SACCSIV – blog ortodox

Autorităţile americane închid 73.000 de bloguri WordPress?

Posted in BLOGURI, internet by saccsiv on iulie 19, 2010

   Citez din articolul U.S. Authorities Shut Down WordPress Host With 73,000 Blogs:

   După ce Guvernul SUA a acţionat recent împotriva câtorva site-uri care aveau legături cu difuzarea de materiale video (prin streaming), nervii se întind în ce priveşte posibilitatea ca acesta să fie doar începutul unei represiuni şi mai mari. Acum se pare că platforma gratuită de blogging a fost închisă de către furnizorul de servicii de găzduire la ordinele autorităţilor SUA pe motive legate de „antecedente de abuz”. Ca rezultat, peste 73.000 de bloguri nu mai sunt funcţionale.

   La scurt timp de la recentele ameninţări venite de la vice-preşedintele Joe Biden şi coordonatorul de sancţionare pentru proprietate intelectuală Victoria Espinel, acţiunile s-au concentrat asupra site-urilor care ofereau filme şi muzică fără autorizaţie, luna trecută, autorităţile SUA au ţintit mai multe site-uri despre care susţineau că aveau legtură cu difuzarea ilegală de materiale video.

   ‘Operaţiunea site-urile noastre‘ viza mai multe site-uri, inclusiv TVShack.net, Movies-Links.TV, FilesPump.com, Now-Movies.com, PlanetMoviez.com, ThePirateCity.org, ZML.com, NinjaVideo.net şi NinjaThis.net. Într-o acţiune aproape fără precedent, numele de domeniu ale şapte site-uri au fost oprite şi sunt indicii că altele – The Pirate Bay şi MegaUpload – au scăpat ca prin urechide acului de la a avea aceeaşi soartă.

   Cu toate acestea, temerile rămân că acţiunea de acum este doar începutul şi că mai multe site-uri vor fi ţinte în lunile ce urmează. Într-adevăr, TorrentFreak a primit deja informaţii cum că alte site-uri, până acum rămase anonime în media, sunt monitorizate de către autorităţi cu privire la probleme de drepturi de autor.

   Acum, potrivit proprietarului unei platforme gratuite de WordPress, care găzduieşte mai mult de 73,000 bloguri, reţeaua de site-uri a acestuia a fost complet închisă la ordinele autorităţilor.

   Blogetery.com a fost găzduit de către BurstNet timp de 7 luni, dar vineri, 9 iulie, site-ul a dispărut. Lunea următoare proprietarul a primit un e-mail de la BurstNet:

   Din cauză unor precedente de abuz şi din cauza continuării abuzului de pe acest server ‘bn.***********’.

   Am hotărât să încheiem legătura cu acest server, cu începere imediată. Această oprire se aplică pentru: bn.affiliateplex.com

   Deaprtamentul de abuzuri
   BurstNET Technologies, Inc

   În următoarele schimburi de corespondenţă s-a primit acest răspuns:

   Bn.xx*********** a fost închis la cererea oficialităţilor legiuitoare, din cauza materialului găzduit pe server.

   Suntem limitaţi în a vă furniza toate detaliile, dar luaţi în considerare că aceasta este o problemă critică şi singura opţiune disponibilă pentru noi a fost aceea de a opri imediat serverul.

   … şi o clarificare ulterioară:

   Vă rugăm să luaţi în considerare faptul că acesta nu a fost un caz tipic, în care suspendarea şi notificarea să fie o regulă. Aceasta a fost o chestiune critică adusă atenţiei noastre de catre oficiali ai forţelor legiutoare. Am fost nevoiţi să eliminăm imediat severul.

   „L-am notificat pe el [proprietarul Blogetery] atunci când am stopat [funcţionarea serverului] şi am returnat banii în contul acestuia, pentru că el mai deţine şi alte servere la noi. Dacă doreşte returnarea către contul lui, putem face cu uşurinţă aceasta. Cu toate acestea, chestiunea despre care vorbim ar trebui să fie cea mai mică dintre griji”, un reprezentant al BurstNet a confirmat mai târziu.

   „Ca s-o spunem simplu: Nu-i putem furniza datele, nici alte detalii. Dar, prin această afirmaţie, cei mai mulţi ar recunoaşte că a fost pus în mişcare ceva serios”.

   Datorită faptului că autorităţile nu divulgă informaţii şi că BurstNet păstrează secretul, se doveşte a fi aproape imposibilă confirmarea motivului exact pentru care Blogetery a fost complet închis. Cu toate acestea, proprietarul admite că a avut de-a face cu multe probleme legate de încetarea şi renunţarea la materiale cu drepturi de autor, deşi acestea s-au făcut rapid, după cerinţele DMCA.

   Cu toate acestea, o căutare scurtă pe Google scoate la iveală bloguri care au legături spre materiale cu drepturi de autor –  aici, aici şi aici. Acestea fiind spuse, pe orice reţea cu asemenea dimensiuni acest tip de activitate este inevitabil să se petreacă. Multe mii de bloguri de pe aceeaşi platformă ar fi fost perfect legale.

   „Toţi utilizatorii au rămas fără serviciul pus la dispoziţie, ca atunci când s-au petrecut raiduri Pirate Bay şi toţi oamenii care se aflau pe site-urile gazdă au fost şi ei închişi”, a remarcat un utilizator supărat al Blogetery care a contactat TorrentFreak. „Mi-am pierdut site-ul personal, de asemenea, şi nu există nicio manieră prin care să pot contacta proprietarul de vreme ce informaţiile lui de contact erau pe site-ul blogetery.com şi acela era singurul mod prin care o puteam face”.

   Într-adevăr, 73.000 este un număr semnificativ de bloguri pe care să le închizi, în ciuda a ceea ce unii dintre utilizatorii site-ului puteau sau nu să facă. Numai timpul va scoate la iveală dacă a fost cu adevărat o plângere legată de drepturile de autor care au dus la închiderea serviciului, dar semnele sunt cu siguranţă acolo. Nu cu mult timp în urmă, ar fi fost considerată ca fiind deplasată concluzia că acest tip de acţiune ar putea fi argumentată cu problema drepturilor de autor, dar atmosfera actuală pare să se schimbe.

   Comentariu saccsiv:

   Nu stiu daca informatia e reala. Daca da, sa aiba oare legatura cu asta?

E CAM GATA: Saptamana aceasta se desfasoara la Seul un TRATAT SECRET ce va ruina INTERNETUL

   Un lucru stim insa sigur:

Jay Rockefeller: „INTERNETUL REPREZINTA RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video

TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la DISPARITIA BLOGGERILOR anonimi sau ANTI-SISTEM

DARPA, Microsoft si colosul fabricant de arme Lockheed Martin ne pregatesc NOUL INTERNET?

   Altfel spus, prin diverse forme, usor-usor, pana la anul, zbenguiala asta pe internet va cam dispare. Asadar, profit si reamintesc:

Cateva incidente ce ar trebui sa va determine sa copiati de pe bloguri materialele ce va intereseaza

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on iulie 19, 2010 at 7:38 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Daniel said, on iulie 20, 2010 at 7:56 am

  Doane ajuta!

  Esita o posinilitate sa postati undeva un backup al blog-ulu? Ma gandesc la un zip sau ceva format compact, care poate fi download-at mau usor. E destul de greu sa salvam toate paginile din blog una cate una, mai ales ca toate sunt de interes.
  Am cautat ceva unelte care sa faca site copy, dar cele free nu se descurca convenabil.

  Doane ajuta!

  Apreciază

 3. […] Autorităţile americane închid 73.000 de bloguri WordPress? […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: