SACCSIV – blog ortodox

Multi am fost la chemarea parintelui Iustin Parvu. Putini am mai ramas …

Posted in CIPURI by saccsiv on august 15, 2010

   Acum un an si jumatate, la chemarea parintelui Iustin, ne-am strans la manastirea Petru Voda cateva zeci de crestini, cunoscuti publicului prin cartile lor, reviste, confetinte sau bloguri. Se dezbatea problema cipurilor si ce ar trebui facut pentru a trezi masele. Idei au fost multe: referendum, mitinguri, petitii, constientizarea ca vremurile apocaliptice bat la usi. Cei cu referendumul nu erau cu totii de acord cu cei ce prezentau chestiunea in contextul general. Cei ce considerau ca prin solutii lumesti putem invinge SISTEMUL nu prea erau de acord cu cei ce spuneau ca trebuie sa ne pregatim precum ne-au invatat Sfintii Parinti s-o facem cand se vor implini profetiile: rugaciune, propovaduire, marturisire, mucenicie.

   Cu totii insa eram de acord ca cipurile nu sunt bune. Si cu totii stabiliseram sa nu ne luam pasapoarte noi si sa-i indemnam si pe altii sa faca aidoma. Cati au si facut-o in mod real, nu stiu. In declaratii cel putin, eram foarte hotarati cu totii.

   S-a inceput apoi un fel de campanie si fiecare a transmis un mesaj clar: cipul nu e bun. S-au strans intre timp un milion de semnaturi pentru referendum. Presupun ca toti cei ce au semnat (sau si mai multi) nu doreau sa aiba vreodata pasaport cu cip. Si se vorbea intens pe forumuri, la conferinte sau unde se mai strangeau crestinii, iar lucrurile pareau clare: nici alte viitoare acte cu cip nu vom lua …

   Vedeti insa fratilor, se incepuse dezbaterea de la un document neobligatoriu, in sensul ca daca nu-l vrei, nu calatoresti si cu asta basta. Nu era un mare capat de tara. Ceva obligatoriu insa, cum este buletinul, era o chestiune de viitor. Era o treaba care se va petrece candva si poate chiar … niciodata.

   Iata insa ca SISTEMUL lucreaza:

A INCEPUT: De la 1 ianuarie 2011 romanii vor avea CARTE ELECTRONICA DE IDENTITATE cu CIP, un buletin biometric cu amprente. 

   Adica, un act obligatoriu ni se va impune tuturor … Iar acesta va avea cip. A fost de ajuns ca sa ne inmuiem majoritatea. S-a terminat cu hotararea de nezdruncinat. Ba din contra, unii dintre noi au inceput sa strige: a-l lua nu este lepadare. El nu reprezinta semnul ce va fi pus pe mana sau pe frunte.

   Pai bine fratilor, cand vorbeam cu totii de pasaport sau carnet auto, era alta mancare de peste? Desigur ca nu. De era lepadare cu acelea, e lepadare si cu buletinul. De nu era lepadare cu acelea, poate n-o fi nici cu ultimul.

   Va intreb atunci pe toti cei ce indemnati sa fie luate noile acte: de ce ne-om fi agitat pana acum? De ce n-am urmat indemnul purtatorului de cuvant al Patriarhiei ce spunea la conferinta de presa din 26.02.2009:

   „In ceea ce ma priveste, deja cu unul dintre colegii mei am zis sa fim printre primii care ne facem pasapoarte biometrice, pentru ca nu vedem nici un pericol in ele.

   La articolul Intrebare fundamentala catre fratii de la RAZBOI INTRU CUVANT: luam sau nu luam CARTEA ELECTRONICA DE IDENTITATE cu CIP? am postat cateva dintre spusele de acum peste un an ale unor mari duhovnici. Toti vorbeau clar: sa nu luam nici un fel de act cu cip. Dar din ce in ce mai multora dintre noi nu le e de ajuns. Vor sa-i mai auda o data. Si probabil ca ii vor auzi. Ii vor asculta insa?  

   Pana atunci, constat ca putini am mai ramas din cei chemati atunci la manastirea Petru Voda. Si se arunca cu pietre in noi pe motiv ca aruncam poporul in deznadejde si in psihoza. Si o fac chiar cei ce erau pana de curand de aceeasi parte a baricadei. Va mai fi mult pana isi vor da mana cu cei ce pana acum ne atacau atat pe noi cat si pe ei, invocand exact acelasi argument: psihoza? Consider ca nu …

   E vremea cernerii cumplite. Mi-a spus-o ceva vreme in urma un iubit frate ce acum striga tuturor ca saccsiv este un blog nociv … Eu insa merg exact pe aceeasi linie de cativa ani. Deci nu eu m-am schimbat, ci el …

   Sa ne rugam fratilor unii pentru altii, caci inca multi de aici inainte ne vom clatina. Sa ne sprijinim fratilor unii pe altii, pentru a nu cadea. Daca din ce in ce mai multi dintre crestinii cunoscuti au inceput sa dea inapoi, sa ne bucuram insa si sa-i dam slava bunului Dumnezeu caci, pe de alta parte, se trezesc din ce in ce mai multi dintre cei ce pana acum un an sau doi dormeau sforaind. Ca bine zicea Domnul nostru Iisus Hristos:

   Şi mulţi dintre cei dintâi vor fi pe urmă, şi din cei de pe urmă întâi. 

   Doamne ajuta!

66 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 15, 2010 at 2:34 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Veaceslav said, on august 16, 2010 at 8:42 am

      Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor.
      Fericiti veti fi voi cand va vor ocari si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind din pricina Mea.
      Bucurati-va si va veseliti, ca plata voastra multa este in ceruri

      Apreciază

  2. Adriana said, on august 15, 2010 at 2:38 pm

    Sa ne rugam bunului Dumnezeu si pentru cei care sunt pe cale sa se rataceasca si pentru noi sa nu ratacim! Doamne ajuta!

    Apreciază

  3. Veaceslav said, on august 15, 2010 at 3:11 pm

    Doamne Ajuta!

    Apreciază

    • el said, on august 15, 2010 at 4:58 pm

      Veaceslav

      te rog sa nu uiti de documentarul acela despre P.Nicolae si sa-l postezi aici la saccsiv daca e si el de acord;eu sunt interesat in continuare chiar daca am hotarat sa nu mai comentez pe nici un blog.Nu ma impresioneaza deloc calomniile aruncate de cei de la razboiintrucuvant;n-am nevoie de accordul ori „acreditarile”lor, imi mentin afirmatiile chiar daca ei le-au calificat drept „propaganda” ;daca sunt la fel de exacti in aprecieri cum au fost si in cele ce au afirmat despre mine ma tem ca sunt deja pe aratura,sa dea Dumnezeu sa ma insel eu.

      Saccsiv,
      Dumnezeu sa-ti dea putere frate !

      Apreciază

      • Veaceslav said, on august 16, 2010 at 8:52 am

        @el
        Doamne ajuta frate. Sa ne rugam unii pentru altii si pentru fratii de la razboi intru cuvant.
        Am sa-l traduc pentru ca sunt ferm convins ca va fi de mare folos.
        Cine are putere, cine are dorinta sa sufere pentru Hristos, cine vrea sa se mantuiasca nu luati buletinele cu cip. Fratilor daca cineva i-a buletinul cu cip si dupa asta se intampla un cutremur sau un razboi si moare, cum pleaca el din viata aceasta? ce vom raspunde in Fata Lui Dumnezeu la judecata?
        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • oarecare said, on august 21, 2010 at 12:52 pm

        el draga, cred ca faptul ca RIC te-au catalogat e pentru a te smeri oleaca, cred ca nu e cazul sa dai inapoi ce denota oaresce mandrie. Iertare mie nestiutoriul. Doamne Ajuta!

        Apreciază

  4. G-man said, on august 15, 2010 at 3:23 pm

    traiasca parintele Iustin Parvu !

    Apreciază

  5. Lavrentie said, on august 15, 2010 at 3:43 pm

    Luarea fiecarui act cu microcip, daca nu inseamna INCA lepadare, inseamna cate un pas inainte inspre primirea lui Antihrist, si a pecetii. SA NU FIE.

    Apreciază

  6. IUSTINA said, on august 15, 2010 at 4:13 pm

    Vai de noi cat suntem de inconsecventi si uitam repede de invataturile marilor duhovnici!
    Poporul roman e dezbinat si prostit ceas de ceas, secunda de secunda. Sa nu deznadajduim si bucurosi sa le ducem pe toate. Sa nu primim actele cu cip!!! Sanatate parintelui nostru drag, IUSTIN PARVU! Doamne, ajuta!

    Apreciază

  7. Ortodox pe stil vechi said, on august 15, 2010 at 4:19 pm

    Apreciază

  8. Vulturul Legionar said, on august 15, 2010 at 4:51 pm

    Parintele Iustin e asemenea unui far ortodox, si dusmanii nu ii pot nega acest lucru. Pana acum multi dintre noi credeam ca parintele fabuleaza, insa din pacate pentru trup pare ca nu-i asa.
    Cand e vorba de conferinte si de sfaturi ramanem uimiti cati se inghesuie sa ne dea, cand e vorba de cosecventa de a urma ceva discutat si hotarat, cati mai urmeaza?
    Ca oamenii nu-i usor, vedem ca gluma devine realitate; sa incercam sa nu-i judecam pe cei care fac un pas inapoi … ei observa ca au intrat in ceva care ii depasesc.
    Noi care mergem, incercam sa mergem mai departe si sa urmam cele aratate de parintele Iustin, sa nu ne trufim cu asta, sa nu uitam ca numai prin Hristos putem sa rezistam si sa nu dam inapoi.
    La urma urmei a fi crestin e o nebunie pentru lumea asta, insa cand o sa tragem linia finala, o sa vedem ca nadejdea noastra e Patria Cereasca.
    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    Apreciază

  9. Hypatia said, on august 15, 2010 at 4:52 pm

    Lucrurile sunt complicate si difera de la traitor la traitor. Calea spirituala e unica pe care o putem urma, asa cum tot ati scris aici: rugaciune, spovedanie, impartasanie. Intarirea fratilor poate veni doar in masura rugaciunii unuia pentru altul, din duhul iubirii crestine. Cati ne stim sa ne rugam unii pentru altii? Ca sa nu mai spun, ca am devenit si foarte sceptica in privinta bunei credinte a celuilalt atunci cand cineva ar dori sa-i cunoasca pe ceilalti frati cu care se intalneste in mediul virtual. Indiferent de parerile altora, am proba ca informatorii din trecut au fost activati. Iar cei tineri sunt foarte usor de corupt in acest sens. Multi colegi de-ai mei au inceput sa opreasca pe cei care vorbesc impotriva oamenilor politici sau a sistemului. Ce sa astepti de la ei? Iar razboiul casnic nu ne va parasi pana la sfarsit…Domnul Hristos sa ne intareasca si ne sa ne binecuvinteze!

    Apreciază

  10. Razboinicul Luminii said, on august 15, 2010 at 5:02 pm

    De ce atatia „stilisti”aici?

    Care-i sensul prezentei lor ba mai mult – a sfaturilor pe care le dau?

    Vor – cumva – sa recunoasca faptul ca sunt DE CAPUL LOR?
    Fara Patriarhie, fara Patriarh?

    Daca NU – intreb si eu – la ce ne foloseste – dialogul cu ei?

    Apreciază

  11. infiniteladder said, on august 15, 2010 at 5:16 pm

    Daca impartasim aceasta opinie parintilor si ei nu sunt de acord cu faptul de a te impotrivi adoptarii noilor buletine,pasapoarte biometrice. Si pe deasupra te si amentinta ca vor lua masuri impotriva ta daca nu vei proceda cum doresc ei, putandu-se ajunge la dezbinari in familie, voi cum a-ti proceda?

    Apreciază

    • danutza said, on august 16, 2010 at 7:56 am

      eu m-as ruga mult la DUmnezeu si la Sfanta Maica, pt ca multa putere are Ea in fata Fiului Sau. cand Dumnezeu vade credinta sincera si inima curata, ajutorul Lui nu intarzie sa apara. vei vedea ca le va lumina mintea sa vada calea cea buna, daca rugaciunea ta e din inima. daca totusi nu se va intampla asta ( ca voia LUI nu o stim noi), incearca sa vorbesti cu duhovnicul si acesta cu ei. daca nici asa nu vei avea izbanda….e greu sa iti dam noi un sfat. Doamne-ajuta!

      Apreciază

  12. un fir de praf said, on august 15, 2010 at 6:22 pm

    Acum o saptamana am vorbit cu un frate de manastire si mia zis foarte frumos ca acceptarea actelor cu cip este lepadare pe fata pt ca asa zice muntele Athos ,muntele Athos romanesc muntii NEAMTULUI si camantuirea este personala si nu de obste asa ca trebuie sa meditam putin asupra cartilor BUCURIILE SUFERINTEI ,INTOARCEREA LA HRISTOS ,STARETII DESPRE VREMURILE DIN URMA .DOAMNE AJUTA

    Apreciază

  13. Ortodox pe stil vechi said, on august 15, 2010 at 7:15 pm

    infiniteladder toate se fac cu inima buna daca vrei sa salvezi sufletul trebuie sa nu ei cipul asta presupune sa zici ca ei dar sa faci ca tine e un fel de teatru cum joaca papusari dupa bunul plac al Regizorilor tu sa ai pe Dumnezeu in inima si sa ati pui nadejdea in el sa nu te increzi in oameni ci sa te ajuti cu oameni sai iubesti ca frati indiferent de ce natie este dar pe interiorul tau sa lupti doar pentru suflet.Parinti tai ca si ai mei sau priponit de casa de bunuri si nu vad in fata ca au ramas in urma au bagajul plin de pietre care atarna spre iad si daca te vad ca vrei sa mergi in directie opusa lor te tarasc dupa ei asa au ajuns si mari sfinti sa lupte chiar cu parinti lor trupesti sa nu uitam caci sufletul e infinit si ca adevarati parinti sunt doar Parinti Sufletesti care nu se vada dar care te asteapta la marele examen asa ca daca doresti o nota buna de trecere sa nu uiti ca toate cate trebuiesc facute sa fie facute din inima sa nul superi pe Dumnezeu el te ajuta siti da cat poti duce nimic mai mult si cu cat o duci greu cu atat mai mult te intaresti sa poti face diferenta cum zice si Hristos „Pace Voua” aceasta pace sa fie launtrica in inima ca acolo e sufletul in acea camara sta ascuns si trebuie neaparat sa fie liniste sa poti sa ati faci un plan de bataie dar sufletesc o strategie a ta caci suntem diferiti unul de celalalt si nu pot sati spun eu exact pasi doar atata pot sati spun sa faci curat in inima si mai apoi sa te uiti in afara trupului unde este o jungla si doar cei tari supravetuiesc ,Prin post prin fapte bune ati slefuiesti trupul care nu trebuie sal lenevesti ca se invata sa fie moale cu el tre sa lupti .Sfinti parinti cu ei au luptat intai si mai apoi prin smerenie cu cei ce ai prigoneau .Caci daca te prigoneste cineva te intareste daca te alinta te osandeste.Iartati-ma si Dumnezeu sa ne ierte.Razboinicul Luminii iarta-ma si tu ca am postat pe acest site si te-am suparat.Dumnezeu sa ne lumineze inima si mintea pentru a ne salva sufletele .

    Apreciază

  14. fanu said, on august 15, 2010 at 9:07 pm

    Se pare că trădarea în cadrul naţiunii române a fost, este şi rămâne va o plagă care vlăguieşte nu doar fiinţa naţională ci şi tăria dreptei credincioşii.

    Eu am citit în umră cu 10 ani „La apusul vremurilor” şi „Apocalipsa 13” dar nu mă aşteptam ca sistemul să lucreze atât de rapid deşi tehnologic totul este posibil mai ales azi.

    că aşa i la unii români. se adună discută pun la cale însă când se iveşte greul şi provocarea dau bir cu robia şi fug dinaintea evidenţei.

    astfel că după ce tirania smintită comunistă a încuibat naţiunii române un antispirit naţional trinitar delaţiunea, torţionarismul şi trădarea semenului a urmat falsa democraţie care a făcut să iasă la iveală sistemul ticăloşit dospit anterior

    DAR

    în aceeaşi măsură s a întreţinut acea frică din trecut care a fost transferată în ideea de marginalizare până la izolare sau şantajul progresiv ori dictatura legilor sistemului; în alt sens unora le este teamă mai mult să nu şi piardă privilegiile efemere din viaţa pământească decât să câştige viaţa ce va să vie…

    tot ăştia cred că şi dacă l ar vedea pe Sfântul Ilie ar zice că i proroc fals sau nebun;

    cam aşa se duce de râpă orice coeziune în România

    Apreciază

  15. paul said, on august 15, 2010 at 10:14 pm

    Buna saccsiv!
    Ai mare dreptate in privinta retragerii multora care se pretindeau aparatorii ortodoxiei.Doamne ajuta-i pe cei care au mai ramas in tabara anti 666 sa nu cada si ei, caci lupta e f grea. Numai Hristos ne poate intari.O solutie trebuie sa existe pt cei care nu vor sa ia actele biometrice. Trebuie ca Dumnezeu sa fi lasat o solutie pt cei care nu vor sa se lepede de El. Eu cred ca Dumnezeu va avea grija de ei fie printr-o portita juridica,fie prin ingrijirea unei bucati de pamant, fie prin ceva dumnezeiesc,orice,nu stiu.
    Mi-am adus aminte de prima intalnire AZEC de anul trecut,de pe 22 ianuarie 2009.
    Am observat ca un lucru a fost trecut cu vederea de majoritatea blogerilor care au relatat evenimentul.(Dumnezeu ne da semne mereu, numai ca noi suntem orbi si nu le vedem sau nu vrem sa le vedem pt ca suntem caldicei in credinta,si suntem oamenii compromisului)
    Cand a luat cuvantul un parinte de la Facultatea de Teologie care nu avea nici o problema cu respingerea pasapoartelor biometrice si dupa ce a spus” Problema pe care as pune-o eu e, daca in spatele acestei tehnici se ascunde un duh si m-as bucura ca la acest duh parintele Filotheu sa faca referire”(Fratilor,in acel moment UN DUH A URLAT.Doamne pazeste!)Se poate auzi pe inregistrarea video de aici,la minutul 7:10 urletul duhului http://video.crestinortodox.ro/UDI9uTcKzS4/Pasapoartele_biometrice_Pr_Prof_Constantin_Coman.html
    Bine,acest lucru il puteti lua ca ceva secundar,dar vreau sa spun ca Dumnezeu ne trimite semne mereu, numai ca noi nu le vedem.
    O foarte buna analiza a intrunirii AZEC de anul trecut a facut-o jurnalistul Victor Roncea,care de altfel a si sesizat urletul duhului:
    http://roncea.ro/2009/01/23/m-am-intors-ia-sa-popesc-azec-ul-cum-nu-l-a-lasat-dumnezeu-pe-michiduta-sa-l-ponegreasca-pe-p-justin-parvu-in-public-si-cum-si-a-facut-aghiuta-loc/

