SACCSIV – blog ortodox

DEZVALUIRE: STALIN a blocat doua tentative de asasinare a lui HITLER

Posted in asasinate, Hitler, STALIN by saccsiv on mai 27, 2010

   Citez din articolul Stalin blocked attempts to kill Hitler: general:

   (Reuters) – dictatorul sovietic Josif Stalin a blocat două tentative de uciderea a lui Adolf Hitler în timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, temându-se că înlocuirea lui ca lider nazist ar duce la pacea cu aliaţii occidentali, a declarat marţi un inalt general rus.

   Un plan de a ataca buncarul lui Hitler în 1943 cat şi un plan secret din 1944 care implica un asasin care a câştigat încrederea conducerii naziste, amandoua au fost anulate la ordinul lui Stalin, a spus generalul Anatoli Kulikov într-o conferinţă istorică din Moscova.

   „A fost pus la punct un plan de asasinare a lui Hitler în buncărul său, dar Stalin, brusc l-a anulat în 1943 avand temeri că după moartea lui Hitler acolitii sai ar încheia un tratat de pace separat cu Marea Britanie şi Statele Unite„, după cum spune agenţia de ştiri a Rusiei RIA citandu-l pe Kulikov.

   În 1944, sovieticii au complotat din nou sa-l omoare pe Hitler, după ce un potenţial asasin a reuşit să câştige încrederea conducerii naziste. „Un plan de asasinare detaliat a fost pregătit, dar Stalin l-a anulat din nou,” afirma Kulikov.

   Hitler sa sinucis pe 30 aprilie 1945, cand forţele sovietice au inconjurat Berlinul, fapt ce eficient a încheiat războiul din Europa şi a stabilit scena pentru Războiului Rece, de distantare, dintre Rusia şi Occident.

   Un numar aproximativ de 27 de milioane de cetăţeni sovietici au murit în războiul din 1941-1945 impotriva Germaniei naziste.

   Kulikov a fost Ministrul de Interne al Rusiei intre anii 1995 – 1998 sub preşedentia lui Boris Eltin. El a spus că Clubul liderilor militari, pe care il conduce, va include detalii cu privire la tentativele de asasinat, într-o viitoare carte despre cel de-al Doilea Razboi Mondial.

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 27, 2010 at 3:12 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.