SACCSIV – blog ortodox

Directorul FMI, EVREUL Dominique Strauss-Kahn, in rol de AGITATOR REVOLUTIONAR, sustine ca FMI a propus guvernului român impozitarea bogaţilor, însă acesta a hotarat tăierea salariilor si a pensiilor

Posted in Dominique Strauss Kahn, FMI, FONDUL MONETAR INTERNATIONAL by saccsiv on mai 22, 2010

   Citez din articolul Şeful FMI: Noi am spus nu tăierii salariale cu 25%. Am propus impozitarea bogaţilor. Guvernul român s-a opus. Vlădescu: Au cerut şi tăieri de salarii şi creşterea TVA:

   Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, susţine că Fondul nu a fost de acord cu propunerea guvernului român, de a reduce cu 25% salariile bugetarilor, şi că a propus oficialilor de la Bucureşti să crească taxele în special pentru cei „mai bogaţi”.

   „Guvernul român ne-a spus: vom tăia 20 – 25% din salariile funcţionarilor. Noi am spus: nu, nu luaţi această măsură dacă vreţi să faceţi economii; măriţi impozitele şi mai ales impozitele pentru cei mai bogaţi. Guvernul a spus: nu, noi suntem cei care decidem. Şi acesta este adevărul: Guvernul decide întoteauna, nu FMI. Noi spunem doar care e situaţia şi care e drumul de urmat. Guvernul propune măsurile, guvernul român le-a ales”, a declarat Strauss-Kahn într-o emisiune a postului France 2.

   În cadrul aceluiaşi program, jurnalista Arlette Chabot l-a întrebat pe şeful FMI dacă este adevărat că îşi va depune candidatura pentru funcţie de preşedinte al Franţei în 2012. Oficialul Fondului a preferat să evite un răspuns direct şi s-a mulţumit să răspundă pe un ton glumeţ: „Am un cap micuţ şi nu mă pot gândi la mai multe lucruri deodată”. Strauss-Kahn este considerat de presa franceză principalul adversar al actualui preşedinte Nicolas Sarkozy la alegerile din 2012.

   Finanţele susţin că în toate scenariile propuse de FMI era prevăzută scăderea salariilor cu cel puţin 20%

   Răspunsul Bucureştiului nu s-a lăsat mult aşteptat. Într-un comunicat oficial al Finanţelor, venit ca o reacţie la declaraţia şefului FMI, Sebastian Vlădescu, ministrul de resort, susţine că în cadrul negocierilor cu FMI au fost analizate mai multe scenarii pentru a reduce deficitul bugetar de la 9,1% la 6,8% şi că în toate scenariile Fondului era prevăzută scăderea salariilor bugetarilor cu măcar 20%, la care se adăugau şi măriri de taxe.

   „Pe parcursul negocierilor desfăşurate în perioada 27 aprilie – 10 mai 2010, la Bucureşti, au fost analizate diverse scenarii de reducere a deficitului bugetar de la 9,1% la 6,5%, ulterior la 6,8%. Fondul Monetar Internaţional a considerat în mod constant că reducerea cheltuielilor salariale şi sociale este obligatorie pentru o corectă ajustare a deficitului bugetar. Pe parcursul discuţiilor, FMI a propus în mod constant ajustarea cheltuielilor salariale cu minimum 20%, majorarea TVA la 24% şi a cotei unice la 20%”, precizează şeful Finanţelor.

   Vizionati va rog si:

http://webtv.realitatea.net/actual/seful-fmi-am-cerut-impozitarea-bogatilor

   Comentariu saccsiv:

   … Si s-au apucat analistii sa analizeze declaratia directorului FMI pe toate partile si s-o priveasca din toate unghiurile … Dar nu nimereau deloc sa zice ceea ce era de zis, deoarece sunt analisti, iar rolul analistilor in Romania este acelasi cu cel al comisiilor: acela de a nu gasi rezolvarea unei probleme.

    Mesajul lui Dominique Strauss-Kahn este insa cat se poate de limpede „noi am spus sa ia de la bogati, ei insa au hotarat sa ia de la saraci”. De ce a zis asta? Ca sa puna paie pe foc, altfel spus, e inca o confirmare a celor ce le-am scris in martie 2009:

Cum se leaga lucrurile: conditiile aderarii Romaniei la UE, refuzul guvernarii de a pregati un plan anti-criza, motivele reale ale acordului de imprumut cu FMI si iminentele masive miscari de strada

   Pe scurt, FMI a vrut sa vina in Romania, Basescu i-a fost avocat, cea mai mare parte din bani au fost pentru banci, o mica parte pentru oarece salarii si pensii, iar o alta mica parte inca n-a venit, dar e folosita pentru a ne impune directia de urmat. Care directie e de asa natura gandita, incat sa scoata oamenii in strada. Cum asa? Ei bine, pentru a intelege chestia, trebuie inteles SISTEMUL. Trebuie privit intregul angrenajul si nu doar cateva rotite. Cine a declansat criza si de ce:

Criza financiara din SUA, etapa principala in edificarea NOII ORDINI MONDIALE (articol din 2008)

   Cine sunt PAPUSARII FMI si ce rol are actualmente acesta:

Instrumente ale crearii GUVERNULUI MONDIAL (partea 2) FMI (Fondul Mondial International)

Directorul FMI, evreul Dominique Strauss-Kahn: “Situatia economiei mondiale este cumplita, exista riscul tulburarilor sociale si chiar al razboiului”

Fostii si actualii sefi FMI O SPUN PE FATA: “Aceasta fereastra favorabila, plina de oportunitati este aici. Nu va sta deschisa pentru totdeauna” si vor o MONEDA INTERNATIONALA

EVREUL Dominique Strauss-Kahn, directorul FMI, are „solutia”: O NOUA MONEDA … Se merge dupa plan iar POPULATIA DOARME PE EA

   Pe scurt, ELITELE au declansat criza, pentru a urma masive tulburari ce vor  include ample miscari de strada, foamete, razboi, pentru ca mai apoi sa vina cu solutia: GUVERN MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE.

   Iar in Romania si-au gasit marioneta perfecta, pe Basescu, care face tot ce-i sta in putinta sa irite masele, scazandu-le salariile si pensiile, dupa care vine FMI si spune: „noi n-am vrut, el a decis astfel”.

   Basescu se dovedeste astfel a le fi cea mai distructiva sluga pe care au avut-o ELITELE in Romania in istoria moderna:

Comentariul zilei (11.05.2010): BASESCU, marioneta ELITELOR, identifica printre cauzele actualei crize si parintii care fac copii fara sa aiba bani de pampersi … De ce continua preseditele natiunii acest joc periculos? E cumva DEMONIZAT?

   Cititi va rog si:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on mai 22, 2010 at 2:09 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Pustnicul Digital said, on mai 22, 2010 at 2:27 am

  De la impozitul unic (la care in EU suntem aproape singuri) ni se trage toata nenorocirea. PNL in special, PDL … si chiar PSD … ar face orice ‘sa ne scoata din criza’ dar cand se vorbeste de impozitul progresiv au toti aceeasi reactie pe care o are un demonizat in prezenta moastelor.

  Apreciază

 3. Utzu said, on mai 22, 2010 at 8:27 am

  cade boc.. intră udrea.. spune 2-3 prostii ca să fie evident oricărui român e că nu are nici o treabă cu guvernarea, fac televiziunile spume pe tema incompetenţei guvernanţilor.. şi iacată REVOLTA!

  Spor şi înţelepciune!

  Apreciază

 4. Valentin said, on mai 22, 2010 at 9:11 am

  Apreciază

 5. pcd said, on mai 22, 2010 at 10:01 am

  aici sunt doua chestiuni. prima ar fi ca NICAIERI fmi nu a scos o tara din criza. pe unde au trecut camatarii astia s-a ales praful de economiile respective. de exemplu au aruncat Asia in cea mai crunta criza economica in anii ’90, oprind cresterea economica spectaculoasa a regiunii. de fapt ori de cate ori a fost o zona care devenea independenta ei au ingropat-o in dezechilibre economice. a doua problema ar fi ca in 2004 toata presa a pornit o campanie furibunda impotriva lui Nastase. acum, eu nu spun ca a fost usa de Biserica(personal am urat comunismul), dar stiti care a fost cel mai mare ‘pacat’ al lui? a refuzat orice acord cu fmi; nu stiu cati va amintiti, dar el a declarat ca nu doreste sa vada fmi implicat in finantele tarii. a avut o reactie dura la adresa lor. ce s-a intamplat cu el stiti si dumneavoastra…. nu pot sa nu imi aduc aminte si de Bill Clinton care cu toate pacatele lui, a refuzat un conflict militar in Golf; imediat i-au bagat jidoavca in pat…mai e necesar sa spun ca in timpul guvernarii lui, sua a avut cel mai mare declin al datoriei publice si cea mai mare crestere economica din ultimii 50 de ani? eu cred ca la fmi danseaza baietii de bucurie cand intra cineva in recesiune; de fapt asta e treaba lor….ce nu poate nimeni pricepe este de ce le fac Basescu si pdl jocul. de Basescu m-am lamurit, e demonizat, dar pdl? pai nu stiu daca v-ati uitat la componenta religioasa a guvernului. eu stiu cel putin 2 extrem de proamericani: Boc si Blaga. amandoi sunt neoprotestanti; Blaga e adventist(sau baptist) iar Boc este penticostal(tremurator). stiati? deja au aparut fisuri in pdl, un deputat pdl de Iasi pregateste dezbateri publice cu alegatorii…impotriva reducerilor salariale. e clar ca pdl se duce de rapa la alegeri. si atunci de ce continua? poate ca ordinele venite din sua nu se discuta.

  Apreciază

 6. mihaela said, on mai 22, 2010 at 10:19 am

  Ma ingrozesc….habar nu am avut ca boc si blaga sunt sectanti.
  iar basescu….nu pot sa cred ca m-am inselat atat de mult.
  Cat despre cipuri… se para ca totul vine mai repede decat ne asteptam

  Apreciază

 7. em said, on mai 22, 2010 at 4:29 pm

  mda… astia fac valuri si noi nici nu am avut timp sa vedem cum s-a votat inlocuirea limbii romane cu maghiara. Dormim pe noi si nimeni nu pare a se trezi.

  Apreciază

 8. Lucian Bureriu said, on mai 22, 2010 at 4:39 pm

  Atâta timp cât și voi detestați stăpânirea și pe Băsăscu, e OK. La religii nu mă bag. Însă la antiamericanism mi-e greu să vă acompaniez, tocmai din San Francisco…

  Apreciază

 9. Kariopoli said, on mai 22, 2010 at 8:14 pm

  Uitati aici cum se lupta Iancu Jiancu cu sistemul din vremea lui si cum le prapadea averile stranse pe nedrept la boierii…

  Un film foarte bun pentru cine are rabdare sa-l urmareasca pana la capat.
  …tare de tot

  Aici se poate urmarii filmul integral:
  http://video.google.com/videoplay?docid=-8518686677867652649#

  Apreciază

 10. malaimare said, on mai 23, 2010 at 5:38 am

  Da, lumea doarme si din pacate scenariile negre nici nu mai sunt simple supozitii ci de-a dreptul lucruri deja facute. Este o tara in deriva si nu prea vad cine ar putea-o opri. Revolta masiva aduce dupa ea dezastre si mai mari cel putin pe termen scurt. Erorile facute, inclusiv aceea de la vot, se platesc cu varf si indesat. Vom fi invatat oare ceva din toate acestea?

  Apreciază

 11. em said, on mai 24, 2010 at 4:09 pm

  stii ce mi se pare ciudat? Ca de 15 ani nu am pe cine sa votez. Parca ar fi un singur om cu 1000 de feţe. De ce spun 15 ani? Pt ca la primele alegeri erau Ratiu si Coposu, doar ca (eu cel putin) nu am avut habar ca aceia erau mai buni decat nenorocitul de iliescu. Cred ca acolo a fost inceputul greselilor (bine, prima greseala a fost ca ne-am impuscat presedintele. Da, noi! Nu avem nici o scuza). Dupa care am tinut-o în lanţ pană azi, din greseala in greseala, astfel incat la ultimele alegeri toti candidatii semanau intre ei.

  Apreciază

 12. […] Directorul FMI, EVREUL Dominique Strauss-Kahn, in rol de AGITATOR REVOLUTIONAR, sustine ca FMI a pro… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: