catre romani ?
    Atunci cand vei arata ca ai putut sa faci asta, comportandu-te ca atare, vei arata si ca esti cu adevarat ortodox, ca sfantul parinte Pavel !

    Apreciază

  25. Adrian.I said, on septembrie 16, 2010 at 9:47 pm

    Te-am intrebat si daca ai citit toata Biblia nu scoate din context. Prietene apostolul vorbeste de niste sfaturi morale chiar nu-ti dai seama ca nu are nici o legatura cu ce discutam acum. Uite cateva citate ..”Pentru ca cine va pazi toata legea, dar va gresi intr-o singura porunca, s-a facut vinovat fata de toate poruncile.”(Iacov 2,10).:”Este un Domn, o Credinta, un Botez. (Ef 4,5).. „Drept aceea fratilor, stati si tineti invataturile carele v-ati invatat, ori prin cuvant, ori prin cartea noastra.’ (2 Tes 2,15), Dar mai inainte de toate, trebuie sa stiti ca nici o proorocie a Scripturii nu se tilcuieste dupa socotinta fiecaruia. Pentru ca niciodata proorocia nu s-a facut din voia omului, ci oamenii cei sfinti ai lui Dumnezeu au grait, purtati fiind de Duhul Sfint.”(2Petru 1 ,20-21) .Biserica Ortodoxa a fost creata de Hristos acum 2000 de ani :Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui.”(Mt 16,18) . Dumnezeu a dat putere unica apostolilor de a lega si a dezlega pacatele oamenilor , de a continua lucrarea Duhului Sfant in lume prin acestia.”Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veţi lega pe pământ, vor fi legate şi în cer, şi oricâte veţi dezlega pe pământ, vor fi dezlegate şi în cer. „(MT 18,18) Putere care a fost fagaduita si implinita in persoana Duhului Sfant la cincizecime . Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăţa toate şi vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu.(In 14,26). Putere pe care nu o au toti sectari. Apoi apostoli au hirotonit diaconi ,preoti si episcopi pentru a le continua misiunea.Acestia au primit de la apostoli pe Duhul Sfant. :”Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său.”(Fapte 20,28) Termenul Ortodoxie(adevar) a aparat mai tarziu pentru a deosebi invatatura corecta de noile abateri si erezii care aparusera.Voi sectarii sunteti inaintemergatorii lui Antihrist uite ce spune Scriptura.”Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi. (MT 24,24):”Dar Duhul grăieşte lămurit că, în vremurile cele de apoi, unii se vor depărta de la credinţă, luând aminte la duhurile cele înşelătoare şi la învăţăturile demonilor,”(1 Tim 4,1) Cine sunt acestia? Nu cumva voi ati aparut la sfarsitul veacurilor acum cativa ani? Unde ati fost pana acum in acesti 1600 de ani. Nu ai gasit nimic.. de etorodocsi care sa dobandeasca pe Duhul Sfant . Cauta-mi macar o singura comunitate crestina majora din perioada primara (macar din primii 400 de ani) care sa impartaseasca invataturile voastre?Macar una singura. Spor la cautat

    Apreciază

    • Rgogu said, on septembrie 17, 2010 at 8:06 am

      Doamne ajuta Adriane! Sa te binecuvinteze Dumnezeu si sa iti inmulteasca intelepciunea si ravna! Toate cele bune!
      Doamne ajuta!

      Apreciază

  26. ehupov cristian said, on septembrie 17, 2010 at 9:30 pm

    Cred intr-unul Dumnezeu Tatal Atottiitorul…………cred intr-unul Dumnezeu Iisus Hristos……….cred intr-unul Dumnezeu Duhul Sfint…….cine are urechi de auzit sa auda

    Apreciază

  27. […] VIDEO: Cum se „boteaza” fratii protestanti ai IPS SERAFIM JOANTA … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.