SACCSIV – blog ortodox

Intrebari pentru yoghinii anti-crestini ce au invadat acest blog

Posted in diavoli, draci, ingeri cazuti, NEW AGE, yoga by saccsiv on august 9, 2009

   In ultima vreme din ce in ce mai multi simpatizanti ai „invataturilor” din zona India-Tibet (sau de-a dreptul new age) au inceput sa posteze foarte lungi comentarii pe acest blog. Nu am timp sa le raspund, caci asta ar insemna sa ma ocup mai putin de publicarea de noi articole sau de cartea la care lucrez. Pana acum le-au dat replica foarte bine unii dintre cititori, insa cum „initiatii” in lumini luciferice dau dovada de tenacitate, m-am gandit sa simplific mult lucrurile, rugandu-i sa raspunda la urmatoarele intrebari:

– credeti ca exista draci, ingeri cazuti din vrednicia lor?
– credeti ca exista niste ELITE (cum etichetez eu in acest blog varfurile masoneriei, ale camatariei planetare, etc.) care doresc edificarea GUVERNULUI MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE?
– credeti ca vor veni vremurile apocaliptice, inclusiv momentul in care fara semnul fiarei, nu vei putea cumpara sau vinde?
– credeti ca va veni antihristul?

– cum se impaca credinta voastra in reincarnare cu Jertfa Mantuitorului de pe Golgota, cu moartea si invierea Sa?

   Foarte posibil ca nu vor raspunde, asa cum n-au facut-o nici cei ce posteaza la Dialoguri cu realizatorii site-ului IESIREA DIN MATRIX, unde le-am pus aceleasi intrebari. Dar nu-i las de capul lor. Ca atare, ATENTIE MARE:

   Pe toti cei din aceasta categorie ii voi ruga personal, oriunde le gasesc de acum incolo comentarii la oricare din articolele acestui blog, sa citeasca cele de mai sus si sa raspunda sa sectiunea comentarii a acestui articol. Cine n-o va face, are pe viitor bagate la spam toate comentariile ce le vor mai posta. Evident, pana cand se vor hotara sa bage in seama intrebarile.

 

   UPDATE

   Iata ca unul dintre ei a raspuns. Este vorba de nelunnn ce comenta pana acum la Analiza interviului dat de Dan Puric revistei Yoga Magazin. A postat insa la Dialoguri cu realizatorii site-ului IESIREA DIN MATRIX, ca atare, preiau randurile sale aici si-l voi ruga sa continuam dialogul pe aceasta pagina. Sublinierile imi apartin:

saccsiv eu doresc sa-ti raspund la intrebari si retine este numai si numai parerea mea si atat si nimic mai mult …. DAAA????
in ordinea intrebarilor tale:

-in primul rand nu sunt anti crestin dar nici crestin sau as putea spune ca sunt toate formele sau niciuna si nu sunt nici ateu pt ca si asta e o forma de credinta opusa, vreau sa fiu liber de orice si orice si sa nu-mi mai pun singur tot felul de lanturi pe mine fie ele si de aur.
asadar vei primi raspunsurile astfel:

nu cred asa ceva, dracii , diavolul este inventia bisericii pentru a tine oamenii sub papucul ei divizand astfel existenta in bine si rau ori in diavol si dumnezeu si luand in brate pe d-zeu si condamnand diavolul


nu cred ca exista ingeri cazuti cum spui dar sunt convins ca sunt suflete evoluate care au picat testul evolutiei mai departe, pai ce crezi ca daca ai ajuns un suflet evoluat nu vei mai fi supus incercarilor pt a accede mai departe??? si gandeste-te una este sa cazi de pe o scara de un metru si alta e sa cazi de pe o scara de 2 3 4 metri, cu siguranta ca vei patii ceva grav. Cu cat un suflet devine mai elevat cu atat responsabilitatile lui cresc pe masura si la nastere el v-a primii daruri de la d-zeu conform cu evolutia sa si de el va depinde ce va face cu ele, ma intelegi??? asta va fi testul lui.

– da , sunt sigur ca exista aceasta elita care conduce si invarte intreaga lume pe degete, dar asta nu este vina lor, sunt suflete evoluate care insa au folosit in mod inconstient darurile primite si o vor lua de la capat urcatul scarii pana cand vor devenii constienti ca darurile primite nu sunt realizarea lor si vor stii sa le foloseasca in folosul lor si a existentei. Am spus ca nu este vina lor pt ca noi toti am permis aceste lucruri prin inconstienta si adormirea noastra si numai in astfel de situatie ei se pot manifesta asa cum se manifesta acum.

-da vor venii in mod sigur acele vremurii asa zis apocaliptice dar atentie eu le vad ca pe o mare binecuvantare ce se va abate asupra pamantului caci este nevoie de o purificare planetara pt ca noua lume sa vina. Depinde numai de noi daca aceasta inevitabila trecere va fi una foarte dureroasa sau catastrofala alta varianta nu prea mai e ca noi trebuia de mult sa incercam sa ne schimbam din toate punctele de vedere caci nu te poti schimba asa dintr-o data , peste noapte, aceasta necesita timp si multa munca cu sine insusi.

-da raspunsul meu este da, va venii antichristul dar nu asa cum i-l vede biserica ca va venii . EL trebuie sa existe datorita polaritatii lumii in care traim, caci nu poti scrie pe o tabla alba nu-i asa??? tabla va devenii din ce in ce mai neagra pt ca lumina christica sa fie tot mai stralucitoare deci va venii atat christos cat si antichristos , dar repet nu asa cum crede biserica. Cristos isi va face simtita prezenta numai si numai in interiorul fiecaruia dintre noi care permitem asta si suntem pregatiti si existenta ne considera aptii pt a face saltul dar atentie asta trebuie sa fie numai cu acceptul nostru deci existenta nu forteaza lucrurile si nu se grabeste si noi suntem singurii care hotaram ce facem in final.
Anticristul nu se va incurca cu maruntisuri el va avea rolul de a pune la incercare sufletele mai evoluate acesta va fi testul lor In viziunea mea eu i-l consider pe antichrist
ingerul cu cea mai curajoasa misiune si anume aceea de a aduce spre lumina sufletele care ratacesc in intuneric si tocmai de aceea mai este numit si purtatorul de lumina
Sa nu uitam ca aceasta forta apatine totalitatii si este nevoie de ea si nu ar putea exista fara noi , este ca in procesul de inspiratie – expiratie sau in cadru legii de a da si a lua ca sa ma exprim mai exact
Lucifer vine in viata omului pt a-i arata partile sale de umbra , partile intunecate si vrea sa te faca constient de ele si vrea sa constranga pe om sa reevalueze starea sa si modul de a vedea lucrurile . Daca un suflet este f. incapatanat si nu intelege de voie buna atunci Lucifer va sta calare pe el pana cand oamul va prvii spre lumina – prin suferinta si durere caci alta cale nu este. Deci iata cum serveste partea intunecata Creatiei si LUMINII
dintr-un punct de vedere , forta luciferica efectueaza un lucru bun si indeplineste un serviciu de iubire chiar daca este cu biciul, caci te aduce catre smerenie , neutralitate si te indeparteaza de prejudecati si cine stie dupa aceea ii vei fi profund recunoscator . Te prelucreaza vreme indelungata si te pune la incercare de nenumarate ori, pana cand inveti sa accepti si alte pareri, sa recunosti si punctul de vedere a adversarului, si poate candva sa acceptii noul si sa devii mai tolerant.
cam atat
cu bine / nelu si nnn adica Niciodata sa Nu spui Niciodata
o lege a existentei”

   Mai este o intrebare la care nu ai raspuns:

– cum se impaca credinta voastra in reincarnare cu Jertfa Mantuitorului de pe Golgota, cu moartea si invierea Sa?

   Stiam ca asa va raspunde unul dintre ei, oricare ar fi fost acesta … Si de aceea am si pus intrebarile. Nu-i voi raspunde inca, astept un timp sa mai posteze si altii ca el. E posibil ca urmatorii care vor raspunde sa schimbe pe ici-pe colo cate ceva din ideile de mai sus, insa, multumita bunului Dumnezeu, prin intrebari mestesugite, ii voi da pe toti pe fata ca gandesc in esenta aidoma cu nelunnn.

   Pana voi analiza personal cele de mai sus, va invit s-o faceti voi, indiferent daca pro sau contra. Nu va grabiti insa, cititi mai intai cu foarte mare atentie comentariul lui nelunnn …

75 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. em said, on decembrie 13, 2009 at 5:38 pm

    intrebare pt yoghini: da’ daca te reincarnezi intr-o rama cum faci sa „evoluezi spiritual”?

    Apreciază

  2. CRINA said, on decembrie 13, 2009 at 6:43 pm

    Cine poate nega adevarul si nu vrea sa recunoasca este on om nebun ,Cum eczista DUMNEZEU asa avem si DIAVOL care incet isi face aparitia prin tot felul de metode distruge oameni si ii face tot mai atei ,

    Apreciază

  3. kmicick said, on decembrie 13, 2009 at 7:39 pm

    Io-s mai blond cand si cand. Inteleg ca unii cred in reincarnare si altii nu. Si care e problema? Pe mine personal reincarnarea nu ma intereseaza; chiar daca exista sau nu – tot nu ma face sa-mi schimb actiunile de azi, nu ma influenteaza in nici un fel. Eventual, voi afla eu, dupa 😀 . N-am nici o graba.

    Apreciază

  4. Dan said, on decembrie 14, 2009 at 4:16 pm

    Mai sunt si oameni care se intorc la ortodoxie desi au fost inrobiti de idei de genul celor de mai sus (indo-tibetane). Am cunoscut un asemenea om si pot sa spun atat: la momentul trecerii la ortodoxie nu puteau sa creada ca au crezut in asa ceva.

    Apreciază

  5. A4M said, on ianuarie 24, 2010 at 2:47 pm

    Am ramas fara cuvinte…m-am ingrozit cand am citit: ”In viziunea mea eu i-l consider pe antichrist – ingerul cu cea mai curajoasa misiune si anume aceea de a aduce spre lumina sufletele care ratacesc in intuneric si tocmai de aceea mai este numit si purtatorul de lumina”…e clar…ce putem face pentru ei? cred ca nimic mai mult decat sa ne rugam si sa ne ferim de ereziile lor…

    Apreciază

  6. Carmen said, on aprilie 26, 2010 at 3:09 pm

    Verificare sa vad daca pot trimite un raspuns mai intai. As vrea sa raspund la intrebari dar stiu ca saccsiv mi-a blocat deja accesul la raspunsuri pe acest site.

    Apreciază

  7. Carmen said, on aprilie 26, 2010 at 4:10 pm

    Asa deci sa o luam sistematic:
    1. Cred ca exista draci, diavoli dar nu arata neaparat asa cum sunt zugraviti in bisericile noastre ortodoxe, de fapt eu cred ca ei pot lua orice infatisare, ca sa-l poata ispiti pe om, iau infatisarea in functie de tentatiile fiecaruia pentru a-l putea prinde in mreje cat mai repede. Da ingerii cazuti exista, unul dintre ei este si Lucifer sau Satan cum i se mai spune dar eu cred ca sunt mult mai multi pe care noi nu-i stim . Si mai cred ca Dumnezeu ii lasa sa faca ceea ce fac cu stirea lui. Adica el vede cum au ajuns si ce incearca sa le faca oamenilor dar nu opreste aceasta pentru ca ei sunt TESTUL nostru. Asa ne probeaza Dumnezeu credinta noastra. Si cred ca toate spiritele rele, malefice, etc.. fac parte din aceeasi categorie.
    2. Da exista ELITELE. Aici nu este prea mult de comentat pentru ca se vede cum usor usor se demasca din ce in ce mai mult, iar in curand vor putea din ce in ce mai multi sa vada adevarata lor fata, cine este in spatele celor care ne conduc, asa cum ne conduc…. Pot spune doar ca cel mai perfid si inselator joc este JOCUL DE-A DUMNEZEU. Si odata intrat in acest joc al PUTERII in care interesul este doar de a manipula INTREAGA LUME, este foarte foarte greu sa mai iesi.
    3. Da vremurile apocaliptice vor veni dar nu stie nimeni cum vor fi exact. Pecetea Fiarei nu este inventata ea este reala si s-ar putea ajunge chiar la a numai putea vinde sau cumpara fara ea…Dar cum se spune ca noi scriem istoria sau prezentul face viitorul, putem face ca aceste vremuri sa fie unele groaznice in care doar suferinta sa ne mai poata salva sau putem sa incepem de pe acum sa ne trezim cat mai multi si sa facem ca viitorul Planetei noastre sa nu mai fie atat de groaznic.
    4. Normal ca va veni antihristul, suntem intr-o lume a contrariilor si fara asta nu prea putem evolua. Unii pentru a putea ajunge la credinta ce adevarata, cea care se simte in adancul sufletului si nu cea care se trambiteaza, au nevoie de muuulta suferinta, prin asta noi oamenii ne purificam si devenim pregatiti pentru a-l intampina pe HRISTOS. Deci Dumnezeu stie si de Antihrist dar stie si care este rolul lui. Nimic din ce se manifesta in acest univers nu este necunoscut lui Dumnezeu, iar daca un rau este tolerat este cu un scop precis si clar.
    5. In primul rand ca pentru mine yoga nu este o religie, este doar o poarta catre sufletul meu, ma invata sa ma cunosc mai bine, sa discern intre bine si rau, sa fiu mai sanatoasa, sa-mi pot face meseria pe care o am cu mai multa credinta si aspiratie…Credinta in Reincarnare nu contrazice cu nimic jertfa, moartea si invierea Domnului nostru IISUS HRISTOS. Eu cred ca in cazul mantuitorului nostru este ceva cu totul special. Mai este cineva declarat pe acest pamant FIUL LUI DUMNEZEU? Era nevoie de acest sacrificiu, de moartea si de invierea sa pentru a putea CREDE cu adevarat ca poti ajunge sa fii vesnic in Dumnezeu. Si chiar si asa cu acest sacrificiu cati dintre crestini , cred cu adevarat in inima lor in acest simbol al Umanitatii? Eu personal am cercetat foarte mult, filme si carti pe aceasta tema pana sa cred in reincarnare. Si credeti-ma toti cei care au avut asa zisa moarte clinica s-au intors de pe taramul dintre Viata si Moaret total transformati… in bine. Eu cred ca nici-o credinta nu este REA, dupa cum am spus totul se face cu stirea lui Dumnezeu, si toti oamenii de pe Planeta asta au sansa de a ajunge cu adevarat la Dumnezeu. Nu exista religie rea si religie buna. Cred ca totul tine de aspiratia si de dorinta fiecaruia dintre noi. Binenteles ca pentru noi MANTUITORUL HRISTOS este cel mai aproape de sufletele noastre, dar asta nu condamna, budhistii, mahomedanii, catolicii care pot si ei ajunge la Dumnezeu prin credinta adevarata din adancul sufletelor lor. Am cam ajuns sa ne batem cu credinta in piept si eu o consider o mare MANDRIE si ISPITIRE cand spunem ca numai noi putem ajunge la Dumnezeu restul sunt niste eretici.
    Asta este tot ce am avut de spus si am facut-o pentru ca saccsiv mi-a taiat toate comentariile, de fapt mai mult decat atat n-am mai putut trimite nici un comentariu. Poate din cauza ca eu sunt la cursurile yoga de la MISA si a vazut ca nu sunt FANATICA??? Da prost o astfel de parere?? Intreb si eu asa, recunosc cu o usoara ironie… :-))

    Apreciază

  8. marian said, on aprilie 28, 2010 at 8:41 pm

    ” In primul rand ca pentru mine yoga nu este o religie, este doar o poarta catre sufletul meu, ma invata sa ma cunosc mai bine, sa discern intre bine si rau, sa fiu mai sanatoasa, sa-mi pot face meseria pe care o am cu mai multa credinta si aspiratie

    Raspuns

    Esti superficiala, nu te-ai interesat niciodata ce este exact yoga,te-ai multumit cu micile conforturi si nu ti-a trebuit mai mult.Ia pune tu mana si cauta prin biblioteci ceva raspunsuri…Cand iti cumperi o masina prima data te uiti la producator nu-i asa!?…ia pune si tu manuta si vezi ce zice producatorul(hinduismul) despre masinaria lui yoga…ca sa-ti dau un impuls asa spun,negru pe alb, cartile lor vechi, yoga=magie de inalt rang….
    Carmen..tu il numesti pe IIsus Hristos mantuitorul tau si bine faci…insa yoghini il numesc un anume guru, deloc Fiul lui Dumnezeu..mergi la ei daca ii stii mai bine uitat-te in ochii lor si intreaba-i de ce aveti pareri diferite(ai sa observi ori necunostinta de cauza ori o sclipire mincinoasa).

    Apreciază

  9. Carmen said, on aprilie 29, 2010 at 12:23 pm

    Yoga, asa cum este ea definita de catre DEX, este o „școală filosofică indiană cu tradiții străvechi, care preconizează adâncimea autocunoașterii eului în vederea eliberării lui de contingențele materiale, prin exerciții fizice, având ca scop perfecționarea proceselor fiziologice și psihice ale organismului uman.”
    Si chiar asta este pt mine, eu nu vorbesc in numele tuturor. La scoala am avut aceiasi profesori ni s-au predat aceleasi materii, avand parte de aceeasi informatie. Corect? Dar crezi ca toti am inteles, aplicat si gandit la fel ce ni s-a prezentat?? „Padure fara uscaturi nu exista”, e treaba lor daca au o alta parere decat mine chiar daca suntem la acelasi curs de yoga. Eu am raspuns doar ca sa se vada ca exista foarte multe si diverse categorii de oameni care participa la cursurile Scolii de yoga MISA; sunt printre ei si fanatici, asa cum gasesti prin toate gruparile, miscarile, religiile lumii.
    Ce ma deranjeaza este ca se generalizeaza, fara ca oamenii sa se gandeasca ca o miscare, grupare este alcatuita din INDIVIZI separati. Suntem foarte diferiti si pe deasupra oamenii au naturi schimbatoare, asa ca nu poti pune anatema pe un intreg grup. Daca a existat si inchizitia la un moment dat in biserica inseamna ca de aici incolo sa blamez intreaga biserica crestina?!
    Nu sunt deloc superficiala, am cercetat f mult inainte de a ma apuca de asta, mai ales ca am luat contact prima data cu ea prin profesorii mei de la facultate, care foloseau f multe tehnici yoga (ei nefiind yoghini) pt perfectionarea actorului (la vorbire- impostatie, la canto – respiratie, la miscare si la multe altele). Am citit carti f multe despre asta inainte de a ma apuca, si citesc in continuare. Apropo sunt actor papusar, practic de 16 ani yoga, dar nu pot spune ca am devenit Yoghin in adevaratul sens al cuvantului. Nu am iesit din planul social, practic aceasta meserie cu multa dragoste, am familie, am relatii fff bune cu parintii mei, cu fratele meu. Asta ca sa nu fie comentarii pe tema asta 🙂 . Pot sa practic yoga si in acelasi timp sa fiu crestin ortodox, pentru ca eu nu consider yoga o religie, este o scoala care ma ajuta sa ma perfectionez in meserie, sa-mi controlez mai bine gandurile, starile, emotiile. Asta este tot….

    Apreciază

  10. marian said, on aprilie 29, 2010 at 9:19 pm

    …oare daca eu caut ortodoxie in Dex cu ce ma aleg?…conostintele despre yoga iti lipsesc si te amagesti ca un copil cautand un pretext pt cana de apa inainte de masa.Foarte bine ca-ti lipsesc cunostintele despre yoga, se vede lucrul asta de la distanta dar pacat e ca-ti lipseste si ce-a mai mica idee despre ortodoxie.

    Nu ti se pare putin aberant sa te nasti ortodoxa si sa cauti a te indreptati in texte comerciale despre yoga, si sa nu pui mana nici macar putin sa citesti despre cele in care te-ai nascut, botezat si crescut??…Cum spui tu ca te-ai informat despre ceva anume cand tu cele cu care te-ai nascut nu le cunosti? Oare nu cumva ne batem cu pumnul in piept ca facem geometrie avansata si nu stim teorema lui Pitagora???

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.