SACCSIV – blog ortodox

MISCARE DE MAESTRI: Conform DSM, toti oamenii vor putea la nevoie sa fie diagnosticati cu un tip de TULBURARE MINTALA. Extrem de necesar SISTEMULUI politic corect in lupta impotriva crestinilor

Posted in TULBURARE MENTALA by saccsiv on iulie 31, 2010

   Citez din articolul Nimeni nu va mai fi considerat normal odata cu noile diagnostice din domeniul santatii mintale:

   Editia actualizata a “bibliei” sanatatii mintale – Manualul de diagnostic si statistica a tulburarilor mentale (DSM), care este revizuit acum pentru a fi republicat in 2013 –  ar putea include diagnostice pentru agresivitatea copiilor care abia incep sa mearga sau pentru mancatul excesiv, ceea ce inseamna ca in curand nimeni nu va mai putea fi clasificat ca fiind normal. Specialistii avertizeaza ca noua editie DSM ar putea devaloriza gravitatea unor afectiuni mentale si ca aproape toata lumea ar putea fi diagnosticata cu un tip de tulburare psihica.

   DSM este publicat sub egida Asociatiei Americane de Psihiatrie si contine descrieri, simptome si alte criterii pentru diagnosticarea afectiunilor mentale. Manualul este considerat biblia globala a diagnosticelor in acest domeniu, fiind menit sa ofere definitii clare pentru psihoterapeuti si pentru companiile farmaceutice care cauta sa dezvolte noi tratamente pentru pacienti. Acum, insa, specialistii care revizuiesc ultima editie a manualului se pregatesc sa clasfice multe afectiuni noi, ceea ce ii indeamna pe alti experti sa spuna ca, in curand, toti oamenii vor fi diagnosticati cu un tip de tulburare mentala, uneori fara fundament, vor avea „nevoie” de medicamente pentru a-si trata afectiunile, iar aceste medicamente vor avea efecte secundare neplacute sau periculoase.

   Comentariu saccsiv:

   Si cand spui tulburare mentala, automat SISTEMUL poate sa te ia cand vrea muschii lui si sa te piteasca. Nici nu mai trebuie sa se complice cu legi, cu procese, cu tevatura mult. Adica, eficienta maxima.

   In plus, excelenta acoperire sa-i catalogheze nebuni pe cei ce au ceva de zis despre homosexualitate, pe adeptii „teoriei conspiratiei”, pe toti cei ce nu lauda politiCA Corecta.

   In aceste conditii, toti crestinii traditionalisti vor fi prin definitie nebuni … La socuri electrice si pilule cu ei. In camasi de forta pregatiti pentru lobotomie. Sa se invete minte sa mai zica de Iisus Hristos nascut din Fecioara. De draci. De pacate. De rugaciuni. De minuni. De antihrsit. De semnul fiarei. De vremurile apocaliptice.

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iulie 31, 2010 at 4:25 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. cb said, on iulie 31, 2010 at 4:46 pm

    Dupa politia alimentatiei cu acel codex alimentarius, va urma si politia gandirii si se contureaza lucruri si mai rele. Ma tem ca apoi va urma reglementarea legala a eutanasierii pentru cei declarati „necorespunzator”.

    Apreciază

  3. giovanni said, on iulie 31, 2010 at 5:12 pm

    Au avut „oamenii de bine” grija sa nu le scape nimic pentru a inchide fiinta umana intr-un „cub al mortii”. Crestinilor induhovniciti le este cunoscuta ispitirea din 8 parti ce le vine de la vrajmasi; fata, spate, stanga, dreapta, sus, jos, inauntru si din afara. Ai nostrii ca brazii s-au gandit si ei sa concureze cu stapanii lor si asa au reusit sa otraveasca aerul, , apa, pamantul, au distrus stratul de ozon, otravit mancarea, bautura, mesaje subliminale in muzica, reclame, stiri dezastruoase, virusi etc. Si daca totusi vor fi oameni care sa scape din acest hatis creat de dansii inseamna ca … nu e normal. Candva oamenii care voiau sa fie singuri cu Dumnezeu se prefaceau ca sunt nebuni si in felul acesta erau lasati in pace. Acum insa …
    De aceea spun sfintii parinti ca prigoana ultima impotriva crestinilor va fi cea mai cumplita din istoria omenirii si doar Bunul Dumnezeu ne poate salva.

    Apreciază

  4. Razboinicul Luminii said, on iulie 31, 2010 at 6:23 pm

    Daca vom avea credinta macar cat un graubte de mustar…

    Apreciază

  5. romanul frustrat said, on august 1, 2010 at 5:09 am

    E OK articolul, doar ca expresia corecta e „sanatate/tulburare MINTALA” (nu mentala)

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 1, 2010 at 11:08 am

      romanul frustrat

      Cred ca sunt corecte ambele variante, dar voi modifica.

      Apreciază

      • Călătorul said, on august 1, 2010 at 6:30 pm

        SUNT corecte ambele variante!

        Apreciază

  6. seby said, on august 1, 2010 at 2:53 pm

    parintele SERAFIM ROSE spunea asa :”Stiti ce s-ar intampla daca HRISTOS ar umbla astazi prin lume ?probabil ca L-ar interna intr-un spital de nebuni si L-ar droga cu tot felul de medicamente .Lumea L-ar rastigni si acum la fel cum a facut-o acum 2000 de ani .Spunem ca traim intr-o societate crestina dar de fapt nu este adevarat .Traim intr-o societate care este mult mai pagana , mai uratoare de HRISTOS decat lumea in care a trait odinioara HRISTOS .” …………. Poate ca acestia sunt ultimii ani in care mai putem continua sa raspandim liberi cuvantul …..(pr. SERAFIM ROSE – Semnele sfarsitului lumii ) ….. asa ca nu ar trebui sa ne mai mire ….. si nici sa ne sperie …. poate nu vor mai lasa nici carti sfinte nici sa se vorbeasca despre IISUS HRISTOS ….dar oare vor putea sa faca sa dispara rugaciunea LUI IISUS ????

    Apreciat de 1 persoană

  7. Burtus said, on august 1, 2010 at 7:00 pm

    DSM-urile sunt „biblia” psihiatriilor . Din cate imi amintesc se inoiesc periodic , dat fiind fenomenul de modificare a unor aspecte descriptive a bolilor psihice (caracterul patognomic).

    Problema e extrem de complexa . Are legatura si cu mafia farmaceutica. Are legatura cu mafia interpretarii sanatatii mintale in sensul unui materialism foarte politizat.

    Cunoaste cineva ce se intampla cu cineva care are un exes de imaginatie , care e temporar inadaptat?

    Va spun eu : e dus de familie pe sus la urgente la spitalul Obregia , e supus unui interviu cu apartinatorii ,apoi ii este administrata o doza soc de haloperidol.

    Stiti dupa cat timp isi revine memoria de scurta durata dupa acest tratament ? dupa 10 ani incep sa dispara perturbarile de memorie in cazul unui tratament de numai 6 luni.

    Este o crima , este o zombificare moderna !

    Apreciază

  8. Călătorul said, on august 1, 2010 at 7:02 pm

    La ultimul eveniment medical la care am participat in orasul meu, ce avea ca tema: sanatate mintala – o abordare teoretica si practica , am avut o surpriza placuta – un tanar medic din polonia a venit cu o lucrare de cercetare (inedita) : Does Mental Ilness Exist (Bolile mentale exista?) unde chiar punea la indoiala diagnosticul psihiatric si aducea in discutie impactul social asupra comportamentelor „deviante” si implicit asumarea responsabilitatii atat de catre comunitate, cat si de catre individ. Interesanta lucrare, la care, cum era de asteptat, s-a vociferat , iar reprezentantul (caci nu doar el participa la acest studiu) a cam fost luat peste picior. Sper sa fie multi tineri care sa-si largeasca in acest mod perspectivele!

    Apreciază

  9. Burtus said, on august 1, 2010 at 7:35 pm

    Călătorul :
    e , asta incercam si eu sa sugerez , nu exista boli mintale , exista derapaje , exista traume cicatrizate sau nu , si exista tulburari de comportament, dar astea sunt reversibile !

    In psihiatrie se pune problema unor optimum-uri , ce sare dincolo , da-i cu neurolepticele pana n-o sa mai stie de el .

    Apreciază

  10. Burtus said, on august 1, 2010 at 7:40 pm

    Schizofrenia e considerata spaima bolilor psihice . Daca nu ma credeti ca se poate remite inseamna ca …. nu stiti prea multe despre mecanismele de aparare a eu-lui.

    Da , schizofrenia , ca si cancerul se pot trata , dar in nici un caz medicamentos.

    Apreciază

  11. Burtus said, on august 1, 2010 at 7:42 pm

    Ma refeream la schizofrenia aparuta la adolescenti , dar cred ca se poate extinde si la schizofrenii vechi.

    Apreciază

    • Călătorul said, on august 1, 2010 at 7:56 pm

      In general schizofrenia debuteaza la tinerete… si, sincer, nu doresc sa intru intr-o dezbatere vis-a-vis de acest subiect, fiindca nu am informatiile necesare ( doar pe cele batute in cuie de medicina, fata de care mi-am pus intrebari demult; problema este ca nu am avut cum si cand sa gasesc raspunsuri).

      Apreciază

      • Burtus said, on august 1, 2010 at 8:08 pm

        Eu am un caz remis de schizofrenie , dar nu pot sa-l dezbat fiindca face parte din familia mea . Acum e o persoana foarte bine integrata social, dar inca mai manifesta tulburari de memorie urmare a tratamentului .

        Apreciază

  12. Burtus said, on august 1, 2010 at 7:46 pm

    Termenul de „tulburare” a aparut pentru a masca o boala grava , e folosit in sens de political correct.

    Daca vedeti pe un diadnostic tulburare border-line , se cheama ca sunteti candidatipentru PMD , sau schizofreni!

    Termenul de „tulburare” e eufemistic !

    Apreciază

  13. Călătorul said, on august 1, 2010 at 7:50 pm

    Burtus,
    Asa-i! Dar, sa nu uitam ca noi – societatea – incuvintam aceasta „hrana” cu neuroleprice, psihotice, etc. sa nu uitam ca ne e frica sa ne asumam responsabilitatea acestor cazuri – ca societate si ca individ in parte!

    Apreciază

  14. Burtus said, on august 1, 2010 at 7:54 pm

    Călătorul :
    Ba eu o sa mi-o asum , chiar de-ar fi sa invat biochimie…. Medicatia in psihiatrie este criminala , nu pricep de ce nimeni nu vorbeste despre asta ….

    Apreciază

  15. Burtus said, on august 1, 2010 at 7:58 pm

    Tehnicile cunoscute sub numele de „spalare a creierului” au legatura cu medicatia neuroleptica

    Apreciază

  16. Călătorul said, on august 1, 2010 at 7:58 pm

    Tocmai ti-am spus: tocmai a vorbit Jan anul trecut!

    Apreciază

  17. Burtus said, on august 1, 2010 at 8:01 pm

    Călătorul : noua ca societate ni s-a bagat in cap ca tot ce se comporta atipic , este un dusman , un bolnav , sau un extraterestru , indiferent daca acea fiinta atipica promoveaza valori inalte ,crestine .

    Apreciază

  18. Călătorul said, on august 1, 2010 at 8:11 pm

    Da, stiu si daca ai observat, si altii stiu asta. Cat despre asumarea pe care o anunti…biochimia nu-ti este suficienta. mai trebuie chimie, fizica, anatomie,embriologie, fiziologie, histologie, biofizica, genetica…
    Hai sa nu facem chat pe site-ul lui Saccsiv… Te rog!
    Doamne, ajuta!

    Apreciază

  19. Burtus said, on august 1, 2010 at 8:37 pm

    Călătorul: , da ok , e o problema prea vasta , totusi nu putem accepta sa fim noi,sau copii nostri zombificati, saplati pe creier . Nu sesizati ce tam-tam se face cu ADSH ? si cu autismul , la fel ?

    Apreciază

  20. Aurora said, on august 1, 2010 at 9:34 pm

    Bolile psihice sunt boli ale sufletului. Depresia este o suferinta cumplita care de multe ori seamana cu schizofrenia.Unele apar la oamenii foarte egoisti, narcisisti, egocentristi, fricosi, superficiali care nu rezista in fata unei incercari mai serioase. Dar nu este valabil pt. toata lumea. Unii se imbolnavesc cu capul ca urmare a farmecelor si vrajitoriilor pe care le-a practicat cineva din familie f.apropiat, mama, bunica.Apar si datorita fricii, a unui soc emotional, a suprasolicitarii, dar nu la toti se manifesta la fel. In general cei buni care au fost traumatizati , cad int-un fel de idiotie, dar nu fac rau nimaniu ,sunt smeriti si la o nevoie sar in ajutor. Cei rai nu se implica in nciun fel , din comoditate. Vreau sa nu supar pe cineva, nu sunt doctor, dar am cunoscut f. multi bolnavi psihic si le-am urmarit evolutia. Cei care s-au apropiat de Hristos si-au regasit echilibrul, s-au impacat cu boala si agitatia interioara a scazut. Cei cu tendinte paranoide si cu caracter egocentrist si-au alimentat in continuare eul cu tot felul de idei fanteziste de care nu au putut scapa pt. ca nu au vrut. Cunosc o farmacista al carei fiu este schizofren. Mi-a povestit cate a patimit cu el, l-a scapat de la vreo 5 tentative de suicid si sta tot timpul cu teama ca daca nu-i implineste toate capriciile il poate gasi spanzurat. Baiatul este foarte nefericit pt. ca vin tot timpul omuletii verzi si-l hartuiesc (halucinatii), dar nici maica-sa n-ar face o jertfa, sa lase de exemplu fumatul sau sa tina un post sau sa se spovedeasca de toate pacatele. Ea nu stie ca „omuletii verzi” care il chinuie pe baiat sunt avorturile facute de ea . Iar sutelle de femei pe care le aduce baiatul ei acasa sunt legaturile ei cu barbatii cu care a trait dupa ce a divortat. Cand i-am spus ca fiul ei s-ar vindeca sau macar s-ar ameliora daca ea s-ar tine de slujbe,mi-a replicat ca ea nu poate sta mult in biserica pt. ca nu suporta fumul de lumanari si de tamaie. Ce vreti mai mult ? Cunosc f. multe cazuri de „dereglari” mintale in familile unde pacatul s-a salasluit adanc. Mi-e mila de toti acestia. Cred ca rugaciunea noastra le-ar fi de folos.

    Apreciat de 1 persoană

    • Burtus said, on august 2, 2010 at 1:38 am

      Depresia nu seamana cu schizofrenia .De fapt exista doar 3 boli majore ,ca obiect al psihiatriei :
      1. schizofrenia
      2.Psihoaza maniaco-depresiva (PMD)
      3 . Paranoia

      Apreciază

  21. Burtus said, on august 2, 2010 at 1:40 am

    Bolile psihice se numesc „psihoze”.

    Apreciază

    • Călătorul said, on august 3, 2010 at 5:16 pm

      Nu numai…

      Apreciază

      • Burtus said, on august 3, 2010 at 5:18 pm

        Tulburari de personalitate,psihoze si nevroze (si border-line)

        Apreciază

  22. Nica Lucian said, on august 2, 2010 at 7:35 pm

    In privinta bolilor psihice pot spune si eu ceva in cunostinta de cauza pentru ca si eu sunt diagnosticat cu scizofrenie paranoida ceea ce nu e un lucru usor de facut public pentru ca acesti bolnavi sunt priviti de foarte multi ca niste ciumati, despre istoric si aspectele ei in ce ma priveste am postat pe blogul http://www.marturie2009.wordpress.com primul articol “MARTURIE NICA LUCIAN 18/10/2009” sigur ca unele aspecte deviante pe care le-am avut nu le-am expus datorita autocenzurei.
    Stiu ca la prima internare am fost tratat si cu haloperidol nu stiu in ce doze si cu multe alte medicamente si intradevar dupa tratament am fost intr-o stare pe care nu o pot defini nici de inconstienta nici de constienta totala (si am observat ca si alti pacienti erau intr-o astfel de stare) imi amintesc ca aveam probleme cu orientarea in spatiu dar cand am fost internat eram perfect lucid.
    Mi-am revenit dupa un timp dar mama mi-a spus ca a tinut post impreuna cu o sora de a ei, acum nu stiu daca tratamentul sau rugaciunile si postul m-au refacut sau ambele dar eu cred ca aceste boli sunt abordate de psihiatri si psihologi mai mult intr-o maniera materialista daca nu chiar exclusiv intr-o maniera materialista.
    Am intrerupt de mai multe ori tratamentul (dupa externare mi s-a dat sa tin tratament si acum tin tratament sunt dependent de aceste droguri) si am ajuns din nou sa fiu internat ceea ce pot sa spun este ca am avut insomnii groaznice dupa un timp ce am intrerupt tratamentul si sigur ca nu poti sa desfasori activitati intelectuale in aceste conditii. Ceea ce am observat de-a lungul timpului dupa externari este ca mi s-a schimbat tratamentul si mi s-au prescris din ce in ce mai multe medicamente si cred ca si mai “tari” sigur ca au si medicii o experienta insa medicamentele sunt destul de scumpe dar sunt compensate. Nu am incercat sa folosesc terapii naturiste dar dupa experinta avuta nu mai am curajul sa incerc asa ceva.
    Din aceasta istorisire vreau sa spun ca in privinta acestor boli poate fi si un interes farmaceutic pentru ca unele medicamente pentru tratarea acestor boli sunt scumpe, tratarea acestor boli da rezultate bune in anumite cazuri ,eu am lucrat si lucrez in continuare, sigur ca asta din mila Domnului.
    Nu neg ca in regimul comunist s-au facut si abuzuri in cazul unor persoane care s-au opus regimului si este foarte posibil ca si in viitor sa se faca astfel de abuzuri.
    Vreau sa subliniez ca si credinta are un rol foarte mare in gasirea echilibrului mental pentru cei ce ajung in astfel de situatii, de exemplu anul acesta am facut o spovedanie generala la un duhovnic de la o manastire (adica marturisesti toate pacatele de care esti constient din copilarie si este recomandat sa faci o astfel de spovedanie macar o data in viata, exista asa ceva si cred cu multi nu stiu, si este recomandat sa ai si un indrumar de spovedanie care te ajuta in consientizarea unor pacate pe care altfel le-ai omite) este foarte important sa si gasesti duhovnic iscusit, de exemplul mie mi-a recomandat sa fac ascultare si de medic dar si de preot, de duhovnic.
    Ca fapt divers marturisesc ca i-am dat adresa bloglui meu si doctoritei care ma trateaza acum, nu stiu ce crede despre cele ce am povestit acolo, nu am discutat cu ea despre aceste aspecte dar eu presupun ca ea crede ca tot ce am marturisit au fost halucinatii, insa eu cred cu toata taria ca au fost niste vedenii induse de demoni asa cum am afirmat in al doilea articol “Explicatii 16.12.2009”.

    Apreciat de 1 persoană

    • Burtus said, on august 2, 2010 at 7:54 pm

      Ti-au prescris medicatie tot mai puternica fiindca ai intrerupt tratamentul . Medicii trebuiau sa te avertizeze asupra acestui risc.
      Daca nu iti merge bine cu un tratament , ceri sa ti-l schimbe , dar in nici un caz nu intrerupi brusc.
      Cand se va considera ca esti bine si integrat , tratamentul se reduce treptat de-alungul a cel putin 2-3 luni.

      Apreciază

  23. […] MISCARE DE MAESTRI: Conform DSM, toti oamenii vor putea la nevoie sa fie diagnosticati cu un tip de … […]

    Apreciază

  24. […] MISCARE DE MAESTRI: Conform DSM, toti oamenii vor putea la nevoie sa fie diagnosticati cu un tip de … […]

    Apreciază

  25. […] MISCARE DE MAESTRI: Conform DSM, toti oamenii vor putea la nevoie sa fie diagnosticati cu un tip de … […]

    Apreciază

  26. […] MISCARE DE MAESTRI: Conform DSM, toti oamenii vor putea la nevoie sa fie diagnosticati cu un tip de … […]

    Apreciază

  27. […] MISCARE DE MAESTRI: Conform DSM, toti oamenii vor putea la nevoie sa fie diagnosticati cu un tip de … […]

    Apreciază

  28. […] MISCARE DE MAESTRI: Conform DSM, toti oamenii vor putea la nevoie sa fie diagnosticati cu un tip de … […]

    Apreciază

  29. […] MISCARE DE MAESTRI: Conform DSM, toti oamenii vor putea la nevoie sa fie diagnosticati cu un tip de … […]

    Apreciază

  30. […] MISCARE DE MAESTRI: Conform DSM, toti oamenii vor putea la nevoie sa fie diagnosticati cu un tip de … […]

    Apreciază

  31. […] MISCARE DE MAESTRI: Conform DSM, toti oamenii vor putea la nevoie sa fie diagnosticati cu un tip de … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.