SACCSIV – blog ortodox

„REALITATEA TV” despre parintele ILIE LACATUSU: „pupatul oaselor sfinte poate fi o soluţie pentru ieşirea din criză? Da, cu condiţia să fii proprietarul moaştelor!”

Posted in ILIE LACATUSU, Realitatea by saccsiv on august 19, 2010

   Citez din articolul Afaceri cu moaşte, la cimitirul Giuleşti: Cum să scoţi bani dintr-o rudă decedată:

   Preotul Ilie Lăcătuşu şi-a scos neamurile din criză. În capela din cimitirul Giuleşti pelerinajele credincioşilor cu acatiste şi dare de mână se ţin lanţ. Din 1998, când a fost deshumat, rudele aşteaptă să fie ca preotul să fie sanctificat. Între timp, ele au constatat că Ilie Lăcătuşu face mai mulţi bani pe pământ decât sub el.

   Preotul Lăcătuşu a fost deshumat în urmă cu 12 ani. Încurajate de faptul că trupul nu a putrezit, rudele au cerut Patriarhiei să constate minunea şi să-i găsească loc în calendarul sfinţilor.
   Deşi trecutul de deţinut politic îl recomanda, lipsa minunilor din CV a făcut ca el să fie refuzat de Biserică. Moment în care moaştele lui au redevenit pământene, deci numai bune de îngropat. Urmaşii n-au cedat, însă, şi le-au găsit o utilitate profitabilă, expunându-le ca pe o marfă de butic.

   „Nu e un program fix. Joia, sâmbăta şi duminica de la două jumate-trei până pe la şase. De 27 de ani fără niciun fel de măsuri de protecţie, de conservare. Trebuie să faceţi deosebirea între oseminte şi moaşte. Moaştele sunt sfinte şi nu putrezesc. Fac minuni”, spune un nepot.
   Aşa a apărut coada la moaştele nesfinţite din Giuleşti. Şi, implicit, afacerea. „Vine multă lume. Ăştia sunt mai tari decât la protestele lui Băsescu, domnule! Eu n-am auzit ca „sfântul” ăsta să fi făcut bine la cineva. Numai nenorociri. Lumea dă de la zece lei până la câteva sute. Sunt bogaţi. Au câteva blocuri cumpărate. Unul e nepot, unul îi e unchi”, spune un localnic.
   La vederea camerei de filmat, ciudatul întreprinzător şi-a lăsat baltă clienţii baricadându-se în cavou, alături de sursa sa de profit.
   „Oamenilor simpli le place să creadă că sunt vecini de cartier cu un sfânt. „Vii cu bani dacă vrei. dacă nu, nu. Nu te obligă nimeni. Nu este o taxă pe uşă. Ştiţi cine spune că face minuni? Oamenii care au venit”, spune o credincioasă.

   Ceva superfantastic! Lumea e naivă. Ce minuni a făcut nsfântul ăsta? Au ceva sus-pus de nu se leagă nimeni de dânşii. Autorităţile astea, patriarhale, de ce nu se innteresează? Mă schimb şi eu: mâine mă fac sfânt!, spun un localnic.
   Concluzia e clară: pupatul oaselor sfinte poate fi o soluţie pentru ieşirea din criză? Da, cu condiţia să fii proprietarul moaştelor!

   Comentariu saccsiv:

   Parintele Iustin Parvu il numeste Sfantul Ilie Lacatusu:

VIDEO (si transcriptul): Cuvantul Parintelui Iustin Parvu la Aiud (03.10.2009). NE MAI BATEM MULT JOC DE MARTURISITORI?

   Preotul Ilie Lăcătuşu (1909-1983), colegul de inchisoare al Parintelui Iustin Parvu, este un bun exemplu de cum vad lucrurile multi dintre ierarhii nostri. A trecut la cele veşnice după o grea suferinţă în data de 22 iulie 1983, pe un pat al Spitalului Panduri din Bucureşti. Trupul părintelui nu a fost îmbălsămat, deoarece canoanele bisericeşti interzic acest lucru preoţilor de mir şi monahilor. A fost înmormântat în cripta familiei din Cimitirul “Adormirea Maicii Domnului” din Bucureşti. În septembrie 1998 a încetat din viaţă văduva părintelui Ilie Lăcătuşu. Cu ocazia înmormântării sale, a fost deschis mormântul preotului.

   La data de 29 septembrie 1998, după 15 ani de la trecerea în rândul celor drepţi, trupul preotului Ilie Lăcătuşu a fost găsit intact şi răspândind bună mireasmă. Trupul neputrezit avea o greutate de 7-8 kg, fiind găsit în condiţiile corespunzătoare sfintelor moaşte: nestricăcios, frumos mirositor, uscat şi usor, pielea de culoarea alunului, păstrându-şi dimensiunile şi aspectul, pe care privindu-l nu provoacă spaimă, ci bucurie duhovnicească, dând impresia unui om care doarme.

   La 6 februarie 2000, Mitropolitul Serafim Joantă al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, a oficiat o slujbă religioasă, însoţită de rugăciunile de dezlegare. Trupul a rămas în continuare neputrezit şi, ca urmare, Patriarhia i-a deschis părintelui Ilie Lăcătuşu un dosar de canonizare, dând binecuvântare pentru a se deschide cripta care adăposteşte trupul acestuia.

   Vestea aflării moaştelor părintelui Ilie Lăcătuşu s-a răspândit în întreaga Românie, el fiind cinstit de către credincioşi ca pe un sfânt. Prima icoană a Sfântului Ilie Mărturisitorul a fost pictată pe peretele exterior al bisericii Mănăstirii Petru Vodă.

   În prezent, moaştele părintelui Ilie Lăcătuşu se află în cripta de la cimitirul “Adormirea Maicii Domnului” din cartierul bucureştean Giuleşti, unde fusese înmormântat. Trupul său neputrezit a fost pus într-un sicriu nou, din sticlă, pentru a putea fi văzut de oricine.

   Consider ca reportajul Realitatii este o monstruozitate. Nu-i cunosc rudele parintelui Ilie Lăcătuşu, dar consider ca daca e real ca si-au facut blocuri de pe urma moastelor, se descurcau ziaristii sa afle detalii, cu nume, foto, documente, asa cum stiu sa faca cand este vorba despre un circ politic. Cum insa se limiteaza la ceea ce a zis un localnic, nu le dau crezare.

   In plus, ei nu vorbesc cu evlavie despre parinte, ci la misto, astfel incat reportajul este perfect incadrabil in categoria anti crestinism:

La REALITATEA s-au descoperit vinovatii raspandirii GRIPEI PORCINE si ai refuzului vaccinarii: CRESTINII …

In seria „REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre” aflati despre inexistenta lui IISUS HRISTOS, a NOII ORDINI MONDIALE, a EVREILOR bogati, dar si despre existenta EXTRATERESTRILOR …

Cotidianul, vaccinul si blogurile

Anti crestinismul revistei TABU nu are limite …

Articolul zilei (13.10.2009): ziarul „ADEVARUL” ataca Fundatia “Sfintii Martiri Brancoveni”, datorita campaniei sale ANTI-VACCINARE …

VIDEO: A inceput campania media pentru acceptarea femeilor la MANASTIREA FRASINEI?

STARPITURI – Elton John: IISUS ERA HOMOSEXUAL

STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un serial HBO. Altii fac piese de teatru in care-L descriu pe Mantuitor homosexual …

 

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on august 19, 2010 at 4:43 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Aurora said, on august 19, 2010 at 6:01 pm

  Realitatea tv este maestra in distorsionare, manipulare si hula la adresa lucrururilor sfinte. Este un post fara Dumnezeu , fara niciun respect fata de valorile crestine. Sfintii acestia parodiati de slugile lui Vantu ne vor fi sprijin si mangaiere in anii plini de durere care vor urma.Sfantul Ilie Lacatusu este SFANT si fara sa-l canonizeze Ciobotea si sinodul talharesc pe care-l conduce. Sfintii de la Aiud, de la Canal si din toate locurile si timpurile ne vor veni in ajutor cand ii vom chema, sa nu va indoiti de sfintenia lor !

  Apreciază

 3. danutza said, on august 20, 2010 at 9:36 am

  irealitatea este cea mai antihristica televiziune. probabil ca sefu’, masonu’, le da directive sa atace biserica. le-am spus de mute ori parerea mea legata de ei, i-am sfatuit sa lase biserica si cele sfinte in pace, dar e un cuib de vipere acolo ( mai ales pe pandora/vox publica). emit niste blasfemii teribile! eu zic sa-i boicotam!

  Apreciază

 4. RMaria said, on august 20, 2010 at 1:31 pm

  Sunt consternata de ce aberatii au spus in asa zisul „reportaj’, care consta in variatiuni pe tema elucubrarilor unui care a baut prea mult. Si asa zisele informatii sunt dezinfomari, ca nu stie ce-s alea Moaste….deh, se vede ca n-a calcat prin biserica decat ca sa scuipe. Dar macar asa, lumeste sa aberezi din ce-ai auzit la primul colt de strada, ca „unul e nepot, altul e unchi”…si c-ar fi niste bogatasi! De ce inghitim astfel de otravuri ?

  Eu, chiar am fost aseara acolo, de am citit cate ceva la mormantul p Ilie…si ma bucuram de lumea care trecea pe acolo macar pt o inchinaciune, dar nu mi-am imaginat ca e pandit si cu atat abjectie!

  Consider ca noi, romanii, avem partea noastra de vina (si) prin faptul ca nu dam marturie despre sfintii nostri marturisitori din temnitele comuniste.

  Dar….daca unii au reusit sa se adune ca sa improaste ceva sfant …ar trebui sa ne unim si noi, macar in rugaciune…in numele Lui si asa va fi impreuna cu noi. Va propun…iete asa…asa mergem care mai de care acolo, sa ne inchinam. Si sa ne rugam (si) pt ale noastre, dar si pt canonizarile cu care intarziem nerusinat!

  Apreciază

 5. Victor said, on august 21, 2010 at 2:11 pm

  In sfarsit cineva ia atitudine in acest caz. Asociatia Civic Media a reclamat postul tv la CNA si CNCD pentru relatarea tendentioasa. Detalii gasiti pe siteul lor.

  Apreciază

 6. adrian said, on august 24, 2010 at 3:57 pm

  eu cred ca parintele lacatusu este sfant indiferent de ce spun unii si altii.atunci cand DUMNEZEU va considera ca trebuie canonizat de biserica va fi canonizat.cred ca nu numai el ci si toti care au patimit in inchisori datorita credintei sunt sfinti.asa ca lasatii pe dusmanii bisericii si ai lui dumnezeu sa comenteze cat vor.important este sa nu ne certam noi intre noi si sa nu ne dezbinam.zic asta deoarece vad foarte multi credinciosi care il judeca pe P.F.DANIEL. si sinodul.sunt destui dusmani inafara bisericii asa ca nu ar trebui sa ne certam si noi intre noi sau sa sounem lucruri tendentioase unii despre altii.

  Apreciază

 7. eu said, on mai 4, 2011 at 11:15 am

  PARINTELE ESTE CU ADEVARAT SFINT MAMA MEA A FOST DOAR O DATA LA EL SI TOT CE S-A RUGAT S-A INDEPLINIT MAI MULT DECAT VISAM…DACA NU STIM SA APRECIEM UN OM SFANT CU HAR MAI BINE TACEM DECAT SA JUDECAM SI SA BLASFEMIEM AIUREA

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: