SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: A inceput campania media pentru acceptarea femeilor la MANASTIREA FRASINEI?

Posted in MANASTIREA FRASINEI by saccsiv on iulie 28, 2010

   Vizionati va rog:

http://videonews.ro/action/viewvideo/53637/Manastire-blestemata-in-Carpati/

   Sa ne amintim si de o declaratie oficiala:

   „Parlamentul european cere ridicarea interdictiei care împiedică accesul femeilor pe Muntele Athos din Grecia, zonă geografică de 400 km2, unde accesul acestora este interzis în virtutea unei decizii luate în anul 1045, de către călugării celor 20 de mănăstiri ale regiunii, decizie care violează astăzi principiul universal recunoscut al egalitătii genurilor, al non-discriminării, ca si legislatia comunitară asupra egalitătii, precum si dispozitiile relative la libera circulatie a persoanelor în cadrul Uniunii Europene„.

   Cititi va rog si:

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

50 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iulie 28, 2010 at 11:20 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Ortodoxu said, on iulie 28, 2010 at 12:30 pm

    Nu-i nici o campanie, e un simplu reportaj. Dar, într-adevăr, „blestemele” ca femeile să nu intre la Frăsinei (sau la Athos) nu au nimic de-a face cu spiritul ortodoxiei. E o mentalitate retrogradă, din păcate.Nici unul din sfinţii din vechime şi nici din Sinoade nu au pus vreodată o asemenea regulă…
    Aşa că mai lasă youtube şi ştirile alarmiste şi mai pune mâna pe câte-o carte ortodoxă adevărată. Domnul cu tine.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 28, 2010 at 12:55 pm

      Ortodoxu

      Asadar, „e o mentalitate retrogradă’ inclusiv Athosul? La

      https://saccsiv.wordpress.com/2010/07/19/card-national-de-sanatate-pentru-toti-romanii-acesta-va-avea-cip-iar-identificarea-pacientului-se-va-face-pe-baza-amprentei-digitale/#comment-41544

      spuneai ca cipul e bun … De unde apareti bai monstrii hidosi? Sunteti niste intrusi in ORTODOXIE cu misiunea clara de a spurca, de a sminti si de a promova „binefacerile” lumii noi.

      Esti dintre cei rezolvati smechereste pe cand plecau sa invete rataciri?

      https://saccsiv.wordpress.com/2010/06/18/controlare-prin-sodomizare-si-umilire-sexuala/

      Sau esti atat de habauc, ca nici n-a mai fost nevoie?

      Apreciază

    • G-man said, on iulie 28, 2010 at 2:37 pm

      blestemele si anatemele au f multe in comun cu ortodoxia .
      juramantul nu prea are in comun nimic cu ortodoxia , ia intrebai de asta pe mai marii tai falsule ortodoxu, ca juraminte vad ca se practica la greu .
      dar tu ai mai intrat pe aici cu dezbinare si se vede rau intentionat, poate te schimbi pana la sfarsit.

      Apreciază

      • C.Tomescu said, on iulie 28, 2010 at 4:16 pm

        Blestemele si anatemele imbraca de multe ori haina juramintelor , nu intodeauna dar s-a intamplat asa ca e greu sa le delimitezi. Sunt de parere ca ce s-a hotarat la 1054 la Athos sa ramana asa cum s-a stabilit, la Frasinei nu stiu care este situatia si imprejurarile stabilirii interdictiei femeilor , daca cineva ma poate lamuri as fi multumit.

        Apreciază

      • G-man said, on iulie 29, 2010 at 8:44 am

        iar aici referitor la juraminte ,dl C.Tomescu daca nu imi dai un sfant care aproba juramintele ( un link ceva scris sa vad,de preferat o carte). , unde zic sfintii ca sa se jure oamenii cand fac o treaba . de exmplu juramantul de sfarsit de facultate teologica.
        cand Mantuitorul a spus cuvantul tau sa fie da sau nu , iar ce e mai mult de la cel rau este.
        daca veniti cu scrieri de la sfinti inseamna ca exista exceptii pana atunci , raman la parerea mea. e pacat sa te juri . in orce imprejurare.

        Apreciază

      • G-man said, on iulie 29, 2010 at 8:49 am

        iar diferenta dintre anateme si juraminte eu o vad destul de clar ,, nu stiu de ce amestecati tot.
        anatemele sunt blesteme pt incalcarea unor regului dar si binecuvantari pt cine le respecta , nu fac decat sa intareasca legile Domnului .
        iar juramantul e ceva adus in cuvant ca respectivu sa creada ce ai facut / o sa faci , ai vazut //etc. e ca si cum ai lua martor pe Dumnezeu ., cand folosesti juramantul , fie el si simplu fara sa mai zici de cer si pamant. pt mine cine se jura e din start un mincinos.

        Apreciază

    • codrut said, on iulie 28, 2010 at 2:58 pm

      ai fost vreodata in Sf Munte ca sa poti comenta despre ce-i acolo? Mai intai documenteaza-te despre ce li s-a intamplat acelor femei care au incercat prin diverse metode sa patrunda in Athos….lucrarea Maicii Domnului le-a zadarnicit orice tentativa ….

      Apreciază

    • Veaceslav said, on iulie 28, 2010 at 3:25 pm

      @Ortodoxu,
      Nu ne temem de tine, caci cu noi este Dumnezeu!

      Apreciază

    • G-man said, on iulie 29, 2010 at 9:52 am

      ia zi-ne mai ortodoxu lu peste ce carti ortodoxe citesti ? ( saccsiv lasa-i comm daca se poate exprima fara injurii sa vedem ce are de zis)
      ai citit cumva ca sfantul Ioan Hrisostom nici la teatru nu ne da voie , ai auzit cum zice parintele Cleopa de nunta OTRODOXA , pai domnule agiotant sef ortodoxia asta e mult mai grea decat vrem noi sa vedem si sa aflam , sfintii au mai indulcito pe alocuri , si au facuto posibila si muritorilor de rand de la orase , sa nu pierim noi locuitorii sodomei .. daca vrei carti ortodoxe cauta cele scriese de sfinti nu de kk ca ala nu e ordotox cum nu esti nici tu… zi o carte care ai citit-o tu sa vedem ce ai de zis?

      Apreciază

    • seby said, on iulie 29, 2010 at 12:39 pm

      bai ortodoxu lu ‘peste schimbati nick-ul te-am mai rugat odata. pune-l neortodoxu ..e mai clar si mai corect daca tu esti ortodox cu mentalitatile astea eu sunt musulman …du-te si lasa-ne …

      Apreciază

  3. Fanu said, on iulie 28, 2010 at 12:59 pm

    ortodoxu cred că lătratul este specific pe la uşile stăpânilor oculţi…

    Apreciază

  4. Fanu said, on iulie 28, 2010 at 1:06 pm

    sau pe vremuri ţi se tolera să fluieri prin Biserici unde iţi şopteau vorbe cu dichis urechii preoţi aflaţi în tandreţea spiritului ecumenic al unei ortodoxii vândute care aveau pe sub sutană epoleţi de aia nu ţi plac retrograzii la la Muntele Athos?

    Apreciază

  5. Cristina said, on iulie 28, 2010 at 1:20 pm

    „Manastire blestemata”?!?!… Din titlu se vede cine si-a bagat coada aici. Mincinos dintru inceput si tatal minciunii. Si cu cata viclenie lucreaza, ca sa-i insele daca s-o putea chiar si pe cei alesi…
    De ce nu spune “Manastire binecuvantata”, pentru ca, pe langa blestem, Sfantul Calinic le-a dat toata binecuvantarea acelora care se supun hotararii si ratiunii dumnezeiesti de a inchina Sfanta Manastire Frasinei strict slujirii monahale barbatesti?
    Cum adica “Manastire blestemata”?! Atunci Athonul tot blestemat este?!
    Sfantul Calinic nu a blestemat manastirea! Ci, sub blestem, a lasat aceasta mostenire de inspiratie athonita ca partea femeiasca sa nu se apropie de sfantul lacas, pentru a feri monahii de ispita si pentru sporul duhovnicesc al manastirii. Blestemul nu a fost pus pentru a face cuiva rau (i.e. femeilor, prin incalcarea drepturilor lor), ci pentru binele monahilor si pentru protectia manastririi, pentru a nu permite sa-i fie adus acesteia vreun prejudiciu; prin urmare, daca nimeni nu incalca vointa intemeietorului locului, nimeni nu are de suferit (nimeni nu este blestemat).
    Daca vreti, acest blestem nu este altceva decat un gard, o imprejmuire a manastirii pentru protectia ei; ar judeca cineva vreodata vreun taran ca ridica gard in jurul gradinii de legume, protejand-o de cei care ii pot face rau din afara? Ori aici este manastire de calugari, iar femeia, chiar si fara voia ei, (se) poate ispiti si poate face rau; dar tot calugarul intelept nu sta de vorba cu ispita, ci se fereste de ea in tot ceasul. Dumnezeu, prin Sfantul Sau Ierarh, asa a randuit: ca monahii din aceasta manastire, intocmai ca cei din Sfantul Munte Athos, sa-si indeplineasca lucrarea duhovniceasca neispititi de femeie. Toate femeile cu frica de Dumnezeu inteleg si respecta acest lucru. Dar iata ca exista si femei fara frica de Dumnezeu, care, prin sofisme (arma draceasca ab initio) si ridicole acte de bravura ridica pumnul spre Ceruri, crezand ca-L vor invata pe El o lectie despre “feminism”, si mai ales pe noi, inchistati religiosi si retrograzi, care nu tinem pasul in secolul modernitatii. Dumnezeu sa nu le socoteasca lor pacatul, caci nu stiu ce fac, si sa ne ierte pe toti.

    Apreciază

  6. Pr.Gabriel said, on iulie 28, 2010 at 2:15 pm

    Mi-aduc aminte cand am fost in Sf.Munte Athos despre minunea care a pecetluit interzicerea acolo a femeilor. Dateaza din timpul Imp.Arcadie. Drept multumire ca Maica Domnului a salvat pe fratele ei Arcadie, imparateasa Pulheria merge la Vatopedi pt. a aduce daruri Maicii Domnului. Cand a vrut sa intre in Catolicon (Biserica centrala), din fresca d ela intrare a auzit o voce: Ce cauti tu aici? Nu stii ca aici este o alta Imparateasa?
    Si asa a plecat Pulheria, si de atunci nu mai intra femei.
    Cand a fost razboiul ruso-turc, un vas rusesc a oprit in Sf.Munte iar cazacii si-au adus si „azaicele” lor. Au chefuit o noapte intreaga iar a doua zi dupa ce au plecat, s-a scufundat vaporul cu toti si au murit.
    La fel, mai stiu de un astfel de caz, modern, in care o parlamentara britanica neortodoxa a nesocotit aceasta interzicere, si in virtutea „gradului omenesc” a luat iahtul s iacolitii si au purces la drum. Tocmai cand se apropiau de coasta Sf.Munte Athos, acesteia i s-a facut rau de tot, cazand aproape moarta. Au intors vasul si nici pana azi nu a mai incumetat.

    Si sunt multe de zis..

    Cat timp Maica Domnului si Sf.Calinic vegheaza asupra acestor locasuri sfinte, sa nu va faceti problema. Nu vor intra, sau daca vor intra vor avea belele, suferinte si necazuri mari in familii.
    E ceva „firesc” pt. femeile moderne astazi, sa-si ceara „egalitatea” in drepturi. Numai ca „egalitate” in felul lor nu e acceptata de Cer.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  7. G-man said, on iulie 28, 2010 at 2:42 pm

    da si e de urmarit si fatuca asta reporterita ,, nu se vede in reportaj pana unde s-a dus dar zice ca a urcat acel deal e de urmarit ce se intampla cu ea.

    Apreciază

  8. fanu said, on iulie 28, 2010 at 3:00 pm

    reportajul este extrem de rău intenţionat;

    de la muzica sumbră de filme horror până la abordarea tendenţioasă a temei;
    iar reporteriţa are un ton al vocii plin de nesimţire, se vede treaba că cineva i a dictat să fie revoltată sau poate noua educaţie europeană o determină să nu respecte nici pe Dumnezeu dar cu atât mai mult pe monahii de acolo…

    întregul detaliilor este convergent cu o singură soluţie libertinaj (ŞI NU LIBERTATEA LUI DUMNEZEU) pretutindeni în nevirtutea robiei şi birului astfel că pentru robii stăpânilor oculţi se pare că nimic şi nimeni nu le va fi oprelişte să pătrundă orişiunde curând ÎNSĂ aceşti sclavi ai sistemului uită că Dumnezeu este MAI PRESUS DE TOT ŞI TOATE…

    astfel că avem cadre rupte şi puse în puzzle cu declaraţii acoperite de un fond sonor care are menirea să le acopere de ridicol şi să minimalizeze contextul… un reportaj amăgitor dar extrem de dur împotriva Bisericii care poate să lase urme adânci în conştiinţele şi aşa slăbite ale lumii de azi;

    se pare că cel rău nu se mai ruşinează să îşi arate simbolurile sau criticile ori sodomiile şi gomoriile dar mai ales nu ezită să se arate prin cei deja unelte ale lui…

    dacă pe vremuri aveam femeia tractoristă acum avem femeia europeană îmbibată de feminism (constat asta cu tristeţe şi fărăr pic de misoginism) pentru care Dumnezeu nu mai are taine nu mai are interdicţii, în fapt lumea şi nu doar ue se remarcă treptat prin inversarea valorilor creştine cu cele sodomice şi gomorice iar comportamentele deviante sunt consecinţa acestora…

    Apreciază

  9. Ostrov said, on iulie 28, 2010 at 3:12 pm

    Se spune că, aproape de sfârșitul lumii, va pleca icoana Preasfintei Fecioare din nou pe apă, precum a venit și atunci, călugării vor avea binecuvântarea să plece fiecare unde va voi, căci se va lua acoperământul Maicii Domnului de pe Sfântul Munte. Proorociile spun că, atunci când vor intra femeile în Sfântul Munte, va pleca și icoana.

    http://www.munteleathos.com/Pagina/Afisare/Manastirea_Iviru

    Apreciază

  10. Didi said, on iulie 28, 2010 at 3:22 pm

    Nebunia cea de pe urma !
    Copchila asta il numeste „Calinic” , adicatelea un fitecine cu iz de infractor nestiind in bruma ei de scoala primara, ca acesta a fost Sfant recunoscut de intreaga Biserica Dreptmaritoare. Pe urma aceeasi”neprihanita” pozand in alb recunoaste ca nu a patit nimic , adica : „mergeti si voi , nu-i un bai „, dar din respect nu a indraznit mai mult. Daca respectul mentionat era cu adevarat sincer nu ar mai fi facut mizeria asta de reportaj.
    Acest gen de reportaj in genul”socant”, „senzational”, mi-a adus aminte de reconstituirile facute de militia comunista concluzionate prin : „Priviti ce am descoperit . Nu-i asa ca e deplorant ?!” Si multimea indobitocita de televizor va aplauda! E un preambul la vanatoarea de credinciosi in anii ce vor urma.
    Observati dragilor ca oamenii nu mai sunt credinciosi ci religiosi . Cata fatarnicie ! Acest termen e din ce in ce mai mult folosit in limbajul media , iar tinerii si-l asuma fara nici macar a-si pune simpla intrebare „ce inseamna?”. Ori religiosul cu credinciosul nu prea se pupa !
    Cine vrea sa gaseasca diferente clare intre acesti doi termeni va avea adevarate surprize de neuitat ! 🙂
    Reportajul e ateu , Dumnezeu nu exista , tot ce a invatat Bisrica in aproape 2000 de ani e o mare amagire , traditiile sunt invechite , iacata mai nou Athosul e retrograd , dracii sunt un fel de sperietori de babe c.a.p-iste , deci nu exista , dormiti linistiti ! Semnat = satana !
    Ce simplu e sa fii nerusinat !

    Apreciază

  11. Aurora said, on iulie 28, 2010 at 3:37 pm

    Femeile vor drepturi egale cu barbatii pt. ca nu sunt crescute in duhul ortodoxiei. Ele si in biserica ocupa tot spatiul din naos, fara rusine, iar daca vine un barbat sa se aseze intr-una stranile din dreapta, cum e randuiala, se uita urat la el, de parca ar fi incalcat vreo lege. Am vazut prea multe femei mandre si cu mult tupeu, in biserica, in locul in care trebuie sa fim blanzi si smeriti. Daca va calca vreuna pe la Frasinei sau pe la Athos va avea mult de patimit si poate abia atunci va intelege.
    @Parinte Gabriel ,va multumim pentru toate invataturile pe care ni le dati cu atata generozitate. Sarut mana !

    Apreciază

  12. Andrei Arghira said, on iulie 28, 2010 at 3:57 pm

    „Acest sfânt lacaş s-a clădit din temelie spre a fi chinovie de părinţi monahi şi fiindcă din partea femeiască putea să aducă vreun scandal monahilor vieţuitori de acolo, de aceea sub grea legătură s-a oprit de la acest loc să mai treacă înainte, sub nici un chip, parte femeiască. Iar cele ce vor îndrăzni a trece să fie sub blestem şi toate nenorocirile să vie asupra lor, precum : sărăcia, gârbăvia şi tot felul de pedepse, şi iarăşi celor ce vor păzi această hotărâre să aibă blagoslovenia lui Dumnezeu şi a smerenie noastre şi să vină asupra lor fericitul bine. Calinic, episcopul Râmnicului Noului Severin, 17 ian.1867”

    Ideea e că monahii, ca nişte oameni păcătoşi ce sunt şi ei, au vrut să se îndepărteze de ispite. Şi de aceea s-a rostit şi anunţat blestemul. Nu că femeile ar fi mai păcătoase decât bărbaţii şi din cauza asta n-ar avea voie într-un loc considerat sfânt.
    Se pot face şi mănăstiri de maici pt. care să fie rostit şi anunţat blestem pt. bărbaţii care s-ar duce acolo (în afară de preotul duhovnic şi de episcopul locului).
    Reporterul nu l-a mai citit pe „şi” de la „şi fiindcă din partea femeiască”, iar când a ajuns la „de aceea sub grea legătură” a citit de parcă ar fi fost altă propoziţie.

    Apreciază

  13. daniela said, on iulie 28, 2010 at 5:10 pm

    tatnit aia din reportaj zice ca nu a patit nimic ca a urcat acolo, inca nu a patit dar cine stie mai incolo ce o sa pateasca. cei si cele care prezinta jurnalele si reportajele se port de parca ei ar fi judecatori si numa cum vor ei trebuie sa fie totul. pacat ca atata lume se uita la toate porcariile de la tv. cand se va da voie femeilor sa intre la Manastirea Frasinei si pe Muntele Athos sa stim ca nu mai e mult pana la sfarsitul lumii. dar eu nu inteleg o chestie de ce „feministele” isi doresc asa de mult sa mearga la Manastirea Frasinei si pe Muntele Athos, ca doar nu au devenit asa dintr-o data credincioase. ca sa se mandreasca dupa aia la emisiunile de scandal ca domne au fost unde era interzis pt femei si ce au facut acolo. nu are legatura cu manastirile ce zic acum, dar femeile au interzis si la wc-ul barbatilor. de ce nu se face la fel un reportaj cu „feministele” ca au interzis si la wc-ul barbatilor.

    Doamne Ajuta!

    Apreciază

  14. putereortodoxa said, on iulie 28, 2010 at 6:02 pm

    „Parlamentul european CERE ridicarea interdictiei” dar de îndrăznit să calce pe acolo picior de femeie, nici gând. Vă rog ‘doamnelor’, păşiţi că doar suntem în UE …….şi apoi suportaţi consecinţele.

    Apreciază

  15. Ortodoxu said, on iulie 28, 2010 at 7:46 pm

    @ Saccsiv

    De ce mă faci „monstru hidos”? Mă cunoşti? Ştii tu viaţa mea? Sau doar pentru că am o altă părere decît tine… Da, eu cred că interzicerea femeilor în Athos şi la Frăsinei e o regulă care nu are nimic de-a face cu duhul Ortodoxiei. De Mîntuitorul s-a atins pînă şi femeia cu scurgere de sînge… Nici un Sfînt Părinte nu a interzis femeilor să intre într-o Mănăstire. De ce să nu recunoaştem cînd ceva e greşit în Biserica noastră? Doar nu e vorba de dogme aici. AThoniţii pot şi ei greşi. Numai Papa pretinde că e infailibil.
    Şi postarea mea cu cipuzrile merită recitită. Eu am spus altceva. Dar dacă nu ai argumente, sigur că cea mai bună e o înjurătură.

    @ toţi

    Ocara e cea mai bună laudă. Asta spune Patericul. Dar voi nu aveţi de unde ştii. După ura pe care aţi revărsat-o, duhul Patericului, duhul Evagheliei vă sunt străine. Domnul cu voi.

    Apreciază

    • G-man said, on iulie 29, 2010 at 10:31 am

      ortodoxu , toti gresim inclusiv sfintii , caci exista chiar o anatema referitor la cine zice ca sfintii sunt fara de pacat.
      dar greselile sfintilor sunt ca ale copiilor mici , adica de nebagat in seama . caci daca nu ar fi ca niste copii nu ar fi ajuns sfinti. iar ce ne-au lasat scris trebuie sa rescpectam ca litera de lege. noi copii mari, pana vom ajunge si noi ca niste copii sa facem greseli mici.
      .iar in pateric daca citeai mai atent vedeai ca un pustnic de acolo doar ca sa gandit sa se duca pana la pestera unde se nevoia o maica sa ii duca apa a considerat-o cadere.
      libertinajul care il aprobi tu nu o sa il gasesti la nici un sfant.

      Apreciază

      • G-man said, on iulie 29, 2010 at 11:34 am

        ortodoxu ia asculta ce zice sf Ioan Hrisostom dupa cuvantul sfantului Luca Evanghelistul ,

        „…..Hristos era minunat si fara aceasta minune; minunile il inconjurau ca fulgii de zapada; si facuse si avea sa faca minuni mult mai mari decat aceasta. Daca Domnul nu ar fi facut-o cunoscuta , femeia ar fi plecat nestiuta de nimeni si lipsita de aceste mari laude. Pentru acesta, punand-o inaintea tuturora , a laudat-o si a izgonit frica – ca spune evanghelistul Luca ca s-a apropiat tremurand(Luca 8,47) ……..”

        auzi domnule ” TREMURAND” , asta trebuie sa invatam noi inainte sa ne gandim la tot felul de libertati si sa negam poruncile sfintilor … sa invatam sa tremuram , ca mai ales acum se predica numai iubirea si toleranta iar de frica de Dumnezeu nu se mai vorbeste.

        Apreciază

      • G-man said, on iulie 29, 2010 at 11:42 am

        si daca ti se par grele cuvintele lui saccsiv sa imi spui cum ti se par ale sfantului Ioan

        ” Ce spui o spurcatule si ticalosule ? Cel Care a poruncit celor vindecati sa taca , Cel Care a trecut sub tacere mii de minuni , Acela e iubitor de slava?”
        din cartea Omilii la Matei pagina 382.

        nu ti se adreseaza tie sfantu , am vrut doar sa vezi ca si sfintii cand vedeau ca cineva e rau intentionat mustrau destul de tare.

        ps:
        departe de mine gandul de al asocia pe saccsiv cu un sfant, dar ii dau dreptate sa se supere atunci cand cineva cu intentie ataca ortodoxia.

        Apreciază

    • comentator said, on iulie 29, 2010 at 4:25 pm

      @Ortodoxu
      Daca in casa ai gasi un barbat dezbracat in fata sotiei tale ai fi linistit? Gandeste-te cate ganduri, cata manie ar trece prin mintea si inima ta… Acei oameni nu vor sa vada femei pentru ca se pot sminti! De ce statul, de ce UE, de ce acea reporterita, de ce tu le-ai impune ceva peste voia lor? de ce nu le respecti libertatea de a alege??? Daca vroiau sa vada femei nu mergeau acolo!
      Barbatul poate deveni smintire pentru femeie asa cum femeia poate deveni sminteala pentru barbat! Sfantul Calinic, pe care acea reporterita nu-l numeste sfant, a vrut sa protejeze calugari de sminteala ce le-o poate aduce femeia! Sfantul Calinic nu a blestemat femeia ci pe acea femeia nerusinata ce sminteste! Femeia cu bun simt si dragoste nu trece peste dorinta calugarilor de a nu merge la ei!
      In concluzie, daca sotia ta nu se sminteste vazand barbati dezbracati, daca tu nu te smintesti vazand femei , lasa pe cei ce se simt slabi sa nu aiba pricina de smintire!

      Apreciază

    • isihastu said, on martie 31, 2016 at 3:13 pm

      Dimpotriva. Specificul monastic in primele veacuri ale crestinismului nu admitea prezenta femeilor in manastiri de calugari, dar nici cea a barbatilor in manastiri de maici. Datorita si acestui aspect, ortodoxia a avut in trecut asa de multi sfinti monahi.

      Apreciază

    • Stefan said, on iulie 29, 2010 at 7:34 am

      Barbatii nu pot fi egali cu femeile asa cum merele nu pot fi egale cu perele. Conceptul de egalitate intre sexe este anacronic si daunator pentru ambele sexe.Fiecare din noi, barbati sau femei ar trebui sa ne bucuram in felul cum ne-a inzestrat Dumnezeu fara sa incercam comparatii acolo unde nu-si au sensul..
      Cit priveste accesul femeilor pe sfintul Munte sau la Frasinei eu cred ca e o mare impietate o obraznicie si o lipsa de respect fata de Sfintul care a dorit aceasta interdictie.Se incalca intr-un fel codull bunelor maniere punind in loc voile noastre legate de drepturile omului care au adus oamenilor mai multe ingradiri decit libertati.
      Locurile acelea sint casa acelor sfinti.iar ei au dorit canumai partea barbateasca sa aiba acces. Dece ?Nu-s obligati sa dea nimanui socoteala asa cum nici noi nu dam socoteala nimanui daca refuzam sa primim in propriul apartament anumite persoane. Ne priveste personal si direct.Iar daca intra cineva nepoftit atunci va suporta consecintele, cum spune si @putereaortodoxa.
      Din pacate violarea acestor locuri sfinte de catre femei se lasa cu pedepse ingrozitoare…

      Apreciază

  16. danutza said, on iulie 28, 2010 at 8:27 pm

    din cate imi amintesc, anul trecut, 500 de femei au patruns pe sfantul munte si au protestat pt ca a vea dreptul sa intre femeile acolo, de parca o lege lumeasca ar fi interzis asta. sunt profetii care spun ca atunci cand va calca femeia pe sfantul munte, vremurile sunt aproape.
    oricum, de anul trecut, incepand cu problema documentelor cu cip, am observat ca exista o campanie concertata de denigrare a bisericii, a celor sfinte si a Mantuitorului. din ce in ce mai multe blasfemii si hule. pana cand? iar BOR tace!Doamne-ajuta!

    Apreciază

  17. Didi said, on iulie 28, 2010 at 8:46 pm

    Mihaela Topliceanu o cheama ?!
    Amuzata muiere fara capatai si dracesc de sincera in limbaj !
    Sa ne raspunda odata cand o avea timp dupa acest crampei original si studiu de caz din viata lui dracula la Frasinei, printre reportaje cu brontozauri si nestemate mioritice ce-i ala un duhovnic ? sau ierarhie , traditie , Biserica , decenta , ascultare in Libertatea lui Hristos si cate si mai cate . Dar mai ales sa faca un al doilea reportaj cu viata Sfantului Calinic de la Cernica .
    Duduie draga te felicit pentru subtirimea materialului si iti transmit doar atat :
    Spune-mi ce reportaje mai faci , ca sa-ti spun cine esti !
    Doamne-ajuta cui ajuta si sporeste cui iubeste !

    Apreciază

  18. Didi said, on iulie 28, 2010 at 8:51 pm

    Merci de link-ul de mai sus … Cristina !

    Apreciază

  19. bogdan said, on iulie 28, 2010 at 10:57 pm

    Amuzant de trist.

    Apreciază

  20. Pr.Gabriel said, on iulie 29, 2010 at 6:15 am

    Nu va faceti probleme in privinta intrarii femeilor acolo. Stati linistiti. Totul este in mana Sf.Calinic.El stie, vede si vegheaza asupra manastirii.
    Sa ne fie mila de saraca jurnalista care nu face decat sa se erijeze in vehicolul ocultei mediatice si politice.
    De altfel, sa nu credeti ca acuma Sf.Calinic trebuie sa o si pedepseasca cu moartea. NUmai Dumnezeu stie ce trebuie sa faca cu ea. Poate ca acest eveniment si cele care vor veni in viata ei de acum incolo o vor determina sa mearga pe drumul credintei. Nimeni nu stie cand ii va fi acel „click” al inimii pt. Hristos.
    Sa nu uitam ca au fost atatea cazuri in care destui au hulit pe Hristos la inceput, prin purtari rele, apoi printr-un „click dumnezeiesc” au venit la credinta, s-au cait cu lacrimi si acum sunt credinciosi frumosi ai Bisericii.
    Noi sa ii uram „Intoarcere grabnica ACASA”
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  21. G-man said, on iulie 29, 2010 at 8:37 am

    C.Tomescu nu ce zici tu e un bun simt (fara referirile la saccsiv) adica barbatii cand intra itr-o manastire de maicute sa fie atenti cum se imbraca cum vorbesc . si la fel femeile cand intra intr-o manastire de calugari sa nu vina dezmatate sa alerge sa faca poze ..
    dar interdictia data de sfintii in anumite locuri nu se ia in discutie .. nu refacem noi ordinea data de sfinti si nu comentam ca de ce asa acolo si de ce asa dincolo ( adica cartire) , nu toate sunt egale pe pamant sunt unii facuti regi de Dumnezeu si unii facuti sclavi , fiecare se mantuie acolo unde ii e locu, stie Domnul locul mai bun pt fiecare.
    iar ce zic sfintii nu dicut, nu exista loc de discutie, pai fara sfintii (farurile noastre spre credintinta ) eram in pom acum ..in pomul pacatelor.
    nu e de comentat ce zic sfintii e de executat. pe loc ca in armata.

    Apreciază

  22. vremuriledinurma said, on iulie 29, 2010 at 6:28 pm

    Dar despre felul in care se termina reportajul cu pricina ce ziceti?Ca patriarhia romana nu este de acord cu blestemul sau blestemele.

    Apreciază

  23. Ciprian said, on august 2, 2010 at 10:18 am

    Frasinei e una din manastirile unde gasesti cărti antisistem. In ultima perioada am vizitat mai multe manastiri si mi se arata tot mai clar ca sunt 2 categorii: una cu carti despre cip, dictatura biometrica, prostire prin tv si una care are doar carti despre sfinti. De aici cred ca se poate vedea masura in care sunt sau nu supuse centrului condus de SS Daniel…
    Ce vreau sa spun e ca acesta poate face parte dintr-un plan de sabotare intentionata a manastirilor luptatoare care incearca sa atraga atentia semenilor despre ceea ce se pune la cale. Sa nu fie! dar sa fim cu mare grija in cele ce urmeaza…

    Apreciază

  24. […] VIDEO: A inceput campania media pentru acceptarea femeilor la MANASTIREA FRASINEI? […]

    Apreciază

  25. Mos Ioan said, on decembrie 6, 2010 at 10:28 pm

    Când reportera asta spalata pe creieri vorbeste de episcopul Vâlcei în imagine apare Sfântul Pustnic Arsenie Praja, si nu Sfântul Calinic asa cum era normal.
    Sf.Pustnic Arsenie Praja a fost torturat salbatec de criminalii comunisti si dupa un timp a murit. Vesnica lui Pomenire!

    Ticaloasa de reportera sa nu-si mai bata joc de Dumnezeu si de Sfintii Sai.

    Apreciază

    • Ciprian said, on decembrie 6, 2010 at 10:48 pm

      blândețe Moș, cine suntem noi să aruncăm cu piatra sau să judecăm?

      Apreciază

  26. agerstress said, on decembrie 7, 2010 at 9:57 am

    Oare cine le impinge sa mearga acolo, oare cine le zgandare? Ce anume vor acele femei semetite sa caute tocmai acolo? Eu ma intreb dar se intreaba si ele? Sa fie doar ispita arzatoare si ucigatoare de a face tocmai ceea ce iti este interzis sa faci? A devenit pentru femei un fel de sport extrem mersul la manastirile de calugari? De ce? Nu le mai ajung (genului acela de femei) turmele de „gigolo” sau simt o dorinta arzatoare de a corupe pana si pe calugari pentru a-si demonstra „performantele” si „profesionalismul”? Sau vor doar asa, o partida de safari pe Muntele Athos? Sa mearga-n Africa daca vor safari si sa intre perintre lei daca le tin tocurile cui.

    Numai atunci cand acele locuri sfinte (Muntele Athos, Frasinei) vor fi pustiite din interior chiar prin necredinta celor care le vor locui in vremea aceea, numai atunci vor intra femeile in acele locuri si aceasta va fi semnul pustiirii.

    Apreciază

  27. […] VIDEO: A inceput campania media pentru acceptarea femeilor la MANASTIREA FRASINEI? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.