SACCSIV – blog ortodox

MASONUL Silviu Prigoana vrea ca PREOTII SA NU MAI PRIMESCA SALARIU DE LA STAT iar bisericile sa nu mai primeasca bani pentru cheltuieli de reparaţii

Posted in ASUR, BOR, MASONERIE, SILVIU PRIGOANA by saccsiv on august 23, 2010

   Deputatul Silviu Prigoană vrea să-i lase fără bani de la stat pe preoţi!

   El îşi propune să abroge legea în baza căreia bisericile din România primesc bani de la buget pentru salarii şi cheltuieli de reparaţii.

   Reprezentanţii clerului nu sunt de acord şi susţin că s-ar face o nedreptate istorică.

   Vizionati va rog si materialul filmat de la:

Prigoană… împotriva bisericilor!

   Masonul de fapt continua un atac ceva mai vechi al Asociatiei Secular-Umaniste din Romania (ASUR). Iata ce putem citi in articolul din iulie Patriarhia: Sprijinul acordat de la Buget cultelor este consecinta secularizarii averilor bisericesti:

   Finantarea cultelor de la Bugetul de Stat este “consecinta secularizarii de catre stat a averilor bisericesti in timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza”, sustine Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) intr-un comunicat remis joi publicitatii.

   “De atunci, unele din cheltuielile Bisericii (salarii, reparatii, constructii) au fost preluate de catre statul roman ca o compensatie materiala pentru proprietatile preluate, aproximativ 25% din suprafata agricola si forestiera a Tarii Romanesti si a Moldovei. Acest sprijin a continuat sa fie acordat inclusiv in perioada regimului comunist, tocmai datorita obligatiei asumate de catre stat in 1863”, explica Patriarhia, subliniind: o eventuala incetare a sprijinului statului fata de BOR si alte culte “ar trebui sa fie urmata, in mod firesc, de o restituire a tuturor averilor bisericesti confiscate, care, insa, intre timp au fost folosite pentru improprietarirea succesiva a populatiei sarace”.
   “Datorita statutului juridic al cultelor ca unitati de drept privat, dar de utilitate publica, acestea dezvolta multe activitati sociale, astfel incat scutirea de impozite este o necesitate. Iar aceasta scutire este clar conditionata de folosirea fondurilor obtinute din donatiile credinciosilor si din activitati economice (producerea si vanzarea de lumanari, calendare, carte religioasa, vin cultic si alte obiecte bisericesti) in scopuri bine definite, si anume intretinerea si functionarea unitatilor de cult. (…) In acest sens, ii informam pe reprezentantii ASUR, ca si pe altii cu acelasi spirit, ca situatia din Romania este asemanatoare cu statutul cultelor din alte tari europene”, mai precizeaza reprezentantii Patriarhiei, adaugand ca si salariile personalului clerical si neclerical s-au redus cu 25%.
   “In prezent, in cuprinsul Patriarhiei Romane functioneaza 394 asezaminte social-filantropice, dintre care 88 asezaminte pentru copii, 89 asezaminte pentru varstnici, 65 de centre pentru asistenta familiilor si persoanelor aflate in dificultate, 92 cantine si brutarii sociale, 25 centre medico-sociale si policlinici, 14 centre de diagnostic si tratament pentru persoane cu nevoi speciale, 6 centre pentru persoanele fara adapost, 4 centre pentru victimele violentei familiale si agresori, 2 centre pentru victimele traficului de persoane, 9 gradinite si centre educationale etc”, se mai precizeaza in comunicat.
   Reactia Patriarhiei Romane a venit ca raspuns la o serie de afirmatii facute reprezentantii Asociatiei Secular-Umaniste din Romania (ASUR) intr-o scrisoare deschisa adresata in 19 iulie Presedintiei, Guvernului, conducerii celor doua Camere ale Parlamentului. In scrisoare, se aprecia ca “in conditiile de austeritate care afecteaza intreaga Romanie, cultele continua sa beneficieze de exceptii fiscale importante si nejustificate” si se propunea “adoptarea unor masuri ce vor contribui semnificativ la depasirea crizei financiare actuale: taxarea cultelor si restrictionarea finantarii lor de catre stat”. Acestia insistau si asupra unor statistici: in ultimii 15 ani, numai pentru cultul ortodox s-a construit o biserica la fiecare doua zile, Romania depasind astfel media de o biserica la mia de locuitori: exista peste 18.300 de lacase de cult crestin ortodox inregistrate oficial, dar numai 11.000 de cabinete ale medicilor de familie.

   Comentariu saccsiv:

   Sa ne amintim si ca:

Categoria ANTI CRESTINI: BASESCU este extrem de nemultumit ca se construiesc BISERICI in loc de diguri si baraje

   Firesc, din moment ce:

VIDEO (si transcriptul): TRAIAN BASESCU promovand casatoriile intre homosexuali si adoptia de copii de catre acestia …

   Despre masonul Silviu Prigoana sa ne mai amintim si ca:

SILVIU PRIGOANA recunoaste ca este MASON, ataca crestinismul si promoveaza cipurile – video

   Tot el a promovat Zeitgeist pe OTV si B1tv (Nasul), specificand la acel moment ca nu a dat si partea 1 a documentarului (cea cu atacul anti-crestin) deoarece Romania nu este inca pregatita s-o vizioneze …

RADU MORARU (“Nasul”, B1TV) nu-l promoveaza doar pe Basescu, ci si reala NOUA ORDINE MONDIALA …

 

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 23, 2010 at 6:42 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Hermosso said, on august 23, 2010 at 7:11 am

    Stati linistiti ca toti ca asta vor avea de suferit foarte mult ve ti vedea pentru ce vorbesc ei acum vor plati mai tarziu

    Apreciază

    • alexbidam91 said, on august 23, 2010 at 11:26 am

      hermosso de ce crezi ca nu a mai trait al doilea copil care l-a facut bahmuteanca ? nu ca ma bucur de suferinta lor , dar ar fi bine ca prigoana sa se gandesca ca Dumnezeu da si da cel mai bine cand da ( bune sau rele ) . Dumnezeu cand da lucruri rele ( asa cum le zicem noi ) nu le da petru ca e razbunator ci doar sa ne arate ca am cam luato pe calea gresita si sa ne indrepte .
      lucrurile cu adevarat rele sunt de la diavol : ispite , pacate , bautura excesiva , fumat , droguri , mancare cu e-uri .

      Apreciază

  3. constantin said, on august 23, 2010 at 8:21 am

    Prigoana este mason. a fost demascat de un parinte ortodox, anul trecut la o emisiune tv. sa vedeti ce urla indracitul dupa ce a fost demascat, cum au ars crestinii oamenii pe rug – leitmotivul tuturor ereticilor…. acum ataca Biserica pe fata, se mai mira cineva? uite aici si explicatia: http://holywar.org/txt/protocoale/comentariu.htm

    p.s. zilele trecute, tocmai ce a facut un infarct. s-au gandit sefii masoni sa-l puna repede la treaba pana nu moare fara sa-si plateasca datoriile. de ce ACUM atacul acesta impotriva Bisericii? am impresia ca P.F. Daniel dupa ce a ajuns Patriarh nu prea mai joaca cum ii canta masonii. s-a vazut cu sacii in car, si acum isi vede de Arhieria lui. si mai este inca ceva. a fost un sondaj al opiniei publice in care 68%(cititi bine, aproape 70%) dintre romani considera ca Biserica Ortodoxa este infailibila, iar 38% se declara crestini practicanti. chiar asteptam reactia la sondajul asta! le-a dat de inteles masonilor ca atat timp cat exista Biserica intreaga, prospera, nu vor subjuga niciodata acest popor. si probabil mai sunt si alte motive…..

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 23, 2010 at 8:37 am

      constantin

      Bine ar fi sa se intoarca impotriva lor Patriarhul, insa nu prea da semne vizibile deocamdata.

      Apreciază

      • constantin@saccsiv said, on august 23, 2010 at 12:07 pm

        saccsiv,
        ba chiar da semne. nu te gandi la ceva spectaculos, DAR. a luptat pe ascuns foarte tare impotriva scoaterii religiei din scoli lucru care i-a turbat pe masoni. a facut presiuni uriase asupra parlamentarilor pe tema asta. si mai sunt cateva chestiuni care deranjeaza enorm masoneria. a inceput o lucrare sociala de dimensiuni ‘faraonice’; asta e marele deranj al masonilor, faptul ca Biserica ajuta foarte multi oameni. cred ca de fapt de aici se trage atacul asupra Bisericii; de la munca aceasta titanica pe social. asta ar putea fi un motiv serios de ingrijorare pentru masonerie. ultimul lucru de pe fata pamantului pe care si-l doresc este o Biserica prezenta in popor prin programe sociale. pana acum sunt doar doua gradinite si o scoala gimnaziala infiintate si finantate de BOR(dar si multe cantine sociale si cabinete de asistenta sociala/medicala etc). dar deja e un trend inacceptabil de periculos pentru masoni. faptul ca PF Daniel(pe care de la bun inceput nu l-am suferit, dar care incepe sa-mi placa) a sesizat lipsa de prezenta a BOR in social(si aici recunoastem ca este o lipsa uriasa cauzata de 50 de ani de comunism) si a inceput sa actioneze inca de anul trecut arata clar ca s-a separat(as zice eu foarte radical) de masonerie. stiu din cateva surse sigure ca pentru dimensiunea sociala a Bisericii(‘dati-le voi sa manance’) Patriarhul pune suflet si energie ca pentru nimic altceva. ce parere ai de chestia asta? cat m-am mai gandit mi-am dat seama ca de aici a venit atacul asupra BOR….. gandeste si tu putin; astia nu ataca NICIODATA asa pe fata. viclenia, fariseismul, ascunderea demonica, lupta draceasca pe la spate, astea sunt armele blestematilor nebotezati. daca intri pe hotnews(unde am comentat si eu, dar nu spun pseudonimul) la articolul despre atacul lui Gitenstein impotriva BNR(de fapt atac direct la BOR), o sa vezi ca majoritatea covarsitoare ii ataca extrem de dur pe evrei! asta arata de ce se feresc atat de tare sa apara in public. si totusi acum o fac si inca cum!!! mai pe fata de atat nu se poate! un mason ataca Biserica imediat dupa scandalul cu monedele. cred ca e si un avertisment pentru Daniel: daca nu esti ascultator iti luam jucaria! se pare insa ca n-are niciun gand sa fie ascultator, dupa ce am citit replicile dure ale Patriarhiei la adresa celor doua probleme: moneda cu PF Miron Cristea si finantarea Bisericii. ramane sa vedem urmarile. cred ca masonii or sa si-o ia urat peste bot acum, au ales un moment tare prost sa atace BOR. sau poate se gandesc ca datorita ‘crizei’ romanii au ajuns sa ii urasca pe ‘popi’. repet, or sa si-o ia peste bot urat de tot….

        Apreciază

      • saccsiv said, on august 23, 2010 at 2:17 pm

        constantin

        Am obiectii, dar n-am timp. Voi reveni.

        Apreciază

  4. Iubesc Patriarhul said, on august 23, 2010 at 8:24 am

    Am inteles ca Prigoana s-a lasat de fumat dupa infarct (fuma mult). Ar fi trebuit sa se lase de hule.

    Apreciază

  5. iftime dan catalin said, on august 23, 2010 at 8:37 am

    Ca o paranteza, in sanscrita ASUR inseamna demon…poate e doar o coincidenta..dar nu cred.

    Apreciază

  6. DC said, on august 23, 2010 at 9:00 am

    Apreciază

  7. phl1811 said, on august 23, 2010 at 9:49 am

    UNESCO militeaza pentru un guvern mondial

    http://www.ziare.com/cultura/unesco/unesco-militeaza-pentru-un-guvern-mondial-1036937

    Apreciază

  8. abc said, on august 23, 2010 at 10:26 am

    ce nune predestinat ;Prigoană , păi atunci să înnapoieze averile B.O.R ului primită în sute de ani de la credincioşii şi nu va mai fi nevoie de finanţări de la buget deşi aceştia sunt tot banii noştri.

    Apreciază

  9. Ioan said, on august 23, 2010 at 10:51 am

    Pe tema asta, RVR a deschis un sondaj de opinie la aceasta adresa:
    http://tvr.ro/
    Aici trebuie optat intre trei variante de raspuns: 1. Nu ar trebui plătiţi de la bugetul statului
    2. Ar trebui plătiţi de la bugetul statului 3. Nu ştiu/nu mă interesează
    Observati cas modul de exprimare al sondajului incepe negativ: „nu ar trebui…”
    Deja sunt aprox 38600 de voturi din care 90% au ales prima varianta.
    Ar fi bine sa echilibram balanta, cei care considerma ca varianta 2 este cea dreaapta.
    Cred ca e o totala fatarnicie sa consideri ca prin anularea contributiei de la stat la aprox 12 000 de preoti ar puntea fi scoasa romania din criya, in timp ce oamenji aiu sistemului precum Videanu şi altii ca el au datorii la stat de miliarde de euro!

    Apreciază

  10. Aquarius said, on august 23, 2010 at 11:56 am

    Cand sute de preoti se vor plange la Patriarh, vom mai vedea cine pe cine Prigoneste.

    Apreciază

  11. Pan Tvardovskii ...instalator said, on august 23, 2010 at 2:19 pm

    Salut Saccsiv si comentatorilor.
    Parerea mea ,scuze pentru indrazneala,este ca desi Prigoana este un …n-am cuvinte din cauza abundentei de epitete negative care imi vin in minte.Dar are dreptate.Scuze pentru delictul de opinie.
    De ce are dreptate?Simplu.Biserica trebuie sa slujeasca lui Hristos .:Lui Hristos si atit.Sa se restituie tot ce a aetatizat Cuza .Cuza ,un alt …mason,nu?
    Trebuiesc restituite bisericii absolut tot ceea ce a fost confiscate etatizat de stat si atunci ar avea si biserica din ce sa TRAIASCA .Paduri,lacuri,…totul.Pai de ce restitutio in integrum se aplica unor jalnici burghezi iar bisericii nu?
    Inca o chestie.
    Nu stiu care va sint simpatiile dar biserica trebuie sa se ocupe de Hristos si de popor.Cind l-am auzit pe Basescu anul trecut parca dind indicatii pretioase lui Daniil cum ca BOR …”in virtutea parteneriatului stabilit intre biserica si stat”sa „militeze „pentru sustinerea romanilor aflati in vecinatatea granitelor tarii ca acesteia sa simta sustinerea romanilor.articol din Gandul si EvZ.
    BoR s-a lasat momita de lucruri prea pamintesti si prea politicesti .De unde alta limuzina pentru Daniil daca acesta nu ar respecta pretioasele indicatii prezidentiale.De unde slava si fala fara sfintiri de turle si clopote cotroceniste?De unde poze la Ziua Marinei?
    De acolo si reactiile …caldicele cind nu sint jalnice ale patriarhiei.Criticarea manifestantilor antigay in loc de blamarea marsului gaypride in sine.Reactia slabuta ,caliie la propunerea PDL ului de a dezincrimina prostituarea .De aia mai oameni buni,de aia.
    O intrebare f saccsiv.Ce ti se pare mai deprimant…schisma BOR sau acceptarea biometricului?Hai sa te ajut.Scenariu ipotetic.BOR in manierai de ja consacrata o lasa ca in cazul pasapoartelor adica nu face nimic pentru ca sa nu se impuna biometrice in cartile de identitate.Ce zici de scenariu?4 luni …
    Inca una si gata saccsiv.romanul este periculos de rabdator.Danseaza pinguinul la manifestatii de protest in loc sa isi urle durerea si disperarea.Cred ca are ceva din resemnarea maidanezului cipuit care asteapta sa ii arunce trecatorii o bucata de piine.Caci asta ne paste.Vor unii pentru noi asa cum au maidanezii tablita pe ureche sa avem si noi un abtibild.

    Apreciază

    • constantin said, on august 24, 2010 at 8:26 am

      am obiectii profunde fata de ceea ce scrieti. Biserica de-a lungul timpului nu a incurajat niciun sistem social sau politic; ci ea a incercat sa asigure credinciosilor sai cele mai bune conditii pentru mantuire in situatia data. asa se explica de ce in vremea prigoanelor existau Altare mobile, sau de ce a functionat Biserica(chiar daca la nivel de avarie) in perioada comunista. dumneavoastra aveti o gandire secularizata tipica omului ‘modern’. amestecati niste pareri proprii cu acuze la adresa Bisericii si a ierarhiei. in primul rand ca ‘restitutio in integrum’ este imposibil de efectuat pentru Biserica. de ce? din averile Bisericii confiscate de stat s-a improprietarit marea masa de tarani saraci. va dati seama cum ar fi sa incerci sa iei proprietatile funciare ale oamenilor dupa aproape 200 de ani???!!!??? ganditi inainte de a scrie ceva? in al doilea rand, este o intoxicare faptul ca statul intretine Biserica. de exemplu, un preot debutant are salariu de baza de 400 Ron(nu e o gluma). din aceasta suma statul achita 50% adica 200Ron dar, se intorc sub forma de impozite si contributii la diferitele fonduri(somaj, sanatate, pensii etc.) 65% adica o suma de 260 Ron. cu alte cuvinte statul a incasat 60 de Ron. si calculul se aplica pe toate nivelele de salarizare a cinului preotesc. ca sa inchidem odata pentru totdeauna discutia, statul roman s-a angajat ca in schimbul averilor confiscate de la Biserica(25% din Regat plus multe alte bunuri) sa contribuie la intretinerea ierarhiei preotesti si a cinului monahal precum si intretinerea/construirea/ restaurarea de lacase de cult, obiecte de arta bisericeasca etc. este o intelegere intre Biserica si stat CARE NU POATE FI MODIFICATA NICI DUPA 200 DE ANI NICI ALTADATA. punct.

      Apreciază

  12. eugenia said, on august 23, 2010 at 2:34 pm

    Eiii, poate cu ocazia aceasta se va vedea si ce a facut bun Biserica sub acest Patriarh. Cui convine in acesta guvernare ca orfanii, batranii fara mijloace materiale si saracii sa fie ajutati si sa si tina minte cine i-a sprijinit? Cand se duce o politica de distrugere a populatiei prin toate mijloacele, Biserica este o piedica si trebuie invrajbita, decredibilizata, atacata pe toate caile.
    Si mai trebuie sa nu uitam un lucru, Biserica ortodoxa ii are drept dusmani si pe sectarii care sunt zdravan finantati din exterior, nu este rau sa aruncam un ochi din cand in cand pe Speranta tv si Credo.
    Cat despre Prigoana.., se exprima si traieste in spiritul obiectului activitatii profesionale care l-a consacrat.

    Apreciază

  13. bog said, on august 23, 2010 at 9:03 pm

    Prigoana este „politic corect”. Intr-o societate romaneasca framantata de neincredere generalizata, un astfel de demers pare firesc si cinstit. Ce e mai usor decat sa ataci Biserica prin unii din slujitorii ei corupti? Cred ca viitorul va fi sumbru:generatia de tineri dezaxati, twiteristi si facebook-isti vor fi masa de manevra.

    Cum a cazut Constantinopolul, cetatea inexpugnabila? Prin tradare. Cum a fost prins Mantuitorul? Tot prin tradare. Ori si BOR ca institutie va fi decredibilizata tot prin tradare.

    Din punct de vedere lumesc demersul lui Prigoana pare incalificabil, dar din punct de vedere crestin efectul va fi invers, va duce la mai multa unitate si incredere intre noi.

    Cu cat tragi de un elastic mai tare, cu atat forta cu care revine este mai mare. Asa este si cu noi, avem nevoie, uneori, de bici pentru a ne trezi la realitate: atat preoti cat si enoriasi. Cati din enoriasii din parohiile din tara asta mai au incredere in propriul preot? Va spun eu: foarte putini.

    Apreciază

  14. Unu' spam-uit said, on august 24, 2010 at 8:37 am

    Se poate sa o lasati mai usor cu spam-urile pe blog-urile altora relativ la aceste articole?!

    Apreciază

  15. Unu' spam-uit said, on august 24, 2010 at 10:09 am

    Ma adresez celui/celei care a incercat sa posteze un mesaj la mine pe blog care contine mai multe url-uri printre care si catre prezentul blog.

    Apreciază

  16. Hormigon said, on august 24, 2010 at 3:08 pm

    Intr-un fel are intr-un fel nu are dreptate Prigoana, dar ar tebui ca bisericile sa plateasca impozit si atat, nu sa le fie taiate subventiile

    Apreciază

    • Masoneria Demascata said, on august 24, 2010 at 3:33 pm

      Impozit la ce? la donatiile care le facem noi? o sa stea preotu cu chitantieru la cutia milei sa tie chitante si facturi ca sa iti deduci TVAul :))

      Glumesc insa cam asta inteleg eu, e o bataie de joc, eu vreau sa dau bani la biserica unde ma duc si preotului respectiv sa le foloseasca cum crede el de cuvinta si nu vreau sa dau alti bani statului, sunt ca o capusa astia, nu se mai satura

      Apreciază

  17. Andra said, on februarie 4, 2011 at 5:30 pm

    Bai, Prigoana, nu stiti voi sa faceti un buget, doar sa-l carpiti ca la atat va pricepeti si vrei sa nu mai plateasaca statul pe preoti, dar cine sa-i plateasca ? noi credinciosii pe care i-ati belit voi ca niste nemernici ce sunteti ?Nu ne mai Prigoni si lasa-ne !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.