SACCSIV – blog ortodox

Ii vor cununa oare preotii pe cei ce refuza actele biometrice?

Posted in CASATORIE, PREOT by saccsiv on iunie 11, 2010

   S-a discutat destul de mult pe blogurile asemanatoare acestuia despre pasii premergatori semnului fiarei 666. Nu mai reiau detaliile acestor etape, caci consider ca e deja limpede. Vorbim despre cod de bare, carduri, tot ce contine RFID, noile acte de identitate, carnete de soferi, pasapoarte biometrice, bratari, cipuri implantate, etc.

   Cei ce inteleg cat de cat aceasta chestiune, se impart in doua categorii:

   1) Cei ce zic ca sunt tari si ca nu-l vor primi si ca atare, accepta toti ceilalti pasi premergatori … Consider ca este gresita socoteala lor, caci daca nu te smulgi cat inca nu esti prins decat de un fir al plasei de paianjen, cum oare te vei desprinde cand vei fi prins de mai multe astfel de fire? Altfel spus, acestia vor sa fie un pic cu fundul in doua luntrii. Adica, sa nu se desprinda de SISTEM, ca sa le fie bine, iar pe urma, cand o fi (iar multi dintre eu spun: daca o fi), sunt ei siguri ca vor putea refuza si semnul ala …   

   2) Cei ce au inceput sa de desprinda sau au de gand s-o faca intr-un viitor foarte apropriat… Ei bine, acestia deja au inceput sa aiba probleme sau vor avea cat de curand. Mai mici sau mai mari, in functie de elementele la care au inceput sa renunte, din sirul celor enumerate la inceputul articolului.

   Daca se renunta la card sau pasaport, sunt oarece problemute, dar peste care se poate trece relativ usor. Daca insa se ajunge la a se renunta la acte de identitate de orice fel … deja acestora le e din ce in ce mai greu. Acestia incep un alt mod de viata, mult diferit de cel dinainte si de cel al, sa le zicem, normalilor ce-i inconjoara. Ei inca mai pot vinde sau cumpara, dar nu mai pot face tranzactii, nu pot face afaceri, nu se pot angaja … nu se pot casatorii.  

   Acest ultim aspect ar fi tema principala a articolului de fata.

   Dupa cum probabil stiti, preotul nu te cununa daca nu ai actele de casatorie civila. Cei care inteleg insa cum e mersul lucrurilor o vor face insa? Am vorbit cu cativa preoti ce au macar cat de cat o atitudine anti cip si anti sistem. Ei bine, unii ar accepta ca mirii sa nu fi trecut si pe la oficiul starii civile, altii insa … nu. De frica, de inregimentati ce sunt sau ei stiu din ce alte motive.

   Unul dintre ei mi-a “argumentat” ca actele lumesti ii fac pe miri sa se desparta mai greu … Am insistat si l-am intrebat: “Parinte, dar daca acelora le sunteti duhovinic de multi ani si stiti ca se straduie sa mearga pe calea Ortodoxiei? Daca acestia au priceput ce inseamna o casatorie crestina, oare nu e de ajuns?”. Raspunsul a fost categoric: “Nu”. Iar acesta este un preot ce mai vorbeste in particular de cipuri … Ca nu sunt bune, ca ce vom face, cum ne pregatim … I-am spus deci ca de fapt de frica nu ar accepta decat pe cei cu acte … Si n-a negat. Si m-a intristat …

   Cititi va rog si:

Necesitatea ruperii de SISTEM. Napasta ii va lovi pe toti: intai pe cei din marile orase, apoi la scurt timp si pe cei de la tara

Cum trebuie sa actioneze un crestin in timpul viitorului AL TREILEA RAZBOI MONDIAL?

Familia crestina si VIITOAREA PRIGOANA

 

55 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 11, 2010 at 9:51 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • ide4nty said, on iunie 19, 2010 at 7:21 am

      Saccsiv….Semnul Fiarei 666 este inclus sub diferite metode aproape in toate si in orice…a nu se crea Confuzie pentru cei care cred ca toate actele cu cip, cod de bare 666 etccc sunt NIMIC…deci Semnul Fiarei 666 este aproape peste tot…a detine acte sub orice forma cu aceste elemente satanice de tip cod bare, carduri cip etcccc pe Identitatea Noastra…repet pe IDENTITATEA NOASTRĂ… reprezinta deja lepadare de Credinta Crestina Ortodoxă si deci numai ramâne altceva de făcut decat plasarea Semnului 666 direct pe Frunte si Mână…deci cei care au primit si primesc deja acte de tip Pasapoarte Biometrice, Carduri cip, debit…etc..de Identitate de la Bănci etccc deja sunt INSELATI….Ce diferentă există intre a detine un act cu semnul 666 de oricare ar fi el si pe care se afla Identitatea si semnatura noastră …si primirea semnului pe frunte si mână….NICIO DIFERENTĂ…Asadar ATENTIE CRESTINI…Pricepeti acum…Noi trăim sub cea mai mare prigoană din toate timpurile…Punctul asa zis Forte al Diavolului este INSELAREA…..

      Apreciază

    • ide4nty said, on iunie 19, 2010 at 7:35 am

      ATENTIE CRESTINI…Preotii, Ierarhii….indiferent cine este si ce rang poate sa aibe…dacă au primit Pasapoarte Biometrice si alte carduri cip Bancare etccc sunt lepădati de HRISTOS…sunt INSELATI…NU VĂ duceti la astfel de BISERICI unde stiti că Preotii, Ierarhii, Diaconii….au primit astfel de elemente…Desigur e foarte DUREROS ce se intâmplă…..

      Apreciază

      • Rgogu said, on iunie 24, 2010 at 5:12 pm

        Nu hotarasti tu daca sunt sau nu lepadati de Hristos!!!
        Tu ai sanse foarte mari prin aceste afirmatii ale tale sa hulesti si sa iti atragi pedeapsa Lui Dumnezeu! Si asta pentru ca tu aici judeci un comportament al Preotilor( care judecata este mai grava decat atunci cand este aplicata mirenilor). Intrebarea care s-ar putea sa te „mai” indreptateasca pe tine este: daca acestia cad in erezie acceptand actele biometrice. Da, erezia o putem judeca! Dar oare nu e cu risc sa judeci un Preot ca e eretic pentru ca a luat un act biometric? Esti chiar asa de sigur ca pleaca de la respectivii preoti Harul Lui Dumnezeu , incat te pui in situatia riscanta de a huli pe Dumnezeu, hulind pe slujitorii Lui?

        Tu fa cum te indeamna constiinta , dar nu te lua de piept cu slujitorii Lui Dumnezeu! ia-te de piept pe tine si fereste-te sa cazi in pacatul judecarii aproapelui. Si eu sunt de acord ca nu sunt bune actele biometrice si ele trebuie refuzate- asta pentru ca ascult de sfatul Sfintilor Parinti. Dar de aici pana la a spune ca sunt lapadati de la Hristos si ca nu mai au harul sfintitor cu care pot savarsi Tainele in Biserica este foarte mult.
        Te risti tu sa hulesti impotriva Lui Dumnezeu daca Sfintele Taine savarsite de Preotii cu acte biometrice sunt adevarate? Ar fi o hula multipla si in lant si ar insemna batjocorirea tuturor Sfintelor Taine de pretutindeni care sunt savarsite de Preoti cu acte biometrice… Cam grea povara!
        Eu zic ca cel mai intelept e sa te feresti de astfel de credinte si cu atat mai mult sa nu le mai propagi. Sa mergi la Preot sa spovedesti aceast derapaj, care l-ai facut fara sa iti dai seama si fara ura , ci doar incercand sa aperi Biserica. Sa o aparam cu pretul vietii!! Dar daca Parinti Sfinti (de exemplu Parintele Iustin Parvu) care mai sunt in viata nu spun acestea, ne gasim noi sa legiferam Harul?

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • ide4nty said, on iunie 29, 2010 at 8:58 pm

        ESTI PENIBIL>>>>ESTI INCOEERENT IN COMENTARII>>NICI NU MAI STII DRUMUL SPRE CREDINTA>>>MAI CITESTE CARTILE SFINTILOR PARINTI>>> SPUN ADEVARUL SI FOARTE CLAR PENTRU ORICINE>>>COMPROMISUL NU ARE CE CAUTA AICI>>>

        Apreciază

      • Rgogu said, on iunie 30, 2010 at 8:21 am

        Eu cred ca ai facut un compromis imens cu propria ta persoana, logica si intelepciune, de la care compromis ai ajuns sa intelegi si sa crezi ca esti infailibil… Folosesti o exprimare mai mult decat categorica. Aproape ca iti impropriezi compromisurile sau ne-compromisurile Bisericii. De unde stii tu ca spui adevarul? Esti capos cumva? 🙂 Sau Sfant?
        Eu se poate sa fiu incoerent. Drumul il cunosc , dar bajbai din cauza neputintei si putinei mele credinte. Dar spun si eu „cred Doamne ajuta necredintei mele”. Sunt dispus sa cred ca gresesc in ceea ce am sustinut in comentariile mele, fiindca subiectul tratat nu e dogmatic , ci sunt abordari personale(dar nici acestea independente de scrierile Parintilor) privind vremurile ce vin- vremuri de inselare. Iar daca as aborda un subiect dogmatic, m-as margini sa reproduc din scrierile Sfintilor.
        Hai sa vorbim intre noi ca si fratii intre ei cand isi intind o mana spre ajutor. Sa ma ierti de gluma pe care am facut-o mai sus, dar am facut-o tot frateste ca sa nu fiu eu singurul dintre noi doi care s-ar putea indreptati prin nevinovatia(verbala) fata de celalalt .
        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • ide4nty said, on iunie 30, 2010 at 7:54 pm

        UNDE am facut eu compromisuRI ?….COMPROMISURI NU AU CE CAUTA IN ORTODOXIE….altfel mantuirea nu mai EXISTA in modul acesta…MARTURISESTE ADEVARUL….DACA NOI NU CUNOASTEM ADEVARUL NU NE MANTUIM…EU NU SUNT SFANT DAR MARTURISESC si TRAIESC ADEVARUL. MINCIUNA e de la LUCIFER…mincinosul intunericului si al iadului vESNIC ….SFINTII PARINTI AU SPUS ADEVARUL….insuflati de DUHUL SFANT CARE ESTE SI DUHUL ADEVARULUI…..minciuna e de la duhul intunericului luciferic… Ce alegi ? Adevarul sau MINCIUNA ?

        Apreciază

  2. vizantie said, on iunie 11, 2010 at 9:59 am

    Intrebarea corecta ar trebui sa fie: „ii vor cununa oare preotii pe cei ce accepta actele biometrice?”

    Apreciază

  3. Arcasul lui Stefan!!! said, on iunie 11, 2010 at 10:13 am

    offtopic: Crucea de la Mănăstirea Naşterea Maicii Domnului din Pasul Tihuţa
    jurnalisti tot jurnalisti
    http://www.realitatea.net/cruce-de-peste-1-3-milioane-de-lei-la-manastirea-nasterea-maicii-domnului-din-pasul-tihuta_717973.html

    Apreciază

  4. Marius Ianuș said, on iunie 11, 2010 at 10:30 am

    Ar fi bine dacă mănăstirile şi bisericile s-ar păstra ca locuri de apărare ale credincioşilor.
    Din păcate, încă mai sînt oameni care nu îşi dau seama pentru cine lucrează, pentru că satana nu s-ar scula cu aşa putere dacă nu l-ar chema păcatele noastre… Vorba Părintelui Arsenie Boca: „Aşa ne trebuie!”

    Apreciază

  5. magda said, on iunie 11, 2010 at 1:17 pm

    Frate saccsiv si toti cei care scrieti pe aici:Ce ne facem de la anul cand se vor face numai CI biometrice?Exista alternativa ca la pasapoarte?Din cate stiu eu,nu.Si atunci?
    Eu si copii ne aflam in situatia urmatoare cu cartile de identitate:a mea expira in 2018,a unuia dintre copii in 2013 si a altuia in 2012.M-am gandit ca daca” le-ar pierde” in curand ar primi unele noi,NEbiometrice,cu valabilitate pe 4 ani(asta daca s-ar da in aceleasi conditii ca si pana acum),deci care ar expira in 2014.Astfel,unul ar castiga 1 an,iar celalalt2 ani.Va mai spun si ca unul dintre ei este in clasa a 12-a si peste 1 an ar avea sansa sa castige o bursa si sa studieze mai departe in Germania-asta fiind una dintre cele mai mari dorinte ale lui.
    Ce prere aveti?Merita strategia asta?Stiu ca nu rezolva problema ci doar amana un pic deznodamantul…
    PS saccsiv,stiu ca ai sa spui ca ce mai conteaza studiile in conditiile actuale dar,crede-ma ca nu pot sa le tai aripile asa,dintr-odata…trebuie sa le mai las o speranta,altfel…vorba unuia dintr ei:”mama, mai termina cu chestiile astea,ca ma DEPRESIONEZI(!)de tot”
    Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne indrume pe toiti!

    Apreciază

    • Lumina lina said, on iunie 12, 2010 at 12:46 pm

      Soro,

      Nu te amagi ca expira tocmai in…caci s-ar putea sa-ti spuna ca „nu mai sunt valabile acelea”si sa te cheme sa ti le schimbe.

      Eu am CI ce expira acum – in septembrie -???

      Apreciază

    • constantin said, on iunie 12, 2010 at 8:39 pm

      eu cred k e o idee foarte buna sa le dai pierdute si sa le face copiilor altele care vor expira peste cativa ani.

      Apreciază

  6. Aurora said, on iunie 11, 2010 at 2:58 pm

    @Magda, Sigur, e o solutie momentana sa dai buletinele „pierdute”. Si eu am de gand sa fac la fel, al meu expirand in 2012. In privinta bursei in Germania, eu zic sa incerci sa-ti lamuresti coplilul s-o lase el mai incet cu Occidentul pt. ca este pagubitor pt. suflet. Nu le tai aripile daca ii tii pe copii aici langa tine, ci ii feresti de primejdii. Am o prietena a carei fiica a stat un an in Germania cu bursa si mi-a spus ce e pe acolo. In primul rand , toti studentii sunt obligati sa aiba un card cu cip pt. acces la biblioteca, cantina etc. Apoi anturajul nemtesc nu e tocmai de invidiat. Cand au vazut-o pe fiica prietenei ca poarta cruce la gat si apara valorile crestine au inceput sa-si bata joc de cele sfinte si i-au desenat cruci rasturnate si alte blestematii . A trebuit sa vina mama ei sa o mute in alt campus. Parerea mea este sa reflectezi bine inainte de a lasa copilul sa fie ademenit de „mirajul” Occidentului.

    Apreciază

  7. oarecare said, on iunie 11, 2010 at 4:05 pm

    Copii mei au unul aproape 2 ani si 3 ani celalalt. Zilele trecute m-am trezit cu card cu cip pe numele lor pentru asigurarea de la ING (bursa de studii cum le zic parsivii). Din fericire suma platita (inainte de a ma trezi) a fost mica, am luat cardurile le-am taiat cu foarfeca in bucati si le-am aruncat la gunoi, saptamana viitoare imi inchid orice colaborare cu ei. Auzi tupeu nesimtitii astia de la ING nici macar nu au casierii legand de card posibilitatea de a face operatiuni in numerar prin bancomatele in care bagi banii. Tot ei au si un timp urias de eliberare a numerarului de pe card undeva la 60 de secunde in timp ce la multe alte banci dureaza pana in 20, asta pentru a „incuraja” lucrul cu numerar.

    Apreciază

  8. Alexandra said, on iunie 11, 2010 at 4:52 pm

    @ Magda

    Subscriu la ce a spus Aurora
    singurul lucru pe care l-as adauga ca sfat si este destul de greu de facut este modul in care vorbesti cu copilul, trebuie sa fie foarte sincer. Sfatul meu este sa-l intrebi pe duhovnicul tau ce sa spui si cand. E o problema foarte delicata care se reduce insa la: sufletul sau bursa din Germania, din pacate cele doua variante se exclud una pe alta cca90%.

    Apreciază

  9. Mafioso said, on iunie 11, 2010 at 4:53 pm

    Nu prea sunt in tema, daca acceptam un act de identitate biometric si lovim zona in care este incorporat dispozitivul cu un ciocan, nu le putem folosi in continuare?

    Apreciază

    • danutza said, on iunie 11, 2010 at 10:28 pm

      nu, deoarece cipul ramane si el este legat de nr satanei: 666, adica pecetea lui. iar pe act ai numele de la botez, cand primeste pecetea Duhului Sfant. acceptarea actelor biometrice echivaleaza cu lepadarea de Hristos, dupa cum spun mari duhovnici:
      „Lucrul murdar nu se sfinteste. Apa curata primeste harul si se face aghiazma. Urina nu se face aghiazma. Piatra se face paine prin minune. necuratia nu primeste sfintenie. Prin urmare, diavolul, Antihristul, atunci cand este in buletinul nostru de identitate, pe mana sau pe fruntea noastra cu simbolul lui, nu se sfinteste desi am pune si o cruce. Avem puterea Sfintei Cruci, a Lemnului Sfant, a harului dumnezeiesc al lui Hristos, numai atunci cand pastram harul Sfantului Botez, prin care ne lepadam de satana, ne unim cu Hristos si primim Pecetea Sfanta: “Pecetea darului Sfantului Duh“.
      asa ca,nu trebuie acceptate sub nici o forma. pt mai multe lamuriri, citeste cuvantul par paisie aghioritul despre semnele venirii antihristului: http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2010/01/despre-antihrist.html

      Apreciază

      • Mafioso said, on iunie 12, 2010 at 5:19 am

        Inteleg, oricum eu am 23 de ani si imi expira buletinul anul acesta.

        Apreciază

  10. Ciprian said, on iunie 11, 2010 at 5:18 pm

    @Mafioso ideea e ca dupa ce va avea toata lumea se va trece la citirea cip-ului de aceea nu trebuie facute concesii in privinta actelor biometrice. La fel de bine poti sa il bagi si la microunde, va fi inutilizabil. Chiar nu ar fi o metoda de ineficientizare a sistemului asta cu „dezcipuirea” actelor primite? Nu pot spune ca nu ai actul, in acelasi timp se vede ineficienta „sistemului”…mai exista „solutia” ciparii daca asta se va dovedi ineficient deci e cu 2 taisuri „solutia”.
    Doamne Ajuta!

    Apreciază

  11. magda said, on iunie 11, 2010 at 5:36 pm

    @Aurora si alexandra
    Va multumesc mult pt raspunsuri si sfaturi.
    In privinta Germaniei-mai avem timp sa reflectam 1 an de zile si bineinteles ca o sa ne sfatuim cu duhovnicul nostru.Si totusi…nu stiu daca este chiar asa…sau poate ca am cantarit eu superficial lucrurile.De ce spun asta:fiul meu,despre care vorbim,a facut deja un an de schimb in Germania(clasa a10-a) si efectele asupral lui au fost99% favorabile:a venit de acolo mult mai serios,mai responsabil si mai increzator in fortele propii.Si asta in conditiile in care a stat intr-o familie de intelectuali atei dar care i-au respectat convingerile religioase,nu a avut nici un contact cu biserica sau cu vre-un preot.In schimb,pe parcurs mi-a cerut sa-i trimit cartea de rugaciuni iar cand s-a intors nu am mai intampinat la el acea rezistenta pe care incepuse sa o manifeste cu ceva timp inainte de a pleca atunci cand trebuia sa mergem la spovedit.E adevarat ca au fost si situatii,experiente periculoase prin care insa a trecut,cu mila lui Dumnezeu,cu bine…Deci,ideea este ca nu”mirajul occidentului”ne face sa ne gandim la aceasta posibilitate ci mai ales faptul ca la noi,din pacate,nu prea se mai face scoala la modul serios si responsabil.Daca gresesc,va rog certati-ma,combateti-ma!
    Revin totusi la ideea CI biometrice.Chiar nu avem ce face?Putem fi obligati impotrriva convingerilor noastre ortodoxe sa le primim ?nu ar trebui sa ni se ofere ca si in cazul pasapoartelor o varianta ne biometrica?Referendum,proteste,nimic…?

    Apreciază

    • crip 81 said, on iunie 11, 2010 at 6:17 pm

      nu este bine pentru un tanar credincios sa stea in occident . Eu cred ca ai sanse de 90 la suta sa il pierzi total sau partial . Acolo este alt duh ( unul potrivnic lui Hristos ), de care se va molipsi fara sa-si dea seama . Oricum daca el vrea sa se duca , este f greu sa-l refuzi mai ales din motive religioase . Scoala serioasa se face si la noi , iar daca a inceput sa se clatine invatamantul este datorita faptului ca se aliniaza celui din occident .

      Apreciază

  12. Calatorul said, on iunie 11, 2010 at 5:41 pm

    Intrebarea colaterala ar suna asa :” ce vom face atunci cand preotul nu ne va mai cununa daca nu avem acte biomtrice???”.
    @vizantie, da e si aceea o intrebare corecta, desigur, dar mult mai grea…

    Apreciază

  13. x-iurie said, on iunie 11, 2010 at 5:57 pm

    Sai Ajute Dumnzezeu pe cei care vor sa se lepede de acte electronice ! In Republica Moldova sunt peste 10 mii de oameni care s-au lepadat de acte de identitate cu numar de identificare (acesteas inca fara cip) , la noi poporul a cerut sa ni se dea alternativa , si ni s-a dat , cei drept tranzactii de vinzare cumparare a unei case de exemplu tot nu poti face in baza documentului de alternativa care s-a facut (documentu e de hirtie nui electronic si fara numar de identificare) , dar poti conduce o masina in baza acestei hirtii si o polita la fel fara numar de identificare poti sati faci (cei drept trebuie sa bati mai multe drumuri ca de obicei dar e posibil inca) , nustiu pe cit e de drept – se zice ca cei din Moldova care sau dezis de acte electronice au fost stersi din baza de date , ca pe cineva il cautau si nu l-au gasit . Noi intelegem ca aceasta alternativa nu e pe mult timp , tinetiva de turma mica . In moldova tot nu la fiecare biserica cununa fara buletin si hirtia ceia de la starea civila , dar daca sa cautam cred ca gasim , cred ca si in ro trebuie sa intrebati si veti gasi vreo bisericuta unde cununa fara acte ! Doamne Ajuta !

    Apreciază

  14. magda said, on iunie 11, 2010 at 6:44 pm

    @crip 81
    Si eu i-am spus fiului meu ca eu una nu m-as departa de biserica mea si de duhovnic pt nimic in lume si ca asta mi-as dori sa faca si el,dar…de obligat nu pot sa-l oblig,maine-poimane face 18 ani si…
    in plus ma mai confrunt si cu un sot „trezit” numai pe jumatate si care,il simt eu ca nu prea vede cu adevarat unde este pericolul pt un crestin in a avea acel buletin cu cip.
    Doamne-ajuta,fratilor.

    Apreciază

  15. Aurora said, on iunie 11, 2010 at 9:25 pm

    Revin la problema cipuirii. Probabil majoritatea preotilor vor vrea sa vada certificatul de casatorie de la starea civila inainte de nunta. Cei mai multi preoti sunt pro sistem, ei nu-si fac probleme de genul pe care ni-l punem noi. Cred ca sunt si ignoranti sau nu sesizeaza pericolul. Am o ruda preot in Australia – s-a dus acolo in urma cu peste 25 de ani sa faca misionarism ortodox si atat de bine l-a facut incat fiica lui cea mare se casatoreste cu un catolic. Fetele lui sunt mai mult australience, vorbesc stricat romaneste si gandesc ca australienii. Preotul asta s-a dus acolo chipurile sa castige niste suflete , dar si-a pierdut propriii copii. Mi-a spus preoteasa lui ca acolo totul este sub semnul 666, daca vrei sa chemi slavarea formezi numarul blestemat si pt. orice serviciu. Le-am spus sa se intoarca in tara, dar ei mi-au zis ca am probleme cu capul si sa ma duc la psihiatrie. Deci noi, cei care uram cipul, sa nu ne departam de duhovnicii nostri care ne dau sfatul cel bun.

    Apreciază

  16. danutza said, on iunie 11, 2010 at 10:22 pm

    magda, si eu i-am pus aceasta intrebare fratelui saccsiiv , dar nu mi-a raspuns. si eu am aceeasi problema cu buletinele, au meu si al fetitei, care expira in 2012. exact aceeasi idee am avut-o si eu, s ale dau pierdute. totusi, mi se pare ca ne furam caciula. in loc sa ne ridicam glasul, asa cum fac sindicalistii si sa le cerem sa organizeze referendumul legat de actele biometrice, toata lumea tace. de ce ? nu stiu, dar eu continui sa sper ca ne vom trezi. nu spun s aincercam sa facem revolutie, pt ca solutii omenesti nu mai sunt , cum spunea par Parvu, dar putem incerca , macar, sa ii convingem sa ne dea alternativa la actele cu cip. fara pasaport poti sta, dar fara buletin…? cu copiii care trebuie sa mearga la scoala ce sa facem? ca si la sat daca-i mut au nevoie de el. haideti sa ne unim si sa ne cerem dreptul la mantuire. cum spunea si par Paisie Aghioritul, vor fi politicosi, nu ne vor obliga sa acceptam implantul, dar…ne vor face sa il cerem singuri. asa ca…..Doamne ajuta si astept propuneri concrete despre asta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 12, 2010 at 5:44 pm

      danutza

      Desi, direct sau indirect am mai abordat tema, o voi mai face intr-un articol separat.

      Apreciază

      • danutza said, on iunie 12, 2010 at 10:04 pm

        multumesc, frate saccsiv! sper sa gasim o cale sa putem convinge sa ne dea o alternativa la BI cu cip. eu poate ( ca nu stim de ce sutenm in stare decat atuncicand dam de greu) ca rezist fara buletin, dar ce fac cu copiii, ca nu pot sa-i retrag de la scoala . nu stim cand va veni sfarsitul, poate peste 1 an sau peste 50. copiii nu vor intelege de ce nu le-am permis sa isi continue studiile. ma gandesc ca merita sa incercam pana la ultima varianta. in anglia au zis ca renunta la ele, asa ca…sa speram si noi. dar, trebuie sa facem ceva. nu ma refer la miscari de masa, ci la o atitudine mai ferma. sa ne facem glasul auzit! daca gresesc, sa ma ierte Dumnezeu, ca nu vreau sa fac rau sau sa smintesc pe nimeni. DOamne-ajuta!

        Apreciază

      • Rgogu said, on iunie 24, 2010 at 5:48 pm

        Danutza vad o incoerenta in argumentatia ta, iti scapa ceva. Tocmai ca sunt motive(chiar pur logice) pentru taote cele dezbatute in discutia asta.
        Ce sa le explici la copii pentru faptul ca ii opresti de la scoala? Pai prin simplul exemplu al actului! Simplu , dar mare. Nu ni se cere sa renuntam doar la scoala , ci si la serviciu. Ca fara acte refuzam si serviciul. Ati vazut ce marsavie au facut „astia” cu sarmanii vanzatori din piete? Ca zicea cineva mai sus ca totusi inca poti vinde si cumpara, dar nu iti poti face firma… Ba sa stiti ca in scurt timp nici sa vinzi nu se va mai putea fara sa te inregistrezi.Sub ochii nostrii se implinesc profetiile!!! Eu ma gandesc ca doar economia gospodareasca proprie va functiona pentru cei care refuza blestematiile blestematului si doar trocul si imprumutul intre ei. Fiindca cei cu acte vor fi sanctionati pe viitor daca vor intretine relatii „economice” cu „razvratitii”. Dar, cum mi se pare cel mai logic si dupa cum zicea un articol al acestui site: deja sunt porniti impotriva crestinilor si vor sa scoata din ei ceva mai mult decat din niste teroristi! Daca suntem avertizati ca vor fi dureri mai mari decat au fost vreodata pe pamant, asteptativa la CE E MAI RAU(DAR CE E MAI BUN IN RAI!!! 🙂 – daca imbratisati dreapta si mantuitoarea credinta si lepadati tot raul).
        Sa nu ne mai impleticim in retorisme de genul: ce facem cu scoala? ce facem cu serviciul? Intrebarea care trebuie expusa, explicata si sustinuta in fata tuturor este: ce facem cu sufletul!? Doar intr-o astfel de lumina vor avea putere de convingere cei care incearca sa explice (logic si nu numai) celorlalti „cum sta treaba”. Ca e adevarat ca una e prezentarea care prinde si care e buna pentru un credincios si traitor si alta e pentru cei care nu intretin un contact serios cu viata Bisericii.
        Am o intrebare: daca buletinul meu expira , sa zicem, in 2012 si eu ii dau foc acum in 2010, valabilitatea actului viitor va fi diferenta dintre un termen intreg de valabilitate(stiam de 7 ani) si termenul de valabilitate neimplinit al actului distrus(deci 7-2=5 ani de valabilitate)? Si am inteles de mai sus ca CI-urile de acum au valabilitate de doar 4 ani…?
        Legat de manifestatii de strada si proteste. Cred ca daca rugaciunile nu vor avea puterea sa schimbe cugetul acestor slugi si inaintemergatori ai celui rau, atunci nimic nu mai are forta. Cred ca forta noastra trebuie sa ne-o demonstram prin efortul nostru de a ne mantui sufletul nostru. Iar daca poate cineva mantui si pe altii, mare se va numi acela. Luptati lupta cea mai inteleapta si sa nu ne pierdem in „variante necastigatoare”

        Doamne ajuta!

        Apreciază

  17. magda said, on iunie 12, 2010 at 3:20 am

    Daca toti crestinii care nu dorim acte de identitate biometrice ne-am constitui parte civila intr-un proces impotriva statului pt respectarea libertatii noastre de credinta?
    @saccsiv,ce spui???Si toti cei care cititi-nu cunoaste nimeni nici un avocat care s-ar putea implica pro bono inasa ceva?

    Apreciază

    • Nebunul said, on iunie 12, 2010 at 4:03 pm

      pare o intrebare buna,sper sa vina si un raspuns cat mai curand.

      Apreciază

    • Rgogu said, on iunie 24, 2010 at 5:52 pm

      Ne-am consuma cativa ani din viata, ca atunci cand se va fi implinit tot demersul nostru(daca se va implini), vor veni altii sa darame tot ce am realizat si vor pune un jug mai mare peste acei „recalcitranti”.

      Ce ziceti de „maxima” urmatoare:”pesimism in tot ce priveste lumescul, optimism in tot ce inseamna duhovnicescul” 🙂

      Apreciază

  18. wolfwie said, on iunie 12, 2010 at 6:13 am

    vreau sa zic si eu doua vorbe legat de actele biometrice. Am tot stat si ma`m gandit de ce oare se monteaza atitea camere de supraveghere peste tot…….eu lucrez la o statie de alimentare cu benzina, si va spun sincer daca o persoana alimenteaza masina cu ce are nevoie si pleaca fara sa plateaasca, noi cei care lucram acolo palatim pentru el, si atunci ma intreb de ce mai sunt camere de supraveghere !!!!! simplu, cand va fi implementat actele biometrice ne vor identifica dupa masurile biometrice, mai putin ii intreseaza cine fura sau incalca „legea”. Ii intereseaza doar sa ne „priveasca” pe toti. In pasaju Obor cred ca sunt 10 camere, puse din 5 in 5 metri, la ce folos pasajul nu este chiar atit de mare, iar o camera de supraveghere poate bate pe o raza de 2 km din ce stiam, si atunci de ce este nevoie din 5 in 5 metri !!!!

    Apreciază

  19. Cosmin said, on iunie 12, 2010 at 7:51 am

    Doamne ajuta ! Fratilor va rog luminati-ma si pe mine incepatorul cu un sfat. Mie imi expira buletinul facut la 14 ani anul acesta pe 23 august si imi este tare frica ca o sa ma oblige sau daca nu o sa ma insele sa il primesc.Ce pot sa fac? Cum sa imi dau seama daca este biometric? Daca este biometric , cum sa il refuz ? Va rog din suflet ajutati-ma.
    Tin sa precizez ca eu nu sunt din bucuresti ci din provincie.

    Apreciază

    • Mafioso said, on iunie 12, 2010 at 9:05 am

      Mie imi expira pe 7 august, parca cartile de identitate biometrice se emit din 2011.

      Apreciază

  20. Aurora said, on iunie 12, 2010 at 11:09 am

    Da, din ian.2011 vor fi cu cip.

    Apreciază

  21. Anda said, on iunie 12, 2010 at 11:51 am

    @ Mafioso , Cosmin si Magda
    Asculta acest video:

    Doamna Carmen Paduraru-judecator care a participat la campania anticip alaturi de monahul Filotheu este mama a 3 copii . E de ascultat.

    Apreciază

    • Rgogu said, on iunie 24, 2010 at 5:58 pm

      Daca are cineva formularul pentru semnaturi impotriva actelor biometrice sa mi-l trimita si mie. Sa il posteze aici pe site si in cat mai multe locuri ca sa avem cat mai multi acces la aceasta manifestare impotriva actelor biometrice.

      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • ide4nty said, on iunie 25, 2010 at 6:38 pm

        TOTI ARHIEREIIDIACONII si orice CRESTIN ORTODOX…ecttttt….TOTI OAMENII CARE AU primit si primesc semnul fiarei 666 sunt LEPADATI DE HRISTOS>>>>>VAI>TU NU INTELEGI MAI NIMIC DESPRE CREDINTA>HARUL NU ESTE SI NU VA MAI FI IN ASTFEL DE TRADATORI SI IUDE CARE VAND CREDINTA PE ORICE>>>>ATENTIE> MAI PUNE MANA SI CITESTE CARTILE SFINTE ALE SFINTILOR PARINTI>>….DACA SFINTII NU CUNOSTEAU ADEVARUL SI NU SE debarasau de tradatori si iude>>sfintii numai erau sfinti……

        Apreciază

      • Rgogu said, on iunie 27, 2010 at 9:54 am

        Cine ti-a zis ca primirea actelor biometrice inseamna acelasi lucru lu luarea pecetii, cu acceptarea numelui(numarului) fiarei? Oare nu cumva in Apocalipsa se zice despre pecetea fiarei ca va fi pusa pe mana si pe frunte? Atunci actele biometrice de ce ar fi peceti, pentru ca ele nu sunt nici pe frunte si nici pe brat?
        Din prea mult zel nu mai poti pricepe ca actele biometrice sunt doar precursoare semnului fiarei. Noi de aceea trebuie sa ne ledadam de ele, in ideea ca ele premerg pecetea, dar nu sunt pecete. Precum toti cei care au facut voia celui rau inainte se cheama ca sunt inaintemergatori ai lui antihrist, iar acela, in persoana numai, va fi antihristul. Blestemati sunt toti ce au slujit celui rau, dar unul numai este cel in care intra toata puterea satanei, cum numai una este pecetea de care spune in apocalipsa. Actele biometrice eu le-as asemana cu orice „pecete” sau semn care si-l fac acum „ticalosii”. E rau, dar nu pierde sufletul. Eu zic ca daca cineva face acum semnul acela blestemat cu mana, iar dupa isi face Sfanta Cruce, indeparteaza raul facut. Dar cel care va lua pecetea aceea(si numai pe aceea) nu o mai poate inlatura nici cu Sf. Cruce, nici cu mir , nici cu nimic, iar aceea este dezicere adevarata de credinta. Astealalte deziceri sunt precum pacatele- ca fiecare pacat e o mica dezicere. Totusi, trebuie sa ne impotrivim si sa uram orice dezicere, oricat de mica ar fi ea- trebuie sa uram TOT pacatul.
        Deci toate precursoarele pecetii sunt rele, dar ele raman la „puterea” si nocivitatea precursoarelor. Este bine ca omul sa nu le accepte(rau daca le accepta). Eu imi amintesc ca aceastea le ziceau si Parintii. Sa nu le luam pentru ca apoi ne va fi cu mult mai greu sa nu le acceptam pe acelea de pierzare, pentru ca atunci perfidia va fi mult mai mare si constrangerile mult mai mari.
        Pai daca noi acum , cand putem cumpara, circula, vinde si multe altele, fara buletinul biometric -si nu il refuzam-, cum vom putea refuza blestemata pecete care va veni impreuna cu niste constrangeri teribile. Eu acestea le-am inteles din scrierile Sfintilor Parinti.
        E bine ca esti hotarat, dar sa ai grija ca chiar si in aceste timpuri si cai apocaliptice exista cale de mijloc, imparateasca. Si tot acum exista si zelotism de dreapta si de-a stanga caii de mijloc, prin care esueaza cei patimasi si nesmeriti suficient.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • ide4nty said, on iunie 27, 2010 at 12:56 pm

        VAI>>>IAR N-AI INTELES<>>SAU PECETLUIA DOCUMENTE>>etccc…NU CREA CONFUZII>…PEcetea 666 are aceeasi putere diavoleasca daca este acceptat fie pe documente, acte, etccc sau pe frunte si mana….ATENTIE>>>CUM EXPLICI TU…incurajezi crestinii ca pare a fi nimic documentele cu cod de bare 666 sau cip etcccc…PACAT>>>ESTI prea Sociabil si incoeerent LA EXPLICATII…….MAI CITESTE…SI MAI DOCUMENTEAZA-te…….

        Apreciază

      • Rgogu said, on iunie 30, 2010 at 8:04 am

        Bade ide4nty, daca imi permiti sa ma adresez cu bade(ca sa fim la unison- ca tu ma apelezi cu „bre penibile”), eu am gasit intr-o lectura de-a mea informatia ca inceputul „pecetluirii” s-a inceput cu codul CNP. Acela e primul precursor al semnului fiarei. In Rusia sunt multi care nu au nici macar buletine cu CNP. Am inteles dintr-un comentariu de pe acest blog , ca si in Moldova sunt 30.000 de oameni fara buletine cu CNP. De asta ce zici? Dar tu ai CNP? 🙂 Te consideri blestemat in cazul asta? Tu prin afirmatiile tale te acuzi si te destitui din pozitia unui legitim legiuitor…
        Incearca un altfel de limbaj si ton, pentru ca acesta al tau nu este potrivit acestui loc de intalnire al unor oameni ce vreau sa gaseasca dragoste, pace si rezolvare la problemele lor duhovnicesti.
        Doamne ajuta !

        Apreciază

      • ide4nty said, on iunie 30, 2010 at 8:15 pm

        SEMNUL FIAREI ESTE 666….666 este pecetea si semnul DIAVOLULUI…NOI CRESTINII avem semnul SF.CRUCI care este PUTEREA LUI DUMNEZEU si cu care ne insemnam….CRESTINII VOR AVEA DE ALES INTRE SEMNUL DIAVOLULUI 666 sau MARTURISESC PE HRISTOS PRIN INSEMNAREA sau SEMNUL SF. CRUCI pana la MUCENICIE SI SFINTENIE VESNICA…..INCEARCA SA NU MAI SPUI ABERATII ……

        Apreciază

      • Rgogu said, on iulie 1, 2010 at 12:43 pm

        Frate eu iti dau dreptate in marturia de credinta ce o ai. Eu doar incercam sa fiu mai rezervat in privinta afirmatiei ca „sa nu va duceti in bisericile in care slujesc preoti care au luat acte biometrice”. Se poate sa plece harul de la ei(am vizionat un filmuletz cu Parintele Proclu care zice, mi se pare, ca pleaca harul de la aceia). Dar in bisericile acelea de ce sa nu mergi? ca inca nu e uraciunea pustiiri in locul de cinste-uraciunea pustiiri fiind statuia si chipui lui antihrist.
        Ca sa concluzionez- cred ca e foarte rau ca cineva sa ia actele biometrice, dar nu cred ca actul biometric are acelasi efect negativ(de lepadare totala) ca si pecetea de pe mana sau de pe frunte. Si in aceasta marturie ma bazez pe spusele Cuv. Paisie Aghioritul, care compara actele acestea premergatoare cu un foc de chibrit(mic)aruncat intr-o incapere. Care daca nu il stingem-adica sa refuzam aceste acte rele,dar de importanta mai mica(stingerea focului de chibrit)-, va deveni un foc mare, cat toata casa- adica nu vom putea refuza nici cip-urile implantate(focul care cuprinde toata casa)- iar acesta ne va arde si ne va ucide pe noi(cip-urile sunt deja focul cel mare, care a cuprins casa si de care vom fi arsi; tot acest foc mare este imposibil de stins deja, fijndca l-am lasat sa se faca mare prin acceptarea actelor premergatoare, deci nu ne mai putem feri de focul cel mare si suntem prada sigura- vom accepta negresit si cip-urile pe mana sau frunte ).
        Eu de la marturia Cuv. Paisie cred toate cele de mai sus si nu am pornit de la idei proprii…
        Refuz sa ma pronunt in chetiunea harului preotilor cu acte biometrice, tocmai din motivul invocat mai sus. Daca nu mai crezi in valabilitatea Tainelor savarsite de un Preot cu act biometric, dute la unul care nu are act biometric.
        E un pic simpatic ce voi spune in continuare: De unde stii care dintre Preoti are act biometric sau nu? Pasapoartele sunt biometrice de ceva timp(1 an sau 2?), carnetele de conducere sunt biometrice de anul asta…CI de anul viitor. Il vei intreba pe Duhovnicul tau si pe ceilalti Preoti cand si-au facut actele? Si daca vor renunta la ele, tot lepadati vor fi? E o problema tare spinoasa…
        Sa ma ierti, dar voi refuza pe viitor sa mai comentez la acest articol, pentru ca tot ce am stiut, sau pe ce m-am bazat, am adaugat mai sus. Nu vreau sa pacatuiesc zicand un neadevar. Mai multe nu stiu! Se poate si interpretarea mea sa fie gresita… Stiu doar ca eu voi refuza actele biometrice!
        Doamne ajuta!

        Apreciază

  22. danutza said, on iunie 12, 2010 at 5:37 pm

    s-a mai incercat actiune in justitie, parca si cu pasapoartele, dar….in justitia romana nu prea ai sanse sa ti se faca dreptate. sunt f corupti si santajabili judecatorii, asa ca..nucred, dar merita incercat. nu cunosc decat ca nume pe mihai rapcea, care a avut initiativa anterioara. sa vedem si cati suntem. eu am lasant pe blogul meu o chemare sa scriem presedintelui (http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/). am facut si un sondaj daca sa continuam sau nu lupta pt referendum. majoritatatea au fost de acord.astept ideile voastre, fie aici , fie pe blogul meu. sper sa ne intelepteasca Dumnezeu sa facem asa cum trebuie! Doamne-ajuta!

    Apreciază

  23. danutza said, on iunie 12, 2010 at 5:39 pm

    am putea sa o consultam pe dna judecator pacuraru. daca stie cineva unde este de gasit???
    stati linistiti, BI cu cip vor fi din 2011. multumim guvernului nastase si tariceanu, masoni de frunte!

    Apreciază

  24. magda said, on iunie 19, 2010 at 1:58 pm

    @Mafioso si Cosmin
    Daca va faceti buletine noi anul acesta sau chiar si de mergeti doar la politie sa va intersati despre asta,dati-ne,va rog si noua de stire.
    Cu Dumnezeu inainte!

    Apreciază

  25. Rgogu said, on iunie 28, 2010 at 1:55 pm

    Doamne ajuta!!!

    Fratilor, am mers la politie! 🙂 Am intrebat de problema buletinelor, care sta in felul urmator: se elibereaza acte de identitate pe termen de 10 ani!(deci nu pe 4 cum se specula aici pe forum) pentru 8 motive, dintre care: furt, pierdere, distrugere(partiala sau totala), schimbare de domiciliu, schimbare de nume(la casatorie) si inca 3. Printre aceste motive nu se poate numara motivul religios! Am intrebat eu ca sa stiu precis. Am intrebat daca pot refuza actele biometrice (se intelegea ca e vorba de motive religioase, morale). Am inteles din atitudinea ofiterului de la informatii ca aceasta problema s-a mai pus in acest fel pana acum, deci sunt cel mai probabil obisnuiti cu luarea unei astfel de pozitii fara de „biometrism”. Binenteles ca am intrebat si cand se vor elibera aceste acte biometrice(mi se pare ca am intreabat daca e vorba de anul 2011), iar raspunsul a fost „ca nu au fost informati deloc in acest sens”.
    Exista o cerere tip care se completeaza cand o persoana doreste un buletin nou. Acesta cerere contine un aliniat la care trebuie trecut motivul noii eleberari a actului de identitate. E foarte simplu zic eu ca cineva sa isi faca un nou buletin. Ma gandesc ca cel mai bun motiv este cel al pierderii , pentru ca distrugerea trebuie facuta „profesionist” ca sa nu ridice suspiciuni la predarea actului vechi, iar pentru furt probabil trebuie explicate imprejurarile, deci trebuie putina imaginatie…
    Se vedea clar ca omul imi da o mana de ajutor: i-am propus un scenariu in care mie mi-ar expira buletinul in 2012 si a urmat intrebarea daca imi pot face anticipat, de anul asta, un buletin nou. El mi-a pus la dispozitie aceste 8 variante(motive) din care as fi putut alege oricare. Deci nu cred ca se face mare investigatie pentru cazurile de reinnoire a buletinului.
    Problema mie mi se pare usor de rezolvat pentru oricine. Totusi e un caz mai delicat si mai nefericit cu copiii sub 14 ani care inca nu si-au facut buletin… Ma gandesc ca nici nunta nu va fi o problema. Trebuie oare neaparat la nunta ca cei doi sa isi schimbe numele si domiciliul? 😉 In conditii de criza, solutii de criza. Nu cred ca cineva va fi deranjat acum de astfel de „neajunsuri”! Nu cred ca dintre cei care refuza actele biometrice si se rup de lume de bunavoie, isi vor pune probleme funciare sau imobiliare, de genul ca sotia il va da afara din casa pe sot(acesta nefiind trecut in acte)…si altele asemenea. Se intelege din start ca toti suntem oameni seriosi si nu ne putem imagina poticniri de genul acesta. Iubire sa fie! In felul asta nu vor mai fi impedimente nici la starea civila…cu conditia sa se casatoreasca in termen de 10 ani pana expira buletinul 🙂 Ce va fi mai incolo? Dumnezeu cu mila Lui cea mare! Raiul sa fie!
    Ramane la latitudinea dumneavoastra sa alegeti motivul pentru care vreti un nou buletin, dar asta numai daca va hotarati astfel. Daca preferati sa fiti „curati” fata de un sistem necurat in esenta si in tot continutul lui , atunci veti avea foarte mult de suferit si mult de plans in zadar. Ideea e ca acum sau mai tarziu trebuie evitat stilul de viata in care traim acum. Chiar si cu buletinele vechi reinnoite tot vor veni peste noi si vom fi persecutati intr-un mod sau altul. Dar mai avem un ragaz. Eu asa inteleg acesti 10 ani, ca o mana intinsa de Dumnezeu noua celor care suntem prigoniti prin aceste acte.
    Ma gandesc ca acest pas trebuie facut, dar lui sa ii urmeze alti pasi, astfel incat noi sa avansam in „ruperea de sistem” , cel putin la fel de mult pe cat avanseaza sistemul cu inrobirea si umilirea omului. Sa fim cu multi pasi inainte in aceasta batalie si diferenta sa creasca exponential. In felul asta vom evita cel mai bine pierderea sufletelor noastre pe drumul mantuirii. Dumnezeu ne va ajuta in acest demers mantuitor!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  26. magda said, on iunie 29, 2010 at 2:13 pm

    @Rgogu
    iti foarte multumim pt cele ce ne-ai impartasit,
    In privinta termenului de 4 ani,eu am fost cea care am” speculat” pe aici.In mod sigur asta se aplica prima oara cand iti faci CI,la 14 ani,cand se face(facea) unul pana la 18 ani.Nu stiu in continuare ce se intimpla:se da pe 4 sau pe 10 ani? Si daca vrei sa-l „reinnoiesti”in intervalul dintre14 si 18 ani,iarasi e alta poveste…iti da pe 4,pe,10 sau pe diferenta pana la 18 ani???Asta acum, anul ,caci de la anul…Dumnezeu cu mila…
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  27. Rgogu said, on iunie 29, 2010 at 8:02 pm

    Undeva prin toamna imi voi face un buletin nou 🙂 si va voi putea oferi date concrete despre noile buletine.

    Toate cele bune! Doamne ajuta!

    Apreciază

  28. George Valah said, on septembrie 11, 2010 at 8:11 am

    Lucrurile sunt mult mai grave decat se banuieste… Nu e vorba numai de aspectul religios, luat in discutie de majoritatea … ci de anihilarea fiintei umane, a personalitatiiu, a vietii, asa cum e lasata in mod firesc! Controlul prin microcipare e doar UN aspect! S-a ajuns la citirea si controlul gandurilor persoanelor, la inducerea de idei straine pe care persoana sa le considere ale sale – acte comandate dar care revin in responsabilitatea faptuitorului, etc.
    In gasirea de solutii pentru a „iesi din sistem”, articolul de mai sus porneste de la ipoteza: cei fara acte, sunt o minoritate infima, si deci lipsita de putere in fata tavalugului stat, superstat! Asta este relativ… Daca numarul celor cee vor refuza inregimentarea in sistem va fi tot mai mare…. sistemul se prabuseste!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.