SACCSIV – blog ortodox

Monahia SILUANA VLAD, cam pro acte cu CIP, pro Fatima si „Sfanta” Tereza. Si cam prea apropriata de habaucul SERAFIM PANTEA, cel ce-l numea pe Parintele Iustin Parvu: „SATANA” …

Posted in CIPURI, SERAFIM PANTEA, SILUANA VLAD by saccsiv on septembrie 2, 2010

   Iata un e-mail primit de la o cititoare:

Draga Saccsiv,
Vreau sa avertizam lumea despre inselarea pe care o propaga, ATENTIE … binecunoscuta maica SILUANA VLAD.
Semnalele mele de alarma sunt inca de acum 4 sau 5 ani. La inceput mi s-a parut ca asa sunt oamenii, mai gresesc, chiar daca sunt – sau se pretind a fi – nici mai mult, nici mai putin, decat extrem de … duhovnicesti.
Am facut un experiment cu asa numitul ei seminar de iertare – care, apropos, este o incercare demonica de a se substitui tainelor si ajutorului Bisericii, si unde primordiale nu sunt acestea, ci metodele psihologice americane de consiliere – si am ajuns intr-o faza (caci acolo sunt mai multe etape) unde mi se cereau DATE PERSONALE CONCRETE, adrese si nume.
Desigur, naivii sunt ,,asigurati” ca datele sunt confidentiale.
Mie mi s-a parut un interogatoriu pur securistic, mi s-a parut ca mi se intocmeste un dosar…
In plus, la mare cinste acolo este ereticul GHELASIE, care acolo este numit …AVVA:
http://www.sfintiiarhangheli.ro/medicina-isihast
Ca sa nu mai vorbesc despre parerea ei in legatura cu actele cu cip:
http://www.sfintiiarhangheli.ro/node/1541
http://www.sfintiiarhangheli.ro/node/1375
In plus, face si apologia ,,SFINTEI”  TEREZA SI A ECUMENISMULUI:
http://www.sfintiiarhangheli.ro/node/128
Iar drept colaboratori, il are la loc de cinste pe … SERAFIM PANTEA de la manastirea Golia, cel care are nerusinarea de a arunca cu noroi in parintele Iustin!
http://www.sfintiiarhangheli.ro/cine-suntem
Iar, draga Saccsiv, cireasa de pe tort mi se pare a fi chiar pe coperta cartii ei, Dumiriri de Cale (pe calea pierzarii, as zice eu), unde se afiseaza … 666!
http://www.librarie.net/carti/147160/Impreuna-dumiriri-cale-Volumul-Monahi
Ce sa mai vorbesc despre respectul pe care i-l poarta acestei ratacite cei de la razboiintrucuvant, incat ii promoveaza cartea!
Daca ai timp, fa cercetari suplimentare, ca sa te convingi mai bine, in caz ca nu esti convins.
Eu vreau ca tinerii sa nu mai fie inselati de aceasta femeie, care foloseste tactici sectare de atragere a sufletelor.
Daca ai timp, poti sa faci un experiment, intrand in ,,jocul” ei de-a seminarul, si sa vezi acolo ce poate sa debiteze:
te sfatuieste sa te relaxezi pe pat, si acolo, va veni ,,Domnul” sa te ia de mana si sa te conduca prin iadul tau!
Nu cred ca era vorba de o metafora…
Deci analizeaza si tu cazul si  daca vrei, poti sa-l pui pe site.
Iar pe mine poti sa ma treci la anonim … deocamdata.
Multumesc pentru rabdare.
Doamne ajuta!

   Comentariu saccsiv:

   Despre Ieromonahul GHELASIE GHEORGHE cititi va rog:

Ieromonahul GHELASIE GHEORGHE un INSELAT. Lucrarea sa „MEDICINA ISIHASTA”, o RATACIRE …

   La articolul Nu înţeleg această luptă împotriva paşapoartelor! de pe site-ul http://www.sfintiiarhangheli.ro/node, cineva ii scrie:

Maică,
Nu vreau să fiu în
țeles greșit: nu vreau să dau lecții nimănui. Eu îmi plâng păcatele mele și mă străduiesc să fiu cât mai aproape de mila lui Dumnezeu în ceasul sfârșitului meu sau al lumii, dar nu înțeleg această luptă împotriva pașapoartelor! Chiar așa? Oare nu ne-ar fi mai de folos să ne luptăm pentru a ne aduna în duh de pace și de pocăință în Sfânta Biserică, în jurul Sfântului Potir și a părintelui duhovnic ca să aflăm împreună cu mai marii noștri cea mai bună cale de luptă împotriva patimilor ucigătoare care sfâșie sărmanul nostru popor: beție, violență, desfrânare, vrăjitorie?

Acum câteva informații despre cariera pașapoartelor biometrice în lumea ortodoxă:
În Grecia sunt folosite pa
șapoartele biometrice începând cu data de 26 august 2006.
(http://www2.mfa.gr/www.mfa.gr/en-US/Services/Citizen+Services/General+In…)

În Rusia s-au introdus pașapoartele biometrice din anul 2006. La cerere, pașapoartele vechi pot rămâne însă în funcțiune pe termen nelimitat. (http://www.nntu.sci-nnov.ru/RUS/zakon/pravilo/post8281997.htm)

În Ucraina este aceeași situație. (Decizia cabinetului de miniștri nr. 858/2007) (http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=858-2007-%EF)

În Serbia, potrivit Legii privind libera circulație votată în 2007, pașaportul conține un cip cu date biometrice.
(http://www.serbianembassy.jp/SRPSKI/Formulari%20i%20slike/Zakon%20o%20pu…)

În Polonia se folosesc pașapoartele biometrice.
Etc.
Dacă nu pute
ți pune pe site acest mesaj al meu, vă înțeleg și nu mă supăr,
Cu respect,
I.H.

   Iata si raspunsul:

Dragul meu I.H.,

Pun cu drag acest mesaj al tău pe site și mă rog ca el să fie primit în același duh în care l-ai scris.
Cu dragoste
și respect,
M. Siluana

   Comentariu saccsiv:

   Observati va rog ca se foloseste exact aceeasi „argumentatie” si „invatatura” pe care o intalnim si la cei ce-i ataca furibund pe cei ce indeamna sa nu luam buletinele cu cip:

Un examen numit BULETINUL CU CIP. Oricum va fi jale pe pamant la anul, de ce oare se indarjesc unii sa ne indemne sa-l luam?

   Altfel spus, o ignorare totala a spuselor stalpilor ortodoxiei:

VIDEO – Mari duhovnici despre actele cu cip: “NU LE LUATI!”. Daca de STALPII ORTODOXIEI nu ascultam, de cine atunci sa ascultam?

VIDEO (si transriptul): Parintele ADRIAN FAGETEANU despre ACTELE CU CIP. Inregistrare din AUGUST 2010!!! Nu indeamna doar SA NU LE LUAM, spune lucruri chiar cu mult mai grave …

   Despre Fatima si Maica Tereza, iata ce ne spune monahia Siluana Vlad:

Apoi trebuie să-ţi mărturisesc şi că atunci când am fost în Portugalia, am ajuns şi la Fatima şi am călcat cu emoţie şi respect în acel loc, m-am plecat în faţa evidenţei ajutorului dat de Măicuţa Domnului celor care au apelat acolo la ajutorul ei, dar, recunosc, nu am sărutat statuia ei! Ea e Măicuţa Domnului şi înţelege neputinţa mea şi, mai mult, cred că mă încurajează să-mi respect credinţa şi felul meu ortodox de a o cinsti. De asemenea, ea ştie că inima mea nu poate primi modificările aduse de teologia catolică şi, dacă din acest motiv, resping cumva o lucrare a ei, nu se va supăra pe mine, ci, dimpotrivă, va lucra aşa cum poate inima mea să primească. Nu îndrăznesc să nu cred în ajutorul ei dat credincioşilor catolici şi le respect evlavia, chiar dacă nu accept dogma respectivă şi chiar o consider periculoasă pentru mântuirea unor suflete. Dar mare este mila şi lucrarea Domnului. Dacă în faţa unor aspecte ale dogmei catolice inima mea se opreşte şi spune „ce păcat!”, în faţa credinţei vii şi a evlaviei multor credincioşi catolici mă înclin cu respect până la pământ. Nu mă refer numai la Sfânta Tereza, de exemplu, ci la oameni simpli şi curaţi cu inima, pe care îi iubesc şi îi admir şi le sunt recunoscătoare pentru prietenia şi iubirea lor… Iar când îmi vin gânduri de teamă pentru mântuirea lor (pentru că eu mi-aş pune mântuirea în pericol dacă aş accepta acele modificări de dogmă, de exemplu) mă adăpostesc în dragoste lui Dumnezeu pentru toţi oamenii şi în rugăciunea Sfintei mele Biserici, care cere cu stăruinţă şi evlavie mântuirea tuturor oamenilor, în Domnul!

Curaj, fetiţa mea! Părintele Dionisie Ignat de la muntele Athos, învăţa că a iubi pe cineva şi a-i respecta credinţa, nu înseamnă a accepta felul lui de a crede sau a-ţi schimba obiceiurile după el. Şi că ce avem de făcut este să-l încredinţăm milostivirii lui Dumnezeu, cerând mila şi pentru noi păcătoşii…

Cu nădejdea că răspunsul meu nu ţi-a accentuat neputinţa de a lua o hotărâre, o rog pe Măicuţa Domnului să te mângâie şi să te lumineze cum ştie ea şi eu te îmbrăţişez cu mult drag,

M. Siluana

   Comentariu saccsiv:

  Toti marii nostri duhovnici stalpi ai ORTODOXIEI ne spun foarte clar ca asa-zisele aparitii mariane din spatiul catolic (Fatima, Lourdes, Medjugorje) sunt dracisme. Cat despre a o numi Sfânta Tereza … ce sa mai spunem. Observati totusi, cat de alunecoasa este in exprimare. N-o spune ea direct, dar lasa sa se inteleaga ideea draga ecumenistilor, a celor doi plamani sau a celor doi frati …

   In articolul CINE SUNTEM? putem citi:

Suntem obștea Mânăstirii Sfântul Siluan Athonitul din Iaşi: monahia Siluana Vlad, monahia Sofronia Rădulescu, monahia Gabriela Şerban, monahia Rafaela Urdă, rasofora Mina Pereanu, sora Elena Afloarei, sora Iulia Ştefan, sora Elisabeta Ionescu, sora Mirela Militaru, sora Laura Paraschiva Enache.

În activitățile noastre suntem ajutate de: Parohia Talpalari – Iaşi, părintele ierodiacon Serafim Pantea, Gigel Chiazna, Iulia Ursache, Lavinia Ţurcan, Delia Harsan.

   Comentariu saccsiv:

   Ierodiaconul Serafim Pantea de la Mănăstirea Golia, un ratacit dar foarte periculos personaj, spune pe blogul sau ca Parintele Iustin Parvu „este schismatic și posibil să fie și eretic” deoarece vorbeste despre actele cu cip. Si mai spune despre marele duhovnic ca este senil si Satană … Pr. Dr. Mihai Valica, in a sa Scrisoare deschisa catre ierod.Serafim Pantea, explica excelent cine este de fapt habaucul.

   Din nefericire, multe din „invataturile” sale pro cip au fost preluate de cei ce-i ataca pe „bloggerii isterici” ce indraznesc sa-i indemne pe toti sa refuze noile buletine.

   Iata coperta cartii la care face referire cititoarea ce mi-a trimis e-mailul:

   Intr-adevar, se observa 3 de 6, insa nu stiu daca este o scapare sau asa s-a dorit.

   Se pare ca toate cele de mai sus le sunt necunoscute razboinicilor, caci o promoveaza intens:

http://www.razbointrucuvant.ro/?submit=&s=SILUANA+VLAD

   Sau le sunt cunoscute si tocmai de aceea o fac. Ei stiu cum sta treaba … Oricum, ce mai conteaza pana la urma, cand la rubrica lor http://www.razbointrucuvant.ro/linkuri/, ii promoveaza pe:

   Moise Guran

http://www.biziday.ro/

   sau

Institutul Ludwig von Mises România

http://mises.ro/

   Cel unde gasim articole scrise de Horia-Roman Patapievici (http://mises.ro/500/) sau ale scriitorilor anarho-capitaliști Murray Rothbard și Hans-Hermann Hoppe sau despre liberalism.

   S-or gasi informatii utile si pe site-urile astea, dar un lucru e sigur: n-au nici o treaba cu ortodoxia.

   Ca face monahia Siluana si lucruri bune, este indubitabil. Problema e ca daca nu se trezeste, devine extrem de periculoasa, deoarece pune otrava in prajiturele.

   Sa ne rugam si pentru ea.

167 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. sfappetrupavelandrei said, on septembrie 4, 2010 at 12:25 pm

  Am citit şi eu link-urile date aici pe blogul maicii Siluana Vlad. Părerea mea personală ( şi o cunosc de ceva timp pe net, am făcut şi un seminar online deşi nu prea a avut succes pe mine :)) ) e că femeia asta cam bate câmpii aşa încât să nu spună nimic clar căutând prin asta pe de o parte să nu spună nişte erezii sau cine ştie ce fel de „perle” iar pe de altă parte să nu rănească pe celălalt. Cât despre acel 666 de pe carte eu unul nu l-am observat decât după ce am citit un comentariu pe aici unde s-a spus clar unde apare ( în nişte litere scrise de mână ). Prefer să ascult cuvântul Evangheliei: „Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi” ( în sensul că nici nu spun că e 666 ascuns pe carte dar nici că cei care spun asta greşesc. Dumnezeu ştie mai bine. Eu nu pot să mă exprim aici că nu ştiu. ).

  Apreciază

 2. mirceapuscasu said, on septembrie 4, 2010 at 1:04 pm

  Acum cativa ani am luat parte la o intalnire restransa (10-12 persoane) cu parintele Iustin la Petru-Voda, in salonul manastirii. A venit vorba de unul din aceste locuri din spatiul catolic cu presupuse aratari ale Maicii Domnului (Fatima, Lourdes sau Medjugorje, nu imi aduc aminte cu siguranta care), iar un tanar ierodiacon a afirmat ca sunt inselari demonice. Parintele Iustin a zis atunci ca nu trebuie privit asa ci trebuie cantarita situatia dupa roadele sale si ca Maica Domnului face minuni si la pagani, pentru ca nu le face dupa vrednicia credintei lor ci dupa marea milostivire a ei ca Maica a Domnului, ca Usa Milostivirii.

  Apreciază

 3. mirceapuscasu said, on septembrie 4, 2010 at 1:33 pm

  Cred că e nepotrivită abordarea maicii Siluana în acest fel. Nu e cinstit să judeci în lipsă, fără ca cel analizat să se poată explica sau apăra.
  În plus creştineşte este să îi spui personal, între 4 ochi, (sau printr-o scrisoare) în primă faza. Dacă nu înţelege, ia încă pe cineva şi discută în cerc restrâns (3-4 persoane). Dacă nici aşa nu merge, spune-l bisericii. Daca nici asa nu se indreapta sa il tratezi ca pe un străin şi ca pe un păgân.
  (După cuvintele lui Hristos “De-ţi va greşi ţie fratele tău, mergi, mustră-l pe el între tine şi el singur. Şi de te va asculta, ai câştigat pe fratele tău. Iar de nu te va asculta, ia cu tine încă unul sau doi, ca din gura a doi sau trei martori să se statornicească tot cuvântul. Şi de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ţi fie ţie ca un păgân şi vameş.” (Matei 18, 15-17) )
  E gresit sa il tratezi intai ca păgân, apoi să-l judeci şi osândeşti în auzul tuturor, fără să îţi asumi responsabilitatea unei întâlniri personale cu grijă cu duhul blândeţii şi multă luare aminte la propria persoană, după sfaturile Apostolului:
  “Dacă trăim în Duhul, în Duhul să şi umblăm. Să nu fim iubitori de mărire deşartă, supărându-ne unii pe alţii şi pizmuindu-ne unii pe alţii. Fraţilor, chiar de va cădea un om în vreo greşeală, voi cei duhovniceşti îndreptaţi-l, pe unul ca acesta cu duhul blândeţii, luând seama la tine însuţi, ca să nu cazi şi tu în ispită. Purtaţi-vă sarcinile unii altora şi aşa veţi împlini legea lui Hristos.” (Galateni 5, 25 – 6, 2)

  Fără suparare.
  În rest, toate bune vouă de la Dumnezeu!

  Apreciază

  • andreea said, on septembrie 4, 2010 at 2:43 pm

   Mirceapuscasu, asta este atitudinea care mie imi place si despre asta am incercat sa scriu mereu. Am vrut sa comentez si la discutia despre plaja, despre femei, despre hora… despre pacatele noastre ale oamenilor. Dar am citit comentariile si mi-am dat seama ca n-as fi primit decat o ploaie de reprosuri, de indicatii pretioase si teorii pe care le stim cu totii. Toti ne pricepem la teorii. De fapt, toti suntem pacatosi si in felul in care ii condamnam pe ceilalalti pentru ce fac, zic sau imbraca intr-o zi sau alta nu aratam grija si dragostea pe care le avem ci propria rauate. Altfel, i-am vedea pe toti buni si pe noi rai. Judecam lucrurile la prima mana si la primul nivel. De exemplu, o femeie fardata nu e neaparat rea, dupa cum una imbrobodita nu e neaparat buna. In aceasta privinta putem avea surprize foarte mari! Nu stim noi lupta si trairea fiecarei femei ca sa inchidem cazul cat ai bate din palme. In fine, cu maica Siluana nu stiu ce sa zic. cred ca Saccsiv a considerat ca e mai bine sa avertizeze lumea dar, asa cum am sustinut si in cazul lui danion vasile, poate era mai bine sa vorbeasca mai intai personal. Cineva o numea mai sus „aia imbracata in negru”… poate asa e normal sa ne exprimam si sunt eu incuiata. Nu o cunosc pe maica si nu am participat la niciun seminar, dar am auzit despre ea. niciodata nu putem sti cine e de incredere si cine nu. Nu indraznesc sa-l banuiesc pe saccsiv ca urmareste senzationalul, desi, lucrand in televiziune, as putea avea un defect profesional.

   Apreciază

 4. ceruldinnoi said, on septembrie 4, 2010 at 2:20 pm

  Pentru cei interesati de adevar:

  1. Cartea „Rugaciunea lui Iisus, rugaciunea inimii” tradusa de Maica Siluana s-a publicat cu binecuvantarea IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei la acea vreme.

  2. Prefata cartii este semnata de P.S. Episcop Kallistos de Diokleia, Kallistos Ware, o personalitate ortodoxa incontestabila.

  3. Nu exista nici un link de la site-ul lui HarrDelos spre http://www.ceruldinnoi. Deci nu exista nici un link de la site-ul CFC Sf.Arhangheli Mihail si Gavril spre pagina parintelui Goettmann de pe site-ul meu. Deci Maica Siluana nu face nici o trimitere la acea pagina.

  4. In alta ordine de idei, duhovnicul parintelui Goettmann este Kallistos Ware. Iar inainte a fost ahim. Sofronie de la Essex. Oare toti or fi eretici?

  5. In rest… e urat si profund nedrept ceea ce faceti… vorbeste de la sine…

  Apreciază

  • Calatorul said, on septembrie 4, 2010 at 9:25 pm

   @ceruldinnoi,
   Nu va intristati, chiar daca articolul este halucinant. Nu este primul de acest gen. Daca rasfoiti arhiva, o sa observati ca si Parintelui Teofil Paraian i s-au rastalmacit cuvintele, punandu-li-se eticheta „rataciri” (https://saccsiv.wordpress.com/2009/10/18/ratacirile-parintelui-teofil-paraian/).
   Credinciosul, poate sa cunoasca pomul dupa ROADE. Roadele pomilor: Teofil P, Siluana V si blogul Saccsiv sunt la vedere. Credinciosul nu trebuie decat sa discerna cu duhul!
   Doamne, ajuta!

   Apreciază

   • el said, on septembrie 4, 2010 at 9:52 pm

    @calatorul

    desi tu dupa majoritatea comentariilor pe care le ai pe aici esti departe de ortodoxie ca cerul de pamant de data asta iti multumesc de link ;MA BUCUR ca saccsiv a atacat inca o INSELARE ACTUALA–aceea cultivata pe seama acestui nefericit TEOFIL Pârâianu !Nu degeaba i se cultiva „faima” in bor ca avand vajnici ucenici ca nicolae corneanu si facand apologia catolicismului care e in TREND-ul actual al patriarhului daniel si ecumenistilor apostati era necesar sa aibe „faima” „autoritate” de „avva” ca asa sa poata veni in sustinerea APOSTAZIILOR ecumeniste.
    @saccisv
    Felicitari frate saccsiv,pe vremea cand ai publicat articolul nu-ti descoperisem blogul !
    Hristos Dumnezeu sa te intareasca in Adevar si ortodoxie !

    Apreciază

  • el said, on septembrie 4, 2010 at 9:39 pm

   @ceruldinnoi

   incontestabil e doar papa (si aceasta NUMAI pentru papistasi) si Dumnezeu pentru ortodocsi;,Kalistos Ware nu si-a terminat inca in sfintenie recunoscuta de Biserica viata.Si nici a avea duhovnic sfant nu e echivalent cu a fi AUTOMAT in adevar;acesta este un FALS argument.Si David Balfour a avut ucenic pe Fericitul Sofronie de la Essex ,chiar si mascaricul KK(Klaus Kenneth) si DEGEABA ortodocsi nu s-au facut,si nici nu le-a folosit spre indrepare in ortodoxie asa cum nici lui iuda iscarioteanul faptul de a fi fost ucenicul lui Hristos.
   Nefericita aceea siluana lucatoare NEW-AGE ar face mai bine sa-si planga pacatele ca VADIT nu are calitatea de a fi vindecatoare de suflete si nici atitudinea ei nu este asemenea Sfintilor Parinti ;e doar o biata inselata autoproclamata „vindecatoare” de suflete;ea insasi zacad in intunericul nesimtirii duhovnicesti si al lipsei de smerenie.Unde ai vazut tu sfinte ale Bisericii Ortodoxe sa umble aiurea si sa dea „seminarii” de psihologie?Asa facea Maica Domnului ?

   Apreciază

   • Calatorul said, on septembrie 4, 2010 at 10:10 pm

    @el,
    daca tu zici…

    Apreciază

   • Calatorul said, on septembrie 4, 2010 at 10:52 pm

    @el,
    Si fiindca tu zici ca-s departe de ortodoxie, ce-ar fi sa incerci sa-mi dai o mana de ajutor pentru a mai reduce din distanta cea mare dintre cer si pamant. Sigur ca te rog pentru o parere proprie – ce este ortodoxia in viziunea ta. Sper la niste cuvinte vii, personale.
    Doamne, ajuta!

    Apreciază

 5. iustin said, on septembrie 4, 2010 at 4:48 pm

  @Marcel:

  Din pacate, i-am citit toate cartile.
  Timpul meu este pretios.
  Daca vreti, le discutam.
  Daca cineva este eretic, nu inseamna ca nu poate sa fie si inofensiv, si sa se ascunda intr-o manastire.
  In fine, credeti ce vreti despre el.

  Apreciază

 6. Greta said, on septembrie 4, 2010 at 6:41 pm

  Adevarat ce ai scris – fara a ataca direct persoana, doar ideile/faptele. Corect ! De acord !

  Apreciază

  • Greta said, on septembrie 4, 2010 at 6:44 pm

   Acest raspuns s-a inserat gresit. Era pentru Ciprian.

   „Adevarat ce ai scris – fara a ataca direct persoana, doar ideile/faptele. Corect ! De acord !”

   Apreciază

 7. iustin said, on septembrie 5, 2010 at 5:54 am

  @ceruldinnoi:

  Ati spus:

  ,,Pentru cei interesati de adevar:
  1. Cartea “Rugaciunea lui Iisus, rugaciunea inimii” tradusa de Maica Siluana s-a publicat cu binecuvantarea IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei la acea vreme.”

  Cine a mintit pe acest site?
  S-a spus clar ca respectiva traducere a aparut cu binecuvantarea IPS Teofan.
  Deci nu vad unde este neinteresul fata de adevar aici…

  Ati mai spus:

  ,,Nu exista nici un link de la site-ul lui HarrDelos spre http://www.ceruldinnoi. Deci nu exista nici un link de la site-ul CFC Sf.Arhangheli Mihail si Gavril spre pagina parintelui Goettmann de pe site-ul meu. Deci Maica Siluana nu face nici o trimitere la acea pagina.”

  Nici nu s-a afirmat asa ceva.
  Mai cititi o data!
  S-a spus ca de pe site-ul oficial al Centrului Sfintii Mihail si Gavriil se face trimitere la:

  http://www.harrdelos.com/search/label/Maica%20Siluana%20traduceri…articole…interviuri

  Iar la aceasta adresa gasim, printre altele, un interviu despre rugaciunea inimii, in care, in mare parte, se citeaza din cartea lui Alphonse Goettmann, tradusa de Siluana Vlad.
  Acest lucru il poate verifica oricine.

  Ati mai spus:

  ,,In rest… e urat si profund nedrept ceea ce faceti… vorbeste de la sine…”

  Ce este urat si nedrept aici?
  O discutie despre ORTODOXIE?
  Daca cele discutate aici ar fi neadevarate, atunci ce motiv ar avea sa se supere Siluana Vlad, plina de iubire si de compasiune cum este dansa, si sa nu aduca dovezi clare ca nu a indemnat tinerii ortodocsi sa-si insuseasca metodele de rugaciune ale lui Alphonse Goettmann (asa cum rezulta clar din discutiile cu cititorii Centrului Mihail si Gavriil, si la care am facut referire), care coordoneaza acel centru ecumenic de meditatie, in care sunt bineveniti chiar si ateii, asa cum limpede reiese chiar si de pe site-ul dumneavoastra?

  Citez din nou de pe site-ul ceruldinnoi:

  ,,Experienta dobânditã de ei pe parcursul a mai bine de treizeci de ani o împãrtãsesc cu sute de persoane venite din toate orizonturile spirituale, culturale sau geografice, credinciosi, agnostici sau atei, practicanti sau nu, tineri sau vârstnici, aflati în cãutarea Esentialului, în cadrul sesiunilor organizate la centrul Bethanie. Centrul este ecumenic si non-confesional. Comunitatea de acolo este ortodoxã.
  Iar cãrtile lor, care sunt „cuvintele unei vieti”, sunt pur si simplu „contagioase”…”

  Iar daca sunt adevarate cele spuse aici, ce motive ar avea Siluana Vlad sa nu-si dea seama ca a gresit si sa nu recunoasca asta, asa cum este firesc pentru orice credincios ortodox de rand, daramite pentru o persoana publica si cu o enorma responsabilitate asumata, asa cum este doamna psiholog?

  Apreciază

 8. iustin said, on septembrie 5, 2010 at 9:56 am

  @Marcel:

  Iata ce spune parintele ARSENIE PAPACIOC despre ,,doctrina” lui Gheorghe Ghelasie:

  ,,- Credeti că în ultimii ani s-a revigorat isihasmul?

  – Dragă, nu vorbim de isihasm în societate, unde ne stau cozonacii pe masă.

  Isihasmul este o viată deosebit de înaltă, care se trăieste într-o retragere totală, unde poti să duci o viată de postire si de neamestec cu frământările acestea omenesti; să te controlezi pe tine până la sânge si până în măduva oaselor; să fii un paratrăsnet pentru toti dracii care încearcă să te abată de la rugăciune.

  – Despre Sfântul Simeon Noul Teolog se spune că nu a fost înteles la vremea lui.

  – N-a fost înteles, si de catolici nici acum nu este înteles.

  Noi nu am avut decât doi teologi: Sfântul Ioan Evanghelistul si Sfântul Grigorie de Nazianz – teologi – si Sfântul Simeon Noul Teolog, care apare în secolul X, a prezentat printr-o simtire pe Dumnezeu, printr-o trăire a inimii, asa de bogată este sfătuirea lui încât Biserica l-a numit Noul Teolog.

  – Deci nu a fost înteles!

  – La vremea Lui, nu a fost înteles nici Hristos!

  – Se spune că lucrarea aceasta, cu pâinea harică, nu este înteleasă.

  – Lasă, dragă, n-am nevoie de pâine harică! Pâinea Harică este Sfânta Împărtăsanie!

  Deocamdată am la cine să mă închin, n-am nevoie de altă pâine. Este un moment de ispitire, care NICI MACAR NU ESTE DIBACI. Nu merită să discutăm.

  Lupta noastră este a ne controla pe noi însine, în fiecare zi, dacă suntem demni de rugăciune si dacă suntem demni de ajutorul lui Dumnezeu, Care nu întârzie, dacă ne-am limpezit cu totul inima. Asta este lupta pe care trebuie să o dăm! Nu vreau să discut despre alte lucruri, pentru că, înainte de toate, eu nu mănânc altă pâine decât Sfânta Împărtăsanie.”

  (citat din interviul ,,Ortodoxie si secte”)

  Apreciază

 9. iustin said, on septembrie 6, 2010 at 6:12 am

  @Mircea Puscasu:

  Ati spus:

  ,,În plus creştineşte este să îi spui personal, între 4 ochi, (sau printr-o scrisoare) în primă faza. Dacă nu înţelege, ia încă pe cineva şi discută în cerc restrâns (3-4 persoane). Dacă nici aşa nu merge, spune-l bisericii. Daca nici asa nu se indreapta sa il tratezi ca pe un străin şi ca pe un păgân.”

  Dar de unde stiti ca Dumnezeu nu i-a trimis chiar mai mult de doua mustrari SILUANEI VLAD pentru ceea ce face?
  Ea insasi marturiseste pe blogul Centrului Sfintii Arhangheli MIhail si Gavriil ca i se imputa adesea faptul de a vrea sa substituie metodele psihologiei tainelor Bisericii.

  Analizati, va rog, frecventa obsedantului indemn dat oamenilor de a incepe si de a duce pana la capat ,,mantuitorul” sau SEMINAR AL IERTARII.

  La capatul acestui seminar, multi oameni, cu o bucurie intru totul suspecta si fortata, spun, asemenea alcoolicilor anonimi, ca de-acum se simt ca niste oameni ,,liberi”, ca iarta totul si toate.

  Dar oare acesti oameni au ajuns intre timp sa se spovedeasca si sa se impartaseasca?…

  Apreciază

  • admin said, on septembrie 22, 2010 at 7:39 am

   „”Dar oare acesti oameni au ajuns intre timp sa se spovedeasca si sa se impartaseasca?…””

   DA.

   DA.

   Apreciază

 10. PRO-MAICA SILUANA said, on septembrie 6, 2010 at 12:25 pm

  ooo mai saccsiv…sau cum te-oi numi tu!…..M-ai dezamagit…total!De Maica Siluana sa nu te iei!!! Pentru ca eu am cunoscut-o in realitate si este o dulceata!Eu am fost abuzat sexual si am primit sprijin si consiliere din partea dumneai .Nu spun ajutorul minunat pe care l-am primit!!!! Si inca il primesc!Si apropo Seminarul este „mana in mana” cu Taina Sf Impartasanii,pentru ca pe mine m-a intrebat Maica Siluana daca ma spovedesc si ma impartasesc ,pentru ca vom birui prin acestea si prin seminarul pe carea ea il face acolo. Imbina metodele de consiliere psihologica cu cea duhovniceasca….si nu trebuie criticata pentru asta. Sunt atatia oameni care si-au aflat linistea pe Calea Mantuirii

  Apreciază

  • Andreea said, on martie 14, 2014 at 8:54 pm

   Vrei sa spui ca te-ai si mantuit? Vezi, asta e problema la maica Siluana: ca iti ofera mantuirea, ca si la secte. Sa stii ca mantuirea vina doar de la Dumnezeu, si se da in dar, nu pentru vreun merit al nostru.

   Apreciază

   • Sarra said, on august 27, 2016 at 8:20 pm

    Maica Siluana nu spune nicaieri ca mantuirea ti-o da ea. Cat de superficiala poti fi…

    Apreciază

 11. PRO-MAICA SILUANA said, on septembrie 10, 2010 at 8:44 pm

  Draga Doamna…..daca ramaneti anonim ,cuvintele dvs nu au nicio valoare!Indrazniti sa spuneti cine sunteti sau va e frica?????Va rog frumos!!!Imi pare rau ca nu stiti nimic despre Maica Siluana,nu aveti idee ce monahie este si va dati cu parerea .Reciteste te rog….articolele ei!

  SACCSIV ESTI DE DISPRETUIT SINCER!TE IEI DE UN OM NEVINOVAT CA MAICA SILUANA!SA TE LUMINEZE DUMNEZEU SI SA VEZI CE MINUNATIE DE OM E MAICA!

  Apreciază

 12. ceruldinnoi said, on septembrie 18, 2010 at 6:00 pm

  @Iustin

  Aţi spus :
  “…preot caruia SILUANA VLAD i-a tradus cartile si i le-a publicat.”
  apoi
  « Dar cel mai grav mi se pare la SILUANA VLAD faptul de a inchina in fata ecumenismului, traducand de zor cartile acestor zambitori premergatori ai Antihristului! »

  Răspunsul meu:
  Maica Siluana nu « traduce de zor » cărţile părintelui Goettmann şi nici nu le-a „tradus şi publicat” aşa cum ERONAT aţi afirmat dumneavoastră în aceste comentarii. A tradus O SINGURĂ CARTE, cea despre rugăciunea inimii, şi aceasta publicată în 2007, deci acum 3 ani. Atât.

  Aţi citit cărţile şi nu aţi remarcat că celelalte două sunt traduse de altcineva?
  Se observa de la prima vedere că sunt şi publicate de altă editură.
  Maica Siluana nu are nici o legătură cu traducerea celorlalte două cărţi.
  Le-am tradus eu din proprie iniţiativă. Numele meu este Viorica Juncan.

  Deci aţi plecat, voit sau nu, de la premise false în acuzaţiile dumneavoastră faţă de Maica Siluana.

  Apreciază

 13. ceruldinnoi said, on septembrie 19, 2010 at 6:49 am

  Rectific:

  „celelalte TREI cărti” şi nu „celelalte DOUĂ cărti” au fost traduse de altcineva.

  Apreciază

 14. ceruldinnoi said, on septembrie 23, 2010 at 11:39 am

  @Iustin

  Aţi spus:

  ”NU mai sunt de ajuns Filocaliile, parintele Staniloae si Sfintii Parinti….
  Trebuie sa ne invete acest ratacit – ajutat de Siluana Vlad – cum stau lucrurile cu rugaciunea inimii. »

  Răspuns pentru cei interesaţi de adevăr:

  Citez din cartea « Rugăciunea lui Iisus şi experienţa Duhului Sfânt », de Dumitru Stăniloae, Editura DEISIS, 2003, pagina 67, paragraful cu care începe capitolul « Rugăciunea curată sau rugăciunea inimii şi piedicile ei »

  « Ceea ce voi spune mai jos sunt, pe de o parte, INFORMATII pe care le-am primit de la un călugăr din România care practică această rugăciune întemeiată din plin pe tradiţia Părinţilor răsăriteni, iar, pe de altă parte, sunt câteva REFLECŢII PE MARGINEA ACESTOR INFORMAŢII. »

  Iar părintele Goettmann a scris « o iniţiere în Rugăciunea lui Iisus MARCATĂ DE EXPERIENŢĂ PERSONALĂ. Este o iniţiere practică, cu o ţintă profundă şi deosebit de convingătoare. Ediţiile precedente ale acestei lucrări au fost deosebit de apreciate. »
  scrie Episcop Kallistos de Diokleia în prefaţa la ediţia franceză a cărţii traduse de Maica Siluana Vlad

  Iar atitudinea autorilor cărţii se poate deduce din dedicaţia cărţii:

  ”Fraţilor noştri ortodocşi din Răsărit, credincioşi apărători ai acestei preţioase moşteniri : « Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul ! »,
  garanţia unui nou viitor în Apus…
  Tuturor celor care au pornit deja pe Cale şi celor care vor mai veni…”

  şi din cuvintele cu care îşi încep cartea:

  ”Dacă îndrăznim să vă propunem o carte despre Rugăciunea lui Iisus, este pentru că suntem convinşi că ea va fi una din cărţile cele mai potrivite pentru a reaprinde scânteia creştinismului primar, nu ca o restituire a unui trecut, ci ca pe o continuă creaţie pornind de la o Prezenţă care nu ne-a părăsit niciodată.
  […]
  Aşadar, această carte se doreşte a fi o trăire şi nu o teorie. Noi nu suntem „indicatoare pe cale”… DE PESTE PATRUZECI DE ANI VIAŢA NOASTRĂ SE ÎNTEMEIAZĂ PE RUGĂCIUNEA LUI IISUS…”

  Aşadar este o carte bazată pe o profundă şi îndelungată experienţă.

  În afară de citatul acela, de pe copertă, compus probabil de redacţia editurii care a publicat cartea, dumneavoastră aţi citit cartea şi aţi găsit lucruri rele în ea?
  Care ANUME, vă rog?

  Apreciază

 15. ceruldinnoi said, on septembrie 23, 2010 at 2:05 pm

  @Iustin

  Aţi spus:

  ”NU mai sunt de ajuns Filocaliile, parintele Staniloae si Sfintii Parinti….”

  Răspuns – continuare:

  Să înţeleg că dumneavoastră credeţi într-un Dumnezeu MORT sau oricum ABSENT din Istorie care a vorbit numai ÎN TRECUT iar noi cei de azi trebuie să trăim numai cu ceea ce s-a spus odată în trecut CA ŞI CUM NU AR EXISTA UN DUMNEZEU VIU care să ne vorbească şi acum în condiţiile în care ne găsim ?

  Părintele Goettmann ne vorbeşte despre un Dumnezeu VIU, care îl caută pe om şi îl aşteaptă ; O PREZENŢĂ CARE NU NE-A PĂRĂSIT NICIODATĂ. Pe acest Dumnezeu ni-l împărtăşeşte şi nouă. De aceea şi sunt aşa de „contagioase” cărţile lui.

  Această LIMITARE EXCLUSIV la textele Sfinţilor Părinţi, această PRIVIRE orientată NUMAI SPRE TRECUT i-a nedumerit şi pe Maxime Egger şi Olivier Clement, doi convertiţi remarcabili la ortodoxie.

  Iata ce spune MAXIME EGGER într-un articol de pe site-ul http://www.trilogies.org la „naşterea în cer” a lui Olivier Clement, citându-l mai jos pe Olivier Clement:

  Am tradus în româneşte un fragment – sper să am permisiunea administratorului acestui blog în care s-a putut spune ORICE despre Maica Siluana şi ORICE la adresa părintelui Alphonse Goettmann.
  Dar mai ales pentru că discuţia este, aşa cum spuneaţi dumneavoastră, despre ORTODOXIE.

  « Ortodoxia reală, concretă si cotidiană, este departe cu mult de cea – dezinteresata, novatoare, profetica – pe care Olivier Clement a făcut-o sa strălucească în lume, mult dincolo de frontierele Bisericii. Visul de a vedea apariţia unei Biserici ortodoxe in Occident – si nu numai in Occident – s-a dizolvat în particularisme etnice, ca să nu spunem naţionaliste, şi replieri identitare care au înflorit după 1989.
  OLIVIER CLEMENT era foarte conştient de aceasta. Si ÎNTRISTAT. Iată ce îmi spunea într-o lungă discuţie, în 31 ianuarie 2004, în vederea unei publicaţii care n-a văzut niciodată lumina zilei:

  ”Biserica ortodoxa este o Biserica stranie. Este foarte bogată, plina de comori si de potentialităţi, dar în acelaşi timp blocată din toate părtile. Pradă replierii, fricii, neîncrederii faţă de celălalt, ostilităţii faţă de modernitate, închiderii interpretării. Si lucrurile nu încetează să se agraveze… Ortodocşii se referă prea mult la Părinţii Bisericii – fără a-i citi neapărat, pe de altă parte – si nu meditează suficient Evanghelia. CA ŞI CUM PĂRINŢII AR FI SPUS TOTUL DESPRE TOATE, ODATĂ PENTRU TOTDEAUNA! Suntem noi capabili, de exemplu, să comentăm parabola bunului samaritean în ceea ce are ca profund subversiv şi anticlerical? Căci ce ne spune ea, dacă nu faptul că un ‘eretic’ este cel care, la urma urmei, va împlini gesturile fundamentale ale umanităţii. N-am auzit niciodată predicându-se de o manieră creatoare din acest text.”

  „[…] Toate fiinţele umane – toate fără excepţie – sunt chipuri ale lui Dumnezeu.”

  „Dar cum sa dam minunatei teologii a persoanei o înţelegere care sa nu fie numai ecleziastica ? Persoana conţine totalitatea socialului şi a cosmicului. Ea depăşeşte lumea şi o asumă. Ii dă semnificaţia ei, culoarea ei, sensul ei. Ea este fără fund şi deschisă spre infinit. Nu o putem reduce. Mai ales, ea este în germene în fiecare fiinţă umană. Căci învierea lui Christos asumă totul. CHRISTOS SI DUHUL SFANT SUNT PREZENTI PESTE TOT, IN TOATE TRADITIILE SI RELIGIILE, SI CHIAR SI IN ANTI –RELIGII. Dacă nu apreciem aşa, ne condamnăm la sterilitate. Nu se va putea face nimic altceva decât o Biserica lustruita, perfectă, pură, dar SEPARATĂ DE VIAŢĂ, LA DISTANŢĂ DE LUME, zaharisită într-o gândire care se învârte în cerc şi o liturghie sublimă care virează spre ritualism.” »

  O să spuneţi că şi Maxime Egger şi Olivier Clement au concepţii anti-ortodoxe aşa cum spuneţi despre Maica Siluana? Sau că sunt rătăciţi şi premergători al antihristului aşa cum aţi spus despre părintele Alphonse Goettmann?

  Apreciază

 16. sorin said, on septembrie 23, 2010 at 4:46 pm

  miha,

  pot sa intervin in discutia ta cu saccsiv?

  Apreciază

 17. Cristian said, on martie 16, 2011 at 6:11 am

  Intru si eu in discutiile de aici.Si reproduc parerea unei alte maicute.
  „Locul Maicii(Siluana),era pintre mireni.Nu face decat sa dea o impresie de secularizare,prin amestecul unor lucruri straine cu sfanta ortodoxie”
  Eu la randul meu,intreb:Oare nu e prea vizibil interesul ei „sfant”? Nu e un markenting?Cred ca de fapt isi face publicitate..
  Insa …Nu e treaba mea sa scriu despre un om,ce atat mie cat si altora nu ne place.Sunt altii mai in masura sa i-a o atitudine.
  Ca o idee final,spun doar ca:E bine sa ne ferim,sa nu pierdem timpul cu genul asta de „rupturi”ale ortodoxiei.Sunt ironic mereu,spun ca e o secta(ca sa fim sinceri,c-am asta pare).

  Apreciază

 18. R said, on octombrie 27, 2011 at 8:15 pm

  Saccsiv, am descoperit din fericire blogul tau citind ´´Evadarea´´. De-atunci, blogul tau e lectura mea zilnica. E incredibil cat curaj ai sa spui unor lucruri pe nume! Nu iti e frica! Ferice de tine, caci pe multi vei ajuta….mai ales in vremurile astea in care suntem parca fara nici o directie…Am cautat aici intentionat despre aceasta ´´maica Siluana´´….Nu stiu cine ti-a ti-a trimis scrisoarea, dar banuiesc ca doar documentandu-te ai postat-o. Tu nu ai posta ceva ce nu e adevarat!….Eu personal am trait un cosmar, poate cosmarul vietii mele cu aceasta Maica afurisita…in mainile careia mi-am pus sufletul( greseala mea ca nu am apelat UNDE trebuia, crezandu-ma in oameni´´)…A fost acum doi ani…Ce bine era sa fi gasit toate informatiile astea atuncea…Dar nu e tarziu sa repostezi articolul asta, sa le reamintesti bietilor oameni sa nu isi mai lase offurile la Siluana! Ajuge sa cunoasca foarte multe detalii despre oameni si apoi ii santajeaza cu toate informatiile stiute…Gaseste ea modalitati, ca altceva nu are de lucru toata ziua….In perioada aeea Laurentiu Dumitru posta foarte mult despre ea…Am incercat sa scriu pe blogul lui, in disperarea si in dorinta de TREZI cumva oamenii care citeau despre ea si toate linguselile si mizeriile ei. Laurentiu imi stergea toate postarile…M-am lasat bagubasa….Nu mai aveam oricum energie, pentru ca oricum traiam un cosmar din cauza tensiunii pe care Siluana mi-o crea in famile..pe ascuns….Eu am aflat doar prin MINUNE…pt ca Dumnezeu nu a vrut sa ma lase sa fiu pana la capat bataia ei de joc…IERTARE CA NU POT SA DAU DETALII….Incredibil cum il rastignim zilnic pe Hristos…Ma rog sa aiba mila de noi si sa ma ajute sa nu o urasc pe aceasta canalie de om…Iertare pentru cuvinte!

  Apreciază

 19. Minodora Marin said, on iulie 26, 2013 at 4:31 pm

  Saccsiv, va rog mult sa stergeti postarile minodorei marin, duhovnicul m-a mustrat pentru ca le-am postat si mi-a dat ascultare sa va rog sa le stergeti, multumesc mult, Doamne ajuta!

  Apreciază

  • saccsiv said, on iulie 26, 2013 at 4:38 pm

   Minodora Marin

   Pai le-am sters pe ultimele doua, exact cum m-ai rugat. Am omis ceva?

   Apreciază

 20. teodor miron said, on august 5, 2013 at 1:51 am

  Iata aici un citat dintr-un articol al maicii siluana postat recent pe doxologia in care ea recunoaste ca foloseste metode si tehnici new age, pentru ca ele, tehnic vorbind sunt chiar bune si sunt instrumente pe care ea le foloseste si le invata ca pe un program de calculator. Eu pana acum am vazut si am inteles ca ea facea asta, folosea toate metodele psihologice actuale de la Labirintul codependentei pana la metodele espere si Eckhardt Tolle (autor New Age) si multi alti autori New Age. Dar am crezut sincer ca o face din naivitate si ca nu o face cu buna intentie dar din articolul postat eu mi-am dat seama ca ea stie bine ce face, adica e constienta ca sunt metode dracesti si satanice, dar in acelasi timp ea singura cu gura ei zice ca le foloseste si le invata ca pe niste instrumente tehnic vorbind bune. Nu ma asteptam insa sa o recunoasca atat de nonsalant si public fara insa a se dezice de ele pentru ca s-a exprimat asa ca ea le foloseste si le invata, deci la prezent nu la trecut, are in intentie sa le foloseasca in continuare asa cum ai folosi orice program pe calculator. Eu una m-am smintit, chiar daca ea condamna viclenia new age si o infiereaza totusi ii imprumuta metodele Iata aici linkul pentru intreg articolul
  http://www.doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/acum-chiar-ce-fac-acum-pot-sa-ma-intalnesc-cu-dumnezeu
  Si citatul exact cu pricina:
  „Un dumnezeu care este chiar omul. Vechea poveste în haine noi! Da, acum, învățătura și tehnicile acestei mentalități noi sunt extrem de rafinate și cu adevărat spirituale, adică inspirate duhului omenesc de spirite, de duhurile vrăjmașe îmbrăcate în haine de lumină. Ele sunt și ”bune” din punctul de vedere al omului autonom – ne învață cum să ne rezolvăm conflictele, cum să avem gândire pozitivă, cum să avem o stare de bine, cum să ne dezamorsăm sentimentele negative, să le înlocuim cu sentimente pozitive… Și chiar sunt bune, tehnic vorbind. Eu le învăț și le folosesc pentru că sunt instrumente ca și un program de computer. Dar trebuie să avem grijă ca să nu ne însușim, odată cu ele, și credințele, mentalitatea, ci să le transformăm pe toate în rugăciune, în împreună-lucrare cu Dumnezeu. Să nu cădem robi acestor tehnici. Și există foarte multă literatură, foarte multe cărți cu sfaturi foarte bune: ”E bine să faci așa, să mănânci așa”. Dacă intrăm în acest joc, nu vom mai cunoaște drumul de ieșire”,

  Apreciază

 21. Gabriela said, on august 8, 2016 at 10:14 pm

  Vreau sa spun si eu ceva pe marginea acestui articol despre Maica Siluana in calitate de participant la 4 dintre seminarile domniei sale de consiliere si formare. Am cunoscut-o si vorbit personal cu Maica si pot sa va spun ca reuseste sa imbine intr-un mod fericit descoperirle din psihologie si psihoterapie cu invataturile sfintilor parinti si Sfanta Evanghelie. Dansa nu vine cu adevaruri noi ci preda mesajul evanghelic dar pe intelesul omului modern. Chiar ne-a zis la un moment dat ca dansa n-ar mai tine seminariile acelea de psihoterapie ortodoxa daca noi mintile noastre n-ar pune atat de mult intrebarea De Ce si am accepta cu credinta si inima deschisa mesajul Evanghelic.

  Dar sa ai inima deschisa cand este blocata de traume si conflicte mostenite din familie este foarte greu daca nu imposibil. Pana la Maica Siluana am simiti ca vreau sa ma vindec dar ’n-aveam om sa ma arunce in scaldatoare.’ Dansa si Maica Rafaela (Dumnezeu s-o odihneasca) au fost ‘omul’ care m-a aruncat in scaldatoare iar multi dintre cei care au participat la seminarile de la centrul de consiliere pot sa confirme.

  Nu sustin cum am citit in comentarii ca e de ajuns sa participi la seminariile maicii inclusiv cel online (cu iertarea) ca sa te mantuiesti. Dansa doar ne da armele, metodele de lupta. Incearca sa faca un pic de lumina prin labirintul psihicului uman cazut. Ne da acel fir rosu sa iesim din labirint spre Inviere. Si pune foarte mare accent pe spovedanie si Impartansanie dar doreste ca noi sa traim constient intalnirea cu Hristos in Sf. Euharistie. Vorba dansei: nu e de ajunsa sa avem “burticile pline de Sf. Impartasanie,” trebie sa O si punem la lucru. Cine doreste sa afle mai mult poate sa citeasca pe site-ul Centrului de consiliere Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil de la Iasi sa vada daca indrumarile date acolo sunt sau nu in duhul Ortodoxiei.

  Va multumesc pentru timpul acordat

  Gabriela

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: