SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (11.05.2010): BASESCU, marioneta ELITELOR, identifica printre cauzele actualei crize si parintii care fac copii fara sa aiba bani de pampersi … De ce continua preseditele natiunii acest joc periculos? E cumva DEMONIZAT?

Posted in copii, Traian Basescu by saccsiv on mai 11, 2010

   Iata comentariul postat de cititorul Manfred la articolul FMI si guvernarea Basescu vor reusi in ceea ce s-au straduit: REVOLTA POPULATIEI …:

Ma simt de parca mi-a dat cineva cu o maciuca in cap dupa ce am citit articolul:
http://www.antena3.ro/stiri/politica/basescu-am-mers-prea-departe-nicio-tara-nu-si-permite-sa-cumpere-pampersi-cum-isi-permite-romania_98915.html

Cum e posibil ca acest sinistru individ sa afirme cu atata nesimtire si cinism:

Pamperşi pentru copii şi toate nazbâtiile astea care au făcut bugetul României un buget de asistenţă… Pot sa spun cu oarecare duritate, dacă vrei să faci un copil, trebuie să ştii ce e aia, trebuie să-i poţi cumpăra pamperşi. Vreau să înţelegem că am mers prea departe. Nicio ţară nu-şi poate permite să cumpere pamperşi cum îşi permite România

Iata dragi compatrioti cine e de vina pentru criza economica. Iata de ce nu sunt bani si trebuie taiate salariile si pensiile. Iata categoria sociala asistata care inghite cu nesimtire banii de la bugetul statului: mamele si copiii nou-nascuti!
Cred ca este cea mai macabra remarca facuta vreodata de vreun conducator al statului roman. Acest individ nu numai ca face jocul demonic al stapanilor lui, dar este el insusi un om demonizat! Iertati-ma, dar nu cumva familiile cu copii nou-nascuti ar trebui sa fie centrul grijii societatii? Aparent nu, se pare ca Romania condusa de acest Iuda al istoriei noastre nationale, trebuie sa promoveze homosexualitatea, sa legalizeze prostitutia, drogurile, sa scoata religia si icoanele din scoli, sa inrobeasca populatia cu acte biometrice spre a-i controla total, si in contrapondere sa taie orice sprijin pentru mamele si copilasii lor nou-nascuti. Cred ca ar trebui adoptat si la nivel oficial acest blazon al “clanului” Basescu (valabil de altfel pentru toti cei care de conduc): “Familia crestina trebuie sa dispara”. Oricum, aceasta deviza deja este evidenta pentru orice roman cu ochii deschisi.

Nadejdea noastra sa fie numai la bunul Dumnezeu. Doamne-ajuta!

   Cititi va rog si:

VIDEO (si transcriptul): TRAIAN BASESCU promovand casatoriile intre homosexuali si adoptia de copii de catre acestia …

Articolul zilei (02.07.2009): Avem un presedinte si un parlament antihristic. Legea pasapoartelor a fost votata

IN ATENTIA CRESTINILOR CE-L SUSTIN PE PRESEDINTE – Basescu, despre marea vaccinare: „Da, Doamne, romanului mintea cea de pe urma”

TRAIAN BASESCU nu rateaza nici o ocazie in a confirma ca este O MARIONETA A ELITELOR: „Sustinem fara rezerve reducerea cu 30% a emisiilor de carbon”

Cateva observatii legate de chestiunea BASESCU – FLACARA VIOLETA, GEOANA – ATAC ENERGETIC si paraanormalul ALIODOR MANOLEA

Generalul Emil Străinu considera si el ca Basescu a castigat alegerile prin folosirea dracismelor

   Ca e o marioneta a ELITELOR, desigur ca multi dintre voi s-au dumirit demult.

   Ca nu e prost, iarasi este evident. Cum atunci de nu-si da seama de rezultatul ultimelor sale actiuni, ce nu fac altceva decat sa scoata oamenii in strada?

   Pe ce se bazeaza cand se joaca cu chibriturile intr-o incapere unde este depozitata dinamita? Caci asta face … Miscarile de protest pot degenera intr-o sangeroasa revolta anarhica a descultilor ce-i va matura pe el si clica politica. Chiar n-a cititi putina istorie? Cine-i va apara pe el si ai lui? Jandarmeria? ELITELE? Chiar se imbata cu apa rece? Chiar i s-a pus o ceata pe creier? Nu pricepe ca e un simplu pion, ce va fi sacrificat daca SISTEMUL asa considera? Teoretic, este destul de rational ca sa inteleaga ca trebuie sa se retraga din acest joc sinistru. Teoretic, exista consilieri ce i-au aratat adevaratul mers al lucrurilor si ca aceasta criza planetara a fost gandita pentru a duce la o revolutie planetara, care sa instaureze o lume noua:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

   Se mai zvoneste si ca e grav bolnav. De ce totusi continua? De unde tupeul pe care desigur cu totii l-ati putut constata in ultimele zile? Probabil, deoarece deja ceea ce i se intampla tine de razboiul nevazut. Prin faptele sale, prin pactul ce l-a facut cu ELITELE inchinatoare la lucifer, este doar la un pas de DEMONIZARE, daca nu chiar deja este …  Nu-i o certitudine, este insa o ipoteza ce poate fi luata in calcul. Altfel, e greu de gasit o explicatie plauzibila.

76 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 11, 2010 at 10:09 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Geo said, on mai 11, 2010 at 10:11 am

    Sigur ca este.Unde nu intra Dumnezeu,intra cel rau.Asta se stie.Noi am crescut copiii fara pampers ca nu existau si crede-ma ,au iesit oameni de valoare.Daca lipsa scutecului de unica folosinta ma impiedica sa ascult de Dumnezeu care mi-a dat aceasta porunca,atunci e grav.

    Apreciază

    • fane said, on mai 11, 2010 at 10:39 am

      (?)

      frate Geo ori eu nu mai stiu sa citesc , ori tu ai inteles exact pe dos articolul .

      Apreciază

  3. unom said, on mai 11, 2010 at 10:19 am

    trebuie sa vedeti acest clip cu TOTII. Big Brother a devenit „normalul” pentru „ei”.

    Apreciază

  4. luchiana said, on mai 11, 2010 at 10:30 am

    Un om care jigneste un popor crestin cum ca ar fi 20 %homosexual…ce poate fi?
    Demonizarea are mai multe nivele…Si crestinii pana se curata de patimi, sunt intr-un fel cu demoni in ei…numai „munca” asidua impreuna cu Iisus Hristos ne aduce la starea de dinainte de pacatuire (personala), de dupa botez.
    Cine nu face lucrarea lui Dumnezeu, in loc sa se lumineze se i-lumineaza(demonizeaza, vezi iluminatii).
    Dar mila lui Dumnezeu si dragostea Lui ne invata sa iubim, ca prin iubire sa dispara tot ceea ce este rau si demon.
    Iubirea inmoaie orice inima impietrita. Nu facem bine cu rau, cu judecata aproapelui…Ajungem in acelasi loc…rugaciune pentru conducatorii nostri crestini (nepracticanti) pentru ca nu stim noi lucrarea lui Dumnezeu. Daca noi iubim, atunci multe se schimba in viata noastra. Haideti sa-l punem la rugaciune, este inca frate de al nostru, desi ne vrea raul…sau poate nu isi da seama cat rau face…nu stim noi inima lui, numai Dumnezeu care le stie pe toate.

    Doamne lumineaza pe Traian cu Lumina Ta!

    Apreciază

  5. Liviu said, on mai 11, 2010 at 10:46 am

    Acest individ, se vede in mod vadit ca nu are simtaminte de OM in el, nu-i transpune nici o durere fata de semenii sai, ce sa mai vorbim de frica de Dumnezeu, care tot a poruncit sa nastem prunci pentru a ne mantui. Ce crede aceasta marioneta sluga a diavolului, ca parintilor li se datoreaza ca acel copil creste, ori ca bunul Dumnezeu ii pune in traistuta lui tot ce are nevoie?In tot ceea ce face, in tot ce spune, parca isi doreste tot mai mult sa huleasca pe fata morala Domnului nostru Iisus Hristos cu privire la viata si dragostea fata de semeni. Parca prea loveste in tot ce-i sfant in tara asta, prea isi bate joc de invatatura crestina, spurcatul. Evident ca ne avem si noi partea noastra de vina-slabanogirea credintei. Domnule presedinte poate vei merge pe la biserica sa inveti ca nu nasti copii in functie de pampersi, ci nasti copii in functie de cat ai inteles de rostul tau pe pamant.Hristos a Inviat!

    Apreciază

  6. CANTASTIM said, on mai 11, 2010 at 10:56 am

    daca ati citi zilnic Ziarul Tricolorul,veti afla multe informatii interesante!
    de exemplu, prima parte din:

    Analiză elaborată de specialişti ai Serviciilor Secrete
    De ADEVĂRATUL SERVICIU ROMÂN DE INFORMAŢII

    Analiza datelor şi informaţiilor deţinute evidenţiază o serie de aspecte de interes operativ care, pe fondul nepăsării voite sau interesate a factorului politic românesc, au facilitat Serviciilor Secrete ruse obţinerea controlului asupra mai multor obiective economice de interes strategic pentru ţara noastră. S-a ajuns ca, într-un timp relativ scurt, economia României să fie dominată de interese strategice ruseşti, astfel încît, pe lîngă faptul că se externalizează spre Est sume mari de bani, mai devreme sau mai tîrziu Moscova va obţine şi influenţa dorită în plan decizional asupra factorului politic. Analistul politic basarabean Octavian Sergentu afirmă: „Atunci cînd apar o multitudine de oligarhi ruşi într-o regiune, nu este vorba doar de interes privat.

    Mai curînd este vorba de interesele geoeconomice şi geostrategice ale Rusiei într-o regiune deosebit de sensibilă”. Pe de altă parte, pe măsură ce Kremlinul îşi exercită din ce în ce mai mult puterea asupra mediului de afaceri intern, mulţi afacerişti ruşi preferă să se extindă în ţările din Europa de Est, una dintre destinaţii fiind chiar România. „Piaţa românească este una de mare interes pentru Rusia”, a spus Igor Sidorov, consilier la Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti, cu ocazia unei conferinţe care a dezbătut posibilitatea ca România să devină un nod energetic de importanţă europeană. „Sîntem interesaţi de piaţa românească, dovadă că aici activează firme ruseşti importante, precum LUKOIL, GAZPROM, TMK, MECHEL, RUSSKY ALYUMINIY”, a precizat diplomatul rus. Experţi economici români susţin că unul dintre motivele interesului afaceriştilor ruşi, în principal faţă de industria metalurgică din România, îl constituie taxele de import mici practicate de UE pentru minereurile brute, cu scopul de a se asigura necesarul de materie primă celor 27 de state membre. Pe de altă parte, UE impune taxe mari pentru produsele din metal finisate, în încercarea de a-şi proteja producătorii interni.
    În aceste condiţii, ruşii au cumpărat ieftin uzine şi unităţi industriale în România. Cei care deţin mine în Rusia sau Ucraina aduc minereurile în România. Produsele semifinisate sînt apoi vîndute pe piaţa internă a UE la preţuri comparativ mai mici, dat fiind faptul că nivelul salariilor muncitorilor români este mult mai mic decît cel al muncitorilor din Luxemburg sau Marea Britanie.
    În acest fel, prevederile UE care limitează cantitatea de oţel rusesc sînt ocolite şi producătorii ruşi de oţel, precum Uzinele Metalurgice Celiabinsk (MECHEL) sau Compania Metalurgică de Ţevi (TMK), pot să-şi vîndă producţia pe piaţa europeană. Mutarea ruşilor a luat în calcul şi integrarea României în Uniunea Europeană în 2007, moment din care fabricile ruseşti din România se află în spaţiul UE şi produc oţel „made in UE”, în acest caz accesul pe piaţa de profil al oţelului rusesc fiind şi mai facil. Este legal şi este şi o modalitate foarte bună de a ocoli legislaţia europeană.
    Tăvălugul rusesc, perceput în sensul de penetrare economică, nu avea cum să ocolească ţara noastră, ţară care s-a aflat în zona sa de influenţă şi care, din punctul de vedere al ruşilor, trebuie să şi revină, exact prin această politică. Foarte grav este faptul că în spatele firmelor care au privatizat sectoare strategice ale economiei româneşti se profilează umbra celor mai periculoase grupări de crimă organizată din lume şi un plan minuţios pregătit în vederea expansiunii ruseşti către Vest. Mark Rich a stat la baza ascensiunii multora dintre afaceriştii ruşi chiar şi în Romania. Strîns legată de acesta, mafia roşie, cu complicitatea vechilor structuri ale KGB şi GRU, dar şi a unor politicieni de la Kremlin, a creat reţele de crimă organizată care au depăşit de mult frontierele Rusiei. Vechile structuri ale Serviciilor Secrete externe au scăpat de sub controlul statal şi, folosind infrastructura existentă, au înfiinţat noi reţele, asociindu-se cu grupări de crimă organizată şi corupînd politicieni la nivel înalt. La începutul anilor ’20 ai Secolului XX, sub patronajul discret al serviciilor de spionaj ruseşti, Rusia şi Germania înfiinţau o societate cu răspundere limitată, denumită DERUTRA GmbH, sau Deutsche-Russische Transport Gesellschaft. SRL-ul avea menirea de a facilita colaborarea în plan militar între cele două ţări care, pînă la sfîrşitul anilor ‘30, au făcut numeroase afaceri cu armament. În cele din urmă, controlul a fost preluat de ruşi în cazul DERUTRA, ei folosind contactele comerciale şi militare pentru a crea o structură de spionaj. DERUTRA a desfăşurat o intensă activitate de spionaj înainte, în timpul şi după cel de-al II-lea război mondial, fiind o bună acoperire pentru agenţi secreţi. Publicaţia germană „Der Spiegel” menţionează DERUTRA ca fiind „o structură a spionajului extern sovietic”. Astăzi, în Municipiul Slatina, pe Strada Drăgăneşti, nr. 93, în incinta societăţii comerciale ARTROM SA, mai precis la etajul 1 al clădirii, funcţionează o firmă denumită DERUTRA România SRL. Numele acestei societăţi comerciale este identic cu cel al DERUTRA GmbH. În firma DERUTRA România SRL îi găsim ca asociaţi pe rusul Vasily Makarov şi o firmă din Köln – Germania, denumită în actele româneşti SINARA HANDEL SRL. Administratorii firmei sînt Vasily Makarov, Valeriu Mustaţă şi Adrian Popescu, directorul general al societăţii ARTROM din Slatina. Această ultimă companie, ca şi DERUTRA România SRL, are ca obiect de activitate producerea de tuburi şi ţevi din oţel. În actele firmei ARTROM îi întîlnim din nou pe Vasily Makarov şi pe Adrian Popescu, plus, pe post de administratori, alţi doi cetăţeni ruşi: Popkov Viatcheslav şi Victor Bogdanov. Pe de altă parte, atît Victor Bogdanov, cît şi Vasily Makarov sînt asociaţi într-o serie de firme din Germania, printre care se numără şi SINARA HANDEL GmbH, cu sediul în Köln, pe Strada Mauritiuswall nr. 64, aceeaşi firmă cu cea care este asociată în DERUTRA România SRL din Slatina. În plus, la aceeaşi adresă cu SINARA şi făcînd parte din acelaşi grup de firme se găseşte şi societatea DERUTRA GmbH, o continuatoare a DERUTREI înfiinţate în 1920. În 2000, DERUTRA GmbH şi-a schimbat numele în SINARA HANDEL GmbH, cele două firme fiind de fapt una şi aceeaşi. În compania cunoscută, sub cele două nume îi găsim atît pe Vasily Makarov, cît şi pe Victor Bogdanov, ruşii prezenţi şi în cele două firme româneşti. Practic, în DERUTRA România SRL este asociată firma SINARA GmbH, fosta DERUTRA GmbH. În spatele afacerii DERUTRA România SRL se ascund interese majore ale vecinilor de la Răsărit, care conduc direct la marile oligarhii ale Rusiei contemporane. Pe 21 februarie 2002, Serghei Popov, director al grupului MDM (Mejregionalny Delevoi MIR – Interregional Business World), declara agenţiei de presă INTERFAX că „achiziţia unui bun industrial în România a fost finalizată în acord cu strategia grupului MDM de dezvoltare a producţiei de ţevi în Rusia şi în afara ţării”. Grupul MDM a fost de numeroase ori menţionat într-un uriaş scandal care a vizat spălarea, între 1996 si 1999, a peste 7 miliarde de dolari aparţinînd mafiei ruse, prin intermediul Bank of New York (BoNY). În acest scandal au fost implicate nume mari, precum cel al lui Aleksandr Mamut, preşedintele MDM (care a şi demisionat după izbucnirea scandalului, locul său fiind preluat de Andrei Melnicenko), sau cel al lui Semion Moghilevich, personaj caracterizat de FBI drept „cel mai periculos mafiot din lume”. Andrei Melnicenko – patronul grupului MDM, Oleg Deripaska – patronul RUSSKY ALYUMINIY şi Roman Abramovici, patronul SIBNEFT (Compania Siberiană de Petrol), se numără, la această oră, printre cei mai puternici oameni de afaceri din Rusia. Despre Oleg Deripaska, unul dintre cei mai bogaţi ruşi, se ştie că este în graţiile premierului Vladimir Putin. Aşa cum am menţionat anterior, grupul MDM este implicat în afacerea ARTROM, iar Oleg Deripaska, prin RUSSKY ALYUMINIY – din care grupul MDM deţine 20% – s-a implicat în fabrica de alumină ALOR de la Oradea. Mai mult, firmele-mamut coduse de Deripaska şi Abramovici au conturile în banca grupului MDM, al lui Melnicenko. Această alianţă a afaceriştilor ruşi care şi-au îndreptat privirile spre România lasă să se întrevadă o acţiune concertată de acaparare a unor bunuri industriale strategice în ţara noastră. Astfel, în timp ce MDM este implicat în producţia românească de ţevi, Iavorski, şcolit la RUNICOM-ul lui Abramovici, deţine monopolul pe combustibili lichizi şi pe transporturile de pe graniţa de Est a României. Toate aceste investiţii creează imaginea unei ofensive economice ruseşti în România, ofensivă sprijinită de Serviciile Secrete ruseşti şi finanţată cu sume de bani fabuloase, obţinute pe căi, de multe ori, ilegale. Roman Abramovici controlează compania SIBNEFT, un colos în lumea afacerilor cu combustibili. Autorul american Jeffrey Robinson, în cartea sa „The Merger”, care detaliază „conglomeratul internaţional al crimei organizate”, menţionează că Abramovici a fost un personaj foarte apropiat fostului preşedinte rus Boris Elţîn, fiind consilierul financiar al Tatianei Diacenko, fiica acestuia din urmă. Mai mult, el este asociat şi cu Leonid Diacenko, soţul Tatianei. Analizînd mijloacele de acţiune ale crimei organizate ruseşti, Robinson scrie că, la mijlocul anilor ‘90, cînd Kremlinul s-a hotărît să vîndă rafinăria OMSK OIL, patronată pînă atunci de stat, SIBNEFT-ul lui Abramovici a fost părtaş la o crimă. Practic, directorul general al rafinăriei OMSK s-a opus vînzării acţiunilor statului şi a sfîrşit „plutind cu faţa în jos” într-un rîu. SIBNEFT a cumpărat apoi pachetul majoritar al rafinăriei OMSK, iar vînzările de petrol s-au făcut printr-o firmă din New York, numită BELKA ENERGY, şi o companie rusească, numită RUNICOM, aceeaşi companie la care a lucrat şi Constantin Iavorski, actualul patron al holdingului UNICOM, deţinătorul monopolului pe combustibili lichizi şi pe transporturile industriale pe calea ferată de pe graniţa de Est a României.
    Concernul RUSSKY ALYUMINIY, finanţat de grupul rusesc ALFA, este condus de Oleg Deripaska, unul dintre cei mai importanţi oligarhi ruşi ai momentului. El este prieten şi partener de afaceri cu celebrii Boris Berezovski, Anatoli Ciubais, Roman Abramovici. Compania CEMTRADE, o subsidiară a concernului rus RUSSKY ALYUMINIY, deţine în prezent toate activele la firma ALOR Oradea, singurul producător de alumină tubulară din Europa, pe plan mondial existînd un singur alt producător – ALCOA (SUA). Acţionarii CEMTRADE sînt Constantin Iavorski, soţia sa Larisa şi cele două fiice, Olga şi Irina, iar acţionar juridic – firma din Insulele Virgine Britanice DILCOR INTERNATIONAL LTD. Obiectul de activitate al companiei CEMTRADE este cel puţin bizar pentru afacerile cu aluminiu: „intermedieri în comerţul cu material lemnos şi de construcţii”. Noua societate creată de RUSSKY ALYUMINIY prin Iavorski a fost denumită ALUMINA Oradea. Urmare a dezinteresului FPS-ului de la vremea aceea, fabrica a intrat în proces de faliment, pentru ca apoi, în mai 2000, firma CEMTRADE să devină acţionar majoritar, avînd drept scop, în primul rînd, achiziţionarea principalului partener al ALOR Oradea, ALRO Slatina. Deoarece din alte interese grupul respectiv nu a mai achiziţionat ALRO Slatina, ALOR a fost determinată să-şi restrîngă activitatea. În prezent, ALOR Oradea este închisă. Interesele respective priveau, de fapt, grupul MARCO INTERNATIONAL, care, prin inginerii strategice, a pus mîna pe întreaga industrie de aluminiu din România. Numele ALRO Slatina este legat de una dintre cele mai dubioase privatizări din România. La sfîrşitul anului 2000, ALRO asigura 3% din exportul României. Iniţial, societatea avea ca acţionari statul (65,26%) şi acţionarii rezultaţi în urma Programului de Privatizare în Massă (34,74%). Societatea a trecut apoi prin mai multe etape de majorare a capitalului social şi şi-a restructurat acţionariatul, statul – prin FPS şi APAPS – păstrînd majoritatea acţiunilor. În 1999, a apărut ideea şi chiar s-au făcut paşi importanţi în procesul de fuziune dintre ALRO Slatina şi ALPROM, firmă din acelaşi domeniu. Deşi mergea bine la început, fuziunea celor douã societăţi a fost abandonată tot de iniţiatori. Privatizarea ALRO, împreună cu ALPROM, a figurat între condiţiile de încheiere a unui acord stand-by cu FMI în 1999. Astfel, ALRO/ALPROM au fost introduse în Programul PSAL II al Băncii Mondiale pentru stabilirea unui consultant în vederea privatizării societăţii. Finanţele mondiale nu au ocolit tandemul, la acea vreme, ALRO/ ALPROM, astfel că unele dintre cele mai importante bănci de investiţii şi-au manifestat interesul pentru privatizarea societăţilor româneşti. În cele din urmă, ALRO a ajuns pe mîna celor de la Grupul MARCO INTERNATIONAL. În spatele acestei operaţiuni se află magnaţii ruşi Vitali Machitski şi Oleg Deripaska. Miza era ca ALRO Slatina, ALPROM Slatina şi ALUM Tulcea să fie furnizate, la pachet, colosului RUSSKY ALYUMINIY. Pentru ca afacerea să reuşească, Deripaska a cerut să se scadă preţul de achiziţie la energie electrică pentru ALRO, la o valoare minimă, îngheţată printr-un contract ferm pe 15 ani. Pentru acest veritabil jaf energetic, Machitski a apelat la grupuri de interese conduse de la Palatul Cotroceni de fostul consilier prezidenţial Theodor Stolojan. Chiar şi Traian Băsescu s-a amestecat în liberalizarea pieţei de energie. Între timp, grupul MARCO INTERNATIONAL a cumpărat cu 9.000.000 de euro de pe piaţa bursieră RASDAQ firma ALUM Tulcea, forţînd falimentul acesteia încă din anul 2003, atunci cînd a importat alumină din Jamaica la un preţ mult mai mare decît cel oferit de compania din Tulcea. În acest fel, în numai 2 ani, ALUM Tulcea a fost falimentată, pentru că produsul ei, alumina, avea un singur beneficiar: ALRO Slatina. Cu numai o zi înainte de preluarea ALUM Tulcea de către MARCO INTERNATIONAL, traderul ENERGY HOLDING a decis să sisteze furnizarea de energie electrică spre ALRO, urmînd ca firma din Slatina să se alimenteze direct de la HIDROELETRICA, la un preţ ce sfidează orice concurenţă: 12-15 dolari/MWh, în loc de 24 dolari/MWh cît era preţul real. Tratamentul preferenţial pentru ALRO este o sfidare la adresa celorlalţi mari consumatori industriali, care îşi achiziţionează curentul prin dealeri, dar şi la adresa consumatorilor casnici, nevoiţi să plătească energia furnizată de ELECTRICA la un preţ mult mai mare faţă de preţul minim reglementat. Prin aceleaşi grupuri de interese, MARCO INTERNATIONAL a obţinut un contract cu HIDROELECTRICA, conform căruia primeşte energie pe timpul nopţii la un preţ de 17 dolari/ MWh, preţ în care sînt incluse atît transportul, cît şi distribuţia, în timp ce media pe piaţă (fără transport şi distribuţie), pentru energia furnizată pe timp de noapte este de 35-40 dolari/ MWh.
    Pentru o înţelegere cît mai bună a afacerii în care miza o reprezintă miliardele de euro scoşi în afara ţării şi la care Statul Român asistă cu pasivitate, în timp ce reduce salariile şi pensiile, vom arăta în continuare cîteva legături operative, de unde va rezulta cine sînt cei care beneficiază de aceste imense resurse, în timp ce România este îngenuncheată chiar de proprii conducători. Iată ce se consemnează într-un raport al Serviciilor Secrete ruseşti din 2002, publicat de mai multe ziare moscovite cu portaluri la Internet: În cercurile de afaceri internaţionale sînt cunoscute legăturile strînse dintre persoane de la conducerea MARCO INTERNATIONAL, ca Alexander Krasner sau Alan Kestenbaum, şi controversatul om de afaceri Mark Rich, retras acum în Elveţia, temerile fiind că vor fi folosite legăturile acestuia cu mafia rusească. În 1983, anul în care Mark Rich şi Alan Kestenbanum fondau MARCO INTERNATIONAL, primul era acuzat de Guvernul SUA că a prejudiciat statul cu 50 de milioane de dolari şi că a făcut afaceri cu Iranul în timpul Crizei Ostaticilor de la Teheran. Sînt cunoscute, de asemenea, relaţiile lui Rich cu grupul TRANSWORLD al fraţilor Cernoy, implicaţi în activităţi mafiote şi apropiaţi atît grupului RUSSKY ALYUMINIY, cît şi grupului SUAL, aparţinînd grupului ALPHA. Suspiciunile ar putea fi întărite şi de parteneriatul de afaceri proiectat între firma lui Alan Kestenbaum şi RUSSKY ALYUMINIY, condusă de Oleg Deripaska. În acest moment, grupul MARCO deţine aproape 90% din acţiunile ALRO Slatina. Participaţia MARCO la capitalul social al Combinatului ALRO Slatina a crescut de la 76,08% la 85,26%, după ce firma a subscris cea mai mare parte a acţiunilor în cadrul unei ma-jorări de capital cu o valoare de 141,2 milioane de lei. Astfel, Grupul MARCO a subscris 279,6 milioane de acţiuni, faţă de cele 2,8 milioane preluate de acţionarii minoritari. Alte 84,9 milioane de acţiuni oferite la vînzare nu au fost subscrise şi vor fi anulate. În urma acestei operaţiuni, capitalul social al ALRO a crescut de la 211,1 milioane de lei la 352,3 milioane de lei. De asemenea, subscrierile au determinat şi modificări în structura acţionariatului. Astfel, participaţia Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a ajuns de la 16,7% la 10,05%, iar cea a firmei CONEF (societate controlată de grupul MARCO) a scăzut la 3,2%. Alţi acţionari deţin 1,4% din titlurile ALRO.
    Şi Serviciile Secrete române au identificat unele legături de afaceri ale lui Vitali Machitski (52 de ani) şi Oleg Deripaska cu fraţii Cernoy, alţi afacerişti din spatiul ex-sovietic. Fraţii Mihail şi Lev Cernoy au dorit să preia întreaga industrie a aluminiului de către grupul RUSSKY ALYUMINIY (RUSAL), controlat, aşa cum arătam mai sus, de Deripaska. Acesta este rudă cu Boris Elţîn, fostul preşedinte al Federaţiei Ruse, şi a făcut afaceri cu Mihail Cernoy, ambii fiind veterani ai „războaielor aluminiului” din anii ‘90, soldate cu fraude şi asasinate de tip mafiot. Cernoy a preluat de la stat combinate din fosta URSS, prin compania sa TRANSWORLD Ltd. Atunci, milioane de tone de aluminiu de provenienţă rusească au inundat piaţa mondială. Pe teritoriul României există reprezentanţi ai grupurilor economice ce aparţin sau au legături cu fraţii Cernoy, care au dezvoltat sau încearcă să dezvolte afaceri în România. Personaje importante al crimei organizate ruso-israeliene, fraţii Cernoy au profitat de situaţia politico-economică din Rusia anilor ‘90. E nominalizat grupul RINKO, proprietarul Casei de Comerţ MARCO din Statele Unite, care, la rîndul ei, controlează „perlele” industriei româneşti de aluminiu: ALRO Slatina, ALPROM Slatina şi ALUM Tulcea. Grupul RINKO este patronat de un alt oligarh, Vitali Machitski. Practic, Cernoy are interese într-o amplă operaţiune de preluare a întreprinderilor româneşti din industria de profil. Presa a dezvăluit, în 2005, că Machitski vrea să-i vîndă lui Deripaska întreprinderile de aluminiu din România, aceasta fiind strategia grupului RINKO. Practic, Cernoy, fostul partener lui Deripaska, ar deveni astfel unul dintre potenţialii beneficiari ai preluării în bloc a industriei românesti de laminate. Interesele lui Deripaska sînt însă mai vechi. Bătălia pentru ALRO Slatina este mare chiar şi între ruşi, pentru că face profit şi din importurile de gaz de la Gazprom. În România, o firmă controlată de ALRO intermediază importurile de gaz din Rusia. Astfel, partenerul GAZPROM, firma prin care se semnează contractele de livrare a gazului, este compania CONEF SA, controlată de aceiaşi oameni de afaceri de la ALRO. Adică de grupul MARCO, al magnatului Vitali Machitski, care deţine 99,97% din CONEF prin compania din Slatina. Altfel spus, cel care aduce gaze în România este grupul MARCO, în spatele căruia stă Machitski. Faimosul dizident rus Vladimir Bukovski a pus semnul de egalitate între GAZPROM şi KGB, referindu-se la cohorta de manageri proveniţi din structurile de decizie ale defunctei URSS. CONEF SA intermediază în România aproape jumătate din cantitatea totală de gaze pe care GAZPROM o livrează ţării noastre. Acordul semnat de firma înregistrată în România cu GAZPROM este valabil timp de 25 de ani şi conferă CONEF o poziţie dominantă pe piaţa distribuţiei. Totodată, CONEF a dezvoltat în România o vastă suveică de firme, participînd direct în alte societăţi. Interesele ruşilor de la CONEF gravitează şi în zona IMGB. La rîndul său, ROMPLUMB SA Baia Mare, cel mai mare producător autohton de plumb primar, a fost luat în vizor de oamenii lui Machitski. CONEF a preluat un pachet minoritar (2,49%) în ROMPLUMB, fiind asociat direct cu Statul Român, prin MEC, care este încă acţionar majoritar. De asemenea, Cernoy se arată a fi interesat să investească în România sume importante de bani, în special prin achiziţionarea unor agenţi economici reprezentativi din domeniul industriei petrochimice. Printre acţionarii care s-au perindat pe la rafinăria din Oneşti, spre exemplu, se află foşti asociaţi ai oligarhului Cernoy. Unii oficiali români sînt convinşi că în spatele oamenilor de afaceri de la RAFO se află Cernoy. Afaceriştii de la RAFO au fost primiţi la Cotroceni de Theodor Stolojan atunci cînd acesta era consilier prezidenţial, iar întîlnirea a fost urmată de o scrisoare semnată de reprezentanţii CALDER-A INTERNATIONAL B.V. (acţionari RAFO), Ofer Kerzner şi Uri Bider. Solicitarea CALDER era de a se demara o serie de proceduri în urma cărora ar fi obţinut controlul total asupra afacerii şi o reducere a datoriilor rafinăriei la stat. În scrisoare, afaceriştii îi cereau lui Stolojan să-i ajute pentru „finalizarea procedurii cu AVAS”, Bider şi Kerzner referindu-se la stingerea unei datorii (7 milioane de euro) pe care RAFO o avea la AVAS. RAFO e deţinută de PETROCHEMICAL HOLDING, o companie austriacă în care are interese Goldovski. Datoria la AVAS a fost plătită, dar rămîne în negociere cea către Fiscul român (peste 250 de milioane de euro). Atît Goldovski, cît şi Bider sînt oameni de afaceri controversaţi din spaţiul ex-sovietic. (Va urma)

    Copyright Tricolorul

    Apreciază

    • ROrtodox said, on mai 12, 2010 at 10:30 am

      Vadim saracul e undercover de cand se stie.

      Plus ca demult la ZeroTV ( OTV ) spunea ca trebuie sa facem exact cum zicea el daca nu dorim globalizarea, o Europa unita. Lasa-ne cu Ron Paul asta de Romania. Avem destui.

      Apreciază

  7. Dan Lee said, on mai 11, 2010 at 11:30 am

    De „sindromul hubris” aţi auzit? De asta suferă Traian Băsescu!
    http://dantanasescu.ro/2010/04/06/tratament-pentru-basescu-taierea-capului.html

    @CANTASTIM – C.V. Tudor, cu toată propaganda lui este un agent al ELITELOR, menit să discrediteze ideea ne naţional, patriotism şi credinţă. Aşa cum este Jirinovski în Rusia sau LePenn în Franţa. Este poate cel mai periculos şi mai perfid dintre toţi. Nu aţi observat că toţi reprezentanţii naţionalismului îşi promovează o imagine de clovni sau nebuni??? De ce oare??? De când a ajuns iubirea de neam subiect de divertisment, batjocură sau spital de nebuni?

    Apreciază

  8. Pettre said, on mai 11, 2010 at 11:43 am

    Aceste afirmatii fiind un atac la adresa familiei, Biserica oare nu ar trebui sa adopte o pozitie? Nu stiu doar intreb.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • parereamea said, on mai 11, 2010 at 1:44 pm

      De la afirmatia lui Base ca nu mai vrea sa dea pampersi gratis la copii (prin cabinetele medicale dupa cate stiu) si pana la…”atac la adresa familei”…. mi se pare o distanta astronomica.
      Mata ai crescut cumva cu pampersi platiti de stat?
      Hai sa separam un pic lucrurile!
      Grava e alta afirmatie din ce zice, ca vrea sa inchida 200 spitale din 400. Asta nu aude nimeni? Ideea in sine ca nu vor mai exista aceste spitale e grava, desi in fapt ele nu sunt decat niste sugative de bani de la buget. Tot omu care intra in spital tot cara bani la medici si asistente, asa ca din acest punct de vedere mai bine le desfinteaza. Spitale private si gata, stii o treaba.
      Iarasi sunt de acord cu ce zice legat de scoli. Sa puna maxi sa adune mai multi copii si sa-i duca la o scoala de centru, nu sa plateasca cativa profesori pentru 10 sau 15 copii in clasa.
      Copilul meu a fost la scoala de centru de municipiu unde erau 19 copii la o invatatoare. Vi se pare normal? Noi inainte cum invatam cate 35 in clasa? Isi merita salariile profesorii de acum?
      Situatia e imputita rau, sa pornesti o discutie despre pampersii astia mi se pare pueril. Stire tipica de antena 3. Era o oarecare afirmatie dintr-o discutie mult mai ampla a lui Base.
      Lucruri mult mai grave s-au spus acolo. Ascultati spre final cand spune de criza din UE care se pare ca va reveni mai tare. Credeti ca e prost si nu stie ce spune? Discutia era privata intre parlamentari…cica…

      Apreciază

      • saccsiv said, on mai 11, 2010 at 2:20 pm

        parereamea

        Tot pro Basescu ai ramas, sora mea … Cand iti va trece?

        Apreciază

      • violeta said, on mai 11, 2010 at 3:43 pm

        @parereamea inceaca sa vezi cum e in zilele de acum sa stapanesti o clasa cu 35 de copii! Daca in vremurile trecute mai era bun simt, respect si frica, acum au disparut, asa ca, incearca, doar o ora. Mentionez ca nu lucrez in invatamant.

        Apreciază

      • Irina said, on mai 11, 2010 at 5:31 pm

        Stimat domn/doamna cu id-ul ”parereamea” ,nu imi plac polemicile..si totusi nu ma pot abtine sa nu va intreb ceva : cat de ignorant fata de eficienta un sistem mai bun si modern de invatamant puteti fi? Stiti ce e ala managementul clasei?Una e sa te ocupi de 20 de elevi si alta e sa te ocupi de 35.Aveti copil-o sa va treziti intr-o zi ca are un scris oribil,ca are lacune in ceea ce priveste cunostintele,ca lucreaza prea mult individual,i se dau prea multe teme-ca ,na,doamna profesoara/invatatoare nu are timp sa se ocupe de toti in 50 minute,cat dureaza ora si va fi nevoita sa ii puna sa faca munca individuala multa..Uneori nu va avea timp sa ii corecteze nici caietul de teme..e greu sa verifici 35 de caiete,nu?Nu suntem roboti,suntem oameni.Asta e viitorul scolii din Romania…
        Lucrez in invatamant si chiar ma simt jignita de comentariul dumitale potrivit caruia un profesor isi merita salariul.Daca nu aveai profesori/invatatoare probabil nu ai mai fi tastat acum nimic..In primul rand nu ai fi stiut sa scrii.Sa arunci cu piatra e usor..As vrea sa va solicite cineva sa ii tineti intr-o zi cateva ore,sa zicem 4 ore la 4 clase diferite.Inmulteste 4 ore cu 35 de elevi si vezi rezultatul:140 de elevi.Cam cu atatea suflete ar intra in contact un profesor care ar preda la clase cu un efectiv ideal pt dumneata…Si spuneti ca ne meritam salariile?!
        O seara placuta ! Sa dea Dumnezeu sa va schimbati parerea!

        Apreciază

      • Anonim said, on mai 11, 2010 at 8:21 pm

        Subscriu cu Irina, unde mai punem ca copii din ziua de azi NU MAI SUNT COPIII CARE AM FOST NOI, educatia de tip nou cu TV, mancaruri energizante si zapacitoare, lipsa bisericii, needucatia ortodoxa CLARA a parintilor in perioada sarcinii cat si la conceptie duc la o clasa de copii aproape de necontrolat. Nu mai exista fiorul acela ca vine d-na invatatoare sau ca „am 9 la purtare”, libertatea aceasta a relativizat tot, pana si notiunea de a fi OM.

        Slabirea mintii intregii natii are loc si prin sexualitatea exacerbata promovata obsesiv prin presa de toate felurile, sexualitate dusa la extrem, daca nu ne oprim vom ajunge sa ne impreunam precum cainii pe strazi si sa credem ca e normal, acolo se tinde! Va voi spune ca adevarat spun sfintii parinti ca impreunarea dintre barbat si femeie e pentru procreiere si stiu ca ma veti lua in deradere, cititi macar in ceasul al doisprezecelea sfaturile intelepte din cartea „Ridicarea casatoriei la inaltimea de taina- Arsenie Boca”. Iti spun tie tata si mama de copii ca poate voua va pasa de odraslele voastre cititi obscenitatile unor copii de 11-12 ani ATENTIE!!! limbaj obscen http://www.coolgirl.ro/new/sectiune/body_and_sex/articol_cdfijnpruv_tabuuri____sexul_oral.html Un prieten chiar mi-a povestit de o familie in care un copil la 6 ani il intreaba mama ce face el spune”mi-o frec” si asta cu acordul mamei… Masturbarea, sexul in timpul sarcinii sunt promovate in mod activ prin MEDIA pentru stricarea natiunii. Betia in momentul conceperii si conceperea in zilele de sarbatoare, post sau antemergatoare lor nu sunt de masura sa ne dea urmasi sanatosi DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE. Ele sunt pacate si de aceea rezulta copii stricati, neascultatori. Citeste ACUM popor roman cartea Parintelul Arsenie un om coborat dintre sfinti parca anume pentru a ne scoate din stricaciune! Copii platesc pentru pacatele noastre. Daca nu va pasa de ei ganditi ca ei ar trebui sa munceasca pentru pensia noastra in caz ca o vom prinde…aveti incredere?

        Ia ganditi-va parinti privind acum la copii vostri si in urma la perioada sarcinii si la conceptie daca s-a facut impreunare peste sarcina fetitele sunt inclinate spre sexualitate precoce, se uita gales la 3 ani la orice persoana de sex opus… iar baietii sunt inclinati spre onanie. Copii conceputi cu acest pacat sunt foarte mamosi si isi istovesc mamele prin pretentii si plansete in timp ce cu alte persoane se poarta normal. Cei conceputi la betie sunt nervosi, irascibili. Cei conceputi in zi de sarbatoare de asemenea au tot felul de handicapuri, depinde de milostenia Lui Dumnezeu, dar va spun cititi Arsenie Boca – Marturii din Tara Fagarasului, Ridicarea casatoriei la inaltimea de Taina si Lupta Duhovniceasca cu lumea, trupul si diavolul, veti putea face o relationare intre ceea ce suntem si ceea ce am fi putut sa fim fiecare in parte si ca popor, o relationare intre ceea ce am facut si ceea ce se intampla si cel mai important sa incercam sa evitam pe viitor greselile din trecut.

        Dumnezeu sa ne ajute!

        Apreciază

  9. acadennis said, on mai 11, 2010 at 1:20 pm

    Au bagat frica in crestini sa nu mai faca copii multi caci nu o sa-i mai poata creste.
    In schimb musulmanii si penticostalii au de la trei copii in sus ca sa raspandeasca religia lor.
    Deci se vede clar ce vor – exterminatea crestinilor.

    Apreciază

  10. Alexandra said, on mai 11, 2010 at 1:22 pm

    @Pettre
    Ma faci sa rad…care biserica, aia din deal? si ce pozitie? aia pe care a adoptat-o cand s-a facut marsul impotriva cipurilor? „nu nu e organizat de noi, sunt fanatici…noi suntem de acord cu cipurile” biserica aia mai bine ca nu ia nici o pozitie ca nu stim ce surprize ne asteapta. Pina nu i-o lumina Bunul Dumnezeu, pina nu le-o fi frica mai mult de Domnul decat de oameni….nici o speranta de la ei.

    Daca vorbim insa de Biserica lui Hristos da, aceea are o pozitie si si-o spune in mod continuu: pocaiti-va, duceti viata crestineasca, cautati Imparatia Cerurilor si toate vi se vor adauga voua. Dar cine o asculta?
    In plus Biserica suntem noi toti, noi trebuie sa adoptam si sa ramanem pe pozitia ferma de crestini luptatori.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  11. Alexandra said, on mai 11, 2010 at 1:28 pm

    Citind ce a postat CANTASTIM ma intreb daca intr-adevar mai sunt romani adevarati in Serviciile Secrete romanesti. Se pare ca da, mai sunt oameni care isi fac munca constiincios dar cine sa-i asculte…cainii latra caravana trece.

    Apreciază

    • Anonim said, on mai 11, 2010 at 8:30 pm

      „cainii latra ursul trece” mi-e teama ca tot de asta ne lasa si blogurile… trebuie tot timpul sa propunem si solutii… rugaciunea E o solutie…

      Apreciază

  12. parereamea said, on mai 11, 2010 at 1:31 pm

    Am ascultat „filmuletul” din link care e o insailatura, imaginea e lipita de un sonor despre care antena 3 are nesimtirea sa spuna ca l-a obtinut in exclusivitate, o alta forma eleganta de a spuna ca l-au „spionat” pe presedinte si au obtinut astfel inregistrarea care nu era destinata populatiei, nu era oficiala.
    „Nu o spune public, ci doar la urechea parlamentarilor de la Putere. Au aflat însă şi românii care vor fi afectaţi, prin intermediul unei înregistrări obţinute în exclusivitate de Antena 3. ”

    Halat televiziune! Numai de scarbosenii din astea se tin…

    Sonorul este rupt, bucatit, lasat doar ce le-a convenit sa se auda celor de la Antena 3, sunt fraze intregi trunchiate din care nu se mai intelege sensul… dar in final din ce am auzit pot spune ca sunt total de acord.
    Care e problema cu pampersii pentru care se inflameaza respectivul comentator?
    Pai da, nici mie nu imi convine ca din taxele si impozitele pe care eu personal le platesc statului ca PFA sa platesc niste pampersi cuiva aiurea. Sunt de acord cu banii aia sa platesc salarul unui medic de copii, dar nu niste pampersi. Exemplul dat de Base e perfect ales, si arata aberatiile introduse de perioada de „veselie parlamentara”, dupa cum el se exprima.
    Nu sunt in masura sa judec cine si de ce au introdus astfel de beneficii, dar sunt de acord sa dispara.
    Concluzia mea e ca daca vrei sa auzi in mod neaparat ceva monstruos, atunci orice poate fi interpretat astfel.
    Pe vremea cand am avut eu copil mic nu am luat 1 leu de la stat pentru ca pe atunci nu erau legile astea. Doar alocatia normala e tot ce am luat. Si din ea nu imi permiteam pampersi, abia aparusera si costau cat o paine. Am spalat pelinci la mana de mi-au sarit capacele.

    Apreciază

    • Maria said, on mai 11, 2010 at 2:41 pm

      @ Parerea mea: Te superi pe cei care au „spionat” cum spui tu…. desi, pentru jurnalisti, informarea cat mai completa este meseria lor…insa pe Basescu nu te superi cand spune: „Pot sa spun cu oarecare duritate, dacă vrei să faci un copil, trebuie să ştii ce e aia,…” Ti se pare firesc ca presedintele tarii sa spuna asta? Ti se pare crestineste? Vreau sa-ti spun ca, pentru cititorii acestui blog ortodox, parerea ta este foarte gresita. Nici eu nu am cumparat pampersi, pentru ca nu am avut banii necesari….dar nu pot sa-i judec pe cei care acum au copii si folosesc acei pampersi….dimpotriva, ii respect si ii iubesc pentru ca acum, in aceste timpuri grele…ei fac copii…. chiar daca exista si posibilitatea avortului!…probabil ca Basescu asta sugereaza: avortul! 😦 Si, in alta ordine de idei, eu nu cred ca statul distribuie pampersi….nu am auzit acest lucru… Cred ca Basescu s-a referit la banii primiti in concediul maternal. Eu vad acum, din ce in ce mai des, ca oamenii vad albul negru, iar negrul il vad alb! Cum poti sa te enervezi pe oamenii care fac copii, dupa porunca lui Dumnezeu?! Basescu a spus ca doneaza salariul sau pana la sfarsitul anului…. ce crezi? Va face oare foamea….ori nu trebuie sa ma ingrijorez pentru asta? Poate ca-i vor da fetele lui din salariul lor?

      Apreciază

    • crip 81 said, on mai 11, 2010 at 3:56 pm

      cine sa-i inteleaga pe cretinii astia de la conducerea tarii ?
      Dupa ce ca populatia scade vazand cu ochii( aproape orice mamica si-a ucis vreo cativa copilasi ) , ni se reproseaza ca tot facem prea multi copii !

      Apreciază

  13. saccsiv said, on mai 11, 2010 at 2:28 pm

    Cosmin S

    Nu pot lasa un comentariu cu astfel de indemnuri.

    Apreciază

  14. Manfred said, on mai 11, 2010 at 2:59 pm

    Care e problema cu pampersii pentru care se inflameaza respectivul comentator?

    Domnule parereamea,

    Fraza: „Pot sa spun cu oarecare duritate, dacă vrei să faci un copil, trebuie să ştii ce e aia, trebuie să-i poţi cumpăra pamperşi. Vreau să înţelegem că am mers prea departe.” pe mine ma inflameaza. Ma inflameaza faptul ca acest presedinte vorbeste astfel despre familiile care isi doresc copii. Ma inflameaza foarte tare faptul ca familia crestina nu este sprijinita in niciun fel, ci atacata din toate partile, iata, de la cel mai inalt nivel. Ma inflameaza si faptul ca un presedinte comunist si ateu a facut (inconstient sau din cu totul alte motive, nu conteaza), un mare bine multor romani care au avut sansa sa se nasca si sa nu fie omorati in pantecele mamelor lor, pe cand acest individ Basescu, presedintele unui stat „liber” si „democratic” isi permite sa-si reverse ura pe ceea ce ar trebui sa constituie celula de baza a societatii si reflectia tainica a Sfintei Treimi: familia.
    Imi cer iertare, poate sunt intr-o grava eroare, poate sunt naiv, spuneti-mi cum doriti, dar eu consider ca un astfel de atac este unul impotriva firii. Parintele Iustin Parvu a spus o vorba deosebita: „Nu ier­arhii si preotii au tinut orto­doxia romaneasca, ci mucenicii din inchisori si mamele cres­tine care si-au cres­cut copiii in duhul acesta al ade­varu­lui orto­dox.” Va rog mult sa-mi spuneti ce alt conducator al Statului Roman a mai avut vreodata in istorie asa o atitudine de ura viscerala in vremuri de restriste. Cine si-a mai permis vreodata ca din dregatoria cea mai inalta a statului sa le spuna mamelor ca n-au decat sa faca copii, dar sa nu se astepte ca statul sa le sprijine. Ce conducator a mai luat masuri cu atata ura impotriva propriului popor? Chiar nu vedem ce se intampla? Raportati-va la orice alta perioada din istoria noastra, nu veti mai intalni asa ceva. Va dau un singur exemplu: Romania in anul 1940. Pierdea o treime din teritoriu si 7 milioane de romani ca si populatie. Eram inconjurati de dusmani din toate partile. Unul din cele mai grele momente pentru tara. Conducatorul statului era Ion Antonescu. Ce mesaj le-a transmis el romanilor? Unul plin de ura, atacand mamele, batranii, pe cei care primeau ajutor de la stat? Nu. Printre altele, el a rostit urmatoarele:
    „In liniste si in credinta, in ordine si in unire, in munca si in iubire, cu Dumnezeu inainte!”
    Avem o nevoie disperata de aceste lucruri acum, in aceste grele si intunecate vremuri. Din pacate nu mai avem conducatori crestini, si asta si datorita pacatelor noastre. Trebuie sa ne intoarcem catre bunul Dumnezeu. Mi-a placut mult o vorba a parintelui Ioanichie Balan, intrebat fiind de ce intr-o tara 87% ortodoxa, presedintele era ateu (la vremea aceea, Ion Iliescu). Foarte frumos a fost raspunsul parintelui, pe care-l parafrazez: daca am fii cu adevarat crestini, si am tine post trei zile inainte de alegeri, atunci ne-ar da Dumnezeu un presedinte crestin adevarat!
    Iertati-ma.
    Doamne-ajuta!

    Apreciază

    • ovidiu said, on mai 11, 2010 at 3:25 pm

      „Domnule parereamea…”- 😉 😉 😉 Ay…!!Carrrrammmbaaa!!!

      Apreciază

    • Anonim said, on mai 11, 2010 at 8:42 pm

      Bine ai zis-o. Cred ca acum ar trebui sa ii punem pe sotii Ceausescu Duminica pe pomelnic la morti, multi dintre noi s-au nascut si datorita lor. Dumnezeu sa ii odihneasca !

      “In liniste si in credinta, in ordine si in unire, in munca si in iubire, cu Dumnezeu inainte!”

      Apreciază

  15. Aurora said, on mai 11, 2010 at 3:23 pm

    Ce a spus Basescu referitor la Pampersi este grav nu numai din punct de vedere crestin. Si daca am fi un stat de atei si tot n-are voie un presedinte sa se exprime asa pt. ca aici e vorba de natalitate, care la noi e in scadere. Dar sa nu te superi, Saccsiv, Basescu n-a avut contracandidati mai buni la alegeri. Doar n-ai fi vrut sa iasa Geoana, care pe langa ca e prostanac, gangav si lipsit de originalitate, mai e si mason cu acte in regula (nst. ASPEN) sau Crin, o lichea care in loc sa-si aline nevasta bolnava de cancer in faza terminala, se harjonea cu amanta. Pe cine sa voteze lumea dintre aceste trei potai ? Au ales raul „cel mai mic”, ca si mine, dar crede-ma, n-am facut-o cu placere. Cam asta e soarta romanilor – sa fie condusi de jigodii.

    Apreciază

    • vasile said, on mai 11, 2010 at 3:51 pm

      ” Au ales raul “cel mai mic” hmmm . E incredibil oare cand or sa se trezeasca oamenii acestia ? . E adevarat ca istoria se repeta si oamenii nu invata nimic din ea .

      Apreciază

  16. luchiana said, on mai 11, 2010 at 3:31 pm

    S-a vehiculat pe la TV Realitatea duminica seara, orele 23.00-24.00, ca in campania electorala Basescu a tot afirmat de un procent de 15% care ar avea in viitorul apropiat un sens: statul va sustine numai 15% din invatamant si sanatate, restul urmand sa se privatizeze…
    Parca asa se contureaza situatia…

    Apreciază

  17. vasile said, on mai 11, 2010 at 3:39 pm

    Nu vreau sa gresesc prin a cataloga pe cineva prin a fi sau nu demonizat – dar sincer chiar pare (putem sa-i zicem si nebunie pt cei care nu cred in demonizari) . Altfel nu se explica zambetul lui si glumitele la o situatie pe care a generat-o prin egoismul si setea de putere . Vanitatea lui e din ce in ce mai mare . Acest om daca nu e oprit la timp va face mult mai mult rau decat pana acum .

    Apreciază

  18. kosk said, on mai 11, 2010 at 3:57 pm

    Apai nu suntem un stat de atei ca majoritatea celor apusene. Suntem un popor crestin-ortodox, condusi de atei si/sau pagani. De vreo 65 de ani traim cosmarul asta, fie ca s-a numit comunism, fie demo(no)cratie.

    Apreciază

  19. clement said, on mai 11, 2010 at 4:06 pm

    Multi simpatizanti basescieni se exprima cat mai pe langa subiect!
    Detaliile legate de afacerile cu rusii par a fi puse la dispozitie de redactia b1.
    Astept cu mare interes amanunte privind afacerile cu apele minerale, bun al patrimoniului romanesc, incapute pe mana securistilor si a jidanilor.
    Oricine urmareste parcursul politic al lui basescu realizeaza faptul ca el a fost pionul destabilizator dupa 1990. „Munca „sa a constat intotdeauna in a narui orice posibila stabilitate si autonomie nationala.Unii au mierlit-o facand spionaj si contra spionaj, el este lasat sa mai agonizeze o vreme, pentru interesale pradalnicilor. Jocul de picioare l-a facut impreuna cu Petrica si va vinde si distruge cat i-se va spune sa o faca, pentru ca realmente este o natura vicleana si fara constiinta. Toti cei ce il inconjoara apartin aceluiasi balast pe care numai Dumnezeu il va arunca unde merita sa se afle.
    Seri de-a randul, pe diverse posturi TV ni s-a artat inregistrarea cu el, alaturi de sotie si sustinatori, afirmand faptul ca anul 2010 va fi anul in care Romania va iesi din criza. Priviti-l cum articuleaza aceste propozitii fara urma de ezitare si priviti-o si pe Maria Basescu. El are consilier, dansa nu.
    Automat privirea doamnei fuge spre dreapta, in directia opusa lui. Si nu doar privirea nu-l sustine dar si capul pleaca spunand in limbaj gestual: minte si nu vreau sa fiu partasa la minciuna. La fiecare neadevar rostit raspicat de presedinte, reflex, se dezice de afirmatiile lui. Dansei nu i s-a spus ca in campanie electorala, sotia candidatului trebuie sa dea din cap afirmativ, sa aplaude discret si mai ales, sa isi controleze privirea. Sotia presedintelui nu are nici pe departe forta consortului. Pentru a nu trada ce gandeste a inteles sa se straduiasca sa clipeasca rar. Asta a mers, restul insa se pare ca a fost peste puterile proprii.
    Ceea ce m-a ingrijorat mereu a fost faptul ca multi romani l-au votat tocmai pentru aerul de petrecaret de bodega afisat electoral. Insul este dublat de un om cu sange rece, fara scrupule si onoare. Combinatia este cu adevarat de temut, malefica.
    Cred ca indraznind a atinge acest subiect sacru legat de nasterea de prunci, basescu chiar s-a ars, respectiv si-a anulat dreptul la mantuire. Cei dispusi sa se roage pentru basecu au liber la actiste. Sa se roage insa si pentru copilasii care traiesc de azi pe maine si pentru parintii sfatuiti sa nu procreeze daca nu au sanse sa isi trimita pruncii la Bruxelles.

    Apreciază

  20. luchiana said, on mai 11, 2010 at 4:20 pm

    @Marian

    Nu ma surprinde mai ales ca la promovarea turismului Romanesc in lume s-a facut (o tara de crestinism de 2000 ani ce suntem) ca o femeie se marita cu 4 barbati…cea mai mare injurie adusa femeii, mai ales celei crestine (http://www.youtube.com/watch?v=IN06zM-2s7A), iar o tara islamica promoveaza printre altele pe Iisus Hristos (http://www.youtube.com/watch?v=CN3MhUXDtKo)

    Ne dau lectii si ceilalti…Pe noi nu ne uneste Iisus, din pacate, stam separati, comentam, dar atat….Credinta fara fapte este moarta!
    Rugaciunea facuta in comuniune are mare putere. Sa o folosim! Dumnezeu face minuni mari, daca credem cu adevarat!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  21. luchiana said, on mai 11, 2010 at 4:23 pm

    @Clement

    Fii crestin si intoarce si obrazul celalalt daca vrei sa te mantuiesti!
    Mantuirea este un dar de la Dumnezeu! Nu noi decidem mantuirea, nici macar pentu noi, dar pentru ceilalti.

    Apreciază

  22. luchiana said, on mai 11, 2010 at 4:26 pm

    @Marian

    Acest clip e si mai frumos, dar nu e al Romaniei…http://www.youtube.com/watch?v=b2rHjepdDBs&feature=related

    Apreciază

    • Anonim said, on mai 12, 2010 at 2:29 pm

      Subminarea turismului merge mana in mana cu subminarea dragostei de neam si tara.

      Turismul este subminat in mod direct prin distrugerea statiunilor, prin lasarea in paragina (as vrea sa dau nume dar consider ca TOATE statiunile au fost lasate in mod deliberat in paragina vezi Herculane, Vidra, Calimanesti, Borsec … TOATE!!!), prin privatizarile „lasa ca merge si asa” catre clientela, prin construirea HAOTICA ca urmare a cesionarilor clientelare in statiunile creasta si nu numai (vezi Straja, Ranca, Rausor), prin sabotarea drumurilor de acces (vezi Muntele Mic, a fost platit tot drumul de la buget dar s-a realizat jumatate), prin nerefacerea vechilor cabane alpine, stiati ca avem 17 cabane alpine arse si nerefacute?!?, prin creearea de rezervatii ca urmare a UNESCO si UE cat jumatate de munte pe care nu mai poti sa le vizitezi (vezi Ocolasul Mare de pe Ceahlau), prin inexistenta unui program coerent de finantare si sprijinire a turismului intern, prin promovarea subliminala prin televizor ca dincolo e mai bine si mai ieftin (desi sunt mii de cazuri care atesta ca nu e asa), promovarea Romaniei ca un fel de „tara de tigani” pentru turistii exteriori de catre „agenturili straini”.

      La toate astea se mai adauga o ministresa permanenta la Turism care vrea sa faca INSULE ARTIFICIALE la Marea Neagra, auzi tu, ii trebuie magarului tichie de margaritar…

      Dupa aceea mai vine si romanul gratarian care UITA sau NU ARE cei 7 ani de acasa si lasa PET-uri, plase, hartii lasand nu de putine ori un gust amar in pofida frumusetii naturii. Ce e asa greu sa strangi dupa tine ma tot intreb?!?
      Gunoaiele se arunca la cosul de gunoi, daca TU arunci in natura, acolo pe unde calci sau iti pui patura, gunoaie, inseamna ca consideri natura un cos de gunoi, si cum si tu esti acolo in natura, te cobori pe tine insuti la nivelul de GUNOI considerand natura un cos de gunoi… Oare cator din cei ce lasa mizerii dupa ei le-ar place apelativul „GUNOIULE”?!? Ma indoiesc ca la vreounul… Voi stiti cum doare sa vezi pe Barajul de la Izvorul Muntelui INSULE DE PET-URI?!? Voi stiti cum e sa vezi in Retezat TONE de deseuri?!? Atunci cand fiecare ar putea sa isi care mizeriile cu el… Toate astea ne vin din proasta educatie si din media, TV Nu de putine ori am vazut reclame cand cineva despacheteaza un produs si arunca ambalajul, subliminal, omul, crede ca trebuie sa procedeze si el la fel si vedem rezultatul…. Ma intreb de ce atunci cand se promoveaza ceva care e spre binele societatii nu se folosesc decat reclamele brute (cele cu alcoolul, zaharul, etc) iar cele subliminale care ar prinde sunt lasate uitarii… Ei ne spun sa „nu”, dar subliminal prin altele ne spun sa „da” si omul isi urmeaza instinctul mai repede decat ratiunea… De aceea bine spunea cineva „ati stricat poporu’ cu televizoru’ ” De unde si „maxima” „frumoasa tara – pacat ca e locuita” pentru a ne dezbina si a ne desconsidera unul pe altul.

      Un alt aspect pentru dezbinare pe care cei din „centru” nu il simt este alimentarea continua cu informatii cum ca o regiune ar fi mai privilegiata decat alta si ca regionalizarea e singura solutie viabila, culmea coincide si cu unul din protocoalele masonice…. sa fie o coincidenta?

      Dar sa nu uitam ca toate le tragem pentru pacatele noastre, suntem pe primul loc la avorturi, cand ne uitam la televizor o judecam si pe mama daca ar aparea si multe altele…norocul nostru e ca iubim si spune un cantec bisericesc „degeaba ai … daca iubire nu ai” sa avem grija sa nu o pierdem si pe asta, IUBIREA

      Sa ne rugam Lui Dumnezeu sa ne lumineze si intareasca!

      Apreciază

  23. gabriel said, on mai 11, 2010 at 5:50 pm

    cum a putut o mare parte a populatiei tarii sa voteze de doua ori pe basescu? acesta ori a innebunit ori e posedat. PAREREA MEA :anul acesta va fi foarte rau pentru tara, dar cred ca DUMNEZEU nu va mai ingadui prezenta lui Basescu ca presedinte. el nu va demisiona niciodata, probabil situatia va degenera . Totusi nu imi dau seama ce urmareste, de ce a mai vrut sa fie presedinte, ce vrea sa faca.. Parca incearca sa asmute poporul impotriva lui, e ceva bizar. ori are o boala mortala si vrea sa moara si ceilalti.

    Apreciază

  24. luchiana said, on mai 11, 2010 at 5:54 pm

    @gabriel

    Alegerile au fost furate! Iar cei care l-au votat pe presedintele in exercitiu au facut-o pe bani, pe avantaje…

    Apreciază

  25. Dana said, on mai 11, 2010 at 5:58 pm

    Azi am aflat despre o marturiel al carui text ar merita citit de Dl Presedinte. Poate se trezeste. Pe mine m-a trezit. Este scrisoarea unei viitoare mame. Citez:

    „Nu este o poveste, nu scriu pentru a demonstra ceva anume si nici pentru a dojeni pe cineva, scriu luand scrisul ca pe o eliberare, dar si ca pe o marturie.
    Poate ajuta cuiva sau la ceva. Si mai este ceva: aceasta experienta mi-a aratat cat de multe piedici ne punem singuri si cat de mult Il limitam pe Dumnezeu dupa propriile noastre neputinte.

    Sunt un om liber, extraordinar de liber, de impacat cu sine, fericit. Si toate astea sunt un dar pentru care nu am facut nimic ca sa il merit.

    Sunt casatorita de sapte ani si am decis sa facem un copil.Nu am facut avorturi, nu am avut alte sarcini. Am tot asteptat verdictul medicilor, ingaduinta lor de a face un copil, din cauza afectiunilor pe care le am.

    Intre timp am trait tot felul de experiente: o moarte clinica, vizite tot mai dese in departamentul de desocare. Am inteles: nu am voie sa iau niciun medicament, sa mananc 70% din alimente, sa citesc toate etichetele produselor alimentare, sa Il rog pe Dumnezeu ca toti copacii sa infloreasca o singura zi si atat. Alergiile de toate felurile, modurile, durerile date de celalate afectiuni cam de aceasi natura imi limitau drastic cam toate optiunile de viata normala. Operatiile facute pe viu, imposibilitatea administrarii oricarui calmant, antivomitiv, toate pareau sa ma condamne la o viata de om bolnav.

    Nicidecum.

    Parintele Steinhardt spune ca in crestinism curajul este esential. Sa nu va ganditi ca s-a petrecut peste noapte.

    Nu. Cand am aflat toate diagnosticele, cea mai buna prietena a mea, Tatiana, bolnava fiind de cancer, m-a ajutat sa vad altfel lucrurile si sa realizez ca Dumnezeu vede lucrurile diferit de noi oamenii.

    Sotul meu isi dorea foarte mult un copil, asa ca am am redus orice tratament antihistaminic, de la 16 pastile pe zi, la una singura. Bebele trebuia sa vina in conditii sigure.

    Pe 6 decembrie am stiu ca bebele meu a luat viata.

    Am asteptat 2 saptamani si mi-am facut teste, dar au iesit negative. Doctorii au spus ca nu sunt. Eu stiam ca sunt. Simteam.

    Am racit intre timp si a trebuit sa fac radiografie, desi stiam ca am bebe,dar testele……….Asa ca m-am supus, am facut radiografia, dar nu am luat antibiotic.

    Am mai facut un test si a iesit pozitiv.

    Am fost foarte fericiti.

    Am reusit sa gasesc un doctor extraordinar, deosebit, care a inteles dorinta noastra de a avea un copil. Mi-a spus insa calm:” Stiti ca s-ar putea sa fie ultimul lucru pe care il faceti in viata dumneavoastra”.

    Am spus ca da, dar merg inainte. Dumnezeu cu mila.

    Cum nu puteam rata nimic, am si sarcina toxica, vomit in fiecare zi, de mai multe ori. Apa si painea prajita sunt cele mai bune alimente. Sper sa nu slabesc sub 40 de kg.

    Am facut prima ecografie si i-am vazut inimioara. Am inceput sa plang. Era cel mai frumos copil din lume, desi era doar o inimioara, nici manutele si nici piciorusele nu erau complet formate.

    Plina de entuziasm mi-am facut toate analizele, insa cele care se refereau la afectiunile mele erau mult mai rele ca inainte.

    Nu renunt.

    Cu greu am gasit un notar in fata caruia sa dau declaratia notariala prin care mi-am asumat riscul de deces in timpul sarcinii si la nastere.

    Le spunem celor din familie despre copil. Soacra mea a uitat numarul avorturilor facute si altceva decat urari sa ma duc pe lumea cealalta, nu primesc. Asa e ea, nu o bagam in seama.

    Tata ma intreaba daca vom mai avea bani sa ii intretinem si pe ei, iar mama imi spune sa avortez.

    Surorile mele si prietenii se bucura foarte mult si ma sprijina.

    Pe 1 martie primim “martisorul”: sotul meu este somer.

    Mama isi reinnoieste propunerea de a face avort.

    Ii spun sa plece, pentru ca nu raspund de reactiile mele.

    Am refuzat sa fac testul pentru sindromul Down, dar daca asa trebuie, asa trebuie, asa ca l-am facut si pe acela. Dumnezeu mi-a dat un copil sanatos.

    La ecografia morfofetala il iau si pe sotul meu.

    Ne uitam amandoi si vedem pe cel mai frumos copil din lume, cu un teribil chef de joaca, inotand si miscandu-se de colo colo.

    Speram sa fie fetita, dar… Dumnezeu a vrut sa fie un baietel sanatos si neastamparat.

    Suntem foarte fericiti, chiar daca nu pot manca pentru ca vomit de la sarcina toxica, iar la ce poftesc, poftesc degeaba, pentru ca are histamina si sunt alergica.

    In urma cu doi ani am facut o operatie de apendicita, am facut moarte clinica din cauza anesteziei. La firele care se resorb, am facut reactie de respingere, iar ele s-au cantonat undeva sub piele, pe traiectul unui nerv. Acum uterul a crescut si preseaza zilnic pe acele fire, si implicit pe nerv.

    In noaptea de Inviere stateam ghemuita de durere si ametita de nemancare, sub icoanele Mantuitorului si ale Fecioarei Maria. O femeie m-a rugat sa trec pe bancuta, dar nu am vrut… in acel moment am simtit ca un fluturas. Am zis ca e de la nemancare, dar aripioarele fluturasului meu bateau tot mai des in burtica. Pentru prima data puiul meu isi facea simtita prezenta. De fericire imi venea sa rad si sa plang. I-am luat mana sotului meu si am asezat-o pe burtica. Era fericit.

    Ne-am impartasit plini de bucurie si multumindu-I lui Dumnezeu pentru puiutul pe care ni l-a daruit.

    Continui lupta, ii multumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi la capatul careia ajung, pentru puterea pe care mi-o da si ignor “sansele sigure” de a muri.

    Stiu ca e o lupta grea, ca s-ar putea sa nu castig, dar e frumos, e o stare de fericire, o stare binecuvantata, un dar de la Dumnezeu, pe care nu il merit.

    Nicoleta”

    Apreciază

  26. luchiana said, on mai 11, 2010 at 6:15 pm

    @Dana

    Orice mama ce moare la nastere este martira, asa spun sfintii parinti.
    Acea mama stie asta, fiind o crestina adevarata, si o face cu iubire fata de Dumnezeu care nu o va lasa nici pe ea, nici pe copilas.

    Eu am auzit de un caz similar…Mama moare la nastere stiind aceasta din timpul sarcinii. A ales la fel ca mai sus, sa moara pentru a naste. Tatal ramane cu copilul. Amandoi, dupa un timp s-au retras in linistea unei manastiri, dedicandu-si viata lui Dumnezeu.

    Dumnezeu nu ne lasa sa pierim!

    Apreciază

    • Dana said, on mai 11, 2010 at 6:30 pm

      Stiu asta, Luchiana. Am postat aici acest mesaj pentru urechile celor nemultumiti de faptul ca se mai nasc copii in Romania, cu toata saracia, trecand peste orice obstacole. Un neam in care mai exista asemenea mame nu poate fi calcat in picioare. De catre nimeni… Un asemenea neam are demnitate crestina. Sa ne rugam cu totii pentru Nicoleta si pentru familia ei.

      Apreciază

  27. Liviu said, on mai 11, 2010 at 6:20 pm

    @Aurora.De unde un crestin poate sa descrie un cancer in faza terminala cu atata cinism basescian la nivel de manea , daca ar fi adevarata ( nu ca asa favoriza cu lichele ca geoana, iliescu, esca, andi moisescu, tatulici, boc, basescu, bittman, geo saizescu, roman petre, constantinescu, zoie petre, stolojan, Lis, Patriciu, Mihai Razvan Ungureanu SIE, Prigoana, Bahmuteanca, Elan SCHWARTZENBERG, Ana Maria Prodan, Andresan Laura, Alina Plugaru-toate curve, Razvan Vasilescu, Arsinel, Ian Stoica-Caritas, Paula iacob, Isopescu, Patapievici-curva si ticalosu-jidani care iau bani asa cum jegmaneau evreiii bunicii cand venau de vindeau o gaina in piata, si altii naivi romani care prestati taxe pentru ei-bucurativa si votatii -te intreb aurora le pasa lor de bolnaviii fizic ai poprului asta, de profesoriii care te-au invatat abecedarul, de copiii care abia mija dragostea adevarata, de parintiii care au spus nu comunismului, de taranii care au trudit din greu sa plateasca politele tuturor, de ogaranu care a lasat testament sa nu lasam o lupta pierduta pentru ca ne-am acomoda confortului, de jertfa Marelui Gafencu, Jimboiu, Costache Oprisan, Comsa, ce sa-ti spun Aurora noi uram Comunismul si uam si Tradatorii

    Apreciază

  28. Anonim said, on mai 11, 2010 at 6:32 pm

    O fi pe bune?!?

    ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=1612&format=html cu www in fata

    Dumnezeu sa il lumineze!

    @saccsiv A fost un motiv stergerea link acesta? am gresit cu ceva?

    Apreciază

  29. Geo said, on mai 11, 2010 at 6:57 pm

    Fane,eu am inteles articolul dar pe tine, ba.

    Apreciază

  30. cristi said, on mai 11, 2010 at 7:54 pm

    Dnule Saccsiv, cred că cel mai important este să fim realiști si să ne reamintim ca Basescu a fost și este singurul care a stopat puterea de influentă a celor cu bani, sau ca japca, a interlopilor, este tot mai clar în prezent ca oricâti bani ai avea poti infunda pușcăria, pe bune, ori lucrul astă era imposibil si incredibil în vremea lui iliescu, nastase, etc. sau dacă vreți a oricărui alt posibil președinte, . Eu cred si acum cu tarie că Basescu a fost omul pe care ni la dat Dumnezeu tocmai pt ai stopa pe toți acei nemernici, interlopi, criminali care credeau că banii rezovă totul. influența smenarilor era de speriat, cel puțin in Constanța erau mulți interlopi care practicau taxa de portectie, si care erau imposibil de stopat, nimeni nu vedea nici o scăpare, dar iată că cinci ani mai târziu problemele s-au rezovat, si nimeni nu pare să și mai amintească. Dacă a facut ceva bun Basescu cu siguranta , acesta este , poate singurul lucru,din păcate dar de o fff mare importantă.

    Deci dnule Saccsiv, să nu ne lăsăm duși de valul crizei materiale, să i dă Besescului cei al Băsescului, ca să nu cadem în valul crizei spirituale, si să i dam lui Iisus cei al Lui

    Apreciază

  31. clement said, on mai 11, 2010 at 9:17 pm

    @luchiana
    Eu intorc si obrazul celalalt dar cei ce intind umiliti mana in fata magazinelor, fara sa fie de profesie cersetori, cei ce stau la coada printre someri avand o diploma in buzunar, cei ce zac pe holurile spitalelor fara a fi luati in seama pentru ca sunt saraci, cei ce sunt copii fara copilarie si fara nadejdea ca vor razbi in lumea lui basescu sau geoana… si ei trebuie sa intoarca obrazul?
    Pentru pruncii pe care am fost incapabili sa ii protejam, de care isi bat joc politicienii si legiuitorii, TOTI vom da socoteala tacand.
    A fi crestin inseamna a avea curajul de a afirma adevarul, a lupta si a-ti lasa chiar viata pentru semenul tau neputincios si nedreptatit. In numele Domnului Iisus Hristos.

    Apreciază

  32. Mihai said, on mai 11, 2010 at 9:37 pm

    politicienilor nostri le trebuie neaprat un Tupolev. Eu zic sa punem mana de la mana si sa le cumparam unul.

    Apreciază

  33. CANTASTIM said, on mai 12, 2010 at 5:52 am

    @ Dan Lee, partea a doua al articolului de ieri:

    Analiză elaborată de specialişti ai Serviciilor Secrete
    De ADEVĂRATUL SERVICIU ROMÂN DE INFORMAŢII

    Potrivit unor surse din Serviciile Secrete, piaţa românească de metal este dominată de patru companii din Rusia şi Ucraina. Serghei Taruta este cel mai important magnat ucrainian al oţelului. El l-a susţinut constant pe noul preşedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, de orientare prorusă. În România, cea mai importantă achiziţie a lui Serghei Taruta a fost combinatul FORTPRES CUG – una dintre cele cinci societăţi în care a fost divizat, în anii 1990, gigantul CUG Cluj.

    FORTPRES CUG este condus de omul de încredere al lui Serghei Taruta, Dorin Ilieş. Acesta este membru marcant al PSD Cluj şi, pînă în anul 1996, a condus combinatul CUG, pe atunci companie de stat. După anul 1996, Dorin Ilieş a fost pus sub acuzare pentru presupuse fapte de corupţie, apoi a fost declarat nevinovat. După plecarea sa de la conducerea companiei de stat, el a creat o societate mixtă româno-ucrainiană, AZOVSTAL Cluj, care se ocupă cu comerţul de produse siderurgice realizate în Ucraina de corporaţia lui Taruta. FORTPRES CUG şi celelalte combinate din Europa de Est ale magnatului ucrainian ar urma să fie modernizate cu ajutorul unui credit în valoare de 350 milioane de dolari, acordat companiei ucrainiene, în a doua jumătate a anului 2008, de către IFC, Divizia de Investiţii a Băncii Mondiale, împreună cu un grup de 12 bănci comerciale, printre care se numără Société Générale şi Royal Bank of Scotland. Criza, însă, l-a determinat pe oligarhul ucrainian să amîne aceste planuri, combinatul FORTPRES CUG fiind închis operaţional. În prezent mai are doar 5 angajaţi, pentru că grupul ucrainian a transferat comenzile pentru clienţii din Uniunea Europeană către combinatele din Ungaria şi Polonia. Este de aşteptat ca o dată cu alegerea lui Viktor Ianukovici să vină vremuri bune şi pentru conglomeratul lui Serghei Taruta, care va primi comenzi legate de infrastructură, iar la Cluj ar putea fi produse şine pentru căile ferate din Ucraina.
    Principalii investitori ruşi în metalurgia românească sînt CONARES AG şi SINARA HANDEL GmbH, care sînt reprezentanţii Uzinelor Metalurgice Celiabinsk – MECHEL, respectiv ai Companiei Metalurgice de Ţevi -TMK. Acestora li se alătură obscurii cumpărători ai Uzinelor REPUBLICA SA din Bucureşti. Investiţiile ruseşti pe piaţa românească sînt realizate de firme de interfaţă, precum CONARES TRADING AG sau SINARA HANDEL GmbH, companii situate în afara graniţelor Rusiei şi care reprezintă interesele marilor producători de oţel de la Răsărit. Acestea sînt administrate de ruşi prin intermediul unor societăţi înregistrate în Occident: CONARES TRADING, cu sediul în Elveţia, care acţionează în numele lui Igor Ziuzin, şi SINARA HANDEL, înregistrată în Germania şi condusă de un grup de oameni de afaceri. În cadrul proceselor de privatizare a combinatelor COS Tîrgovişte şi Industria Sîrmei Cîmpia Turzii SA, beneficiarul CONARES TRADING (actuala MECHEL TRADING – casa de comerţ a lui Ziuzin) a beneficiat de serviciile de consultanţă oferite de o firmă autohtonă, ROMAIR CONSULTING, patronată de un anume Gheorghe Boeru. Acesta a fost, timp de 15 ani, ofiţer în Armata Română, după care s-a reprofilat, în 1995, pe afaceri. Firma lui a cîştigat numeroase licitaţii pe bani publici. Astfel, ROMAIR CONSULTING a obţinut de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) contracte de efectuare a studiilor de fezabilitate pentru reecologizarea celor mai mari parcuri bucureştene, în valoare de 9,9 miliarde de lei vechi. Fostul director general al ALPAB, Virgil Cîrstea, este un apropiat al grupării de afaceri conduse de Alexandru Bittner. Şi Boeru personal are legături cu gruparea Bittner, el fiind administratorul fostei firme de stat Piscicola Arad, cumpărată pe nimic, sub guvernarea Năstase, de către Petre Ion, omul lui Bittner.
    Pentru CONARES TRADING a prestat şi societatea de avocatură „Anastasescu”, care a reprezentat juridic în România firma lui Igor Ziuzin. Patroana, Marieta Anastasescu, este avocata firmelor înfiinţate de Alexandru Bittner şi este vecină în blocul de pe Str. Zambaccian cu însuşi Adrian Năstase. Ea a fost avocata celebrei „mătuşi Tamara”, pe care Bittner o consilia în afaceri. Surse din Serviciile Române de Informaţii ne-au dezvăluit cum conexiunile lui Alexandru Bittner conduc tot spre afaceriştii ruşi. Primul indiciu se reflectă în MASTERTRADE Ltd., o firmă din Marea Britanie care deţine acţiuni în societăţile înfiinţate de Bittner la noi. MASTERTRADE este administrată de avocatul englez Matthew Cunningham, judecat la New York, alături de oligarhul rus Mihail Fridman, în procesul „Norex”. Acuzaţiile sînt foarte grave, vizînd spălare de bani şi mituirea unor oficiali guvernamentali din Moscova. În acelaşi proces sînt judecate Gillian Norah Caine şi Susan Christine Cubbon, directoarele suveicii off-shore din Insula Man (Marea Britanie), care controlează compania HEAVY INDUSTRY din Anglia, reprezentată de Bittner. HEAVY INDUSTRY deţine 65% din firma Piscicola Tour, căreia Guvernul Năstase i-a concesionat jumătate din Delta Dunării.
    CONARES TRADING AG a preluat Combinatul de Oţeluri Speciale (COS) Tîrgovişte, în august 2002. Trecerea în proprietate privată a S.C. COS S.A. reprezenta, în opinia guvernanţilor de atunci, în speţă Guvernul Năstase, cea mai bună soluţie pentru îmbunătăţirea situaţiei economico-financiare a societăţii comerciale din Tîrgovişte, avînd în vedere că, la data de 31.03.2002, aceasta înregistra datorii de aproximativ două ori mai mari decît valoarea totală a capitalului social. În realitate, COS Tîrgovişte, devenit între timp MECHEL Tîrgovişte S.A., a reuşit în doar 2 ani să acumuleze datorii totale de aproape 1.700 miliarde lei, numai pierderea din 2004 fiind de 545 miliarde lei. Concret, preluînd un combinat metalurgic specializat în producţia de oţeluri speciale (cu profil de activitate unic pentru economia naţională), primul director al societăţii, Arkadi Liakhov, declara că în strategia pentru COS Tîrgovişte va pune accent pe produsele cu grad înalt de prelucrare, în special cele aliate şi înalt aliate. Numai că, în anii care au trecut, ruşii au transformat societatea dîmboviţeană într-un banal producător de oţel beton, destinat vînzării la preţuri ridicol de mici către şi prin firme controlate de grupul MECHEL. Acesta e un gigant din domeniul cărbunelui şi oţelului, care a preluat şi Industria Sîrmei Cîmpia Turzii. Cu toate că în 2008 Consiliul Concurenţei a fost sesizat că grupul respectiv deţinea deja monopolul în domeniul fabricaţiei de oţel-beton – ceea ce după privatizarea celor două societăţi a condus la dublarea preţului la produsul respectiv – acesta nu a ţinut cont de sesizare şi a avizat preluarea de către gupul MECHEL şi a societăţii comerciale DUCTIL STEEL Buzău SA. După această tranzacţie, MECHEL îşi continuă penetrarea în România şi achiziţionează 100% din acţiunile companiei DONAU COMMODITIES SRL, care deţine 87,9% din acţiunile uzinei metalurgice LAMINORUL SA Brăila. Costul tranzacţiei este de aproximativ 9,4 milioane de euro. Departamentul Antimonopol al României a aprobat şi de această dată tranzacţia. După o întîlnire cu Vladimir Putin a lui Igor Ziuzin, boss-ul MECHEL, companiile metalurgice ale MECHEL ar putea fi preluate de ROSOBORON EXPORT, o corporaţie rusă de stat care intermediază importurile şi exporturile de armament. ROSOBORON-EXPORT a decis să-şi creeze o divizie specială, care se numeşte RUSSIAN SPECIAL STEEL (RusSpetsStal), destinată producerii de oţel pentru armament. Igor Ziuzin intenţionează, de asemenea, să achiziţioneze Termocentrala din Giurgiu, Uzina Termoelectrica SA, care aparţine de Consiliul Judeţean. Aceasta ar crea o sursă de energie independentă pentru întreprinderile pe care colosul rus MECHEL le are în România. Afaceristul care a primit afacerea de la megaescrocul internaţional Mark Rich mai are un avantaj: e unul dintre furnizorii principali de cărbune ai acestei termocentrale, ca şi al altora din România. Dacă va cumpăra centrala, el va furniza materia primă, el va produce şi tot el va consuma. Un alt „furnizor” de cărbuni al centralei de la Giurgiu este PETLON ENTERPRISES, compania Tonyei Halpern, israelianca implicată în afacerile lui Boris Golovin, susţinute de statul rus. Înfiinţat în Cipru, PETLON ENTERPRISES este, de fapt, intermediar pentru cărbune din Rusia. Firma lui Halpern, suspectată că a lucrat pentru Serviciile de Spionaj militar ale Israelului, a primit anul trecut, la Giurgiu, un contract de 5 milioane de dolari, prin care PETLON ENTERPRISES furnizează 60.000 de tone de cărbune rusesc, produs de grupul MECHEL. Intenţia lui Ziuzin a fost făcută publică de reprezentantul său în Romania, Boris Golovin. Acesta din urmă a fost ofiţer al spionajului militar sovietic (GRU) şi este şi intermediarul altui afacerist rus, Oleg Deripaska, dar şi al companiei de stat ZIOMAR. Aceştia au avut în vizor şi un supercontract pentru retehnologizarea Termocentralei Mintia-Deva, Moscova făcînd presiuni serioase pentru atribuirea lui.
    Cel de-al patrulea oligarh rus este Konstantin Semerikov, care conduce grupul rusesc TMK în calitate de director executiv. El a cumpărat unul dintre cele mai vechi combinate siderurgice din România, cel din Reşita, dar şi ARTROM Slatina. Unitatea din Resiţa este celebră pentru faptul că aici au fost produse componentele de oţel pentru construirea Turnului Eiffel din Paris. Konstantin Semerikov a folosit metoda lui Ziuzin pentru a cumpăra combinatul din Reşiţa, respectiv o „suveică”, adică o companie înregistrată în Occident pentru a face tranzacţia. Este vorba de SINARA HANDEL GmbH din Germania, subsidiara TMK. Construit în urmă cu mai bine de 200 de ani de către austrieci, Combinatul siderurgic din Reşiţa furniza componente pentru aviaţia română şi germană în timpul celui de-al II-lea război mondial. Apoi, el a devenit proprietate a Statului Român, după naţionalizare. După căderea comunismului, combinatul a fost vîndut americanilor de la Noble Ventures. El a fost retrecut apoi în proprietatea Statului Român pentru că firma americană nu a respectat clauzele din contractul de privatizare, iar în cale din urmă a ajuns proprietatea ruşilor. Astfel, în 2004, combinatul a fost vîndut, pentru suma simbolică de 1 euro, grupului SINARA HANDEL GmbH din Germania. Această societate este, de fapt, distribuitorul produselor metalice ale concernului TMK în afara Rusiei: Europa, Orientul Apropiat, Asia şi SUA. Totalul angajamentelor investiţionale asumate de cumpărător a fost de circa 25 milioane euro, din care 10 milioane euro reprezintă datoriile societăţii, care nu au putut fi şterse. Combinatul avea datorii de 50 milioane dolari, iar pierderile se ridicau la acelaşi nivel. APAPS-ul de la acea dată a anulat după privatizare aproape 38 milioane de dolari din totalul datoriei de 50 milioane. În prezent, Combinatul Siderurgic TMK are aproximativ 1.200 de angajaţi. Concernul TMK, unul dintre cei mai mari producători mondiali specializaţi în producţia de ţevi pentru conducte de petrol şi gaze, va furniza şi componente pentru conductele ruseşti North Stream şi South Stream.
    Este cunoscut faptul că Federaţia Rusă exportă în România 5 milioane de tone de petrol, precum şi 2 milioane de tone de cărbune. De asemenea, GAZPROM livrează anual pe piaţa românească cca. 5 miliarde de metri cubi de gaze naturale, iar colaborarea acestei companii cu partenerii români durează de 30 de ani, timp în care au fost livrate în România 100 de miliarde de metri cubi de gaz. Pe piaţa românească activează, de fapt, cca. 300 de mici firme mixte bilaterale ruseşti, chiar dacă figurează ca provenind din ţări ca Olanda, Germania, Elveţia şi altele, iar investiţiile sînt înregistrate ca fiind din respectivele state, deşi capitalul este rusesc. „În realitate, investiţiile ruseşti în România se ridică la peste 1 miliard şi jumătate de dolari. Opinia mea este că în următorii 5-6 ani investiţiile ruseşti în România se vor dubla”, a declarat consilierul de la Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti, Igor Sidorov.
    Un alt punct de interes, de dată mai recentă, este proiectul South Stream. „Guvernul Rusiei este interesat de proiectul conductei South Stream şi aşteaptă un răspuns de la Guvernul României. Ani de zile, România a afirmat că prioritatea sa este Nabucco, dar acum spune că este interesată şi de alte proiecte, printre care şi South Stream”, a adăugat Igor Sidorov. „Deocamdată sîntem în faza de elaborare a proiectului tehnico-economic şi criteriul de selecţie va fi cel al eficienţei. Dacă proiectul românesc va fi eficient din punct de vedere economic, atunci România va fi invitată să participe la South Stream”, a mai afirmat diplomatul rus. Acesta a mai adăugat că „România poate deveni o placă turnantă pe traiectul gazelor ruseşti”. Gazprom va mai construi depozite în Austria şi Ungaria, ţări cu care a semnat deja acorduri în acest sens, iar depozitul de la Mărgineni, judeţul Bacău, şi cel de la Urziceni pot deveni puncte de atracţie dacă România va avea un interes constant faţă de South Stream. „Construcţia de depozite de gaze în România este independentă de participarea României la South Stream, iar depozitele pot fi alimentate prin conductele deja existente. Dovadă că aşa stau lucrurile este faptul că pentru depozitul de la Mărgineni se poartă discuţii de 10 ani, cînd proiectul South Stream încă nu se născuse”, a adăugat consilierul de la Ambasada Federaţiei Ruse. Recent, Ministerul Industriilor şi Resurselor a furnizat ultimele informaţii solicitate de partea rusă în vederea pregătirii studiului de fezabilitate pentru varianta de traseu a gazoductului South Stream pe teritoriul României. Pe de altă parte, TRANSGAZ Mediaş a fost invitată de compania rusă GAZPROM să participe la proiectul South Stream. Proiectul South Stream, conceput să transporte anual 31 miliarde de metri cubi de gaze naturale din Asia Centrală şi Rusia către Balcani, este susţinut de Rusia, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Italia şi Grecia. South Stream va pleca din Rusia şi, via Marea Neagră, va ajunge în Bulgaria, de unde se va împărţi în două ramificaţii: una spre Grecia şi Italia şi a doua spre Serbia, Ungaria şi Austria. Un alt magnat rus, Mihail Prokhorov, unul dintre apropiaţii premierului Vladimir Putin şi care, potrivit „Forbes”, este în prezent cel mai bogat om din Rusia, a cumpărat uzina de reprocesare a aurului AURUL din Baia Mare. El plănuieşte să dea cît mai repede drumul afacerii şi anunţă investiţii de aproximativ 100 de milioane de euro. În loc de concluzie: cele mai importante obiective economice transilvănene din sectorul metalurgiei şi siderurgiei sînt deţinute de oameni de afaceri din Rusia şi Ucraina. În cazul unor conflicte interetnice în aşa-zisul Ţinut Secuiesc, Rusia poate trimite trupe pentru a-şi apăra interesele economice. Noua Doctrină Militară a Rusiei spune că da! Ce ar putea-o împiedica să recurgă la o invazie militară? Nimic, nici măcar scutul antirachetă american ce va fi instalat spre 2015! La felul cum este catalogată România ca urmare a politicii iresponsabile a lui Traian Băsescu, totul este posibil. Situaţia operativă este propice. (Sfîrşit)

    Copyright Tricolorul

    Apreciază

  34. luchiana said, on mai 12, 2010 at 6:17 am

    @Clement

    Sa ma ierti, nu am spus-o cu rautate.

    Cred ca stii ca toate pacatele facute de noi toti, spovedite sau nu, influenteaza lumea.
    Viata fara speranta a unora dintre noi se datoreaza si noua…De aceea, noi care am ajuns la cunoasterea, intr-o masura mai mica sau mai mare, a lui Iisus Hristos, din iubire pentru ei, sa ne pocaim, sa intoarcem si celalalt obraz. Numai asa viata lor va capata sens. Asta este marturisirea de credinta, fapta cea buna.
    Vremurile de pe urma pe care le traim scot la iveala mizeria spirituala a acestei lumi, iar noi cei care cautam Adevarul, Dragostea, Pacea, sa intram in chilia inimii noastre si sa inaltam rugaciuni catre Dumnezeul Intreit, pe care maine il vom praznui de Inaltarea Sa.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  35. eugenia said, on mai 12, 2010 at 8:23 am

    Noi romanii, ( si nu doar noi) suntem panditi de secole de catre ochiul rau al dezbinatorilor cupizi. Ne aflam in situatia aceasta dificila si periculoasa din toate punctele de vedere si din pricina propriei noastre lipse de vigilenta.
    Istoria propriei noastre tari a fost tainuita practic, tuturor generatiilor de dupa 1947. O mana de istorici aveau acces la documente vitale pentru intelegerea mersului nostru in istorie si acestia sau erau sub semnatura pentru securitate, sau fricosi si oportunisti sau, prosti.
    Traim ceea ce s-a pus la cale si de catre elitele Romaniei. Europa ne vrea dar nu ca stat national autonom. Redau cateva randuri aparute in 2009 intr-o revista parohiala din diaspora. „….Secole de-a randul conspiratii de tot soiul au imaginat si uneori au si pus in aplicare dezbinarea lucrarii dumnezeiesti prin care s-a oranduit fiinta neamului nostru in Europa.
    In iulie 1848, A.G.Golescu-Arapila propunea,de pilda, creearea unei confederatii de state grupand slavi, maghiari, romani si austrieci. Capitala ar fi fost la Viena, dar Federatia s-ar fi aflat sub arbitrajul…Germaniei!
    I.Ghica a propus creara unui stat sarbo-croato-maghiaro-roman.
    Balcescu a propus crearea Statelor Unite ale Dunarii, iar Ion Heliade Radulescu, avand ambitii si mai marete a propus, dupa planul lui Vasile Maniu, o REPUBLICA UNIVERSALA A EUROPEI!!
    Numele insusi al tarii noastre a fost ales si decis la Natiunile Unite, de catre un belgian(mason) si un francez. Romanii propusesera denumirea de Moldo-Vlahia.” La acel moment romanii nu aveau acces la planul de perspectiva in care tiganii urmau a se numi romi.
    Oricum ar fi, pentru Romania va trebui sa fim uniti, ca unul!
    In occident, oamenii speriati de ce se intampla au inceput sa isi puna steagurile nationale la ferestre, pe balcoane, in curti. Nimeni nu le poate interzice acest gest. Am putea-o face si noi, nu? Romania este casa fiecarui roman. Nu gasesc normal ca drapelul tarii sa fie abordat doar in fata primariilor in care motaie tot lisi, basesci, halaici, opresti si altii ca ei.

    Apreciază

    • Anonim said, on mai 12, 2010 at 12:10 pm

      Tiganii cred ca mai au mai multe roluri:
      – distrugerea sufleteasca a poporului prin sentimentele de frica, ura si judecata fata de aproape (care sunt pacate)
      – dezbugetarea tarii ei traind de pe urma alocatiilor copiilor lor multi si neproducand nimic, dar sa nu uitam „de nu veti naste prunci va vor inghiti tiganii” – Arsenie Boca
      – distrugerea imaginii tarii prin felul lor, numele de rrom si mutilarea oraselor prin „palate”
      – casele tiganesti sunt MULT prea scumpe pentru a fi rezultatul oricaror activitati ilegale. Locuiesc intre tigani, ei stau in garaj sau in o casa mai darapanata si au STRAZI intregi de PALATE. Consider ca palatele care sunt foarte bine puse la punct, gratii, etc sunt pregatite pentru un plan mai maret cum ar fi venirea unor elite occidentale sa se aciueze pe aici. Ei (elitele) stiu mai mult decat spun despre noi si destinul nostru ca tara. Sa nu uitam ce a spus Parintele Arsenie Boca precum ca peste tot in jurul nostru vor fi calamitati numai Romania va fi ferita. De asemenea si Mitar Tarabici spune despre muntii cu trei cruci iar Carpatii au trei incrucisari (sunt in forma de triunghi). De asemenea acest lucru incepe sa fie vizibil, sunt zile cand in toata Europa e noros iar in Romania senin (o saptamana si ceva am urmarit fenomenul 24.04-02.05).

      Sa ne rugam la Dumnezeu sa ne ajute iar pentru a fi auziti trebuie sa ne intoarcem catre El prin spovedanie sincera, rugaciune, post mai ales ca „atat cat asculti tu de Dumnezeu atat asculta si El de tine” (Arsenie Boca)

      Apreciază

    • Anonim said, on mai 13, 2010 at 10:07 am

      Si legat de tigani, multi dintre ei sunt mai crestini decat crestinii, cel putin nu isi ucid pruncii asa cum o facem multi dintre noi. Acum chiar, am vazut ca incep sa frecventeze Biserica Ortodoxa si sunt foarte evlaviosi. Poate ca chiar ne meritam soarta… “asa ne trebuie”.

      Apreciază

  36. mihaela said, on mai 12, 2010 at 9:44 am

    Dan Lee are foarte multa dreptate;circarul vadim are o misiune clara :compromiterea ideii de nationalism.vadim afiseaza evlavie, dar agresivitatea , rautatea si caracterul sau oribil, de instigator, ies mereu in evidenta .

    Apreciază

  37. Maria said, on mai 12, 2010 at 12:07 pm

    Base e cipuit 🙂 , altfel nu-mi explic : 1. schimbarea lui in infatisare ( imediat dupa operatia in strainatate ) , 2. deciziile tembele . 🙂 .
    Cred ca ficasa – Elena s-ar putea sacrifica putin cu Romania asta , renuntand la tona de rimel si creme . Asfel am gasi si bani de pampersi . ( pt. cel putin10 bebelusi )
    E de-a dreptul TAMPIT daca considera ca poate transforma Romania in ” abator ” de avorturi , nu are rost sa-i spun RUSINE pentru ca a cazut de mult in NESIMTIRE .
    Se pare ca Antihristul se lupta din puteri pentru a nu completa ceata sfintilor cu INGERASI , acesti copii ce vin pe lume… si totusi 🙂 acest lucru nu se va intampla .

    Apreciază

    • Maria said, on mai 12, 2010 at 12:13 pm

      rectific – ceata ingerilor cazuti , nu a sfintilor , de aici toata – raca- asta . Deci ,cine isi doreste bebe sa-l faca , cine nu – sa se abtina 🙂 .

      Apreciază

  38. Anonim said, on mai 12, 2010 at 12:18 pm

    † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul

    Lasand la o parte „sursa” :

    Aceasta este o lista exclusiva si foarte rara cu evrei din Romania atat auto-declarati cati si crypto (adica aceia care isi ascund identitatea). Aceasta lista dovedeste ca Romania este detinuta si condusa de evrei si nu de romani.

    Cei care au in paranteza (jewish?) inseamna ca nu exista certitudine 100% ca sunt evrei.

    Urmeaza lista jidanilor din Romania in limba engleza:
    -Traian Basescu (former Merchant Navy officer, former Bucharest mayor, politician and current President of Romania)
    -Petre Roman (politician, former Prime Minister of Romania)
    -Emil Constantinescu (Professor, former President of Romania)
    -Ion Iliescu (politician, former President of Romania and “important revolutionary figure”)
    -Nina Iliescu (Ion Iliescu’s spouse)
    -Theodor Stolojan (former Prime Minister, economist, politician, leader of Liberal Democratic Party and presidential advisor)
    -Dinu Patriciu (chairman of the board and CEO of The Rompetrol Group, NV, prominent member of the National Liberal Party)
    -Mihai Razvan Ungureanu (historic, politician and former foreign minister)
    -Silviu Prigoana (businessman and TV star, self-declared proud Freemason)
    -Adriana Bahmuteanu (wife of Silviu Prigoana and TV star)
    -Nicolae Cajal (physician, academic, politician, and philanthropist)
    -Geo Saizescu (film director, screenwriter and actor)
    -Iosif Sava (musician, radio and TV show host)

    …restul pe http://rezistenta-ns.blogspot.com/2009/03/evreii-conduc-romania-sau-mai-bine-zis.html

    Sa ne rugam la bunul Dumnezeu sa ne ajute, ca numai El stie ce si cum e mai bine pentru FIECARE din noi.

    † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul

    Apreciază

  39. Anonim said, on mai 12, 2010 at 12:43 pm

    O fi adevarat?!?…Atunci ce sa ne mai mire, „tara arde si baba se piaptana”

    Chior de beat, Traian Băsescu a căzut în baie

    Duminică, la miezul nopţii, Traian Băsescu a căzut în baia din locuinţa prezidenţială, beat mangă, lovindu-se destul de serios la cap şi la coloana vertebrală. După o zi încărcată, matol şi nervos, el a ajuns acasă, s-a dus la baie, dar acolo a alunecat, căzînd pe spate. A fost ridicat şi dus în pat de gărzile SPP care păzesc locuinţa, alertate de Maria Băsescu.

    La locuinţa prezidenţială de protocol s-au prezentat de urgenţă doi medici aflaţi la dispoziţia SPP, care, după un consult amănunţit, l-au sfătuit să facă investigaţii suplimentare pentru lovitura de la coloana vertebrală. Sursele spun că aceiaşi medici i-au administrat nişte calmante pentru dureri, dar acestea şi-au făcut cu greu efectul datorită cantităţilor masive de alcool îngurgitate peste zi. Din informaţiile noastre se pare că, cel puţin momentan, Matrozul a refuzat orice investigaţie medicală suplimentară. Pentru că, totuşi, durerile nu îi dădeau pace, el a trimis-o a doua zi pe Maria Băsescu să-i achiziţioneze de la o anumită clinică privată din Bucureşti un corset special, pe care doctorii l-au sfătuit să îl poarte pînă se hotărăşte să facă o investigaţie suplimentară.
    Aceştia nu i-au recomandat nici un tratament, pentru că nu pot stabili cu siguranţă un diagnostic, ci doar au prescris calmante puternice, care, conform surselor noastre, combinate cu alcoolul, îi dau o stare de euforie avansată. Prin urmare, dacă în zilele următoare Băsescu va hă-hăi ca prostul, măcar ştim cu toţii motivul.

    Copyright Tricolorul

    Dar sa nu uitam ca toate le tragem pentru pacatele noastre si „asa ne trebuie”, sa ne intoarcem catre Dumnezeu si sa nadajduim ca se va indura de noi. Spovedanie, post, rugaciune!

    Apreciază

  40. Anonim said, on mai 12, 2010 at 5:16 pm

    PROGRAMUL ULTIMA SPAGA: Motiunea de cenzura a cetateanului roman Articol unic: Se reduce cu 25% saracia prin reducerea 100% a guvernului actual Programul „Ultima Spaga” este o manifestare a cetatenilor liberi prin care isi exprima dezaprobarea fata de incompetenta, coruptia si cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Basescu. Prin aceasta actiune le oferim guvernantilor ultima spaga si ii poftim sa ne paraseasca. AJUNGE! Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca VINERI 28 MAI 2010 ora 18.00 sa depuna o moneda de 10 bani pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene. Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace!”

    Apreciază

  41. luchiana said, on mai 12, 2010 at 5:24 pm

    @Anonim

    Lumea e tare suparata, azi pensionarii au aratat-o…
    Si oricum, guvernantii nu ar intelege aluzia…e prea subtila…

    Apreciază

    • Anonim said, on mai 12, 2010 at 7:32 pm

      ce s-a intamplat (nu am acces la TV) ?

      Apreciază

    • Anonim said, on mai 12, 2010 at 7:33 pm

      eu am primit sin 2 surse total diferite Programul ultima spaga, poate chiar prinde la unii…

      Apreciază

  42. […] De la marioneta Basescu, care parca nu mai stie ce sa mai faca pentru a irita masele (Comentariul zilei (11.05.2010): BASESCU, marioneta ELITELOR, identifica printre cauzele actualei cri…) si pana la unii analisti, anarhisti, neonazisti sau fani B.U.G Mafia […]

    Apreciază

  43. […] Comentariul zilei (11.05.2010): BASESCU, marioneta ELITELOR, identifica printre cauzele actualei cri…  […]

    Apreciază

  44. […] Comentariul zilei (11.05.2010): BASESCU, marioneta ELITELOR, identifica printre cauzele actualei cri… […]

    Apreciază

  45. […] Comentariul zilei (11.05.2010): BASESCU, marioneta ELITELOR, identifica printre cauzele actualei cri… Publicat în: Fără categorie on 17/09/2010 at 7:23 PM  Lasă un comentariu   […]

    Apreciază

  46. […] Comentariul zilei (11.05.2010): BASESCU, marioneta ELITELOR, identifica printre cauzele actualei cri… […]

    Apreciază

  47. […] Comentariul zilei (11.05.2010): BASESCU, marioneta ELITELOR, identifica printre cauzele actualei cri… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.