SACCSIV – blog ortodox

FOTO µ-chip – cat de mic poate fi un CIP RFID (cu antena cu tot)?

Posted in CIPURI by saccsiv on august 31, 2010

header

Sample

   Citez din http://www.hitachi.co.jp/Prod/mu-chip/:

   Numerotarea electronica a produselor si documentelor cu ajutorul „µ-chip” (miu-cip), avand ca suport o baza de date in retea, da nastere unor noi aplicatii in domeniul afacerilor si a stilului de viata ce faciliteaza inovatii in campuri ca productia, distributia, consumul, supravegherea si reciclarea.

   Circuitul integrat semiconductor wireless RFID care retine un numar de identificare in memoria sa, a fost propus acum un deceniu ca o alternativa la codul de bare.  Folosirea sa a fost insa, pana acum, limitata la doar cateva aplicatii unde avantajele depasesc costul sau relativ ridicat.

   µ-chip este raspunsul companiei Hitachi la rezolvarea unor probleme asociate cu tehnologia RFID conventionala. Acesta foloseste frecventa de 2.45GHz. Are un cip ROM de 128-bit ROM pentru stocarea numarului de identificare, fara capabilitati de scriere-citire si anti-coliziune. Numerele sale unice de identificare pot fi folosite pentru identificarea individuala a trilioane de trilioane de obiecte fara teama de duplicate.  Mai mult, cu o dimensiune de 0.4 mm patrati, µ-chip este suficient de mic pentru a fi atasat unei varietati de obiecte, putand fi integrat chiar si in hartie.
    Sistemele de productie, distributie si supraveghere pot fi construite sau imbunatatite cu ajutorul µ-chip, informatiile fiind stocate si accesibile la cerere intr-o baza de date distribuita in retea. Prin combinarea acestei baze de date cu versatilitatea µ-chip, este posibila dezvoltarea de noi aplicatii in domeniul afacerilor si al stilului de viata. Acestea permit proceselor de productie, comert si reciclare sa fie operate intr-un mod imposibil pana acum.

   Comentariu saccsiv:

   Consider ca in scurt timp il vor putea face si mai performant. Sau si mai probabil, exista pe undeva deja asa ceva, dar probabil ca nu trebuie sa stie opinia publica.

   In foto stanga il vedeti pus pe deget. E atat de micut, incat poate trece neobservat.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 31, 2010 at 8:48 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Mihaela said, on august 31, 2010 at 12:56 pm

    Daca nu ziceai ca e deget, nu mi-as fi dat seama…

    Apreciază

  3. Catalin said, on august 31, 2010 at 4:30 pm

    Acum..ma gandesc.. ca il pot face si cat o bomboana si sa il bage intr-un telefon bine mersi..Ce i-ar impiedica? Poate deja si este..cine stie..Voi ce credeti?

    Apreciază

  4. Ortodox pe stil vechi said, on septembrie 1, 2010 at 6:27 am

    Sa facem o mare diferenta .Nu vom primi nici o data aceste acte cu microcip dar nu le vom primi din gragostea cea mare pre care trebuie sa o avem pentru Dumnezeul nostru care sa jertfit din dragoste pentru noi si noi trebuie sa ne ognindim in Faptele Mantuitorului.Trebuie sa nu fim caldicei dar se vede cum santem invatati sa ne ascultam pre noi ca si in armata ,ne place sa ne directioneze cineva.Dar oare fiecare din noi nu stie ce trebuie sa faca in acest viac cand televiziunea si masmedia face jocul satanei si ne duce palcuri palcuri spre iad.Unde e Inima noastra cea care trebuie sa fie alaturi de Dumnezeu si sa poata sa se curete de pacate prin Spovedanie si pocainta?.Hai sa nu fim caldicei si inca sa mai dormim e bine sa ne trezim sa ne facem singuri strategia de a lupta cu cei 3 Dusmani:1 e trupul nostru plin de pacate pre care trebuie sa-l slefum cu post si fapte bune ,aceste fapte bune trebuie sa plece de la o inima buna sa putem sa ne spovedim curat dupa carte.2 Lumea care te duce spre iad cu poftele sale viclene si cu oranduirea lor ce-ti spune de fiecare data „Lasa ca nu ai mai multe vieti ia si mananca si bea si te distreaza” pai numai asa se separa caprele de oi si la dreapta judecata cu lumea mergem in iad. 3 e vicleanul Diavol care a-ti pune multe ganduri necurate in creeras dar cum ziceam Diavolul nu se smereste deci gandurile lui sunt de mandrie si de patima ca si el a-ti spune sa iubesti dar iubirea lui e patimasa si trecatoare.
    Oare nu se cade sa fim cu acele arme pregatiti in Dumnezeul cel Intreime de o fiinta: Credinta, Nadejde si Dragoste sufleteasca inpreuna cu Smerenia ,Statornicia si Rabdarea.Iertati-ma si Dumnezeu sa ne ierte.

    Apreciază

  5. agerstress said, on septembrie 1, 2010 at 8:22 am

    Antena este exterioara cipului – se vede in imaginea din dreapta – si este mult mai mare decat cipul dar poate fi extrem de subtire si aproape ca nu se observa intre doua straturi de hartie normala de scris. Sigur, asta e doar o limitare de moment.
    Cipul contine doar un numar unic din fabricatie fara posibilitatea de rescriere. Tendinta este dupa cum spuneam si eu cateva zile in urma aceea de a centraliza datele in sistemul de calcul central iar identificarea persoanei sau a bunurilor sa se faca pe baza unui numar unic eventual completat cu o serie pentru a diferentia diferitele categorii de „purtatori” (persoane; masini; animale; etc.). La acestea se va adauga codul fiarei sau numele ei intr-un viitor apropiat (dar nu aven certitudinea ca nu se face din start si nu avem nici posibilitatea de a verifica). Cititoarele rfid pot fi configurate sa nu arate intreaga informatie din cip iar demonstratiile pe care ni le fac ei pentru a castiga increderea oamenilor sunt egale cu zero ca relevanta.

    Apreciază

  6. asdbashb said, on februarie 12, 2011 at 10:47 am

    In prezent au inventat unul si mai mic de 0.05mm/0,05mm numit si powder chip.Dimensiunile sunt mai mici decat matreata sau decat grosimea unui fir de par.Acesta poate fi introdus usor in harite felicitari…si evident in corpul omenesc.
    Asadar poate ca nu era exagerata cerea oamenilor de a nu fi vaccinati deoarece acest vaccin contine si microcipuri.

    Apreciază

  7. […] Referitor la cipul RFID cu antena cu tot, stiu ca prin 2010 avea 0,4 mm patrati: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.