SACCSIV – blog ortodox

De ce stapanii Parlamentului European au dorit sa fie ales Tökes Laszlo in functia de vicepresedinte?

Posted in LASZLO TOKES, PARLAMENTUL EUROPEAN by saccsiv on iunie 18, 2010

 

   Citez din articolul Laszlo Tokes, ales vicepreşedinte al PE. Procedura de vot a avut probleme: numărul de voturi exprimate a fost mai mare decât al europarlamentarilor din sală:

   Preşedintele PE, Jerzy Buzek, a anunţat în plenul PE că Tokes Laszlo a fost ales vicepreşedinte al PE, însă votul în ceea ce îl priveşte pe acesta a fost însoţit de probleme tehnice care au stârnit nemulţumirea europarlamentarilor.

   Potrivit datelor oferite de reprezentanţi ai Biroului de presă al PE, Tokes Laszlo a fost ales vicepreşedinte al PE cu 334 de voturi „pentru”, 168 „împotrivă” şi 287 de abţineri.

   Mai mulţi eurodeputaţi din sală şi-au exprimat nemulţumirea legată de o serie de probleme tehnice şi au reclamat de asemenea că numărul de voturi exprimate a fost mai mare decât al europarlamentarilor din sală.

   Europarlamentarul Laszlo Tokes a primit, săptămâna trecută, susţinerea întregului grup PPE pentru a candida la funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European.

   Conducerea PNL a decis, luni, cu unanimitate de voturi, ca europarlamentarii liberali să nu voteze în favoarea candidaturii lui Laszlo Tokes pentru funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European, solicitând ca şi PDL să aibă o poziţie similară.

   Europarlamentarul PSD Corina Creţu a afirmat că Laszlo Tokes are un discurs „iredentist şi şovin”, s-a declarat îngrijorată de desemnarea acestuia pentru funcţia de vicepreşedinte al PE şi a afirmat că este „condamnabilă” susţinerea de care acesta se bucură din partea PDL.

   Conform articolului Alegerea lui Tökes Laszlo în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European se lasă cu scandal:

   Mai mulţi eurodeputaţi au cerut reluarea votului asupra numirii lui Tökes Laszlo în funcţia de vicepreşedinte al PE, reclamând probleme care au viciat rezultatul. Subiectul l-a lăsat însă indiferent pe preşedintele de şedinţă, care a declarat că se face prea mult caz şi că are ceva mai bun de făcut ­ să meargă să servească prânzul.

   La finalul primei părţi a sesiunii plenare, liberalul Edward McMillan-Scott (ALDE), rămas să prezideze sesiunea în locul lui Jerzy Buzek, a oferit explicaţii în legătură cu sistemul de votare la alegerea lui Tökes Laszlo. El a spus că la votul electronic, folosit în cazul lui Tökes Laszlo, se pot exprima opţiunile „împotrivă” sau „abţinere” în timp ce la votul pe hârtie, eurodeputaţii pot să voteze doar „pentru”, restul lăsând foaia goală.

   Explicaţiile au fost necesare deoarece eurodeputaţii au avut reclamaţii legate de modul în care s-a desfăşurat votul. Eurodeputaţii s-au declarat însă nemulţumiţi de explicaţia lui McMillan-Scott şi mai mulţi dintre ei au reclamat o posibilă fraudă, cerând repetarea votului. Printre aceştia s-a numărat şi doi eurodeputaţi români, Adrian Severin şi Viorica Dăncilă.

   Preşedintele şedinţei, Edward McMillan-Scott, le-a refuzat cererea, spunând că rezultatul ar fi acelaşi. „Sunt convins că, dacă se va relua votul, rezultatul va fi acelaşi”, a spus el.  Un alt europarlamentar a luat cuvântul în plen şi a spus că pe consola pusă la dispoziţie pentru exprimarea votului electronic a putut accesa opţiunea „Nu” abia după ce în prealabil a apăsat pe „Da”. El a spus că mai mulţi colegi de-ai săi s-au confruntat cu aceeaşi problemă, care a viciat rezultatul votului.

   După ce a ascultat aproximativ 20 de vorbitori plângându-se pe tema modului în care s-a desfăşurat votul pentru Tökes Laszlo, preşedintele de şedinţă, McMillan-Scott, a comentat: „Să trecem la punctul următor. Facem prea mult caz şi, sincer, vreau merg la prânz”.

   Sesiunea plenară în cadrul căreia Tökes Laszlo a fost ales a fost marcată de tensiuni. Astfel, iniţial, preşedintele PE, Jerzy Buzek, s-a pronunţat în favoarea lui Tökes şi propusese alegerea acestuia prin aclamaţie.

   După ce o serie de europarlamentari au aplaudat propunerea, C.V. Tudor a cerut cuvântul. El a spus că pentru prima dată îi este ruşine că este membru al PE, care vrea să aleagă vicepreşedinte un contestatar al Tratatului de la Trianon. C.V. Tudor a fost aplaudat la rândul său după care Buzek a anunţat începerea procedurii de vot.

   Comentariu saccsiv:

   Asadar, stapanii Parlamentului European au dorit sa fie ales Tökes Laszlo. Oare de ce? De intr-o lume ce se vrea unita, iredentistii maghiari sunt incurajati?

VIDEO: Deputaţii de la Budapesta vor Ardealul, iar propunerea UDMR ca minorităţile naţionale să înveţe româna ca limbă străină a fost aprobată în Camera Deputaţilor …

   Ca PD-L se dovedeste inca o data a fi ticalosit, deja cred ca nu mai mira pe nimeni:

VIDEO – Ilie Serbanescu: E apocaliptic, puterea vinde Romania ungurilor, ca sa poata taia pensiile si salariile

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on iunie 18, 2010 at 7:45 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. petre said, on iunie 18, 2010 at 10:12 am

  ESTE ceva pur si simplu condamnabil ! PDL ne vinde intentionat iredentistilor maghiari ! Asa ceva nu se poate ! trebuie facut ceva !

  Apreciază

 3. codin said, on iunie 18, 2010 at 10:33 am

  Buna dimineata ! Inainte de „89 s-a facut vanzarea, la Malta, unde George Bush şi Mihail Gorbaciov (2-3 decembrie 1989) au convenit asupra retrasarii granitelor nationale ale statelor.De atunci, cu pasi marunti si pe nesimtite, se tot vinde cate ceva, indiferent de cine era sau este la putere.Daca figurantii politici s-au schimbat, agenda globalizarii a ramas aceeasi.Daca nu era PDL, era PSD si se intampla acelasi lucru, caci toti tradatorii (politicienii) sunt platiti din acelasi buzunar, insa cu maini diferite.

  Apreciază

 4. Alexandra said, on iunie 18, 2010 at 12:46 pm

  Pe mine nu ma sperie atat de tare cine a ajuns sa fie „ales” ci metoda in sine….pai asa se poate impune oricine oricum. Dupa ce ca acei parlamentari europeni sunt vai de capul lor (marea majoritate necrestini si vanduti satanei) nici macar nu-i lasa sa voteze.
  E foarte grav ce se intampla. Ca vom ajunge pe mana ungurilor….am mai fost o data in istoria noastra zbuciumata….ca am ajuns pe mana satanistilor….si de astia am avut parte in timpul comunismului…..dar mai era un licar de speranta….ca se vor termina toate astea candva, ca mai exista oameni liberi prin alte colturi ale lumii….dar acum gheara se intinde peste tot.

  Doamne apara si pazeste.

  Apreciază

 5. karenin said, on iunie 18, 2010 at 1:45 pm

  http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=ro&langpair=en|ro&u=http://www.worldshiftnetwork.org/home/index.html&rurl=translate.google.ro&twu=1&usg=ALkJrhiQAPM2FwiDnLUZjIig5Q7RLhjkoQ

  ia uitati-va un pic aici, nu ca ar avea de-a face in mod nemijlocit cu iredentismul maghiar dar are in mod sigur de-a face cu newageul….

  Apreciază

 6. sergiu said, on iunie 18, 2010 at 3:05 pm

  Soros l-a impus! Nimic nou sub soare!
  Natiunea romana e pe cale de disparitie, din pacate!
  Si asa cum se aude din ce in ce mai des, doar Dumnezeu mai poate impiedica asta!

  Apreciază

 7. clement said, on iunie 18, 2010 at 3:44 pm

  @ codin, dumitale iti poate cineva cumpara casa, acareturile, sufletul, daca nu te declari vanzator al acestora?
  Sa rasuflam adanc si sa ascultam pe you tube: O, MAICUTA SCUMPA si EMILIAN ONCIU- IMNUL TRANSILVANIEI.
  Sunt ani buni de cand ma intreb ce o fi in mintea ardelenilor. Tin Puterea si dau semne ca ii urasc pe ceilalti frati romani. Au uitat ca regatenii au trecut Carpatii si si-au lasat rostul, familiile si viata pentru a-i intregii cu Tara. De fapt, cantecul spune: „Treceti batalioane romane, Carpatii”. Adica ei erau ardeleni si noi…romani. Decenii de-a randul noi, cei din regat am avut un soi de respect neconditionat pentru ei, in timp ce acestia aveau un soi de dispret pentru cei de la sud si rasarit de Carpati. De ce oare? Pentru ca suntem mai iuti si mai dezordonati? Poate. Pe noi ne-au incalecat turcii, grecii, rusii, pe dansii i-au invatat ordinea, austriecii si dispretul, ungurii.
  Stiu ca daca o nenorocire s-ar abate asupra Ardealului, restul tarii ar sari sa-i scape, chiar si fara acordul noilor stapani de la Bruxelles, pentru ca ne uneste graiul, Iancu, Cosbuc si Eminescu, dar ma intreb, daca noi ceilalti am da de necaz, osenii si crisanenii si-ar lasa ” balta interesele” pentru noi?
  Fratii de pe Mures si Tarnave au scuze pentru ca devenind catolici, nu si-au mai venit in fire pentru a reveni la ortodoxie, au scuze pentru ca au lasat Oradea sa devina practic, municipiu unguresc, au scuze pentru ca au fost de acord sa le faca maghiarilor Universitate, cand secole de-a randul ei nu au avut dreptul nici la scoala nici la Slujba in limba romana. Au scuze?
  Timp de 20 de ani si-au inmultit casoaiele goale si gaterele, s-or minunat de cat is de mandri politicienii lor avizi si pradalnici si nu s-or gandit ca aia de la „Vatra” is niste pungasi fatarnici. Daca fiecare ardelean ar fi cumparat 10 metri de pamant in Tinutul Secuiesc, acum nu ar mai tanjii ungurii la ce-i peste gard. Poate palinca sa fie de vina pentru vederea intetosata ce o au fratii nostrii ardeleni. Mai mare tristetea sa iti botezi feciorii:Augustin, Iancu,Septimiu si sa te comporti precum Atila, Ivan sau Rommuel.
  Se vede ca sunt suparat, nu? Suparat sunt si pe oltenii care si-au lasat tinutul pe mana satrarilor, dar si pe Moldovenii care se lasa ademeniti de secte si se uita lung la maracinii care le-au invadat ograzile.
  De data aceasta nu mai putem spune ca au dat navala armatele otomane si nici ca tancurile ne-au calcat, am deschis noi singuri usa talharilor.

  Apreciază

  • codin said, on iunie 18, 2010 at 5:04 pm

   Corect.Societatea romaneasca e fragmentata.Nu vad insa de ce s-ar privi in mod neaparat cu dispret la regateni, asta tine de educatie si de virusarea cu idei preconcepute inca din copilarie.Jumatate din neamurile mele sunt regateni.Dar in schimb stiu de ce nu suntem japonezi. Pentru ca asa ne-a lasat Dumnezeu, sa fim romani;saraci si rupti in fund ori bogati si parveniti, inchipuiti ori talentati si cu caracter…care cum…Si stiu ca totul are un anume scop, este ingaduit sa se petreaca asa din anumite motive.De exemplu, daca in zona Ardealului incerci sa inchegi o uniune cu scopuri adevarate esti urmarit si ascultat 24/24, presat si intimidat si…cum oamenii sunt slabi in timpurile astea…treaba se strica.De ce ? Pentru ca pui in pericol niste planuri care s-au facut mai demult si s-au investit sume enorme de bani. Deci, serios vorbesc, romanul nu va fi niciodata dusmanul altui roman. Saracul roman inca nu stie pe ce lume traieste si nu isi cunoaste dusmanul, de aceea nu isi poate focaliza energia intro directie anume.Dusmanul romanului nu e romanul, e eterna Putere, „autorizata” de magnatii Romaniei, toti la gramada indiferent de culoare, care face afaceri peste capetele romanilor, cu dusmanii romanilor si impotriva romanilor.Am taria convingerilor mele 🙂 si stiu ca, in final, peste … ani (nu multi), romanii vor deveni ceea ce au fost haraziti sa fie, adica oameni.

   Apreciază

  • G-man said, on iunie 18, 2010 at 6:09 pm

   clement acu esti tu sau clona?
   ce vrei sa cante imnul Moldovei ca sa atraga atentia? poate daca ar fi fost si basarabenii la fel de mandriii de neamul lor de romani ar fi fost si ei intrupati in tara acum.
   nu mai faceti disocierile astea ca sa ne dezbinam si mai mult ,,,
   asta a stricat poporu asta ca multi s-au turcit pe aici.
   credeti ca oamenii simplii se puteau opune politicii conducatorilor , la noi la ses cine s-a opus ca facem ce ni se cere ,,
   am observat o chestie saccsiv sa fii atent si tu cand sunt diversionisti (ca sunt la greu si aici nu incape indoiala ) vin mereu cate 2 ca „martorii” sa se sustina unu pe altu.
   apropo ///
   omule cu dreptatea nu mi-ai raspuns la niste intrebari ..daca iti place asa de mult dreptatea ar fi crestineste si frumos sa imi raspunzi!!!!!!

   Apreciază

  • karenin said, on iunie 21, 2010 at 7:44 am

   stai tu linistit frate. sangele apa nu se face. oricat ar vrea ungurii sa aprinda vrajba intre noi intretinand orgolii si false vrajbe iscate de o parte sau alta a carpatilor. nu trebuie sa le dai apa la moara. ceea ce afirmi tu vor ei sa auda si chiar de ar fi partial adevarat nu trebuie sa dam glas frustrarilor, nu in felul asta. la urma urmei a fost si un 1877 cand numeroase detasamente de ardeleni au luptat pentru independenta tarii mama si de care ne amintesc Cosbuc si Goga. si fii cu pace, nici ortodoxia n-a murit pe tarnave si pe mures, ti-o spun de la sursa…

   Apreciază

 8. abc said, on iunie 18, 2010 at 5:05 pm

  clement ! ai postat unul dintre cele mai bune comentarii care le-am citit pe net în ultimile luni şi nu citesc puţine .. Bravo !

  Apreciază

 9. mihaela said, on iunie 18, 2010 at 7:04 pm

  Clement are perfecta dreptate.Din pacate.Romanii sunt dezbinati ,si nu se vor trezi decat in al noualea ceas.
  Am primit un mail de la un roman care traieste in strainatate, care a trimis la senat o nota de protest pentru lipsa de atitudine a guvernului fata de iredentismul maghiar.
  Romanii din diaspora simt si mai puternic ce inseamna sa traiesti sunb o „talpa ” straina „. Si iau atitudine.
  De multe ori eu cred ca ei sunt mai patrioti ca noi, cei care traim in tara ,vedem tot ce vedem si ramanem la stadiul de lamentare.
  Clement, cu modestie si maturitate ai spus totul.

  Apreciază

 10. petru borodi/Cluj said, on iunie 18, 2010 at 7:16 pm

  Da! Insa doar aparential domnul Clement cunoaste Sufletul Ardelenilor, iar noi nu prea folosim palinca ci Tuica de Prune sau fructe, ( adica Daca-romaneasca) .
  De cate ori aud cuvantul palinca ma minunez cum de se stalceste Lacrima Daciei, adica Tuica de prune/fructe doar de dragul veneticilor de prin Altai frati cu kazarii !!??
  Si pe bune ( intreb)ce va face pe Domniile Voastre sa credeti ca Ardelenii nu ar sari in apararea Fratilor nostri de dincolo de Carpati, Dunare, Prut!!
  Cert nu-i cunoasteti pe Ardeleni care in fapt au Sufletul Dacilor Liberi !!
  Dee Dumnezeu „”o Tzara frumoasa precum soarele sfant depe Cer, iubitoare si ascultatoare de Dumnezeu !””
  Noi Ardelenii aiasta ne Voim si fie ca se va chema Romania sau Dacia !!
  Stiu ca nici Domniile Voastre nu altceva doriti , insa daca nu ne sfadim pare-se ca n-am fi Frati/Surori!
  Cu Drag,
  petru borodi/Cluj

  Apreciază

 11. Ortodox pe stil vechi said, on iunie 19, 2010 at 6:16 am

  clement nu pot sa te sustin sufleteste 100% caci in Moldova inca se pastreaza adevarata valoare crestina cu toate ca suntem saraci trupeste dar suntem bogati sufleteste sti tu cei in inima omului si mai ales in inima moldoveanului .da e adevarat nu stie prea multa carte adica poiezie dar stie sa sadeasca o samanta care ar putea sa rodeasca .Ziceai ca sti cei e sufletul vorbesti de orgoli de bani, dar sufletul e infinit nu poti sal cunperi si de aceia Bunul Dumnezeu ne slefuieste sa ne trezim chiar si in ceasul cel din urma .si sa fim uniti sufleteste caci ortodoxismul a avut si are intodeauna vrasmasi .Sa nu uitam ca si statul socialist a fost un vierme pentru ortodoxism acum si statul democrat ne este un vierme si ne pune sa ne uitam intro tabara creata de ei un fel de razboi intre catolicism si musulmanii caci de aceia a cazut Constantinopolul dar ei nu pot dormi pana nu-l darama sufleleste de tot.Sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa ne lumineze inimile si mintile sa mergem pre drumul cel bun si sa ne intelegem uni cu alti indiferent de ce samanta faci parte si cand intradevar vrei sa aperi tre sa aperi sufletul si credinta stramoseasca dar si acestea sa fie cu armele cuvantului din smerenie .

  Apreciază

 12. Ortodox pe stil vechi said, on iunie 19, 2010 at 8:36 am

  Si sa mai conplectez putin sa uniformizat intraga omenire prin popularea masiva la mega orase ca si cum ar fi un abator de pui (mai taie apoi gainile pensionare si gainele bugetare pentru putina panica),care merg toti mecanizati le pui visurile trupesti si le faci multa reclama spalandui pe creer cu toate portitele aduse de masmedia la tv si la care dupa fiecare portita sta o rezolvare de al prinde intr-o capcana ori sai rapeasca timpul care in ziua de azi e foarte inportant sau sai rapeasca direct sufletul.Totul decurge ca la ceas daca vor sa vina cu ceva nou strica o rotita apoi vine si spune ca sa defectat co o criza ceva sa poata interveni tot ei cu alt sistem mecanizat.Omul care se gandeste la Dumnezeu se poate repara prin spalarea de pacate pentru suflet iar pentru trup atat timp cat cauta de suflet nu ar trebui sa se ingrijeasca de trup dar fiind ca este prins de aceste mecanism intra in acest joc si as pierde tinpul dar Dumnezeu stie ce-i trebe fiecaruia si nu vrea moartea pacatosului ci vrea sa se intoarca si sa fie viu ne mai da cate un semn cate o boala fiecare e slefuit in felul sau tocamai sa ne revenim si sa facem cele bune placute de Dumnezeu.E tinpul sa ne trezim si sa mergem pe drumul cel drept iar daca putem sa ajutam cu un cuvant de bine acum e momentul .Iertati-ma si Dumnezeu sa ne ierte.

  Apreciază

 13. Lumina lina said, on iunie 19, 2010 at 3:34 pm

  http://www.you-tube.ro/treceti-batalioane-romane-carpatii-v5941.html

  Pe mine ma trec fiorii – si-mi dau lacrimile – cand ascult acest cantec!

  Apreciază

 14. pentruvoi said, on iunie 19, 2010 at 9:04 pm

  Un subiect care nu are legatura cu acest titlu: Romtelecom isi face reclama la serviciul 118 932 printr-un afis care spune: cauti un avocat de divorturi? Ce minte malefica a putut nascoci acest anunt tembel?

  Apreciază

 15. […] EUROPA BABELONICĂ ALEGE IREDENTIŞTI ANUL 89 "clasa politică" antiromânească O MARIONETĂ […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: