SACCSIV – blog ortodox

Cultura POP si CONTROLUL MENTAL

Posted in CONTROLUL MENTAL by saccsiv on august 30, 2010

   Citez din articolul Cultura POP si controlul mental:

   Comemorarea globalista a decesului lui Michael Jackson nu este decat ultima forma de manifestare a „culturii pop”. De la „beatlesmania” la „jacksonmania”, cultura pop (denumita initial „hippie”) a marcat cateva generatii. Cu toate acestea, cultura pop nu este „o revolta spontana a tinerilor” contra establishmentului, a vechiului sistem de valori traditionale, ci o operatiune de „inginerie sociala” si „control metal”, dirijate de psihologi si sociologi de la doua institutii globaliste: „Tavistock Institute for Human Relations” si „Stanford Research Centre”.

   De la „Bluebird”si „Artichoke” la „Proiectul Aquarius”

   Raportul 21050, din 4 aprilie 1974, „The Changing Images of the Man” („Imaginea schimbatoare a omului”) – intocmit la „Stanford Research Center”, sub coordonarea directorului institutiei, Willis Harmon – ofera detalii interesante asupra acestui experiment social de „mind control” („control mental”), care a condus, in numai cativa ani, la o adevarata cultura paralela, la scara mondiala, in randul tinerilor.

   Grupul-tinta ales de psihologii si sociologii americani, la inceputul anilor ’60, a fost tineretul. „Vehiculul” ales pentru a produce schimbarea sociala artificiala – asadar manipularea grupului uman – a fost drogul, ale carui efecte in materie de manipulare umana fusesera testate de CIA la inceputul anilor ’50, succesiv, in trei proiecte ultrasecrete: „Bluebird” („Pasarea albastra”), „Artichoke” („Anghinarea”) si MK-Ultra.

   Ultimul permitea expertilor CIA sa puna la punct un program special prin care se puteau forma asa-numitii „candidati manciurieni” (politicieni, oameni de afaceri, spioni ori asasini profesionisti controlati mental) si disemina, ulterior, in societate ca niste adevarate „cartite in adormire”. Pana in momentul „reactivarii” fiecaruia pentru o misiune anume.

   De data aceasta, prin „Aquarius”, din anii ’60, se urmareau obiective mult mai ambitioase: impunerea, prin manipulare sociala, a unei noi culturi unui grup social distinct; constituirea unor modele de comportament si gandire noi, complet diferite de cele traditionale; utilizarea unui nou limbaj, axat pe cuvinte-cheie, cu sens deturnat.

   Vehiculul drogurilor

   Deoarece drogul facea parte dintre elementele interzise prin lege de sistem, psihologii si sociologii de la „Tavistock Institute” si „Stanford Research Center” si-au indreptat atentia asupra unui „vehicul” prin care acesta – ca element manipulant – sa fie diseminat, rapid si discret, in cadrul grupului tinta a experimentului „Aquarius”: muzica pop, care aduna la concerte grupuri mari de tineri, inca „neomogenizati” din punct de vedere mental si comportamental.

   O obscura formatie pop din Liverpool, care incepea sa aiba ceva succes in randul tinerilor britanici – „The Beatles” -, a fost prima dintre cele alese pentru a fi propulsate pe plan mondial, prin intermediul mass-media, spre a promova noile valori si comportamente sociale.

   Beatlesmania

   „Beatles” si „beatlesmania” – apoi alte formatii pop-rock – au fost impuse pe plan mondial, promovand un limbaj ale carui cuvinte si fraze ascundeau talcuri noi, cunoscute doar comunitatilor de tineri „hippie”, consumatoare de droguri. Ruperea de restul societatii si constituirea unor comunitati specifice – „hippie” – cu valori, limbaj si mentalitate radical opuse celor traditionale a debutat in SUA, mai exact in California, pentru a se raspandi apoi, ca un virus de tip social, pe intregul mapamond.

   Inclusiv, in ciuda barierelor de cenzura, in statele comuniste, unde muzica pop („Beatles”, „Rolling Stone”, „Animals” etc.) a reusit performanta, uluitoare, de a trece Zidul Berlinului ridicat de Razboiul Rece si de a se impune, clandestin, in randul tineretului. Pana astazi, se poate spune, experimentul „Aquarius” continua sa ramana unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale SUA: „Beatles”, „beatlesmania”, „hippie” au constituit, conspirativ, un amplu experiment de „inginerie sociala” si inca unul reusit prin care un grup social distinct (tineretul) a putut fi manipulat in cel mai subtil si „natural” mod, dandu-i-se impresia „libertatii totale”, cand, in realitate, el facea obiectul unei manipulari totale.

   Multi dintre tinerii care in anii ’60 si la inceputul anilor ’70 au trecut prin experienta „hippie” nu isi mai pot intelege, astazi, propriul comportament de atunci. Cat despre muzica „pop”, ea s-a transformat, treptat, intr-o veritabila industrie, un comert extrem de profitabil, cu zeci si sute de milioane de dolari in joc.

   „Comitetul 300” si proiectul „Aquarius”

   Promovarea unei „noi culturi” sau a unei „culturi paralele”, care sa aiba dimensiuni globaliste si drept grupa-tinta tineretul, a fost un proiect al „Comitetului celor 300”, grup care se revendica din descendenta „Lojei Iluminatilor”, creata initial, in Bavaria, de Adam Weishaupt, in 1776. Considerata disparuta inca din secolul trecut, loja se pare ca, in realitate, s-a restructurat in mai multe randuri, reusind sa patrunda pana in structurile organizatiilor globaliste binecunoscute ale secolului XX.

   In ceea ce priveste „Comitetul celor 300”, cea mai buna introducere in domeniu o constituie cartea dr. John Coleman, aparuta la inceputul anilor ’80 si ale carei „profetii” s-au adeverit in anii ’90. Legaturile „Comitetului celor 300” cu „Tavistock Institute” au avut drept punct comun, pe de o parte, preocuparile Comitetului de a crea o „cultura globala” in cadrul „noii ordini mondiale”, pe de alta parte interesul fata de „inginerie sociala” manifestat de „Tavistock Institute” in directia manipularii grupurilor sociale, in sensul unei schimbari sociale.

   In acest context, „Beatles” si „beatlesmania” au constituit acei curenti subversivi prin care „Tavistock Institute”, ulterior si „Stanford Research Institute”, au introdus noi standarde de gandire si comportament tineretului.

   Fenomenul „Beatles” nu a fost spontan, ci unul minutios regizat de psihologi si sociologi straluciti, grupati la „Tavistock Institute”, inspirati de textele si filosofia lui Theodor Adorno, fenomen amplificat apoi prin mass-media de Ed Sullivan.

   Formatia „Beatles”, un grup modest din Liverpool, a capatat astfel anvergura si stralucirea cunoscute abia dupa ce formatia a fost adusa in Statele Unite, iar expertii „ingineriei sociale” de la Tavistock si Stanford au transformat-o in „Cobaiul” proiectului „Aquarius”. Sistemul muzical al formatiei „The Beatles” nici macar nu le apartinea. Sistemul atonal de 12 note, cu sunete grele si repetitive, fusese descoperit de Adorno in cadrul ceremoniilor cultului zeului Dionisos la greci si in incantatiile calugarilor din insula Baal, Indonezia.

   Deturnarea cuvintelor

   Sistemul a fost, ulterior, prelucrat de „Beatles” care, sub influenta lui Adorno si a „Tavistock Institute”, si-au indreptat atentia si spre valorile si practicile, ca si spre muzica si instrumentele budiste, fiind instruiti cateva saptamani in India. Textele compozitiilor „Beatles” au inclus cuvinte si fraze noi, cu sens deturnat si codificat, cunoscut doar tinerilor „hippie”.

   De pilda, cuvintele „teenagers”, in sensul de adolescenti iubitori de muzica pop-rock si consumatori de drog („junkies”), nu insemnau mare lucru in Statele Unite inainte de declansarea „beatlesmaniei”, care le-a impus fulgerator, cu sensul deturnat expus mai sus.

   Alti termeni, frecvent utilizati de „Beatles”, apoi si de alte grupuri pop – ca, de pilda, „cool” (pentru a semnifica starile provocate de droguri) ori „discovered” (semnifica visele colorate, compensatorii, ale tinerilor „junkies”), au fost „fabricati” de „Tavistock Institute” si „Stanford Center”. Ca si altele: „beatnik”, „hippies”, „flower children”, care au intrat aproape instantaneu in vocabularul Americii, marcand un nou tip de limbaj si un nou tip de subcultura, opusa violent celei traditionale, a „establishmentului”.

   Revolutia tinerilor – numita si „revolutia hippie” – a fost conceputa si pusa in scena de cele doua institutii de tendinta globalista prin intermediul muzicii atonale a grupului „Beatles”, cu texte pline de cuvinte si fraze codificate ori deturnate de la sensul lor. Comportamentul si, mai ales, „vestimentatia hippie” au desavarsit constituirea unor grupuri distincte.

   La fel de prompt ca si muzica atonala „Beatles”, moda blugilor („jeans”) rupti si murdari („dirty jeans”), moda „pletelor lungi si soioase”, moda rochiilor tip „gitan”, ample si inflorate, moda „coronitelor” prinse in par, moda marilor concerte si reuniuni pop (tip „Woodstock”) au cucerit tineretul american. Apoi si pe cel vest-european, inclusiv tineretul din spatiul comunist, de dincolo de Zidul Berlinului si Cortina de Fier, dovedind astfel expertilor de la Tavistock si „Stanford Center” ca forta de penetrare – si de manipulare – a unor mari grupuri de tineri, prin muzica „Beatles” si consumul de droguri se poate extinde la scara planetara. Acoperirea mediatica a fenomenului (in fapt, experimentului) a avut un caracter decisiv.

   „Neadaptarea fragmentala”

   Asemenea unor roboti, cei patru „Beatles”, veritabili „cobai” ai „Institutului Tavistock” au lansat hit dupa hit – transformate toate in „evenimente universale” de media electronica – utilizand texte cu acele cuvinte codificate pentru stimularea utilizarii drogurilor si a starilor „cool”. Intregul proces a fost definit de Willis Harman – directorul proiectului „Aquarius” – drept o forma de „neadaptare fragmentala”.

   Experimentarea „insecuritatii” si crearea „turbulentei” – in scop de manipulare psihologica de masa – s-a materializat atat in muzica „beat”, cat si in fenomenul generat de aceasta: „bandele de Hippie” care isi raspandeau imaginea si valorile in cercurile lungilor „caravane” de motociclete care strabateau America de la o coasta la alta. Ori in „taberele hippie”, mari surse de atractie si curiozitate pentru ceilalti tineri.

   Pliculetele cu droguri, care se strecurau cu iuteala si discretie la marile reuniuni pop, puteau fi apoi cu promptitudine diseminate de caravanele moto si „consumate” in taberele hippie, atragandu-i si pe altii. Dr. John Coleman remarca, in acest context, semnificatia schimbata a cuvantului „lover” (iubit, amant), de la sensul clasic din dictionar la cel codificat, in sensul homosexualitatii.

   La mijlocul anilor ’60, miscarea „hippie” – nonviolenta – lansata de „Tavistock Institute” si „Stanford Research Center” prin intermediul muzicii „beat” si cu ajutorul drogurilor, intra in faza a doua, comisionata tot de „Comitetul celor 300”. Este faza „schimbarilor sociale” in America, o faza marcata de violenta si anarhism al grupurilor de tineri „revoltati” si in care cuvantul cheie, „revolutie”, este insinuat sau sugerat cu abilitate.

   Vladimir ALEXE

   Cititi va rog si:

Proiectul MK ULTRA (MK-ULTRA sau MKULTRA) …

VIDEO (si transcriptul): CIA INCA TESTEAZA DROGURI PE OAMENI. Interviu cu H.P. Albarelli Jr, autorul cartii „O greseala teribila: Uciderea lui Frank Olson si Experimentele Secrete ale CIA din Razboiul Rece”

Personalitati si organizatii: evreul MAYER AMSCHEL ROTHSCHILD (SCUTUL ROSU), intemeietorul celei mai puternice familii din istoria moderna a omenirii si creatorul ordinului ILUMINATII

VIDEO (subtitrare in limba romana): “How To Brainwash A Nation” (CUM SE SPALÃ CREIERUL UNEI NAŢIUNI), un excelent interviul luat de Edward Griffin lui Yuri Bezmenov

   La minutul 3:30 al clipului de mai jos, gasiti un fragment edificator pentru a intelege mai bine experimentul Beatles:

   Incepand cu min. 5:30 aflam de importanta ce o da Aleister Crowley (unul din stalpii new age) ascultarii anumitor texte derulate invers. De remarcat ca aceasta este una din „invataturile” ce le-a primit direct de la demoni (chiar el ii denumeste astfel) si pe care le-a publicat ulterior. Cititi va rog si:

Aleister Crowley si REVOLUTIA SATANISTA (rock, sexualitate, droguri) – video si completari necesare

   La articolul VIDEO: Satanism in Korean pop (K-Pop) gasiti multe referiri la articole in care se poate constata linia pe care se merge actualmente in muzica, pentru influentarea tinerilor.

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on august 30, 2010 at 9:14 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. phl1811 said, on august 30, 2010 at 10:08 am

  Cred ca a sosit momentul ca noi, Oameni Liberi si de Bune Moravuri, sa dam Cezarului ce este al Cezarului… A sosit momentul sa privim in spate si sa realizam ca viitorul acestei tari poate fi sustinut de noi toti, indiferent de gradele masonice ce ne completeaza, de paramentele ce ne institutionalizeaza demnitatile, si ca reprezentam un singur vis, o singura dorinta: aceea de a oferi Romaniei oportunitatea de a se afirma ca o Natiune libera si demna.

  http://www.comunicatemedia.ro/SCRISOARE_DESCHISA_ADRESATA_DE_DOMNUL_LIVIU_MANECAN__MARE_MAESTRU_AL_MARII_LOJI_NATIONALE_UNITE_DIN_ROMANIA__TUTUROR_MASONILOR_ROMANI_ic38698.html

  Apreciază

 3. rica said, on august 30, 2010 at 12:56 pm

  momentul este in orice clipa si sa zicem ca si sfintii:anatema celor care lupta pe fatza sau pe ascuns contra lui HRISTOS ! deci tuturor masonilor care vor natiuni fara Hristos! oricine nu il are pe Hristos il are pe dracula !!

  Apreciază

 4. rica said, on august 30, 2010 at 12:58 pm

  daca satanistii spun ca vorbesc invers atunci ce sa fie cu obama care pe derulare inapoi zice ca este antihristul? si mai zice foarte multe caci are cuvantari intregi ce au sens daca sint ascultate pe inapoi?multi spun ca a facut o scoala secreta de poate vorbi pe invers..

  Apreciază

 5. Dan Tanasescu said, on august 30, 2010 at 1:43 pm

  Foarte interesant articolul! Chiar am citit recent o carte despre Institutul Tavistock scrisă de John Coleman

  O puteţi citi aici în limba engleză:

  http://www.scribd.com/doc/9647839/Coleman-The-Tavistock-Institute-of-Human-Relations-2005

  Apreciază

 6. Ortodox pe stil vechi said, on august 30, 2010 at 3:26 pm

  phl1811@ da tu esti un lup mic muscat de lupi cei mari eu astept sa ma lupt cu gandurile voastre demonice iar tu vi inbract in oita si a-mi spui Libertate frateritate si celelalte jucari demonice.Ce liberi am fost fugariti la orase ca sa ne inputinam numarul de crestini si sa crestem in abatoarele voastre de unde sa fim lenesi si fara inima .La oras sa predat hause pre care acum cei de la sate l-au inprumutat de la Televizor.Tu zici de libertate ce este libertatea este focul care iese din iad si femeile merg despuiate caci nu mai au Inima buna si credinta in Dumnezeu.Stim noi ce astazi ce inseamna Iubire cand Iubirea e inlocuita cu marele pacat Patima si rezulta Iubirea Patimasa.Dumnezeul nostru sa rasticnit pe Cruce din Dragostea ce-o poarta pentru oile sale si Sa Smerit pana La Moarte .Dumnezeul tau care va veni nu stie ce este smerenia caci nici o data Lucifer nu se va smeri .Lasa sa raman eu o oaie gata de injunghiere si tu lupul care urla dar nu are putere.Caci toate le da Dumnezeul nostru Acela ce sa Smerit si Acela ce ne va Judeca la Marele examen.Vreti sa ne unim adica sa Fim Egumenisti ,NU O SA FIM EGUMENISTI NU O SA FIM ERETICI NU O SA PRIMIM CIPUL.In rest jucam ca voi caci din nestiinta cadem in pacat ca sa putem sa pricepem si sa ne smerim.Nu te ridica ca sa te cobori ci mai lesne Coboarate din nestiinta ca sa te Smeresti si fi Statornic in credinta.Uite clipul de jos unde esti la degetul sefului tau.

  Dumnezeul Ortodocsilor e Dumnezeu peste toti Dumnezeii si lui nui place egumenismul ci ai place Smerenia si Inima buna a omului ca din Dragoste sa-l urmam precum o oita pre Adevaratul Pastor nu din bani jucam noi ci din Dragoste si voie buna de aceia lumea voastra nu mai zambeste caci nu Aveti Dragostea lui Dumnezeu.Sa ne lumineze Dumnezeu Inimile si mintile sa nu cadem in mainile lupilor si sa ne asemanam cu ei ci mai cu seama sa fim ca si oaia adusa pre junghiere din Dragostea ce o are pentru Pastorul ei cel Prea IUBIT si care sa luam exemplu sau sa mergem spre drumul cel bine placut de Mantuitorul Sufletelor noastre.Iarta-ma lupusorule dar nu ai putere e mai istet Dracul ca tine mai ai de invatat caci nu sti sa te smeresti asa face si Diavolul nu se smereste tot Mandru merge.Banii vostri ne duc la iad Sufletul nostru cu inima se cucereste ,cu inima buna care pleaca si are ganduri Bune ca mai apoi sa avem fapte bune.Gandirea voastra de lup e sireata dar recunosc cuu durere ca unele oi sau transformat in lup.rugam pre Dumnezeul nostru sa ne fereasca de acei Lupi si sa ne primeasca ca niste oite asculatoare si care la final v-or avea nota de trecere la marele Examen.

  Apreciază

 7. […] Cultura POP si CONTROLUL MENTAL […]

  Apreciază

 8. […] Cultura POP si CONTROLUL MENTAL […]

  Apreciază

 9. […] Cultura POP si CONTROLUL MENTAL […]

  Apreciază

 10. […] Cultura POP si CONTROLUL MENTAL […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: