SACCSIV – blog ortodox

Categoria ANTI CRESTINI: BASESCU este extrem de nemultumit ca se construiesc BISERICI in loc de diguri si baraje

Posted in Traian Basescu by saccsiv on august 11, 2010

   Citez din articolul Băsescu: Trebuie să se termine cu fanariotismele, ţara nu are bani pentru construcţia de biserici:

   Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că a fost extrem de nemulţumit că în buget au fost repartizaţi bani pentru obiective legate de interesele fiecărui parlamentar, arătând că trebuie să se termine cu aceste „fanariotisme”, pentru că nu sunt bani pentru construcţia de biserici.

   „Un lucru cu care am fost extrem de nemulţumit în buget este repartizarea de bani pe obiective de interese pentru fiecare parlamentar. Să terminăm cu aceste fanariotisme, că ţara nu are bani pentru construirea de biserici”, a spus şeful statului la RRA.

   El a arătat că ştie că aceşti parlamentari nu duc aceşti bani acasă, dar nu este timpul pentru construcţia de biserici. „Avem alte priorităţi, construirea de diguri pentru inundaţii, baraje”, a adăugat Băsescu.

   Comentariu saccsiv:

   Trebuia sa fie clar pentru toti crestinii care l-au votat, ca personajul nu este decat un slugoi al diavolului:

VIDEO (si transcriptul): TRAIAN BASESCU promovand casatoriile intre homosexuali si adoptia de copii de catre acestia …

   Dar n-a fost … Sigur ca oricum el iesea presedinte, caci asa a decis licuriciul, insa vorbesc ca principiu. Consider ca toti cei ce se declara crestini trebuie sa se delimiteze de Basescu. Dar n-o vor face. Dar tot e bine, caci cu ocazia asta se vor da pe fata a fi niste intrusi in ORTODOXIE.

 

88 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 11, 2010 at 3:20 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Cristian said, on august 11, 2010 at 3:58 pm

    Basescu e intr-adevar un individ malefic pentru tara asta, dar cam are dreptate in legatura cu bisericile. In situatia in care suntem acum, n-ar fi mai bine sa se dea banii pe altceva? De exemplu: spitale, scoli, salarii pentru doctori/profesori, drumuri, etc?

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 11, 2010 at 4:08 pm

      Cristian

      La

      https://saccsiv.wordpress.com/2010/08/10/dupa-ce-ne-a-avertizat-ca-vin-extraterestrii-sa-ne-manance-habaucul-stephen-hawking-ne-invata-ca-singura-sansa-a-omenirii-este-colonizarea-spatiului/#comment-44157

      intrebi

      de ce dependenta de tehnologie e sclavie, dar dependenta de dogme religioase nu este?

      Asa ca nu e de mirare …

      Apreciază

      • Cristian said, on august 11, 2010 at 6:23 pm

        Bine, si daca am scris ceva cu care nu esti de acord inseamna ca e sub demnitatea ta sa-mi raspunzi? Problema tot ramane, chiar daca tu vrei s-o ignori. Ce motiv exista sa construim din banii statului biserici cand e nevoie de bani in atatea alte probleme evidente? Daca cineva doreste sa mearga la o biserica, are unde, peste tot in tara, dar cei care au ramas fara case dupa inundatii, de exemplu, au mult mai multa nevoie de bani si ajutor.

        Apreciază

      • el said, on august 11, 2010 at 7:50 pm

        saccsiv daca ai mai cauta si la eufrosin pe blog gasesti un Cristian care are niste idei asemanatoare acestuia,un fel de troll,cârtita,numai comentarii diversioniste,atac la principii;daca e tot acelasi ins, te rog fa-ti mila si triaza-l ori scuteste-ne de opiniile lui.
        Are dreptare G-man!

        Apreciază

      • G-man said, on august 11, 2010 at 9:22 pm

        asta e diversionist.. „In situatia in care suntem acum, n-ar fi mai bine sa se dea banii pe altceva?”..
        care bani ? care altceva ? pai din banii de la fmi se fac biserici ?
        asa cum zice floare daca ar iesi si ar zice ca nu e de acord sa se mai constriasca sali de sport ar rade toti si iar zice ca e tampit … dar cand zice de biserica aia 80 la suta ii dau dreptate… de ce ? va explicat cristina .. mesajul e transmis profund si e perceput mai profund adica in Biserica cea lucratoare se loveste.
        cand vorbesti de o sala de sport vorbesti de ziduri cand vorbesti de biserici … vorbesti de mult mai mult si in creierul oamenilor e mult mai mare si reactia de ura a celor care deja sunt impotriva, din cauza PROSTIEI , constienta sau nu ..

        Apreciază

      • el said, on august 11, 2010 at 9:28 pm

        Cristian

        sustinerea intentionata unor opinii vadit neotodoxe pe un blog ORTODOX e diversiune,deturnare a atentiei de la temele propuse,subminarea opiniei corecte si PIERDEREA TIMPULUI cu lucruri sterile.Unii sunt si platiti sa faca asta!

        Apreciază

      • el said, on august 11, 2010 at 9:37 pm

        Cristian

        si de opinii ca ale tale „pute” pamantul , sunt satul;aici vin pe un sit ortodox sa gasesc opinii ORTODOXE !Daca nu-ti convine exercita-ti actiunile platite sau nu in alta parte.

        Apreciază

      • el said, on august 12, 2010 at 10:22 am

        Bogdaproste saccsiv ca ti-ai facut mila sa ne scapi de troll.Dupa ce l-ai virat s-a dus sa se planga de cenzura pe blogul lui eufrosin ca acolo se posteaza la gramada(atei ,eretici,rataciti,cârtite infiltrate si alte categorii bizare) si principiile sunt ghiveci.
        Iata o mostra de Cristian(e acelasi) pe 11 aug 00:52:
        „Eufrosin, nu te lua si tu dupa blogul lui saccsiv, care nu accepta nici un cometariu daca nu e exact pe placul lui. Pe aici vad multe comentarii legate de asa-zisa “trezire” a oamenilor fata de faptele prezentate pe aici, dar cum iti inchipui ca se poate realiza asta daca nu exista discutii libere? Szeppty parea un om inteligent si informat, de ce te deranjeaza atat de mult ca e catolic?”

        Inutil sa-ti descriu ce fel de personaj e szzepty !

        Apreciază

    • greygrey said, on august 11, 2010 at 9:14 pm

      banii dati pe biserici sunt nimicuri pe langa ce fura astia asa ca latrii degeaba.Ce baga astia in biserici in 10 ani fura in 3 zile…….

      Apreciază

    • sergiu said, on august 12, 2010 at 10:35 am

      http://www.antena3.ro/romania/basescu-in-caz-de-conflict-cu-iranul-romania-va-fi-un-aliat-fidel-al-israelului_105236.html foarte malefic si in cazul acesta … suntem vanduti pe fata de acest individ ptcare cel mai bun lucru ar fi daca s-ar contrui un lant de restaurante GOLDEN BLITZ SI o academiei de de ospatari ..

      Apreciază

      • pepikul said, on august 12, 2010 at 12:10 pm

        Sergiu, copile, e mai de folos, crezi tu, sa se investeasca in arme de DISTRUGERE A OMENIRII,? Legat de Cristian, „el”-are dreptate, este acelasi incepator de pe blogul fratelui : Eufrosin! Un sfat pentru Cristian- esti tanar, nu cred ca ai pest 23 de ani, asa ca am sa te rog frumos, inainte sa mai postezi ceva, informeaza-te!

        Apreciază

  3. sergiu said, on august 11, 2010 at 4:29 pm

    hmm eu cred ca gresesti un pic .declaratia ta e un pic hazardata si daca nu o sa imi stergi mesajul si nu ma consideri intrus in ortodoxie iti explic si de ce … lasand la o parte masonul basescu (o fost de acord cu casatoriile intre homosexuali si nu mai are rost sa discutam )….. construim biserici … lucru foarte bun pentru pentru multe suflete ……. dar oare nu sunt destule biserici construite (acum in fiecae cartier cat de mic o fi el este macar o biserica construita ) si daca le construim si dragii de credinciosi nu prea se ingramadesc sa mearga decat pe la sarbatori ?? aici problema era alta banii de la buget (intelegi) se duc multi pentru prea multe biserici … bisericile mai sunt si responsabilitatea noastra a credinciosilor …. si in plus trebuie sa ne gandim si la cei care au fost afectati de inudatii (unii chiar prea in varsta sa isi mai poata reface casele sau cum am vazut un caz de abia terminase creditul la banca pentru reparatiile casei afectate in urma unei inundatii din 2004 si acum in mod sigur trebuia sa se imprumute din nou )…… vremea s-a schimbat nu mai este ce a fost ..asa ca trebuie sa ne gandim si la cei afectati de inundatii la necesitatea lor de a avea diguri si baraje solide …… si aici vreau sa spun si despre megalomania construirii catedralei mantuirii neamului ( prea multe sute de milioane de euro ..se pare ca traim acele vremuri spuse de sfintii parinti ”Multi duhovnici si slujitori ai Bisericii isi vor pierde sufletul in vremea antihristului! (…) Vine timpul, si nu e departe, cand foarte multe biserici si manstiri se vor deschide in slujba Domnului si se vor repara, le vor reface nu numai pe dinauntru, ci si pe dinafara. vor auri si acoperisurile atat ale bisericilor, cat si ale clopotnitelor, dar preotimea nu va mai lucra la sufletul credinciosilor, ci numai la caramizile lui Faraon.” nu ma intelege gresit nu sunt impotriva construirii bisericilor dar acum avem nevoie si de alte lucruri ..biserici avem problema este daca mai mergem in ele pentru ane ruga ?? sper sa nu fiu inteles gresit … nu mai gasesc articolul cu norii din rusia asa ac postez aici http://videonews.ro/action/viewvideo/54804/Nori-ciudati-in-Braila/

    Apreciază

  4. Calin said, on august 11, 2010 at 5:08 pm

    De ce ar trebui ca bisericile sa fie construite din banii statului?
    De cate biserici ar mai fi nevoie?
    Daca numaram parohiile o sa vedem ca ele se inmultesc in timp ce populatia scade.
    Daca Basescu e „slugoi al diavolului” ceilalti candidati/presedinti au fost cumva oameni sfinti?

    Apreciază

  5. G-man said, on august 11, 2010 at 5:53 pm

    saccsiv iar i-ai starnit pe cretini ..
    exemple de intrebari -raspunsuri de cretini cu creierul plat :
    „da ce altu era mai bun ”
    „da avem biserici destule” de parca asta e problema ca avem sau nu avem e vorba ca se ataca in biserica la greu in ultima vreme .. daaaaaa trebuie sa va scoateti degetu din nas ca va ajuns la creier.(nu va mirati ca da degetu in gol … acolo trebuia sa fie creieru )
    banii furati si smenurile de miliarde si miliarde si ei se creponeaza de niste lei pt biserici in care va atrage atentia base.
    mai avem in tara asta dreptu doar sa fim sclavi si idiotii tot au scuze pt astia care iau condus ….
    STII CE E CEL MAI ENERVANT NU CA SUNT 300 CARE CONDUC LUMEA cu asttia ne-am lamurit sunt satanisti si asta fac … da astia 80 la suta care tin cu ei si le dau dreptate astia sunt problema ca ei o sa aibe de suferit tot ca niste sclavi dar ei tin in continuare cu ursu ….. cat de idiot sa fii sa le dai dreptate numai economic daca vorbim noi suntem in foame dar cheltuim miliarde pe carduri de plastic si toti zic ” da ce asa e peste tot sa fim si noi in rand cu lume” pai idiotilor o sa fiti in rand cu lumea daca aveti un card de plastic si nu aveti ce lua cu el .. .. sau e o superstitie 666 .. cand ei sunt crestini daca ii intrebi … deci ce scrie in Biblie e superstiite ??? niste idioti asta sunt.. cica te creponezi de un numar .. da iidiotilor dativa seama ca ei se creponeza de un numar ca au de ale orcare alta varianta de 3 numere luate cate „n” .. in afara de alea 3 de 6. ..
    deci prostia e pacat asta vroiam sa spun /// pacat mare ..

    Apreciază

    • Calin said, on august 11, 2010 at 6:15 pm

      Dupa cat de corect te exprimi in limba romana dovedesti cel putin un grad redus de scolarizare ca sa nu-i spun semi-analfabetism.

      Apreciază

      • G-man said, on august 11, 2010 at 6:23 pm

        Calin multumim pt autodenuntul de idiot ….altul va rog ..

        Apreciază

      • greygrey said, on august 11, 2010 at 9:17 pm

        astea nus documente/test la rom.Abrevierile samd sunt bune atata timp cat se intelege.Cine crezi ca sta sa scrie corect ?

        Apreciază

    • sergiu said, on august 12, 2010 at 7:13 am

      bine mai g-man noi suntem tampiti si cu te incalzeste pe tine daca se construiesc biserici daca traim timpurile din urma si in ele vor sluji preoti care iti spun ca poti sa iei buletinul cu cip fara nici o problema ….. chiar nu vreti sa vedeti realitatea ..asa cum am scris mai sus ……biserici avem destule .. …. cati mai merg sa se roage cu adevarat sau cate din ele mai au preoti cu adevarat ??? le numeri pe degete ….. nu trebuie lucrat la caramida ci la sufletul omului …….. vreamea s-a schimbat … nu mai este cea fost …… si oamenii aia nu ar trebui ajutati si ei ….. sincer nu stiu cat de bine sa iti i-a apa casa si apoi sa iti spuna statul stii trebuie sa facem biserici de baraje sau diguri alta data … problema era alta acum in vreme de criza trebuie sa se aleaga intere construirea de biserici si diguri …… prefer digurile …. bisericile mai pot fi construite si cu ajutorul fiecarui crestin adevarat (fiecare cat poate ) daca tot ne dam cu fundul de pamant urland ca suntem crestini autentici