    Apreciază

    • floarea said, on august 15, 2010 at 10:39 pm

      observasem si eu urletul , inainte sa se publice pe aceasta tema, si chiar scrisesem un comentariu la razboi intru cuvant. Mi s-a raspuns ca sigur e vreun scartait de usa, ca daca nu am fost acolo, nu pot sa stiu, ca cei de acolo nu au auzit nimic si sa nu induc panica!
      cred ca este concludent. Nu mai ai voie sa faci nici o remarca, sa nu tulburi pacea si somnelul unora.

      Apreciază

      • Adrian V. said, on august 16, 2010 at 6:40 am

        Acel zgomot musai a fost sesizat de cei ce au participat al conferinta.
        Daca era ceva mai presus de fire cu siguranta ar fi vorbit, inclusiv vorbitorul in acel moment ar fi schitat un mic gest. Daca a fost o miscare a unei mese prin „taraiere” atunci e normal ca nimeni sa nu zica nimic si nici vorbitorul sa nu o bage in seama.
        Nu putem sa vedem draci chiar peste tot…ei sunt dar nu se arata tuturor ca am muri de frica….daca acolo era urletul satanei probabil ar fi fost macar unul ca sa se sperie suficient de tare si sa aduca marturie de la fata locului.

        Apreciază

  16. mirceapuscasu said, on august 16, 2010 at 1:50 am

    http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/08/16/interviu-cu-parintele-justin-noi-mergem-tot-cu-mucenicia-5-august-2010/
    Interviu cu Părintele Justin: Noi mergem tot cu mucenicia! – 5 august 2010
    Pr.Iustin: “Creştinul adevărat ştie că la cea mai mică lepădare îl părăseşte harul lui Dumnezeu, şi cu cât este mai sporit, cu atât simte această părăsire pe pielea lui. Mă minunez când aud despre preoţi şi monahi sihaştri, spunând că nu reprezintă niciun pericol acest cip. Mai bine ar tăcea. Călugării, mai cu seamă, sunt aceia care renunţă la toate cele lumeşti şi acced spre cea mai înaltă treaptă a desăvârşirii. Călugărilor, ca asceţi trezvitori, nu li se permite să facă nici măcar compromisuri mici, dar astfel de devieri? Avem o responsabilitate mare, pentru că lumea ne vede pe noi, monahii, ca pe nişte modele, vase alese ale Duhului Sfânt. Dar tot aşa şi creştinii – au datoria de a lumina prin vieţuirea lor popoarele neortodoxe. Altceva este să accepte cipul cineva care nu a trăit într-un mediu ortodox, ci a fost crescut într-o mentalitate occidentală sau needucat defel, şi altfel i se socoteşte unuia care cunoaşte prorociile şi a fost crescut în Tradiţia Ortodoxă. Dacă noi, creştinii, nu vom lupta împotriva compromisurilor, ceilalţi nici atât. Şi atunci nu ne facem vinovaţi pentru generaţiile viitoare pentru că nu le-am lăsat un model de rezistenţă? Dacă noi primim acum cipul, ceilalţi de după noi vor primi liniştiţi pecetea.”

    Apreciază

  17. Apostolescu Gerard said, on august 16, 2010 at 3:37 am

    Daca voi lua buletin cu cip inseamna clar tradare de Dumnezeu.Am destule pacate iar asta at fi egal cu sinuciderea.Mai bine mor si nu-l iau.Eu cred insa ca ce va veni in 2011 in Romania [revolte] si in lume [razboi] vor amiana intentiile lor satanice.Saccsiv te simt ca un ortodox nu numai cu numele si vad ca mergi pina la moarte pentru credinta.Cui i se iarta mult iubeste mult.Sper sa rezistam in lupta.

    Apreciază

  18. sherlock_holmes said, on august 16, 2010 at 3:41 am

    ” Dacă noi, creştinii, nu vom lupta împotriva compromisurilor, ceilalţi nici atât. Şi atunci nu ne facem vinovaţi pentru generaţiile viitoare pentru că nu le-am lăsat un model de rezistenţă? Dacă noi primim acum cipul, ceilalţi de după noi vor primi liniştiţi pecetea.”

    Are dreptate parintele.

    Apreciază

  19. corina said, on august 16, 2010 at 6:41 am

    Toti duhovnicii buni asta spun NU LUATI ACTE CU CIP. Cat despre ispite………

    Apreciază

  20. seby said, on august 16, 2010 at 7:03 am

    august 15, 2010 la 11:56 pm Pustnicul Digital spune:

    Pentru mine Petru-Vodist înseamnă semănător… de panică. Când semeni panică ce culegi?

    Potirul săltăreț este o legendă venită tot dinspre Petru Vodă… Am mai auzit-o și la alții… cu mai multe detalii picante.

    a cazut si pustnicul digital ….acum arunca cu venin si el …. nu mai incape nici el de parintele iustin ?

    Apreciază

    • Pustnicul Digital said, on august 16, 2010 at 8:09 am

      Cum poate să cadă cel ce nu s-a ridicat niciodată?

      Apreciază

      • Veaceslav said, on august 16, 2010 at 10:39 am

        @Pustnicul Digital
        cum poate sa judece ce-l ce nu s-a ridicat niciodata?

        Apreciază

      • Pustnicul Digital said, on august 16, 2010 at 10:58 am

        @Veaceslav

        Cel ce s-a ridicat nu va judeca… Doar cel cazut, ca mine.

        Apreciază

      • Veaceslav said, on august 16, 2010 at 11:27 am

        @Pustnicul Digital,
        atunci de ce faci sa cada si altii?

        Apreciază

    • ioana said, on august 16, 2010 at 9:51 am

      seby,
      unde spune Pustnicul Digital ceva rau de Parintele Iustin?
      De unde stim noi cine „a cazut” sau nu de la Dumnezeu?

      Parintele Iustin spune:”Poporul nostru este atat de frumos, de aur, incat si Dumnezeu il iubeste si nu il lasa prada caderilor celor mai grele…” – se poate trage concluzia ca in Romania nu se fac avorturi, nu sunt divorturi, desfrau, calomnie, nedreptate? Sau ca Parintele nu a aflat de relele acestea?
      Vedeti, se pot face fel de fel de interpretari, fiecare intelege ce vrea.

      Ca sa nu intru in polemici cu nimeni, precizez inca o data – nu am luat si nu voi lua aceste acte, atata timp cat Dumnezeu ma va ajuta. Dar sa spun ca cineva „a cazut”, mi se pare ca m-as pune in locul Judecatorului.

      Apreciază

      • seby said, on august 16, 2010 at 10:35 am

        cred ca am fost destul de explicit in text sau pustnicul a scris destul de clar petru-vodist inseamna semantor de panica ..din cate stiu eu parintele iustin este staret al acestei manastiri deci daca critici manastirea critici si staretul ..daca te duci si vorbesti cu parintele si apoi spui ce a spus parintele inseamna ca esti semanator de panica ?? si apropo in legatura cu caderea era doar o figura de stil …nu ma refeream la caderea propriu zisa ci la faptul ac pana acum a fost in randul celor care erau impotriva actelor cu cip iar acum a inceput sa fie de partea celor de la razboiiintrucuvant … pro actelor cu cip …si nu am spus-o cu rautate ci doar cu o parere de rau pentru inca o persoana care ,,a rupt randurile ” poate nu am fost eu destul de explicit si s-a interpretat aiurea … nu am judecat pe nimeni ioana

        Apreciază

      • seby said, on august 16, 2010 at 10:46 am

        Pentru mine Petru-Vodist înseamnă semănător… de panică. Când semeni panică ce culegi ? vrei un exemplu mai clar 🙂 pe mine ma atinge aceasta remarca ..daca am mers la parintele inca din 2004 ( de cand guvernarea nastase a aprobat pt prima data actele cu cip) si daca spus ca parintele a spus clar sa nu i-au ACTELE cu cip inseamna ca sunt semnator de panica ? si daca critica manastirea obligatoriu il critici si pe staret (cel putin asa e concluzia mea ) si in legatura cu caderea …e greseala mea trebuia sa pun si ghilimele de rigoare ..vroiam sa spun ca a ,, cazut ” din randurile celor care erau impotriva actelor cu cip si acum sunt pro actelor cu cip ..poate nu m-am facut inteles dar nu puteam emite o asa o aberatie ca ar fi cazut spiritual sau mai stiu eu cum .sper ca m-am facut inteles ioana .

        Apreciază

      • ioana said, on august 16, 2010 at 11:15 am

        Acum am inteles cum e cu caderea spirituala.
        Corect, greseala va apartine 🙂
        Dar nici din randul celor care lupta impotriva actelor nu a cazut – vedeti pe blogul lui, eu l-am rugat o data sa renunte la a folosi cardul, in semn de solidaritate cu cei care nu il folosesc, si el s-a explicat. Dar cei de la Atitudini care folosesc card, sunt mai de inteles decat Pustnicul Digital? Sau lor nu le-a zis Parintele Iustin ce v-a zis dvs si mie?

        Concluzia dvs e gresita.
        In nici un caz, nu lovesti neaparat in staret daca zici ceva de o manastire. Bine ar fi sa nu zicem, dar nici ei sa nu ne dea motive.
        Vedeti exemple multe in vietile sfintilor. De buni ce erau unii calugari, plecau sfintii din manastiri. (ex. sfantul Ignatie Briancianinov)
        Iertati-ma, cum am spus nu caut cearta!

        Apreciază

  21. Tardea Raluca Diana said, on august 16, 2010 at 7:53 am

    Nu ma mai mira nimic.Toti care au numai pe limba „rugaciunea inimii”,iar in suflet otrava si desfranare se vor lepada de Cele Sfinte.Sa va dau un exemplu:am avut o prietena care facea caz de rugaciune,insa avea idei preluate de la secta nicolaita.Mi-a strecurat in inima numai venin si m-a amenintat intr-un fel,fiindca mi-a aratat o carte cu pentagrama care continea practici oculte.Concluzie:nu poti fi si cu Domnul si cu dracul.Cred cu convingere ca acesta „femeie-demon”imi face vodoo,deoarece am numai conflicte in familie.Persoane din acestea vor cauta sa insele pe multi,care,in final,vor accepta si pecetea.Iubitul ei a avut obraznicia sa mai pomeneasca si de Muntele Athos.Iubiti credinciosi,rugati-va si pentru sufletul meu,fiindca sunt legata cu blesteme grele.Dumnezeu va pedepsi acest popor roman, daca nu se lasa de asemenea prostii(iubire de bani,descantece diavolesti,alte practici oculte),prin pierderea Harului si acceptarea cipului.

    Apreciază

    • danutza said, on august 16, 2010 at 8:02 am

      du-te neparat sa -ti citeasca un parinte moliftele Sf Vasile, tine inainte post si fa rugaciune si citeste acatistul sf Ciprian. vorbeste cu duhovnicul tau, cel mai bine , ce e de facut, dar cat mai repede, ca diavolul e tare viclean. Doamne-ajuta!

      Apreciază

  22. leo said, on august 16, 2010 at 9:00 am

    Mult mai grav este faptul ca suntem dezbinati intre noi ,”crestinii”, decat pericolul cipurilor. Daca am fi uniti in Hristos nimic nu ne-ar birui, nici macar moartea. Aduceti-va aminte de cei 40 de mucenici cum se incurajau unii pe altii si au biruit!Sau de Sf. Martiri Brancoveni de astazi unde fiii au ascultat de tatal si au biruit moartea.
    Dar ca sa fim uniti trebuie sa fim smeriti, adica sa ascultam de marii nostrii duhovnici.
    Daca un frate nu e de acord cu tine spune-i cu blandete parere ta, iar daca nu te asculta spune-i ce zic marii nostri duhovnici, iar daca nici atunci nu intelege ofteaza pentru el si nu-i pune eticheta. Eticheta ti-o pui tie de fapt! L-ai cipuit inainte de termen si cel rau se bucura intra in spital de ras! Nu suntem pregatiti pentru asemenea lupta si nadajduiesc ca Dumnezeu va amana urgia din dragoste pentru noi si pentru rugaciunile Sfintilor nostri.
    Lasa-tii pe cei duhovnicesti sa vorbeasca despre cele duhovnicesti. Acestia, fiti siguri, ca nu se afla pe net ci la ascultare sau in pustie.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  23. R.S. said, on august 16, 2010 at 10:05 am

    Nu stiu daca acest comentariu va aparea, am trimis acelasi mesaj pe Apologeticum, unde se reia un fragment din interviul Parintelui Justin din revista Atitudini. Primul meu comentariu pe care l-am facut mai demult pe tema renuntarii la cipuri a fost cenzurat de administratorul de la Apologeticum, care face ascultare „selectiva” la cuvintele Parintelui Justin.

    Revin cu observatia ca pe siteul Atitudini este sectiunea de donatii online cu cardul. Tocmai cei care propovaduiesc lepadarea cipului accepta donatii online cu cardul?
    Ma refer aici la administratorii siteului si la redactorii revistei, pe care ii acuz de ipocrizie si de falsa ascultare fata de Parintele Justin.
    Pai, daca ascultati de el, de ce nu sunteti voi primele modele de renuntare la facilitatile oferite de cip. Demonstrati voi ca puteti renunta la cipuri si apoi cereti altora acest lucru, fara a-i mai acuza pe cei care va ajuta sa intretineti manastirea prin truda lor si prin donatiile lor ca si-au vandut sufletul diavolului.
    Asa cum Parintele Justin a dat dovada de fermitate si de atitudine constanta in tot ce a facut, asa ar trebui sa fiti si voi, cei care ii sunteti intermediari intre lumea manastirii si mireni.
    Primul meu comentariu facut mai demult nu a aparut pe tema donatiilor online cu cardul a fost cenzurat de Apologeticum, ceea ce imi confirma ipocrizia voastra si dubla masura pe care o aplicati.

    Apreciază

  24. seby said, on august 16, 2010 at 11:53 am

    ioana said, on august 16, 2010 at 11:15 am
    Acum am inteles cum e cu caderea spirituala.
    Corect, greseala va apartine
    Dar nici din randul celor care lupta impotriva actelor nu a cazut – vedeti pe blogul lui, eu l-am rugat o data sa renunte la a folosi cardul, in semn de solidaritate cu cei care nu il folosesc, si el s-a explicat. Dar cei de la Atitudini care folosesc card, sunt mai de inteles decat Pustnicul Digital? Sau lor nu le-a zis Parintele Iustin ce v-a zis dvs si mie?

    Concluzia dvs e gresita.
    In nici un caz, nu lovesti neaparat in staret daca zici ceva de o manastire. Bine ar fi sa nu zicem, dar nici ei sa nu ne dea motive.
    Vedeti exemple multe in vietile sfintilor. De buni ce erau unii calugari, plecau sfintii din manastiri. (ex. sfantul Ignatie Briancianinov)
    Iertati-ma, cum am spus nu caut cearta!

    pai nici eu caut cearta …din punctul meu de vedere cred avem un dialog civilizat . tocmai din cauza ca am fost pe blogul lui si ultimul articol sase – sase (sase) vine pecetea … cam asta spune . ca e sustinator al celor de la razboiintrucuvant si ei au trecut in randul celor care sunt proACTE cu cip . PROBLEMA CU CARDUL ( E CU CIP SAU DOAR CU BANDA MAGNETICA ) daca e doar cu banda magnetica nu e nimc grav (cel putin asa am inteles si de la parintele IUSTIN .de la duhovnicul meu si de la parintele SIMION (de la sihastria ) singurele acte cu probleme sunt cele cu cip …. astea cu banda magnetica si chiar buletinele actuale nu au fost decat premergatoare acestora cu cip …. poate am inteles eu din nou gresit luminaeza-ma ioana

    Apreciază

    • Pustnicul Digital said, on august 16, 2010 at 2:06 pm

      Cel fără de păcat să arunce prima piatră în mine. Garantat nu voi riposta…

      PS: Dacă credit-cardul este roz… e bine? Cu bandă magnetică florescentă… Oare dimensiunea contează?

      Apreciază

      • seby said, on august 16, 2010 at 3:30 pm

        cine vorbea de dimensiune ? esti femeie de iti mintea la lucruri din astea :))) era vorba doar daca are cip sau nu.. atat …. ce ai inteles tu …. numai tu stii :))

        Apreciază

      • Catalin Kirk said, on august 17, 2010 at 10:24 pm

        Seby, Pustnicul mai si glumeste… 🙂

        Apreciază

  25. seby said, on august 16, 2010 at 11:54 am

    si mai lasa-ma cu iertati-ma ioana . ma faci sa ma simt batran :)) rau de tot

    Apreciază

    • ioana said, on august 16, 2010 at 1:19 pm

      seby,
      daca asteptati luminare de la mine, veti fi dezamagit.
      Ma bucur ca avem un dialog civilizat (inca), dar nu imi fac iluzii, am vazut prea multa cearta in ultimul timp.
      Nu sunt avocatul Pustnicului Digital…:)
      Imi cer scuze si pt felul meu de a ma adresa.

      Apreciază

      • seby said, on august 16, 2010 at 2:41 pm

        stai linistita ioana nu am de gand sa ma cert cu tine… de fapt cu nimeni ..doar ac scriind la repezeala uit sa mai specific unele lucruri si se intelege gresit ..stai linistita nu te-am acuzat de nimic doar imi pare rau si de pustnicul digital ….. era bun in ceea ce facea ….. era doar o parere de rau dar probabil nu m-am facut inteles

        Apreciază

  26. paul said, on august 16, 2010 at 1:18 pm

    @Adrian V.
    De unde stii ca un duh trebuie sa vorbeasca musai ca oamenii?Duhurile intunericului se considera ca sunt plasate pe treapta cea mai de jos,ele se manifesta animalic, dupa cum spun si parintii pustiei ,si parintele Cleopa ca se luptau cu ele.Ele latrau, nechezau, urlau ca sa-i abata parintelui atentia de la cele duhovnicesti, de la rugaciune.
    Si daca ar fi vorbit, nici asa n-ati fi crezut, ati fi zis cu siguranta ca cineva din public face bascalie si imita voci de duhuri.
    Urletul a venit dupa apelul facut de parintele de la Teologie (care nu lua in considerare ca in apocalipsa scrie ca nu trebuie sa primim pecetea 666 si nici de stalpul ortodoxiei parintele Iustin Parvu),si avea nevoie neaparat de confirmarea ca in pasaportul biometric exista un duh, avea nevoie de ceva palpabil, asa cum avea nevoie si pro tv-ul care facea bascalie ca unor nebuni,unor talibani primitivi care se tem de tehnica li s-a nazarit lori ,ii citez,”ca diavolul s-ar ascunde intr-un pasaport”
    Dar niste adevarati crestini n-au nevoie ca diavolul sa se manifeste intr-un pasaport ca sa creada. Le este suficient cuvantul lui Dumnezeu din Apocalipsa, cuvantul sfintilor parinti care au vorbit despre asta,apelul marelui duhovnic Iustin Parvu,cuvintele marelui duhovnic Arsenie Papacioc, care a spus Nu luati actele biometrice inseamna de fapt Nu le luati, nu inseamna altceva, aici nu e loc de compromis.

    Apreciază

  27. Ortodox pe stil vechi said, on august 16, 2010 at 2:04 pm

    pai cum mai spui „Tatal Nostru” daca nu-ti ceri iertare seby .Ioana a invatat bunele maniere crestine.

    Apreciază

  28. seby said, on august 16, 2010 at 3:07 pm

    Ortodox pe stil vechi said, on august 16, 2010 at 2:04 pm
    pai cum mai spui “Tatal Nostru” daca nu-ti ceri iertare seby .Ioana a invatat bunele maniere crestine.

    esti tu atat de sigur ca eu nu am inteles lucrul asta ?? :)) as vrea sa mi se spuna iarta-ma si nu iertati-ma (asa cum mi-a spsu ioana si cum imi mai spun multi stiu ca asa e frumos si corect dar nu suport sa mi se spuna mie ma face sa ma simt batran . ati inteles domnu ‘ otodox pe stil vechi ? si in legatura cu Tatal Nostru daca nu iti ceri iertare sau nu ierti ( asa am gasit la sfintii parintii arsenie papacioc , cleopa ) spui asa : Si nu ne ierta noua greselile noastre precum nici noi nu iertam gresitilor nostri…. si te iert pt ac te-ai bagat intr-o discutie care nu te privea si m-ai enervat putin :))

    Apreciază

    • ioana said, on august 16, 2010 at 6:38 pm

      seby,
      Nu te supara pe dumnealui.
      Zilele trecute i-am gresit mult si cred ca acum a vrut sa imi dea de inteles ca nu mai este suparat pe mine.
      Vedeti, chiar daca nu ne-am certat intre noi, tot cearta a iesit…:(

      Apreciază

      • seby said, on august 17, 2010 at 4:19 am

        asta nu e cearta este o atentionare .am specificat ca m-am enervat putin 🙂 de aia am si pus smile face sa se vada ca si glumesc .stai linistita ioana .

        Apreciază

  29. Ortodox pe stil vechi said, on august 16, 2010 at 4:47 pm

    seby da recunos mai dau si eu cu biciul in cel care poate sa duca caci se intareste .Iarta-ma am cazut ca musca in lapte.

    Apreciază

  30. magda said, on august 16, 2010 at 4:55 pm

    Desi mi-am promis mie insami sa nu mai comentez nicaieri,iata ca ma dezic totusi si spun:
    @paul
    @floarea

    Chiar nu a observat nimeni ca din inregistrarea cu p.Coman lipseste fragmentul dintre 5’59” si 8’00” ???

    @Adrian V.
    Daca a fost o miscare a unei mese prin ”taraiere” DE CE afost sters tocmai acel fragment? Aaa,probabil ca sa nu deranjeze urchile auditoriului-o sa spui.Da,posibil…

    Apreciază

    • floarea said, on august 16, 2010 at 11:12 pm

      magda,
      nu am observat, pentru mine este un subiect incheiat, nu doresc sa revad filmul dupa 1 an . Sincer, nu mai conteaza.
      Raman la parerea mea: stiu ce urlet am auzit. Daca spunea cineva ca a fost un efect special, credeam, dar nu scaune sau scartait de usa…
      De altfel inca de pe atunci existau persoane gen Razvan Codrescu care ii privea condescendent pe toti cei care trageau un semnal de alarma. Acum i-au luat tactica dept model si altii.

      Dumnezeu sa ne ierte!

      Apreciază

  31. […] fost adus la cunoștiință faptul că, pe site-ul Atitudini se acceptă donații Paypal. Să vă explic … fiindcă știu. Paypal-ul este cel mai mare procesor de cărți de credit din […]

    Apreciază

  32. Pan Tvardovskii ...instalator said, on august 16, 2010 at 8:57 pm

    Buna Seara
    Nu va ingrijorati ca unii cu care ati fost alaturi la Petru Voda au cazut.Daca va sint rude poate ar fi de explicat dar poate ca este mai bine ca apele sa se desparta.Se alege griul de neghina.Decit cu tradatori si lasi mai bine sa ramina ce este curat.Datele problemei nu se schimba cu dezertarea slabanogilor in credinta.Duca-se…pe pustii.
    Marturisesc ca sint la fel de ingrijorat de 1 1 11 desi eu am CI valabila veche.Eu nu imi faceam nici o iluzie asupra faptului ca semnaturile date spre decizie unui presedinte sub influente vor fi bagate in seama.Acum un an erau multi visatori care isi imaginau ca Basescu da doi bani pe ei.Dar atit despre semnaturi.
    Daca tot cei ce se opun pecetluirii sint mai putini poate ca nu ar strica o stringere a rindurilor.O regrupare ,o unificare a miscarii de neacceptare a biometricelor.Stie cineva despre o asemenea tendinta de unificare?Ce facem ?Asteptam sa ne uneasca vreun SRI ist de bine?
    O asociatie nationala antibiometrice numiti-o cum vreti.Condusa de oameni agreeati de Ierarhi ca A Papacioc,Iustin Pirvu,Bartolomei Anania.Oameni care nu vor da inapoi.Oameni care nu se vor uita la cit de multi sau putini sintem.
    Ce mai ziceti de BOR? Buni baieti nu e asa?SUV uri,AUDI uri sa te tot nevoiesti in ele.

    Apreciază

  33. floarea said, on august 16, 2010 at 11:14 pm

    Pan Tvardovschi,
    sa nu va suparati pe mine, dar comentariul dvs mi se pare cam dubios. Mai ales ultima parte.
    Si chiar va doriti o asociatie nationala? De ce nu faceti una?!

    Apreciază

  34. narodul suveran said, on august 17, 2010 at 11:24 am

    Buna floareo …nu ma supar floareo, dar mi ar place sa iesim la lumina din monitoarele
    astea.
    Ce e dubios ?Spune mi clar.
    Nu mai e timp de timpenii si lamentari .Timpenii ma refer la scrisori catre puterea mireana ,semnaturi refendumuri si alte eteceuri.
    Nu am cunostinta de alti ierarhi care sa se impotriveasca biometricelor decit cei pe care i-am si numit.
    Mi-ar place o org care in care sa ne privim in ochi nu sa ne chiorim si sa ne indignam la monitoare.Chiar imi doresc ,tu nu?
    Daca nu ne organizam pina in 1 1 11 atunci fiecare e pe cont propriu.
    Ce zici floareo?Crede ma e mai bine dubios decit sa nu ai niciun dubiu.

    Apreciază

  35. Pan Tvardovskii ...instalator said, on august 17, 2010 at 11:33 am

    Scuze floareo am folosit salopetele unui vecin de cartier.nu te superi ,nu?Zi-mi …

    Apreciază

  36. Pan Tvardovskii ...instalator said, on august 17, 2010 at 12:09 pm

    si inca ceva .O tema de gindire pentru stimatii comentatori.Este foarte impresionant sa vezi oameni carora le impartasesti ideile este frumos, uman si placut.
    Va rog insa sa imi permiteti sa va invit la o provocare imaginara dar dupa mine perfect posibila si chiar foarte probabila.
    Trebuie sa va pregatiti pentru urmatorul scenariu.Cel mai trist.Nu veti mai reprezenta in propria voastra tara ceea ce mindrie numesc unii ortodocsi ci veti deveni doar niste paria niste proscrisi.La asta sa va asteptati.Deci lupta la care se asteapta unii deschisa si dreapta si la lumina se va duce prin mlastini si ascunzisuri.
    Au avut unii sansa sa fie chemati de Iustin Pirvu la Petru Voda.Altii au esuat chiar chemati fiind.Va veni vremea sa ne intilnim ca vechii crestini antici si vom fi prigoniti ca si ei.
    Cum spune a cineva mai sus Iustin Pirvu este un far.Dar mai sint inca .Bartolomei Anania si Arsenie Papacioc.Or mai fi si altii.
    Credeti ma sint printre noi oameni care din greseala sau intentionat vor impiedica orice unificare sau regrupare a celor antibiometrice.
    O alta greseala este resemnarea cu gindul la mucenicie atita vreme cit mai avem putere de a ne lupta.Ce e de facut ?Sa asteptam sa devenim paria ,sa cautam prin gunoaie ?Exista mai multe feluri de lupta pentru demnitatea celor ce nu accepta actul.Nu rezumati totul la mucenicie ca s-ar putea sa aveti surpriza ca in vremuri de tragism al existentei voastre sa constatati ca exact cei care clamau mucenicia se vor rasuci dupa traditionala „perseverenta”romaneasca si vor critica ceea ce au laudat.
    Exemplul din titlul articolului si articolul in sine este mai mult decit elocvent.
    Celui comentator care are simbol crucea si e de rit vechi sau pustnicul digital daca isi cunosc istoria v-ar putea explica exact ce e de facut.
    Exista in Romania de vreo 300 de ani o comunitate de ortodocsi care au preferat sa moara sau sa fuga din tara lor Rusia decit sa accepte reformele sataniste ale lui Nikon.
    Acelasi lucru ne asteapta si pe noi cei de acum.
    Staroverii rusi au avut in epoca un episop numit Avakum care a coagulat rezistenta antinikoniana .Romanii au citiva nu unul care sa coaguleze o rezistenta la actuala cadere a BOR.Daca ei nu se vor hotari sa iasa din BOR atunci sintem condamnati.BOR trebuie sa fie parasita de toti care mai cred in ortodoxia dupa Hristos si nu in ortodoxia dupa guvern.BOR in letargia ei actuala nu foloseste decit la nimicuri festiviste gen Ziua Marinei sau alte desertaciuni.Iar daca cuiva ii e frica de schisma e problema lui.
    Nu trebuie ca pentru confortul unor functioanri sau doctori sau politisti sa fie periclitata libertatea si constiinta religioasa a altora.BOR este de partea guvernului ,in caz ca nu ati constatat pina acuma.
    Cele bune si Doamne AJuta

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 17, 2010 at 12:34 pm

      Pan Tvardovskii …instalator

      De ce sa iesim din BOR? E casa noastra.

      Apreciază

  37. Pan Tvardovskii ...instalator said, on august 17, 2010 at 1:50 pm

    Ok saccsiv, atunci …bine.Daca in casa vostra ierarhilor nu o sa le pese de sensibilitatile unora carora nu le place …cipul, atunci…bine.
    Aaa, sa inteleg ca o sa ii evacuati pe cei care nu ii deranjeaza cipul din casa voastra?
    Care e situatia ?Nu prea inteleg.
    Am spus o problema clara .Sa se aleaga apele.Poate ai alta idee ,o ascult cu placere .

    Apreciază

  38. […] Multi am fost la chemarea parintelui Iustin Parvu. Putini am mai ramas … […]

    Apreciază

  39. […] Multi am fost la chemarea parintelui Iustin Parvu. Putini am mai ramas … […]

    Apreciază

  40. […] Multi am fost la chemarea parintelui Iustin Parvu. Putini am mai ramas … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.