SACCSIV – blog ortodox

Ieroschimonahul Rafail (Berestov) Aghioritul: „Întreaga ORTODOXIE este într-un PERICOL NEMAIAUZIT!”. Despre al Optulea Sobor Ecumenic …

Posted in ORTODOXIE, Patriarhul BARTOLOMEU by saccsiv on august 8, 2010

„Sunt necăjitt şi sufăr mult din cauza perspectivei groaznice a Sfintei Biserici Universale. Mă doare pentru întreaga Ortodoxie, pentru că întreaga Ortodoxie este într-un pericol nemaiauzit. Masonii, nu creştinii, ci masonii, pregătesc pentru noi al Optulea Sobor Ecumenic la care ei vor să răstălmăcească întreaga noastră Ortodoxie. Duhul Sfânt viază în adevărata Biserica, în dreapta Biserică a lui Hristos. Învăţătura lui Hristos stă în Adevăr, dar masonii sau mai degrabă diavolii, luptând cu Dumnezeu, insistă ca Biserica noastră Ortodoxă să îmbrăţişeze ecumenismul, să primească unirea.”

   Citez din articolul Ieroschimonahul Rafail (Berestov) Aghioritul la întâlnirea de la Chişinău: „Întreaga Ortodoxie este într-un pericol nemaiauzit!”

Pe 3 august curent, creştinii ortodocşi din Moldova au avut nesperata ocazie de a-l vedea şi a-l asculta pe binecunoscutul şi multiubitul părinte Rafail (Berestov). Spaţioasa sală a Uniunii Scriitorilor din Moldova, unde s-a desfăşurat întâlnirea, s-a dovedit neîncăpătoare pentru doritorii de a se întări în credinţă cu învăţăturile duhovniceşti ale stareţului athonit. În ciuda zăpuşelii zilelor fierbinţi ale lunii lui Cuptor, discuţia a durat aproape patru ore. În acest timp numărul creştinilor din sală tot creştea şi creştea, mulţi dintre ei, găsindu-şi loc direct pe podea.

Părintele Rafail este cunoscut în spaţiul ortodox pentru statornicia sa în ce priveşte apărarea credinţei. El e foarte apropiat poporului drept-credincios prin faptul că, osândind fără frică taina fărădelegii ce se săvârşeşte în toată lumea, totodată, este înaintat în rugăciune şi nevoinţă duhovnicească. Adresările, stareţului Rafail către păstoriţii şi păstorii ortodocşi, la temele vitale ale actualei apostazii, sunt primite de către creştinii ortodocşi ai Moldovei ca răspuns duhovnicesc la întrebările muşamalizate de către reprezentanţii oficiali ai Bisericii Ortodoxe Ruse.

La începtul întâlnirii, părintele Rafail a spus: „Sunt necăjitt şi sufăr mult din cauza perspectivei groaznice a Sfintei Biserici Universale. Mă doare pentru întreaga Ortodoxie, pentru că întreaga Ortodoxie este într-un pericol nemaiauzit. Masonii, nu creştinii, ci masonii, pregătesc pentru noi al Optulea Sobor Ecumenic (cel tâlhăresc – n.) la care ei vor să răstălmăcească întreaga noastră Ortodoxie. Duhul Sfânt viază în adevărata Biserica, în dreapta Biserică a lui Hristos. Învăţătura lui Hristos stă în Adevăr, dar masonii sau mai degrabă diavolii, luptând cu Dumnezeu, insistă ca Biserica noastră Ortodoxă să îmbrăţişeze ecumenismul, să primească unirea (cu catolicii şi ceilalţi eretici – n.)

Biserica lui Hristos are o exprienţă foarte mare în lupta cu ereziile. Totodată, în această luptă, să nu uităm că întreaga Europă a fost ortodoxă, însă doar câteva ţări au rămas ortodoxe. Nici Franţa, nici Anglia, nici Germania, nici Italia nu au rămas în ortodoxie. Țările europene au pierdut curăţenia ortodoxiei. Ele au primit catolicismul, protestantismul şi alte erezii. De aceea, noi, ortodocşii, trebuie să înţelegem şi să preţuim faptul că suntem în Adevărata Sfântă Biserică Ortodoxă, despre care a spus Hristos: „voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui” (Matei 16, 18). Biserica rămâne nebiruită, numai oamenii se întâmplă să piardă harul pentru că se lasă pervertiţi de ispitele eretice, se depărtează de curăţenia ortodoxiei şi pier. Noi însă trebuie să păstrăm curăţia ortodoxiei, să ne străduim să o apărăm. Noi suntem în stare să apărăm Sfânta Biserică Ortodoxă.”

În continuare, părintele a amintit de Unirea de la Ferara-Florenţa când în apărarea curăţiei ortodoxiei s-a ridicat un singur om – episcopul Marcu din Efes.

La întrebarea despre adevărata nevoinţă a creştinului în vremurile noastre, părintele Rafail, a răspuns că, precum se cuvine întotdeauna, trebuie să ne rugăm, să ne nevoim, să postim, să urmăm tipicul Bisericii privind posturile şi rugăciunea. Totuşi, cea mai mare nevoinţă în timpurile noastre este statornicia în credinţă, căci, după cum spunea Cuv. Anatolie de Optina: „cine va râvni după Dumnezeu, după Sfânta Ortodoxie, aceluia Dumnezeu îi va socoti acestea ca nevoinţă”.

Trebuie să păstrăm unitatea şi să încercăm, cu toate puterile, să avem şi să menţinem dragostea între noi. Suntem Biserica luptătoare. Cu duşmanii Bisericii trebuie să luptăm, iar pe cei personali să-i iertăm din toată inima. Trebuie să fim fierbinţi în mărturisirea credinţei, iar dacă ne vor propune pâinea sau crucea, vom alege crucea.

Pentru apropiaţii noştri, care sunt încă departe de conştientizarea semnelor apostaziei vremurilor noastre, care suferă de necredinţă, de diferite necazuri, să ne rugăm cu rugăciunea lui avva Dorotei: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, milueşte-l şi păzeşte-l pe robul Tău (numele) şi pentru sfintele lui rugăciuni, miluieşte-mă pe mine păcătosul”.

Într-o altă ordine de idei, răspunzând care e cea mai importantă ascultare în mănăstirea contemporană, având în vedere că aproape peste tot acum sunt puse pe primul plan gospodăria, construcţiile, părintele Rafail a citat cuvintele lui avva Iosif de Vatoped, către stareţul mănăstirii de la Valaam, părintelui Pankratie: „Dacă vrei să construieşti o uzină, fă o uzină; dacă vrei să faci o fabrică, fă o fabrică; dacă vrei colhoz, fă colhoz, dar dacă vrei să construieşti o mănăstire, totul, în primul rând, trebuie să se axeze pe rugăciune”.

Părintele a mai vorbit despre cartea sa „Nabat” („Clopotul de restrişte”), în care vorbeşte despre faptul că mulţi dintre arhierei – episcopi, arhiepiscopi, mitropoliţi – au fost recrutaţi de către duşmanii Ortodoxiei, de către serviciile secrete comuniste şi nu numai, pentru distrugerea Bisericii dinăuntru. Astfel se explică faptul că aceştia spun cuvinte nebuneşti, îndreptate clar împotriva Adevărului dumnezeiesc. „Fiţi înţelepţi, fraţilor, nu pentru a judeca episcopii, ci pentru a înţelege că există şi lupi în piei de oi. Pentru a obţine cuget bun şi a găsi duhovnici care osândesc globalizarea şi ecumenismul,” a mai spus părintele Rafail.

La întrebarea cât de periculoasă este acceptarea noilor documente biometrice, părintele Rafail a spus că oamenii care le primesc se primejduiesc duhovniceşte.

Atunci când s-a pus în discuţie situaţia curentă în Biserica Ortodoxă din Moldova, părintele Rafail a remarcat: „Mitropolitul vostru este bun, toţi trebuie să se roage pentru el. Credem şi nădăjduim că el va apăra Sfânta Ortodoxie. Când ne-a întrebat, ce vrem să luăm cu noi la Athos, ca amintire despre Moldova, i-am cerut certitudinea că el va apăra ortodoxia şi nu se va supune viitorului sinod al optulea tâlhăresc. ÎPS Vladimir ne-a încredinţat că altfel nici nu poate fi. Să dea Dumnezeu!”

În acest context, menţionăm că în timpul întâlnirii a fost vizualizat unul dintre paşii premergători ai sinodului tâlhăresc, tedeumul de mulţumire săvârşit la Constantinopol în 2006 cu ocazia sosirii papei Benedict XVI, în timpul căruia papa a fost pomenit ca episcop al Bisericii.

   Ecoul discuţiei duhovniceşti cu ieroschimonahul Rafail va dăinui multă vreme în inimile credincioşilor din Moldova ce râvnesc pentru mântuirea lor, pentru mântuirea apropiaţilor şi a tuturor creştinilor ortodocşi. Iar în vremurile noastre când mântuirea se ia nu numai cu nevoinţă, ci şi cu înţelepciune, noi, ca pământul cel uscat, aşteptăm îndrumări duhovniceşti ce ne-ar ajuta să mergem pe calea mărturisirii adevăratei credinţe ortodoxe.

Mulţumim Atotmilostivului Dumnezeu, pentru smeritul său ascultător, ieroschimonahul Rafail, care, poposind în Moldova, a liniştit, a hrănit duhovniceşte poporul nostru ortodox. În ţara noastră există mulţi creştini, care, după ce s-au lepădat de documentele cu Cod Personal, nu mai pot pleca peste hotare. Din această cauză, pelerinajele la mănăstirile din Rusia, Ucraina, România, Grecia unde timp de mulţi ani, aceştia găseau alinare, mângâiere şi răspunsuri la întrebările care îi frământau, au devenit imposibile. Dar Dumnezeu, prin mila Sa cea bogată, toate le rânduişte spre mântuirea noastră şi ne trimite vestitori iubitori şi jertfelnici. Părintele Rafail este unul dintre ei. Din partea întregului popor ortodox din Moldova îi aducem sincere mulţumiri şi smerite închinăciuni. Doamne, Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, mântuieşte-l şi-l ocroteşte de tot răul pe părintele Rafail şi pentru sfintele lui rugăciuni miluieşte-ne şi pe noi păcătoşii.

   Cititi va rog si:

VIDEO – ECUMENISM TOTAL: Patriarhul ecumenic BARTOLOMEU de Constantinopol DARUIESTE UN CORAN presedintelui COCA-COLA

VIDEO (si transcriptul): Patriarhul Ecumenic Bartolomeu la Park East Synagogue din New York

Patriarhul de Constantinopol crede în unitatea cu Biserica Catolică

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 8, 2010 at 4:04 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. mihai said, on august 8, 2010 at 7:05 am

    eu nu cred ca o sa poata schimba religia romanilor
    o sa-i fenteze pe mai marii bisericii, pe unii dintre oraseni,
    care vor sa fie trendy ( vezi halloween-ul )
    ca sa fie la moda,
    dar pe romanul de rand, nu o sa-l schimbe
    nu cred ca romanii o sa renunte la ortodoxie

    Apreciază

  3. Carol said, on august 8, 2010 at 9:34 am

    afara cu papistii din biserica

    Apreciază

  4. kosk said, on august 8, 2010 at 9:48 am

    Sibelius, pai sa nu calatoreasca ce atata fandoseala!…ca am devenit neam de migratori si pamanturile stau pustiite/parjolite, sate depopulate etc zici ca ne-am transformat in evreii ratacitori din vechime pentru un pumn de euro romanii pleaca de bunavoie la munca de sclav pe plantatie.

    Apreciază

  5. Cineva said, on august 8, 2010 at 10:24 am

    L-a pomenit pe papă la Sfânta Liturghie? Când o să-l pomenească la Sfânta Liturghie atunci ne putem pune un semn de întrebare (referitor la titlul pompos dat video-ului : „Patriarhia ecumenica a cazut in apostazie ca l-a pomenit pe papa”).

    Apreciază

    • el said, on august 8, 2010 at 11:08 am

      esti un fariseu cand zici asta!
      nu e nevoie sa se ajunga pana acolo;din pacate o sa se ajunga pe calea pe care au apucat;e EREZIE sa-l pomenesti pe papa, vrasmasul lui Hristos ,la orice rugaciune liturgica in Biserica Ortodoxa;se poate pomeni DOAR in rugaciunile particulare CA SA-L LUMINEZE HRISTOS SA SE LEPEDE DE INSELARE!!
      Pomenirea papei la tedeum sau la orice slujba ortodoxa numindu-l episcop al romei cu respect este echivalent cu a marturisi in Biserica Ortodoxa ,in auzul credinciosilor si spre inselarea lor,ca papa e vrednic,ca e episcop cand el e APOSTAT si ERETIC!
      Titlul e foarte bun si rosteste un adevar.De multe ori in istoria bisericii au fost patriarhi eretici ,nu e o noutate.Si a zice RAULUI BINE si BINELUI RAU nu e un semn de ortodoxie.

      Apreciază

      • ioana said, on august 8, 2010 at 1:33 pm

        Doamne ajuta!
        Titlul e bun, si reflecta o realitate. Una dureroasa si ingrijoratoare.
        Eu totusi, as fi ales „Trebuie sa pastram unitatea si sa incercam cu toate puterile, sa avem si sa mentinem dragostea intre noi”.
        Ma refer la dragostea dintre noi, crestinii ortodocsi de rand, cei mici si multi nu la dragostea fata de celelalte confesiuni. Aia este treaba patriarhiei, dupa cum se vede.

        Apreciază

      • el said, on august 8, 2010 at 1:50 pm

        @ioana

        dragostea e dar pretios dar nu exista in afara Adevarului.Si daca un doctor spune pacientului ca are cancer sau se afla intr-o situatie care-i poate periclita viata nu inseamna ca nu-l iubeste ci ca dimpotriva incearca sa-l ajute conform puterii sale.
        E si treaba noastra sa stim ce fel sunt faptele ierarhilor ca de ortodoxia lor depinde si mantuirea noastra.

        Apreciază

      • ioana said, on august 8, 2010 at 2:39 pm

        el,
        sunt atat de suparata de ce se intampla la nivel de patriarhii, ca nu vreau sa comentez.
        pe mine MA DOARE ca intre noi, crestinii, din cauza a ceea ce fac arhiereii se isca discutii si dezbinare.
        Chiar m-ar interesa parerea dvs in aceasta problema. Ce credeti ca e de facut?

        Apreciază

      • el said, on august 8, 2010 at 3:44 pm

        din comentariile dv am vazut ca aveti o pozitie echilibrata si atenta la realitati.Ce se intampla la nivel de anumiti ierarhi (majoritatea celor cunoscuti din pacate,dar nu toti din fericire) e motiv de serioasa ingrijorare.Noi stim insa si ca Biserica Ortodoxa e condusa de Insusi Hristos si nu va fi biruita niciodata de portile iadului ,dar va fi grav persecutata in vremurile de apoi in care ne si aflam.
        Ca s-au luat deja o serie de decizii chiar la nivel dogmatic,liturgic,pastoral(dezlegarea fara rost a posturilor;mutarea sarbatorilor din timpul saptamanii duminica pe motiv de participare mai asidua a crestinilor care muncesc in timpul sapatamanii;scurtarea slujbelor si modificarea lor ca suprimarea anatematismelor din duminica ortodoxiei si a ecteniei celor chemati ;modificarea tainelor ;”rugaciunile”ecumenice,etc…)in contradictie flagranta cu invataturile Sfintilor Parinti cum a fost la adunarile de la Balamand ,Chambesy s.a. are sigur repercursiuni asupra noastra a tuturor.
        Ne aflam in plin proces de FALSIFICARE A ORTODOXIEI,Vladica Averchie Tausev explica mai bine aceasta si ne avertiza de mult despre acest pericol.Dar noi suntem obligati si cu ajutorul harului Sfantului Duh(pe care suntem datori sa-l dobandim cat putem prin toate mijloacele de care inca dispunem)si cu ajutorul sfintilor parinti actuali sa discernem lucrurile,vremurile,sa „cercetam duhurile”(cum ne invata Sf Ioan Evanghelistul)daca vrem sa fim vii.
        Legatura noastra cu traditia, cu sfintii parinti sunt preotii,si mai ales duhovnicul si, slava Domnului,inca mai avem in biserica noastra preoti cu acrivie la ortodoxie care nu admit EREZIILE adoptate de mai marii intunecati la minte ai bisericii; ei fac cu smerenie slujbele neschimbate si invata credinta dupa cum ne-au lasat-o sfintii nostrii parinti din vechime;ei ne hranesc,ne vindeca cu sfintele taine si ne intareasc viata cea duhovniceasca.In scurt timp acestia vor fi (si sunt deja) reperati si prigoniti,indepartati de credinciosi.
        Ce e de facut dupa mintea mea?
        1.de pastrat vie si lucratoare atentia, trezvia si luarea aminte la ce se intampla si mai ales in cele ale vietii bisericesti,duhovnicesti ca de aici vine legatura cu adevarul si de asta depinde si viata noastra duhovniceasca personala;daca ne ratacim neintelegand corect vremurile si ideile riscam sa ne pierdem sufletul pe vesnicie.Vedem ca apostazia are azi multi lucratori,sa-i reperam si ne ferim de ei.
        2.sa ne cautam de acum DOAR un duhovnic ORTODOX cu acrivie,care se tine de ADEVAR si nu sa placa lumii acestei si modelor ei ;sa-l pretuim,sa ne tinem de el si sa-l ascultam ca de va fi intelept nu se va rataci nici el nici pe noi.Si inca SUNT asa parinti!Caci nu ne vom scapa sufletele amagindu-ne ca n-avem vina pentru ca am avut duhovnici orbi („orb pe orb se vor calauzi catre groapa”-citat inexact;retineti va rog sensul)si nu ne va folosi la nimic daca ,dupa ce am cazut in groapa iadului pentru confortul de a ne fi lasat calauziti de niste orbi ,ei vor fi responsabili de caderea noastra; sigur vor fi, dar la ce ne foloseste ca suntem in iad si ei mai jos ca noi.De aceea ,eu consider ca e IMPERIOS necesar sa ne cautam de pe acum(daca nu avem)duhovnici si calauzitori VREDNICI,cu lacrimi si multa osteneala;si sunt sigur ca Hristos nu ne va lasa fara ajutor intr-o problema atat de vitala pentru mantuirea noastra.Problema aceasta e capitala;sa avem duhovnic cu discernamant si acrivie pentru ortodoxie!Sa nu dicutam viata noastra cu oricine.
        Si in aceeasi ordine de idei ,sa reperam si alti parintii duhovicesti de azi de pretutindeni,rusi,greci,romani de oriunde;oriunde auzim ca e un parinte intelept care invata dupa adevar sa-l cercetam;sa ne imbogatim si noi saracia duhovniceasca din darurile si viata lui.
        Acesta cred ca e de datoria noastra.Neorinduielile in Biserica le va SPULBERA Insusi Hristos impreuna cu cei care le lucreaza cu viclesug.
        Si nu in ultimul rand sa ne ferim de extreme,schisme,stilism si alte intortochieri.

        Apreciază

      • el said, on august 8, 2010 at 4:50 pm

        @ioana

        cat despre ,citez :”…intre noi, crestinii, din cauza a ceea ce fac arhiereii se isca discutii si dezbinare”
        n-are de ce sa fie dezbinare intre crestini daca ei se raporteaza corect la realitate.Eu nu vreau sa am partasie cu cei care sustin inselari daca acestia persista in ele impotriva evidentelor,si din pacate sunt si unii din acestia manati unii de lene(prostia fiind si ea o consecinta a neostenelii pentru vindecarea mintii de intunericul patimilor si al ereziei) ,altii de interese.Oricum nu putem sa avem partasie decat cu cei ce sunt intr-un „duh” cu noi,restul e falsitate,minciuna si viclesug ; de aceea nici ecumenismul (in alt plan vorbind) nu e viabil,caci se propune, chipurile „din dragoste”, ca o „apropiere” a celor de neapropiat !

        Apreciază

      • ioana said, on august 8, 2010 at 5:57 pm

        el,
        bogdaproste!
        Aveam nevoie de un pic de ajutor, de aceea v-am intrebat.
        Cu ecumenismul e clar pt mine.Mai greu de priceput cu „schismele, intortochelile si stilismul”, pentru ca vedeti acum, cati profeti se arata…
        Multumesc lui Dumnezeu pt duhovnicul pe care mi l-a randuit, fara ca eu sa fi cerut vreodata asa ceva.
        Domnul sa va rasplateasca!

        Apreciază

  6. danutza said, on august 8, 2010 at 12:43 pm

    e f interesant ce se va intampla la viena. in cipru am scapat, dar….diavolul nu doarme. cu spunea Părintele Dionisie Ignat, M. Athos (1909-2004): „Dacă au înşelat pe capii Bisericii, sigur… s-a terminat, e sfârşitul”

    http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2010/07/in-maxim-3-ani-se-va-tine-tilharescul.html

    Apreciază

  7. danutza said, on august 8, 2010 at 12:53 pm

    Dimitrie Cantemir, în „Descrierea Moldovei” vorbeşte despre moldoveni cam aşa: ”Moldovenilor nu le este nicio lege mai urâtã ca a Romei, căci ei zic că toate celelalte erezii sunt cunoscute prin sine însele şi prea uşor se pot înţelege în ce se despart de la adevărata Biserică creştină; dar papistaşii sunt ca lupul în piele de oaie, acum numesc frate pe cei din Biserica răsăriteană, acum le zic că sunt schismatici sau achefali, adică fără cap, fiindcă nu recunosc pe papa de cap văzut al Bisericii…” (Descrierea Moldovei, ed. A. Papiu-Ilarian, Bucuresti, 1875, pg. 152). Iar, mai jos, dupã o demonstratie mai lungã, Cantemir trage concluzia: ”… se vede limpede cã Apusul si nu Rãsãritul s’a depãrtat mai târziu dela credinta crestineascã cea adevãratã.”

    Apreciază

  8. Aurora said, on august 8, 2010 at 3:22 pm

    Din pacate putini isi dau seama ca unirea cu Roma e ca si infaptuita. Nu m-as mira ca in cativa ani sa modifice liturghia. Cand vor indrazni sa umble la texte ,antihrist e ca si asezat pe tron.Sa ne rugam sa nu fie acum ,caci nu suntem pregatiti ! Doamne, da-ne vreme de pocainta !

    Apreciază

    • Razboinicul Luminii said, on august 8, 2010 at 6:15 pm

      Aurora,

      Ciyeste cu atentie ce a scris fratele – el – mai sus. Despre Sfintele slujbe.

      (Tu pui problema de…ani? Fata draga – se intampla – astazi).

      Apreciază

  9. Cineva said, on august 9, 2010 at 9:20 am

    Dacă asta este apostazie atunci nu mai există Ortodoxie din 2006 până în prezent, toate Bisericile Ortodoxe fiind în comuniune cu „apostata patriarhie ecumenică”, iar celelalte ce se pretind a fi ortodoxe în comuniune cu alţi rătăciţi (eretici) ca Slătioara de exemplu.

    Apreciază

  10. el said, on august 9, 2010 at 9:55 am

    nu mai fi tu asa de acuzator cu Biserica Ortodoxa Mama noastra ca destul o batjocoresc dusmanii ei si lucratorii apostaziei din interiorul ei, care facand acestea de fapt se autoexclud din ea.
    Oamenii se mai mantuiesc inca in aceaste Biserici Ortodoxe atat de luptate de diavol si slugile lui;ba asemenea Biserici chiar in stare de asediu au dat sfinti si milioane de mucenici.Pentru ca nu am timp sa nuantez acum ,imi cer scuze ca iti voi da un copy dupa un comm pe care l-am facut la cei de la apologeticum ca raspuns catre cineva care ca si tine se intreba ce sa faca,pana cand ramane in comuniune cu ereticii.Iata:


    @Bogdan

    sunt indreptatite intrebarile tale;dar vezi Biserica e un organism intreg,unitar si lucreaza pe principiul sobornicitatii,nu orice madular poate sa salveze intregul.Va lua Biserica masurile inspirate de Duhul Sfant la vremea potrivita DOAR daca fiecare din noi ne facem datoria la locul nostru cu rugaciunea,osteneala,lacrimile,trezvia si ravna pentru ortodoxie.Deocamdata sa cautam noi un duhovnic din cei cu discernamant si acrivie pentru Adevar,sa mergem cat se poate doar la bisericile la care se tin slujbele si invataturile,dogmele neschimbate asa cum ni le-au lasat sfintii parinti si sa ne rugam sa nu se piarda sufletule noastre in incercarile care sunt si vor veni;ca nu suntem noi in stare sa oprim apocalipsa si apostazia;dar suntem datori sa ne mantuim sufletele in vremurile astea de mare inselare.Sa nu ne cautam noi probleme acolo unde nu ni se va cere socoteala.
    Un sfant rus contemporan a avut o viziune despre corabia Bisericii Ruse care se va sfarama(pe vremea comunismului)si zicea ca chiar si in dezastrul acesta se vor mantui suflete tinandu-se de mici lemnisoare din trupul corabiei;ba mai mult spunea ca la porunca lui Hristos poate fi si o minune ca sa se adune lemnele si sa se lipeasca, sa se refaca corabia sfaramata;dar asta depinde si de pocainta noastra.

    Acum e vremea despre care scria Sf Evanghelist Ioan: “Cine e nedrept,sa nedreptateasca inainte.Cine e spurcat,sa se spurce inca.Cine e drept,sa faca dreptate mai departe.Cine e sfant,sa se sfinteasca inca”.
    Si sa stim sigur ca nu va rezista decat doar acela care e gata sa moara oricand pentru Hristos si Ortodoxie”

    Si inca un fragment de raspuns dat unui stilist care arunca si el cu pietre in Biserica Ortodoxa:

    @dardala
    stilismul e o mostra elocventa de cum ia dracul un adevar si-l rastoarna facandu-l arma impotriva celui nepriceput.Stilistii vad neoranduielile, din pacate din ce in ce mai multe si mai grave, din Biserica Ortodoxa si in loc sa marturiseasca adevarul in mod drept in ORTODOXIE,ei isi fac biserica lor cazand in schisma si alte inselari mai mari ca cei acuzati.

    In Biserica Ortodoxa au fost intotdeauna neoranduieli si erezii,patriarhi si biserici intregi ratacite;dar s-a luat atitudine soborniceste DOAR CAND A PORUNCIT DUHUL SFANT;cand rautatea a ajuns la apogeu,cand raul s-a “copt” indeajuns ca sa fie taiat si vindecat.Acum ca am ajuns in vremurile de pe urma raul apostaziei creste,se lateste cum vedem pretutindeni si va culmina cu aducerea omului nelegiuirii a anticristului,;insa si pe el il va SPULBERA Insusi Hristos la vremea potrivita

    Nu-ti mai pune tu deci probleme care te depasesc,ca nu de asta o sa te intrebe pe tine Hristos.Noi sa facem ce ni se cade noua la nivelul nostru,si DOAR asa DACA va bienvoi Hristos Capul Bisericii vor fi si masuri de indreptare a vietii bisericesti.Daca doar vom sta pe la colturi aruncand cu noroi si tragand pe altii la raspundere nu se va intampla nimic spre folosul nostru obstesc caci santem nevrednici.
    Maica Domnului sa te lumineze si pe tine si pe noi toti.

    Apreciază

  11. Razboinicul Luminii said, on august 9, 2010 at 2:07 pm

    Asa este!

    Sfanta noastra Biserica Ortodoxa are Cap pe Insusi Hristos – Domnul. Stie El cand si cum sa intervina in ograda Sa.

    Deocamdata, ingaduie….Este pedagogia Sa.

    Apreciază

  12. […] Ieroschimonahul Rafail (Berestov) Aghioritul: „Întreaga ORTODOXIE este într-un PERICOL NEMAIAUZI… […]

    Apreciază

  13. […] Cititi va rog mai multe la: Ieroschimonahul Rafail (Berestov) Aghioritul: „Întreaga ORTODOXIE este într-un PERICOL NEMAIAUZI… […]

    Apreciază

  14. Daniela Dumitru said, on februarie 17, 2017 at 5:58 pm

    Ar fi cel mai simplu să explicați schisma între biserici(motivul clar)poate așa vor înțelege multi dece înaintea Domnului beste mai iubita ortodoxia… apoi exemple clare și pe înțelesul tuturor de ce aceste schimbări. Văd pe mai multe site-uri diverse explicații dar pt NOI mirenii e greu de înțeles, nu pentru că nu ne duce mintea ci doar schimbările acestea rapide și periculoase care sunt sigură că vor veni.Vor avea alții din umbră, grijă. Cu tot respectul,Doamne ajută.

    Apreciază

  15. […] Cititi va rog mai multe la: Ieroschimonahul Rafail (Berestov) Aghioritul: „Întreaga ORTODOXIE este într-un PERICOL NEMAIAUZI…. […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.