      Apreciază

      • el said, on august 12, 2010 at 10:56 am

        @sergiu

        ti-a explicat ft bine Cristina in prima parte a mesajului.E vorba de un atac direct cand se refera la aspectul material(banii pt biserici )FALS ca nu da el nici o letacie pe asa ceva si nici n-are dreptul sa dirijeze donatiile crestinilor ortodocsi si mai ales de un atat SUBLIMINAL de subminare a autoritatii Bisericii(sugerand,de fapt acuzan-o direct de lipsa de discernamat manipulare si iubire de arginti impotriva asa ziselor „nevoi reale” ale poporului ortodox).Incearca si tu sa mai decodezi mesajele nu doar sa le adopti obedient ori neanalizat cum sunt propuse de propaganda si spre bucuria ei ,ca doar de aia avem minte.
        Si te rog sa-l scuzi pe G-man pentru forma in care-si imbraca uneori adevarul din mesaje; exista si o mânie justificata :”mâniati-va dar NU GRESITI” spune intr-un psalm Duhul Sfant prin David ;si mânia dupa sfintii parinti,este „nervul sufletului” capacitatea,puterea sufleteasca care ne-a fost data de Dumnezeu ca sa ne opunem raului-acesta este sensul utilizarii corecte a partii irascibile din structura omului.Si crestinului nu i se cere doar”fiti blanzi ca porumbeii” ci si sa fie „intelepti ca serpii”;de aia sa distingem si noi esentialul si sa ne „ofilim „mai putin de forme,invelisuri cand ele sunt mai nepotrivite;uneori aceasta „sensibilitate” poate fi si o forma de orgoliu ranit(nu zic ca ar fi cazul tau).In fine eu asa vad lucurile.

        Apreciază

    • sergiu said, on august 12, 2010 at 8:06 am

      poti sa o citesti si sa o recitesti ..o sa iti prinda bine ….:)) crestin adevarat ce esti

      Apreciază

  6. abc said, on august 11, 2010 at 6:14 pm

    cum sau înmulţit bisericile aşa trebuia să se înmulţească şi digurile şi şcolile , spitalele şi toate celelalte pentru care s-au alocat cîndva banii necesari dar acum vedem unde s-au furat banii şi unde nu şi că bisericile sunt goale e tot vina statului că ar fi fost toate pline dacă nu ar fi legiferat avortul şi vor fi şi mai goale dacă legiferează căsătoria între poponauţi, să-mi iertaţi.

    Apreciază

  7. agerstress said, on august 11, 2010 at 6:22 pm

    Poate ca este totusi nevoie de biserici (nu neaparat catedrale) prin diferite catune de oameni „uitati de Dumnezeu” dupa cum ajung ei sa spuna si in acele locuri nu se pot ridica doar cu contributia catorva sarmani care populeaza acele catune. Problema ar trebui sa se puna intr-un mod mai nuantat. Acolo unde este nevoie, sa se faca. Acolo unde se poate face prin contributia credinciosilor este mult mai indicat sa se faca astfel deoarece biserica ridicata pe jertfa credinciosilor va fi mult mai bine primita decat cea ridicata cu bani alocati cu de-a sila de politicieni. Banii de la stat provin si din contributia la buget a necredinciosilor si mai sunt si bani dobanditi de stat prin mijloace total anticrestine, prin urmare, banii de la buget nu sunt tocmai „curati” d.p.d.v. crestin ci se aseamana mult cu argintii lui Iuda. Acolo unde sunt deja biserici cred ca se pot renova daca e cazul si din contributia credinciosilor.
    E bine sa zidim biserici dar eu cred ca este si mai important sa zidim credinta in inimile oamenilor mai intai si prin acesti oameni si cu binecuvantarea Lui Dumnezeu se vor face si bisericile in mod minunat nu cu bani de la bancherii lui antihrist sau de la jefuitorii poporului.
    Pe Basescu nu l-am votat. De fapt nici nu m-am prezentat la acele alegeri talharesti in care nu poti alege decat dupa principiul impamantenit al „raului cel mai mic… DAR NICIODATA PREA MIC”.

    Apreciază

  8. gabriel said, on august 11, 2010 at 6:25 pm

    problema e ca , cu un presedinte ca basescu crestinii ortodocsi din tara vor avea de suferit. Nu ma refer la cei superficiali, ci la cei care chiar cred. Basescu este un ateu periculos, mai periculos decat Iliescu as zice. El este un om al realitatii imediate, nu vede decat ceea ce e practic si profitabil, nu m-ar mira sa sisteze salariile preotilor ortodocsi, in caz de necesitate. Pentru el bisericile nu sunt utile, sunt bani irositi. Comparati-l un pic cu Stefan cel Mare . Si pe vremea lui Stefan Moldova era mereu in criza, dar Stefan iesea din criza cu ajutorul lui Dumnezeu, mutumindu-i lui Dumnezeu prin ridicare de biserici. mai am o observatie. Basescu sustine casatoriile intre homosexuali, adoptia de copii de catre homosexuali, casele de toleranta, nefacerea de copii decat daca ai conditii, deci ESTE un antihrist pentru poporul roman ORTODOX. Sa o rugam pe Maica Domnului si pe Sfintii Martiri Brancoveni sa ne aduca un presdinte crestin ortodox! AMIN.

    Apreciază

    • Cristina said, on august 11, 2010 at 7:44 pm

      Digurile si barajele i-au ajutat cu ceva pe necredinciosi in vremea potopului? Nu s-au mantuit decat cei care se aflau in arca lui Noe (care este prefigurarea Bisericii). Are cineva impresia ca Basescu vrea sa darame (sau sa opreasca din constructie) ziduri si turle? Nu, ci chiar in credinta oamenilor in Dumnezeu loveste. Nu stiu daca o face constient, voit, sau e pur si simplu folosit de interese mai… absconse, dar e inca o dovada a faptului ca lucrarea lui e draceasca. Cei slabi in credinta se vor clatina cand il vor auzi pe acest corupt venind cu solutia „omeneasca” (draceasca) a sistarii construirii de Biserici pentru a veni in intampinarea unor nevoi mai stingente, precum ridicarea digurilor, ca si cand de-asta n-au omenii ce le trebuie pentru a-i feri de intemperii: prea multe Biserici. Acest mesaj subliminal, cum ca Biserica ar fi de vina pentru catastrofe, este foarte periculos pentru „caldicei”, si mai ales pentru atei, la a caror necredinta se mai adauga o caramida.
      @ Cristian (bine-ar fi sa incerci sa te ridici la inaltimea numelui, daca acesta e si numele tau de botez, care vine de la Insusi Hristos), Sergiu & Co.: Sfantul Ciprian al Cartaginei spune: „Cine nu are Biserica drept mama, nu-L are nici pe Dumnezeu drept Tata” si „in afara Bisericii nu exista mantuire”. Biserica nu este construita de mana omeneasca, ci facerea mainilor lui Dumnezeu, care a lasat-o ca Maica noastra si corabia mantuirii. Nu sufera omul sa primeasca vreo vorba necugetata despre maica lui; ma intreb oare ce fel de crestinism se afla in voi sa nu vi se iveasca vreo roseala in obraz cand Biserica primeste inca o palma, de la un om plin de viclenie, care numai de binele poporului acestuia nu se ingrijeste… Nu de dragul sinistratilor se perpeleste mascariciul acum, ci de-al banilor de care nu se mai satura… Cine are ochi (duhovnicesti) de vazut sa vada…

      Apreciază

    • codrut said, on august 11, 2010 at 8:13 pm

      parca circula un zvon ca Basescu ar fi de fapt jidan, poate cineva sa confirme sau sa infirme asta; in cazul ca il poate dovedi cineva ca jidan atunci treaba e f. clara , si practic nu ar trebuii sa ne mai miram de nimica

      Doamne ajuta

      Apreciază

      • Ilie Piturca said, on august 13, 2010 at 2:53 pm

        Spui singur ca e zvon , atunci de ce arunci prostia asta pe net ?

        Apreciază

      • oarecare said, on august 20, 2010 at 8:49 pm

        Stimate fotbalist, e o lista de jidovi pe care la loc de cinste apare si Basinescu. Acu cine a facut lista si catr e de veridica e greu de zis dar tipul e vadit antipopor dar asa ne trebuia ca urmare a pacatelor noastre… vezi Pr. Arsenie Boca. Doamne Ajuta!

        Apreciază

  9. gabriel said, on august 11, 2010 at 7:02 pm

    Daca Basescu va ramane la putere pana la sfarsitul mandatului se va vota si casatoria intre homosexuali si adoptia de copii de catre acestia . Doamne fereste!

    Apreciază

  10. Ady said, on august 11, 2010 at 7:03 pm

    De la ce vreti sa va asteptati de la un tatar-evreu imbatrinit in rele plin de toate patimile si viciile ,si cu singele stricat in el…doar sa ne arate cu cite cuburi de gheata se bea coniacul…

    Apreciază

    • Ilie Piturca said, on august 13, 2010 at 2:45 pm

      Ady said – sau poate Said ? –
      In urma nu e numai mintea ta dar si ortografia romaneasca .
      Fa un curs de alfabetizare si ia pastilele la timp.

      Apreciază

      • oarecare said, on august 20, 2010 at 8:51 pm

        Ba putzulica pe stadion e locul tau, de pe blog cenzura sa te scoata cu cartonas rosu lasa-ne lasa-ne

        Apreciază

  11. corzeco said, on august 11, 2010 at 7:17 pm

    Romania are nevoie de atatea biserici cate suflete traiesc pe teritoriul sau! Daca as fi eu presedinte as construii cel putin 21 de milioane de biserici si as depune tot efortul ca toti romanii sa devina preoti, calugari, maici, etc! Romania este GRADINA MAICII DOMNULUI! Permanent acatacati casa Domnului! Dar asa a fost scris, nu trebuie sa ne maniem ci sa ne miram cum tot ce s-a profetit se intampla! De basescu nu am sa zic nimic, fiindca nu merita atentie ci mila! E posedat de legiuni periculoase! Doamne IISuse Hristoase, ai mila de noi, pacatosii! Amin

    Apreciază

    • Ilie Piturca said, on august 13, 2010 at 3:03 pm

      De acord ! Asta ar rezolva si criza economica , ar fi de lucru pt toata lumea , nu am avea someri , ba chiar am avea nevoie si de romanii din Spania si Italia sa ne ajute .
      Problema e de unde dam de mancare la toti …

      Apreciază

      • floarea said, on august 13, 2010 at 3:20 pm

        de unde le dam si acum. adica de la carefoura. Cu ce bani? pai ne imprumuta ei.

        ps. nu constructia de biserici a pus agricultura pe butuci

        Apreciază

  12. nikodim said, on august 11, 2010 at 7:24 pm

    “La Torrevieja (aproape de Alicante), doua biserici au fost incendiate, apoi au fost incendiate teatrul municipal, două hoteluri şi patru case particulare. La Centa, au fost incendiate biserica Remadias.” (Tel. Rador, ziarul “Universul” Nr. 70, 18 Martie 1936). Mai citim de asemeni într-unul din numerele ziarului “Bezbojnik” că, tribunalul U.R.S.S.. a condamnat la moarte pe preoţii Prjuchin şi Shurawiljoff, pentru crima gravă de a fi slujit biserica şi de a fi propovăduit moralitatea şi smerenia. Ei au vorbit în favoarea celui mai mare inamic al comunismului, care se numeşte Dumnezeu şi au trebuit să-şi răscumpere curajul de a susţine aceste idei cu viaţa. De altfel, însuşi Lenin a spus: “Conceptia oricărui Dumnezeu este o mare infamie”.

    Comparăm aici abţinându-ne de la orice alt comentariu, răspunsul dat de fostul Ministru Argeţoianu, unul din marii pontifi ai masoneriei româneşti, într-o şedinţă a Camerei, unei delegaţii de preoţi parlamentari, pentru achitarea salariului clerului ortodox: “Mai lăsaţi-mă în pace, nu am bani şi mai ales să ştiţi că nu am bani pentru preoţi, care nu au alt merit decât că urmăresc să cultive superstiţia în popor.

    Deci nu e nimic senzational la Basescu. El doar urmeaza linia trasata, fiind un continuator fidel al camarilei.

    Apreciază

  13. Ion dela Chiuiesti said, on august 11, 2010 at 7:36 pm

    Poate sa se numeasca ortodox acela care:
    -cere legalizarea drogurilor?
    -cere legalizarea prostitutiei?
    -e de acord cu casatoriile homosexuale?
    Si nu in ultimul rand, poate fi numit OM acel individ care loveste un copil cu pumnul si jura pe biblie ca nu?

    Apreciază

  14. Marian D. said, on august 11, 2010 at 7:41 pm

    Daca acest om originar din Basarabia va legifera casatoriile intre homosexuali, caci asta vrea, atunci va veni sfarsitul Romaniei in curand. Parintele Ilarion Argatu a prezis ca in momentul in care se va da aceasta lege blestemata la noi, atunci va veni prapadul (se intelege sfarsitul tarii noastre). Vor cadea toti cei care vor fi de acord cu ea, vor semna legea si vor practica acest pacat cumplit care este homosexualitatea. Dumnezeu nu va tolera ca intr-o tara ortodoxa sa se faca asa ceva. Deci, pregati-va de ce este mai rau pentru tara noastra. Se pare ca asta va fi semnul ca va veni sfarsitul tarii noastre. Coroborati aceasta cu profetiile Parintelui Arsenie Boca despre tara noastra. Doamne ajuta-ne pe noi romanii sa scapam de cei rai care conduc tara la dezastrru. Amin.

    Apreciază

    • codrut said, on august 11, 2010 at 8:15 pm

      poti sa-mi dai niste detalii despre ce e vorba? eventual niste link-uri pe net despre aceste profetii?

      Apreciază

  15. floare said, on august 11, 2010 at 7:46 pm

    dar de ce se plang ca se duc banii pe constructiile de biserici? da statul bani pt asta? Din cate biserici stiu eu ca s-au construit in ultimii 20 de ani, fondurile au venit de la credinciosi. Nu stiu daca a contribuit si statul, posibil, dar intr-un procent nesemnificativ.
    Cat despre salariile preotilor, am vazut cu ochii mei ca multi dintre preotii de la tara cand isi luau leafa de la stat trebuia sa vina cu bani de-acasa, ca nu le ajungea de taxe , impozite, contributii la pensie si asigurari.

    si-apoi, cand se construiesc stadioane, autostrazi, sali de sport si de concerte- nu sare nimeni in sus.

    Dumnezeu sa ne ierte!

    Apreciază

  16. floare said, on august 11, 2010 at 7:50 pm

    aaaa,
    uitasem. De fiecare data cand au fost inundatii, toate parohiile din tarisoara asta, au strans bani pentru ajutorul sinistratilor. Deci Biserica Ortodoxa. Ce alta institutie mai are un astfel de demers?
    guvernu, parlamentu, presedintia, alo?

    Apreciază

  17. coco said, on august 11, 2010 at 9:04 pm

    A avut dreptate parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa cand a afirmat ca basescu e impotriva credintei ortodoxe.

    Apreciază

  18. Paul said, on august 12, 2010 at 2:26 am

    Vom fi prima tara din lume in care se generalizeaza de urgenta e-guvernarea,prin semnatura electronica.
    tot ce cumparam sau vindem depinde de acest card (semnatura electronica).
    Ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, a declarat ca, pana la sfarsitul anului 2011, „toti cetatenii vor fi obligati sa isi obtina si sa isi utilizeze semnaturile electronice” (ziarul „Gandul” din 14 aprilie 2010).
    http://apologeticum.wordpress.com/2010/08/12/semnatura-electronica-lagar-electronic-pentru-toti-oamenii/#more-7218

    Apreciază

  19. Erica said, on august 12, 2010 at 3:04 am

    Afirmatii facute de Basescu la adresa romanilor: 20% din populatia Romaniei – homosexuali
    99% din romani – manelisti.
    …cand ma gandesc ca un parinte de curand a afirmat la o predica ca e indignat cat e de jignit presedintele Basescu si ca noi ca si crestini trebuie sa iubim stapanirile (desi eu stiu ca se spune sa ne supunem lor nu si sa le si iubim, mai ales pe cei care de-a lungul timpului au prigonit biserica…) Doamne fereste sa nu auzim asa ceva in timpul lui Antihrist…

    Apreciază

  20. Cristina said, on august 12, 2010 at 12:21 pm

    @ Sergiu
    Aceste solutii de „bun simt”, de gen „nu constuiti Biserici, construiti diguri”, sunt de-a dreptul nebunesti si apanajul omului apostat, cu totul despartit de Dumnezeu. De altfel, intreaga lucrare a acestui blog este sa-i faca pe cei cu „solutii lumesti” in cap sa-si dea seama de mare inselaciune in care se afla. Pai, gandeste-te, de ce se intampla catastrofe precum cele din vara aceasta? Pentru ca a luat-o razna natura? Pai daca natura e de vina, si ea se comporta precum zeii antici trantind si bufnind dupa cum are chef, sau daca este o forta impresonala manipulata de intamplare sau chiar de interesele savantului nebun, vin si eu sa pun umarul la construit diguri. Dar daca furtuna este glasul lui Dumnezeu, ca raspuns la faradelegile noastre, care striga: „Pocaiti-va! Intoarceti-va la Mine cat mai este vreme!”, atunci mai degraba sa alergam la Biserica si ne smerim cu post si rugaciune, caci pe toate le poate intoarce Dumnezeu spre bine celor care-L iubesc pe El (1 Cor. 2:9).
    De solutii ca acestea, smintite, e plina lumea. In loc sa-si faca omul cruce si rugaciune inainte de inceperea lucrului la camp, el otraveste ogorul cu pesticide si ingrasaminte chimice, in loc sa faca procesiune cu racla sfintilor in timp de seceta, el face sisteme de irigatii si finanteaza cercetari „stiintifice” de manipulare a ploilor, in loc sa alerge la Dumnezeu in necazuri, da fuga la vrajitoare, in loc sa se spovedeasca curat, se duce la psihologi care-i imblonavesc si mai rau sufletul si mintea, in loc sa se impartaseasca cu Preacuratele Taine in caz de boala grava, nu cheama preotul, pentru ca nu cumva, odata cu Sfantul Potir, sa-i vina si moartea si asa pleaca din lumea acesta desarta fara lumina lui Hristos si se duce-n iadul vesnic. Nu tot solutie „omeneasca” a fost si aceea a urmasilor apostati ai lui Noe de a construi Turnul Babel?!?! Voiau sa-l cladeasca inalt, ca varf al tehonologiei vremurilor si „intelepciunii” lumesti – solutie curat „europeana” -pentru a-i mantui in cazul vreunui nou potop… pe care simteau ei ca-l merita de la Dumnezeu pentru faradelegile lor…

    Apreciază

    • sergiu said, on august 12, 2010 at 1:08 pm

      draga cristina te plangi de parca nu ar fi biserici ..dupa cum am mai scris dar parca unii nu vor sa inteleaga de ce nu mergem sa ne rugam acolo in cele care sunt ..crezi tu ca DUMNEZEU e nemultumit ca nu are cate o biserica pe metru patrat ..sau ca oamenii nu mai sunt asa cum ar trebui sa fie si nu merg la biserica de cat atunci cand isi aduc aminte (vreo sarbatoare sau vreun hram ) sau doar de fala …cati mai mergem in bisericile care sunt deja construite ? cati mai au bunul simt si credinta adevarata in DUMNEZEU ( fara sa mergem sa cerem ajutor pt lucrurile materiale ) cati mai sar in ajutorul apropelui atunci cand e nevoie / cati se mai spovedesc/ cati se mai impartasesc si cati mai merita sa se impartaseasca cu adevarat ? cati preoti mai respecta canoanele ? se discuta despre faptul ca foarte multi preoti vor lua actele cu cip si vor indemna si pe altii sa le ia .. ce spune basescu nu ma intereseaza ( am specificat in primul comentariu de ce) eu unul am avut probleme cu inundatiile si m a- afectat tocmai prin lipsa unui canal si unei scurgeri adecvate care trebuiau executate de primarie ..(stau la bloc ,la parter in apropierea unui delusor) acum se face proiectul pt acel canal si lucrarile necesare ( de fapt s-au apucat si de lucru ) si sa aud acum ca nu s-ar mai efectua din cauza ca banii se duc pt contruirea de biserici ar fi de kkt …. biserici sunt destule crede-ma cel putin in orasul meu sunt pe alese te duci unde vrei ( nu neaparat la cea de care apartii)

      Apreciază

      • G-man said, on august 12, 2010 at 1:17 pm

        „Şi au hulit pe Dumnezeul cerului din pricina durerilor şi a bubelor lor, dar de faptele lor nu s-au pocăit. „

        Apreciază

      • Cristina said, on august 12, 2010 at 2:20 pm

        Bine, nu vrei sa intelegi substratul acestei afirmatii facute de Basescu, care este o lovitura de rever pentru Biserica, iar cei doborati prin ea sunt nehotaratii (cum banuiesc ca esti si tu) si ateii. Spune-mi concret, care Biserica aflata in constructie in orasul tau deturneaza fondurile care ar trebui sa rezolve problema de canalizare care te afecteaza pe tine in mod direct? Sau poate acesti bani s-au dus catre alta Biserica din alt oras si paguba suferita de tine este si mai mare, ca nici macar nu vei putea sa-ti pleci genunchi in ea ca sa indrepte Dumnezeu nedreptatea suferita si sa trimita alte fonduri pentru lucrurile cu adevarat importante pentru om, precum canalizarea – ca doar nu dormim in Biserici si nu ne dau ele de mancare. (Desi, in sens duhovnicesc, Biserica face acestea, ba chiar cu mult mai mult, pentru ca ne odihneste in sanul ei cu nadejdea mantuirii, si ne hraneste cu Painea Cereasca pentru viata de veci; dar omului cu pofta de lux si mese imbelsugate nu i se par aceste lucruri duhovnicesti ca avand vreo valoare…)
        Am citit de curand o carte despre un nebun pentru Hristos contemporan, Iannis, din Grecia. Acesta nu s-a dus intr-o dimineata la serviciu la brutaria unde lucra pentru ca a stat sa curete vreo cinci guri de canalizare, in care, chipurile, isi pierduse 200 de drahme, insa nu-si amintea in care dintre ele, si atunci s-a gandit sa le evacueze pe toate. Chiar in dupa-amiaza acelei zile s-a pornit o furtuna torentiala peste oras, apele s-au revarsat pe strazi si au maturat totul in cale: masini, case, depozite, magazine. Dimineata, primarul s-a dus sa vada orasul si sa evalueze pagubele. Numai in cartierul lui Iannis era liniste de parca nu s-ar fi intamplat nimicş furtuna nu reusise nimic acolo pentru ca Iannis curatase canalizarea la timp. Spune-mi, daca poti, Cine-l anuntase pe el de furtuna si ii daduse in cuget sa curete canalizarea, daca nu Harul Duhului Sfant? Dar Iannis acesta practic traia in Biserica si rugaciunea era nelipsita de pe buzele si din inima lui. Acesta a stiut ce pretuieste mai mult: a stiut sa se lipeasca de Dumnezeu in Care si-a pus nadejdea, a cautat mai intai Imparatia Cerurilor, si la aceasta s-au adaugat si celelalte (Matei 6:33).
        Aceasta pastila aruncata de Basescu, de construire a digurilor in defavoarea Bisericilor (care, orice-ai spune, NU sunt destule pentru cati ortodocsi se lauda ca ar avea acest neam) este una cu efecte adverse foarte, foarte periculoase, pentru ca se inversează valorile. Mai intai nadejdea la Dumnezeu, apoi facem si cele trebuincioase vietii nostre. Daca esti crestin cu adevarat, citeste mai bine ce ne spune Insusi Hristos si pune-ti nadejdea in El, caci, chiar daca-ti va pune rabdarea la incercare ca lui Iov, nu te va lasa la greu:

        Evanghelia dupa Matei, capitolul 6:

        24. De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiţi pentru sufletul vostru ce veţi mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veţi îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana şi trupul decât îmbrăcămintea?
        26. Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitniţe, şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai presus decât ele?
        27. Şi cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot?
        28. Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiţi? Luaţi seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc.
        29. Şi vă spun vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceştia.
        30. Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este şi mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor?
        31. Deci, nu duceţi grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca?
        32. Că după toate acestea se străduiesc neamurile; ştie doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveţi nevoie de ele.
        33. Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă.
        34. Nu vă îngrijiţi de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei.

        Apreciază

  21. ioana said, on august 12, 2010 at 12:27 pm

    Doamne ajuta!
    In ceea ce priveste delimitarea, eu am inteles ca se poate face doar in duh.
    In primul rand pentru ca traind in trup nu-mi este poesibila o delimitare in timp si spatiu.
    In al doilea rand – cel mai important dealtfel – pentru ca Domnul Iisus a trait sub stapanirea cezarului, fara sa intre in „conflict” cu el. A avut intelepciunea de a trai ca Fiu al lui Dumnezeu intre oameni potrivnici lui Dumnezeu, ceea ce cred ca asteapta si de la noi.
    Daca gresesc, nu ma deranjeaza sa fiu ajutata sa inteleg mai bine.

    Apreciază

    • el said, on august 12, 2010 at 1:24 pm

      Hristos a venit sa zdrobeasca stapanirea celui rau,El n-a intrat in conflict direct cu cezarul(ca cel aflat ca sluga la duhul cel rau) ci cu duhul celui rau insusi;de aceea slugile si mai apropiate ale diavolului fariseii ,catrurarii si arhiereii s-au ingrijit ei ca sa-L”arate” in conflict cu cezarul si sa fie omorat prin slugile cezarului.
      „Nu este sluga mai presus decat Stapanul”asa va fi si cu ai lui Hristos,n-o sa scapam noi de slugile cezarului ca doar asa se va putea da o „justificare legala” crimei de a fi crestin ortodox.

      Apreciază

      • ioana said, on august 12, 2010 at 6:46 pm

        el,
        multumesc!
        Mi-ar fi placut sa va impartasesc cateva randuri din cartea pe care am citit-o ieri.
        Ati fi ramas uimit de cateva cuvinte ale Staretului Nicolae de la Zalit. Pe mine m-a pus pe ganduri.
        Va rog, faceti rost de carte, nu asteptati pana traduce veaceslav.
        Doamne ajuta!

        Apreciază

    • el said, on august 12, 2010 at 7:34 pm

      @ioana

      cu placere ,desi din pacate e cam saracuta intelegerea mea.
      cartea din pacate nu pot acum sa mi-o procur din motive obiective.Daca nu va deranjeaza si aveti timp impartasiti-mi si mie va rog aici cateva din fragmentele care v-au parut mai marcante.Multumesc.Iertare ca abuzez de bunavointa dv.

      Apreciază

      • ioana said, on august 13, 2010 at 9:58 am

        el,
        intelegerea dvs nu este saracuta deloc.Este clar ca sunteti o persoana care „cunoaste”. Eu insami m-am folosit de comentariile si parerile dvs., lucru pt care va multumesc.

        Invitatia dvs de a va cita ceva de la Staretul Nicolae, pare o provocare – pt ca imi cunosc nepriceperea nu intru in polemici cu oameni mult superiori mie.

        Dealtfel, invitatia mea de a va procura cartea era doar din dorinta de a impartasi cu dvs din bogatia duhovniceasca a acestui sfintit Parinte. Daca s-a inteles altceva, imi cer iertare.

        Am fost foarte, foarte tentata sa va citez inca de ieri ceva, dar cu ajutorul Domnului m-am abtinut. De loc de neglijat sunt parerile sfintitului Parinte despre nevointa: a te odihni este un pacat.
        Asa staret, da! Nu-si permitea odihna, nici cand era batran si bolnav. Felicitari ca l-ati „descoperit”!

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • el said, on august 13, 2010 at 12:25 pm

        @ioana

        multumesc de aprecieri ,va asigur insa ca sunt exagerate nu sunt deloc o persoana care „cunoaste” ci doar un pacatos de rând si inca dintre cei mai de jos.
        Pe parintele Nicolae l-am „descoperit” printr-un actual ieromonah care dupa ce l-a vizitat a fost atat de impresionat de dansul ca mi-a stânit un interes viu asupra cuvintelor si vietii acestui staret despre care nu se cunostea la vremea aceea nimic(adica eu nu cunosteam si nici carti despre dansul nu se publicasera)Deci meritul si felicitarile sunt ale parintelui acela si nu ale mele( eu am fost atat de bicisnic ca nu m-am ostenit sa-l vizitez pe staret nici dupa ce am fost incurajat de parintele, atunci monah, care-l vizitase).
        Invitatia nu era o provocare ci doar o biata rugaminte sa-mi transmiteti/transcrieti(in masura in care va e posibil) ceva fragmente din acea carte,imi cer scuze daca a parut altceva,am si darul de a nu ma face inteles.Multumesc.Doamne ajuta.

        Apreciază

      • el said, on august 13, 2010 at 1:36 pm

        @ioana

        imi pare rau ca trebuie sa va anunt ca nu voi mai posta pe nici un blog dupa acuzatiile de „propaganda”(am postat 4 mesaje la ei si cele de pe blogul lui saccsiv) care mi s-au adus de fratii de pe Razboi intru Cuvant.Nu vreau sa impun nimanui parerile mele,e regretabil ca a considera ca NU TREBUIE ACCEPTATE ACTELE BIOMETRICE reprezinta un motiv de diverse acuze din partea unora.
        Sigur unde au dreptate e ca pierdutul vremii pe bloguri e nefolositor,ba aducator si de calomnii.Nu e cazul sa ma justific inaintea oamenilor,nu caut sa plac decat lui Hristos.
        De aceea cred ca e mai bine sa ma retrag.

        Dumnezeu sa va lumineze !

        Dumnezeu sa va lumineze !

        Apreciază

  22. sergiu said, on august 12, 2010 at 12:32 pm

    pepikul said, on august 12, 2010 at 12:10 pm
    Sergiu, copile, e mai de folos, crezi tu, sa se investeasca in arme de DISTRUGERE A OMENIRII,? Legat de Cristian, “el”-are dreptate, este acelasi incepator de pe blogul fratelui : Eufrosin! Un sfat pentru Cristian- esti tanar, nu cred ca ai pest 23 de ani, asa ca am sa te rog frumos, inainte sa mai postezi ceva, informeaza-te!

    te-as ruga sa fii un pic mai explicit si sa imi arati si mie unde sustin investirea in arme de distrugere in masa decat construirea de biserici :))) probabil nu prea stii sa citesti sau pursi simplu simteai nevoia sa ataci pe cineva ca sa pari mai interesant ..singurul copil esti tu :))) astept dovezile :))))

    Apreciază

    • el said, on august 12, 2010 at 12:56 pm

      @sergiu

      esti prea generos frate,Cristian nu e un tinerel naiv ,eu cred ca e un troll versat sluga sistemului.

      Apreciază

    • pepikul said, on august 12, 2010 at 4:51 pm

      Aceea nu a fost o afirmatie ci o intrebare! Te grabesti, citesti printre randuri, NU este bine, caci nu ai sa intelegi nimic. Mai mesteca odata si inca o data si apoi inca o data si daca crezi ca ai motiv sa scuipi, scuipa, daca nu, inghite!

      Apreciază

      • el said, on august 12, 2010 at 5:17 pm

        @pepikul

        tie de fapt iti era adresata „esti prea generos frate,Cristian nu e un tinerel naiv ,eu cred ca e un troll versat sluga sistemului”;imi cer scuze ca n-am fost atent cui scriu.Doamne ajuta.

        Apreciază

  23. sergiu said, on august 12, 2010 at 1:40 pm

    el said, on august 12, 2010 at 12:56 pm
    @sergiu

    esti prea generos frate,Cristian nu e un tinerel naiv ,eu cred ca e un troll versat sluga sistemului.

    eu unul nu mi-am sustinut decat punctul de vedere cam la ce as opta eu acum daca ar fi sa aleg ,ce spun unii e problema lor poate ii bucura subiectul si au un motiv sa atace ortodoxia .eu nu asta vroiam . i-am raspuns si cristinei si iar sper sa nu fiu inteles gresit … aici se vor doar solutii dumnezeiesti …dar stii cum e vorba DUMNEZEU iti da dar nu iti pune in traista …. te rogi dar trebuie sa te duca capul si pe tine sa mai faci si altceva ca de aia avem cap minte, maini si picioare . ne trebuie 100% ajutor divin dar daca nu ne ajuta capul e degeaba ajutorul . e ca povestea cu credinciosul ….. era odata intr-un sat un om foarte credincios … si la un moment dat peste acel sat au venit ploile … si aplouat si a plouat …… incat au trebuit sa paraseasca satul ..toata lumea si-a luat bagajele ,animalele si au plecat …. credinciosul a ramas .. lumea ii spunea : Vino nu vezi ca apele cresc o sa te ineci
    credinciosul : DUMNEZEU MA VA AJUTA .. SI REFUZA SA PLECE …. apele cresteau vazand cu ochii . credinciosul se urca pe casa sperand ca apele nu vor ajunge atat de sus . la un moment dat apar niste salvatori cu o barca si rugau de el sa vina cu ei ..credinciosul nu se lasa : MA VA AJUTA DUMNEZEU …….. apele cresteau si mai tare … credinciosul se ruga : DOAMNE ajuta-ma… la un moment dat apare un elicopter , cei din elicopter il oberva ii intind o scara pt a se urca in elicopter dar el refuza din nou . apele cresc foarte mult si credinciosul nostru se ineaca .. moare si ajunge la DUMNEZEU si foarte suparat ii spune : DOAMNE toata viata am crezut in TINe , am facut asa cum ai cerut TU , AM FOST UN OM BUN …..de ce nu m-ai ajutat atunci cand am avut nevoie ? la care DUMNEZEU ii spune : Pe salvatorii cu barca si pe cei cu elicopterul cine crezi ca ti i-a trimis ?? cred ca se potriveste contextului….

    Apreciază

    • el said, on august 12, 2010 at 1:57 pm

      @sergiu
      n-a zis nimeni dintre cei de aici ca digurile sau alte constructii civile nu sunt bune.Numai incearca si tu sa nu mai fii atat de naiv sa crezi ce spune basescu cu psudoexplicatia lui (intelesul exact al ei ti l-a expus Cristina)sau aia de la primaria orasului tau daca despre ei zici :”sa aud acum ca nu s-ar mai efectua din cauza ca banii se duc pt contruirea de biserici…”.Asta e tot.Detaseaza-te daca vrei de problema ta cu inundatia(n-o minimalizam dar cauta sa nu-ti afecteze impartialitatea in rationamente) si fa un efort sa distingi adevarul din spatele fatadelor spoite cu viclesug;asta incearca sa spuna cei de aici .

      Apreciază

      • sergiu said, on august 12, 2010 at 2:14 pm

        pai nu cred si nici nu o sustin .am spus clar ca nu cred nimic din ce spune basescu eu incercam sa fac problema asa .la nivel de alegere personala a fiecaruia dintre noi daca am avea de ales ..probabil nu m-am facut inteles … despre marinar am spus destul de clar nu il bucura construirea de biserici (probabil in cazul in care s-ar putea trage bani si de acolo …sa spuna ca s-au alocat 70.000 euro pt contruirea unei biserici si biserica sa coste 50.000 … este un exemplu fictiv)mai mult s-ar bucura (asa cum am mai spus) daca ar deschide GOLDEN BLITZ vreun lant de restaurante si o academie de ospatari :))

        Apreciază

    • pepikul said, on august 12, 2010 at 4:56 pm

      Sergiu, baiatule, ce ai zice daca iti spun adevarat, caci Tu, inca esti unul si acelasi credincios de pe acoperis, ma crezi?

      Apreciază

  24. sergiu said, on august 12, 2010 at 2:04 pm

    G-man said, on august 12, 2010 at 1:17 pm
    “Şi au hulit pe Dumnezeul cerului din pricina durerilor şi a bubelor lor, dar de faptele lor nu s-au pocăit

    stai tu linistit dragul meu ca nu m-a pedepsit DUMNEZEU cu nimic .faptul ca a plouat mai mult decat trebuia si daca primaria ar fi contruit canalul cu tot cu o scurgere adecvata sau macar l-ar fi fi sapat pe cel vechi sa scoata pamantul din el ( de la alte lucrari facute tot de primarie) lucrurile ar fi stat altfel . in 12 ani de zile de cand stau in blocul asta nu s-a intamplat nimic si ploi au mai fost …. eu unul nu am dat vina pe DUMNEZEU si nici nu l-am hulit dar daca multi asa vedeti atunci sa fie cum spuneti voi credinciosilor …..si mai ales tu preasfinte G-man SI preabinecredinciosule care stii sa raspunzi doar cu citate (in rest doar injuri si ii faci cretini si idioti ) pe tine practica te omoara . viata reala (care il include si pe DUMNEZEU) nu prea nimic in comun cu ea .stii doar sa judeci ce pacat a facut ala sau ala dar poate ai uitat :Nu cei sănătoşi au trebuinţă de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit să chem la pocăinţă nu pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi” (Marcu 2:17). Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului, ci ca acesta să se întoarcă şi „să fie viu“. asa ca judeca cat vrei dar sper sa primesti intr-o zi exact dupa cum judeci ….

    Apreciază

    • G-man said, on august 12, 2010 at 2:32 pm

      Şi aceasta să ştii că, în zilele din urmă, vor veni vremuri grele;
      2. Că vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginţi, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără cucernicie,
      3. Lipsiţi de dragoste, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, cruzi, neiubitori de bine,
      4. Trădători, necuviincioşi, îngâmfaţi, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu,
      5. Având înfăţişarea adevăratei credinţe, dar tăgăduind puterea ei. Depărtează-te şi de aceştia.

      Apreciază

  25. G-man said, on august 12, 2010 at 2:38 pm

    sergiu
    cu vorbele mele ti-am vorbit (pe fata) citate ti-am dat sa intelegi ce faci .
    linkul de la razboiintruncuvant te-ai uitat da nu l-ai citit .
    ai hula in sange si tot ce se intampla tine de puterile locale dupa tine.
    si a lovi in biserica cu fraze „contruirea de biserici ar fi de kkt” , e HULA .
    eu am incheiat cu tine orce discutie , esti vorba lui pepikul un copil si esti prost . nu mai am ce discuta cu tine. poate te lamuresti singur cu cei gresit in timp.

    Apreciază

  26. pepikul said, on august 12, 2010 at 5:09 pm

    Sergiu! daca, nu-mi dai un raspuns pe masura capacitatii tale, am sa subscriu si eu hotariri fratelui G-man; pana cand, te vei lamuri singur pe tine insuti, cu ce ai gresit;- si o dovedesti aici public, fara sa te ascunzi sub pseudonime, ca meriti atentie, atunci! ti-o voi da. Ca indrumare iti zic, ca poate trece,-o luna, doua; – un an, doi; -DAR! NU MAI MULT DE O VIATA! Aplauze va rog! E comic baiatul 🙂

    Apreciază

  27. pepikul said, on august 12, 2010 at 6:30 pm

    Sper ca nu, din cauza mea! 🙂 Mai dai o sansa, lasa-l sa invete! E inca tanar!

    Apreciază

  28. G-man said, on august 13, 2010 at 11:16 am

    daca stiti ceva de autorul sau despre cartea aceasta : Nicolae Turcan „Dumnezeul gandurilor marunte”
    spuneti-mi si mie ce parere aveti in special tu @el ..
    ca inafara de confruntarile de pe aici am si in lumea reala , special cu taicamiu si imi cere cartea asta .. daca e dupa mine are de stat la coada aceasta carte.. dar spuneti-mi voi poate ati citit-o si daca e de folos , sa stiu ce fac .

    Apreciază

  29. G-man said, on august 13, 2010 at 2:44 pm

    @el , da are dreptate saccsiv da-ne un link .
    mie oricum imi pare rau daca hotarasti sa nu mai apari pe aici , e adevarat ca gresim mult postand si consumandu-ne cu internetu, dar aveam si intarire unu de la altu, prin intermediul lui saccsiv. si eu m-am gandit de multe ori sa nu mai postez , dar cand vad mesaje sataniste nu ma pot abtine , e ca o tradare daca as tace, si atunci solutia ar fi sa nu il mai citesc pe saccsiv.. iar el e printre singurii .. care ii mai citesc…

    Apreciază

  30. G-man said, on august 13, 2010 at 3:15 pm

    .. esti criticat si tu saccsiv ca iai pus articolul ala a lui vaceslav .
    e o problema delicata asta”cip” se pare ca nu reusim sa iesim uniti din ea deci si-au atins jumate de scop.

    Apreciază

  31. IUSTINA said, on august 15, 2010 at 4:54 pm

    Si de ce sa nu fim uniti? Cei din exterior nu au interes sa fim uniti. Daca noi nu vom avea acelasi drum nimeni si nimic nu ne va mai ajuta. Rabdarea, unitatea si consecventa ne sunt aliati pentru ca ADEVARUL e UNUL singur: in HRISTOS. Sa nu ne mai complicam viata. E pur si simplu un razboi dus impotriva umanitatii si crestinatatii. E dus pe fata, fara scrupule. Asa cum scrie in BIBLIE. Se implinesc profetiile. Maicuta Domnului plange pentru noi deoarece stie ce ne asteapta. Sa ne iubim intre noi si sa ne rugam neincelat: rugaciunea inimii ne e de folos. Doamne, ajuta!

    Apreciază

  32. clement said, on august 23, 2010 at 8:20 am

    Ca basescu este un smintit, ratacit, stim toti dar pe smintitul asta il sustine Roncea care a infestat un anume cerc clerical.
    Sigur ca vor ca oamenii sa nu se mai adune intr-un loc in care Stapan este Iisus Hristos. Nu de bani le este murdarilor astia care au facut dintr-un gunoier, un reprezentant politic al natiunii. Le este frica stiind faptul ca rugaciunile in comun au putere asupra potrivnicului pe care il slujesc ei.
    Una este sa te rogi in singuratate si alt ajutor are tara, obstea, cand sute, mii de suflete se adeseaza Sfintei Treimi.
    O sa razbim si de data aceasta, cu ajutorul lui Dumnezeu.
    Stim ca unele parohii sunt mai sustinute financiar decat altele si ca multi bani merg catre un protocol exagerat. Stim deasemeni ca partea de diplomatie externa a Patriarhiei a ceeat o categorie de preoti foarte privilegiati, dar aceste lucruri se por regla scurt, tot de catre Patriarhie.
    Basescu, Prigoana si alti gunoieri politici sa stranga cureaua si sa isi faca curat in propriile pubele morale pentru a putea critica o institutie care se investeste ca nicicand in istoria sa, in plan social.

    Apreciază

  33. […] Categoria ANTI CRESTINI: BASESCU este extrem de nemultumit ca se construiesc BISERICI in loc de digu… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.