SACCSIV – blog ortodox

CHINA: Nasterile neautorizate contrare obiectivelor Zilei Mondiale a Populatiei

Posted in CHINA by saccsiv on iulie 14, 2010

   Citez din articolul Unauthorized births run counter to aims of World Population Day:

   Beijing 8 Iulie (Xinhuanet) – populatia lumii a ajuns la 5 miliarde la 11 Iulie 1987, si Organizatia Natiunilor Unite a denumit aceasta data Ziua Mondiala a Populatiei.

   Tema din acest an pentru a 21-a Zi Mondiale a Populatiei este „Fiecare conteaza”, si activitatile din China se vor concentra pe  recensamantului populatiei din 2010 si va sublinia dreptul la viata.

   De asemenea, isi propune sa sublinieze importanta eficientei controlului populatiei prin intermediul colectarii si analizarii celor mai recente date, astfel incat pentru a crea un impact asupra procesului decizional si de a imbunatati vietile oamenilor.

   Riscurile cauzate de supra-populare includ lipsa de spatiu de locuit, lipsa de locuri de munca, preturile foarte mari pentru locuinte, deteriorarea mediului si deficitul de energie si resurse.

   In China, problema nasterilor neautorizate se afla in fruntea eforturilor sale de a controla cresterea populatiei, deoarece aceasta submineaza politica tarii de planificare familiala, sau „politica un copil”, care a fost implementata in 1980.

   Potrivit statisticilor oficiale chineze, populatia nationala a ajuns la 1.3 miliarde la sfarsitul anului 2008, cu 6.7 milioane nascuti in acel an. Nasterile neautorizate au reprezentat un mare procent din aceste nasteri.

   Avand in vedere ca politica de planificare familiala a fost pusa in aplicare, guvernele locale controleaza strict nasterile in fiecare familie, si permit fiecarui cuplu de a avea un copil, dar cu o politica mai flexibila in zonele Chinei cu minoritate etnica.

   Cu toate acestea, nu toate cuplurile urmeaza normele, in special cele din zonele rurale, unde procesul de constientizare a fost scazut si cel de monitorizare inadecvat.

   Liu Yanli, un functionar public de la Beijing, spune ca pana in 1983 politica nu a fost aplicata cu strictete in orasul sau natal Botou, provincia Hebei, adaugand ca atunci mama ei era gravida in 4 luni.

   Liu spune ca femeile cu sarcini neautorizate trebuiau sa fie atente fata de ceilalti sateni, care le-ar fi putut trada fata de autoritati, si erau obligate in felul acesta sa se mute din loc in loc, pentru a evita detectarea.

   Mama lui Liu a ramas cu mama ei (bunica lui Liu) in timpul sarcinii si de asemenea, timp de patru ani dupa ce a dat nastere fiicei ei.

   „In cursul acestor ani, sistemul de responsabilitate a contractului de uz casnic a fost initiat in orasul meu natal. Dar eu nu eram eligibila pentru nici un fel de teren, deoarece nu am avut un permis de sedere sau hukou „, a adaugat Liu. „Pana pe la varsta de 4 ani, vecinul i-a criticat pe parintii mei pentru nasterea neautorizata a mea. Echipa satului desemnata sa puna in aplicare politicile de control al populatiei i-a amendat pe parintii mei cu aproximativ 1.000. ”
   Liu spune ca nasterile neautorizate au fost frecvente in orasul natal din cauza „propagandei slabe si a si a lipsei de forta de munca”.
   Pedeapsa, de obicei era o amenda, dar daca unele familii nu isi putea permite sa plateasca amenda, bunurile lor, cum ar fi o bicicleta sau televizorul, puteau fi confiscate.
   In zonele rurale din China, cele mai multe familii prefera baieti, partial pentru ca ei sunt vazuti ca fiind capabili de a ajuta cu munca la ferma.
   Autoritatile au relaxat normele in zonele rurale, in asa fel incat sa permita cuplurilor care au fost nascut o fata sa aiba un al doilea copil. Dar ei nu aveau voie sa aiba un al treilea.
   O alta femeie, Chen Fei, care acum locuieste in Tianjin, a fost cel mai mare copil in familia ei. Ea a declarat ziarului Global Times ca parintii ei in orasul natal, Yongchang judetul Jinchan, provincia Gansu, si-au permis sa aiba un al doilea copil.
   Aceasta politica de a permite un al doilea copil cuplurilor care au nascut o fata este inca in vigoare. Cu toate acestea, in 2000, autoritatile au decis ca diferenta de varsta dintre cei doi copii trebuie sa fie de cel putin cinci ani.
   In ceea ce priveste problema hukou pentru populatia „neautorizata”, un cercetator de la Institutul Populatiei si Economiei Muncii,  Academia Chineza de Stiinte Sociale (CASS), Zhang Yi, s-a referit recent la un nou document eliberat de Ministerul Securitatii Publice.
   Documentul precizeaza ca populatia „neautorizata” ar putea primi permise de sedere in scopul de a efectua al saselea recensamant al populatiei tarii, care va incepe la 1 noiembrie.
(Sursa: Times Global)

   Cititi va rog si:

Chinezii ascund trei milioane de copii anual

10.000 de CHINEZI, STERILIZATI cu forţa

DEZASTRU: Legea „copilului unic” lasă China fără pensii

CHINA, sinistru laborator al NOII ORDINI MONDIALE

VIDEO (si transcriptul) – GEORGE SOROS: China va avea un rol important in crearea NOII ORDINI MONDIALE

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iulie 14, 2010 at 8:43 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. […] CHINA: Nasterile neautorizate contrare obiectivelor Zilei Mondiale a Populatiei […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: