SACCSIV – blog ortodox

MASONERIA din Romania

Posted in MASONERIE, Romania by saccsiv on Iulie 28, 2010

   Masoneria de partid si de stat… de Christian Levant,  Luni, 17 Mai 2004, publicat in Evenimentul Zilei:

   Hulita, temuta sau admirata, Masoneria romana a devenit printr-o hotarire a guvernului o asociatie de utilitate publica. Aceasta inseamna ca va putea fi finantata si de la bugetul de stat, strins din banii dumneavoastra, si problemele Francmasoneriei din Romania va privesc direct. In aceasta editie vom incerca sa vedem cum Francmasoneria “discreta” si de “elita” a devenit un magnet pentru personaje dubioase cu bani. Francmasonii pretind ca fara sprijinul lor Statele Unite nu si-ar fi dobindit independenta si ca puternica America pe care o cunoastem astazi este rodul muncii lor. Dar ce rol au avut ei in istoria Romaniei si cum s-au descurcat sub comunism? Ce influenta au acum si cit de mult conteaza ca Marele Maestru Eugen Ovidiu Chirovici este omul guvernului PSD? Francmasonii spun ca au scopuri morale si filantropice, ca nu sint o religie si ca ei cred in Fiinta Suprema, in Dumnezeu, in Marele Arhitect al Universului. Dar de ce au intrat in conflict cu Biserica Catolica si de ce sint condamnati de Biserica Ortodoxa Romana?  Caracterul “secret” al organizatiei, care se prezinta drept “discreta” in zilele noastre, alimenteaza teoriile conspirationiste. Dar e chiar atit de puternica Francmasoneria, atit de oculta si de influenta pe cit se spune?
   De ce se bulucesc ministrii romani sa intre in Masonerie? Cine sint cei care stau in fruntea Marii Loje Nationale a Romaniei, pe mina carora ajung o parte din banii nostri? De ce aceasta organizatie este considerata de guvern ca fiind “de utilitate publica” cu toate ca, in Costitutia in vigoare, la articolul 40 (n.r. – privind “dreptul la asociere” se spune clar: “Asociatiile cu caracter secret sint interzise”? Sint intrebari care fac din “Dosarul Masoneriei” un subiect fierbinte, la ordinea zilei.

   Marea Loja a ministrului Chirovici

   Masoneria romana, “fiica zvapaiata” a marii Masonerii universale, este o organizatie (dupa unii oculta, dupa altii para-politica) bine ancorata in toate zonele societatii, de la administratie si servicii secrete pina la diplomatie si biserica. “Cupola” oficiala este reprezentata de Marea Loja Nationala din Romania (MLNR), condusa de fostul ziarist Eugen Ovidiu Chirovici (actual ministru in cabinetul Nastase) si “binecuvintata” de guvern cu toate drepturile care se cuvin unei asociatii “de utilitate publica”. “Cupola” este intregita de un Suprem Consiliu al Ritului Scotian Antic si Acceptat Regular, cu Costel Iancu Suveran Mare Comandor.

   Loja franco-maghiarului Szakvary

   In paralel cu MLNR, mai exista si Marea Loja Unita din Romania (MLUR), iregulara si nerecunoscuta. Aceasta il are in frunte pe profesorul Nicoara, din Cluj, ca Mare Maestru. De asemenea, dispune de un Suprem Consiliu, condus de Andre Szakvary (cetatean francez de origine maghiara) ca Mare Comandor.
   In timp ce MLNR este recunoscuta de peste 40 de Mari Loji din lume (si in special de Marea Loja Unita din Germania), MLUR este recunoscuta doar de Supremul Consiliu din Franta. Dezbinarea din cadrul Ordinului Masonic roman face ca Masoneria noastra sa fie inca pusa “pe coji de nuca” de Marea Loja-mama, din Anglia.

   Masoneria kaki

   In afara de MLNR-ul lui Chirovici, mai exista, ca o “suprema diversiune”, un al doilea MLNR (Marea Loja Nationala a Romaniei). In fapt, o gruparea a “masonilor disidenti”, reuniti in jurul venerabilului Mare Maestru Nicu Filip si condusa de un maior din Ministerul de Interne, Viorel Danacu. Este supranumita Masoneria kaki, in contrast evident cu adevarata masonerie, cea albastra.
   Cei mai multi adepti ai “Masoneriei kaki” sint ofiteri din armata, politie si servicii secrete, unii provenind din fosta Securitate. Aceasta grupare masonica este totusi singura care are un site oficial pe Internet. De la respectiva adresa putem afla ca MLNR este formata din 28 de Loji (regasite in tot atitea “orienturi”) in tara si 7 Loji in Capitala (Orientul Bucuresti).
   Printre masonii din Romania se mai numara: Lucian Bolcas (senator PRM), Ioan Rus (ofiter activ in SIE), Florin Mihalache (DIPI/STS), Traian Dragusanu, Constantin Dinculescu, Sebastian Telbitz, Constantin Mindru Macostrai, Daniel Serghi, Mircea Tanase, Antonio Iervolino, Eugen Zubcov, Dan Enescu, Dan Grigore Adamescu (presedintele ASTRA ASIGURARI), Gheorghe Cirhoc, Ovidiu Drimba (istoric si profesor universitar), Constantin Maximilian, Ioan Pecsi, Claudio Teseo. Toti acestia reprezinta numai doua pagini (cu adrese si alte date de identificare) dintr-un opis de 123 de pagini. Apartenenta acestor nume la diverse Loji ne-a fost confirmata din mai multe surse din interiorul Masoneriei. Printre acestea se afla si un mason cu rang important, care ne-a declarat: “Am sub mine ori deasupra mea multi frati masoni sefi de spitale ori cu grade si functii importante in armata, in serviciile secrete si membri marcanti din toate partidele politice importante”.

   “Arhitectii”, in toate institutiile

   SANATATE. In ciuda secretomaniei care insoteste activitatea masonilor, exista informatii certe ca acestia sint puternic reprezentati si la virful sistemului sanitar. Numai in Senatul Universitatii de Medicina, se zice, ar fi 12 masoni, iar dintre sefii de spitale, majoritatea fac parte dintr-o Loja sau alta.
   Printre acestia, putem sa-i enumeram pe Eugen Pascal Ciofu, Ovidiu Bajenaru, Petru Calistru, Leon Zagreanu, Eugen Bratucu (director la Caritas), Sorin Simion (director al Spitalului Colentina), Mihai Coculescu, Laurentiu Mircea Popescu (zis “don Lorenzo”, senator PSD si rector). In rindul medicilor, celebru este cazul doctorului Irinel Popescu (gradul 33). Si tot medic-mason este si doctorul Alexandru Ciocilteu.
   Mason renumit (din tagma medicilor) este si Constantin Balaceanu-Stolnici (presedintele Jokey Clubului Roman). Chiar si de-a dreapta premierului Nastase avem un medic mason de rang inalt: doctorul-consilier Dan Georgescu, fost secretar de stat in “guvernul Dascalescu” si fost membru a CC al PCR.

   DIPLOMATIE. In acest domeniu care presupune contacte internationale, masonii au avut intotdeauna o reprezentare puternica. Consilieri, consuli, atasati de toate felurile, secretari de stat… S-a ajuns chiar pina la nivel de ministri de externe.
Cel mai renumit mason dintre diplomatii actuali este celebrul astronaut Dumitru Prunariu, ambasadorul Romaniei la Moscova. Conform revistei “Forum masonic”, Prunariu este “Cavaler Templier, grad pe care l-a dobindit in Florida, SUA”. Primul (si pina acum singurul) roman care a zburat in spatiu “detine functia de Grand King in Marele Capitul de Masoni ai Arcului Regal din Romania”, avind “gradul 32 in Ritul Scotian” si fiind “Maestru Venerabil al Respectabilei Loji “Roza Vinturilor” din Orientul Bucuresti”.

   “GRADATII”. Pentru ca, prin “constitutia Masonica”, se inchina Marelui Arhitect, masonii isi mai spun, intre ei sau in diverse mesaje secrete, “arhitectii”. Printre “arhitectii” din Ministerul Administratiei si Internelor si din Ministerul Apararii Nationale se numara:
– generalul Virgil Ardelean (Quattuor Coronati), seful Directiei de Informatii si protectie Informativa (fosta UM 0962, fosta “Doi sװun sfert”);
– Colonelul Olimpian Ungherea (Quattuor Coronati), redactor la revista “Pentru Patrie”, fost consilier al PDSR si autor al celebrei carti “Clubul Cocosatilor” (o parabola despre masonii din PDSR/PSD care au condus si conduc, din umbra, Romania, carte care l-a deranjat foarte tare pe Adrian Nastase);
– generalul Gheorghe Carp (fost consilier al lui Ion Iliescu, sef de directie in MAI).
Cel mai renumit cadru militar activ si totodata mason, pare a fi generalul Mihail Popescu, seful Statului Major General si, practic, seful armatei romane.
Insusi unul dintre “arhitectii sefi” ai al Masoneriei romane, maiorul Viorel Danacu, provine de la “Interne”. Aceeasi “pepiniera” l-a dat Masoneriei pe colonelul Florentin Calapod (fost sef la UM “Doi sװun sfert”), la inmormintarea caruia se zice ca au fost mai multi masoni decit cruci si gropi in cimitir.

   SERVICII SECRETE. La SRI ii intilnim ca masoni pe urmatorii generali (fosti securisti): Ovidiu Soare (seful diviziei de aparare a Constitutiei), Victor Marcu, Aurel Rogojan (toti trei fosti ofiteri de securitate, cu functii-cheie in DSS, inainte de װ89) si Vasile Iancu (fost sef de contrainformatii in spionajul lui Ceausescu, fost numarul doi in SRI-ul lui Timofte). Chiar si despre generalul Radu Timofte, directorul SRI, care pina mai ieri infiera masoneria, se spune ca ar fi fost recent initiat in Loja  condusa de Stefan Misu (inregimentat in PUR-ul lui Dan Voiculescu, unde raspunde de Departamentul pentru Integrare Europeana).

   AFACERI. In rindul oamenilor de afaceri si al bancherilor exista “batalioane” de masoni. Citiva dintre ei detin functii sau au legaturi speciale la Presedintia Romaniei sau la Guvern. Printre acestia: Ovidiu Tender, Sorin Tesu, Alexandru Bittner, care se simt ca acasa la Palatele Cotroceni si Victoria.

   Petre Roman a intervenit pentru “masonizarea” lui Voican Voiculescu

   “Evenimentul zilei” este in posesia unui document ultra-secret din 1990 (facsimil dreapta). Acesta, este adresat de “fratele” Petre Roman (foto), pe atunci prim-ministru, ambasadorului Romaniei la Cairo, Ion Angelescu.
“Sinteti autorizat ca imediat dupa primirea la presedintele Mohamed Hosni Mubarak, sa-l asitati la ceremonia afilierii in loja Memphis-Mitraim din Cairo pe trimisul nostru Atherasata nakej, fratele Gelu Voican, adept al ordinului nostru, cu gradul de Cavaler Kados, in Loja swedenborgiana de rit scotian, rectificat si acceptat, in care ati primit Lumina”, ii “ordona” Petre Roman subordonatului sau de la Cairo.
In acest mesaj cifrat, “Atherasata nakej” este un termen mason si se refera la Gelu Voican Voiculescu. Desi documentul a aparut o data in presa anilor װ90, nici Petre Roman si nici Gelu Voican-Voiculescu nu au negat apartenenta lor la Loja Memphis-Mistraim.

   Hrebenciuc, Talpes, Babiuc, Halaicu…

   Din Masonerie ar face parte si urmatorii:
   Viorel Hrebenciuc (deputat, “eminenta cenusie” a PSD);
   Ioan Talpes (vicepremier, numarul doi la Palatul Victoria, fost numarul doi la Cotroceni);
   ministrii Razvan Teodorescu, Gabriel Oprea si Eugen Bejenariu.
   In ce-l priveste pe Adrian Nastase, unii zic ca ar fi mason al unei Loji din Germania, altii ca ar fi doar reprezentant al Ordinului de Malta. Oricum, “botezul” lui in ale Masoneriei, daca a fost facut, nu a  avut loc in Romania, ci in afara tarii.
Intr-o situatie similara se afla si cel dintii prim-ministru postdecembrist (si fost ministru de externe), Petre Roman: daca este mason (nr. – in Loja franceza Memphis-Misraim), tot “afara” a fost facut. Si tot peste hotare (se pare, in SUA) a fost uns mason si Mircea Geoana, ultimul dintre ministri de externe. Tot din sera acelorasi ministri de externe l-am identificat ca mason si pe senatorul PSD (fost PD) Adrian Severin (cel cu “lista” cu ofiteri acoperiti din politica si presa).
   Dintre fostii oameni politici din prima linie, ii putem aminti pe:
   Gavril Iosif Chiuzbaian (fost ministru PUNR al justitiei);
   Victor Babiuc (care de-a lungul timpului a condus trei ministere diferite, Apararea, Justitia si Internele), acum “mason in adormire”;
   Crin Halaicu (fost primar liberal al Capitalei);
   Dintre artisti ii amintim pe: naistul Gheorghe Zamfir, actorii Tudor Gheorghe si Florian PMarele

   Utilitatea publica, doar o recunoastere cu valoare morala

   Miscarea masonica din Romania a intrat din nou in atentia publicului si a presei din Romania, o data cu acordarea statutului de “utilitate publica”. Hotarirea a fost luata de cabinetul Nastase, care a decis ca Marea Loja Nationala din Romania merita sa fie sponsorizata de la buget.
   Decizia a stirnit nemultumirea presei si a organizatiilor nonguvernamentale, care au considerat nedrept ca MJNR sa primeasca un astfel de statut din partea guvernului, in situatia in care Chirovici, Marele Maestru, este in guvernul Adrian Nastase. Pe de alta parte, Ordinul Masonic National si Traditional al Romaniei, reprezentat astazi de Confederatia Marilor Loji din Romania de Rit Antic Scotian si Acceptat, s-a declarat impotriva acestei masuri a cabinetului Nastase, considerind ca Ordinul Masonic este o asociatie “independenta pe plan financiar si nu are drept de finantare de la bugetul statului”. Ei amintesc si de regulamentele masonice care interzic “orice discutie si interventie politica, indiferent de ce natura ar fi ea”.
   Eugen Ovidiu Chirovici este Marele Maestru al Marii Loji Nationale din Romania, fost consilier al primului-ministru si presedinte al Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

   Ce calitati trebuie sa aiba un Mare Maestru al Marii Loji Nationale?
   Pentru alegerile din noiembrie 2003 s-au inscris in cursa nu mai putin de 14 candidati. Peste 70a din cei aproximativ 4.000 de membri m-au ales pe mine. Doar ei pot raspunde de ce au gasit in mine cel mai potrivita persoana pentru a-i conduce in urmatorii trei ani. La modul teoretic, un Mare Maestru trebuie, in primul  rind, sa cunoasca foarte bine Masoneria, sa posede calitatile unui bun manager (in fond, Marea Loja este o asociatie), sa aiba un statut masonic si profan limpede si meritoriu.

   Care sint momentele istorice importante ale Masoneriei romane?
   Se stie deja ca 1848 a fost un moment masonic, dupa cum Unirea a fost realizata cu sprijinul Masoneriei. Dupa 1990, refacerea a fost anevoioasa – ca si pe alte segmente ale societatii romanesti, de altfel – si caracterizata prin evolutii oarecum contradictorii. Pe de o parte, un aport foarte important la integrarea Romaniei in Occident, pe de alta parte, schisme interne, sciziuni si acuzatii reciproce deloc caracteristice acestui Ordin. Speram ca lucrurile sa se aseze, iar rolul extern sa fie dublat de unul intern mai pregnant, mai ales in componenta filantropica si in cea de perfectionare spirituala.

   Care este relatia cu Biserica?
   Marea Loja Nationala din Romania nu se amesteca in chestiuni confesionale, conform statutului sau, dupa cum nu se amesteca nici in chestiuni politice. Avem in rindurile noastre frati de credinta ortodoxa, dupa cum avem catolici, reformati, mozaici sau mahomedani. Nu avem relatii speciale cu Biserica Ortodoxa Romana. Am intervenit public in sprijinul construirii Catedralei in Parcul Carol pentru ca noi credem ca aceasta natiune atit de greu incercata are nevoie sa-si cladeasca simbolurile nationale, fie ca vorbim de catedrale, muzee, scoli sau biblioteci.

   Cum priviti obtinerea statutului de “utilitate publica”?
   Recent, Marea Loja Nationala din Romania a fost declarata ca fiind de utilitate publica, in urma aprobarii cererii depuse la autoritatile in drept. In Franta, de pilda, doua mari loji au fost declarate ca fiind de utilitate publica. In Austria – nu exista procedura de utilitate publica -, Marea Loja a fost invitata oficial, la vremea respectiva, la lucrarile comisiei pentru schimbarea Constitutiei. Vreau sa subliniez ca nu intentionam sa avem avantaje materiale din acest statut, deci nu cerem bani sau alte foloase. A fost vorba de o recunoastere, daca vreti, cu valoare morala.

   Care vi se pare cea mai mare personalitate masonica din Romania?
   Personal, as opta pentru Nicolae Balcescu. Dar perfectionarea masonica se face in tacere si cu modestie. Poate ca cel mai bun mason a fost un “anonim” care nu a devenit niciodata figura publica. Poate ca cel mai bun mason a fost cel care a suferit in inchisorile bolsevice si nu a incetat sa creada in Masonerie, asumindu-si martiriul, asa cum fac martirii autentici – in tacerea, in taina in care isi consuma viata marii eroi.

   Francmasonii patrioti

   Francmasonii si-l revendica pe Horea, rasculatul. “Se poate spune ca primul moment semnificativ din istoria Francmasoneriei romanesti este Rascoala lui Horea, declansata in secolul al XVIII-lea. Horea a fost foarte apropiat de masonerie. Documentele inclina sa afirme ca a fost mason. Exista un discurs al lui Horea rostit cu un an inainte de declansarea rascoalei la Viena in una dintre cele mai mari si mai puternice loji vieneze, Adevarata Concordie, condusa de Ignatius von Born, originar din Tarile Romane, consilier aulic al imparatului, care era in bune relatii cu Horia”, apreciaza istoricul Horia Nestorescu-Balcesti, membru al Marii Loji Nationale Masonice din Romania. Catalin Turliuc, cercetator istoric la Institutul “A. D. Xenopol” din Iasi, recunoaste meritele masoneriei in Romania, declarind ca ei sint “promotorii ideilor moderniste”, precum improprietarirea taranilor, ideea unirii tuturor statelor romanesti sub un singur nume, egalitatea in fata legii. “Toata generatia pasoptista a fost masonica. Ii putem aminti aici pe Nicolae Balcescu, Constantin Rosetti, Mihail Kogalniceanu, Vasile Alecsandri, Alexandru Ioan Cuza, Costache Negruzzi, Ion C. Bratianu”, spune Catalin Turliuc.
   Un alt moment important din istoria romanilor, revendicat de francmasoni, a fost unirea tuturor romanilor in 1918. Atunci, nationalisti infocati, precum Alexandru Vaida-Voevod, Caius Brediceanu, Voicu Nitescu, Gh. Crisan, Mihai Serban si Traian Vuia, au participat la Conferinta de pace de la Paris, prin care a fost recunoscuta international unirea Ardealului cu Romania. Despre ei s-a spus dupa aceea ca au “primit lumina” – au devenit masoni. Intr-o scrisoare adresata lui Iuliu Maniu, Al. Vaida-Voevod explica necesitatea intrarii ardelenilor in masonerie ca fiind o modalitate de a obtine sprijinul international al cercurilor masonice, deci al cercurilor politice din Franta: “Contactul si afilierea la Marea Loja a Frantei ar putea sa ne ingaduie sa paralizam preponderenta Francmasoneriei maghiare, evreiesti sau sasesti”.
   In 1924, Jean Pangal, care conducea masoneria romana, a renuntat la obladuirea Marelui Orient al Frantei si a constituit un ordin suveran, Marea Loja Nationala din Romania, un fel de “autocefalie” a masoneriei. Potrivit lui Pangal, scopul MLNR era “de a consolida statul national unitar roman”. Ceilalti masoni care au continuat sa asculte de loji straine erau considerati un fel de tradatori: “Un roman care sta sub obedienta masonica straina, atunci cind in tara sa exista o masonerie nationala, se face in mod constient sau inconstient unealta strainatatii si a intereselor straine de neam”, spunea Jean Pangal, cea mai importanta personalitate masonica din perioada interbelica.Problemele “Fratiei”Cum a devenit o societate de elita un magnet pentru afaceristi verosi sau politicieni analfabeti? Recent, Eugen Ovidiu Chirovici a incercat o explicatie: “daca deschizi fereastra pentru a intra aer proaspat, pot intra si tintarii”.
   Dupa incetarea represiunii, “Fratia” s-a “deschis” si au devenit masoni si indivizi care credeau ca au intrat intr-o organizatiei “etilista” (dupa cum marturisea viceprimarul de la sectorul 4). Personaje onorabile ne-au impartasit in particular “uriasa deziluzie” si “au intrat in adormire”, adica s-au retras. Regizorul Alexandru Tocilescu s-a retras si el: “Francmasoneria e infiltrata de securisti, de politruci si de fosti comunisti, dincolo de puterile mele de a suporta lucrul acesta”, marturisea el Evenimentului Zilei. Un om de cultura, Maestru francmason ne-a impartasit, sub protectia anonimatului, nelinistile sale privindu-i “tot felul de insi ingrozitori care vin si-si cumpara efectiv gradele”.
   Dar a tinut sa precizeze ca “aceasta nu i se poate imputa Marelui Maestru, Chirovici”, care ar fi spus ca nu vrea ca prefecti si subprefecti sa dea buzna in masonerie. “Problema controlului politic este falsa”, ne-a spus omul de cultura. “In Atelierul meu, nu a zis nimeni absolut nimic de politica de cind m-am inscris”.
Si atunci de ce dau buzna?
   “E un fel de a accede la o “paraputere”. In Romania puterea e inteleasa ca o marfa cu valabilitate de patru ani. Pentru multi, masoneria e ca o polita de asigurare si dupa ce au iesit de la putere”. i
   Dar nu trebuie neglijata nici problema vanitatii, ne-a spus interlocutorul: “Industria cea mai infailibila din lume e cea a vanitatii. Uitati-l cum pe pozeaza cu toate decoratiile pe piept. Ii pare rau ca-s numai 33 de grade in masonerie, el ar vrea 333. Ginditi-va ca X sau Y intra in masonerie si i se spune Venerabil. Unii habar nu au in ce intra. Un an de zile nu au voie sa vorbeasca. Si e extraordinar sa vezi ditamai prefectul care sta cumintel in sedinta sa-i spuna altul ca nu are voie sa zica nimic”.
“Francmasoneria nu “intervine” in istoria popoarelor, ci este o componenta nascuta in istorie ca unul din cei mai firesti factori de progres si civilizatie. Este, intr-un fel, motorul istoriei in epoca moderna, deci, implicit, si a romanilor.” Horia Nestorescu-Balcesti.

   Prigoana comunista

   Cum a fost interzisa masoneria de comunisti?
   Nu se poate vorbi de o interzicere propriu-zisa, adica prin-tr-o lege sau printr-o hotarire de guvern, ci, pur si simplu, au fost sfatuiti prin diversi oameni ai regimului, fie ca erau, fie ca nu erau masoni, sa-si inceteze de buna voie activitatea, ceea ce s-a si intimplat in iunie 1948. Sigur, nu in totalitate; au mai fost loji care au activat si dupa aceasta data, cu riscurile de rigoare. Adica au fost prinsi, au fost arestati, anchetati, judecati si condamnati. Se poate vorbi despre o asemenea activitate ilegala din punctul de vedere al autoritatilor pina in 1951, cind a avut loc ultimul si cel mai mare val de arestari in rindul masonilor, cazind victima atunci si inginerul Constantin Bellu, eroul de la Marasesti, care fusese ales Suveran Mare Comandor al Supremului Consiliu de grad 33 si ultim al Ritului Scotian Antic si Acceptat din Romania, din 1951, sigur in ilegalitate. A urmat un mare proces, cu zeci si zeci de arestati. Este, de fapt, un proces al francmasoneriei care s-a terminat in 1953 cu condamnari de la citiva ani de inchisoare pina la temnita grea, inchisoare pe viata, asa cum a fost si cazul inginerului Bellu.

   De ce se temeau atit de tare comunistii de francmasonerie?
   Nu este vorba numai de regimul comunist. Orice regim totalitar este, practic, incompatibil cu idealurile de democratie, de libertate. Cunoasteti foarte bine deviza marii Revolutii Franceze: “Libertate, egalitate, fraternitate”, care era un precept masonic. Deci exista clar o incompatibilitate intre francmasonerie si orice regim totalitarist, dictatorial, autoritar, asa cum au fost cele de dinaintea celui de-al doilea razboi mondial. Ma refer la regimul autoritar al regelui Carol al II-lea, la regimul militar al maresalului Antonescu sau la acea perioada foarte scurta de dictatura legionara.

   Citi masoni au fost arestati in timpul regimului comunist?
   Putem face un calcul estimativ, pentru ca nu avem date foarte exacte. Exceptind citeva sute de masoni, in special evrei, armeni, care au putut sa paraseasca Romania, aproximativ 1.000 de masoni de etnie romana sau de alte etnii au suferit rigorile regimului comunist. Un asemenea calcul ne conduce la circa 20a de arestati, judecati si condamnati. Regimul comunist a folosit doua moduri de internare: administrativa, unde era suficient un ordin al ministrului de interne si intrai intr-o colonie de munca – tot o forma de detentie -, fara judecata si ajungeai fara indoiala in Baragan. A doua categorie ii cuprindea pe cei care erau de fapt arestati. Ii aresta, ii ancheta si, dupa citiva ani, ii punea in libertate fara a fi condamnati. Mai era o categorie, a celor care erau judecati si condamnati. Dat fiind ca in regimul comunist nu s-a emis nici o lege care sa interzica francmasoneria ca organizatie, nu puteau fi condamnati, cel putin teoretic, pentru francmasonerie, deci inventau fel de fel de motive. Unul dintre ele, cel mai des folosit, era crima de inalta tradare, dar si activitate contra clasei muncitoare.
   Sint dosare penale pline de interogatorii, de documente legate efectiv de francmasoni, care ii privesc in special pe liderii Marii Loji Nationale din Romania, si dosare in care nu exista nici un detaliu legat de francmasonerie. Erau acuzati de spionaj sau de orice altceva, dar, in ultimele file din dosarul de ancheta penala, fara nici o referire in rechizitorii sau in interogatorii, existau juramintele masonice, cererea de intrare in masonerie si alte citeva documente legate de activitatea masonica. Pentru ca judecatorul sa aiba in vedere atunci cind da sentinta ca, de fapt, el nu este anchetat pentru incercarea de trecere frauduloasa a frontierei, detinere de valuta, ci pentru francmasonerie, prin acele documente pe care le anexa dosarului penal.

   Au existat informatori ai regimului comunist dintre francmasoni?
   Este foarte greu de spus. Nu exista padure fara uscaturi. Au existat doua categorii de masoni, cei care s-au opus categoric regimului comunist si cei care au colaborat cu regimul comunist. Fie ca au crezut in el, fie din oportunism. Mari masoni care au colaborat cu regimul pot fi Mihail Sadoveanu, Victor Eftimiu, chiar Mihail Ralea, nume sonore in cultura romaneasca.
   Ei au crezut ca masoneria nu mai are nici un viitor in regimul comunist si atunci s-au detasat organizatoric de francmasonerie, adica, asa cum spunem noi in limbaj masonic, “au intrat in adormire”.
   Aproximativ 1.000 de masoni de etnie romana sau de alte etnii au suferit rigorile regimului comunist

   Ion Basgan, unul dintre liderii Francmasoneriei, acuzat ca a fost informator al Securitatii

   Sebastian Calota si Ion Basgan, ambii ingineri la Intreprinderea de Transport Auto, au fost ani de zile colegi de serviciu. Cind si-a cerut dosarul de la CNSAS, Sebastian Calota a descoperit cu oroare ca fostul coleg il turnase la Securitate. Desi inca de acum trei ani a cerut CNSAS sa-i precizeze daca Ion Basgan a fost informator al Securitatii daca a facut sau nu politie politica, Sebastian Calota inca mai asteapta un raspuns. Acum Ion Basgan este unul dintre sefii Masoneriei Romane, mare om de afaceri si liberal de frunte. Sa fie acesta motivul pentru care nu se face lumina in acest caz?
Andreea Pora

   Biserica si Francmasoneria, razboiul nevazut

   Din 1738, de cind Clement al XII-lea a publicat constitutia “In Eminenti”, toti episcopii Romei au condamnat Francmasoneria.
   Bisericile crestine afirma ca Dumnezeu e unic si nu i se poate subordona Marelui Arhitect al Universului.
   Fiecare isi disputa caracterul universal si de aici conflictul. Biserica este “catolica”, adica “universala”. Masoneria depaseste granitele nationale si concureaza universalitatea Bisericii Romei. Masonii cred in marele Arhitect al Universului. Dar este Marele Arhitect si Dumnezeul crestinilor? Disputa dureaza de peste doua secole si nu se profileaza nici un armistitiu.
   In Evul Mediu, constructorii priceputi se perindau din loc in loc, acolo unde era nevoie de ei pentru ridicarea catedralelor gotice. Nu erau simpli zidari, ci specialisti in ale geometriei, arhitecturii, proprietatilor materialelor de constructie etc. Si, mai ales, stapineau un secret profesional: cum se taie si cum se plaseaza piatra ce sustine bolta catedralelor, asa-numita cheie de bolta, fara de care edificiul se prabuseste. Cind ajungeau intr-un loc nou, acesti constructori se prezentau breslei locale inainte de a-si incepe lucrul. Aveau asupra lor certificate care sa ateste ca erau constructori calificati si aveau libertatea de a lucra oriunde, nefiind legati de breasla locala. Termenul de francmason exprima tocmai acest lucru, conditia de zidar liber. Francmasonii si-au format si ei breasla lor, care se reprezenta cu anumite simboluri – echerul si compasul, sortul – si avea, ca si alte meserii, secrete profesionale.  Francmasoneria ca organizatie a inceput cu infiintarea Marii Loji a Angliei in 1717. Se pare ca la inceput nu era decit o organizatie sociala, care a evoluat treptat in formele care exista astazi. In Statele Unite a fost introdusa pe la 1730 si apoi in Franta, Germania, Italia etc.

   Condamnarile Vaticanului

   Inca de la inceput, Biserica Catolica, a vazut in Francmasonerie un pericol, considerind organizatia incompatibila cu doctrina crestina. Prima luare de pozitie a fost formulata de Papa Clement al XII-lea in constitutia “In Eminenti”, publicata in 1738. Aceasta este confirmata si reinnoita de Papa Benedict al XIV-lea. Pius al VII-lea isi urmeaza predecesorii si publica constitutia “Ecclesiam a Jesu Christo” in1821, fiind urmat de Leon al XII-lea in 1825. Aceeasi pozitie o adopta si urmatorii Suverani Pontifi: Pius al VIII-lea si Grigore al XVI-lea. Dupa asasinarea primului-ministru italian Pellegrino Rossi, proclamarea si infringerea Republicii Romane si revenirea Papei la Roma (1850), Pius al IX-lea incepe asa-numita politica de intransigenta (“Non possumus”) fata de puterea seculara si ajunge sa fie considerat cel mai important adversar al Masoneriei. Papa Leon al XII-lea, in 1884, analizeaza amanuntit punctele de vedere ale Bisericii si ale Francmasoneriei. Papa arata ca naturalismul adoptat de francmasoni se bazeaza pe convingerea ca natura este desavirsita si suficienta siesi, ca si cum nu ar fi atinsa de pacat. Astfel, ar fi de ajuns sa urmarim natura, fara sa fie nevoie de lupta pentru a infringe pornirile pasionale sau violente. Episcopul Romei reproseaza Francmasoneriei ca doreste manipularea oamenilor prin subminarea familiei, educatiei tinerilor, orinduirii sociale existente, chiar a notiunii de autoritate, si de asemenea ca, promovind egalitarismul socialist si comunist, des-considera deosebirile dintre oameni. In 1906, Pius al X-lea condamna Francmasoneria si avertizeaza asupra legaturii ei cu comunismul.

   Opriti de la Impartasanie

   Din cauza unor formulari ambigue de dupa Conciliul Vatican II, unii au crezut ca Biserica Catolica si-a indulcit pozitia fata de francmasoni. Pentru a risipi nelamuririle, in 1983, Cardinalul Razinger a publicat o Declaratie despre Asociatiile Masonice, in care arata ca “sentinta negativa a Bisericii privitoare la asociatiile masonice ramine neschimbata de vreme ce principiile sale au fost mereu considerate ireconciliabile cu doctrina Bisericii, drept care ramine interzis a deveni membru in acestea. Credinciosii care adera la asociatiile masonice sint in pacat grav si nu pot primi Sfinta Impartasanie”. O mare parte dintre dispute s-a axat pe analizarea riturilor francmasonilor, pe secretismul organizatiei, pe influenta sa in politica, in presa. Si Biserica, si Francmasoneria s-au schimbat, insa trecerea timpului nu pare a fi modificat raporturile dintre ele. Chiar daca Francmasoneria nu practica rituri ofensatoare pentru crestini sau nu ascunde conspiratii mondiale, Biserica nu o accepta nici astazi deoarece crestinismul este esentialmente o religie revelata (Dumnezeu s-a aratat omului) si supranaturala. Dincolo de orice satisfactie sau implinire naturala, crestinul tinde la o vesnicie de unire cu Dumnezeu insusi, si dincolo de orice posibilitati naturale, aceasta unire e inceputa de pe acum in Sfintele Taine ale Bisericii.
   In Prima Porunca e afirmata unicitatea lui Dumnezeu. El cere nu doar respect, ci chiar inchinare. Dumnezeu nu accepta sa isi imparta locul cu nimeni. Biserica respinge ideea ca Dumnezeu ar putea fi folosit de o organizatie sau privit ca un zeu printre altii, oarecum echivalent cu Budha ori Manitu, plasat cumva “sub umbrela” Marelui Arhitect.

   “Proiectul Francmasoneriei a esuat”

   Interviu cu Cornelius Moldovan, absolvent al Facultatii de filozofie al Universitatii “Jean Moulain” de la Lyon

   Ce relatie are Francmasoneria cu adevarul?
   Pentru francmasoni, totul inseamna stiinta, cunoastere. Ei considera ca au adevarul. Crestinul nu are adevarul, nu il poseda. Adevarul i s-a revelat de catre Dumnezeu.

   Ce imi permite sa spun ca Dumnezeu este Adevarul?
   Faptul ca o spune El. Ca nu o spun eu. Dumnezeu e un adevar care se sustine singur.

   Crestinii sint interesati de adevar, francmasonii de cunoastere. De ce nu se inteleg?
   Problema este ca nu totul este stiinta si ratiune. Daca pot cunoaste totul, daca Dumnezeu e o idee (cum spunea Descartes), atunci Dumnezeu e un fel de anexa a Francmasoneriei, importanta fiind cunoasterea. Daca eu pot sa cunosc tot si totul e ideea mea, Marele Arhitect nici nu exista, l-am inventat eu. Proiectul Francmasoneriei a esuat: oamenii se nasc si mor ca inainte, nimic nu ii scoate din conditia lor, nu ii face fericiti. Astfel ca Francmasoneria functioneaza ca o gnoza: nu accepta discutia, stie raspunsul dinainte. OK, proclamam progresul, emanciparea etc. Ei, si? Pentru ce?

   Asadar, cunoasterea nu satisface aspiratiile omului?
   Cunoasterea implineste, dar nu implineste totul in om. La Francmasonerie, cunoasterea e un absolut. Ea nu salveaza. Este o ideologie pentru ca explica totul pornind de la o singura parte. Am de-a face cu o ideologie care are un anumit tip de functionare.

   Pe linga preocuparea pentru cunoastere, francmasonii sint atasati si de simboluri, ritualuri. Ce valoare au acestea?
   Tot ce este ritual se leaga de corp. E ceva care nu are sens decit ca simbol, care te trimite dincolo de el, de stricta manifestare a sa. Pe crestin, semnul Crucii, icoanele, ingenuncherea il trimit dincolo. Pentru un francmason, ritul e propria lui manifestare pentru ca el crede in natura si astfel se opreste la gest. Acest rit este profan, si nu sacru. Este inventat de oameni, ca obiceiul de a bea cafeaua de dimineata. Crestinul e suflet si corp. Intr-un rit sacru, totul are semnificatie sacra, luata din Revelatie. Ritul profan e inventat. Cunoasterea nu e sacra, ci profana prin definitie.

   Biserica Ortodoxa condamna Masoneria

   Spre deosebire de Biserica Catolica, Biserica Ortodoxa nu a combatut atit de vehement Francmasoneria, desi a condamnat-o in termeni severi. Astfel, in 1937, Biserica Ortodoxa Romana a dat prima si singura hotarire de condamnare a Masoneriei. Referatul “Studiu asupra Francmasoneriei” a fost intocmit de Mitropolitul Nicolae al Ardealului, ca urmare a cererii facute de Sfintul Sinod inca din 1934. Sfintul Sinod, in sedinta din 11 martie 1937, si-a insusit concluziile din referat si a hotarit ca “Biserica osindeste Francmasoneria ca doctrina, ca organizatie si ca metoda de lucru oculta”.

   Iata citeva fragmente din concluziile studiului Mitropolitului Nicolae al Ardealului, aflate si astazi in vigoare.

   “Francmasoneria este o organizatie mondiala secreta, in care evreii au un insemnat rol, avind un rit cvasi-religios, luptind impotriva conceptiei religios-morale a crestinismului, impotriva principiului monarhic si national, pentru a realiza o republica internationala laica. Ea este un ferment de stricaciune morala, de dezordine sociala. Biserica osindeste Francmasoneria ca doctrina, ca organizatie si ca metoda de lucru oculta si in special pentru urmatoarele motive:
   1. Francmasoneria invata pe adeptii ei sa renunte la orice credinta si adevar revelat de Dumnezeu, indemnindu-i sa admita numai ceea ce descopera ratiunea lor. Ea propaga astfel necredinta si lupta impotriva crestinismului ale carui invataturi sint revelate de Dumnezeu. (…)

   2. Francmasoneria propaga o conceptie despre lume panteist-naturalista, reprobind ideea unui Dumnezeu personal, deosebit de lume, si ideea omului ca persoana deosebita, destinat nemuririi.

   3. Din rationalismul si naturalismul sau, Francmasoneria deduce in mod consecvent o morala pur laica, un invatamint laic. (…)

   4. In lojile Francmasoneriei se aduna la un loc evreii si crestinii, si Francmasoneria sustine ca numai cei ce se aduna in lojile ei cunosc adevarul si se inalta deasupra celorlalti oameni. (…)

   5. Francmasoneria practica un cult asemanator celui al misterelor precrestine. (…) Prin acest cult, Francmasoneria vrea sa se substituie oricarei alte religii, deci si crestinismului.

   6. Francmasoneria este un element de continua si subversiva subminare a ordinii sociale prin aceea ca isi face din functionarii Statului, din ofiteri, unelte subordonate altei autoritati pamintesti decit aceleia care reprezinta ordinea stabilita vizibil. (…) Impotriva juramintului crestinesc pe care acei functionari l-au prestat Statului, ei dau un juramint paginesc.

   7. Francmasoneria lupta impotriva legii naturale, voite de Dumnezeu, conform careia omenirea e compusa din natiuni. Biserica Ortodoxa care a cultivat totdeauna specificul spiritual al natiunilor si le-a ajutat sa-si dobindeasca libertatea si sa-si mentina fiinta primejduita de asupritori nu admite aceasta lupta pentru exterminarea varietatii spirituale din sinul omenirii”.

   Comentariu saccsiv:

   Articolul e vechi si intre timp au mai aparut oarece noutati. Lipsesc de asemenea multe nume. Dar e util. Iata si ce mai putem afla din articolul Alianţa „băieţilor deştepţi” cu PDL:

   MASONUL-CANDIDAT
   Relaţie bună cu „domnul preşedinte”
   Un alt „băiat deştept” pentru care PDL şi-a deschis larg porţile este masonul Corneliu Vişoianu, candidat, sub steagul portocaliu, într-un colegiu din Gorj în noiembrie 2008. Fost asociat cu Bogdan Buzăianu şi director la firma Energy Consult a acestuia, Vişoianu a aterizat toamna trecută în Gorj ca urmare a unui proiect de construire a unei termocentrale în localitatea Sărdăneşti-Plopşoru.

   Vişoianu părăsise PD (actualul PDL) în 1998, când s-a alăturat PNL, unde a stat doi ani. Călin Popescu-Tăriceanu i-a botezat unul dintre fii. Împreună cu Bogdan Buzăianu, în 2000, a coordonat campania electorală a PNL Prahova, filială tutelată de magnatul Dinu Patriciu. Redevenit PDL-ist de o jumătate de an, Vişoianu încearcă astăzi să relativizeze scandalul „băieţilor deştepţi” din urmă cu trei ani: „Sunt convins că au fost nişte probleme de comunicare. Nimeni nu a avut în mod definitiv dreptate şi nimeni nu a avut în mod definitiv nedreptate”.
   Când vine vorba despre Băsescu, masonul Vişoianu spune: „Am avut o relaţie bună cu domnul preşedinte. Ne cunoaştem de la începutul anilor ’90, când eu conduceam biroul de organizare al PD. Lucram chiar în directa lui subordonare”. Despre Buzăianu, declară: „Îl ştiu de peste 20 de ani. Prietenia lui mă onorează”. Atât Buzăianu, cât şi Vişoianu sunt membri ai ordinului masonic. Cel de-al doilea este Pro-Mare-Maestru al Marii Loji Naţionale din România. Mason cu state vechi este şi Sorin Frunzăverde.

   Comentariu saccsiv:

   Nu sunt de acord cu idee finala a primului articol, cum ca masoneria nu ascunde conspiratii mondiale. Se omite de asemenea orice referire la inchinarea la lucifer ce o practica cei din gradele superioare. Nu voi intra aici in detalii, caci deja materialul de mai sus a foarte lung. Va invit insa sa cititi:

Citate celebre ale unor masoni sau evrei sionisti faimosi

LISTA MASONI celebri

ORTODOXIA si MASONERIA. Ierarhi masoni

Dr. Nicolae Paulescu: „SPITALUL, CORANUL, TALMUDUL, KAHALUL ŞI FRANCMASONERIA”

Lista cu loje masonice implicate in Child Identification Program

Analiza interviului din Forum masonic prilejuit de implinirea a 200 de ani ai Supremului Consiliu Mamă al Lumii de la Washington

Dailybusiness: „De la teoria francmasonica la fapte: Guvernul mondial devine realitate”

Elogiu masoneriei si romanul „THE LOST SYMBOL” a lui DAN BROWN

GIGI BECALI, a fost NAS la casatoria MASONULUI Florin Maşu, fiul lui Ştefan Masu, Mare Comandor al Cavalerilor Templieri din România, Mare Guvernator General al Ritului de York în România

La „Nasul” (B1TV), MASONII se lauda ca PATRIARHUL ECUMENIC ATHENAGORAS (cel ce a ridicat anatema de la 1054) a avut GRADUL 33 … (adica se inchina lui LUCIFER)

ORESTE si PAVEL CORUT: elogiu masoneriei, new age si Noii Ordini Mondiale

VIDEO: Biblia … masonica

VIDEO: MASONERIA il lauda pe Papa Ioan Paul al doilea si se lauda ca are printre membrii sai Mitropoliti, Episcopi, politicieni …

   Iata si ce spune Antonie Iorgovan despre masonerie:

 

Reclame

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on Iulie 28, 2010 at 7:26 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. acadennis said, on Iulie 28, 2010 at 7:55 pm

  Toata herghelia masoneriei mondiale este sustinuta de lucifer.
  Si numai Iisus Hristos o va distruge, noi nu ne putem impotrivi lor ci doar
  sa ne rugam Lui Dumnezeu.
  Si va veni si vrea asta …

  Apreciază

 3. nuConteazaNumeleMeuCiAdevarul said, on Iulie 29, 2010 at 2:03 am

  Iata o resursa interesanta:

  http://www.exploziv-news.ro/afaceri-mafie/591-masonii-din-spatele-lui-dan-diaconescu-francisc-toba-olimpian-ungherea-si-traficantul-de-arme-cezar-matei-aduc-omagii-spionajului-iezuit-la-televiziunea-lui-basescu-vox-news-tv-.html

  Poate cineva ce cunoaste toti actorii va putea identifica interesele si rolul de jucat ale fiecaruia.

  Apreciază

 4. nuConteazaNumeleMeuCiAdevarul said, on Iulie 29, 2010 at 2:59 am

  Masonii din spatele lui Dan Diaconescu (Francisc Toba, Olimpian Ungherea si traficantul de arme Cezar Matei) aduc omagii spionajului iezuit, la televiziunea lui Basescu, Vox-News TV!

  http://www.exploziv-news.ro/afaceri-mafie/591-masonii-din-spatele-lui-dan-diaconescu-francisc-toba-olimpian-ungherea-si-traficantul-de-arme-cezar-matei-aduc-omagii-spionajului-iezuit-la-televiziunea-lui-basescu-vox-news-tv-.html

  Apreciază

  • G-man said, on Iulie 29, 2010 at 11:19 pm

   saccsiv ce parere ai de blogul dat de nuConteazaNumeleMeuCiAdevarul?
   e credibil parerea ta?

   Apreciază

   • saccsiv said, on Iulie 30, 2010 at 5:41 am

    G-man

    N-am analizat blogul respectiv.

    Apreciază

   • G-man said, on Iulie 30, 2010 at 7:23 am

    eu m-am uitat azinoapte pe le putin , lucruri interesante despre masoni , ajunge la aceeasi conluzie cu tine , dar am gasit si ceva in neregula referitor la credinta. daca vrei iti dau citatul . credeam ca tu stii mai multe de repectivu care are blogul . ca eu nu prea mai am nervi sa vad ca unu zice niste lucruri interesante si dupa ce citesti cateva pagini ajungi in balarii.. dupa cate imi dau eu seama bate in zamolxe cu credinta, ca vad ca e la moda pana si taicamiu la lasat pe darwin pe zamolse. dar s-ar putea si sa ma insel ca nu am citit f mult . de aia vroiam sa fiu sigur

    Apreciază

 5. Maria said, on Iulie 29, 2010 at 3:22 am

  Doar 2 puncte suplimentare :
  1.Un profesor universitar imi relata zilele trecute ca prin 1990 a beneficiat de o bursa in Franta si ca isi aminteste ca ar fi vazut in publicatiile acelor zile un salut adresat”CONFRATILOR NOSTRI MASONI DIN ROMANIA, ION ILIESCU SI PETRE ROMAN”cu prilejul unei ceremonii cultice aniversare.
  Poate acest „peste de la cap stricat”(in sens de conducerea vizibila a anului 1990)explica multe din mersul Romaniei de dupa 1990 si chiar din contextul loviturii de stat din decembrie 1989, iar declararea Masoneriei ca fiind de utilitate publica,prin hotarare guvernamentala spune mai multe decat ne-am putea imagina….
  Profesorul Iorgovan isi are ghiulelile sale profesionale si nu numai de picioare.Pozitia sa de incriminare a masoneriei este insa una justa …
  Cautand date despre ce va spuneam (cu apartenenta lui Iliescu la masonerie), am dat peste cateva fraze teribile prezentate ca apartinand prof.Iorgovan pe un site (pe care nu-l agreez si , de aceea, nici nu-l indic): „În martie 2006 Antonie Iorgovan declara într-o conferinţă de presă: ” Demisia lui Năstase este o demisie întârziată. Ar fi trebuit să se producă mai de mult. Demisia lui Năstase este începutul sfârşitului pentru anumiţi oameni şi un anumit mod de a face politică în PSD şi în alte partide. Năstase şi gaşca lui sunt expresia de cumetrie dintre politică şi mătuşa Tamara. Criteriul de apartenenţă la această gaşcă a fost în primul rând homosexualitatea, în al doilea rând – masoneria şi în ultimul rând – infracţionalitatea. Cum pot fi numite persoanele care se ocupă cu traficarea funcţiilor, dacă nu infractori?”El a indicat şi nume: „Unii din membrii Guvernului condus de Năstase, precum Ilie Sârbu (la acea vreme vice-preşedinte al PSD şi fost ministru al agriculturii, n.n.), Eugen Bejenariu (senator PSD n.n.), Şerban Mihăilescu (fost secretar general al guvernului Năstase n.n.), Gabriel Oprea, iar în teritoriu este încrengătura de la Caraş-Severin, în frunte cu Ion Mocioalcă. Mai sunt cei cărora li se spunea Miki Şpagă sau Şpagaton (fostul ministru al turismului Dan Matei Agathon n.n.). „”

  2. (relativ in afara subiectului)
  M-a bulversat o afirmatie a unei doamne conferentiar doctor, medic de exceptionala valoare si cu o credinta puternica in Dumnezeu, pt ca desi aveam multe reprezentari despre politica vaccinurilor si a inregimentarii mele electronice, pana la ceea ce a afirmat ea nu ajusesem cu mintea … (redau cu aproximatie,din memorie) ….Spunea ca sarmanii romani au fost manipulati intr-atat incat era cat pe ce sa fie convinsi ca iata, statul face in sfarsit si pt ei ceva, cu programul national de realizare a analizelor gratuite, fara sa-si puna problema realitatilor din spatele lui. Aceste realitati se vadesc abia acum : programul a fost realizat NU pentru evaluarea constructiva a starii de sanatate a romanilor (in sens de a se interveni pentru refacerea, insanatosirea lor, prin politici medicale focusate), ci PENTRU ASIGURAREA UNEI BAZE „STIINTIFICE” DE EXTERMINARE A LOR, in sens de a se taia sistematizat pe planul asistentei medicale si cu efecte cat mai dure … Nu suntem decat un popor de cobai ….

  >>>>>>>>>>>>>>
  Multumesc, saccsiv, Domnului si Dvs ca existati si intru luminarea in Domnul a celor care nu apartinem inca ortodoxiei, dar pe care marturia Dvs ne ajuta mult pe Cale.Domnul sa va rasplateasca facandu-va partas Imparatiei si bucuriei Sale pe Dvs si pe fratii de la razbointrucuvant!Amin.

  Apreciază

 6. Maria said, on Iulie 29, 2010 at 3:37 am

  Completare
  Partea a doua a postarii anterioare a fost starnita de stirea de pe antena 3 data de ORORabilul nostru premier, potrivit careia „Sistemul informatic unitar in sanatate ar urma sa fie finalizat pana la sfarsitul anului”. Asta explica si inserarea neinspirata mai sus a lui „mele”: vazand stirea, am inceput sa ma preocup de o varianta juridica de blocare a inregimentarii (la chestiunea cip-urilor si cardului de sanatate ma refer. Un precedent ar fi… Retin ca a fost pronuntata de catre Curtea Constitutionala o solutie potrivit careia este neconstitutional normativul prin care salariatii sunt constransi de angajatori sa-si incaseze salariile pe carduri … Probabil ca un demers juridic pt blocarea cipuri-lor – macar in cazul celor care refuza cip-urile va trece in timp si pe la Curtea Constitutionala … Macar atat cat mai avem libertate de gandire – a se vedea problema tunului orgonic de pilda, spre ilustrarea viitorului sumbru spre care ne indreptam cu pasi repezi, ca si risc de control mental absolut si de neinfrant….)

  Apreciază

 7. […] Weblog MASONERIA din RomaniaDupa ce a acuzat dominatia israeliana asupra presei, OLIVER STONE revine si declara: “Evident, […]

  Apreciază

 8. cb said, on Iulie 29, 2010 at 7:43 am

  Referitor la manipularea practicata de diferite cluburi, organizatii de tip masonic:
  1. Daca sunt evenimente „pozitive” vor spune: „noi le-am realizat, noi am facut tot ce a fost bun in ultimii 200 de ani”.
  2. Daca sunt experimente esuate, evenimente tragice, negative, spun: „S-a intamplat asa pentru ca noi nu ne-am implicat, pentru ca am stat deoparte”.

  Apreciază

 9. MR said, on Noiembrie 16, 2015 at 1:03 pm

  Urmatoarele sunt extrase din scrisoarea celebra ce se constituie plan de maxima importanta pe care se depune juramant in cele mai inalte trepte masonice, care arată modul în care trei razboaie mondiale au fost planificate de multe generaţii. „Scrisoarea maestrului mason gr. 33 A. Pike catre Gp. Massini…”: „Primul război mondial trebuie să fie adus în scopul de a permite Illuminati să răstoarne puterea ţarilor în Rusia şi de a face din această ţară o cetate a comunismului ateu. Divergenţele cauzate de „Agenturi” (agenţi) Illuminati între Imperiile britanic şi germanic vor fi folosite pentru a aţâţa acest război. La sfârşitul războiului, comunismul va fi construit şi utilizat în scopul de a distruge alte guverne şi în scopul de a slăbi religiile.” Cei care au studiat istoria vor recunoaşte faptul că alianţele politice din Anglia, pe de o parte şi Germania, pe de altă parte, falsificate între 1871 şi 1898 de Otto von Bismarck, co-conspirator al lui Albert Pike, au contribuit la inceperea Primului Război Mondial. „Al Doilea Război Mondial trebuie să fie instigat profitând de diferenţele dintre politici. Acest război trebuie să fie purtat de fasciştii şi sioniştii politici în aşa fel încât nazismul este distrus şi sionismul politic să fie suficient de puternic pentru a institui un stat suveran Israel în Palestina . În timpul celui de-al Doilea Război, Comunismul Internaţional trebuie să devină suficient de puternic pentru a echilibra creştinismul, care va fi apoi ingradit şi ţinut sub control, până in momentul în care vom avea nevoie de el pentru cataclismul social final.” După acest al Doilea Război Mondial, comunismul a fost făcută suficient de puternic pentru a începe preluarea guvernelor slabe. În 1945, la Conferinţa de la Potsdam dintre Truman, Churchill şi Stalin, o mare parte a Europei a fost pur şi simplu predata Rusiei şi,de cealaltă parte a lumii, urmarea războiului cu Japonia a contribuit la maturarea mareea comunismului în China. (Cititorii care susţin că termenii nazismului şi sionismului nu erau cunoscuti în 1871, ar trebui să-si aminteasca că Illuminati au inventat ambele aceste mişcări. În plus, comunismul ca ideologie şi ca expresie inventata, provine din Franţa, din timpul revoluţiei. În 1785, Restif a inventat fraza cu patru ani înainte ca revoluţia sa fi izbucnit. Restif şi Babeuf, la rândul lor, au fost influenţati de Rousseau – aşa cum a fost si conspiratorul cel mai cunoscut dintre ei toti, Adam Weishaupt.) ”Al Treilea Razboi Mondial trebuie să fie instigat profitând de divergenţele cauzate de “ Agentura” Illuminati, între sioniştii politici şi liderii Lumii Islamice. Războiul trebuie să fie condus în aşa fel încât islamul (Lumea arabă musulmana) şi sionismul politic (statul Israel, Europa de Vest, Statele Nord – Americane … n.a.) sa se distrugă reciproc. Între timp, celelalte naţiuni, o dată in plus divizate pe această temă vor fi constrânse să lupte până la completa epuizare fizica, spirituala, morala şi economica … Vom dezlănţui Nihilistii şi ateii şi vom provoca un formidabil cataclism social care, prin toate grozăviile sale, va arăta în mod clar naţiunilor efectul ateismului absolut, originea sălbăticiei şi a turbulenţelor cele mai sangeroase. Apoi, peste tot, cetăţenii, obligaţi să se apere împotriva minorităţii revoluţionarilor, ii vor extermina pe acei distrugători ai civilizaţiei, şi mulţimea, deziluzionata de creştinism, al cărei spirit deistic, din acel moment, va fi fără busolă sau direcţie, doritoare de un ideal, dar fără sa ştie încotro să-si indrepte adoraţia, va primi adevărata lumină, prin manifestarea universală a doctrinei pure a lui Lucifer, adus în cele din urmă la vedere publicului. Această manifestare va rezulta din mişcarea generală reacţionară, dupa care va urma distrugerea atât a creştinismului cât şi a ateismului, ambele cucerite şi exterminate în acelaşi timp.”
  De la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, evenimentele din lume, şi în special din Orientul Mijlociu, arată o nelinişte tot mai mare şi instabilitate între Sionismul modern şi Lumea Araba. Acest lucru este complet în conformitate cu apelul ca al Treilea Război Mondial sa fie purtat între cele două şi aliaţii ambelor părţi. Acest al Treilea Razboi Mondial nu a venit înca, dar evenimentele recente ne arată că nu este departe.

  Departamentul Zero
  Noi am discutat cu un general din cadrul Armatei Romane, om care stie foarte bine ce vorbeste, si ne-a spus cat se poate de limpede: “Baieti, soldatii s-au speriat teribil in noaptea respectiva si au fost la un pas sa innebuneasca”. Am discutat si cu alti oameni, ofiteri de rang superior, care ne-au confirmat acest lucru: elicopterul s-a prabusit in urma unui fenomen inexplicabil.
  Sa facem un scurt rezumat :
  1. Dacii, de buna voie si nesiliti de nimeni, s-au convertit la crestinism. Pustincii Romaniei, puteti urmari documentarul de pe “Antena 3″, au cunoscut si cunosc inca toate aceste “mistere”. Parintele Arsenie Boca a cunoscut toate aceste lucruri si exista voci, o teorie absolut halucinanta, care sustin ca l-au vazut pe parinte in carne si oase undeva prin anul 2010. Cert este urmatorul lucru : parintele Arsenie Boca a fost unul dintre pionii principali ai proiectului.
  2.Diviziile ultrasecrete ale serviciilor secrete din Romania, printre care se numara si cele ale SRI-ului, au fost puse la punct de Mihail Moruzov. Aceste divizii nu sunt cunoscute nici macar de presedintii Romaniei. Nu este exclus ca parintele Arsenie Boca sa fii stiut de la bun inceput de ele. SRI-ul, la ora actuala, are divizii specializate pe aceste fenome. Chiar si masonul George Maior, directorul SRI-ului, are tot timpul un om dupa el care il protejeaza de atacuri in plan mental (l-am vazut de trei ori langa el). Cert este urmatorul lucru : SRI-ul, in Europa, este cel mai puternic serviciu secret ( pe locul doi sunt francezii ).
  3.Sfanta Scriptura ne spune destul de clar: “Au fost oameni care au atins varsta de 850 de ani”. Cei care au cercetat zona din Bucegi, oameni cu foarte multa experienta, au depus marturii care in zonele respective s-au intalnit cu vechii preoti. In documentarul realizat de “Antena 3″ se spune asa: ” Pustinicii se arata cand vor ei…”
  4. Acest lucru este cat se poate de clar: zona din Bucegi le este interzisa strainilor.
  5. Dl general, om care a avut acces la dosare, ne-a spus cat se poate de clar: “Soldatii au fost la un pas sa innebuneasca de ce au vazut in noaptea respectiva”. Cativa soldati au avut totusi curajul sa vorbeasca : ” Deasupra muntilor au aparut niste lumini ciudate care treptat s-au transformat in “uriasi” imbracati in alb. S-au auzit niste voci puternice si pentru cateva secunde am avut impresia ca o mana uriasa a izbit elicopterul de un pisc. Prima data am crezut ca am vedenii si israelienii foloseau un anumit timp de substante halucinogene pentru a ne derurta. Dupa circa 10 minute am realizat ca totul este cat se poate de real si elicopterul ardea in flacari. Am fost pusi sa mutam ramasitele elicopterului la cativa zeci de kilometri ca sa nu coincida cu zona unde se prabusise primul elicopter”.Israelienii, cu doua luni inainte sa vina in Romania, au primit un mesaj cat se poate de clar : “Stati cat mai departe de Bucegi”.
  6. La inceputul lunii august, undeva pana in data de 6, deasupra Bucegilor apar “focurile vii”. Nimeni nu s-a lamurit cum apar si de ce nu te poti apropia de ele.
  7. Un ofiter de Securitate, maior in varsta de 71 de ani, ne-a invitat sa mergem in zona respectiva si sa ne convingem singuri care este adevarul.Va marturisim sincer ca nu am avut suficient curaj si am cercetat doar pozele facute de domnia sa : “focurile vii” se vad cat se poate de clar. Cu toate rugamintile noastre fierbinti, de luni de zile, dansul nu si-a dat acceptul ca sa publicam aceste fotografii pe blog. Oamenii nu sunt pregatiti pentru asemenea lucruri si nu stiu cum sa le inteleaga.
  8.Va avertizam cat se poate de serios: au fost destui aventurieri care au plecat in Bucegi si au ramas acolo pentru vecie. Sunt anumite lucruri care depasesc cu mult puterea dvs de intelegere si cel mai bine este sa stati departe de ele. Sunt anumite zone din Bucegi, doua trasee le cunoastem si noi, unde odata ce ati intrat cu greu o sa mai iesiti de acoolo. Nu se intampla fenomene ciudate, ca toate sunt lasate de la bunul Dumnezeu, dar sunt niste lucruri pe care noi nu avem capacitatea sa le intelegem.
  9. Va intrebam cat se poate de serios: ati suporta o intalnite cu o asemenea creatura ? Da, il puteti numi drac…
  Războiul dintre George Soros și Beny Steinmetz, principalul acționar al Gabriel Resources și cel mai bogat israelian, este unul binecunoscut, care durează de câțiva ani. Totul a început în 1998, când Steinmetz a râs de faptul că Soros a pierdut două miliarde de dolari în Rusia. În 2009, Steinmetz, cunoscut drept un apropiat al serviciului israelian de informații externe, Mossad, a obținut prin mită drepturi exclusive de exploatare a minereului de fier din Guineea. Soros a finanțat guvernul din Guineea pentru a strânge dovezi pe care autoritățile să le folosească pentru a rezilia contractul cu Steinmetz. În procesul intentat în aprilie 2012, Steinmetz l-a acuzat pe Soros că i-a înscenat o tentativă de asasinat la adresa președintelui Guineei. Acum, în 2013, întâlnim din nou războiul celor doi, de această dată România devenind câmpul lor de luptă.
  De ce își doresc atât de mult Roșia Montană? Să fie aurul și argintul singurul motiv? „Zăcămintele de titan, germaniu, arseniu, molibden, vanadiu, nichel, cobalt, galiu și wolfram sunt evidențiate calitativ și cantitativ în documentația pe care Roșia Montană Gold Corporation a cumpărat-o de la Agenția Națională de Resurse Minerale”, declara pe 9 septembrie geologul Aurel Sântimbrean, care a fost mai bine de 20 de ani șef la exploatarea minieră de stat de la Roșia Montană. El susține că, prin exploatarea acestor metale rare, nemenționate în proiectul de lege adoptat de Guvern, Gold Corporation va deveni „multimiliardară în doi-trei ani, în timp ce statul român nu are niciun beneficiu din exploatarea acestor zăcăminte făcute cadou”. Sântimbrean a amintit că titaniul este folosit în combinații cu fierul, molibdenul, vanadiul și alte elemente, producându-se aliaje puternice și ușoare pentru industria aerospațială, pentru uz militar, pentru proteze medicale sau pentru implanturi ortopedice și dentare. Germaniul, care se găsește în natură în cantități mici, se utilizează la fabricarea semiconductoarelor. Aliajele cu molibden sunt folosite la fabricarea rachetelor, avioanelor, în medicina nucleară, în industria petrolieră sau în producerea lămpilor cu halogeni și rontgen. Vanadiul este utilizat la obținerea de oțeluri speciale necesare pentru utilaje de mare viteză iar pentaoxidul de vanadiu este utilizat ca și catalizator la producerea acidului sulfuric. În concluzie, aceste metale rare, alături de aur și argint, par a fi cele mai bune motive pentru care cei doi miliardari își doresc să pună ghearele pe Roșia Montană. Dar or fi oare singurele motive? Sau mai există cel puțin încă unul, despre care nimeni nu dorește să vorbească, deși subiectul este bine cunoscut la nivel înalt? Dacă metalele prețioase de la Roșia Montană nu sunt principalul obiectiv, ci doar un „bonus”? Ce se mai găsește ascuns în munții din vestul României?
  La începutul anilor 1990, subsolul din zona Carpaților Occidentali a fost sondat de un satelit rusesc, care căuta situri antice și preistorice. Cu această ocazie, s-a descoperit un imens oraș subteran, întins pe o suprafață de peste două sute de kilometri pătrați, foarte bogat în aur. În zona numită Vârtoape din Munții Orăștiei, pe o suprafață de aproximativ patru kilometri pătrați există șaptezeci și cinci de gropi conice, de diferite dimensiuni (unele cu diametre de până la șaptezeci de metri), din care pleacă mai multe tuneluri către munții din apropiere (unul ajungând chiar sub sanctuarele din Sarmizegetusa Regia, fiind probabil cel prin care armata lui Decebal a plecat din calea romanilor, traversând munții în două zile). În zona Vârtoape, aparatele au detectat foarte multe incinte paralelipipedice care comunică între ele, precum camerele unei locuințe, multe dintre ele comunicând cu platoul de deasupra prin drumuri antice. În această zonă și în imediata apropiere se află vestigiile cele mai impresionante ale complexului, inclusiv sanctuare făcute din andezit (piatră pe care astăzi o putem tăia doar cu diamantul), construcții cu o vechime mult mai mare decât cele de la Sarmizegetusa, acolo aflându-se centrul mega-orașului pre-dacic. Acest oraș subteran se întinde nu numai sub Sarmizegetusa Regia, ci și sub Simeria (locul de origine al sumerienilor), Tărtăria (unde s-a descoperit cea mai veche scriere din lume), Deva (zona din care au plecat arienii în Asia) și Roșia Montană. În Pergamentul Secret, Radu Cinamar vorbea despre un tunel foarte lung sub munții Orăștiei, la capătul căruia s-ar afla o cameră imensă din aur pur, în care s-au descoperit o lumină albastră stranie și șapte scaune capabile să susțină umanoizi de aproape trei metri înălțime. Referiri la acest oraș subteran se întâlnesc și în poveștile grecilor antici, care spun că în ținutul arimilor (adică în aceeași zonă) locuia în vremurile de demult gigantul Typhon, bine ascuns sub pământ, închis acolo de către Zeus. În Teogonia, Hesiod scria că în țara Arima trăia Echidna, o creatură jumătate nimfă și jumătate șarpe, ce locuia într-o peșteră adâncă, făcută de zei, ce seamănă cu un palat strălucitor, de unde păzea întreg ținutul. De altfel, grecii antici considerau că în subsolul Carpaților Occidentali se afla Tartarul, lumea subterană în care au fost închiși titanii, primii zei, probabil fiind vorba despre acest uriaș oraș subteran. S-a descoperit și că nu doar sub Munții Apuseni, ci sub întregul lanț Carpatic de pe teritoriul țării noastre, există o rețea întreagă de tuneluri, despre care legendele dacice susțin că au fost construite de zeul Zamolxis pentru a proteja ținutul și poporul dac. Iar Roșia Montană se pare că reprezintă intrarea principală în acest oraș subteran al zeilor.
  În luna februarie a anului 2012, o echipă româno-canadiană de geologi urmărea rămăşiţele filonului de aur la una dintre galeriile săpate de agatârşi în urmă cu 5.500 de ani la Roşia Montană. Atunci, echipa a făcut aparent din întâmplare o descoperire colosală, ce ar putea modifica istoria omenirii dacă s-ar face publică. Geologii români și canadieni au descoperit la baza galeriei capătul dreptunghiular al unei lespezi aurii, care nu părea a fi o rocă naturală. După prelevarea unei mostre, rezultatele de laborator au arătat că era vorba despre o piatră compozită, obţinută după o tehnologie imposibil de reprodus în condiţiile ştiinţei actuale, compusă din 15% praf de granit, 30% wolfram și 55% pulbere de aur de 50 de karate. În luna aprilie, în timpul discuțiilor purtate cu ușile închise la Ministerul Minelor, Petrolului și Geologiei, canadienii au cerut ca această descoperire să nu fie făcută publică iar galeria să fie închisă urgent. Românii au fost de acord cu păstrarea secretului, însă au insistat să continue cercetările și să trimită acolo o echipă de arheologi. Zona a fost închisă imediat cu sârmă ghimpată și pusă sub pază. De la începutul lunii mai până pe 23 iunie s-au derulat în secret săpăturile în jurul lespezii. Măsurătorile au stabilit faptul că aceasta, perfect șlefuită, cântărea aproximativ 1.700 de tone (cu 100 de tone mai mult decât cea de la Baalbek, în Liban), avea o lungime de 12 metri, o lățime de 6 metri și o înălțime de 3 metri, iar aurul din ea reprezenta 935 de tone, de 150 de ori mai mult decât tot aurul extras la Roșia Montană de daci, romani, austro-ungari și români la un loc. Într-un final, lespedea a fost segmentată în 80 de calupuri egale, încărcată în containere și transportată noaptea, sub escortă militară, spre o destinație necunoscută. Din anumite informații reiese că fragmentele au ajuns la Combinatul Siderurgic din Galați, unde au fost topite și transformate în lingouri de aur și wolfram, despre care nu se știe unde au fost depozitate.
  Un lucrător care a participat la dezmembrarea lespezii susține că un bătrân arheolog de prestigiu, ce avea o cicatrice în colțul ochiului stâng, a realizat un set de fotografii, care au fost date spre studiu unui paleolingvist, ce a atras atunci atenția autorităților că lespedea are o valoare istorică și culturală inestimabilă nu doar pentru români, ci pentru întreaga omenire. Ca argument, în respectivele fotografii se poate observa că întreaga suprafață a lespezii era acoperită de o scriere în basorelief de culoare verde smarald, total necunoscută, posibil pelasgă. Cu toate acestea, autoritățile române au ignorat atenționările paleolingvistului și au dispus tăierea și topirea lespezii, urmând ca, după vânzarea aurului, să primească 19,31% din câștig, conform înțelegerii cu partea canadiană.
  Bătrânul arheolog, care a ales să-și păstreze ascunsă identitatea, a declarat presei la vremea respectivă: „Lucrurile însă au devenit de-a dreptul uluitoare atunci când la ridicarea lespezii s-a putut observa un soi de puţ cu diametrul de 4 metri, în interiorul căruia cobora o scară elicoidală, ale cărei trepte erau săpate în pereţii puţului, de parcă fuseseră tăiate cu laserul. Din interiorul puţului emana o lumină lăptoasă, violacee. Deşi cei câţiva lucrători, geologi şi arheologi care au fost martori la ridicarea lespezii şi-au revenit după o vreme din uimire, în afara paleolingvistului care s-a precipitat ca un apucat pe scări în jos, nimeni n-a mai avut curajul să coboare ca să vadă ceea ce se afla în puţ, iar a doua zi era deja prea târziu. Am aşteptat cu toţii ca paleolingvistul să apară, dar el nu s-a mai ridicat la suprafaţă. Peste noapte, SRI-ul şi armata au acoperit cu scânduri intrarea în puţul care ducea spre interiorul muntelui, au turnat ciment şi au sigilat-o. A doua zi a fost închisă gura puţului exterior, precum şi intrarea în galeria săpată în vremuri imemoriale de agatârşi…

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: