SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: “MACHETE”, filmul ce promoveaza RAZBOIUL RASIAL

Posted in MACHETE, REVOLTA by saccsiv on mai 15, 2010

   Citez din articolul Leaked ‘Machete’ Script Confirms Race War Plot:

   Scurgerea de informaţii din scenariul filmului “Machete” confirmă intriga războiului rasial

   O scăpare de informaţii în scenariul viitorului film al lui Robert Rodriguez, ‘Machete, confirmă temerile cum că filmul urmăreşte să creeze un personaj rasial emblematic, care ucide pentru a apăra cauza emigranţilor ilegali.  

   Alex Jones a lansat primul o atenţionare video despre potenţialul filmului “Machete”  în declanşarea unui război rasial, după ce a fost avertizat de către doi membri hispanici din echipa de producţie a lui Robert Rodriguez în legătură cu mesajul ofensiv al filmului. Săptămâna trecută, o versiune online “ilegală” a trailerului pentru film a dezvăluit multe aspecte politizate adăugate deja violentei premise a filmului despre “mexicanul supărat”, care îi înlătură pe inamicii americani cu o “macheta” (n. tr. o sabie scurtă specifică în America de Sud) şi cu o mulţime de oameni. Filmul realizat în stilul exploatării umane din anii ’70 a fost întâi satirizat în filmul Grindhouse al lui  Rodriguez şi Tarantino, înainte să fie dezvoltat complet ca stil. Cu toate acestea, nu mai este o glumă.

   Acum că producţia filmului “Machete” este finalizată în Austin, este clar că intriga rasială se bazează pe stereotipiuri, pe termeni intercultural peiorativi şi pe prăpastia exacerbată dintre emigranţi şi oamenii albi.

   Filmul este periculos pentu că glorifică personajul Machete ca fiind un erou, invocând conflictul lui rasial ficţional alături de paralele clare cu evenimente actuale şi titluri furate de la ştiri de actualitate. Deja am văzut episoade de atacuri violente, declaraţii de intenţii violente la proteste (precum in Arizona şi Santa Cruz, California)  şi furie dovedită asupra tentativelor de reglementare, precum legislaţia controversată din Arizona. 

   Mai mult decât atât, scenariul urmăreşte că construiască o figură iconică din personajul Machete, pe care Rodriguez plănuieşte să-l dezvolte în continuări ale filmului. În final, ucigaşul rău şi răzbunător este pus în lumina unui martir, este atât de plăcut, încât figura lui poate fi plasată pe lumânări religiose, precum cea a Fecioarei Maria sau a lui Iisus Hristos [a se vedea referirile la scenariu]. Emigranţi ilegali vulnerabili, căutând să fugă de personajele crude ce fac parte din Oamenii Miliţiei atunci când trec graniţa, îi cer lui Machete protecţie, în speranţa că el îi va elimina pe inamici. Machete devine un erou din folclor, precum figura părintelui Hidalgo, şi iconografia lui ajunge la folosirea tradiţională a machetei ca un simbol al răscoalelor ţăranilor. Aşadar, el devine o lumină de urmat pentru toţi cei care caută să îşi învingă opresorii (prin toate mijloacele posibile, în cazul în care filmul dă o indicaţie).

   Insuflarea religioasă este indusă mai departe prin asocierea bisericii catolice cu intriga răzbunării lui Machete – care stabileşte asasinarea unui Senator Texan anti-imigrare, care în schimb vrea să îi portretizeze pe emigranţii ilegali ca un grup “terorist” care urmăreşte să provoace violenţă.

   Senatorul foloseşte acest scenariu fals ca acoperire pentru propria asociere a lui cu grupurile miliţieneşti „extremiste”, una dintre acestea este cunoscută în scenariu ca „Forţa Libertăţii”, acelaşi nume ca grupul patriot pro-suveranitate, anti-globalizare, anti-Rezervă Federală fondat de G. Edward Griffin. Aceste elemente ale filmului “Machete” par mai apropiate de recentele atacuri media din partea Centrului Sudic pentru Legislaţia Sărăciei şi Liga Anti-defăimare, decât de convenţiile unei intrigi de film reuşite.

   Pe parcursul scenariului, grupuri aliniate cu tentative politice care să ţină în frâu, să restricţioneze şi/sau să controleze imigraţia ilegală sunt demonizate minuţios. Minute men [n.tr. o miliţie din Massachusetts din timpul Revoluţiei Americane] şi miliţia sunt potretizate ca fiind criminali violenţi, care „culeg” copii imigranţi ilegali din deşert precum „vânătoare de iepuri”, şi aruncând termeni peiorativi precum „wetback” [n.tr. ~„spate ud”, termen peiorativ folosit pentru mexicani care au trecut ilegal graniţa, prin înot”].

   Personajele cu atitudini naţionaliste zeloase sunt folosite pentru întărirea imaginii justiţiare a lui Machete, precum atunci când un inamic este împlântat cu un steag american şi întrebat dacă “ar muri pentru libertate”.

   Alte personaje hispanice, precum cel jucat de Steven Seagal, sunt numite “porchos” şi acuzate că şi-au vândut semenii. “Înainte stăteam împreună”, spune personajul lui Seagal către Machete. “Eu încă mai stau (în picioare)”, îi dă replica eroul Machete înainte de a-şi omorî oponentul.

Clădirea Austin Studios, din fostul aeroport Mueller din Austin a găzduit producţia pentru toate filmele lui Rodriguez, inclusiv „Machete”, programat pentru lansare la începurul lui septembrie 2010.

   Sursele au arătat că filmul rasist incendiar al regizorului Robert Rodriguez, “Machete”, a fost realizat, în parte, cu ajutor din stimulente de taxe şi acces în locaţii puse la dispoziţie de Comisia de Film din Texas , o divizie a Biroului guvernatorului Rick Perry. Un purtător de cuvânt al organizaţiei a confirmat faptul că a aplicat într-adevăr pentru program şi că toate filmele acestuia produse la Studiourile Troublemaker au fost parte din acest program.

   Prin contrast, filmelor precum Waco le-au fost negate resurse financiare din fondurile din taxele contibuabililor din cauza faptului că surprind Texasul într-o lumină negativă. Încercarea de a arăta adevărul asupra unuia dintre cele mai scandaloase şi controversate episoade este un lucru rău, dar aprinderea conflictelor rasiale este cumva “benefic” pentru Texas?

   Cu toate acestea, nu a fost ridicată nicio problemă cu privire la folosirea resurselor Comisiei de Film din Texas pentru a finanţa tratatul rasist al lui Rodriguez. Oare vor sta oamenii deoparte pe măsură ce taxe şi alte resurse valoroase sunt investite în crearea unui portret conflictual, reducţionist şi ofensiv al mexicanilor şi americanilor, alb, negru, maro şi altele.

   În plus faţă de fondurile de la stat, Robert Rodriguez  a avut la dispoziţie pentru mult timp studiourile sponsorizate de stat şi oraş de la fostul aeroport Texas. Studiourile Troublemaker ale acestuia utilizează facilităţile Studiourilor Austin, care sunt administrate de Societatea de Film din Austin. Oare sunt fanteziile răzbunărilor rasiale scopul de utilizare al unor asemenea instituţii sprijinite de public şi de către comunitate?

   IMPACTUL FILMULUI ASUPRA CONŞTIINŢEI CULTURALE

   Filmele sunt separate de acoperirea media de care dispun ştirile despre evenimente şi discuţii politice în general, deşi cinematografia are un scop clar de propaganda. Precum unele dintre cele mai pline de ură şi acide filme din lume, precum filmul pro-KKK ‘Naşterea unei naţiuni sau filme anti-evreieşti produse de nazişti, filmul lui Robert Rodriguez, “Machete” în mod clar urmăreşte să dezbine oamenii pe baza rasei.

   LEGĂTURI: Profesor din Los Angeles instigă la revolta mexicanilor în SUA

   Globaliştii Noii Ordini Mondiale, care ţintesc un guvern global mai mare împreună cu o sferă americană integrată de comerţ coordonat, în schimbul menţinerii controlului asupra maximei lor vechi, Divide et impera. În mod paradoxal, înfiinţarea Uniunii Nord Americane este dependentă de conflictul şi ura dintre rase.

   Luând în considerare că studenţii americani – dintre care mulţi se întâmplă să fie hispanici – au fost daţi afară din şcoală şi li s-a spus că nu au voie să poarte haine cu tema steagului american la Cinco de Mayo (n.tr. 5 mai 1862 – sărbătoare mexicană, victoria armatei mexicane împotriva celei franceze), pe baza faptului că s-ar putea să aducă ofense hispanicilor în ziua lor specială. În acelaşi timp, trebuie luaţi în considerare studenţii indisciplinaţi din Montibello, California care, în 2006, au dat jos steagul SUA, doar pentru a pune drapelul Mexicului deasupra. Acestea sunt doar două incidente mici despre ceea ce devine din ce în ce mai mult un înveninat război cultural de proporţii mari – totuşi nu trebuie să fie.

   Declaraţiile lui Rodriguez, inclusiv declaraţia înflăcărată al anti-eroului criminal Machete cum că “Acesta este un mesaj pentru Arizona”, schimbă situaţia sub fantezia de pe ecran în discurs politic şi, prin aceasta, în responsabilitate. Cu retorica despre problema imigraţiei dezbătură pe toate părţile, calmul ar putea fi o alegere înţeleaptă.

   Trailerul special Cinco de Mayo al “Machete” a iscat dezbateri aprinse despre semnificaţia lui în contextul unei mai mari dezbateri despre imigraţie. Câţiva critici au salutat nuanţa violentă a mesajului lui Rodrguez şi ca fiind poate “cel mai elocvent” răspuns asupra problemei de la graniţă.

   Pe de altă parte, Alex Jones a avertizat asupra tonului producţiei şi a prevenit că aceasta ar putea incita la ură, revolte, violenţă sau chiar crime copiate ca atare. În timp ce aceasta să sperăm că nu se va întâmpla, Rodriguez ar trebui să fie atent la modul în care îşi exprimă dezacordul şi ura faţă de americani în ce priveşte atitudinea faţă de problema imigrării. Să sperăm că editări finale vor avea drept rezultat ceva diferit de trailer sau scenariu.

   Comentariu saccsiv:

   Scriam in articolul FITI FOARTE ATENTI DE UNDE VA INFORMATI! Alex Jones va invita sa faceti parte din RENASTEREA SPIRITUALA A SECOLULUI 21 … ca Alex Jones ofera multe informatii utile dar da si solutii gresite la problemele cu care ne confruntam. Cele prezentate mai sus, merita insa toata atentia. Desigur, ne vom lamuri cum sta treaba, dupa ce vom vedea filmul, insa oricum, s-ar parea ca nu-i in regula.

   Vizionati va rog si:

   Sa ne amintim si de episodul Los Angeles. Iata scanteia:

   Si iata si unde s-a ajuns:

   Nu trebuie mult sa declansezi o asemenea nebunie, iar daca mai si produci un film care sa promoveze ideea revoltei si a luptei inter rasiale, deja nu-i bine deloc. Dar cum ELITELE doresc un mare taraboi planetar, putem presupune ca de fapt asta si este scopul filmului: sa-si aduca aportul. Revolta generala datorata saraciei produse de criza, nu le este suficienta. Trebuie o invalmaseala si mai mare, asa ca vor profita si de problemele locale specifice.

   Cititi va rog si:

Cum trebuie sa actioneze un CRESTIN in timpul iminentei teribile REVOLTE?

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on mai 15, 2010 at 10:30 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. pacala said, on mai 16, 2010 at 6:13 am

  Iata inca o noua manifestare zgomotoasa, derutanta pentru cei slabi.
  Vor urma altele si mai zgomotoase.

  Crestinul stie ca Dumnezeu vede totul.

  Din tot ce se vede si se manifesta, in toate modurile posibile, bune si rele, pe Dumnezeu Il va bucura inima smerita, care se pazeste in liniste de toate zgomotele vietii.

  Iata de ce un crestin va folosi tot ce are pentru ca inima lui sa ramana linistita, chiar traind intre toate aceste zgomote si evenimente furioase.

  Apreciază

 3. ovidiu said, on mai 16, 2010 at 10:12 am

  Mexicanii-s cea mai numeroasa si pasnica minoritate din usa.Sint muncitori,sufletisti si familisti convinsi.Se incearca zgindarirea lor.Cit de perversa e,printre multe altele,faza cu :”nu noi am trecut granita-granita ne-a trecut pe noi”.Perversa,tocmai pt. ca e cam adevarata…

  Apreciază

 4. radui said, on mai 16, 2010 at 11:22 am

  Saccsiv aseara pe antena1 la o emisiune de divertisment dupa ora 20 se defaima taina sfintei spovedanii. Uitati unde am ajuns noi, popor ortodox si ne mai miram de ceea ce vine peste noi, Pai ni le meritam toate.

  Apreciază

 5. luchiana said, on mai 16, 2010 at 11:30 am

  Eu cred ca sunt disperati sa isi duca planurile la indeplinire, care cu ajutorul lui Dumnezeu cred ca sunt intarziate…
  Sa ne rugam sa le intarzie si mai mult, ca pana atunci sa ne mai intarim in credinta de marturisire a lui Iisus Hristos Domnul!

  Doamne miluieste-ne!

  Apreciază

 6. eufrosin said, on mai 16, 2010 at 1:22 pm

  Baietii au creat problema emigrantilor ne-albi in SUA, acum tot ei ofera si solutia, zgandarindu-i in primul rand pe invadatori, impotriva populatiei albe, inca majoritare.

  Adevarul e ca America nu este tara tuturor napastuitilor de pe planeta si ca americanii au si ei dreptul sa-si apere granitele in fata hoardelor invadatoare, ne-civilizate si puse pe jaf, precum oricare alt popor. De unde notiunea falsa ca oricine are dreptul sa emigreze in America ?

  „Give me your poor, your wretched…” rahat pe bat. Cuvintele unei poetese isterice, anti-crestina, care a oferit un cadru cultural „ales” distrugerii tarii in care nenorocita s-a nascut. Nici noua nu ne-ar place sa fim asaltati de minoritati ostile si ne-integrabile. De ce-ar fi diferit in cazul americanilor?

  http://eufrosin.wordpress.com/2010/02/17/only-in-america-molestezi-copii-devii-milionar/

  Apreciază

 7. Utzu said, on mai 16, 2010 at 1:38 pm

  aproximativ off topic:
  @radui
  Intenţionam să redactez pentru facultate o lucrare cu titlul (aproximativ) Mărturisirea lui Hristos în lumina jurisprudenţei CEDO. şi în faza de documentare am avut un adevărat şoc. Nu m-a surprins atât de mult ateismul militant al CEDO (ce se naşte din pisică..) şi despre care eram totuşi în temă şi nici lucrările care mi-au fost sugerate pentru documentare, cât mai ales modul în care se desfăşoară militantismul ateist în universităţile din românia. Este absolut incredibil cum atât de mulţi profesori, cu certe calităţi şi însuşiri sunt orbiţi de-a dreptul.
  Apoi te şochează virulenţa şi agresivitatea anti-ortodoxă. Iarăşi incredibil câtă ură (viscerală) explodează din persoane de la care nu te-ai aştepta la astfel de ieşiri nici într-o mie de ani. A nu se înţelege explozie fizică, sau violenţă fizică, pentru că suntem cu toţii nişte delicaţi.. ci acea ură care se citeşte în spatele unui zâmbet fals sau al unei indiferenţe aferate, mai rar din unele ironii directe .. ură care pur şi simplu te îngheaţă. Reacţii pe care în mod normal astfel de persoane nu ar trebui să le aibă şi pe care pur şi simplu le pun în cârca vrăjmaşului.
  Nu ştiu cât sunteţi de informaţi despre activitatea dizidentului anti-ortodox gabriel andreescu şi a ONG-urilor pe care le păstoreşte, eventula a revistelor NRDO, jsri etc. Este atât de trist şă observi oameni atât de inteligenţi, cu însuşiri intelectuale deosebite, momentan atât de orbiţi..
  Doamne ajută!

  Apreciază

  • crip 81 said, on mai 17, 2010 at 2:24 pm

   asa este …din pacate

   Apreciază

  • saccsiv said, on mai 18, 2010 at 3:50 pm

   Utzu

   În octombrie 2003, Remus Cernea înfiinţează asociaţia umanistă şi secularistă Solidaritatea pentru libertatea de conştiinţă, alături de personalităţi civice precum Gabriel Andreescu, Mircea Toma, Smaranda Enache, Daniel Vighi, Emil Moise, William Totok, Liviu Andreescu
   Asociaţia obţine finanţări pe proiecte din partea Fundaţiei pentru o Societate Deschisă

   GEORGE SOROS, GUVERNUL MONDIAL, NOUA ORDINE MONDIALA, lista lui Soros

   https://saccsiv.wordpress.com/2008/12/02/george-soros-guvernul-mondial-noua-ordine-mondiala-lista-lui-soros/

   Ampla sa lucratura „EXTREMISMUL DE DREAPTA ÎN ROMÂNIA„, contine de exemplu capitolele :

   Tendinte extremiste din Biserica Ortodoxã Românã

   Biserica Ortodoxã Românã, cadru de manifestare a curentelor extremiste fundamentaliste

   Biserica Ortodoxã Românã si contestarea statului de drept

   Supunerea clasei politice la presiunea ortodoxistã

   Citez din lucrare: „Volumul actual este o variantã dezvoltatã a raportului pe care l-am pregãtit în cadrul unui proiect regional initiat de Institutul pentru o Societate Deschisã (Budapesta). Varianta propusã spre publicare a profitat de observatiile lui Renate Weber„

   Multa ura are aceasta sluga Soros si aparator al urino-MISA fata de ORTODOXIE …

   Apreciază

 8. Maria said, on mai 17, 2010 at 2:52 pm

  Pai daca tot promoveaza americanii astia razboiul intre rase , ii propun lui Obama sa se ” imbratiseze ” cu Base ‘ al nostru si sa-si ” imparta ” reciproc pumni si picioare , in timp ce noi , ceilalti ,privim de pe tusa .

  Apreciază

 9. […] VIDEO: “MACHETE”, filmul ce promoveaza RAZBOIUL RASIAL […]

  Apreciază

 10. […] VIDEO: “MACHETE”, filmul ce promoveaza RAZBOIUL RASIAL […]

  Apreciază

 11. […] VIDEO: “MACHETE”, filmul ce promoveaza RAZBOIUL RASIAL […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: