SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Zeci de mii de persoane din oraşe europene au manifestat împotriva Israelului

Posted in GAZA, ISRAEL by saccsiv on iunie 7, 2010

   Citez din articolul Zeci de mii de persoane din oraşe europene au manifestat împotriva Israelului (VIDEO):

   Zeci de mii de persoane au manifestat sâmbătă împotriva Israelului la Paris, Londra, Istanbul şi în alte oraşe, la cinci zile de la interceptarea de către armata israeliană a unui convoi de nave cu ajutor umanitar pentru Gaza, soldată cu moartea a nouă persoane, potrivit AFP.

   Manifestaţiile au avut loc în timp ce marina israeliană intercepta, în cursul zilei, fără incidente o altă navă cu ajutoare, Rachel Corrie, care încerca să meargă în Gaza.

   La Istanbul, circa 10.000 de manifestanţi au răspuns apelului unei organizaţii neguvernamentale islamiste turce, IHH, unul dintre organizatorii acţiunii umanitare, iar unii dintre ei au ars drapele israeliene.

   „Israelul asasin” şi „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, răzbunare, răzbunare”, au scandat demonstranţii. Unii dintre ei purtau pe frunte bandane pe care se putea citi în engleză sau în ebraică „Israelule asasin, nu te atinge de nave”.

   Nouă turci, dintre care unul cu cetăţenie americană, au fost ucişi în timpul confruntărilor cu militarii israelieni produse în timpul abordării navei Mavi Marmara de către militarii israelieni. Ankara a reacţionat vehement şi şi-a rechemat ambasadorul. După raid, zeci de mii de persoane au manifestat în Turcia împotriva Israelului şi în favoarea Hamas, mişcarea islamistă palestiniană care controlează Fâşia Gaza.

   În Franţa, aproximativ 20.000 de persoane – până la 70.000 potrivit datelor oferite de organizatori – au manifestat în aproximativ zece oraşe. La Paris , circa 5.000 de persoane, potrivit poliţiei, au defilat până în piaţa Concorde, în centrul capitalei, mulţi dintre ei purtând eşarfe înfăşurate în jurul capului, în stil palestinian. Mai multe personalităţi de stânga se aflau printre demonstranţi, care purtau macheta unei nave din hârtie.

   Manifestaţii au avut loc şi la Lyon, în zona central-estică a Franţei, cu 6.000 de persoane, potrivit poliţiei, dar şi la Nisa şi Marsilia, în sud-vest, cu cel puţin 2.000 de persoane în fiecare oraş.

   La Londra , mai multe mii de persoane s-au reunit în faţa reşedinţei premierului David Cameron, după care s-au îndreptat către ambasada Israelului.

   Victimele „nu au murit în zadar şi (…) acest lucru a permis atragerea atenţiei planetei asupra crimei îngrozitoare care este bocada impusă Gaza”, a declarat Lindsey German, purtătoarea de cuvânt a coaliţiei Stop The War, care a iniţiat demonstraţia. „Eliberaţi, eliberaţi Palestina”, „Opriţi pirateria israeliană”, au scandat manifestanţii, agitând drapele palestiniene.

   La Edinbourg, 2.000 de persoane, potrivit poliţiei, 5.000 potrivit organizatorilor, au defilat în centrul oraşului arborând drapele şi scandând „Eliberaţi Palestina”, „Ridicaţi asediul din Gaza”.

   La Dublin, câteva sute de persoane, potrivit poliţiei, şi-au exprimat susţinerea faţă de pasagerii cargoului irlandez Rachel Corrie, calificându-i drept „eroi”. Manifestaţia „arată că poporul Irlandei este foarte furios faţă de Israel”, a declarat Kevin Squires, purtător de cuvânt al organizaţiei propalestiniene.

   La Barcelona , în nord-estul Spaniei, 2.000 de persoane potrivit poliţiei şi peste 3.000 potrivit organizatorilor au manifestat la apelul unor organizaţii propalestiniene.

   Vizionati va rog si:

http://videonews.ro/action/viewvideo/48959/Mii-de-proteste-la-Londra-si-Istanbul/

   Cititi va rog si:

SE INGROASA? Premierul turc ar intentiona sa mearga in Gaza cu vaporul si sa trimita de nave de razboi pentru a insoti vapoarele activistilor. Garda Revolutionara din Iran anunta si ea ca “este gata” sa escorteze vapoarele cu ajutoare …

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on iunie 7, 2010 at 10:56 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Dan Patrascu said, on iunie 7, 2010 at 12:50 pm

  Pai Israelul a cam dat-o rau de tot in bara. Nu prea mai e nimeni de partea lor. Chiar si Vaticanul a inceput sa spuna vehement ca nu e in regula ceea ce fac si ca blocada ar trebui ridicata.

  Apreciază

 3. Ciprian said, on iunie 7, 2010 at 2:16 pm

  Putem incerca ceva mai simplu desi nu cred ca ii afecteaza prea mult…:

  http://home.pacbell.net/halnet/Boycott%20Israeli%20Products%20Campaign.htm

  Apreciază

 4. Ion de la Chiuiesti said, on iunie 7, 2010 at 2:16 pm

  Lumea e impotriva Israelului. Nu e suficient. Conducerea lumii nu e de acord! Ironia sortii! Turcii latra doar, ca doar au intelegeri secrete cu Israelul.

  Apreciază

 5. CUPRINS O – W « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 6:12 pm

  […] VIDEO: Zeci de mii de persoane din oraşe europene au manifestat împotriva Israelului […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: