SACCSIV – blog ortodox

Formula PEARL HARBOUR va fi aplicata INTERNETULUI?

Posted in internet, PEARL HARBOUR by saccsiv on mai 10, 2010

   Citez din articolul Americanii se pregătesc de o apocalipsă informatică, un „Pearl Harbour electronic”:

   Statele Unite trebuie să se pregătească pentru un atac informatic de amploare, care ar putea provoca morţi şi distrugere în toată ţară în mai puţin de 15 minute, a avertizat fostul şef al serviciilor americane antiterorism Richard Clarke, citat de The Telegraph.

   Clarke a avertizat că lipsa de pregătire a Americii pentru un atac terorist informatic poate duce la un „Pearl Harbour electronic”.

   În avertismentul său, Clarke a prezentat un scenariu apocaliptic, în care problemele încep de la prăbuşirea uneia dintre reţelele Pentagonului. La scurt timp după aceea, companiile care asigură accesul la internet nu mai funcţionează, iar incendii şi explozii au loc la rafinării mari din Philadelphia şi Houston. Defecţiunile la uzinele chimice provoacă nori letali de clor.
   Controlorii de trafic aerian anunţă mai multe coliziuni în aer, iar garnituri de metrou se ciocnesc la New York, Washington şi Los Angeles. În peste 150 de oraşe se întrerupe alimentarea cu curent electric.
Zeci de mii de americani mor într-un atac comparabil cu detonarea unei bombe nucleare, în mai puţin de 15 minute şi fără ca vreun terorist sau soldat străin să intre pe teritoriul ţării, scrie Clarke în cartea sa, „Războiul informatic: Următoarea ameninţare la adresa securităţii naţionale”.
   Iar Clarke a mai avut dreptate şi în alte cazuri. Ca şef al serviciilor antiterorism în timpul preşedinţiei lui Bill Clinton şi apoi a lui George Bush, el a avertizat că este nevoie de o apărare mai bună în faţa al-Qaida.
   Potrivit expertului, Statele Unite sunt în prezent mult mai vulnerabile în faţa unui atac informatic decât Rusia, China şi chiar Coreea de Nord, ţări care fie au capacităţi mai bune de apărare informatică, fie depind mai puţin de internet.
   SUA s-au confruntat deja cu două „focuri de avertisment” în acest domeniu. Hackeri din Rusia şi China au implantat cu succes viruşi în sistemul de alimentare cu curent electric al Statelor Unite, ce au lăsat în urmă programe care pot fi folosite pentru sabotare, la un moment dat.

   În plus, nord-coreenii au reuşit să blocheze serverele Departamentului pentru Securitate Internă, Trezoreriei, Pentagonului şi altor departamente guvernamentale.

   Cititi va rog si:

ATACURILE CIBERNETICE: Se exagerează ameninţarea pentru a justifica REGLEMENTAREA INTERNETULUI …

   Nu stiu daca voit sau nu, dar a spus un mare adevar anunţand că un atac cibernetic ar putea fi următorul Pearl Harbor. Dar care e realitatea cu acel Pearl Harbor?

   Cu zece zile inaintea atacului japonez de la Pearl Harbor, Henry Lewis Stimson (1867 – 1950), si-a notat in jurnal celebra acum discutie de la intalnirea cu presedintele Roosevelt: “cum putem sa-i manevram pe japonezi in pozitia in care sa  traga primul foc, dar  fara prea mare pericol pentru noi?

   Individul a fost Secretary of War, guvernator general in Filipine si secretar de stat. Cunoscut pentru efortul sau in al doilea razboi mondial, coordonand recrutarea celor 12 milioane de soldati, directionarea celor 30 de procente din industrie spre campurile de lupta, construirea si decizia lansarii bombelor atomice. L-a supervizat direct pe generalul Leslie Groves, seful Manhattan Project. Cititi va rog si:

BOMBA ATOMICA, o afacere a elitei EVREIESTI?

   Membru Skull and Bones.

   A fost influentat decisiv in activitate de Elihu Root, pe care l-a avut ca model. A continuat activitatea aceluia de reorganizare a armatei. Sa ne reamintim ca Elihu Root a fost membru fondator Council on Foreign Relations si primul ei chairman.

   La randul sau, a fost membru marcant Council on Foreign Relations.

   Altfel spus, a fost o importanta curea de transmisie intre ELITE si marioneta ce ocupa fotoliul prezidential.

   Comparatii cu Pearl Harbor au mai facut si altii:

   Intr-un raport al PROJECT FOR THE NEW AMERICAN CENTURY din septembrie 2000, intitulat Rebuilding America’s Defenses: Strategy, Forces and Resources For a New Century   la pagina 51 se putea gasi:

   „… procesul de transformari, chiar daca aduce schimbari revolutionare, va fi unul lung, in absenta unor evenimente catastrofice si catalizatoare, precum un  nou Pearl Harbor .

   Iar membrii fondatori ai PROJECT FOR THE NEW AMERICAN CENTURY sunt numai unu si unu: Elliot Abrams, Dick Cheney, Richard Perle, Donald Rumsfeld, Robert Zoellick, Vin Weber, Paul Wolfowitz.

   Ce a urmat? Cititi va rog:

11.09.2001 … SI LUMEA S-A SCHIMBAT sau de la ce ni se trage iminentul Big Brother

   Tonul isteriei a fost dat de:

Jay Rockefeller: „INTERNETUL REPREZINTA RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video

   Cititi va rog si:

DARPA, Microsoft si colosul fabricant de arme Lockheed Martin ne pregatesc NOUL INTERNET?

VIDEO: Barack Obama a anuntat oficial crearea CYBERSECURITY CZAR

Camera Reprezentanţilor a aprobat proiectul CYBERSECURITY

CYBERSECURITY: legea INTERNETULUI propusa de JAY ROCKEFELLER

FBI vrea sa fie pastrate evidentele tuturor site-urilor vizitate de catre populatie

Plan SUA pentru ca 90% din populatie sa aiba acces la internet în bandă largă. Se propun insa si modificări in reglementarile retelelor Internet

Seful executiv GOOGLE: doar imoralii sunt secretosi …

TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la DISPARITIA BLOGGERILOR anonimi sau ANTI-SISTEM

   Dar nu doar SUA e preocupata de acest subiect:

Dupa model american, UE doreste si ea un ‘Mister Cyber Security’ al internetului precum si pedepse aspre cu inchisoarea pentru cei ce comit infractiuni informatice

Camera Comunelor, Marea Britanie: LOVITURA GREA IMPOTRIVA SITE-URILOR de tip Wikileaks

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 10, 2010 at 7:27 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Daniel said, on mai 10, 2010 at 7:46 am

    Oricât am fi de informaţi ,nu vom putea fi destul de pregătiţi pentru catastrofe.E posibil însă ca informaţiile să creeze panică.E judecata lui Dumnezeu aici,şi orice s-ar întâmpla,creştinii trebuie să strângă rândurile.În ce mod? Încă nu ne dăm seama…

    Apreciază

  3. luchiana said, on mai 10, 2010 at 8:12 am

    Ca in orice domeniu al acestei lumi stapanite de diavoli si aici, pe internet, vor fi asa zise „razboaie” cu acelasi scop de a castiga pentru unii si a pierde pentru altii…

    Apreciază

  4. agerstress said, on mai 10, 2010 at 3:58 pm

    Toata smecheria este in greutatea comparatiei cu Pearl Harbour pentru a convinge autoritatile americane sa se avante cu toate fortele intr-un razboi care deocamdata nu-i afecteaza intr-o asemenea masura. Si daca vor cu adevarat sa evite aceste atacuri devastatoare de ce nu-si securizeaza sau de ce nu-si izoleaza fata de internet retelele strategice? Nu au tehnologie? Sa fim seriosi… Nu au resurse? Cine crede asa ceva, cine crede ca o tara care desfasoara actiuni de razboi de cativa ani de zile, in diferite puncte de pe planeta, nu are resurse pentru masuri defensive elementare???
    Cu totul altceva ii deranjeaza pe ei in legatura cu internetul. Pe internet se vorbeste prea mult si nu pe placul lor si al stapanilor lor. Au nevoie de o scuza credibila pentru a aplica o odioasa cenzura sau chiar pentru a desfiinta latura publica a internetului.

    Apreciază

  5. Ion de la Chiuiesti said, on mai 10, 2010 at 7:42 pm

    Ne vor opri. Internetul, in modul cum acesta functioneaza acum, va fi amintire in scurt timp!

    Apreciază

  6. semiluna said, on mai 10, 2010 at 11:24 pm

    DOMNULE-İON DE LA CHİUİEŞTİ-(SUNT NASCUTA N RO DAR DE CHİUİEŞTİ NU AM AUZİT,IN CE ZONA ESTE D LE İON ? (DİN CURİOZİTATE AM INTREBAT,SA NU INTZELEGETZİ CUMVA GREŞİT,VA ROG) DE FAPT ALTCEVA VREAU SA VA INTREB,DE CE CREDETZİ CA SUPERPUTEREA LUMİİ AR VREA *SA RAMINA FARA İNTERNET*?
    NU VA DATZİ SEAMA CE PİERDERİ AR Fİİ ! DOAR SUNT CONŞTİENTZİ DE ACEST LUCRU !CRED CA İNDİFERENT DE SİTUATZİE TREBUİE SA FİM PUTZİN POZİTİVİ,SA GINDİM POZİTİV ADİCA,(LA İNTERNET MA REFER.DESİGUR).
    NU ŞTİU ALTZİİ CE AR FACE,DAR EU DACA AŞ RAMINE FARA İNTERNET AŞ INNEBUNİ PRECİS,NİCİ NU VREU SA GINDESC ACEASTA VARİANTA.NUMAİ BİNE.

    Apreciază

  7. GabiM. said, on februarie 28, 2013 at 4:35 am

    @semiluna,cum sa innebunesti,domnule,ce vorba este asta?!? Chiar vrei sa le dai apa la moara,nu iti dai seama ca abia asteapta sa auda astfel de lucruri?Stiu,ne va fi greu tuturor,dar de aici si pana la a innebuni,este cale lunga! Asa cum bine spune poporul nostru,tot invatul e cu dezvat,deci,poti fi sigur ca nu se va intampla nimica,nimanui,doar ca nu vom mai putea schimba idei,pareri despre una,alta,dar mai ales,nu vom mai avea toate aceste informatii in mod instantaneu.Atat!Dar cand nu va mai fi curent electric,gaz,mancare,va fi frig,nu vom avea apa si cine stie cate altele,ce vom face,crezi ca vom innebuni?!? Cred ca este bine sa ne pregatim sufleteste de pe acuma,pentru a nu ne trezi luati prin…surprindere,asta este tot ceea ce trebuie sa facem…Domnul Dumnezeul nostru si Maicuta Sa sa ne intareasca,sa ne lumineze si sa ne dea tuturor mantuire! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    Apreciază

  8. […] Cititi va rog si: Formula PEARL HARBOUR va fi aplicata INTERNETULUI? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.