SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (09.08.2010): Majoritatea preotilor vor accepta cipul? Ce vom face?

Posted in antihrist, APOCALIPSA, CIPURI by saccsiv on august 9, 2010

   Iata comentariul postat de Pr.Gabriel la articolul De ce nu este bine sa avem un lider, ci doar stalpi ai ORTODOXIEI …:

Doamne ajuta,
Problema este dificila. Cu toata informarea de rigoare, preotii in proportie de peste 90% vor lua toate actele sistemului. Nu vor lasa reverenda preoteasca jos. Sunt convins asta. Ti se va pune in fata, prin “ascultare neconditionata canonica” cele doua “alternative” : acceptarea sau caterisirea. (motive se gasesc, nu-i bai – si va asigur ca asa va fi).Duritatea episcopilor pe aceste probleme va fi foarte mare,presiunea inimaginabila.
In capitala, peste 95% vor accepta sistemul cu toate “itele” lui. Locurile sunt obtinute “cu greu”, familii preotesti impamantenite bine in case parohiale centrale.
Problema va fi alta insa:
Ce veti face? Veti merge pt. serviciile religioase la acesti preoti “ai sistemului”? Va mai spovediti la ei sau mergeti in fiecare duminica in pelerinaj la anumite manastiri de prin Moldova care tin randuiala corecta?

Lucrurile sunt cu mult mai complexe si mai grave decat va inchipuiti.

 

Nu cred pt. simplul fapt ca le considera “bazaconii”. Nu vad o atentare la crezul ortodox. Cat timp nu li se cere lepadarea pe fata, nu cred. Ba mai mult, spun ca aceste timpuri sunt binecuvantate, ca nu a vazut romanul asa libertate de exprimare si miscare.
Fratilor, va inteleg sincer.. in conferintele preotesti nu se discuta asa ceva, cu buletine electronice, acte biometrice,etc..te cred anormal, ba te mai alegi si cu vreo caterisire rapida. Si nici nu se va discuta. Va asigur asta! Daca totusi sunt fortati de mireni sa dea raspuns la asta, zic “sa decida Sf.Sinod” si apoi vom vedea ce-om face.
NU va mai imbatati cu apa rece, intre punerea in cui a rasei preotesti si slujirea la Altar in ascultare neconditionata catre Episcop, peste 90% din preoti vor alege calea a doua. Si stiti de ce? Pt. ca multi dintre preotii de tara au venituri mici, copii multi, preotese fara servici sau cu jumatate de norma prin invatamant sau sanatate, si duc greul zilei mai rau ca un taran de ogor. Miza este mare. Alegerea intre familie, ca existenta, si respingerea cipului, indiferent ca va fi acum sau mai tarziu, este extrem de greoaie. Ca de obicei, factorul sentimental familial va prima. O sa vedeti.
NU va amagiti, cardurile se vor lua in masa, fara cartire. Ce facem noi aici, ca agitam putin apele, este doar pt. intarirea sau lamentarea noastra.
CU durere va spun, drumul e trasat, atat pt. clerici si mireni, fara posibilitate de intoarcere.
Veti trai si veti vedea!

   Comentariu saccsiv:

   Cartea a treia a Regilor, Capitolul 19:

   Iar el (Ilie) a zis: “Cu râvnă am râvnit pentru Domnul Dumnezeul Savaot, că au părăsit fiii lui Israel legământul Tău, au dărâmat jertfelnicele Tale şi pe proorocii Tăi i-au ucis cu sabia; numai eu singur am rămas, dar caută să ia şi sufletul meu!”

   Iar Dumnezeu ii raspunde:

   Eu însă mi-am oprit dintre Israeliţi şapte mii de bărbaţi; genunchii tuturor acestora nu s-au plecat înaintea lui Baal şi buzele tuturor acestora nu l-au sărutat!”

   Altfel spus, are El grija. Pe de alta parte, stim ca:

    „Vine timpul, şi nu e departe, când foarte multe biserici şi mănăstiri se vor deschide în slujba Domnului şi se vor repara, le vor reface nu numai pe dinăuntru ci şi pe dinafară. Vor auri şi acoperişurile atât ale bisericilor, cât şi ale clopotniţelor, dar preoţimea nu va lucra la sufletul credinciosului ci numai la cărămizile lui Faraon. Preotul nu va mai face şi misiune. Când vor termina lucrările nu se vor putea bucura de slujbe duhovniceşti în ele că va veni vremea împărăţiei lui antihrist şi el va fi pus împărat

   Luaţi aminte la toate cele ce vă spun căci totul se pregăteşte cu foarte mare viclenie . Toate bisericile şi mănăstirile vor fi într-o bunăstare imensă, pline de bogăţii, ca niciodată, dar să nu mergeţi în ele. Antihrist va fi încununat ca împărat în marea biserică din Ierusalim cu participarea clerului şi a Patriarhului. Intrarea şi ieşirea din Ierusalim va fi liberă pentru orice om, dar atunci să vă străduiţi să nu vă duceţi, căci totul va fi spre a vă linguşi pe voi, ca să vă atragă în ispită.

   Cititi va rog mai multe la:

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

   Deci sa nu ne miram … Va veni vremea cand nu vom mai putea merge regulat la biserica. Va veni vremea cand foarte rar vom ajunge la un preot. Dar un lucru e sigur, preoti adevarati vor fi, caci Domnul nostru Iisus Hristos are grija de BISERICA Sa.

60 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 9, 2010 at 5:06 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Carol said, on august 9, 2010 at 5:12 pm

    Cred si eu ca sunt aproape acele vremuri !
    Catedrale inalte,lucuesc icoanele, miroase a noua, a curat, uimitor
    Dar preoti cu moravuri usoare, am evitat sa merg la catedrala din centrul orasului deoarece vedeam cum studentii la seminar, viitori preoti,care cantau se uitau dupa fete, si cand am mers insotit de cateva fete, erau cu mine, le faceau cu ochiu…. halal
    si sa nu mai zic de femei care vin in fusta scurta, nu le zice nimeni nimic, nici preotii, ba chiar se baga in vorba cu ele…. nu putea sa ii zica de ce vine asa imbracata????
    Prefer sa merg pe jos mai mult, la o bisericuta de tara, decat in catedrala !
    Se cer bani multi, zeci de mii de euro pentru un loc de preot, nici la tara sub 10-15 mii de euro nu se dau, plus ca salariile se opresc , obliga sa-l doneze, spre trinitas tv sau cine stie pentru ce !
    Catedrala s-a ridicat cu bani pe care i-au obligat pe preoti sa-i doneze,asta e clar !
    Iar preotul,prins in sistem, cu copii si familie, disperat, va trebui sa le faca jocul, daca incearca sa marturiseasca, sau sa zica cuiva sa nu accepte biometricele,este dat afara !
    Deja lupta e vizibila, e pe fata, oare nimeni nu vede?
    Trebuie sa facem eforturi uriase, sa aratam adevarul, acum cand toti ar trebgui sa vada !
    E cum am fi in septembrie, mai e putin sa ninga si lumea inca nu e sigura ca vine iarna…..

    Apreciază

    • ioana said, on august 9, 2010 at 5:58 pm

      Carol,
      de ce Hristos s-a bagat in vorba cu Maria Magdalena?
      Oare,ca sa o ajute sa fie mai tarziu, intocmai cu Apostolii?
      Un preot nu face observatie unei „motate” in gura mare, ca nu mai calca pacatoasa pe la biserica si va da socoteala in fata lui Dumnezeu pentru sufletul ei.
      Daca o ia cu vorba buna, ii da o sansa si poate merge si ea la spovedit. Acesta este locul unde preotul sfatuieste o femeie pacatoasa.
      Va spun, ca una careia preotul la prima spovedanie nici nu a indraznit sa imi spuna sa stau in genunchi. Mi-a oferit un scaun cu spatar, asa, ca la o doamna ce eram…
      Nu mai judecati, ca nu stiti lucrarea lui Dumnezeu cu femeia care poarta fusta scurta.
      Ca seminaristii cocheteaza cu fetele in biserica, nu e bine.
      Dar intrebati-le si pe fete ce parere au. Veti fi surprins sa vedeti ca nu le prea displace. Am constatat, ca cele mai multe vin la biserica sa se marite. Nu prea au ele treaba cu Dumnezeu, ca sunt tinere si frumoase .Dupa ce sa vad maritate, creste interesul fata de Hristos, ca incep greutatile…
      Iertati-ma!

      Apreciază

      • Carol said, on august 9, 2010 at 7:02 pm

        cam asta cred ca este sursa tuturor decaderilor, atunci cand arat cu degetul si judec, atunci cad si eu, atunci parca ma alsa Dumnezeu, pacatuiesc, am simt singur si ma intreb de ce !
        Pentru ca judec pe altu inainte de a ma vedea pe mine !
        Ma feresc la biserica, stiu ca am patima, sa stau langa fete, sa le privesc, ca voi cade prada unor ganduri care nu ar trebui sa le am nici afara nici acolo……asa ca trebuie astupat rau, daca ai o patiam trebuie sa te ingrijesti de ea !
        Orice imagine,orice ipostaza isi face raul, profesorul meu de religie nici nu deschide ziarul , pentru a nu vedea imagine cu un nud,ceva, care sa=l tulbure, sa-i afecteze memoria

        Apreciază

      • Carol said, on august 9, 2010 at 7:04 pm

        adica gandurile,nu memoria… sa nu-l tulbure

        Apreciază

      • Carol said, on august 9, 2010 at 7:09 pm

        apropo, ei eu cand mergam acolo,catedrala mare, in centrul orasului,Adormirii Maicii Domnului, frumoasa, pictata si modificata excelent, grandioasa…… ca cele ale lui faraon… acolo emrg toti, si luema buna….. si mergeam si eu pentru ca sa merg cu toti, sa fiu in randul lumii, cu niste fete, pe care le scoteam la suc, dupa….. dar nu in biserica,acolo nu ma gandeam decat la slujba atat, iar aia le curatu pe fete ! pai adica eu pot sa ma aptin iar ei viitori preoti de ce nu ar putea? nu pot sa astepte sa termine slujba, chiar atata nesimtire au? Acolo mergem sa ne rugam, nu sa facem alte chestii !
        Se fac preoti de dragul de a se face, har zero, chemare nici atat, dau spagi grosolane sa intre apoi, si apoi fac tot felul de nelegiuiri, incalca tainele preotiei, au purtare necuviincioasa, pentru ca se fac de dragul de a se face !
        SA le lumineze Dumnezeu minte sa isi revina, sa le vina mintea la cap

        Apreciază

      • THAL said, on august 10, 2010 at 6:52 am

        asta arata clar ca ,zilele in care PREOTUL era un „ghid” spiritual pt comunitate,au cam apus demult.iar putini sfinti care au mai ramas,pusnici de la manastiri si schituri,cred ca ar trebui sa „coboare” in comunutati sa arate ce a ajuns clerul.mai ales in mediul urban.
        sper sa nu m-a cenzurezi…

        Apreciază

      • ioana said, on august 10, 2010 at 9:38 am

        THAL,
        sunt si in orase preoti buni, chiar daca nu multi.
        Asa cum zice saccsiv, vor fi mereu. Sa vedem cine o sa ii caute, ca s-ar putea sa ne inghesuim si noi la actele biometrice…ca deh, avem copii – parca Maica Domnului nu a avut Copil, sau Maria Brancoveanu…

        Carol,
        va inteleg supararea.
        Am un copil mai mare decat dvs, asa ca imi permit sa va dau un sfat: mergeti si va faceti dvs preot, si va fi cu unul mai mult intre cei buni! Va invoiti???
        Si sa stiti ca aveti dreptate, multe rele vin de la judecarea aproapelui.
        Zicea cineva ca cel care judeca este asemeni antihristului, se pune in locul lui Hristos. Infricosator!
        Va doresc sa vedeti si partea buna din Biserica, pt ca inca mai este, slava Domnului!

        Pr.Gabriel,
        la preotii care vor face compromisuri nu mai mergem, evident. Dar la unul caterisit asa cum ziceti dvs, putem merge?
        E valabila caterisirea?

        Apreciază

      • Carol said, on august 10, 2010 at 2:11 pm

        Stiu ,mi-ati mai spus, eu sunt DuhulCapitanului, am ales alt nume,m-a pus la spam saccsiv, l-a suparat pornirile mele , nu-i place agresivitatea in comentarii….poate sa ma blocheze iar,e treaba lui !
        El nu vrea sa vada un nationalism dus la extrema cum, sa fim vazuti ca intoleranti, cine stie ce salbatici, legionari, sau cum ne vad altii,cine stie, vrea liniste, il inteleg !
        Eu am 2 stari, faorte calm si faorte agitat, sunt cateodata ca o bomba care asteapta sa explodeze, un vulcan ce tinde sa erupa, iar altadata parca nu am forta deloc, nici un pic de forta……
        Am vrut sa merg la teologie, dar m-a sfatuit chiar duhovnicul sa nu merg, mi-a spus ca o sa fie rau pentru preoti, in curand nu o sa mai fie platiti, el nu stie ce sa faca ca nu poate decat sofer sa angajeze,ca are copii, ca va fi rau, altcineva mi-a spus cat e spaga pentru o parohie, sunt multi studenti care termina si nu au unde sa profeseze, alti preoti care le gasesc cate o buba, din trecut si-i da pe loc afara….de marturisit nici ca se paote,sa tina preidici depsre cipuri si alte semne…… trist
        si nici voce nu am sa cant….. mi-as dori din suflet !
        As vrea sa incep o viata la tara, sa invat sa muncesc, eu nua m fsot obisnuit cu munca, crescut la oras, si cand am mers la tara nu am mers sa muncesc, am mers doar sa ma distrez, relaxex….acum imi pare rau, mi-as dori sa am chemare pentru munca asa cum au cei nascuti la tara…. de mic am fost alintat si nu m-au pus sa fac nimic ai mei

        Apreciază

  3. alexbidam91 said, on august 9, 2010 at 5:33 pm

    carol iti spundin surse foarte sigure ca in valcea arhiepiscopul gerasim ca ar fi cerut vreo 50 de mii de euro pt o biserica in oras

    Apreciază

    • Carol said, on august 9, 2010 at 6:58 pm

      Cam mult, episcopul de la Giurgiu nu e chiar as de calic, cere 30000 la oras si 15000 la tara, e mai ponderat se apre……
      sub 15000 la sat nici nu discuta…. plsu alte dari, si evit sa merg la catedrala, am evitat sa vin cand se abteau toti ca, chiorii, de 100 de ani cand se intra la altar, venise Daneil, si toti asteptau al cozi imense sa intre acolo, ca venise patriarhu…. eu sunt si aprig la manie, mie ca ii ziceam ceva, faceam ceva necugetat la masonu ala,cu gandu ala voiam sa ma duc daca ma duceam,da am renuntat

      Apreciază

    • Carol said, on august 9, 2010 at 7:10 pm

      Cam mult, Ambnrozie de Giurgiu cere mai putin, 30000 la oras si 15000 la tara….. e mai ponderat se pare !
      Ce vrei, trebuie sa cotizeze sus la maonii care l-au inscaunat si-l tin in continuare…

      Apreciază

  4. […] Excerpt from: Comentariul zilei (09.08.2010): Majoritatea preotilor vor accepta cipul? Ce vom face? […]

    Apreciază

  5. leo said, on august 9, 2010 at 6:08 pm

    Terenul a fost pregatit. Din cate stiu toate bisericile au trecut sau vor trece in proprietatea episcopiilor, chiar daca ele au fost construite cu banii enoriasilor. Acei preoti care vor fi dati afara nu vor avea unde sa slujeasca, chiar daca marea majoritate a enoriasilor ii vor sprijini. Sf. Liturghie se va face in casele crestinilor, ca la inceputul crestinismului, apoi nici acolo….
    Sunt preoti si calugari care vor merge pana la capat! Mireni, de asemenea. Este o ocazie minunata sa ne mantuim. Sa profitam si noi de ea!
    Urmatorul pas este refuzul cardurilor de sanatate. Sa ne dea Dumnezeu harul Sau ca sa avem putere sa luptam. Si rasplata va fi pe masura!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  6. el said, on august 9, 2010 at 6:18 pm

    din pacate suntem instiintati despre decaderea clerului si falsificarea credintei ,invataturii ortodoxe din vremurile de pe urma de catre multi parinti sfinti mai din vechime sau mai recenti,iata ce zicea Sf Anatolie al Optinei despre cele ce DEJA LE TRAIM :

    “Fiul meu, sa stii ca in zilele de pe urma vor veni vremuri grele, dupa cum spune Apostolul vei vedea ca din pricina imputinarii credintei, ratacirile si dezbinarile vor aparea in biserici si, cum mai dinainte au spus Sfintii Parinti, pe scaunele ierarhilor si in manastiri nu va mai fi atunci niciun barbat incercat in viata duhovniceasca. Din care pricina, ratacirile se vor raspandi pretutindeni si pe multi vor insela. Vrajmasul neamului omenesc va lucra cu pricepere, ducand in ratacire, de e cu putinta, si pe cei alesi. Nu va incepe prin lepadarea dogmelor despre Sfanta Treime, Dumnezeirea lui Iisus Hristos sau Nascatoarea de Dumnezeu ci pe nesimtite va incepe a stramba invataturile Sfintilor Parinti primite de la Duhul Sfant- insasi invatatura Bisericii. Viclenia vrajmasului si uneltirile lui vor fi indreptate impotriva unui numar foarte mic, al celor incercati in viata duhovniceasca.
    Dupa lucrare, adevarata lor slujire este prigonirea adevaratilor pastori, intemnitarea lor, caci fara aceasta slujire, turma duhovniceasca ar putea sa nu fie prinsa. Drept aceea, fiul meu, cand vei vedea in biserica batjocorindu-se lucrarea dumnezeiasca, invataturile Parintilor si oranduirea lasata de Dumnezeu, sa stii ca ereticii au si aparut, chiar daca pentru o vreme s-ar putea sa-si tainuiasca relele voiri sau vor stramba pe nesimtite credinta dumnezeiasca pentru a izbuti mai bine, inselandu-i pe cei neiscusiti.
    ……
    Acesti uratori ai vietii monahale, care au numai infatisarea credintei, se vor nevoi sa-i atraga pe monahi de partea lor, fagaduindu-le ocrotire si inlesniri lumesti, dar amenintandu-i cu exilul pe cei care nu se supun. Din pricina acestor amenintari, cei imputinati cu sufletul vor fi foarte umiliti, chinuiti de propria neputinta.

    Insa, in acele zile, vai monahilor legati de averi si bogatii si care de dragul celor materialnice se invoiesc ca insisi sa se robeasca ereticilor. Isi vor adormi constiinta spunand : “Vom cruta manastirea, iar Domnul ne va ierta”. Nenorociti si orbi, ei nici nu gandesc ca prin rataciri (erezii) si rataciti, diavolul va intra in manastire si ca apoi nu va mai fi.”

    Clerul este ca si poporul din care a iesit si dupa cum il merita.Fiecare din noi mirean sau cleric va fi pus CURAND (sau deja este) in situatia de a alege fatis de partea cui se situeaza cu Hristos ori cu compromisul,lumea si cel rau.Dealtfel facem asta frecvent cand alegem daca sa pacatuim sau sa facem vreo osteneala duhovniceasca, de aici ne „antrenam”in lupta pentru mantuire.
    Fiecare isi va alege duhovnic dupa constiinta sa si nu trebuie sa ne temem de neobisnuitul situatiei.

    Si apoi e anuntat de Mantutorul Hristos ca trebuie sa :”Intrati prin poarta cea stramta;ca larga este poarta si lata este calea care duce la pieire si multi sunt cei ce o afla.
    Si stramta este poarta si ingusta este calea care duce la viata si PUTINI sunt cei ce o afla.
    FERITI-VA de proorocii mincinosi ,care vin in haine de oi,iar pe dinauntru sunt lupi rapitori.”

    Cui ii place sa i se spuna lucruri confortabile sa-si ia preot duhovnic care sa-i dea dezlegare la cip si alte inlesniri,sa-i predice ORTODOXIA FALSIFICATA de pe calea cea larga,si proorociri despre vremuri de bunastare.

    Apreciază

  7. Cippo said, on august 9, 2010 at 6:36 pm

    Ce ne ramane de facut? In loc sa ne plangem si sa ne vaitam, sa punem genunchii la rugaciune! Altfel nu se poate! Ce la oameni e cu neputinta, la Dumnezeu este cu putinta! Totul e sa nu deznadajduim!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  8. agerstress said, on august 9, 2010 at 6:36 pm

    Fratilor, cautati cararea cea stramta, drumul cel anevoios caci calea cea larga si impodobita e calea pierzaniei. Nu va zic sa nu mai mergeti la biserica ci cautati biserica cea mai modesta, preotul mai sarac, acela veti sti ca nu banului slujeste. Acolo veti gasi mai multa bogatie duhovniceasca decat in catedralele cu stralucire materiala. Lucrurile rele cauta locul cel mai confortabil si mai placut si acolo se stabilesc ele. Harul nu izvoraste la umbra banului si nici la umbra aurului. Dumnezeu i s-a adresat lui Moise dintr-un rug aprins nu din maretia palatelor faraonului, Iisus s-a nascut intr-o iesle nu intr-un iatac poleit cu aur. Cele bune si pretioase prin ele insele nu au nevoie de „ambalaj stralucitor”.
    Era o poveste inteleapta pentru copii (nu intamplator le-au fost lasate copiilor aceste basme si povesti cu talc, din pacate, pentru copilul modern au fost inlocuite cu altceva), anume „Fata babei si fata mosului” prin care eram de mici avertizati ca nimic nu e ceea ce pare atunci cand esti pus sa alegi.
    Si preotii au de facut o alegere serioasa: Iisus sau argintii (nu exista „si” ci doar „sau”).

    Apreciază

  9. Cineva said, on august 9, 2010 at 7:03 pm

    Cine a făcut sondajul? Cât de real este? Sau jonglăm cu afirmaţiile pentru că ne-o permite internetul? Să nu uităm că şi Băsescu spunea că 20 % dintre români sunt homosexuali. Aceiaşi tactică: Manipulare prin sondaje.

    Apreciază

    • Carol said, on august 9, 2010 at 7:13 pm

      DA, nu putem sti exact, poate avem asa o opinie, cam am putea determian ci este de aprtea binelui si cine este de partea cealalta, paote se mai trezesc si le da minte Dumnezeu si altora sa mearga la lutpta !
      Ar fi chiar o ocazie unica sa traim adevaratul cresitnism, sa gasim preoti foarte greu, sa traima devarata ortodoxie !
      Asta care vrea, aici cine vrea sa fie crestin, si cine nu…..

      Apreciază

  10. Childagain said, on august 9, 2010 at 7:51 pm

    „Şi vom vedea urâciunea pustiirii în Sfânta-Sfintelor”…

    Apreciază

  11. Pr.Gabriel said, on august 9, 2010 at 8:13 pm

    Saccsiv,
    ma asteptam sa treci la frontispiciu mesajul meu. Din nefericire, ar fi fost bine sa fie un sondaj, insa e o constatare dureroasa. E dificil pt. un mirean sa inteleaga cele ale preotului. De aceea am si spus ca lupta va fi crancena. Si spun asta, ca de obicei, cei mai buni preoti prin lucrare au fost ispititi prin preotesele lor. Si nu de putine ori i-a ingenunchiat vrajmasul. Va pot spune ca intr-o pastoratie, 90% pune preoteasa si 10% preotul.Ea, saraca duce greul familiei, inclusiv al slujirii parintelui.De aceea satana o ataca adeseori. Prin preoteasa, preotul are sanse mari sa cada. De aceea lupta e mare.Si miza e mare.
    Faceti un mic artificiu de gandire: Preoteasa are 4 copii, un servici 1/2 norma in invatamant, preotul are o parohie de unde venitul in raport de 80% se duce pe taxe, pamantul rodeste asa si asa. Presiune sufleteasca grea.
    Vine urgia.Preotul va trebui sa aleaga. Daca este contra cip, atunci, trebuie sa se pregateasca de sacrificiu. Preoteasa trebuie convinsa de marturisire, dar aici intervine factorul de mama. Se gandeste la cei 4 copilasi. Oscileaza.Cui vor ramane? Merg la moarte? Va fi ea asemenea mamei macabeilor? Usor de zis, greu de facut.
    Aleg amandoi, cu greu, sacrificiul. Afla Episcopia, incep „vizitele”, „mustrarile” si daca nu se rezolva conform lor, ti se inmaneaza foaia de caterisire in 3-4 sapt. prin Consistoriu.Dar, intre timp, apare „oficiul de protectie al copillului” si pe motive de „sanatate publica”, iti salta copiii, fara drept de vizitare si decadere totala din drepturile parentale. Incepe declinul. Amandoi trebuiesc sa isi priveasca copiii pt. ultima data, inainte de sacrificiu. Statul-sistem va trimite in instanta pe amandoi, deoarece refuzul cardului de sanatate se pedepseste conform legii cu amenda penala. (in america costa in jur de 30.000$ refuzul).
    Incepe „travaliul”, chinurile si multe altele..

    Iata un mic „scenariu” mai mult ca posibil pt. un amarat preot de tara..
    Dumnezeu sa ne ierte si sa ne lumineze la locul si momentul potrivit.

    Apreciază

    • bog said, on august 9, 2010 at 8:44 pm

      Pai si tu ce credeai Parinte Gabriel, ca preotia, in ziua de azi e misiune? Preotia e sclavie pe fata. Preotul a fost transformat intr-un fel de proprietate a episcopului. Daca „caraie” e zburat de pe post cu o usuratate absolut groteasca.

      Preotul de azi, a fost transformat intr-o marioneta a episcopului datorita dependentei aproape 99% de bunavointa stapanirii.

      Dar Dumnezeu lucreaza cu fiecare in parte, asa ca trebuie sa avem nadejde, nu?

      Apreciază

    • Narcis said, on august 9, 2010 at 8:57 pm

      Parinte,

      Daca nu ma inseala memoria, sau daca nu confund , parca intr-un alt comentari de pe razbointrucuvint.ro spuneati ca pastoriti pe undeva prin subcarpatii Muscelului….
      Daca este asa, si tinind cont ca sunt foarte rari preoti cu o astfel de atitudine as vrea sa va cunosc…
      Se poate?
      Multumesc!
      Doamne Ajuta!

      Apreciază

    • Carol said, on august 9, 2010 at 9:02 pm

      esti tu sigur ca poti sa stii sigur cati merg si cati nu?
      E posibil din cei care spun ca merg la moarte pentru Hristos sa cada, intre timp sa fie mult mai putin de 10 %, sau poate mai multi, va indreptaq Dumnezeu mai multi !
      Nu mai face procentaje, ca nu rezolvi nimic, chair nu poti da cifre exacte, rapoarte, sondaje,tabele, etc…..

      Apreciază

      • Cineva said, on august 10, 2010 at 6:35 am

        Nimeni nu obligă preotul să nu ştie să lucreze şi altceva (asta o zic ca şi contraargument la frica de caterisire. Să fim sinceri că doar din preoţie nu se mai poate trăi.).
        Ţi-e frică de caterisire în momentul în care nu mai ai altă alternativă.
        Pe de altă parte, dacă umblăm după acest scenariu, trebuie să ne gândim că toţi vom trece prin aşa ceva. Inclusiv mireanul care are o amărâtă de garsonieră şi n-are unde să apuce.
        Sunt multe familii care locuiesc într-o garsonieră de nefamilişti (4 persoane), şi care deja sunt într-o situaţie grea, neavând bani suficienţi să-şi plătească dările la stat.
        Datorită acestei „crize”, bărbatul sau femeia are servici (deci nu amândoi), şi serviciul acela este destul de prost plătit. În plus angajatorul îşi bate joc de angajat pentru că această „criză” îi dă voie. Nu-ţi convine, te dă afară.
        Dar mai bine ne-am ruga pentru fraţii aceştia, decât să construim scenarii.

        Apreciază

  12. Veaceslav said, on august 9, 2010 at 8:20 pm

    Ultimii Sf Parinti, intradevar ziceau ca majoritatea clerulului il vor trada pe Hristos, si vor lua actele electronice cu cip, ziceau ca cand o sa mergem la biserica si o sa auzim Crezul modificat, sa nu mai mergem la acele biserici caci nu va mai lucra Duhul Sfant in ele, ci vor sluji lui antihrsit. Deasemenea mai ziceau ca se va face unire cu catolicii si celelalte erezii. Clerul din teama ca isi vor pierde posturile vor trada pe Hristos. Sa nu mai mergeti la acei preoti.
    Insa nu deznadajduiti, Dumnezeu va avea grija de copiii sai! si le va darui preoti adevarati insa putini.
    Doamne Ajuta!

    Apreciază

  13. cb said, on august 9, 2010 at 9:15 pm

    Ne ramane rugaciunea!
    Dar ce sfaturi practice puteti da? Eu nu pot cuprinde cu gandul durerea (poate cei care sunt sporiti in rugaciune pot face asta) ce va fi atunci.
    Saccsiv, Pr Gabriel voi ce veti face?
    Iertati-ma ca sunt atat de direct.

    Apreciază

  14. Pr.Gabriel said, on august 10, 2010 at 4:30 am

    Fratilor,
    lucrurile sunt grele, ascultati-ma, va rog. De aceea v-am si propus acel artificiu de gandire.
    5 ani de Seminar trecuti cu greu + alti 4 de facultate de teologie + asteptarea momentului hirotoniei numai ca la un moment dat sa puna reverenda preoteasca in cui si sa plece pt. un pacat care nu este stipulat in Canoanele de caterisire?
    Eu am impresia ca glumiti sau nu intelegeti realitatea.
    Sa zicem ca intr-o Eparhie sunt 200 de preoti iar la acel moment care o sa vina peste 2 ani (sa zicem) 100 de preoti vor protesta si nu vor accepta acel card de sanatate.
    Chiar credeti ca le va fi greu sa cateriseasca 100 de preoti? Daca credeti asta, atunci sunteti naivi.
    O serie de absolventi de teologie din Bucuresti are in jur de 250. Abia asteapta se intre pe undeva. Ba chiar, cu atat mai bine, cu cat prin capitala si prin alte locuri s-a inceput deja „schimbarea” celor batrani cu absolventi tineri. Acestia sunt f.docili.
    NU vor pregeta sa faca rocada intre acei „revolutionari” si proaspetii absolventi care asteapta infrigurati un post intr-o parohie, cat ar fi de mica.
    Se vor da 100 de caterisiri „la viteza”, ca la imprimerie, cu drag. Motivul? Simplu: Statul iti va intenta proces, te vei alege cu amenda penala si gata… ai dosar.. zbori din preotie. Iata rezolvarea.
    Atata timp cat in fac. de teologie ortodoxa lucrurile actelor electronice sunt rezolvate in maniera sistemului, iar absolventi gandesc aproape la unison, exista generatie de inlocuire.
    Sa nu va inchipuiti ca cei „revolutionari” nu vor fi inlocuiti rapid.
    In cel mai scurt timp, maxim 2 sapt. de la aparitia problemei,daca „penitentul” preot nu se „indreapta”, isi primeste foaia de caterisire.
    Sa dea Domnul sa traim si vom vedea. Va fi asa precum v-am spus eu, o sa vedeti. Pt. ca asa merge caruselul bisericesc. Lucrurile pt. mine sunt clare, le am in fata ochilor.
    Am stat de vorba si cu alt coleg si el vede la fel problema.
    Unui Parinte cu viata sfanta dintr-o Eparhie deja i s-a interzis sa predice despre cip-uri in afara Bisericii, i s-a luat parohiatul, cu toate ca a ridicat singur o adevarata Catedrala centrala, si probabil ca i se va interzice sa si predice. Daca nu se va alinia, i se va cere reverenda preoteasca. A renuntat si la permisul asta nou, nu mai conduce masina.

    In privinta mea, eu ma rog ca atunci cand va incepe urgia, sa ma lumineze Bunul Dumnezeu sa iau decizia corecta. Oricum,sa stiti, ca in multe case preotesti se discuta aceasta problema a cip-urilor. Macar, intai sa ne intarim prin cunostinta a cat este posibil despre aceste blestematii -sa putem da raspuns bun la momentul potrivit, apoi sa lasam pe Bunul Dumnezeu sa lucreze cu fiecare in parte.

    Eu cred ca..Domnul nu ne va lasa la acel moment. Din dragoste de fiii Lui, ii va intari pe acestia, le va da putere si curaj sa treaca si prin vifornita veacului acestuia. Sa nu credeti ca Domnului ii sunt indiferenti slujitorii Sai, din contra, se va apleca asupra lor cu multa dragoste parinteasca. Veti vedea..
    Se vor lamuri asa de frumos apele..mai asteptati putin.. eu am increde in Domnul..

    Apreciază

    • Tardea Raluca Diana said, on august 10, 2010 at 11:08 am

      Preacuvioase Parinte Gabriel,mi-as da lumina ochilor pentru un Duhovnic care refuza actele biometrice!Va spun,cu durere in suflet,ca si fostul meu Duhovnic mi-a spus sa nu ma intereseze aceste probleme,ca nu are nimic daca accept documentele biometrice.Insa,am cerut dezlegare,mi s-a dat dezlegare si am sa-mi caut alt preot.Parinte,rugati-va Domnului Iisus si Maicii Sale sa-mi gasesc Duhovnicul potrivit,caci imi simt inima pustie!!!Daca ati aflat cumva ca se plateste amenda penala pt. refuzul cardului de sanatate,bucuroasa voi face puscarie!Poate asa,prin marturisire,Domnul imi va ierta pacatele mele grele si multe!Rugati-va si pt. sufletul meu!

      Apreciază

  15. Pr.Gabriel said, on august 10, 2010 at 4:58 am

    Nu vedeti ca sunt asa de vicleni ca folosesc calul troian al sanatatii? Tot omul cand vorbesti cu el, cu siguranta iti va vorbi si de sanatatea lui. Sanatatea este „calcaiul lui Ahile” pt. omul modern.De aceea azi avem trei tipuri de afaceri:market,banca si farmacie.
    E gandita cum nu se poate mai bine. Daca iti introduceau cip-ul pe alta filiera a vietii administrative, poate ca o mai scoteai cumva la capat. Nu vei mai avea acces la spital, medicamente, doctor de familie. Capitolul sanatate va fi inchis pt. tine, ca om. Apoi, refuzul acestui act te va duce mai mult ca sigur in instanta. Dosare peste dosare, condamnari, poate chiar pt. unii temnite sau arest la domiciul cu bratari gps,etc..
    Apoi, cu acest refuz se amplifica totul. Serviciul, relatiile de familie, de colegialitate..

    V-am spus asta doar ca sa vedeti la ce se expune un crestin, cleric sau mirean, in cazul neacceptarii cip-ului.
    Sa nu va amagiti cumva ca daca nu vei lua cip-ul vei mai putea trai „linistit” in lume. Fals.
    Neacceptarea acestui card blestemat de sanatate va atrage intocmirea de dosar penal, pt. ca se va stipula in lege si pedepse pt. neprimirea lui. Va fi dosar penal, amenda penala-in cele mai bun caz, zile de temnita,travaliul prin care vei trece datorita expunerii tale publice prin mass media (tv,ziare -catalogat ca fanatic religios) apoi urmeaza excluderea din servici, tensiuni in familie, si posibil caderi sufletesti.
    Iata razboiul care va incepe din 2011. Nu mai e nevoie de arme de foc.Poate ca acea profetie din muntii Raraului la acest razboi se refera, zic si eu, nu stiu, Domnul stie.
    Sa dea Domnul sa ma insel si sa nu fie asa (Da, Doamne!). Insa cu fiece zi ce trece, lucrurile devin din ce in ce mai apasatoare, mai grele.
    Domnul sa ne lumineze sa luam deciziile corecte sufletelor si trupurilor noastre.

    Apreciază

    • daniela said, on august 10, 2010 at 5:36 am

      daca eu ca parinte nu accept cardul medical pentru vine protectia copilulu si imi ia copii??????????????????????????

      Apreciază

  16. cristi_g said, on august 10, 2010 at 6:29 am

    Sa ne amintim cu vie emotie de lucrarea Duhului Sfant la alegerea ca Mitropolit al Moldovei si Bucovinei a Preasfintitului Teofan.Sistemul pregatise terenul pentru un ecumenist. Sfantul Sinod,in a carui componenta putine persoane isi merita numele de episcop,a ales surprinzator persoana cea mai potrivita.Grea lovitura pentru masonerie!
    Sa ne mai indoim de puterea lui Dumnezeu?

    Apreciază

  17. Pr.Gabriel said, on august 10, 2010 at 6:55 am

    Daniela, a-ti lua copiii este el mai usor. Insa sistemul va dori sa dea „o lectie” celorlalti. O vor face cu surle si trambite. Poze, reporter tv cu camera…Cu siguranta sistemul va dori sa arate celorlalti ca vor fi expusi public, prin mediatizare. Cu siguranta vei fi „vedeta” stirilor.
    Este doar parerea mea..sper si ma rog sa nu fie asa..
    Imi cer iertare daca prin posturile mele am tulburat pe cineva..

    Apreciază

    • danutza said, on august 10, 2010 at 9:19 am

      eu cred ca paritnele a ilustrat f bine ceeea ce ne asteapta. urmariti sistemul demonic din usa, pt ca noi mergem dupa modelul lor. tot ce noua ni se pare normal, va fi prezentat ca anormal atunci. uitati-va cum prezinta irealitatea tv o stire legata de un pelerinaj la o icoana facatoare de minuni ( titlul reportajului :” sfanta imbulzeala”). am spus tot ,cred, prin titlu. iar cei veniti sa se inchine cu credinta si speranta sunt prezentati ca niste trogloditi, lunatici, care vin sa se roaga de sanatate la o bucata de lemn. „auzi, dom’le ce fac si inapoiatii astia”. comentarii sarcastice….dispret… toate reies din prezentarea reporterului. anormalii suntem noi, cei care ne punem speranta doar in Dumnezeu, nu in FMI, UE sau guvern!
      hotarat ca urmeaza mucenicia. sa ne intareasca Dumnezeu in credinta! Domane-ajuta!

      Apreciază

    • daniela said, on august 10, 2010 at 11:24 am

      pai eu una nu vreau sa fiu „vedeta”, cu ce drept sa vina sa imi ia „protectia copilului” copii MEi, daca eu nu accept cardurile si toate instrumentele lor de sclavie a oamenilor. atunci cred ca o sa fie ce spunea Pr. Iunstin, ca e timpul muceniciei.nu cred ca ei stiu ce e mai bine pt copii mei, mai bine nu ii mai duc la gradinita sau la scoala, ii invat eu tot ce trebuie acasa nu am nevoie de altii care vor sa ii indobitoceasca. trebuie sa ne crestem copii la fel ca Sf. Constantin Brancoveanu, cand o fi sa ne tortureze pt ca nu ne parasim credinta ei sa fie tari in credinta si sa isi plece capul la moarte. as prefera ca ei si eu sa murim pt Hristos decat sa avem aici pe pamant o viata”fara griji”. o sa fug in munti cu ei daca o sa vrea careva sa ii ia de langa mine.
      sa ne ajute Maica Domnului si toti Sfintii lui Dumnezeu sa trecem cu bine peste vremurile care ne asteapta si sa ne vedem toti in rai.
      Doamne Ajuta!

      Apreciază

  18. karenin said, on august 10, 2010 at 7:48 am

    prea multe socoteli lumesti si anticipari panicarde. aveti nadejde parinte si fratilor, smerita rabdare, Domnul e cu noi mereu. suntem multi care avem 4-5 copii, nu doar preoti, insa nici daca ai unul nu-ti va fi usor. am inteles bine afirmatia despre ispita care vine prin preotesa, poate ea e cea ancorata in cele concrete, practice in casa ca mancarea, spalatul, culcatul copiilor, haine si nevoi de zi cu zi; cu rugaciune, participarea la sfintele slujbe, postire, lecturi din sfintii parinti va intelege si ea duhul jertfei si dragostei lui Hristos. toti avem poticniri si caderi in deznadejde, dar n-avem decat a ne ridica cu rugaciune si umilinta. comunitatea pe care o pastoriti sau in care ca si mirean locuiesti nu te va lasa la greu, oamenii te ajuta, iti dau de-ale gurii, te iau in casa, va fi stramtoare mare si multi dintre noi vor fi la grea incercare dar vor fi destui daruiti si iubitori de Dumezeu si de aproapele care sa-i ia pe cei mai obiditi pe langa ei, alta cale nu-i, metehnele sociale si de convietuire din ziua de azi vor fi putin redefinite, va fi si reversul medaliei, dar Domnul nu ne lasa. sa nu va izolati de oameni, sa nu va instrainati din dorinta de a conserva putinul ce-l aveti, daruiti tuturor, primiti in casa cu inima deschisa si hoti si cersetori si sfinti, toate se vor intoarce si se vor inmulti asupra voastra dupa dragostea ce-o aveti. nu-i indepartati si nu va izolati de cei fara credinta dupa cugetul nostru pentru ca nu stim prin ce si cine ne vine mantuirea si pe cine trage Domnul la Viata prin noi sau pe langa noi. fiti treji, lucizi dar cu dragoste si frica de Dumnezeu.

    Apreciază

  19. spellmaker said, on august 10, 2010 at 8:08 am

    Daca ,sa zicem ca i-au cardul ,ca sa vada ”ei” ca l-am luat si dupa aia il distrug,ar merge ?Ma pot la o adica eschiva, la o verificare a lor zicand ca l-am pierdut pe undeva,e prin casa nu il gasesc etc.

    Apreciază

    • danutza said, on august 10, 2010 at 9:20 am

      adica tot o acceptare a sistemului propui, nu? vrei sa-ti furi caciula singur? crezic ca-L poti fenta pe Dumenzeu? crezi ca nu stie ce e in inima ta? sa fim seriosi. cum spune IIsus: da sa fie da si nu sa fie nu. sa nu fii caldicel!

      Apreciază

      • spellmaker said, on august 13, 2010 at 8:56 pm

        nu e o propunere.ci o intrebare

        Apreciază

    • ioana said, on august 10, 2010 at 9:46 am

      spellmaker,
      f buna interventia dvs! 🙂
      Dar daca la verificare vin pregatiti si va mai ofera unul ??? Ca doar nu e unicat! 🙂
      Se vede treaba ca am inceput sa „vorbim discutii”…

      Apreciază

    • Veaceslav said, on august 10, 2010 at 10:27 am

      @spellmaker,
      nu emerge asa, doar il lepezi pe Dumnezeu in fata oamenilor:
      „32. Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.
      33. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. „

      Apreciază

  20. anonim said, on august 10, 2010 at 8:52 am

    Ca tot veni vorba

    Protest cu rugăciuni pentru preotul lor: http://videonews.ro/action/viewvideo/54693/Protest-cu-rugaciuni-pentru-preotul-lor/

    Apreciază

  21. el said, on august 10, 2010 at 10:49 am

    nu avem de ce sa ne temem daca noi urmam pe Hristos.Ce va fi vom vedea cu totii.
    Ei au inceput deja sa implementeze acest sistem antihristic al controlului si actelor biometrice unele mai obligatorii decat altele in tara noastra,si alte tari ortodoxe.Vor avansa atata cat le va permite Hristos,O VREME si apoi stim ca va veni acel razboi nimicitor care le va intrerupe o vreme planurile satanicesti,dupa razboi vor mai supravietui doar putini.
    Ce avem noi de facut azi STIM,constiinta noastra ne va fi judecator/aparator inaintea lui Dumnezeu.Unii vor lua actele si vor trai o vreme cu iluzia ca „s-au salvat”si vor cauta chiar si justificari sa-si dea buna constiinta ca au facut-o din motive „binecuvantate”.
    Cei care nu vom lua actele vom avea de suportat consecintele autoexcluderii din societate;cei cu copii cred ca ar fi bine sa „dispara” inainte ca autoritatile sa le ridice copii pe motiv de iresponsabilitate.Ce sa ne mai lamentam atat,atunci dupa ce vom fi facut alegerea respectiva HRISTOS Insusi ne va deschide caile unde sa mergem si ce sa facem pana vor izbucni evenimentele cu razboiul nimicitor.Sa avem CREDINTA ca degeaba facem planuri,numai Dumnezeu stie care din ele vor fi viabile.Mucenicii ce faceau,se ascundeau unde si cum le deschidea pronia dumnezeiasca caile,pentru o vreme,apoi daca se intampla sa fie constransi sa marturiseasca se rugau sa fie vrednici si MARTURISEAU si cu pretul vietii pe Hristos.In vremea dinaintea imparatului Constantin multi din crestini erau deposedati de averi,scosi in afara legii,dati afara din slujbe,aruncati in inchisori pe nedrept,obligati sa traiasca ca niste fugari,sa slujeasca in ascuns in catacombe,multi au fost ucisi,si toate astea pentru O VREME.Asa si in vremea comunismului in Rusia si la noi.Nu suntem noi diferiti de acestia,si sa ne temem ca acea perioada de restriste care va urma neacceptarea actelor biometrice si a incadrarii in sistemul anticristic va fi prea lunga ca sa rezistam e o frica josnica nedemna de un crestin.Daca va trebui sa murim de foame,frig,fiare salbatice,boala,saracie sau sa murim in razboiul cel infricosat ce diferenta este?
    Unii cer „sfaturi practice”nu exista asa ceva,asta e TREABA LUI DUMNEZEU,treaba noastra e sa facem alegerea de a fi cu HRISTOS.Ne-am obisnuit cumva sa ne conducem vietile singuri dupa capul nostru,ne adresam lui Dumnezeu in rugaciuni dar acel Dumnezeu e undeva departe in cer,noi cu ale noastre,El are doar de supravegheat destinul nostru pe care NOI in construim.Cred ca de aici ne vine teama.Din LIPSA DE CREDINTA ca HRISTOS e cu noi,prezent,ca LUCREAZA „…si iata Eu sunt cu voi pana la sfarsitul veacului” si ne va ajuta in mod concret si in situatiile exceptionale cum sunt cele pe care le traim sau vor veni curand.Fara acesta constiinta eu cred ca ne va fi greu sa rezistam.
    Si apoi toti zicem ca sunt vremuri de mucenicie dar nu ne aducem aminte de cuvintele Lui :”Ca cine va voi sa-si scape sufletul il va pierde ;iar cine isi va pierde sufletul pentru Mine il va afla.
    Pentru ca ce-i va folosi omului,daca va castiga lumea intreaga,iar sufletul sau il va pierde?Sau ce va da omul in schimb pentru sufletul sau?”

    Apreciază

  22. danutza said, on august 10, 2010 at 11:03 am

    apropo de anticrestionismul irealitatii tv: http://www.realitatea.net/biserica-ortodoxa-are-venituri-de-zeci-de-milioane-de-lei-anual_726830.html
    ce-i mai roade grija de biserica!!!!

    Apreciază

  23. el said, on august 10, 2010 at 11:06 am

    cat despre caterisiri.Nu are nici o valoare inaintea lui Hristos o caterisire,interdictie,anatema a unor iude eretice,apostate si vandute cu sau fara stiinta/voia lor Anticristului si lucrarilor lui.Nu au nevoie crestinii adevarati de slujbele,tainele,binecuvantarile lor.Biserica lui Hristos e acolo unde e Duhul lui Dumnezeu,adevarul de credinta ortodoxa.Vor fi preoti si episopi vrednici sa slujeasca liturghia si sa hraneasca cu taine poporul ortodox si Dumnezeu Insusi ne va trimite la ei daca ii ramanem credinciosi.Nu avem nici un folos de la preotii/ierarhii inselati apostati;aceia s-au exclus ei insisi din Biserica Ortodoxa.Sf Maxim Marturisitorul nu se imparatsea,nu cerea validare,autorizare canonica de la ereticii din vremea lui macar ca erau majoritari.Deocamdata insa sa nu ne panicam fara rost si inainte de vreme,EXISTA in biserica noastra parinti,ierarhi VREDNICI,de ei sa ne tinem!

    Apreciază

  24. sergiu said, on august 10, 2010 at 11:10 am

    nu o sa poti spellmaker .

    Scrisoarea Parintelui Paisie Aghioratul referitoare la semnele vremurilor, 666 de Cuv. Paisie Aghioratul
    „DUPA FURTUNA DIAVOLEASCA, VA VENI INSORIREA DUMNEZEIASCA”

    In spatele duhului lumesc al „libertatii” de astazi, al lipsei de respect in Biserica lui Hristos fata de cei mai mari, parinti si dascali, care au frica de Dumnezeu, se ascunde sclavia duhovniceasca, stresul si anarhia, care conduce lumea la impas, la catastrofa sufleteasca si trupeasca.

    Iar in spatele sistemului perfect de asigurare computerizata, ce se face prin „cartela” electronica, se ascunde dictatura mondiala, sclavia lui antihrist. „…ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte, incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numele fiarei, caci este numar de om. Si numarul lui este sase sute saizeci si sase” (Apocalipsa 13, 16-18).

    Sfantul Andrei al Cezareii scrie urmatoarele:

    „Despre numele cel murdar al lui antihrist si despre talcuirea numarului precum si despre altele ce s-au scris despre acela, vremea le va descoperi si experienta celor intelepti…, dar nu a binevoit harul dumnezeiesc sa se scrie in dumnezeiasca carte numele lui cel pierzator. Insa cercetand cu ratiunea, cu adevarat multe (nume) se pot afla…”. (Sfantul Andrei al Gezareii, Talcuire la Apocalipsa, cap.58, pp. 541-342, editie greaca)

    Dar lucru ciudat este ca multi oameni duhovnicesti, pe langa faptul ca fac talcuirile lor proprii, se mai si tem cu o frica lumeasca de „punerea la dosar”, in timp ce ar fi trebuit sa se nelinisteasca duhovniceste, sa-i ajute pe crestini cu nelinistea cea buna si sa le intareasca credinta, si astfel sa simta mangaierea dumnezeiasca.

    Ma mir cum toate aceste evenimente nu le creaza probleme de constiinta! De ce nu-si pun macar un semn de intrebare la talcuirile mintii lor? Si daca il ajuta pe antihrist la pecetluirea lor, de ce mai trag si alte suflete la pierzare? Caci la aceasta se refera: „…ca sa insele, daca este cu putinta, si pe cei alesi” (Mc. 13, 22).

    Se vor insela cei care le vor talcui pe acestea cu mintea lor. In timp ce semnele sunt foarte clare. „Fiara” de la Bruxelles a sorbit in computer cu 666 aproape toate statele. Cartela, buletinul electronic, „inainte mergatoare ale pecetluirii”, ce arata? Din pacate la radio ascultam numai timpul probabil.

    Ce ne va spune Hristos? „Fatarnicilor, fata cerului stiti s-o judecati, dar semnele vremurilor nu puteti” (Mt. 16, 3).

    Asadar, dupa cartela si dupa buletinul electronic, adica „indosarierea” persoanelor, ce se face pentru a inainta cu viclenie la pecetluire, vor spune mereu la televizor ca oarecare a furat cartela cutaruia si i-a luat banii din banca. Pe de alta parte vor face reclama „sistemului perfect”, adica pecetluirii pe mana sau pe frunte cu raze laser, a numarului 666, numele antihristului, care nu se va distinge cu ochiul liber.

    Din pacate, iarasi „anumiti cunoscatori” ii vor „infasa” pe fii lor duhovnicesti ca pe niste prunci, chipurile ca sa nu-i mahneasca. „Aceasta nu are importanta”. „Nu-i nimic, este destul sa credeti launtric”. Si, desi vedem ca Apostolul Petru, care s-a lepadat numai la exterior de Hristos, i s-a socotit aceasta cu adevarat lepadare, acestia se leapada de Sfanta pecete a lui Hristos, ce le-a fost data la Sfantul Botez, care este „Pecetea darului Sfantului Duh”, prin primirea pecetii lui antihrist si mai spun apoi ca il au pe Hristos inlauntrul lor.

    Din pacate, o astfel de logica aveau si unii „gnostici” pe vremea sfintilor mucenici, care incercau sa intoarca pe mucenici de la marturisirea lor, asa cum spune Sfantul Vasile cel Mare in „Cuvantul” sau la mucenicul Gordie:

    „…multi incercau sa-l convinga pe mucenic sa se lepede numai cu gura si sa-si pastreze credinta in suflet prin aceiasi dispozitie launtrica, pentru ca Dumnezeu nu cauta la cele pe care le rosteste limba, ci la intentia omului. Insa mucenicul Gordie a ramas neinduplecat si a raspuns: „Nu sufera limba cea zidita de Hristos sa rosteasca ceva impotriva Ziditorului… Nu va inselati, Dumnezeu nu se lasa batjocorit caci din cele ce ies din gura sa, fiecare va fi judecat; din cuvintele tale te va indreptati si din cuvintele tale te va osandi”.

    De asemenea, sub stapanirea lui Deciu, s-a poruncit crestinilor sa marturiseasca religia inchinatorilor la idoli si crestinii care au marturisit si au jertfit idolilor, au primit un certiflcat scapand astfel de mucenicie. Dar nu numai acestia s-au lepadat de Hristos, ci si cei care au dat bani inchinatorilor la idoli si au luat certificatul fara sa se lepede de Hristos, asa numitii „libellus”. Dar si pe acestia Biserica noastra i-a considerat lepadati, cazuti.

    Sa ne amintim si de minunea savarsita de Sfantul Teodor, care se praznuieste in fiecare an in sambata din prima saptamana a Postului Mare: „Iulian Paravatul stiind ca poporul lui Hristos, mai cu seama in saptamana intai a Postului Mare, cauta sa se curateasca si sa se apropie mai mult de Dumnezeu, a voit sa-i spurce. De aceea a poruncit sa puna in piata in acele zile mancaruri spurcate cu sangele jertfelor idolesti. Dar Sfantul mucenic Teodor s-a aratat in vis lui Evdoxie, arhiepiscopul de atunci al Constantinopolului, si descoperindu-i fapta imparatului, i-a poruncit sa-i adune pe credinciosi dis-de-dimineata ca sa-i impiedice sa foloseasca acele mancaruri spurcate. Iar lipsa hranei necesare sa o inlocuiasca vremelnic prin coliva… In felul acesta scopul Paravatului a fost zadarnicit si poporul cel credincios a fost pazit nespurcat…”.

    Departarea de cele jertfite idolilor a fost randuita printr-un canon al Sfintilor Apostoli: „Si apostolii si preotii s-au adunat… (si au hotarat) sa se fereasca de cele jertfite idolilor si de desfrau si de (animale) sugrumate si de sange” (Fp. Apostolilor 15, 6, 20).

    Dar cu toate cele pe care le-am aratat, auzi, din pacate, o gramada de neghiobii ale mintii unor „gnostici” de astazi. Unul spune: „Eu voi primi buletinul cu 666, si voi pune si o cruce alaturi”. Altul spune: „Eu voi primi pecetea cu 666 pe frunte si voi face si o cruce pe cap…”. Iar altii spun o gramada de alte neghiobii, crezand ca se vor sfinti in felul acesta. Dar toate acestea sunt inselari.

    Numai cele care primesc sfintire, numai acelea se sfintesc. De pilda, apa primeste sfintire si se face agheasma. Insa urina nu primeste sfintire. Piatra se poate face paine prin minune, dar necuratia nu primeste sfintire.

    Prin urmare, diavolul, antihristul, atunci cand este pe buletin, pe mana sau pe fruntea noastra prin simbolul lui, nu se sfinteste chiar si o cruce de ai face.

    Avem puterea Cinstitei Cruci, a simbolului sfant, si harul dumnezeiesc al lui Hristos numai atunci cand ne indestulam cu Sfanta pecetluire a Botezului, prin care ne lepadam de satana, ne unim cu Hristos si primim sfanta pecetluire: „Pecetea darului Duhului Sfant”.

    Hristos sa ne lumineze pe toti. Amin.

    Sfantul Munte Athos

    Chilia Tanaguda – Manastirea Cutlumus

    Sambata din prima saptamana a Postului Mare 1987

    Cu multa durere si dragoste in Hristos

    Monahul Paisie

    Apreciază

  25. sergiu said, on august 10, 2010 at 11:12 am

    o sa te regasesti in text spellmaker 🙂

    Apreciază

  26. cb said, on august 10, 2010 at 11:58 am

    Am citit toate raspunsurile de pana acum, ma bucur sa vad ca cei mai multi se pregatesc pentru ceea ce va urma si stiu ceea ce au de facut. DAR, in acelasi timp sunt foarte mahnit – intreabarea cu sfaturile practice am pus-o sa vad ceva… Ceva ce nu am vazut si mi-as fi dorit sa vad…sau mai degraba sa simt.
    De citit blogul poate o sa-l mai citesc caci este bine inchegat si ofera informatii ce nu le pot gasi in alta parte, dar imi ramane un mare gol.
    De comentat oricum nu voi mai comenta.
    Doamne Iisuse Hristoase miluiste-ne pe noi pacatosii!

    Apreciază

    • agerstress said, on august 10, 2010 at 12:18 pm

      Dar ti-a raspuns „el” si mi se pare cel mai pertinent raspuns la intrebarea ta. Cu alte cuvinte, tu cauta pe Dumnezeu si Dumnezeu va cauta solutii practice pentru tine. Trebuie sa ai credinta.

      Apreciază

    • danutza said, on august 10, 2010 at 4:08 pm

      sfatul meu este sa te rogi cat mai mult, sa te intareasca Dumnezeu in credinta, sa cercetezi cat mai mult si ..cand va fi cazull…Dumnezeu te va lumina!

      Apreciază

  27. Geo said, on august 10, 2010 at 12:17 pm

    Unei femei sarmane i-a murit sotul dupa indelungata suferinta si multa cheltuiala.Acea femeie are si un baiat care este inca in liceu.Ea a suferit de poliomielita si de mica este semiparalizata.Dupa moartea sotului(la 10 minute) a sunat niste prieteni.Aceia au organizat inmormantarea.S-au rugat asa:Doamne,ajuta-ne s-o ajutam!Netezeste-ne cararea.Si domnul a ajutat si s-a facut totul ca la carte.Aceia au pus umarul la treaba(sigur,rugandu-se pentru ajutor),nu l-au chemat pe Domnul Iisus Hristos sa-l ingroape El personal.
    Spunem la Slujba:pe noi insine si unii pe altii si toata viata noastra lui Cristos Dumnezeu sa o dam!Deci,ne vom ruga si ne vom ajuta unii pe altii.Vom pleca in pribegie cu preot cu tot in mici grupuri si ne vom aciuia prin munti si pesteri.E bine de stiut din vreme cine este alaturi de noi.Cei varstnici poate vor renunta mai usor la cele lumesti dar tinerii ramanand in orase,vor cadea negresit.

    Apreciază

  28. fanu said, on august 10, 2010 at 12:52 pm

    dară este de ştiu că vor fi mulţi cei care îngroşa vor rândurile slujirii celui rău… şi mai mulţi acei care îi vor urma

    Apreciază

  29. Geo said, on august 10, 2010 at 12:57 pm

    Vor cadea multi,apostazia va incepe din Biserica.Cei care vor dori sa scape,sa citeasca Biblia,cartea apocalipsei:14. Şi femeii i s-au dat cele două aripi ale marelui vultur, ca să zboare în pustie, la locul ei, unde e hrănită acolo o vreme şi vremuri şi jumătate de vreme, departe de faţa şarpelui.Asta vom face daca va ingadui Bunul Dumnezeu.

    Apreciază

  30. em said, on august 10, 2010 at 5:14 pm

    http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/implementarea-cipurilor-inteligente-respecte-privata_0_20399239.html
    pe http://www.adevarul.ro/actualitate/dosar/Bolile_care-ti_iau_permisul_0_310769567.html Iata ce frumos stiu ei sa prezinte lucrurile: „Reguli noi la examenul auto. Candidaţii vor intra la „sală“ pe baza unui bon cu cod de bare” Aproape fara sa simti accepti totul. Iar daca nu accepti nu ai decat sa ramai fara permis 😀
    Dar astea sunt ispitele cele mai usoare de care multi din noi se pot lipsi. Ce va fi mai incolo vom vedea. Si cati vor mai ramane „neintrati in randul lumii” iarasi vom vedea 😀
    Oricum, urmeaza vremuri interesante in care nu vom avea timp sa ne plictisim

    Apreciază

  31. Geo said, on august 10, 2010 at 6:36 pm

    La finalul tuturor inventiilor astora cu cip si cod de bare,nu va mai parea nimanui ciudat sa-si puna in mana, unul pentru toate.Si iata ca nu stau deloc.Exista minti bolnave care doar cu asta se ocupa.

    Apreciază

  32. Ioan said, on august 11, 2010 at 8:22 am

    Similitudine cu serghianismul rus.
    Cei care se vor opune vor intra in cataccombe(!??) iar cei multi din biserica oficila ii vor pune la zid.

    Apreciază

  33. […] Comentariul zilei (09.08.2010): Majoritatea preotilor vor accepta cipul? Ce vom face? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.