SACCSIV – blog ortodox

Rezistenţa microbilor faţă de antibiotice, tot mai mare la nivel mondial

Posted in ANTIBIOTICE by saccsiv on iunie 17, 2010

   Citez din articolul Rezistenţa microbilor faţă de antibiotice, tot mai mare la nivel mondial:

   Eforturile depuse de ţările dezvoltate pentru ameliorarea condiţiilor de sănătate din ţările sărace, cărora le furnizează tot mai multe tratamente contra maladiilor infecţioase, accelerează rezistenţa microbilor faţă de antibiotice, potrivit unui raport publicat în Statele Unite ale Americii şi citat de Mediafax. De-a lungul ultimilor ani, numeroase organizaţii guvernamentale din ţările dezvoltate şi diverse asociaţii private s-au mobilizat pentru a ajuta ţările sărace să îşi procure tratamente contra malariei, virusului HIV şi a tuberculozei, realizat de Center for Global Development, o organizaţie nonguvernamentală cu sediul la Washington.

   Accesul la medicamentele antiretrovirale utilizate împotriva virusului HIV (virusul imunodeficienţei umane) a condus la multiplicarea de peste opt ori a accesului la medicamentele contra malariei şi a stimulat utilizarea antibioticelor contra tuberculozei, au precizat autorii raportului. Distribuţia mai abundentă a acestor tratamente a salvat cu siguranţă multe vieţi, dar a fost însoţită şi de o creştere a rezistenţei agenţilor patogeni la aceste medicamente antiinfecţioase, fapt care ar fi putut fi evitat cu ajutorul unui control mai strict în aceea ce priveşte accesul şi utilizarea lor.

   Rezistenţa faţă de medicamentele antiinfecţioase ucide milioane de copii în fiecare an în ţările în curs de dezvoltare. Începând din 2006, organizaţiile de caritate au alocat peste 1,5 miliarde de dolari acestor noi tratamente folosite în combaterea patogenilor rezistenţi la antibioticele actuale. În absenţa unor măsuri energice, mortalitatea cauzată de rezistenţa la antibiotice şi costurile ridicate ale tratamentelor vor continua să crească.

   Această rezistenţă la antibiotice afectează însă şi ţările dezvoltate, aşa cum o demonstrează creşterea puternică a numărului de cazuri de infecţii provocate de stafilococul auriu rezistent la meticilină (SARM). Procentul de infecţii nosocomiale provocate de SARM a crescut de la 2%, în 1974, la 22%, în 1995, şi la 63%, în 2004. Aproximativ 20% din totalul pacienţilor infectaţi cu acest patogen mor, reprezentând 19.000 de decese în fiecare an în Statele Unite, depăşind astfel numărul de victime cauzate anual de maladia SIDA.

   Cititi va rog si:

BASF si CARTOFUL modificat genetic, ce creaza REZISTENTA LA ANTIBIOTICE, infurie unele state europene

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on iunie 17, 2010 at 5:24 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. eugenia said, on iunie 17, 2010 at 8:26 pm

  Anul trecut, in Elvetia, au fost 6000 de decese cauzate de rezistenta la antibiotice. Reactiile secundare ale ultimelor generatii de madicamente de acest tip sunt foarte grave. Printre aceste reactii se numara surditatea, acufenele si distrugerea ligamentelor. In tot cazul, atunci cand apar dureri la nivelul gleznelor si incheieturilor mainilor, tratamentul trebuie imediat intrerupt.
  Salvia are efecte foarte bune in cazul infectiilor, dar au avut grija sa fie trecuta pe lista plantelor interzise, tocmai pentru ca ii incurca pe negustorii de medicamente si pe coruptii corpului medical.

  Apreciază

 3. Cosmin S. said, on iunie 17, 2010 at 8:44 pm

  Un site excelent:http://www.quibono.net/

  Realizari „remarcabile” ale medicinei alopate.
  http://www.quibono.net/120.html

  Rezistenta la antibiotice? Bineinteles, animale crescute cu hormoni si antibiotice. Antibiotice prescrise dupa ureche pentru orice raceala…etc.

  Apreciază

 4. Mihai said, on iunie 17, 2010 at 11:46 pm

  Există o metodă de tratare a infecțiilor bacteriene, care nu e pe bază de antibiotice chimice. Este metoda labda-fage, prin care se crează anumiți viruși ce atacă doar o anumită bacterie care cauzează infecția. Această metodă s-a folosit mult în fosta Uniune Sovietică unde s-a dezvoltat la un institut de cercetare în Tbilisi, însă în majoritatea țărilor este mai recent interzisă pentru că „se injecteză viruși vii în pacient”, chiar dacă virușii nu au nici un efect asupra pacientului.
  În Statele Unite este ilegală, însă există clinici de succes chiar pe graniță, în Mexic, la Tijuana, sau la Ciudad Juarez, care practică metoda, care vindecă bolile infecțioase foarte rapid și cu puține efecte secundare. Cât va trece pânâ nu le vor pune bețe în roate și clinicilor respective.

  Apreciază

 5. agerstress said, on iunie 18, 2010 at 8:27 am

  Una dintre cauze (nu pot sa spun ca ar fi cea dominanta dar este foarte serioasa mai ales in cazul unor boli precum TBC-ul) este si tratamentul incomplet ca perioada de administrare si neadecvat ca medicatie facut in conditii de amator fara consultarea unui medic de specialitate sau fara respectarea cu strictete a indicatiilor acestuia. In principiu, tratamentele antivirale trebuiesc facute pana la eradicarea totala a virusului fara a-i lasa acestuia posibilitatea de a se adapta la ceea ce-l distruge.
  Pornind de la aceasta problema in tara noastra se luase la un moment dat o masura de interzicerea eliberarii din farmacii a antibioticelor fara reteta. Nu stiu daca mai este valabila. Printre alte asazise „masuri”, una mai aberanta decat alta, asta era totusi una justa insa nu era prea eficienta deoarece ramanea la latitudinea farmacistului care, ca orice comerciant, avea interes sa-si vanda produsele.

  O alta posibila cauza este consumul de alimente pe baza de OMG (organisme modificate genetic) produse prin tehnologiile actuale.

  Apreciază

 6. Calatorul said, on iunie 18, 2010 at 7:44 pm

  @Agerstress, ai mare dreptate si as putea adauga.
  In rest, legat de antibiotice, legatura dealer – medic devine din ce in ce mai profunda. Noi cei in domeniu, dar nu cu putere de decizie, stim foarte bine de cate ori se prescriu antibiotice cu spectru muuuuult mai larg decat e cazul (pentru ca sunt mai SCUMPE). De aceea rezistenta a crescut!!! Si alti spalati pe creier, prescriu antibiotice cu spctru larg fara sa fie cazul, din snobism, adik din cretinatate!

  Apreciază

  • agerstress said, on iunie 19, 2010 at 6:12 pm

   Aceasta tentatie de a prescrie antibiotice cu spectru larg vine in foarte multe cazuri si pe fondul lipsei de profesionalism sau in situatii in care se doreste evitarea unor rutine de diagnosticare precisa, rutine consumatoare de timp si resurse. Consecinta este insa cu mult mai grava.
   Medicamentul „bun la toate” (un fel de „piatra filozofala” a medicinei) se dovedeste in final bun la nimic si strica si efectul celorlalte dar datorita comoditatii se bucura de un fatal succes, nu doar din partea medicilor comozi ci si din partea publicului prost informat.

   Apreciază

 7. Calatorul said, on iunie 18, 2010 at 7:57 pm

  OMG probabil, dar multi alti alergeni (noxe, aditivi alimentari sau restul aditivilor cu utilizare casnica si industriala) duc la scaderea grava a imunitatii! Si un factor deloc de ignorat, este stresul. Unii privesc termenul cu zambet dar nu-i asa, caci organismul secreta hormoni de stres (corticoizi) care inhiba imunitatea! Bun, stiind astea, putem deduce ca rezistenta organismului (nespecifica) este alterata, dar si cea specifica – adik impotriva virusurilor. Medicina alopata a devenit o medicina uneori fara discernamant, bazata pe cercetari deja depasite, in sensul ca , in studii, nu se ia in calcul impactul pe care-l au factorii, pe care i-am spus mai sus,asupra organismului + tratamentul recomandat.
  Mai mult de atat, sistemul , prin piedicile la toate nivelurile, incurajeaza automedicatia care, la radul ei tine de educatie = > multe erori se intampla si din acest motiv. Solutia…. Deductibila, nu?

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: