SACCSIV – blog ortodox

Ancheta Bisericii Catolice a scos la iveală 475 de cazuri de pedofilie

Posted in pedofilie by saccsiv on septembrie 11, 2010

   Citez din articolul Belgia. Ancheta Bisericii Catolice a scos la iveală 475 de cazuri de pedofilie:

   O comisie de anchetă formată cu sprijinul Bisericii Catolice din Belgia a publicat, vineri, un raport prin care a dezvăluit existenţa a aproape 500 de cazuri de abuz sexual asupra minorilor, în care sunt implicaţi preoţi şi alţi membri ai clerului, informează AFP. Raportul menţionează şi 13 cazuri de suicid în rândul victimelor şi şase tentative.

   Comisia în cauză a anunţat că a primit 475 de plângeri, în prima jumătate a anului curent, de la presupuse victime sau familiile acestora.

   Majoritatea plângerilor aveau legătură cu acuzaţiile de abuzuri sexuale comise în perioada1950-1980 de preoţi catolici sau de profesori.

   Raportul de 200 de pagini conţine mărturiile a 124 de victime anonime care dezvăluie că abuzul începea, în general, la vârsta de 12 ani, deşi 24 dintre acestea aveau vârste cuprinse între 2 şi 7 ani.

   Dintre victime, două treimi sunt de sex masculin.

   Comisia a anunţat că a primit mare parte din mărturii după demisia forţată din aprilie a episcopului de Bruges, Roger Vangheluwe (foto), care a recunoscut că şi-a abuzat sexual nepotul între 1973 şi 1986.

   Victimele merită „o Biserică fără teama să îşi confrunte propria vulnerabilitate, să o recunoască, să coopereze pentru a găsi răspunsuri drepte”, a fost concluzia membrilor comisiei.

   Cititi va rog si:

Scandal homosexual la Vatican

VATICANUL este forţat să se apere impotriva cazurilor de ABUZ SEXUAL

VIDEO: Un preot catolic homosexual spune ca 98% din preoţii pe care îi cunoaşte sunt gay

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 11, 2010 at 6:09 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Amortek said, on septembrie 11, 2010 at 8:57 am

    Mda…e adevarat….la catolici se intampla multe, dar sincer sa fiu , nu stiu daca asta e problema noastra, adica sa- i ponegrim pe apuseni pt ceea ce fac, e problema lor, cred ca noi -ca niste crestini ortodocsi ce suntem- ar trebui sa ne vedem de ale noastre si sa nu incercam sa demonstram cat de pacatosi sunt altii fata de noi, pentru ca nici noi nu suntem departe…
    Ce importanta are ce fac ei? Noi ce facem? mai nimic.
    Daca ati fi postat o rugaciune in loc de articolul asta mai de folos le-ar fi cititorilor onine.
    E adevarat ce se intampla la catolici, dar e cam exagerata statististica.
    Sa nu uitam ca in Italia autoritatile nu ne-au raspuns cu aceiasi moneda si ne-au dat biserici unde sa slujim. De exemplu in flaminia regnano, autoritatile au dat pt 300 de ani ortodocsilor romani o biserica din secolul 7 cu legatura l catacombele romane…etc

    PS: nu credeti ca e prea exagerat RAZBOIUL dintre Crestin Ortodox si voi? cred ca ar trebui sa ne mai iertam unii pe altii si sa ne suportam, pentru ca atat voi cat si Crestin Ortodox aveti informatii pretioase si faceti un lucru bun pentru blogosfera si cititorii online. Ocolaborare intre Apologeticum, saccsiv si crestin ortodox ar echilibra lucrurile.

    Sper sa nu fiu inteles gresit si sper sa nu fiu etichetat ca filo-catolic
    si iertati-ma

    cu dragoste fratesca
    Vasile http://www.amortek.wordpress.com

    Apreciază

  3. Aurora said, on septembrie 11, 2010 at 7:37 pm

    Cred ca a fost o greseala cand preotii ortodocsi au acceptat sa slujeasca cu schimbul in lacasele lor de cult. Ce sa caute un preot ortodox sa slujeasca intr-o biserica catolica ? mai bine slujea intr-un spatiu improvizat, dar in niciun caz intr-o biserica catolica pt. ca asta i-a obligat sa se poarte cu ei ca si cu niste parteneri egali in cele duhovnicesti, ceea ce gresit pt. ca ei sunt eretici si schismatici. Este ca atunci cand cineva pe care nu-l stimezi si nu te asociezi cu el, iti face o concesie mare. Atunci tu nu te simti obligat sa-i arati simpatie ? Caci ii esti dator. Eu prefer sa se faca liturghia in aer liber decat in bisericeile lor papiste.

    Apreciază

    • Amortek said, on septembrie 11, 2010 at 8:05 pm

      Sunt de acord cu dumneavoastră, dar daca o sa-mi recititi primul comentariu o sa vedeti ca am specificat faptul ca biserica respectiva e din sec VII, pe vremea aia crestinatatea era una (oficial-istoric vorbind) chiar daca -in realitate- ruptura primise contur cu multe secole inainte de 1054. In Italia am cunoscut o familie care acuma e ortodoxa, dar inainte erau catolici…asta denota ca se poate face un fel de misiune si printre ei -daca pot spune asa- pt ca nu-s vinovate generatiile de acum pt ce au facut strabunii lor in sec XI. Exista si la ei destui care acuza anatema data in sec 11 de catre Biserica lor, ei numescactul de anatematizare „anatema lui Humbert” și multi istorici italieni il condamna pe acel cardinal ticnit…in fine… trebuie precizat faptul ca acei preoti din italia slujesc comunitatilor de romani ortodocsi…fac misiune…iar bisericile nu le putem numi papiste din moment ce apartin ortodocsilor si slujesc ortodocsi in ele.
      Părerea mea personala e ca nu trebuie sa avem o atitudine belicoasa fata de apuseni,poate ca mai multa iubire si fratietate ne-ar apropia si poate asa am reusi si noi sa-i facem pe ei sa renunte parerile lor eretice, cele 4 puncte florentine etc…sper sa nu intelegeti calea compromisului din ce am spus…ci fratietate
      iertare si o seara binecuvantata

      Apreciază

  4. clement said, on septembrie 11, 2010 at 10:38 pm

    Comitetul pentru etica s-a pronuntat astazi in legatura cu cea mai spinoasa problema a clerului catolic, casatoria preotilor.
    Punctul lor de vedere este ca fiecare, personal sa aleaga una din cele doua cai, a celibatului sau a casatoriei.
    Vor fi dezbateri importante, cunoscuta fiind opozitia papalitatii.
    In cazul punctual, o deosebita gravitate o are faptul ca in urma cercetarilor s-au dasit documente din Dosarele nepublicate, cu fetitele martirizate, Julie si Melissa,dupa dezhumare si inregistrari cu ororile la care au fost supuse.
    Ce puteau cauta asemenea documente intr-o dioceza?
    Cu adevarat trebuie sa isi faca in profunzime curatenie in constiinta si doctrina.
    Doamne ajuta, caci indreptarea sta tot in Puterea Sfintei Treimi.

    Apreciază

  5. ines said, on septembrie 12, 2010 at 3:29 am

    Prima spovedanie moderna la biserica catolica.Atentie,nu e real…dar totul e posibil cu tehnologia asta…Sunt in stare sa inlocuiasca si preotii cu ea.Din ciclul sa mai si radem.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.