SACCSIV – blog ortodox

Naucitor: RAZBOI INTRU CUVANT considera ca ANTIHRISTUL va fi un OPONENT AL CIPURILOR

Posted in antihrist, CIPURI, RAZBOI INTRU CUVANT by saccsiv on septembrie 8, 2010

   Bomba e spre finalul acestui articol. Pana atunci, Iata ce spun cei de la razboi intru cuvant pe blogul lor:

@ Romeo:

Sa ne arati unde a vorbit Cuviosul Paisie despre acceptarea cardurilor si a buletinului biometric. Suntem dezinformati sau dezinformam? Despre ce a vorbit Cuviosul si cum este manipulat acum…. cred ca plange si in Rai, ca nu pot sa zic ca se intoarce in mormant.

Si de ce ar fi riscant, la o adica, sa fie contrazis (desi nici nu e cazul, macar, dar trebuie sa discutam si ca principiu)? Pe acest subiect, si intre sfinti parerile nu au concordat mereu, si e bine de stiut asta si nu de mitraliat pe cei care au pus problema diferit si de venerat numai pe unii. Cuviosul Paisie a avut si afirmatii milenariste (am aratat deja asta), dar pentru niste greseli ale sale (pe care nu a avut pretentia sa le numeasca profetii sau viziuni!) nu inseamna ca este mai putin sfant. Asta poate ca sa ne invatam sa nu mai credem in infailibilitatea papala a unuia sau a altuia dintre sfinti chiar, luati separat, ci in sobornicitatea cugetului Bisericii. Si ca sa ne invatam sa nu mai asteptam mereu sa ne bazam pe o autoritate exterioara, sa primim totul mura-n gura, in loc sa cautam si noi insine sa ne intemeiem o viata duhovniceasca bazata pe pocainta, si pe experienta relatiei vii cu Dumnezeu, inclusiv prin rugaciune si prin spovedanie. Niciun sfant nu ne poate scuti de raspunderea proprie, de datoria de a dobandi PE CONT PROPRIU harul Duhului Sfant, dreapta socoteala si tot ceea ce ne este de folos.

Ce vom face si cum vom distinge atunci cand se vor insela si “cei alesi”, asa cum este profetit? Ce criterii vom avea, daca noi tot asteptam mereu solutii miraculoase si raspunsuri “mecanice” din afara, de la autoritati duhovnicesti, care mai sunt si filtrate, unele dintre ele, de unii “ucenici”? Si e clar ca niciun sfant nu se poate interpune peste cugetul Sfintilor Parinti… Iar ca sunt vremurile din urma, noi am vedea ca semn si faptul ca exista, mai mult ca niciodata, o lipsa de unitate in Ortodoxie si, mai ales, o lipsa de vointa in a se aduna acesti duhovnici, impreuna si cu arhiereii cu adevarat binecredinciosi, ca sa poata sa aiba o pozitie comuna, sa faca un “sinod” si sa vada cine se insala si cine nu. Ca si Sfantul Apostol Petru s-a inselat si a avut nevoie de indreptare de la Sfantul Apostol Pavel cand “nu mai calca drept”. Si asta era dupa Cincizecime! Marele Petru! Asa ca…. De ce nu se cauta a se face un fel de sobor? Asta da, ar fi o tema de rugaciune colectiva, nu credeti?

Totul a pornit de la faptul ca NU AM PRIMIT urmatoarele:
– a spune ca primirea actelor cu cip este lepadare si pierderea harului preotiei sau de botez
– a face din opozitia fata de actele cu cip inceputul, mijlocul si scopul vietii crestine (adica a provoca oamenilor obsesii si psihoze)
– a indemna oamenii sa moara cu zile si sa provoace inutil autoritatile, punandu-i sa isi vanda bunurile, casa, sa iasa din sistem, sa refuze ingrijirea medicala, sa scoata copii de la scoala, sa se retraga aiurea (nici macar la sate), in munti si pesteri.

Acum, sa aruncam o privire mai atenta:

Exista unii care au deraiat cu totul si afirma ca primirea actelor cu cip, asa cum sunt ele acum, este lepadare si pierdere a harului. Acest lucru este absurd, de vreme ce actele nici macar nu contin codul 666 si nu sunt insotite de vreo conditionare in credinta.

Exista ceilalti care, mai subtili, ar zice ca totusi nu e lepadare, insa faptul ca sunt primite te face complice la jocul diavolului si, prin acceptarea numarului de identificare, iti altereaza cumva identitatea de persoana. Trebuie sa intelegem insa un lucru – tiranii si imperiile strivitoare au folosit intotdeauna metode de control si inginerie sociala. Recenzarea si inscrierea au fost folosite inca din antichitate, din timpurile biblice. Ele nu sunt neutre in sine, ci reprezinta un aspect al robiei in care s-a aflat omul. Dar niciodata nu au a fost cazul ca prin supunerea fata de ele sa fie vorba de complicitate. Mantuitorul, alaturi de dreptul Iosif si Maica Sa au mers special pentru a fi numarati si inscrisi in scriptele lui Cezar. Oare facea aceasta Cezar de dragul numaratului? Sau pentru a isi supune mai bine populatiile de sub stapanirea lui? Evident ca pentru a isi supune mai bine populatiile stapanirii lui, una idolatra si cu accente tiranice.

Vedem si din alte exemple din Vechiul Testament ca se practica recenzarea si inscrierea. Exista insa un moment in care acestea sunt respinse – in momentul in care sunt insotite de un SANTAJ explicit care lasa supusilor de ales: ori se leapada de credinta parintilor ori isi pierd viata. Asadar, nimic pe ascuns, nimic neclar – ori credinta, ori viata. Si in Apocalipsa se profeteste aceeasi situatie: exista un SANTAJ explicit, care consta in: a il primi pe antihrist sau a iti pierde viata. Acolo nu vei avea loc de intors. Asa arata si profetiile, asa arata si Scripturile.

Aceste realitati sunt valabile si pentru timpurile moderne. Trebuie sa se stie, de pilda, ca rostul introducerii buletinelor de identitate in URSS a fost legat de practicarea ingineriei sociale si a terorii. O spune insusi Alexandr Soljenitin in Arhipelagul Gulag. Asadar, gandul introducerii acestor buletine este de-a dreptul diavolesc. Iar insemnele de pe el masonice, comuniste, ateiste etc. A privat insa primirea acestor buletine comuniste pe cineva de har? Evident ca nu. Ar fi o hula adusa impotriva Duhului Sfant care a lucrat prin atatia martiri si marturisitori ai Gulagului, printre care se numara si Soljenitin, sa afirme asa ceva. Si ghiciti ce, niciunul dintre ei nu a murit pentru buletin, ci atunci cand a fost pus in fata unei alegeri capitale: ori Hristos si inchisoarea/moartea/tortura, ori viata libera dar lepadarea de Dumnezeu. In privinta numarului asociat numelui de botez, aici este si mai simplu: in lagare prizonierii nu erau strigati si identificati dupa nume, ci dupa numar. Nu a lipsit insa pe nimeni acest lucru de harul botezului si de propria integritate a constiintei. Si numarul asociat persoanei, pentru identificarea sa, este practicat demult, pe scara larga, pe plan mondial (nu peste tot inca). Nu a lipsit insa pe nicio persoana acest numar de libertatea vointei si de vocea constiintei.

Asadar, nu putem spune ca primirea unor acte de identitate ne face complici la sistemul antihristic. Altceva ne face complici: aderarea la ideologia antihristica, la valorile antihristice, la filosofia antihristica. De aceea ne opunem noilor acte de identitate cu cip/biometrice, nu pentru ca ar fi ceva in sine, ci pentru ca fac parte dintr-o ideologie a supravegherii si a controlului total, a robiei. Insa aceasta opunere trebuie dusa cu dreapta socoteala, cu discernamant, nu prin extremismele descrise de noi mai sus. Si nu doar pentru ca acele conceptii sunt deraiate complet, ci si pentru ca antihristul va face un joc si mai periculos decat credem noi.

Asa va fi si cu antihristul! El va veni ca un lider care promite eliberarea! Oare chiar crede cineva ca antihristul va aparea asa, zicand am venit sa va pun cipul, prostilor? Nu, el va veni cu un mesaj exact pe dos: am venit sa va eliberez de tiranie, de lagare, de totalitarism. Si omenirea il va crede si il va urma, asa spune Apocalipsa! Si atunci va pune, intr-o forma neasteptata, pecetea pe cei care il vor urma! Da, desigur, este evident ca noile acte cu cip premerg pecetii. Insa este la fel de sigur, avand in vedere precedentul istoric si lucrarea de amagire cu care va veni antihristul, ca el va poza intr-un oponent al lor, chipurile, sau al formei pe care o are aplicarea lor in acest moment. De aceea e absolut necesar sa nu credem ca ne-am lamurit cu privire la forma pe care o va lua pecetluirea si cu privire la frontul pe care va aparea antihrist. Macar atata sa fi invatat din Scripturi, ca el va aparea de unde nu se asteapta nimeni, si va spune lucruri care vor mira pe toti. Doar cei care vor fi dobandit duhul pocaintei adevarate si harul dumnezeiesc nu se vor lasa inselati.

   Iata si ce scrie comentatorul el la articolul Intrebari la care cei de la RAZBOI INTRU CUVANT TREBUIE SA RASPUNDA:

lepadarea de Hristos nu are neaparat nevoie de un cip,de mijloce superperformante ,se poate lepada crestinul si scriind pe o hartie simpla,pe o piatra cu un silex,ori simplu marturisind doar cu cuvantul lepadarea sau nici macar atata ci doar adoptand-o asumat in sine si comportandu-se in consecinta;daca face una din acestea harul Duhului Sfant l-a parasit complet.
Dar iata ca in Apoclaipsa Sf Ioan ne previne si de existenta introdusa cu viclesug a unei “peceti” cu care fiara ii va sili pe toti sa se insemneze,ne da detalii despre ea , ne-o descrie/talcuieste/anunta ca fiind 666,”numar de om” si ca e in legatura cu posibilitatea de a “putea vinde sau cumpara” adica a-si procura mijloacele de subzistenta materiale obligatorii supravietuirii.De ce era nevoie de descrierea cu atatea detalii a pecetii daca simpla lepadare era suficienta sa-l desparta pe om de Dumnezeu?
Viclesugul acestei peceti a gasit de cuviinta Duful Sfant sa ni-l anunte cu un motiv intemeiat ,nu doar pentru descrierea fara rost a unui aspect al “peisajului” vremurilor lui Anticrist.
Viclesugul ei conta in aceea ca face alegerea lepadarii de Hristos IREVERSIBILA;prin ce mijloace ne ramane noua celor din traitori in aceste vremuri sa discernem;de aceea si insista Sf Ioan ca NU TREBUIE luata !
Daca in vremea sfantului Vasile cel Mare citim din viata sfantului despre crestinul care se lepadase de Hristos scriind un zapis cu sangele lui si dandu-l diavolului;intelegem din cele ce s-au intamplat ca ulterior acel crestin si daca s-a POCAIT si a ales sa se intoarca la demnitatea lui de rob al lui Hristos NU PUTEA SA REVINA SINGUR la aceasta si a fost nevoie de interventia unui SFANT VASILE CEL MARE ca sa-l SILEASCA pe diavol sa returneze zapisul in mod miraculos ca sa dezlege legatura lepadarii acelui crestin;adica zapisul era “pecetea diavolului” de care a fost nevoie sa fie debarasat OBLIGATORIU ca sa fie reprimit la Hristos crestinul lepadat.
Pecetea fiarei de care ne previne Sf Ioan insa va avea “calitatea” nu numai de a marturisi lepadarea purtatorului ei ,ci si de a face lepadarea IREVERSIBILA.
Acum ca am fost preveniti de GRAVITATEA pecetii;ca sfintii nostrii parinti mai noi,contemporani lucrarii viclene de pregatire a “formei si bazei materiale” ca sa zic asa a imparatiei lui Anticrist ,ne-au prevenit despre ce sistem este vorba___si ma gandesc aici de exemlu la Parintele Paisie Aghioritul care cu MULT inainte de aratarea in lume a sistemului viclean al monitorizarii tip schenghen ne-a spus ce-i cu el si unde va conduce;noi astazi vazand ca a avut dreptate(de fapt Duhul Sfant ne-a descoperit noua orbilor de pe urma si prin el aratarea sistemului fiarei)ne comportam fara respect RASTALMACIND cuvintele lui;acuzandu-l de hiliasm si alte “subtilitati” ale ratiunii unora inca intunecate de pacat.
Pecetea nu va putea fi implementata FARA PASII PRELIMINARI si acum stim care si anume aceia ai actelor cu cip.Si unii din noi stau astazi si “justifica” fariseic ca scolasticii cu “argumente subtile si diabace” dupa mintea slaba care sunt gradele lepadarii si care din ele mai sunt eventual reversibile;si analizam cuvintele parintilor daruiti de Dumnezeu cu clarviziune si intelepciune duhovniceasca asa cum pazeau si fariseii cuvintele lui Hristos ca sa le rastalmaceasca pentru ca nu “incap” in vasul mintii unora.

   Comentariu saccsiv:

   Pentru a va lamuri la ce anume se referea Parintele Paisie Aghioratul si daca au sau nu dreptate razboinicii in ceea ce-l priveste, citit va rog:

Parintele PAISIE AGHIORATUL despre 666, cartele electronice, buletine electronice

   Dupa cum puteti constata, razboinicii au scris mult in materialul de mai sus despre dictaturi de-a lungul vremii. Pai, sa ne intelegem: bat vremurile apocaliptice la usi sau nu bat? 

   Spun ei la un moment dat:  

   Asa va fi si cu antihristul! El va veni ca un lider care promite eliberarea! am venit sa va eliberez de tiranie, de lagare, de totalitarism.

   Consider ca zic bine ei aici. Asta spun si eu demult si des si de aceea am si scris articolul:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

   Din nefericire, mai departe gresesc grav in aproape tot ceea ce zic in comentariile ce le-am postat mai sus. Si asta datorita mandriei uriase pe care o au. Probabil ei insisi si-au zis despre ei (sau altcineva le-a zis) ca ar fi mari rugatori, mari traitori si ca atare si mari descoperitori … Aceasta efectiv sare in ochi in majoritatea comentariilor lor pe aceasta tema si de aceea si repeta intr-una ca cei ce indeamna sa nu fie luate actele cu cip, n-ar avea nici o treaba cu biserica …

   Din cauza acestei mandrii ca ei ar fi miezul, au ajuns in inselare. De aceea au ajuns sa spuna:

   Asta poate ca sa ne invatam sa nu mai credem in infailibilitatea papala a unuia sau a altuia dintre sfinti chiar, luati separat, ci in sobornicitatea cugetului Bisericii. Si ca sa ne invatam sa nu mai asteptam mereu sa ne bazam pe o autoritate exterioara, sa primim totul mura-n gura, in loc sa cautam si noi insine sa ne intemeiem o viata duhovniceasca bazata pe pocainta, si pe experienta relatiei vii cu Dumnezeu, inclusiv prin rugaciune si prin spovedanie. Niciun sfant nu ne poate scuti de raspunderea proprie, de datoria de a dobandi PE CONT PROPRIU harul Duhului Sfant, dreapta socoteala si tot ceea ce ne este de folos.

   Adica, dupa mintea lor, Parintele Paisie Aghioratul ori nu vorbeste despre ceea ce se intampla acum in jurul nostru ori eventual bate campii. De aceea nici nu fac ascultare de marii duhovnici ce indeamna sa nu luam nici un act cu cip:

VIDEO – Mari duhovnici despre actele cu cip: “NU LE LUATI!”. Daca de STALPII ORTODOXIEI nu ascultam, de cine atunci sa ascultam?

VIDEO (si transriptul): Parintele ADRIAN FAGETEANU despre ACTELE CU CIP. Inregistrare din AUGUST 2010!!! Nu indeamna doar SA NU LE LUAM, spune lucruri chiar cu mult mai grave …

   Mai mult, de aceea se si straduie sa-i faca (impreuna cu parintele Mihail Stanciu) sa se suceasca:

VIDEO (si transcriptul): Parintele ARSENIE PAPACIOC de vorba cu Parintelui Mihail Stanciu pe tema ACTELOR CU CIP. Parintele Arsenie: MIROASE A 666. Parintele Mihail insista ca Parintele IUSTIN PARVU se afla la limita EREZIEI … Strategia celor de la RAZBOI INTRU CUVANT: agitarea BAU BAU-ului schismei

   De ce zic ei totusi ca se incred in cugetului Bisericii? Deoarece stiu ca majoritatea preotilor si a ierarhilor gandesc ca ei (sau si mai rau, in sensul ca daca ar putea si-ar lua si cate doua randuri de astfel de acte). Si e firesc, caci vremurile apocaliptice bat la usi si stim clar din profetii ca majoritatea preotilor se vor clatina sau vor cadea. Si atunci razboinicii ce fac? Incearca sa-i indeparteze pe cititori de parinti precum Iustin Parvu si sa-i indrume se cei multi si politic corecti:

Un examen numit BULETINUL CU CIP. Oricum va fi jale pe pamant la anul, de ce oare se indarjesc unii sa ne indemne sa-l luam?

   Mai scriu ei:

   Ce vom face si cum vom distinge atunci cand se vor insela si “cei alesi”, asa cum este profetit? Ce criterii vom avea, daca noi tot asteptam mereu solutii miraculoase si raspunsuri “mecanice” din afara, de la autoritati duhovnicesti, care mai sunt si filtrate, unele dintre ele, de unii “ucenici”?

   Cum vom face? Pai sub nici o forma dupa cum invata ei. Iata ce ne spune o profetie:

   „în timpul punerii coroanei se va citi Simbolul Credinţei – Crezul -, dar el nu va permite ca acesta să fie citit corect, iar acolo unde vor fi scrise cuvintele „şi întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu el se va lepăda de acestea şi se va recunoaşte doar pe sine. La încoronare, antihristul va avea mănuşi pe mâini, iar când le va da jos ca să-şi facă Sfânta Cruce, Patriarhul va observa că el în loc de unghii are gheare şi aceasta îi va întări bănuiala sa că acesta este antihristul. Atunci Patriarhul va exclama: „Acesta este antihristul” pentru care Patriarhul va fi omorât.”

   Cititi va rog mai multe la:

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

   Asadar, despre ce vorbim? Ce ne tot impaunam ca am fi ceva, cand de fapt nu suntem decat niste scame in vant? Nu ascultam de ceea ce ne spun stalpii, ca suntem noi miezu”. Noi nu ne pregatim de pe acum, ca cica vom stii atunci, ca suntem noi mari rugatori. Ne-o spun clar profetiile, ca va fi inselare cumplita, noi insa n-avem nici o treaba … 

   Mai zic razboinicii:

NU AM PRIMIT urmatoarele:
– a spune ca primirea actelor cu cip este lepadare si pierderea harului preotiei sau de botez
– a face din opozitia fata de actele cu cip inceputul, mijlocul si scopul vietii crestine (adica a provoca oamenilor obsesii si psihoze)
– a indemna oamenii sa moara cu zile si sa provoace inutil autoritatile, punandu-i sa isi vanda bunurile, casa, sa iasa din sistem, sa refuze ingrijirea medicala, sa scoata copii de la scoala, sa se retraga aiurea (nici macar la sate), in munti si pesteri.

   Dupa cum vedeti, ei stiu sigur ca actele n-au nici o treaba cu lepadarea (de aceea au si insirat mai sus un istoric al dictaturilor). Dar cum de stiu? Au avut vreo vedenie, ceva?

   Noi, cei ce indemnam sa nu fie luate, nu spunem ca e vorba de lepadarea finala. Ci poate doar cativa. Restul ne punem intrebari si n-avem raspunsuri sigure sau la unison. Unii spun ca mai este un pas, altii ca este un inceput de lepadare. Parerea mea o gasiti la:

Importanta NUMELUI si raul ce-l reprezinta alipirea numelor de cate un NUMAR UNIC al sistemului antihristic

   Un lucru stim insa clar: actele put a 666. Si daca put, nu ne bagam capul in oala si nici nu mancam, ca sa nu dam in alte alea.

   Pe de alta parte, majoritatea dintre cei ce indeamna sa nu le luam, nu fac din aceasta opozitie: “inceputul, mijlocul si scopul vietii crestine. Asta e o scorneala a razboinicilor, fara absolut nici un fundament.

   De ce anume a indemna sa nu fie luate noile acte, inseamna a provoca oamenilor obsesii si psihoze? Observati va rog ca aceeasi idee o au si multi dintre cei ce ne ataca atunci cand prezentam informatii despre SISTEM …

   Zic ei, asadar, ca nu sunt de acord cu:

–          a indemna oamenii sa moara cu zile si sa provoace inutil autoritatile, punandu-i sa isi vanda bunurile, casa, sa iasa din sistem, sa refuze ingrijirea medicala, sa scoata copii de la scoala, sa se retraga aiurea (nici macar la sate), in munti si pesteri.

   Pai, a refuza actele, intr-un final, cam asta inseamna … Desi nu neaparat toate la un loc si sigur nu dintr-o data. Asta e, insa. Asa stau lucrurile.    Deci daca nu accepti actele, accepti consecintele. Daca nu accepti consecintele, atunci nu mai mintii ca nu accepti actele.

   Crestinismul nu e o treaba caldica. Nu poti fi cu fundul in doua luntrii. Nu-L poti fenta pe bunul Dumnezeu. Sa o lalai pe pamant: mai figurand la biserica duminica, mai facand o milostenie in limitele rezonabilului, mai vizitand o manastire, mai cititind o rugaciune in functie de timpul disponibil, dar urland cat de traitor esti … Si dupa ce-ai dus-o frumusel pe pamant, sa speri la o binemeritata rasplata: adica un casoi in ceruri. De preferat cat mai mare.

   Crestinismul este extremism. Prin definitie data actualmente acestui cuvant. Recititi tot ceea ce ne citeste preotul duminicile din Sfanta Scritpura. Daca aplicam in viata de zi cu zi doar o mica parte din cele ce le gasim acolo, deja deveniti niste „ciudati” intr-o lume de „normali”. Asadar, ori alb ori negru. Crestinismul n-are nici o legatura cu griul caldicel. Ci cu fiebintele.

   Sigur, noi nu putem, prin puterea noastra, face nimic. Dar trebuie sa ne straduim. Trebuie sa ne straduim sa urcam scara. Si pentru fiecare treapta pe care bunul Dumnezeu vede ca ne chinuim s-o escaladam, El ne trage alte o suta in sus.

   Trebuie sa ne fixam stacheta cat mai sus. Apoi sa ne antrenam sa sarim peste ea. Daca o punem la genunchiul broastei, praful se alege. Cum ne antrenam? Cititi va rog aici:

Comentariul zilei (22.08.2010): Cei ce refuza BULETINELE CU CIP isi pun toata nadejdea in bunul Dumnezeu. A face concesii inseamna a nu avea credinta

    Ca sa intelegem si mai bine care e parerea razboinicilor despre cipuri, sa analizam cateva fraze cheie ale comentariilor lor.

   Asadar, ne zic la inceput ca actele nu sunt insotite de vreo conditionare in credinta.”, adica, „ori credinta, ori viata iar mai apoi ne zic ca  „Oare chiar crede cineva ca antihristul va aparea asa, zicand am venit sa va pun cipul, prostilor?”, „el va poza intr-un oponent al lor sau al formei pe care o are aplicarea lor in acest moment”.

   Si „actele nici macar nu contin codul 666”, iar mai apoi ne zic ca „Si atunci va pune, intr-o forma neasteptata, pecetea pe cei care il vor urma!

   Altfel spus, razboinicii considera ca actele cu cip nu au nici o treaba cu semnul fiarei. Ele nu sunt decat etape spre crearea unei tinte impotriva careia se va lupta chiar antihristul. Care antihrist, va veni mai apoi cu un cu totul alt semn …

   In viziunea razboinicilor, actele sunt doar o componenta a unei forme de dictatura, de tipul celor ce le-au insirat ei mai sus. O dictatura ca toate dictaturile din istoria umanitatii …

   Tare. Pai, dupa ce au debitat aceasta teorie, e firesc sa ne atace furibund pe noi cei ce indemnam sa nu fie luate actele cu cip. Caci, nu-i asa, o lupta anti cip va duce si antihristul.

   Asadar, SISTEMUL s-a straduit sa construiasca o mega structura, doar pentru a-i oferi un front de lupta antihristului …

   Fratilor, trebuie sa intelegem ca nu vorbim doar de un pasaport sau un buletin ce va avea un grante de siliciu pe el. Sunt multe legate intre ele, iar acestea nu sunt decat niste piese dintr-un urias puzzzle. Sincer sa fiu, nu-mi vine acum sa explic. Cat de mult m-as stradui sa fiu concis, ar insemna sa ma lungesc pe multe pagini. Si chiar parca nici chef nu mai am s-o iau ca si de la zero, sa le explic razboincilor si celor ce mai adera la teoria asta, ca este fundamental gresita. Am scris enorm in acest blog despre SISTEM: cum functioneaza, cine il conduce, ce urmareste. Daca unii l-au citit dar nu inteleg, asta e. E obositor sa comprim sutele de articole intr-unul singur si pana la urma ca sa ce?

   Pana la urma, cel mai important este sa ne rugam.

   Doamne ajuta!

141 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 7:10 am

    @el:

    Ati spus:

    ,,Pecetea insa e o “taina” sa zicem asa, care era practic mai greu de inteles pentru crestinii de pana azi pentru ca fiind MATERIALA ea e legata de oarecare dezvoltare a stiintei(intelepciunii viclene alcatuirii ei)”.

    Sfantul SERAFIM ROSE, atunci cand aminteste de ceea ce apostolul Pavel numea ,,taina faradelegii”, spune ca se numeste ,,taina” deoarece este ceva ce nu este descoperit pe deplin in aceasta lume: ESTE CEVA CE VINE DIN CEALALTA LUME.

    Iata citatul:

    ,,Iar taina dreptei credinte (I Tim. 3, 16) reprezinta intreaga istorie a modului cum Hristos a venit din ceruri voind sa ne mantuiasca. TAINA FARADELEGII este opusul: este un fel de taina ce vine din IAD, care intra CU FORTA in aceasta lume incercand sa o schimbe. De aceea, taina faradelegii sau ANARHIA este pregatita pentru venirea omului nelegiuirii, care este Antihrist.”

    (Serafim Rose, Semnele sfarsitului lumii, Ed. Egumenita, 2004, pp. 63-64)

    Deci taina faradelegii este ceva ASCUNS ochilor multimii.
    Doar nu o sa se spuna clar: da, actele cu cip contin 666.

    DE ACEEA, TREBUIE SA-I ASCULTAM PE MARII DUHOVNICI!!!

    (Parintele Iustin Parvu, parintele Arsenie Papacioc, parintele Adrian Fageteanu)

    Apreciază

    • el said, on septembrie 9, 2010 at 11:05 am

      @iustin

      exact,sunt perfect de acord!
      Voiam numai, neabordand si aspectul semificatiei ei duhovnicesti de care sigur ca nu poate fi despartita,sa atentionez/nuantez ca PECETEA e si semn material si ca cipurile(in acte,corp)sau ceva asemanator ca proprietati ar putea face aceasta functie.
      In rest sunt de acord cu ce a spus P.Arsenie si cred ca luarea actelor cu cip este o tradare ,o forma de lepadare si cadere din har chiar daca nu exact acelea aduse de pecetluirea finala in corp cum e ea descrisa in Apocalipsa.
      Doamne ajuta.

      Apreciază

  2. Aurora said, on septembrie 9, 2010 at 7:16 am

    Frate Fanu,
    Te rog sa ma ierti, nu am vrut sa te ranesc. Daca primesti scuzele mele, vei mai scrie pe acest blog .Esti un comentator valoros, de aceea am spus am ca pretentii de la d-ta. Si daca aceea e poza reala, pot spun ca ai un chip simpatic. Dar nu despre asta e vorba, ci de faptul ca nu ajungem sa fuzionam, ci fiecare are pareri si pareri si asta nu ne mantuie. MA BUCUR CA NU ACCEPTI ACTELE CU CIP, e foarte bine ca ai o pozitie ferma, dar trebuie sa ne delimitam de cei care joaca la doua capete, caci seamana confuzie ; stii la ce blog ma refer. „Fericit barbatul care n-a umblat in sfatul necredinciosilor”, nu stiu daca am citat corect, ideea este sa ne ferim de amagiri, indiferent de unde ar veni ele, chiar si de la ingeri luminosi. Recunosc ca ma mai manii uneori, dar intentia mea nu a fost de a rani pe cineva, ci de a trezi. Dumnezeu sa ne dea rabdare si intelepciune !

    Apreciază

    • fanu said, on septembrie 9, 2010 at 12:37 pm

      spuneam că mă mâhneşte în parte duritatea cuvintelor dumneavoastră iar în parte că cei care se contrazic nu pot să se întâlnească sub medierea părinţilor Bisericii şi clarificam poziţia mea cu privire la biometrice.

      mă bucur nespus că am aflat o fantă ca să mi pot prelungi vechiul buletin pentru încă 10 ani

      DAR

      nu ştiu ce voi face în cazul cardurilor de sănătate. pe mine mă lezează mult faptul că ăştia ne impun partea asta tehnologică aşa fără ca noi să avem măcar un referendum, ne impun c aşa vor ei. asta nu mi place deloc. iar dacă la buletin am rezolvat o pe 10 ani la cardul de sănătate care cică mi l bagă pe gât prin poştă nu cred că mai este ieşire fiindcă se pare că nu mai trebuie să ai carte de muncă pentru a l avea acest card – încă nu am informaţii clare – DAR mi se pare ciudată graba asta cu care se vrea e România aceasta înainte de toată ieuropa lor…

      Nu este vorba de scuze nici nu se pune problema de aşa ceva. Mulţumesc pentru aprecieri în privinţa comentariilor mele esenţialmente sincere şi cu speranţă căutării şi aflării adevărurilor.

      Sincer vă spun că sunt autonom. Nu mă bag în conflicte cu fraţii de credinţă.Am ce am cu sectarii care vor o Românie protestantă. Nu ţin partea nimănui. Eu vin, citesc şi dacă am ceva de scris scriu dacă nu fac altceva.

      Amu, cu trezirea este după cum am mai spus, ţine de conştiinţa fiecăruia. Şi oricum cine a mai pus mâna pe romanul 1984 cel puţin cred că judecă altfel aspectele şi înţelege vremurile pe cre treptat ni le pregătesc ăştia.

      Sunt puţin egoist oare dacă spun că nu mi pasă de cei care sunt de un calm irezisibil la conceptul de big brother atâta vreme cât li se spune despre aşa ceva. Datoria fiecăruia este să informeze iar cine aude bine cine nu este fix problema lui proprie şi personală.

      Spuneam că mă retrag fiindcă îmi caut job, ceea ce presupune travaliu de reflexie cam dur dat fiind vremile. Se pare că de când scriu naţionalist, de când am în cv faptul că sunt creştin ortodox practicant, sau de când mai postez antisistem or anti masonierie unii se sperie sau mă iau nebun;
      ŞI mai mult, am nevoie de Biserică de multă rugăciune, de prezenţa la duhovnic care îi la ceva km de ţinutul Haţegului unde am revenit, după ce am fost prin Cluj şi Iaşi o vreme îndelungată.
      ŞI no, nu mi place să văd ceartă, atâta tot.
      O las mai lejer.
      Doamne, Ajută!

      Apreciază

  3. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 7:27 am

    Un semn foarte clar al apropierii sfarsitului este, dupa parerea Sfantului Serafim Rose, dramatizarea pe scena a lui Iisus Hristos.

    Iata citatul:

    ,,Exista totusi un semn care mi se pare foarte sugestiv pentru vremurile in care traim: acela ce ni-L prezinta pe Hristos pe SCENA. Inainte vreme nu se ingaduia cu nici un chip ca Hristos sa fie in vreun fel dramatizat pe scena, deoarece un actor nu poate decat sa-si ofere propria interpretare (strict) omeneasca, iar HRISTOS ESTE DUMNEZEU. Poate ca in Ortodoxie nu exista un canon precis in acest sens, dar intreaga viziune crestin-ortodoxa este impotriva acestei practici; mai mult, pana acum cativa ani, protestantii si catolicii s-ar fi ingrozit la ideea vreunui actor in rolul lui Hristos.
    Acum a devenit un lucru obisnuit, si nu numai in contexte religioase, dar si in contexte aflate departe de taramul religios. GODSPELL, JESUS CHRIST SUPERSTAR si altele: toate acestea nu sunt altceva decat parodii blasfemiatoare ce prezinta publicului un hristos in forma seculara.
    Este deosebit de simptomatic pentru vremurile noastre deoarece prezinta chiar si celor necredinciosi o oarecare imagine a lui Hristos, astfel incat, in momentul venirii lui Antihrist, ei vor spune: ,,A, am mai vazut undeva ceva asemanator. Da, el trebuie sa fie.”

    (Serafim Rose, Semnele sfarsitului lumii, Ed. Egumenita, 2004, pp. 35-36)

    Prelegerea a fost tinuta in anul 1980.

    Ce sa mai spunem acum?

    (a se vedea Patimile lui Gibson, sau Ultima ispita a lui Hristos, de exemplu)

    Apreciază

  4. Aurora said, on septembrie 9, 2010 at 7:28 am

    Frate Fanu,
    Referitor la formula de adresare catre mine, „doamna” sau „domnisoara”, fiecare de aici poate sa-mi spuna pe nume, chiar daca am 52 de ani, dar in niciun caz „domnisoara” pt. ca sunt casatorita si am copii trecuti de 30 de ani. Imi place sa ne tutuim pt. ca am impresia ca inlaturam toate barierele impuse de societate. Stiti cum spunea un ganditor francez :”oamenii au inlocuit omenia cu politetea” si cred ca a avut mare dreptate. Sa ne dea Dumnezeu respect si ingaduninta unul fata de altul asa incat fiecare sa doreasca mantuirea celuilalt ! Va imbratisez pe toti !

    Apreciază

    • fanu said, on septembrie 9, 2010 at 12:43 pm

      eu am 33, ierta ţi vă rog dar nu ştiam detaliul vârstei de aceea am încercat să intuiesc cu bun simţ contextul.

      Sunt multe conjuncturi prin care am trecut şi de povestit ar fi multe doar atât pot să vă spun că după ce am trecut prin sectarism, 10 ani am fost neconfesional din dezgust şi din lene spirituală, adică hai şi hui, abia am revenit la ortodoxie şi am de gând să scap de multe himere care s au cuibărit în inima mea, de aceea spun că internetul are şi părţi bune dar şi mănâncă din timpul rugii, smereniei, lecturii Sfintei Scripturi per total din abordarea vieţii precum ne învaţă duhovnicii…

      Voi scrie dar cu pauze, nu mari dar atât cât să mi pot asuma ortodoxia în cel mai fain chip al frumuseţii omului plăcut Lui Dumnezeu.

      Doamne, Ajută!

      Apreciază

  5. spellmaker said, on septembrie 9, 2010 at 7:36 am

    Pana una alta acceptarea actelor cu cip ne face partasi in a aduce raul mai aproape de noi.Este o colaborare cu raul,o acceptare care ne duce si mai aproape de capcana lui.Fiecare este insa liber sa faca dupa cum il taie capul.Consider ca nu trebuie ca vreo fiinta umana sa colaboreze cu raul.Actele cu cip poate ca nu sunt o lepadare, dar sigur prin acceptare ne duc mai aproape de ea.

    Apreciază

    • fane said, on septembrie 9, 2010 at 9:28 am

      de foarte multe ori si in multe privinte , parerile noastre au fost diferite , dar de aceasta data , sunt de acord cu tine .

      Ce vom face sau cum vom proceda la momentul decisiv , consider insa ca tine de relatia noastra strict personala cu Dumnezeu , tine de cat de mult ne dorim sa se implineasca voia Lui si de Harul fiecaruia . A spune ca pentru toti este valabila aceeasi reteta , este un nonsens . A sustine , ACUM , ca nu vom primi , nu are nici o valoare daca la momentul acela , hotarator , nu vom fi ramas la aceeasi decizie , luata in Duhul Domnului si pentru Hristos si slava Lui .

      Putem sti ce va fi maine ? Nu , dar sa ne dorim sa se intample cum va vrea Domnul . Daca maine nu stiu ce va fi , mai are rost sa continui sa-mi fac planuri ? Nu , dar pot sa mai adaug inca o caramida la zidirea pocaintei mele , la zidirea dragostei de semeni , a milosteniei , a smereniei . Am destule de facut pentru ca , fara ele , nici Duhul Domnului nu va fi acolo , atunci cand voi avea nevoie de El .

      Oare toate acestea nu pot fi mult mai frumos spuse , cu cuvintele Blandului Pastor :
      ” Nu vă îngrijiţi de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei. ”

      Doamne , ajuta-ne !

      Apreciază

  6. […] Lucrul e cu atat mai grav cu cat respectivul autor ne-a citat pe larg, exact cu acele afirmatii care ii contraziceau manipularile facute pe seama noastra, deci stia foarte bine ce am scris si care e adevarul. Este vorba de articolul – cu titlul ales deliberat sa socheze din start: Naucitor: RAZBOI INTRU CUVANT considera ca ANTIHRISTUL va fi un OPONENT AL CIPURILOR. […]

    Apreciază

    • el said, on septembrie 10, 2010 at 9:20 am

      @RIC

      sunteti atat de penibili cu „demontarile” voastre ca mie personal imi faceti greata cand afirmati ca niste pseudosupraortodocsi ce va prezentati ca voi nu luati actele cu cip dar de fapt de cateva luni nu faceti decat VICLEANA APOLOGIE PROCIP furnizand argumente care JUSTIFICA cipurile.
      Sa nu credeti ca daca ati capatat caitiva aplaudatori(dintre care unii sunt clar in cautarea de justificari a traiului caldicel)o sa-l pacaliti si pe Hristos cu „subtilitatile” voastre ritoricesti.
      Daca publicarea textelor sfintilor parinti inspirate de Duhul Sfant si lucratoare in sufletele celor ce le citesc (care ar face mai bine sa le citeasca din cartile din care sunt luate si nu de pe bloguri ) a facut sa se rasfranga si asupra voastra din cinstea celor pe care-i citati ;asta NU e meritul vostru ci dimportiva va face datori sa va „ridicati” dupa puterile voastre cu smerenie si frica la cinstea „invatatorilor” citati ;ca sa nu auziti si voi judecata :
      „Iar sluga aceea care a stiut voia stapanului si nu s-a pregatit ,nici n-a facut dupa voia lui,VA FI BATUTA MULT.”
      Si nu uitati si ca „vamesii si desfranatele vor intra in imparatia lui Dumnezeu” inaintea „unora care pareau drepti ,asta inainte sa atacati josnic pe unii (saccisv) si sa-i acuzati de ce l-ati acuzat si sa contabilizati cat „bine” si de cate ori l-ati ajutat voi(ca doar asa v-a invatat Stapanul Hristos sa tineti registre cu binefacerile facute si sa le publicati periodic) aratandu-va „dragostea frateasca”in public.Cu aceastea v-ati aratat fatis masurile duhovnicesti.
      Iar daca va credeti „luminatorii ortodoxiei virtuale” si ati iesit „la lupta”de la care din sfintii parinti iesit sa mustre greselile de invatatura sa zicem ati vazut ca au strigat de pe acoperis pacatele personale ale celui ratacit?
      Cat despre „expertiza” voastra presupusa n-ar fi rau sa meditati si la cuvantul Mantuitorului:
      „In vremea aceea ,raspunzand,Iisus a zis:Te slavesc pe Tine,Parinte ,Doamne al cerului si al pamantului ,caci ai ascuns acestea de cei intelepti si priceputi si le-ai descoperit pruncilor.”

      Apreciază

  7. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 9:40 am

    …Un amanunt:

    De ce tine parintele Arsenie Papacioc sa precizeze cu tot dinadinsul ca ei – preotul Mihail si cei care-l sustin – trebuie sa spuna DOAR ATAT:
    EU NU PRIMESC ASA CEVA!

    Adica ATAT, iar nu sofisme peste sofisme …

    Iata fragmentul din interviu – interviu pentru care le multumim foarte mult! – :

    ,,Parintele Mihail: Si eu am incercat sa-i temperez pe multi care se inspaimanta si care devin la un moment dat foarte agresivi…

    – Parintele Arsenie: Parinte draga, n-ai sa reusesti. Trebuie raspuns: eu nu primesc asa ceva. Atat.”

    Apreciază

  8. Ortodox pe stil vechi said, on septembrie 9, 2010 at 9:52 am

    Sacciv @ incearca sa a-ti gasesti pacea interioara sti nu trebuie sa conteze parerea altora caci Mandria naste ura ,cum am mai zis vorba unui pusnic „Dracul nu se smereste” noi trebuie sa ne ridicam atunci cand cineva te loveste fai bine caci asa ne sfatuie si mantuitorul zicea un rau intentionat caci nu avem abordarea cartilor sfinte oare exemplul Mantuitorului mai trebuie comentat scris e faptic ,scrierile ajuta sa ai ganduri bune dar finalizarea e de la Inima Buna si Smerita .Hai incearca sa nu te mai uiti in ograda vecinului care treaba lui ce face vom avea cu toti o judecata incearca se te focalizezi in ceia ce faci si Sa ne Smerim cu toti cerandune iertare caci e foarte inportanta iertarea daca esti certat cu cineva nu ai sanse de izbanda ann cele bune placute de Dumnezeu .Cearta vine de la Diavol mai bine iartal si cauta-ti pacea cea launtrica acolo e adevaratul razboi ,se poate de fiecare data sa gresim intentia sa fie buna dar finalizarea proasta vati certat de la niste probabilitati hai lasa ce a fost mergi mai departe ,chiar daca ai crede ca nu gresesti noi toti gresim e bine sa ne iertam si sa fim Statornici in Credinta si sa ne Smerim ,avem cel mai mare exemplu cu Insusi Fiul Lui Dumnezeu care sa Smerit pana la Moarte ca sa luam exemplu .Vorbim prea mult de probabilitati dar nu mai dam atentie faptelor ce trebuie sa urmeze Drumul anevoios al mantuitorului.Iartati-ma si Dumnezeu sa ne ierte.

    Apreciază

  9. Ortodox pe stil vechi said, on septembrie 9, 2010 at 9:52 am

    Apreciază

  10. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 10:03 am

    … Deci la fel cu parintele ARSENIE PAPACIOC fac si cei ce scriu pe site-ul acesta.
    Noi nu indemnam pe nimeni in mod special sa nu ia actele cu cip.
    Aici se arata ca ele sunt rele si din punct de vedere al libertatii cetatenesti, si din punct de vedere al libertatii duhovnicesti.
    PANA SI NECRESTINII INCEARCA SA DEMONSTREZE LUCRUL ACESTA!

    Cel putin eu, IUSTIN, spun clar:

    NU LE IAU!

    In rest, Dumnezeu ne-a creat LIBERI, si fiecare va decide pentru el, dupa cum ii dicteaza constiinta!

    Asa ca lasati deoparte incercarile ridicole si NEDIBACE de a asimila ortodocsii care-si asculta MARII DUHOVNICI cu vreo secta pentru ca, vorba parintelui ARSENIE PAPACIOC:

    NU VETI REUSI, PENTRU CA MINTITI!

    Milioanele de oameni care au fost la manastirile marilor duhovnici NU SUNT O SECTA!
    Ei sunt CRESTINI ORTODOCSI!

    Apreciază

  11. Vlad said, on septembrie 9, 2010 at 10:22 am

    Doamne ajuta!
    Eu n-am mare lucru de spus… au spus ei tot. Dar am o curiozitate pe care mi-o starneste propria memorie. Daca va aduceti aminte, la un moment dat cei de la razboi intru cuvant au afrimat ca era un frate care scrisese ceva asemanator cu ce scriu ei acum pe blogul lor si ca acel frate era e vina si au rupt orice colaborare cu acela. Ma intreb, vazand ce s-a ales de acel blog la putina vreme dupa plecarea respectivului, oare era vinovat? O intrebare mai mult retorica, dar pusa pentru noi toti, cei interesati de Dumnezeu.
    Maica Domnului sa ne pazeasca!

    Apreciază

  12. Aurora said, on septembrie 9, 2010 at 10:53 am

    @Bogdan, am o rugaminte la tine : nu mai gandi !
    @Atys esti sub orice critica. Niciun cuvant din sfera adjectivelor urate nu te-ar putea califica. Chiar nu stiu unde sa te plasez , dar daca stau sa ma gandesc, te regasesc in gloata aceea turbata care striga acum 2000 de ani „Sa se rastigneasca !

    Apreciază

  13. Luciana said, on septembrie 9, 2010 at 11:58 am

    Fratilor, nu va mai revoltati atat! Fiecare e liber sa aleaga…deocamdata.
    Oricum, ar insemna ca nici alimente nu ar fi trebuit demult sa mai cumparam ca si ele il contin pe 666. E dificil… Fiecare are constiinta si vom fi judecati de propria constiinta la sfarsitul veacurilor.

    Nici eu nu cred ca Antihristul va fi un oponent al cipurilor.

    Iti multumesc mult pentru tot ceea ce faci pentru noi, frate Saccsiv!

    Apreciază

    • tataia said, on septembrie 10, 2010 at 9:54 pm

      Pai ar fi fost foarte bine sa nu mai cumparam alimente cu cod de bare (666) deoarece abia de curind am aflat ca acestea sint in mod absolut intentionat OTRAVITE. Dar alimentele nu tin de identitatea noastra. Daca vrasmasul a pecetluit alimentele aratind faptul ca acestea ii apartin si din cauza aceasta nu sint bune pentru noi, totusi aceasta nu reprezinta pecetea pusa pe corpul nostru si nu reprezinta IDENTITATEA noastra. Actul insa reprezinta IDENTITATEA noastra.

      Apreciază

  14. magelan said, on septembrie 9, 2010 at 1:09 pm

    Acesta problema a cipurilor pare un subiect de larg interes pentru unele bloguri.In acest vartej din ziua de astazi acesta controversa ne mai trebuia ca in rest le aveam pe toate.Primirea sau refuzarea acestor acte sta la latitudinea fiecaruia.Respingerea cipurilor este foarte fregvent asemanata cu debarasarea de sistem.Respingerea sistemului inseamna automat izolarea de societate si de lume in general dar,ma intreb cata lume ar putea face acest pas sau ma intreb chiar care este lupta cea dreapta pentru mantuirea sufletului nostru.acesta este scopul cel mai inalt.cat de mult afecteaza cardurile cu cip mantuirea nostra.A te situa in diferite tabere anti sistem oare rezolva problema duhovniceasca a fiecaruia dintre noi?A cere oamenilor sa se debaraseze de sistem este ca si cum i-ai spune in momentul de fata sa se sinucida .Oameni sunt cam departe de Dumnezeu incat o desprtire de sistem ar fi un motiv de nemultumire si frustrare(evreii in drumul spre patria lor au avut acesta frustrare pentru ca nu aveau nici prea multa credinta si le lipsea mult si confortul).Parerea mea este ca intai ar trebui o apropiere a omului de Dumnezeu prin post si rugaciune si viata in cumpatare si sigur acesta debarasare de sistem va fi automata pentru ca omul va fi intr-o asa legatura cu Dumnezeu ca nu-i va trebui cele lumesti.
    Doamne ajuta

    Apreciază

  15. Adriana said, on septembrie 9, 2010 at 1:50 pm

    Doamne, ce ati ajuns!!!!! Nu vedeti ca a intrat dracul si intre voi? Va certati aiuritor! Nici macar pe facebook nu gasesti asa ceva! Uitati-va Duminica la Parintele Papacioc! Poate va vine mintea la cap! Mantuitorul ne-a facut liberi, intelegeti LIBERI! Fiecare accepta sau nu ! Fiecare e liber sa aleaga calea! Iar voi ce faceti ? Cautati sa va impuneti punctul de vedere cu dea sila! Vai si amar! Cine asculta de voi? Se pare ca aveti prea mult timp liber! Folositi-l cu stiinta rugandu-va Bunului Dumnezeu sa va lumineze! Doamne ajuta!

    Apreciază

  16. Ruben said, on septembrie 9, 2010 at 1:56 pm

    ” miroase a 666 ”
    ,,NU ESTE INSA DEPARTE lepadarea despre care spuneti.”
    Nu pare ca se contrazice?

    Nu se contrazice , este foarte clar dupa parerea mea daca privim cipul ca pe un veritabi cal troian care intra in sufletul nostru si sta in asteptare pana la momentul cand din interiorul fintei noastre va deschide usile sufletului nostru spre pierzare . Ce a mai putut face Troia cand portile ei au fost deschise ? nimic . Cel mai letal pericol este atunci cand este langa tine dar nu il vezi . Cipul pare a fi rampa de lansare in viitor a peceti 666 si ma intreb cati dintre noi vom constientiza acest lucru si il vom respinge , chiar daca noi aici pe forumuri vb. si vom putea recunoste inselatoria inteligenta a diavolului in viitor oare restul lumii o va vedea ?

    ,,NU ESTE INSA DEPARTE lepadarea despre care spuneti.” – vedeti ca spune ca nu este lepadarea acum ci este doar inceputul ei . Acuma este inceputul lucrari lepadari , adica se creaza instrumentele de care se va folosi lepadarea . Cred ca parintele a fost foarte clar si trebuie ca cuvintele lui sa ne mearga la inima ca sa ne intareasca si atunci vom avea ochi sa vedem lucratura odioasa . Sincer sa va spun eu nu imi fac griji de noi cei ce stam pe aceste bloguri ortodoxe si mai vb. sau me mai ciondanim din cand in cand pentru ca cred ca dumnezeu nu me va lasa la greu mai ales ca a spus-o si cuvantul lui este adevar . In schimb imi fac griji de cei ce nu sunt ca noi ortodocsi pentru ca nu stiu cum vor rezista la final . Dar Dumnezeu are tainele lui pe care nici ingeri nu le stiu .

    Revin cu cuvintele ca cipul este un cal troian care va servi ca rampa de lansare a peceti 666 . Ca pecetea va fi un impozit religios , o noua botezare , o noua biserica , o credinta mai veche dar in haine noi etc … atunci in ziua cand va veni cei ce traiesc in harul lui Dumnezeu vor vedea si vor sti .

    Apreciază

  17. Roland said, on septembrie 9, 2010 at 1:57 pm

    E bine ca ii lasa sa posteze ca sa se vada la ce nivel sunt. Si tot ei se considera marii Crestini , cand ei sunt cei care fac compromisuri. Totusi ar trebui si cei de la P.V sa renege afisul si prostia cu ne-impartasitul celor cu carduri bancare , etc , pt ca de la asta a pornit si asa au un MOTIV. Pe langa asta , altul nu e , dar li s-a dat motiv de ocolis si acum te ataca si pe tine, pentru GRESEALA altora.

    Apreciază

  18. codin said, on septembrie 9, 2010 at 2:09 pm

    Nimeni nu trebuie sa demonstreze nimic celuilalt, doar fata de Dumnezeu, si asta prin fapte. Cearta nu duce la nimic bun atata timp cat nu exista umilinta si toleranta. Cine pune punct vrajbei acela sa sa se cunoasca intaiul intelept dintre noi.

    Apreciază

  19. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 2:24 pm

    @Ruben:

    Ati spus:

    ,,NU ESTE INSA DEPARTE lepadarea despre care spuneti.” – vedeti ca spune ca nu este lepadarea acum ci este doar inceputul ei .

    Ei, atunci dormiti linistit, din moment ce sunteti asa de multumit ca nu v-ati lepadat de Hristos, ci DOAR ati inceput sa va lepadati…
    Mda … toate cele bune!

    Apreciază

  20. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 2:45 pm

    @el:

    Strategia pe care o folosesc cei de la RIC este aceea de a da de inteles ca oricum murim – vine razboiul, foametea, cutremurele (ceea ce e adevarat!) -, deci ce mai conteaza ca luam si actele cu cip …
    Dumnezeu, care, stim cu totii, II IUBESTE PE TOTI OAMENII, va ingadui aceste plagi tocmai pentru ca la Judecata sa-si mai recunoasca pe unii copii, asa cum un parinte cu greu isi mai recunoaste un copil dupa o boala sau dupa un accident.
    Cei care iau actele incep sa-si schimonoseasca chipul, care ar trebui sa fie dupa asemanare…
    Cei care vor lua pecetea IN CORP, se vor chinui vesnic inaintea Creatorului si a cetelor ingeresti, SI NU VOR MAI AVEA NICI O SANSA DE MANTUIRE, o spune clar textul Apocalipsei.
    Da, vin plagile, da, vom muri…
    Insa cei care au avut un episod-limita in viata lor – temnita, viol, batjocura, saracie etc – stiu foarte bine ca UCIGASUL DE OAMENI nu se multumeste sa te omoare, ci vrea, mai intai, SA TE TERFELEASCA.
    Deci cam asta e cu invitatia de a lua cipul…

    Apreciază

    • el said, on septembrie 9, 2010 at 6:23 pm

      @iustin

      „c-o moarte toti suntem datori,dar nu-i totuna leu sa mori ori câine inlantuit”

      ei da ,sugereaza ei si asta;printe altele.Dar si moartea si viata(care sunt lucruri neutre) sunt NIMIC fara Hristos.

      Apreciază

    • Mihaela said, on septembrie 9, 2010 at 10:01 pm

      Adevar graiesti. Domnul sa te acopere cu harul Sau.

      Apreciază

      • Mihaela said, on septembrie 9, 2010 at 10:04 pm

        mesajul era pentru Iustin dar si pentru toti cei care raman darzi in lupta dreapta.

        Apreciază

  21. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 2:48 pm

    @Mihaela:

    Da, trebuie rugaciune plus UNITATE!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  22. Erica said, on septembrie 9, 2010 at 3:01 pm

    @mihaela,
    „Teoria mea ,de fapt CERTITUDINEA (pe care am mai expus-o si in alt comentariu ) este ca…ACCEPTAREA ACTULUI DE IDENTITATE BIOMETRIC SI A SEMNATURII ELECTRONICE REPREZINTA DE FAPT PECETEA ! si…implicit LEPADAREA DE HRISTOS !”

    Cuv. Paisie spune totusi ca acele acte (cu cip sau cod) reprezinta „introducerea pecetii” nu pecetea de care e vorba in Apocalipsa. Adica doar o etapa. Si o cadere, sau inceput de lepadare, cum zice saccsiv, nu acea lepadare ireversibila. Parerea mea.

    Apreciază

  23. Ruben said, on septembrie 9, 2010 at 3:12 pm

    @iustin

    A merge pe drumul lepadari este la fel cu a merge pe drumul pierzari . Unii se pot lepada intr-un moment dar nu toti . Diavolul este inteligent si stie ca nu toti omeni sunt la fel si mai ales fac la fel . Astfel el se straduieste sa ii insele si pe cei cu har , si mai ales pe acestia pentru ca ceilalti au cazut usor . Iar in a insela pe cei cu har este o treaba foarte grea deoarece acestia au ca hrana cuvantul lui Dumnezeu . Si atunci diavolul lucreaza pas cu pas pentru atingerea acestui scop . Iar lepadarea vine la sfarsitul unui drum plin de compromisuri . Da acest cip este primul pas sau primul compromis pana la lepadarea final . Daca vrei poti sa-i spui compromisul diavolului si cezarului , deoarece pentru prima oara cezarul este complet supus intunericului .

    Nici eu nu accept nici un act cu cip pentru ca cred ca odata pornit pe acest drum alunecos va fi foarte greu sa mai dai inapoi iar la unii imposibil . Odata intrat in acest joc perfid al intunericului oare mai va gasi crestinul lumina ca sa iasa afara ? .

    Am spus ca cezarul este supus diavolului , dar inca nu este el insasi diavolul . Va fi in ziua in care anticristul va sta in templu . Atunci cezarul va fi diavolul . Dar pana atunci acest act apartine cezarului chiar daca este facut in numele imparatie intunericului .

    Daca credeti ca nu am fost sincer in ce am spus si ca sunt sub nu stiu ce acoperire atunci sincer imi pare rau de ce am scris aici . De multe ori credinta noastra este la fel ca zidurile Troiei puternice in exterior , dar in interior … nu mai continui pt. ca am impresia ca cuvintele mele sunt de prisos .

    Dumnezeu sa ne aiba in paza .

    Apreciază

  24. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 3:33 pm

    @Ruben:

    Ati spus ca nu acceptati nici un fel de act cu cip.
    Dumnezeu sa va intareasca PANA LA SFARSIT!

    Apreciază

  25. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 3:41 pm

    Acum este un moment de mare rascruce in istoria omenirii.
    Inainte de sfarsitul ei, Dumnezeu ne cere, ca si acum cateva mii de ani, sa NE OPRIM!

    PSALMUL 45:

    ,,10. Opriţi-vă şi cunoaşteţi că Eu sunt Dumnezeu, înălţa-Mă-voi pe pământ.
    11. Domnul puterilor cu noi, sprijinitorul nostru, Dumnezeul lui Iacob.”

    Apreciază

  26. iustin said, on septembrie 9, 2010 at 4:16 pm

    @Mihaela:

    Ati spus:

    ,,Sigur ca…toti care strigam Adevarul precum Ioan Botezatorul in pustie…riscam nu numai sa parem nebuni….sau…cum spunea Sacciv “ciudati” intr-o lume “normala”….dar….riscam sa fim si…..suprimati…
    Dar…..personal….imi asum riscul…….nu pot ramane nepasatoare….si…altfel…oricum “vor striga pietrele…”

    NU TE TEME!
    NU VA TEMETI!

    ,,Lupta este deschisă. Luptaţi până la capăt! Nu vă temeţi!”

    (parintele IUSTIN PARVU)

    Apreciază

  27. el said, on septembrie 9, 2010 at 4:27 pm

    In cartea aceea ,daca cele scrise sunt adevarate si nu cu vreo „fina schimbare”,parintele Daniil Sisoev zice:
    „Mulţi oameni cred că antihristul nu va reuşi să identifice persoanele fără pecete, dar în antihrist va trăi satana, după cum se menţionează în Epistola către Tesaloniceni, că el va acţiona prin acţiunile lui satana, iar satana are autoritate asupra tuturor duhurilor viclene. Duhurile viclene merg după noi şi ne compromit. La fel cum e descris în istorisirea despre trecerea fericitei Teodora prin vămile văzduhului, ele înregistrează fiecare faptă rea pe care o facem noi. Oare îi va fi greu antihristului să cheme duhurile şi să le întrebe unde se află cineva? Ba îi va fi foarte uşor să le întrebe. Pentru aceasta el nu are nevoie să ne urmărească. Antihristul nu va fi interesat să afle unde se află persoana, cu ce se ocupă, ce vinde. Pentru el va fi important ca persoana să încheie acordul cu el. Să intre în uniune cu el. El o să ne şantajeze prin foame, de aici interdicţia asupra comerţului, şi principiul va fi simplu – nu te vei închina la mine, te voi extermina cu foamea. Aceasta este logica, înţelegeţi?”

    Da este adevarat ca LEPADAREA e elementul FUNDAMENTAL al „pecetii” dar nu unicul altfel de ce ar fi OBLIGATIORIE prezenta permanenta a ei la putrator.
    Dracii pot afla ce face si ce zice un om si nu au nevoie de un „marker”(pecete)ca sa-l supravegheze;dar NU STIU SI CE GANDESTE;si omul e o biata fiinta duala,schimbatoare.Desi FT PUTIN PROBABIL sa fie atunci in situatia asta in vremea Anticristului multi ;daca omul se razgandeste si ii pare rau ,se pocaieste(admitand si ca gaseste pe cineva ca Sf Vasile ce Mare ca sa-l ajute) acea lepadare incepe sa-si piarda din lucrarea ei inrobitoare si atunci daca pecetea are doar calitatea de a marturisi lepadarea omului(cum zice parintele Sisoev)n-ar avea nici o putere sa-l impiedice pe om sa caute/reuseasca sa se”vindece” de cadere si sa o arunce(extirpeze ca doar se pune la suprafata).Prin ce face „pecetea”mantuirea IMPOSIBILA si LEPADAREA PERPETUA SI IREVERSIBILA?Si de ce trebuie pusa tocmai pe mana dreapta sau pe frunte?

    Despre „pecete”:”Sf Andrei cel de la Cezareea ,zice pentru semnul lui Anticrist asa:Ca se va nevoi sa pue inferarea numelui celui perzator al potrivnicului si inselatorului ,preste toti.Insa pre mâinile drepte va pune ,CA SA TAIE LUCRAREA lucrurilor celor drepte si bune,iar pe frunti ,ca sa INVETE INTRU INSELACIUNE SI INTUNERIC pre cei amagiti.”(pag 53 din Anticristica semnul venirii lui anticrist si sfarsitul lumii;editia a3a ;din Publicatiile religioase ale Sf Manstiri Romanesti Prodromu din Athos;editata la Manastirea Sihastria.)
    Prin „pecete” se va constrange vointa si libertatea omului la LEPADARE CONTINUA,prin ce mijloace ramane de explicat celor mai treji.Dar e clar ca Anticristul cu toate puterile si dracii lui AU NEVOIE de pecete la purtator!

    Apreciază

    • agerstress said, on septembrie 9, 2010 at 6:18 pm

      Prin ce mijloace…?
      Cel mai probabil prin mijloace simple ce tin de psihologia umana. Purtatorul semnului va deveni automat un slujitor fidel semnului cel putin pentru a-si justifica (fata de ceilalti, insemnati sau neinsemnati) situatia proprie si pentru a o impune si altora.
      Puteti vedea deja cu cata darzenie apara unii posesori cipul din cardul bancar sau din carnetul de conducere auto si cu cata darzenia incearca sa-i justifice utilitatea si nevinovatia. Nimeni nu-i obliga, nimeni nu-i plateste sa faca acest „lobby” si totusi il fac pentru a-si justifica pozitia intr-o anumita tabara, apartenenta la un anumit grup.

      Apreciază

      • el said, on septembrie 9, 2010 at 6:46 pm

        @agerstress

        ar fi bine daca ar fi doar atata,ar fi ca si acum lucrare care tine doar de propria libertate si vointa;ca in cazul oricarui eretic/apostat/lepadat de astazi.
        Lepadarea alunga harul Duhului Sfant si separa de Dumnezeu al carui loc in om e luat de diavol;dar daca omul isi revine harul il „apara” iarasi si „taie” drepturile diavolului.
        Cu lepadarea purtatorilor pecetii insa e mai mult;aduce in joc si alte „mijloace”exterioare sinelui decat cele ce tin simplu de psihologia proprie.

        Din Apocalipsa aflam ca cei pecetluiti nu se vor cai si vor arde apoi in focul vesnic.

        Apreciază

      • el said, on septembrie 9, 2010 at 7:35 pm

        @agerstress

        si nu este vorba aici de teama de tehnologie .Doar ca chestiunea pecetii e mai complexa decat poate apare la prima vedere,as dori sa ma lamuresc si eu mai bine.De aceea cred ca p.Sisoev e incomplet in ce zice in citatul de mai sus.
        Doamne ajuta.

        Apreciază

      • agerstress said, on septembrie 9, 2010 at 7:48 pm

        In termeni duhovnicesti pecetluirea inseamna posedare sau stapanire si nu este doar una exterioara ci la propriu. Atunci cand spunem ca un om este pecetluit cu semnul fiarei, acel om si-a vandut sufletul si in trupul lui stapaneste un alt duh care-si va face voia sa proprie prin acel fost om. Noi nu putem deosebi cu usurinta aceasta schimbare interioara a celui din fata noastra deoarece, pe dinafara persoana pare neschimbata (cu exceptia semnului daca va fi unul vizibil), insa „dupa roade veti cunoaste pomul”.

        La cealalta extrema cand un om este insemnat cu semnul Lui Dumnezeu (dupa cum se pomeneste in Apocalipsa) acel om s-a incredintat intrutotul Lui Dumnezeu si prin el se va face voia Lui Dumnezeu deoarece este in puterea Lui Dumnezeu, adica s-a intors in buna stapanire a Lui Dumnezeu, de unde a plecat Adam candva. Acest om nu-si vinde sufletul pentru ca de la Dumnezeu l-a primit si la Dumnezeu se intoarce.
        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • el said, on septembrie 9, 2010 at 7:50 pm

        @agerstress

        si cand pSisoev zice ca :”

        “Atunci când va veni antihristul adevărat, toate aceste persoane care se tem de primirea pecetei vor primi adevărata pecete de bunăvoie. Deoarece vor căuta pecetea nu acolo unde va fi ea”.
        face o SPECULATIE,o presupunere fortata cel mult;cine identifica duhul si lucrarile anticristice il va recunoaste si pe Anticrist.
        Iar cand zice:”
        Şi indiciul aici este foarte simplu – reţineţi, cu cât începe să se implice mai mult o persoană în lupta cu INN [CNP la noi] sau cu paşapoartele biometrice, cu atât ea devine mai iritabilă, agresivă, furioasă. Oare asta este de la Duhul Sfânt? Oare Duhul Sfânt este Dumnezeul confuziei? După cum a spus Apostolul Pavel, Dumnezeul nostru nu este un Dumnezeu al confuziei, ci al păcii. Iar eu nu am văzut încă nici măcar un om liniştit şi paşnic care să fie implicat activ în lupta cu INN. Toţi sunt isterici”

        e de-a dreptul JENANT.Cum citeaza sfintii parinti,pare ca intelege lucrurile ortodox dar NU IDENTIFICA ca sistemul cipurilor si actelor biometrice ESTE IN DUH ANTICRISTIC?

        Parintele Paisie Aghioritul spune TOCMAI INVERSUL si daca Duhul Sfant nu se contrazice pe sine cum sunt posibile ca adevarate acste 2 afrimatii contradictorii.
        Asta e .Eu il cred pe P.Paisie.SI sesisez CONTRADICTIA.

        Apreciază

      • el said, on septembrie 9, 2010 at 7:57 pm

        @agerstress

        perfect adevarat ce spui.Dar cum explici POSIBILITATEA revenirii a lepadatului si nu si a celor „insemnati”de Anticrist?

        Apreciază

      • agerstress said, on septembrie 10, 2010 at 11:51 am

        Cei insemnati nu-si mai apartin lor insisi din momentul insemnarii. Acceptarea insemnarii este in acelasi timp acceptarea posedarii pentru ca insemnarea aceea este de fapt marcarea posesiei asa cum stapanii de sclavi isi insemnau sclavii numai ca de data aceasta nu va fi o posesie exercitata din exterior ci una exercitata din interior. Stii cel putin din studiul bibliei sau din alte marturii care este situatia unui posedat sau indracit – nu mai este constient de sine si nu mai poate dispune de sine insusi, prin urmare nu se mai poate intoarce (de la sine) la starea sa initiala si nici nu se mai poate pocai.
        Iisus i-a vindecat pe unii indraciti la rugamintile oamenilor dar nu i-a primit in jurul Sau si nici nu a oferit garantii pentru ei pe termen lung, ba mai mult, in Evanghelia dupa Luca la 11.24-26 spune: „Când duhul cel necurat iese din om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă, şi, negăsind, zice: Mă voi întoarce la casa mea, de unde am ieşit.
        Şi, venind, o află măturată şi împodobită.
        Atunci merge şi ia cu el alte şapte duhuri mai rele decât el şi, intrând, locuieşte acolo; şi se fac cele de pe urmă ale omului aceluia mai rele decât cele dintâi”.

        Spre deosebire de acestia, cei care s-au lepadat de Dumnezeu dar inca nu au trecut in posesia diavolului mai au o mica sansa de a se pocai si de a fi primiti dar cu siguranta nu le va fi deloc usor.

        In privinta isteriei si a exagerarilor de genul „cipul din buletin iti controleaza creierul si poti fi urmarit din satelit…” si altele asemenea ai dreptate, acestea trebuiesc evitate pentru ca singurul lor efect este exact cel urmarit de diavol si de sistemul pe care il guverneaza: sa cazi in ridicol si in acest fel sa te poata declara fals si necredibil.
        Isteria aceasta aparenta, in cazul multora, nu vine din tulburare personala ci mai degraba din exasperare in fata celor (atat de multi) care nu pot vedea ceva atat de evident. Vine totusi din dragoste fata de aproapele sau dar nu orice spectator poate intelege.

        Apreciază

      • el said, on septembrie 10, 2010 at 1:00 pm

        @agerstress

        deci tu asa iti explici pecetluirea ca pe o posedare de catre diavol fata de o lepadare de Hristos din vremurile dinaintea Antihristului care n-ar fi o posedare in acelasi grad.
        Posibil si in orice caz ar avea o logica.

        Si se zice ca pecetea nu va mai da posibilitatea omului sa se insemneze cu crucea si sa gandeasca ortodox dupa cum invata Sf.Andrei al Cezareei :”Insa pre mâinile drepte va pune ,CA SA TAIE LUCRAREA lucrurilor celor drepte si bune,iar pe frunti ,ca sa INVETE INTRU INSELACIUNE SI INTUNERIC pre cei amagiti” si Sf Ipolit al Romei :”“Atunci se vor duce toti catre dansul si-i vor zice: Am auzit ca esti mare imparat si veselesti pe toti slujitorii tai, pentru aceasta am venit, ca sa ne inchinam tie, spre a ne hrani, ca pierim de foame. Atunci le va zice inselatorul: veniti sa va punem pecetea (666) pe mana dreapta si pe frunte si va voi da oricate voiti.
        Pentru aceasta va pecetlui dreapta omului, ca sa nu mai poata face cu mana semnul cinstitei Cruci si sa fie a lui desavarsit. Se vede ca numai cu cate o litera are sa fie insemnata in pecetea lui antihrist, pentru fiecare cuvant, care va fi zis al lepadarii de Dumnezeu. (SI FITI ATENTI CE SPUNE AICI)–>[ Iar aceia, necunoscand inselaciunea lui, vor sta ca sa-i pecetluiasca pe mana dreapta si pe frunte. Iar pecetea lui va avea numarul 666, dupa marturisirea Sfantului Ioan Evanghelistul „.
        Tu crezi deci ca e vorba de o posedare desavarsita ,ceea ce ar fi logic,atunci ce interes ar avea sa fie insemnati chiar pe mana dreapta sau frunte NEAPARAT;posedarea nu s-ar incurca de locatia fizica a semnului lepadarii?
        Te rog sa ma scuzi ca tot insist dar as vrea sa inteleg doar,nu e din iubire de iscodire.Multumesc.Doamne ajuta.

        Apreciază

      • agerstress said, on septembrie 10, 2010 at 8:54 pm

        Nu putem spune ca va fi o posedare desavarsita. Desavarsirea numai la Dumnezeu se poate gasi in toata lucrarea Sa, in alta parte desavarsire nu este.
        Ceea ce face diavolul nu poate fi desavarsit de aceea are nevoie disperata de sistemul fiarei si de suport tehnologic. Cred ca acea posedare va fi mai degraba ca un „bruiaj” cvasipermanent (nu bruiaj radio… 🙂 ) prin care sa blocheze constiinta si sa domine vointa. Trecerea in proprietate este insa completa dar asta e altceva. Poti avea teoretic mai multe proprietati dar nu le folosesti pe toate in acelasi timp insa iti vei reimprospata oridecate ori este nevoie autoritatea asupra acelor proprietati.
        In privinta locului unde va fi aplicat semnul, poate ca motivatia este una pur tehnica sau poate ca tine de un ritual. Nici interpretarile sfintilor parinti nu sunt gresite doar ca privesc problema dinafara ei (afara fata de sistemul fiarei). Macar de si-ar dori acel om insemnat sa-si faca semnul crucii si sa se inpiedice de semnul de pe mana dreapta. Si cu limba poti face semnul crucii si chiar si in duh. Oare un crestin care-si pierde mana dreapta intr-un accident, sau daca asupritorul ii leaga mainile la spate cum isi va face semnul crucii? Nu va mai putea el sa fie in continuare crestin doar pentru ca nu-si poate folosi mana dreapta?
        In cazul celui insemnat cu pecetea fiarei problema cea mare va fi una de constiinta si de vointa.
        Subconstientul si vointa omului pot fi programate pentru anumite perioade de timp (nu este nevoie de o actiune permanenta) si aceste tehnici (iarasi ajungem la proteza „tehnic” de care are mare nevoie inselatorul) se aplica deja cu succes la „spalarea creierelor cu televizorul” sau prin alte mijloace care au acces la subconstientul omului si chiar la rationalul omului (unde este ca unde nu e… ). Inselatorul poate ispiti sau hartui pe unul sau pe altul dar nu poate face asta in masa. Daca ar fi putut ar fi facut-o demult. Are nevoie de proteze tehnice dupa cum se vede.

        Si acum lucrurile vazute dinspre Dumnezeu (Ioan 15.5-15.7):
        „5. Eu sunt viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cel ce rămâne întru Mine şi Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteţi face nimic.
        6. Dacă cineva nu rămâne în Mine se aruncă afară ca mlădiţa şi se usucă; şi le adună şi le aruncă în foc şi ard.
        7. Dacă rămâneţi întru Mine şi cuvintele Mele rămân în voi, cereţi ceea ce voiţi şi se va da vouă”

        Simplu, direct, cuprinzator. In aceste cuvinte este cuprins mult mai mult decat pare la prima vedere. Cel ce se leapada de Dumnezeu devine neputincios si-si pierde viata („se usuca”) cand se rupe de la izvorul vietii dar mai intai pierde harul („se arunca afara ca mladita”).
        Versetul 7 arata calea deschisa pentru rugaciune dar si conditionarea.

        Apreciază

    • tataia said, on septembrie 10, 2010 at 10:09 pm

      Un cip implantat se poate scoate usor. Eu personal cred ca as avea si curajul sa o fac singur, fara anestezie…dati-mi doar un bisturiu. Am experienta la asa ceva (capuse). Sincer nu cred in ceea ce spunea cineva pe aici ca acel cip s-ar deplasa singur si ca nu il mai poti scoate. Astea imi par de domeniul SF. Dar ce ar putea fi posibil insa ar putea ca acel cip sa contina o mica cantitate de otrava (doza letala) si daca nu esti atent cind il scoti si il spargi adio. Dar o marcare cu raze laser, tatuaj e mult mai greu…practic trebuie sa jupoi pielea in locul acela. Teribil de dureros fara anestezie si deosebit de inestetic ulterior dupa ce se va cicatriza. Tot ceea ce am spus insa mai sus nu se vrea un indemn la a primi cipurile implantate in ideea ca, lasa ca avem un bisturiu le scoatem noi. Va periclitati serios mintuirea. Cel mai sigur e sa spui NU inca din faza actelor biometrice.

      Apreciază

  28. elena said, on septembrie 9, 2010 at 5:25 pm

    Vasile,ignorantule si putin credinciosule,
    Cum nu va exista pecetea finala,cand ea este clar pomenita in Sfanta Scriptura?Sau capitolul Apocalipsei nu face parte din Sfanta Scriptura?
    „Si ea(fiara)ii sileste pe toti,pe cei mici si pe cei mari,si pe cei bogati si pe cei saraci,si pe cei slobozi si pe cei robi,ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte,incat NIMENI SA NU POATE CUMPARA SAU VINDE,DECAT NUMAI CEL CARE ARE SEMNUL,ADICA NUMELE FIAREI,SAU NUMARUL NUMELUI FIAREI.”
    Sfaturile mele or fi goale pentru tine,inchinator la idoli,dar cu siguranta nu ma asteptam sa gasesc la tine altceva decat o inima impietrita!
    Caci inima impietrita trebuie sa ai,daca poti compara ceea ce am spus eu cu idioteniile facute de sectarii de orice fel!
    Cand o sa-ti vina nu stiu ce medic sa-ti spuna sa iei Sf.Impartasanie cu lingurita de unica folosinta,ca asa este „igienic”,tu ce-o sa faci?Ce zice doctorul,nu?Ca doar ne inchinam vitelului de aur,STIINTA!Sau sa-ti botezi copilul intr-o cristelnita pe care s-o speli mai intai bine,bine,acasa,sa nu ia mititelul vreo micoza?!!!Caci aici s-a ajuns…si habar nu ai cati crestini chiar fac lucrurile astea,pentru ca ei se inchina vitelului de aur modern,STIINTA!
    Si nu avea tu grija sanatatii mele,las-o in grija Domnului,caci nici nu este problema ta!
    Daca ai citi ceva folositor,sunt atatea exemple de bolnavi grav,incurabili,trimisi acasa fara nici-o speranta,cu toate progresele medicale,care s-au vindecat in chip minunat…
    Dar stiu bine ca nu poti sa intelegi,ai o inima mult prea impietrita!In care nu mai este loc de iubire,de credinta,de nadejde…
    Minte luminata,Vasile….daca nu scrii sub pseudonim,porti numele Sfantului considerat cel mai mare Sfant al crestinatatii!Roaga-l sa mijloceasca pentru tine…

    Apreciază

  29. Aurora said, on septembrie 9, 2010 at 6:34 pm

    @Elena, bine ai grait.

    Apreciază

  30. Aurora said, on septembrie 9, 2010 at 7:51 pm

    Fanu
    Spui ca ai ratacit mult pe la diferite secte,spune-mi te rog cine tea convins sa te intorci din nou la Ortodoxie si de ce ai facuto.

    Apreciază

  31. admin blog-vestitorul said, on septembrie 9, 2010 at 9:37 pm

    Saccsiv are dreptate… Chiar daca m-a facut yoghin, lucru pentru care nu ii dau dreptate pentru ca nu este adevarat… insa in aceasta problema referitoare la documentele electronice are dreptate…si o spun cat se poate de deschis…

    De data asta razboi intr-un cuvant a dat cu nuca in perete. Fac o mare greseala abordand aceasta problema in modul cum o abordeaza ei acum…

    Intr-adevar Antihristul se va arata ca un eliberator, insa nici un Parinte induhovnicit (si aici ma refer la toti marii duhovnici cu diferite harisme prin care a vorbit Duhul Sfant) nu am vazut sa fi spus vreodata ca Antihristul se va opune cipurilor sau actelor electronice, biometrice sau cum vreti sa le spuneti.

    In schimb mai multi Parinti spun ca actele biometrice ne pot pune mantuirea in primedie.

    Nu cred ca razboi intru cuvant au o asemenea autoritate din punct de vedere duhovnicesc incat sa faca astfel de declaratii cu privire la o problema atat de sensibila nici saccsiv nu are o asemenea autoritate insa ii dau dreptate pentru faptul ca are o pozitie foarte apropiata de ceea ce au spus marii duhovnicii ortodocsi.

    Dupa cum stim, intr-adevar la un interval de timp dupa marele razboi mondial ce va urma se va arata Antihrist, se va arata ca un eliberator, dar ca un eliberator ce vine sa scape lumea din primejdie, ca unul ce vrea sa aduca pacea, nu ca un eliberator ce se va opune cipurilor. Oricine poate intelege cum vor sta lucrurile dupa un razboi mondial, lumea va fi slabita de foamete, va fi satula de razboi si va accepta orice solutie numai pace sa fie. Se spune clar ca dictatura sionista va duta 7 ani si jumatate… Primi 3 ani vor fi usori, insa in ultimii 3 ani si jumatate cand va imparati Antihrist dupa o vreme isi va arata toata tirania si rautatea.

    Sfantul mucenic Ipolit Papa al Romei vorbeste foarte clar despre aceste lucruri el spune in felul urmator despre vremea pecetluirii, iata un fragment:

    . . . „Atunci se vor duce toti catre dansul si-i vor zice: Am auzit ca esti mare imparat si veselesti pe toti slujitorii tai, pentru aceasta am venit, ca sa ne inchinam tie, spre a ne hrani, ca pierim de foame. Atunci le va zice inselatorul: veniti sa va punem pecetea (666) pe mana dreapta si pe frunte si va voi da oricate voiti.

    Pentru aceasta va pecetlui dreapta omului, ca sa nu mai poata face cu mana semnul cinstitei Cruci si sa fie a lui desavarsit. Se vede ca numai cu cate o litera are sa fie insemnata in pecetea lui antihrist, pentru fiecare cuvant, care va fi zis al lepadarii de Dumnezeu. (SI FITI ATENTI CE SPUNE AICI)–>[ Iar aceia, necunoscand inselaciunea lui, vor sta ca sa-i pecetluiasca pe mana dreapta si pe frunte. Iar pecetea lui va avea numarul 666, dupa marturisirea Sfantului Ioan Evanghelistul.si ii va face pe cei mari si pe cei mici bogati, va slobozi pe cei ce sunt in robie, ca pe multi sa-i amageasca, si nimeni nu va putea sa vanda, sau sa cumpere, fara numai aceia care vor avea semnul si numarul fiarei sau numarul numelui fiarei.”. . .

    Sunt si alte profetii in care se spune ca Antihrist va incerca prin viclenie ca sa-i faca pe oameni sa fie pecetluiti.

    Imi pare rau ca cei de la razboi intru cuvant au ajuns sa de-a astfel de sfaturi. Nimeni nu ii obliga sa fie contra actelor biometrice, e parerea lor si ii priveste. insa cel mai potrivit ar fi ca sa aiba grija ceea ce ii invata pe altii mai ales atunci cand teoriile lor nu sunt valide din punct de vedere duhovnicesc nefiind confirmate de niciun Parinte cu autoritate duhovniceasca traitor in Hristos.

    Sa nu uitam totusi ca niciodata in istoria omenirii in nici un imperiu fie el cat de mare nu a existat un sistem atat de diabolic cum este implementarea actelor biometrice, careia i se da o prioritatea nemaintalnita lasand in urma adevaratele probleme mult mai importante cu care se confrunta societatea in care traim. Si aceasta situatie o putem vedea nu doar intr-o tara, uniune, sau confederatie si generalizata la nivel mondial, asa cum vedem cu totii ca este in momentul de fata.

    Apreciază

  32. […] altfel, o parte dintre ei si afirma deschis, pe langa niste manipulari grave pe care le-am demontat […]

    Apreciază

  33. […] Naucitor: RAZBOI INTRU CUVANT considera ca ANTIHRISTUL va fi un OPONENT AL CIPURILOR […]

    Apreciază

  34. http://martirii-inchisorilor.blogspot.com/ said, on septembrie 26, 2010 at 10:28 am

    Felicitari pentru blog!Tara martira Romania va intoarce Europa la credinta!
    As dori sa ne lasati un link al blogului dumneavoastra pe urmatoarele bloguri:
    http://minunicrestine.blogspot.com/
    un blog in care gasiti minuni si dovezi ale unor incredibile minuni ,multe dintre ele
    petrecute in Romani : aratari ale lui Dumnezeu si multe alte minuni
    http://duhovnicii.blogspot.com/
    un blog in care gasiti antologia marilor duhovnicilor din Romania : Arsenie Boca, Arsenie
    Papacioc, Iustin Parvu , Sofia Boghiu , Teofil Paraian si multi alti duhovnici,articole noi in fiecare zi
    http://martirii-inchisorilor.blogspot.com/
    un blog in care gasiti despre :Valeriu Gafencu ,Mircea Vulcanescu, Elisabeta Rizea,
    Ilie Lacatusu, Radu Gyr, Vasile Militaru , Vladimir Ghika si multi altii care au murit pentru Credinta.
    Romania este un pamant plin de martiri!Romani uniti-va !
    Doamne ajuta!
    Credinţa este pasărea care cântă când zorii nu au apărut încă.

    Apreciază

  35. […] Naucitor: RAZBOI INTRU CUVANT considera ca ANTIHRISTUL va fi un OPONENT AL CIPURILOR […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.