SACCSIV – blog ortodox

Comentariu zilei (23.07.2010): Efectul KOSOVO, agentul Laszlo Tokes si tulburarile din 2011 …

Posted in KOSOVO by saccsiv on iulie 23, 2010

   Iata comentariul cititorului DM postat la articolul Curtea Internationala de Justitie de la Haga: Proclamarea independentei KOSOVO nu violeaza legile internationale:

Mihaela, am gasit articolul cu link-ul de mai jos:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/laszlo-tokes-secuimea-trebuie-sa-iasa-in-strada-pentru-autonomie-901344.html

Se pare ca ungurii reactioneaza foarte rapid si chiar instiga la iesiri in strada si poate si varsare de sange daca va fi necesar.
Nu cred ca este o coincidenta faptul ca si domnul Isarescu vorbea de miscari sociale.
Cred ca scenariul cu 2011 devine din ce in ce mai probabil, poate chiar imposibil de evitat.
Poate ca se apropie vremea sa ne cumparam o casuta din lemn cu 2,000 EUR la munte, in caz de necesitate. Eu oricum am luat un cort si doi rucsaci si vin din Cehia in Romania in sub 10 ore de mers cu masina.:) Stiu ca nu mai exista solutii omenesti, dar ma simt dator sa incerc sa-mi protejez familia. Poate vom ajunge anul viitor pe vremea asta sa stam prin pesteri si crapaturile pamantului si sa ascultam la radio ceva stiri despre trupele NATO trimise sa “mentina pacea” in Romania. Doamne ajuta!

   DM se refera la:

Pustnicul Zosima: „O să fie MARE MACEL IN ORASE. O să fie mai rău decăt ti-a spus părintele Pustnic N.” Completare la articolul „PROFETIE: „MARE VARSARE DE SANGE” in 2011 in Romania?”

MUGUR ISARESCU, un greu in Romania, o marioneta de rang inalt a ELITELOR …

   Sa vedem si ce anume scrie in articolul la care face referire. Citez din Laszlo Tokes: „Secuimea trebuie să iasă în stradă pentru autonomie”:

   Dacă o microregiune precum Kosovo şi-a dobândit autonomia, acelaşi lucru ar fi posibil şi în Ţinutul Secuiesc, şi dacă va fi nevoie, secuimea trebuie să iasă în stradă, a declarat, ieri, vicepreşedintele Parlamentului European, Tokes Laszlo la Universitatea de Vară „Tusvanyos”.

   Sursa: MediafaxAsta după ce ieri, Curtea Internaţională de Justiţie a tranşat disputa cu Belgradul, apreciind că fosta provincie sârbă Kosovo nu a încălcat legislaţia internaţională prin proclamarea unilaterală a independenţei.

   „Trebuie să ajungem în tărâmul unităţii comune. O microregiune de talia Kosovo este şi Secuimea. Kosovo şi-a dobândit independenţa, de ce nu ar putea şi Secuimea să aibă autonomie? Trebuie să ieşim în stradă dacă este nevoie. Dacă trebuie, secuimea are nevoie de un model de tip catalan, dar în acel moment nu veţi mai fi la guvernare (UDMR – n.r.), pentru că am manifesta împotriva voastră”, a mai spus Tokes, citat de Mediafax.

   El a declarat că este convins că va fi autonomie în Ardeal, dar a menţionat că ea se va obţine mai greu, întrucât unii reprezentanţi ai comunităţii maghiare nu mai cred în ea.

   Laszlo Tokes critică UDMR

   „Am avut senzaţia că dialogul cu UDMR nu este tocmai sincer. Consiliul Naţional pentru Autonomie nu a reuşit să întocmească un memorandum semnat de toate administraţiile locale, care ar fi trebuit să ajungă până acum în faţa Europei”, a precizat Tokes.

   Vicepreşedintele PE a menţionat că dacă o microregiune de talia Kosovo, care are dimensiuni similare Secuimii, a putut să îşi capete autonomia, acelaşi lucru ar putea să fie posibil şi în Ţinutul Secuiesc.

   Tokes a adăugat că electoratul maghiar nu trebuie să se piardă.

   „Baza electorală nu trebuie să ne scape, să nu ne trezim în situaţia că nu avem reprezentare în Transilvania, pentru că nu putem permite asta, şi nu trebuie să ne permitem nici să devenim victimele asimilării politice”, a spus el.

   Tokes a afirmat că fără cooperarea tuturor formaţiunilor reprezentantive ale comunităţii maghiare nu va exista autonomie şi a acuzat UDMR că este principalul vinovat pentru politica exclusivistă pe care a dus-o.

   „În afară de UDMR, nu există mântuire – trebuie să îşi dea seama că a greşit, că toată lumea îşi are locul în această cooperare şi în acest sens îi revine o răspundere foarte puternică”, a susţinut vicepreşedintele PE

   Luptă pentru autonomie

   Şi preşedintele executiv al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Toro T. Tibor, a declarat că formaţiunea nu este de acord cu segmentarea Ţinutului Secuiesc, pentru că acesta trebuie să fie o unitate autonomă.

   „Nu suntem de acord ca Ţinutul Secuiesc să se taie în bucăţi. Trebuie să ne folosim de toate instrumentele în Guvern, în Parlamentul României, chiar şi în Parlamentul Ungariei şi sunt dezamăgit că încă nu am văzut intenţii în această direcţie din partea UDMR”, a spus Toro.

   El a menţionat că este momentul ca Forumul de Coordonare Maghiar din Transilvania să îşi facă auzită vocea în privinţa dezideratului autonomiei.

   „E momentul ca această adunare să îşi facă auzită vocea în toamnă. Este important să facem uz de toate mijloacele ca să ne păstrăm Ţinutul Secuiesc ca o unitate unitară. Este important să arătăm ce putem în această problematică”, a spus oficialul, citat de Mediafax.

   Reluând ideea modelului catalan avansată de Tokes, Toro a afirmat că nu crede că în Transilvania se poate iniţia o manifestare de asemenea amploare, dar s-ar mulţumi dacă la Miercurea Ciuc s-ar aduna 100.000 de oameni care să ceară autonomia Ţinutului Secuiesc.

   Cea de-a XXI-a ediţie a Universităţii de Vară şi Tabără Studenţească „Tusványos” a fost deschisă, miercuri. La eveniment au participat câteva mii de tineri şi 500 de invitaţi din ţară şi din Ungaria, personalităţi ale vieţii politice şi economice.

   Universitatea de Vară „Tusvanyos” se va încheia duminică. A fost organizată de Fundaţia „Pro Minoritate” din Budapesta şi de Consiliul Tineretului Maghiar din România. Organizatorii susţin că în ultima zi va fi prezent şi preşedintele Traian Băsescu, potrivit TVR.

   Comentariu saccsiv:

   Tökes Laszlo a beneficiat de susţinerea PDL pentru functia de vicepreşedintele PE. Dar tot n-a fost de ajuns, asa ca a fost necesar sa se traga niste sfori de undeva mai de sus:

De ce stapanii Parlamentului European au dorit sa fie ales Tökes Laszlo in functia de vicepresedinte?

   De ce deci stapanii Parlamentului European au dorit sa fie ales Tökes Laszlo? De ce intr-o lume ce se vrea unita, iredentistii maghiari sunt incurajati?

   Inca inainte de alegerea sa, creionam un raspuns la articolul VIDEO: Deputaţii de la Budapesta vor Ardealul, iar propunerea UDMR ca minorităţile naţionale să înveţe româna ca limbă străină a fost aprobată în Camera Deputaţilor …:

   Deoarece ELITELE doresc in perioada ce vine o cat mai mare tulburare, care sa includa si conflicte etnice zonale. Cititi va rog si:

VIDEO: “MACHETE”, filmul ce promoveaza RAZBOIUL RASIAL

   Pe de alta parte, din motive de ei stiute, le-a casunat rau de tot pe tara asta. Romania este printre putinele state ce a depasit cu mult etapa de a se inchina ELITELOR (cum au facut cam toate) si a  ajuns la cea de distrugere. Noi aproape ca nu mai producem ceva, noi aproape ca nu mai avem agricultura, statul are din ce in ce mai putine parghii de control a economiei. Desigur, nu se putea ajunge aici, fara concursul:

PARLAMENTUL si GUVERNUL Romaniei, marionete ale PAPUSARILOR planetari

   Dar nu le-a fost de ajuns, am devenit si un sinistru laborator:

VIDEO – DIN CICLUL „ROMANII SUNT IN PLUS, HAI SA EXPERIMENTAM PE EI”: BASF ne testeaza rezistenta la INITIUM. Detalii despre relatia BASF – ELITE

   Ce face in aceste conditii marioneta guvernare Basescu? Ceea ce i se spune:

Comentariul zilei (11.05.2010): BASESCU, marioneta ELITELOR, identifica printre cauzele actualei crize si parintii care fac copii fara sa aiba bani de pampersi … De ce continua preseditele natiunii acest joc periculos? E cumva DEMONIZAT?

   Ca PD-L se dovedeste inca o data a fi ticalosit, deja cred ca nu mai mira pe nimeni:

VIDEO – Ilie Serbanescu: E apocaliptic, puterea vinde Romania ungurilor, ca sa poata taia pensiile si salariile

   Asadar, este foarte posibil sa inceapa cat de curand tulburarea etnica, o foarte importanta componenta a marelui tambalau global ce va include foametea, razboi, revolutie, totul pentru a se putea mai apoi prezenta maselor solutia:

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on iulie 23, 2010 at 10:48 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Aquarius said, on iulie 23, 2010 at 11:12 am

  Voi vorbiti numai de retragere si de fuga frate Saccsiv! Adica vine ungurul peste mine si eu sa fug? Pai pentru ce mai sunt roman atunci? Pentru ce au luptat voievozii nostri in frunte cu Sfantul Stefan cel Mare? E absurda fuga si nu vad nimic crestinesc in ea.

  Apreciază

  • saccsiv said, on iulie 23, 2010 at 11:15 am

   Aquarius

   Nu vezi nimic crestinesc in ea, pentru ca nu privesti problema in ansamblu.

   Apreciază

   • Aquarius said, on iulie 23, 2010 at 3:05 pm

    Inteleg ce zici frate Saccsiv, si privesc in ansamblu, dar nu e lasitate? Imi iubesc tara si compatriotii si nu vreau sa-i vad suferind.

    Apreciază

 3. fanu said, on iulie 23, 2010 at 11:30 am

  pe bozgoru asta l au sustinut sa ajunga vice la pestera de talhari europeana chiar pedeleii si uite acum sta ca unghia n carne…

  trebuie repopulate zonele cu romani acolo altfel cred ca va iesi cu varsare de sange

  sa nu uitam ca fratii sarbi ortodocsi au fost macelariti de sectarii americani in chiar sensul in care si ticalosul asta vrea cu regiunile din Ardealul pamant romanesc

  nu ar fi deloc de mirare ca se vorbeste despre varsare de sange in conditiile date

  Apreciază

 4. cosmin mihai said, on iulie 23, 2010 at 12:11 pm

  Cititi ce spunea Arsenie Boca despre subiectul de fata. Ce le-a casunat pe noi? Aici nu a prins decat prin exterminare greco-catolicismul. Aici nu s-a instalat comunismul decat prin martirizarea elitei tarii, dar si a taranului simplu. Aici Decebal s-a taiat cu sabia decat sa devina prizonier. Aici si domnitori sunt mucenici. Noi suntem printre principalii lor dusmani. Imbarbatati-va fratilor!

  Apreciază

 5. […] Comentariu zilei (23.07.2010): Efectul KOSOVO, agentul Laszlo Tokes si tulburarile din 2011 … […]

  Apreciază

 6. Snowflake said, on iulie 23, 2010 at 12:59 pm

  Priviti cum atacurile de la 11 septembrie (unul dintre turnurile gemene + Pentagonul) au fost desenate, la propriu, cu 5 ani inainte, pe bacnotele de 20 de dolari americani. E pur si simplu socant

  Apreciază

 7. Adriana mihoc dragus pe fb said, on iulie 23, 2010 at 1:07 pm

  Eu prevedeam asta de cand asa zisii kisovari si-au declarat independenta! Ungurii de abia asteptau un precedent! Iata-l produs! Sa ne apere bunul Dumnezeu!

  Apreciază

 8. fanu said, on iulie 23, 2010 at 1:56 pm

  eu am impresia ca aceasta criza si aceasta atitudine si toate scandalurile de azi sunt cortina care ascunde de fapt robia si birul iar criza are si aceasta masura ei diferita; este vad dura fata de tarile ortodoxe in special tocmai fiindca trebuie si aceasta dat fiind ca in Romania mai sunt oameni ortodocsi practicanti si manastiri precum Petru Voda care ar putea sa aibe o reactie diferita fata de aceia deja europenizati si dispusi la erezia ecumenista la a accepta legile anticrestine…

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: