SACCSIV – blog ortodox

O PACOSTE: BPA (Bisphenol A), folosit pentru a produce PLASTICURI transparente solide, produce cancere, defecte congenitale şi reproductive, obezitate, instalarea precoce a pubertăţii, probleme de comportament, afecţiuni cerebrale, afectiuni grave ale intestinului, etc.

Posted in Bisphenol A (BPA), BPA by saccsiv on mai 19, 2010

   Citez din articolul BPA plastics chemical damages intestines, study shows:

   (NaturalNews) Răspândita toxină bisphenol-A (BPA) afectează intestinele şi ar putea conduce la o afecţiune dureroasă numită sindromul intestinelor neetanşe, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Institutul Naţional de Cercetări Agronomice din Toulouse, Franţa, şi publicat în Acţiuni ale Academiei Naţionale de Ştiinţe.

   Studiul „arată sensibilitatea ridicată a intestinului faţă de BPA”, afirmă Institutul Naţional de Cercetări Agronomice.
   BPA este folosit pentru a produce plasticuri transparente solide precum sticlele de apă sau cele pentru copii. Este de asemenea folosit pentru confecţionarea plombelor dentare şi a compozitelor, şi se găseşte în garniturile pentru conservele alimentare, băuturi şi laptele praf pentru sugari. Mai mult de 130 de studii au legat substanţa chimică ce imită hormoni de o largă varietate de probleme de sănătate, inclusiv cancere, defecte congenitale şi reproductive, obezitate, instalarea precoce a pubertăţii, probleme de comportament şi afecţiuni cerebrale.
   În noul studiu, cercetătorii au expus atât şobolani vii, cât şi celule intestinale umane la o doză de BPA de 10 ori mai mică decât este considerat sigur de către majoritatea guvernelor. Ei au descoperit că permeabilitatea celulelor intestinale la oameni şi şobolani a scăzut după expunerea la substanţa chimică. Mucoasa intestinală a dezvoltat pagube caracteristice pentru afecţiunea cunoscută ca „slaba permeabilitate a intestinelor” şi „sindromul intestinelor neetanş”.
   În mod normal, o peliculă de mucus previne pătrunderea substanţelor nedigerate să treacă prin mucoasa intestinală în circulaţia sangvină. Totuşi, atunci când această mucoasă este afectată, substanţe toxice şi substanţe patogene străine pot intra în organism mai uşor. Pentru că mucoasa intestinală conţine imuglobina A, perturbarea acesteia poate afecta intregul sistem imunitar al organismului.
   Persoanele cu sindromul intestinului neetanş adesea suferă de dureri abdominale, tulburări digestive, iritaţii, funcţie imunitară îngreunată şi dureri musculare cronice. Pagubele aduse mucoasei intestinale pot cauza absorbţia slabă a nutrienţilor, ducând la deficienţe de vitamine şi de minerale
   Adăugându-se la corpul de probe, de dovezi că BPA este în mod particular periculos pentru dezvoltarea fetuşilor şi copiilor, cercetătorii au descoperit că expunerea la BPA din uter sau imediat după naştere creşte în mod semnificativ riscul şobolanilor de a dezvolta inflamaţii intestinale la vârsta adultă. 

   Cititi va rog si:

PLASTICUL duce la „feminizarea” baietilor si alterarea sanatatii reproductive a barbatilor

VIDEO: majoritatea produselor alimentare din SUA sunt vandute in ambalaje ce contin un … hormon sexual

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 19, 2010 at 6:32 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. eufrosin said, on mai 19, 2010 at 6:37 pm

    Corect. Atat BPA, cat si ftalatii prezenti in cosmetice (samponuri, creme, oja, ruj) au efectul si mai insidios de a va transforma baietii in ..baieti efeminati, datorita similaritatii cu hormonul feminin estrogen. Am dat detalii despre asta aici:

    http://eufrosin.wordpress.com/category/sanatate/

    Articolul dateaza din 13 Februarie, fiind intitulat: Liber la imbolnavire si debilitate prin infrumusetare. Nu scapati nici celelalte informatii cruciale continute la eticheta „Sanatate”.

    Apreciază

  3. luchiana said, on mai 19, 2010 at 6:51 pm

    Tehonologia sau inventia diavolului care se indreapta impotriva sanatatii fizice si spirituale a omului.

    Apreciază

  4. pcd said, on mai 20, 2010 at 11:48 am

    iata si niste studii exacte, cu dat,e despre aceasta toxina ucigatoare. ceea ce este mai ingrozitor este faptul ca ucide si in cantitati extrem de mici. provoaca cancer de san si de prostata si toate afectiunile descrie mai sus. mai mult, ceea ce este cu adevarat ingrozitor este ca se gaseste in TOATE ambalajele, inclusiv cele metalice…..mai multe detalii gasiti aici: http://www.ewg.org/reports/bisphenola

    Apreciază

  5. Gabriel said, on mai 20, 2010 at 3:57 pm

    Mda.
    Interesant ar fi să avem şi părerea unui specialist român in chimie.
    Totusi din informatiile mele (tata inginer chimist) din bisphenol, care se obtine prin cracare chimica se face sticla organica polimerizata din care nu se fac sticle de suc adica PET-uri ci parbrize, lentile, ecrane, etc….
    PET vine de la poiletilena termoformabila care prin extrudare duce la ambalajul numit PET, clasicile sticle de suc sau apa…
    In fine la baza tot petrolul sta, marele petrol atit de disputat.
    Intr-adevar daca nu sunt respectate strict procedurile de extrudare pot ramine pe ambalaje fractii rupte, oligomeri periculosi si toxici.

    Cel mai periculos din cate discut eu cu tata sunt reactiile necunoscute care apar la microunde de exemplu cind incalzesti bautura sau mancarea!!!

    Doamne Sfântă Treime Ajută şi Fereşte! Slavă şi mulţumiri!
    Să ne păzească Maica Domnului!!! Slavă şi mulţumiri!
    Multumim pentru rugăciunile Sfinţilor şi Îngerilor!
    Iisus spunea, că, chiar otravă de veţi primi nu veţi păţi nimic … dacă sunteţi credincioşi!!!

    Apreciază

    • ceghe vara said, on aprilie 7, 2012 at 9:07 am

      Din informatiile mele, BPA se gaseste in bidoanele de 5 litri sau mai mari. Bidoanele PET (polietilen tereftalat) de 0,5-2.5 litri contin ftalati care nici ei nu sunt buni pt. organism.

      Apreciază

  6. Gabriel said, on mai 21, 2010 at 8:00 am

    Razvratit. (nu prea vorbesc cu nonpersoane, persoane virtuale, fiecare cred ca are un nume…cand vorbesc cu porecle si avataruri am impresia ca nu este un om la capatul celalalt al firului ci o masina, un computer. Bine eu sunt nostalgic…ce vremuri cand se scria cu cerneala si semna frumos caligrafic pe hartie sau pergament….frumos ce vremuri)
    Internetul nu este mama invataturii.
    Multi l-au adoptat ca si carte a cartilor.
    Eu cred ca nu tot ce zboara pe internet se si maninca si de aceea caut informatii si in alta parte.
    Internetul este un bun mijloc de manipulare si dezinformare, este cel mai usor mijloc de preluare a informatiei, de aceea este si folosit de companii in realizarea intereselor si telurilor economice.
    Cum multi oameni de buna credinta promoveaza si idei benefice omului, exista si oameni de reacredinta care dezinformeaza pentru anumite interese, asa ca trebuie sa fim atenti si sa filtram!!!
    Asa ca te rog vorbeste cu un inginer chimist, BPA nu are nici o legatura cu PET dupa parerea mea, doar ca la origine sunt prelucrate din petrol.
    Cel mai important totusi, este ca la sfarsitul productiei, exista posibilitatea sa fie toxice ceea ce este grav, foarte grav!!!
    Eu mi-am spus doar parerea, tu s-ar putea sa ai si tu dreptate. Pot fi tehnologii diverse.
    Multumesc.
    Mai studiem…
    Multumesc.
    Doamne Ajuta si sanatate sa avem!
    Multumesc.

    Apreciază

    • pcd@gabriel said, on mai 21, 2010 at 11:08 am

      numele meu este Constantin, ca sa nu ai impresia ca vorbesti cu un calculator. acum sa trecem la subiect. daca vei intra pe site-ul http://www.ewg.org/reports/bisphenola vei gasi cateva date de laborator. nu au legatura cu internetul. acesta este doar un mijloc de comunicare. faptul ca tatal tau e chimist, ma ierti, nu inseamna ca si stie despre ce e vorba. in site-ul pe care ti l-am dat gasesti si cateva linkuri catre o comunicare a producatorilor americani de ambalaje. acestia spun ca produc cateva sute de mii de tone pe an din acest compus. EL A FOST IDENTIFICAT IN PETURI, AMBALAJE DE STICLA SI METAL(INCLUSIV IN BIBEROANELE NOU-NASCUTILOR) ETC. prezenta BSA(de la bisphenol a) in ambalaje este recunoscuta de asociatia producatorilor americani de ambalaje si de Food and Drog Administration(FDA) si postata in documentele de pe site-urile lor. asa ca nu te mai agita…..

      Apreciază

  7. Gabriel said, on mai 22, 2010 at 9:38 pm

    Dragilor ma bucur de cunostinta.
    Draga Constantin tata stie despre ce este vorba si cred ca este cel mai in masura sa-si spuna parerea. Daca are timp as putea sa va pun la dispozitie toata tehnologia cu toate schemele si reactiile chimice care au loc pina la obtinerea produsului finit.
    N-am vrut sa ma laud sa spun ca inainte de pensionare, a fost directorul uzinei unde se producea bisphenol in Romania.
    Tocmai de aceea va si spuneam ca exista posibilitatea ca daca productia nu este atent urmarita, sa ramina urme de substante toxice.
    Posibil ca BSA sa fie in anumite tehnologii introdus in compozitia PET si sa aveti dreptate nu va contrazic.
    Ce va spuneam eu este ca e mai grav, cred, daca aceste recipiente sunt introduse la microunde sau stau la soare, etc.
    Ceea ce va mai spuneam este ca PET-urile nu ar fi toxice daca conditiile de obtinere ar fi perfecte si nu ar exista ramasite fractii toxice ramase.
    Si vorba lui Alex, sa stiti ca sunt mai periculoase sucurile din sticle decit sticlele.
    Mare parte a concentratelor artificilae care intra in compozitia sucurilor sunt obtinute tot din petrol si tot in aceleasi uzine.
    Asa ca prea putin mai conteaza sticla fratilor!!!
    Va pup si ma bucur de dialogul cu voi. Sa inteleaga oamenii ce consuma.
    Doamne iti multumim ca inca mai traim!!!

    Apreciază

    • GabiM. said, on iunie 7, 2011 at 11:30 pm

      @Gabriel,redau aici un scurt fragment : „Overview

      Bisphenol A (BPA) is an industrial chemical that has been present in many hard plastic bottles and metal-based food and beverage cans since the 1960s.

      Studies employing standardized toxicity tests have thus far supported the safety of current low levels of human exposure to BPA. However, on the basis of results from recent studies using novel approaches to test for subtle effects, both the National Toxicology Program at the National Institutes of Health and FDA have some concern about the potential effects of BPA on the brain, behavior, and prostate gland in fetuses, infants, and young children. In cooperation with the National Toxicology Program, FDA’s National Center for Toxicological Research is carrying out in-depth studies to answer key questions and clarify uncertainties about the risks of BPA.” din articolul pe care il vei regasi la: http://www.fda.gov/newsevents/publichealthfocus/ucm064437.htm Sper ca nu mai este necesar vre-un comentariu…Doamne ajuta!

      Apreciază

  8. cornel said, on septembrie 13, 2010 at 7:08 am

    pana la urma totul este nociv, faceti sport, incercati sa mancati sanatos ,si ce va fi va fi :), nu trebuie sa e
    renuntam la tot acum …. mult noroc 🙂

    Apreciază

  9. […] O PACOSTE: BPA (Bisphenol A), folosit pentru a produce PLASTICURI transparente solide, produce cance… […]

    Apreciază

  10. […] O PACOSTE: BPA (Bisphenol A), folosit pentru a produce PLASTICURI transparente solide, produce cance… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.