SACCSIV – blog ortodox

VIDEO – FMI si marioneta Basescu au decis: Reducerea veniturilor bugetarilor cu 25%, a pensiilor si a ajutorului de somaj cu 15%

Posted in FMI, FONDUL MONETAR INTERNATIONAL, Traian Basescu by saccsiv on mai 6, 2010

   Citez din Antena 3:

   Salariile bugetarilor se vor reduce cu 25%, iar pensiile şi ajutorul de şomaj scad cu 15 procente, a anunţat preşedintele Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute, joi, la Palatul Victoria.

   „Toate salariile din sectorul bugetar vor fi afectate cu 25%, inclusiv salariul minim pe economie, dar Guvernul va completa diferenţa care este sub 600 de lei.Salariul minim care va fi luat în considerare va fi cel din sectorul privat”, spune şeful statului.

   „Până la finele anului, şefii de instituţii au obligaţii să-şi facă selecţia să-i aleagă pe ei mai buni pentru ca în 2011, menţinându-se anvelopa salarială, salariile să poată reveni la cele pe care le au acum. Această măsură trebuie luată de la 1 iunie”, a completat Traian Băsescu.

   „Este vizată şi administraţia centrală, şi cea locală în egală măsură. Nerespectarea, de data aceasta, a celor ce vor nesocoti ce spune Guvernul va conduce la reducerea cotei defalcate”, anunţă preşedintele.

   Măsurile luate de guvern împreună cu Banca Mondială, FMI şi Uniunea Europeană vin să infirme zvonurile potrivit cărora taxa pe valoarea adăugată şi cota unică de impozitare vor fi modificate, deşi şeful statului a anunţat că o asemenea variantă a fost luată în considerare.

   „Atât echipa de evaluare FMI, Uniunea Europeană şi Banca Mondială, cât şi Guvernul au avut în vedere două variante. Prima, cea a neîncrederii, prevedea creşterea TVA de la 19%, la 24%, majorarea cotei unice de la 16 la 20% şi reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 20% pentru a ne încadra într-un deficit de 6,7- 6,8% din PIB. Pe varianta a doua, a încrederii în Parlament şi instituţiile statului român, se va merge în continuare şi se vor face restructurări la nivel statal”, a declarat Băsescu.

   „Varianta cu sporirea fiscalităţii în zona TVA şi fiscalitatea publică era varianta în care se transfera în seama întregii populaţii sarcina de a genera mai mulţi bani pentru a putea fi menţinut aparatul bugetar uriaş pe care România îl are. Creşterea fiscalităţii ar fi blocat şansele de relansare ecnomică rapidă în următoarele patru luni”, spune preşedintele.

   În ceea ce priveşte sistemul de pensii, „statul va continua să transfere 1,7 miliarde de euro la Fondul de pensii. Dar pentru a acoperi pensiile la nivelul actual, şi numeric, şi ca nivel de plată, ar mai trebui încă 500 de milioane de euro care nu există. Pensiile s-ar putea reduce cu 15%, la fel şi ajutorul de şomaj”, menţionează şeful statului.

   Legat de programele sociale, în România există 16 şi toate funcţionează „atât de independent unul de altul, încât sunt persoane care stau acasă şi câştigă mai bine decât cei care muncesc. Toate programele vor fi regândite pentru a nu deveni sursă de venit fără muncă”, anunţă Traian Băsescu.

   Şeful statului avertizează că banii pentru a susţine şcolile, spitalele, armata şi poliţia sunt insuficienţi din moment ce 27% din buget se duc pe plata salariilor, iar 35% reprezintă cheltuieli sociale.

   Puteti sa vizonati conferinta de presa la:

VIDEO

   Comeentariu saccsiv:

   Bla bla bla. Consider ca vor mari si taxele, doar ca nu puteau s-o faca inainte de a lovi in bugetari.

   Trebuie sa intelegem ca FMI a dorit sa se bage in seama cu Romania, iar Basescu i-a fost cel mai vocal avocat, dar se bazeaza cu mult tupeu pe faptul ca romanul uita repede:

Cum se leaga lucrurile: conditiile aderarii Romaniei la UE, refuzul guvernarii de a pregati un plan anti-criza, motivele reale ale acordului de imprumut cu FMI si iminentele masive miscari de strada

   Si unde s-a bagat FMI-ul, s-a ales praful:

Instrumente ale crearii GUVERNULUI MONDIAL (partea 2) FMI (Fondul Mondial International)

   Iar cine-i refuza …

Polonia avea tendinta de a nu merge in rand cu lumea. Conducerea poloneza a murit intr-un accident de avion. Va merge de acum Polonia in rand cu lumea?

   FMI are o sarcina clara:

Fostii si actualii sefi FMI O SPUN PE FATA: “Aceasta fereastra favorabila, plina de oportunitati este aici. Nu va sta deschisa pentru totdeauna” si vor o MONEDA INTERNATIONALA

   Cititi va rog si:

VIDEO: Proteste violente la Atena, ca urmarea a posibilului “ajutor” pe care FMI doreste sa-l acorde Greciei … Cele ce se petrec in Grecia sunt o repetitie pentru ceea ce se va petrece in multe alte tari?

38 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on mai 6, 2010 at 4:36 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. rastoaca olivia said, on mai 6, 2010 at 4:41 pm

  boc+basescu=catastrofa !
  sa isi faca bagajele ca poporul o sa rastoarne guvernul in curind daca ei continua.
  nu mai vrem sa fim jefuiti si mintiti de guvernanti!

  Apreciază

 3. rastoaca olivia said, on mai 6, 2010 at 4:43 pm

  unde sint banii de la fmi???
  in buzunarele lor si in conturile lor grase!

  Apreciază

 4. koba said, on mai 6, 2010 at 5:54 pm

  doar o observatie : grecii au reduceri de salarii agreate cu FMI de 15%

  Apreciază

 5. Manfred said, on mai 6, 2010 at 6:40 pm

  Nu vi se pare cea mai diabolica si ordinara metoda de lovire si chiar decimare a populatiei pensionare aceasta masura anuntata de reducere a pensiilor cu 15%? Ganditi-va cati pensionari aveau supravietuirea legata efectiv de cativa zeci de lei care prin aceasta mizerie de masura vor disparea…pe de alta parte supararea si panica doar la auzul acestei masuri va produce multa suferinta batranilor nostri…Dumnezeu sa-i aibe in paza.

  Apreciază

 6. GigiC said, on mai 6, 2010 at 6:51 pm

  Iata o marturie despre parintele Arsenie Boca :
  „Zicea Parintele Arsenie, parca pentru toti romanii: „Imi pare rau de voi ca sunteti slabiti In credinta. Veti cadea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu va fie frica pentru a va salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt Ingaduite de Dumnezeu, Care este tovarasul de drum al fiecaruia, de la nastere pana la moarte. Vor cadea si cei alesi. Imi pare rau ca sunteti cei pe urma. Va vor cerne. Vor pune impozite, taxe si alte Ingradiri. Vor lua totul!” (Sora Septimia Manis, 81 ani, Codlea)”

  Apreciază

 7. LORENA said, on mai 6, 2010 at 7:18 pm

  CONFISCAREA COPIILOR NOSTRI
  La majoritatea dintre noi nu ne trece prin minte asa ceva, sau ca noi ca parinti am putea fi in pericol de a ne avea copiii nationalizati si confiscati de catre stat, mai ales de catre statul roman. Confiscarile, spunem noi, erau de domeniul comunismului si nu se petrec intr-o democratie.
  Intr-adevar, notiunea despre confiscarea copiilor este una aberanta, radicala si neimaginabila. Tendinta in tarile “civilizate” insa este tocmai in aceasta directie – ridicarea intentionata de catre statul secular al unui zid impenetrabil si insurmontabil de despartire intre parinti si copii. Fortele secularizante numesc lucrul acesta progres, un prerogativ al statului secular modern, si numesc pe cei ce se impotrivesc sau gindesc altfel, demodati, ingusti la minte si nu in pas cu tempoul modern.
  In articolul sau autorul comenteaza pe marginea unui curent proiect de lege demarat de guvernul Boc. Daca va fi adoptat, rezultatul net va fi, in estimatia autorului, infiintarea in toata tara a zeci de centre de indoctrinare unde sute de educatori parentali ii vor educa pe romani cum sa-si creasca si sa-si educe copiii. Acest proiect legislativ e radical, fara predecent in traditia noastra, si trebuie respins.
  Va informam ca voi, parintii, aveti drepturi parentale conferite voua de dreptul international si de Constitutia Romaniei. Ele stabilesc ca aveti prerogativul dar si obligatia sa va cresteti si sa va educati copiii cum doriti, fara interferenta sau imixiunea statului. Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma ca autoritatea parintilor de a dispune de educatia copiilor lor are prioritate in raport cu rolul pe care statul il are in educarea si cresterea copiilor nostri. (Articolul 26: “Parintii au dreptul de prioritate in alegerea felului de invatamint pentru copiii lor minori.”) Articolul 48 din Constitutie deasemenea reflecta acest drept afirmind ca parintii au “dreptul si indatorirea … de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor.”) In consecinta, propunerea legislativa a Guvernului Boc este una totalitara.
  In plus, imitarea modelului american la romani, asa cum afirma cei care promoveaza acest proiect legislativ, ar fi o eroare iremediabila. Se poate spune ca sistemul parental american este intr-un fel inexistent, cu totul subred, in destramare, si dezorientat datorita destramarii relatiilor de familie in America, cit si a familiei si casatoriei ca institutii sociale. In plus, de mai multe decade incoace autoritatile americane si ele au creat un zid de separare intre parinti si copii, subminind autoritatea parentala. In fiecare stat american exista o institutie de stat numita “Child Protective Services” (“Serviciile de Protejare a Copilului”) care in ultimii ani au devenit adevarate instrumente inchizitoriale de terorizare a parintilor americani care isi disciplineaza copii. Numeroase au fost, si inca sunt, cazurile in care romanii din America au fost arestati sau despartiti de copiii lor pe motiv ca isi disciplineaza copiii, chiar si prin dojana. Tribunalele relatiilor domestice americane sunt pline de cazuri in care parintii americani sunt dati in judecata de autoritati pentru ca aplica pedeapsa corporala copiilor lor sau ii disciplineaza. Intruziunea autoritatilor publice pare fara sfirsit

  CONFISCAREA COPIILOR
  de Mircea Platon, Ziua Veche, 10 Aprilie 2010
  Cotidianul EVZ ne informeaza cu netarmurita incredere in conducerea noastra de partid si de stat ca: “Autoritatile lucreaza la legiferarea programelor de educare a parintilor.” Sub titlul “Romanii invata meseria de parinte”, aflam ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) impreuna cu guvernul Boc lucreaza la o lege care prevede infiintarea a “zeci de centre cu sute de educatori parentali” care ii vor invata pe romani cum sa isi creasca si educe copiii.
  Vizati sunt atat cei “care au antecedente in abuzul copiilor” cat si “cei care vor sa fie parinti mai buni”. “Pentru parintii predispusi la abuzuri asupra copiilor, cursurile de educatie parentala vor fi obligatorii”, ne asigura oficialii ANPDC. Parintii vor putea fi scoliti atat la domiciliu cat si in “cabinetul educatorului parental” si vor primi teme pentru acasa. Pedagogia care sta la baza acestor cursuri, ne explica unul din “specialisti”, e bazata pe un “model american”: “Acolo, astfel de cursuri au o traditie de 30 de ani. Ii invatam pe parinti sa nu construiasca educatia copilului pe interdictii, pentru ca cercetarile arata ca creierul uman, cel putin al copilului, nu reactioneaza la negatie.”
  Conform Manuelei Danescu, coordonatooarea proiectului, acest tip de “educatie” dupa “model occidental” ii vizeaza nu doar pe parintii cu probleme, ci si pe parintii normali sau pe viitorii parinti: “Suportul de curs parafat de stat vizeaza toate tipurile de probleme cu care se confrunta familiile din Romania: copiii cu parinti normali, dar care au nevoie de informare; adolescentii cu probleme, cu parinti care muncesc foarte multe ore (…) Sunt vizati si cei care urmeaza sa devina parinti, dar si cursuri care urmaresc integrarea copiilor in societate, incepand cu gradinita, pentru ca sunt foarte dese cazurile in care cei mici se adapteaza mai greu la noul mod de socializare.” O atentie deosebita, ca sa ne exprimam in spiritul noii legislatii, va fi acordata parintilor “saraci” sau “mai putine educati” care, arata dna Danescu, ar fi “mai predispusi la forme de abuz asupra copiilor”. “Vrem sa facem asa cum este in Occident. Vrem sa-i obligam prin lege, astfel incat, daca si-au abuzat in vreun fel copiii, chiar si daca i-au neglijat doar, sa participe la astfel de cursuri. Daca vor refuza, ar putea sa fie obligati sa plateasca amenzi consistente ori sa munceasca in folosul comunitatii”, ameninta Danescu. Programul, mai aflam, se aplica deja cu succes mai ales la tara, in satele sarace sau de romi.
  Asadar, sa recapitulam beneficiile acestui program:
  1. Dupa ce, vreme de 45 de ani, generatii dupa generatii de copii au fost crescuti de stat, noul stat neoliberal vizeaza perpetuarea acestui monopol, in conditiile in care a demonstrat ca nu e in stare sa administreze nimic din ce i s-a dat pe mana.
  2. Parintii care petrec prea putin timp cu copiii lor vor fi siliti prin lege sa petreaca si mai putin timp cu familia, deoarece vor fi obligati sa urmeze aceste cursuri. Cat timp parintii iau cursurile, de copii se ocupa statul, care promite sa amenajeze camere de joaca unde copiii sa stea pe durata cursurilor de perfectionare parentala ale parintilor.
  3. Parintii saraci care isi neglijeaza copiii vor fi siliti sa plateasca amenzi sau sa isi neglijeze si mai tare copiii deoarece vor fi obligati prin lege sa munceasca in folosul comunitatii.
  4. In conditiile in care nu se defineste foarte clar ce anume inseamna a-ti “abuza” sau “neglija doar” copiii, si in conditiile unei ofensive continue impotriva familiei traditionale, motivele pentru care parintii ar putea fi condamnati la reciclare ar putea fi dintre cele mai arbitrare. De exemplu, pentru ca muncesti la corporatie cate 12 ore pe zi. Sau pentru ca ai plecat sa muncesti in Italia. Sau pentru ca iti impartasesti copiii, din aceeasi lingurita, la Sf. Liturghie, in conditiile in care “specialistii” si EVZ au aratat ca acest lucru prezinta un pericol pentru sanatatea copiilor. Sau pentru ca nu esti “tolerant”. Sau pentru ca fumezi. Sau, precum in Germania, pentru ca vrei sa faci scoala acasa. Sau, precum in Anglia, tara de pionierat in domeniul statului-dadaca, pentru ca, dupa ce in timpul anului abia iti vezi familia pentru ca unii sunt tot timpul la munca si altii sunt tot timpul la scoala, iti iei copiii in vacanta si se intorc la scoala cu o zi mai tarziu.
  5. In conditiile in care in SUA si in Marea Britanie se discuta din ce in ce mai serios despre revenirea la niste standarde de educatie clasice, in Romania se importa cu avant o “traditie” veche de 30 de ani, adica de pe vremea educatiei progresiste a stangii radicale. Exact din cauza subminarii autoritatii parintilor si a nationalizarii copiilor prin masuri legislative de genul celei pregatite de guvernul Boc s-a ajuns in Marea Britanie ca profesorii (Association of Teachers and Lecturers), cei care au fost in avangarda acestor politici politic-corecte, sa ceara acum ca parintii sa fie amendati daca nu isi invata copiii, care au ajuns sa bata profesorii, “respectul fata de autoritate”. Asadar, treizeci de ani de amendare a parintilor in numele pedagogiei anarhist-stangiste introduse acum la noi au dus la necesitatea amendarii parintilor in numele unor valori exact opuse. Dupa ce mai ieri parintii riscau sa isi piarda copiii daca le trageau o palma la fund, astazi risca sa si-i piarda daca nu le dau o palma la fund. Atat timp cat roadele educatiei progresiste se revarsau doar asupra familiei, totul era in regula. Autoritatea parintilor poate fi subminata, autoritatea statului Big Brother, nu. Anarhia familiala e buna, dar trebuie cumva sa nu rezulte in anarhie sociala. Politicile statului-dadaca, falimentare din punct de vedere economic, social si cultural in Occident, sunt transferate, la spartul targului, in Romania.
  6. In conditiile in care Romania e condusa de un partid de “dreapta” a carui prioritate e disciplina fiscala si autoritatea bugetara, guvernul mai adauga un tentacul al statului-terapeutic, mai creeaza niste birocrati, niste educrati platiti de la buget si meniti a ne spala pe creier. Propun asadar ca aceste “cabinete”, daca e sa fie create, sa fie finantate nu de contribuabilul roman, care isi castiga existenta cu pretul neglijarii familiei, ci de marile corporatii, responsabile, cu complicitatea politicienilor nostri corupti si a intelectualilor neoliberali, de erodarea familiei traditionale romanesti.
  In genere, avand in vedere ca existenderea statului-dadaca merge in paralel cu ideologia neoconservatoare si cu economia neoliberala, dupa cum a aratat si istoricul american Paul Gottfried in lucrarile After Liberalism si Miscarea conservatoare, propun ca orice masura menita a spori numarul bugetarilor terapeutici sa fie finantata prin taxe puse marilor corporatii care profita de pe urma “distrugerii creatoare” a vietii traditionale romanesti.
  7. In conditiile in care, in Romania, campaniile de vaccinari conduse de ministrii guvernelor Boc au avut loc in conditii contestabile si contestate, nu putem sa nu devenim suspiciosi cand citim ca noii educrati vor avea ca sarcina si oferirea de “sfaturi legate de igiena personala si a familiei (…), de programul vaccinarilor, de prevenirea bolilor, administrarea tratamentelor si monitorizarea starii de sanatate a micutului.”
  Acum cativa ani, cand am scris despre declinul familiei romanesti, despre faptul ca se sinucid copiii de dorul mamelor plecate la munci de mizerie in Europa de Vest, un smurf neoliberal mi-a raspuns ca asta e “darul libertatii”. Smurful neoliberal cu pricina e in colegiul Institutului de Studii Populare, think-tankul de “centru-dreapta” al PDL, partidul responsabil pentru aceste proiecte legislative care impovareaza bugetul, contribuie la proliferarea birocratiei statului-terapeutic insarcinat cu reeducarea cetatenilor, distruge legaturile dintre parinti, bunici si copii si nationalizeaza distopic educatia copiilor. Nu am auzit de vreun protest al ISP referitor la acest proiect de lege, ceea ce ma face sa cred ca neoliberalii PDL, care nu cred in interventia statului in economie, cred in interventia statului in familia romaneasca. Cu alte cuvinte, statul roman e prea incompetent si corupt ca sa decida care e “binele comun” in materie economica, dar e perfect dotat ca sa faca inginerii sociale.
  Neoliberalii PDL sunt foarte vocali aparatori ai globalizarii, ai marilor corporatii si ai “pietei libere”, si inexistenti aparatori ai familiei, ai normalitatii si ai recentrarii economiei si politicii romanesti in jurul intereselor nationale. Problemele familiei romanesti nu pot fi rezolvate prin interventia vicleana, ideologizata si punitiva a statului in viata familiei romanesti. Problemele familiei romanesti pot fi rezolvate dandu-le romanilor sansa sa traiasca si sa munceasca cinstit in propria lor tara. Problemele familiei romanesti pot fi rezolvate doar incurajand o economie a micilor proprietari, un “capitalism popular” (Reagan), o economie la scara umana si un stat reprezentativ. Atat timp cat parintii vor fi siliti sa emigreze, sa fure sau sa moara slugarind la corporatii, copiii vor ramane de izbeliste. Cand corporatiile pun stapanire pe parinti, statul pune stapanire pe copii. Dupa ce am privatizat statul, nationalizam copiii. Va trebui asadar sa re-nationalizam statul ca sa ne putem recapata familiile.

  Apreciază

  • Anonim said, on mai 7, 2010 at 8:31 am

   Bine, sa mai adaugam faptul ca in curand TOTI vom fi saraci adica in ritmul acesta banii vor disparea fara posibilitatea sa mai faci altii sau se vor devaloriza, lucru prevazut si de sfintii parinti, atunci ne vor lua copii pentru ca nu avem cu ce sa ii intretinem?!? Rugaciunea, vietuirea la tara si intoarcerea la simplitate e solutia pentru aceste vremuri asa cum spune parintele Justin. Dumnezeu sa ne aiba in paza si sa ne lumineze!

   Apreciază

  • utzu said, on mai 7, 2010 at 9:38 am

   Lorena.. mulţumesc pentru info.. m-ar ajuta mult un număr al acestui proiect sau orice alte referinţe concrete la aceste proiecte despre care vorbeşti. Dacă nu-ţi răpesc prea mult timp şi dacă ai amabilitatea, te rog postează ce linkuri ai …

   Apreciază

 8. acadennis said, on mai 6, 2010 at 7:23 pm

  Doua tari nepregatite ca Romania si Bulgaria sa intre in EU pune semne de intrebare, s-a putut vedea in ultimul timp o anumita unificare a tarilor, iar acum o mare criza economica, asa in curand se va lua decizia de a se forma un guvern mondial ca aceste crize financiare sa nu se mai repete.

  Thursday, 6 May 2010 20:16 UK
  US markets plunge on continuing Greek debt concerns
  Stocks fell steeply on fears that Greece’s debt problems will spread and halt the global economic recovery.
  http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/10101581.stm

  Apreciază

 9. uncrestinortodox2 said, on mai 7, 2010 at 4:46 am

  Problema e că asta şi vor: să ieşim în stradă!Cu ocazia asta mai reduce din populaţie ca în `89, sau poate se iscă vreun conflict mai grav ce va duce la un război.

  Apreciază

 10. Romeo2110 said, on mai 7, 2010 at 4:50 am

  1. Reducerea salariilor va fi insotita si de inflatie, de deprecierea leului.
  Probabil ca tinta reala este aducerea salariului mediu la 200-300 euro.

  2. Acum vreo 2 saptamani pe OTV a avut loc urmatorul dialog:

  Moderator: Cum a reusit Ceauisescu sa faca metrou, cartiere de locuinte… si sa achite datoria externa de 16 miliarde de dolari ?
  Telespectator in direct: Aveam salariu de 3000 lei, mergeam la mare, mi-am cumparat casa, masina… … … Trebuie facut ceva.
  Rep: Credeti ca singuri, noi romanii, mai putem schimba lucrurile ?
  Tel: Noi singuri nu, TREBUIE SA AIBA LOC UN EVENIMENT INTERNATIONAL DE AMPLOARE CARE SA NE AJUTE SA SCHIMBAM SITUATIA !

  Postul masonico-tziganesc OTV -campion al necuratiilor si blasfemiilor- sugereaza persuasiv deocamdata necesitatea unei „noi ordini mondiale”, care va fi ceruta de oameni disperati…

  Cand va veni momentul, vom vedea si cine isi va lua sarcina de a restaura ‘normalitatea’.

  Ceea ce se intampla in Grecia, se va extinde progresiv in toata lumea. Apoi lideri media vor sugera disperatilor solutia.
  Probabil ca

  Apreciază

 11. luchiana said, on mai 7, 2010 at 5:48 am

  Vor reduce salariile, vor mari si taxele, vor da si afara…pentru a ne mai reduce la numar…Deci alternativa singulara este rugaciunea fratilor, spovedania, marturisirea lui Hristos cu curaj!

  Doamne miluieste-ne pe noi!

  Apreciază

 12. luchiana said, on mai 7, 2010 at 9:49 am

  Elitele au psihologi buni in componenta proiectelor de indeplinit. Ei ne-au studiat pe toti, dar fara de Dumnezeu. Pentru mine e ca o provocare: stiind ca astia au niste studii, dar superficiale, pentru a ma distuge, iar eu ca un bun crestin, stiind sigur ca impreuna cu toate puterile ceresti reusim sa indepartam moartea (fizica), acest viitor negru, nu as mai sta o clipa la discutii inutile, ci m-as pune imediat la treaba. Post rugaciune, pocainta.
  Haideti fratilor sa fim traitori in Hristos, sa le spunem tuturor celor ingrijorati ca avem solutia ideala pentru amanarea sfarsitului „planificat” de antihristi.
  O sa avem mari bucurii, vazand schimbari la cei dragi care sunt dezamagiti. „Cei tari suntem datori sa ii imbarbatam pe cei slabi!”

  Noi cam stim ce ne asteapta, dar nu este suficient! E nevoie sa dovedim ca suntem crestini! In taina inimii nostre, nu prin revolta exterioara, ci prin lupta interioara cu vechiul Adam. Asa scapam lumea de necaz. Asa dovedim ca iubim.

  Doamne ajuta!

  Apreciază

  • saccsiv said, on mai 7, 2010 at 11:51 am

   Luchiana
   Sora mea, fraza ta:

   Haideti fratilor sa fim traitori in Hristos, sa le spunem tuturor celor ingrijorati ca avem solutia ideala pentru amanarea sfarsitului “planificat” de antihristi.”

   Ma determina sa cred ca nu-ti este prea clar cum va fi cu vremurile apocaliptice.

   Apreciază

   • Anonim said, on mai 7, 2010 at 1:53 pm

    „ Rugati-va ca Bunul Dumnezeu sa mai lungeasca acest timp ca sa ne putem întari în credinta, caci vremuri groaznice ne asteapta. ”
    Parintele Paisie Aghioritul

    Cred ca la ceva de genul se refera Luchiana.

    Apreciază

 13. daniel said, on mai 7, 2010 at 10:18 am

  dragii mei frati in Domnul,

  Sa multumim Domnuluin nostru Iisus Hristos pentru ca permite sa fim incercati, sa ne putem curati pe noi insine de mocirla pacatelor.
  Aseara eram si eu stupefiat pentru cateva minute, insa, Har Domnului, pacea si iubirea se restabilesc in inima mea.
  Pai vedem ca groaza bate la usi?
  Ce facem?
  Ne linistim si ne rugam mai cu spor, mai cu pace, mai cu bucurie.
  Am o zi foarte grea si astazi dar plina de bucurii fara timp si fara dimensiune …
  Noi ramanem ai Domnului Iisus, slabi si fara smerenie.
  Ce poate fi mai sublim? Numai asa traieste Ortodoxia.
  Prin rugaciune si post am infrant gripa porcina … vom invinge si valul asta de nenorociri
  numai sa ne intarim in Domnul nostru Vesnic Biruitor, dulcele Iisus: cu pace, cu seninatate, cu atentia si cu chemarea lina si usoara a Domnului in inima.
  dragilor,
  Este nevoie de mica si ocazionala perseverenta noastra sa salvam sufletele celor orbiti de bani si de putere. ei nu inteleg ce probleme grave are inima omului …

  cam atat pentru azi

  avem multe de infaptuit

  va multumesc
  Daniel

  cam atat perntru astazi

  Apreciază

 14. luchiana said, on mai 7, 2010 at 12:14 pm

  @Saccsiv,

  frate drag, eu cred ca solutia ideala este Iisus Hristos!
  Posibil ca si in familiile fiecaruia sa fie inca indoielnici, daca nu le-am spus pana acum sa o facem, daca le-am spus si nu au primit, ne rugam in taina pentru ei, in acelasi timp curatindu-ne fiecare cum stim de necuratiile trupesti si sufletesti.
  Posibil sa te simti ca esti singur in aceasta lupta, ma refer la familie, dar nadejdea in mila Domnului ne da linistea cu care putem primi acele vremuri.
  E adevarat ca cei mai multi dintre noi nu ne-am confruntat cu situatii grele pana acum si poate privim cu mai mult optimist, dar din experienta mea duhovniceasca pot spune ca daca ma las in voia Domnului si cred cu adevarat ca Iisus Hristos, Maica Domnului si sfintii care imi sunt atat de dragi sunt cu mine si ma iubesc si nu vor sa ma pierd, atunci „Faca-se voia Ta Doamne!” ca nu mi-e frica, caci cu mine esti!

  Doamne ajuta!

  Apreciază

 15. luchiana said, on mai 7, 2010 at 2:21 pm

  @Anonim,

  Asa este frate/sora, la asta ma refer.
  Noi oamenii nu facem decat rau, pentru ca nu suntem buni precum „numai Dumnezeu Tatal este”, deci sa IL lasam pe El sa conduca lumea, rugandu-L cu toata sinceritatea si smerenia noastra sa ne intareasca in credinta sa nu ne lepadam de Iisus Hristos, orice vremuri vom trai.

  Cred Doamne, ajuta necredintei mele!

  O seara cu pace!

  Apreciază

 16. […] VIDEO – FMI si marioneta Basescu au decis: Reducerea veniturilor bugetarilor cu 25%, a pensiilor s… […]

  Apreciază

 17. seby said, on mai 7, 2010 at 3:49 pm

  toata chestia este planificata … acum o luna cand sclavul de basescu a spus ca mai trebuie sa facem un imprumut ( http://www.gandul.info/news/basescu-anunta-fmi-ca-ar-mai-vrea-un-imprumut-ce-mesaje-a-transmis-seful-fondului-in-romania-5790110)toata lumea a sarit in sus . acum vin cei de la fmi si ne spun ceva de genul .. nu ati vrut acord acum suferiti si totul va merge in directia in care vom accepta acordul .. si o alta chestia a bnr anul trecut ne anuntau ca au avut profit de 1 mil euro (sfidare pe fata) care mecanismul de fapt … cand a inceput criza in 2008 euro era la 3,50 (bnr luand euro de pe piata la acest curs ) dupa o perioada a crescut pana in jurul 4,30 moment in care s-a semnat acordul cu fmi si bnr a dat drumul la excesul de valuta pe piata 🙂 3,50 …4,30 la aceasta diferenta s-au invartit multe milioarde de euro . acum scenariul se repeta euro a inceput sa creasca bnr l-a strans de pe piata la un curs de 4,08 si 4,14 si probabil va ajunge la un 4,5 daca nu si mai sus moment in care vom semna un nou acord si bnr va mai elibera din excesul de valuta (euro) si altfel ne vor anunta din nou cu mandrie ca au mai facut vreun miliard poate 2 de euro profit in timp ce noi ne vom chinui sa supravetuim .. ca de trait si probabil se mizeaza si pe manifestatii de strada ..si nu mai la noi …….. pt a duce la bun sfarsit planul lor cu un singur guvern mondial . sa auzim numai de bine

  Apreciază

 18. daniel said, on mai 7, 2010 at 6:25 pm

  @luchiana,

  raspunsul inimii tale place Domnului. tocmai EL te inspira, ceea ce ne conduce la smerenia inimilor noastre.

  acum 15… 16 ani, studiam seara de seara Razboiul nevazut de Sfantul Nicodim Aghioritul,
  Livadariul, Rugaciunea lui Iisus – Zbornicul, Pelerinul rus etc. simteam cu inima. uite asa, incet, incet treceam prin valuri si razboaie, cadeam, cadeam si Domnul ma ridica.
  astea erau petrecerile mele de seara.
  la Biserica mergeam cat mai des. si acum dau raspunsurile la Sfanta Liturghie.
  atunci mergeam si la Sfantul Maslu si Domnul ma ajuta cu Harul Sau.
  iti spun ca de 20 de ani cam tot ce discut cu oamenii am pus si pun si acum pe cantar cu Voia Domnului. in facultate ascultam, ascultam ce spuneau ceilalti si ma gandeam la Domnul Iisus.

  de aceea, marele Mester m-a zidit si nu ma tem de prigoana viitoare.
  nu te intrista, masonii folosesc si ei numele de Mester, sau de Arhitect.
  dar inima intotdeauna are adevarul. inima masonilor este inca in ceata …

  dupa anul 2000 am citi prin librarii de noua ordine mondiala.

  au mai trecut ani si, Dumnezeu m-a condus pe acest blog, unde pot spune ca anul 2009 a fost anul depistarii raului.
  simteam, ca multi altii, din 2008 – 2009 ca 2010 ca fi greu.
  mai departe va fi si mai greu.

  dar Slava Domnului, asta este intarirea noastra in Iubirea si in Pacea Domnului nostru Iisus Hristos.

  El vorbeste in prezent inimilor credincioase … cu multa Putere.

  dupa furtuna de pe planeta -intelege cel ce are inima sa inteleaga – va veni Ziua cea mare a Domnului cand Domnul nu va mai vorbi in inimi ci direct, in fata copiilor Sai dragi.

  fii senina si bucura-te numai in Domnul Iisus,
  asa vine smerenia si pacea care covarseste mintea
  cel mai mare dar este la Sfanta Liturghie: daca inimile oamenilor de piatra ar intelege ce bine ar fi!

  smerenia. ce frumos !!! pacea. ce sublim!!!

  va multumesc,

  Daniel

  Apreciază

 19. double_M said, on mai 7, 2010 at 9:13 pm

  fratilor, trecem prin vremuri grele! asta inseamna ca va trebui sa muncim mai greu si mai mult!
  cine nu poate sa traiasca cu putin, acela este un sclav!
  problema nu este reducerea salariilor, ci, de ce am ajuns in situatia ca aceasta reducere sa ne afecteze? nu este cumva pentru ca avem o populatie care inca nu si-a revenit din comunism, iar mentalitatea generala este: trebuie sa inveti ca sa te angajezi si nu sa inveti cum sa faci bani! din scoala ni se spun aceleasi lucruri, invata ca sa iti iei o slujba buna. dar nimeni nu spune: invata, ca sa iti faci propria afacere, sau, invata, ca sa investesti profitabil banii!
  cred ca este de datoria noastra, atat timp cat traim in societate, sa luptam sa producem cat mai multa valoare, implicit, sa producem cat mai multi bani! si atunci, daca esti cu adevarat bun, sa faci donatii, sa ajuti pe cei nevoiasi, etc!
  sa nu mai spun ca suntem o populatie inclinata spre consum, in loc sa fim inclinati spre productie…
  de ce acceptati sa fiti nevoiasi, in loc de binefacatori?
  de ce sa astepti sa ti se dea un lucru, in loc sa muncesti mult si sa devii cat mai bun astfel sa poti sa obtii acel lucru? este nevoie de o gandire economica!
  vad ca toti alergati la Iisus cand apar astfel de probleme, fara sa incercati sa le rezolvati. ca si cum va aflati intr-o batalie deja pierduta! ca si cum stiti deja ce se va intampla!
  NIMENI NU STIE CAND VA FI SFARSITUL LUMII!!! SI EU CRED CA DACA MAI MULTI OAMENI VOR REVENI LA CREDINTA, DACA SE VOR RUGA MAI MULT, DACA VOR CAUTA INAINTE DE TOATE IMPARATIA CERURILOR, ACESTA VA FI AMANAT!
  acum voi alegeti daca vreti sa fiti victime sau luptatori!

  Apreciază

  • saccsiv said, on mai 8, 2010 at 9:04 am

   double_M

   Dezvolta te rog urmatorul paragraf dintr-un comentariu al tau:

   „vad ca toti alergati la Iisus cand apar astfel de probleme, fara sa incercati sa le rezolvati. ca si cum va aflati intr-o batalie deja pierduta! ca si cum stiti deja ce se va intampla!
   NIMENI NU STIE CAND VA FI SFARSITUL LUMII!!! SI EU CRED CA DACA MAI MULTI OAMENI VOR REVENI LA CREDINTA, DACA SE VOR RUGA MAI MULT, DACA VOR CAUTA INAINTE DE TOATE IMPARATIA CERURILOR, ACESTA VA FI AMANAT!
   acum voi alegeti daca vreti sa fiti victime sau luptatori!”

   Apreciază

   • double_M said, on mai 8, 2010 at 9:36 am

    salut,
    ma bucur ca nu mai esti suparat pe mine:)
    tin minte ce am citit in patericul egiptean(nu stiu care sfant): „cat timp erai pe munte, iti ajuta Domnul prin Duhul Sfant, acum, cand esti in lume, iti ajuta Dumnezeu prin oameni!”
    ei bine, am vazut, ca atunci cand apar tot felul de probleme, pe acest forum toti va rugati la Iisus, din perspectiva de neajutorati. dar ce ma deranjeaza pe mine, si poate chiar pe El, este ca noi avem puterea face lumea mai buna, dar nu facem nimic in privinta asta! in schimb, ii lasam pe altii sa ne conduca, precum oile. ce crestini suntem noi, cand de buna voie ne lasam condusi de diavol? mi se pare oarecum individualista perspectiva asta, cand noi ne rugam la Dumnezeu, dar nu incercam sa facem nimic pentru a schimba cursul actiunilor altora.
    Sfarsitul lumii va veni, pentru ca noi il vom lasa sa vina, lasand pe altii sa isi piarda credinta, lasandu-i in nepasarea lor. astfel raul se va inmulti, pana cand putinul bine care mai este, nu va mai conta. exista dintre voi vreunul atat de sfant, incat sa astepte sfarsitul lumii, stiind ca va fi ridicat la ceruri, fara suferinta? si daca da, unde este dragostea pentru aproapele, lasandu-l sa se piarda? chiar vreti sa treceti prin chinuri groaznice, pentru care Maica Domnului si Iisus se roaga ca omenirea sa nu treaca? dupa parerea mea, sfarsitul lumii poate fi amanat pana chiar cand nu se va mai putea. dar acum, chiar nu se mai poate?

    daca vreti sa va rezolvati problemele economice, invatati economie, management si cum sa va investiti bine banii.
    daca vreti sa va rezolvati problemele sufletului, mergeti la biserica, rugati-va, practicati invatatura lui Iisus.
    daca vreti sa rezolvati problemele sociale, incepeti cu voi insiva, fiti atenti la comportamentul propriu, invatati marketing, psihologie, metode de a comunica eficient mesajul vostru catre profani.
    daca nu, puteti sa ramaneti victime si sa lasati totul in voia sortii, dar daca Dumnezeu inseamna dragoste, atunci orice efort care este facut pentru a face bine, va fi rasplatit.
    trebuie sa ne miscam rapid si sa folosim „arme” moderne, pentru ca batalia este de ordin psihologic si va trebui sa fim tari in credinta.

    Apreciază

   • double_M said, on mai 8, 2010 at 9:37 am

    sau, calugariti-va! aveti puterea asta?

    Apreciază

 20. kosk said, on mai 8, 2010 at 12:57 am

  double_M adica toti sa devenim luptatori in sensul de antreprenori? Ca io asta am inteles..da’ s’ar putea sa nu fi inteles bine. Lozincile stahanoviste pastreaza le pentru tine, foarte multi in Ro au murit de epuizare, stres, accidente etc muncind ca sclavii pe plantatie la diversi imbogatiti sau la multinationale.Si inca se moare. Mai lejereanu cu demagogia.

  Apreciază

  • double_M said, on mai 8, 2010 at 9:07 am

   @kosk
   consider ca fiecare ar trebui sa incerce sa devina un intreprinzator, sau cel putin sa incerce sa se detaseze de mentalitatea de angajat. fiind angajat, mereu vei fi sclav, mereu vei avea datorii si mereu vei fi nevoit sa accepti compromisuri, pentru a te intretine. as prefera o mentalitate de tipul, oricand angajabil, dar asta necesita profesionalism si performanta in anumite domenii. sunt altfel lucrurile in realitate?
   voi nu v-ati gandit niciodata, ca anumite lucruri ne-au fost bagate in cap de catre societate, inca de cand suntem mici? asta cauta masonii: forta de munca! mase care sa fie conduse de elite. si pot sa faca lucrul asta, pentru ca ia uitati, o scadere de salariu, da peste cap sute de mii de oameni! si cati nu sunt sclavii banilor, tocmai pentru ca au un salariu atat de mic! cei care au murit in multinationale, tot sclavii banilor se numesc, pentru ca sunt dispusi sa faca orice pentru a castiga un salariu mare. vad cumva gresit eu lucrurile?
   punand punctul pe i, in Romania este nevoie de forta performanta de munca, este nevoia de asociatii si imm-uri, majoritatea in productie! pentru ca noi importam mancarea, avand potential de a hranii tara noastra plus alte tari. mi se pare tragic acest lucru! politicienii nu vor face nimic pentru noi, pentru ca ei au puterea, dar inimile slabe.
   in schimb, in ceea ce priveste lupta, trebuie sa luptam intru credinta in Dumnezeu si Iisus Hristos! trebuie sa ne luptam cu fortele raului, prin exemplu personal, dar cat de greu este acest lurcu…

   Apreciază

   • Anonim said, on mai 8, 2010 at 6:35 pm

    @ double_M
    treaba cu intreprinzatorul daca o faci in Duhul Lui Dumnezeu poate fi interesanta adica non profit doar pentru a manca o mica sau mai mare comunitate, unde se va si ajunge in scurta vreme de va voi Dumnezeu sa ne impacam unii cu altii. In caz ca intercalezi banci, plati, supermarket-uri, finantari UE e numai pustiire, au grija sa te destabilizeze (poate meritat din punct de vedere Divin, pentru pacatele noastre), oricat de bun si de beton ti-ai face planurile banii vor disparea in maxim 2 ani pentru a induce sentimente de groaza si panica, necesitatea unei solutii globale. Despre intreprinzator vorbesc din experienta cuiva afacere in crestere pe la 3 mil eur dusa in cap de sistemul financiar bancar romanesc.

    Apreciază

 21. daniel said, on mai 8, 2010 at 5:10 am

  @ double M,

  dragul meu prieten,

  Trebuie sa stii, de la inceput, a-ti folosi mintea pentru a face bani este complet neplacut in ochii Domnului.
  Omul trebuie sa voiasca a munci cu mainile. Tot ce este masina si masinatiune mecanica, electrica etc. este uriciune in fata Domnului, cat si in fata mea. Tu nu intelegi acum de ce am scris asa …
  Cine alearga la Domnul Iisus devine din ce in ce mai harnic, mai iute si mai plin de pace si incredere in bine.
  Ajungi iute ca furnica si in acelasi timp plin de pace si liniste ca oceanul. Asa face Domnul cu cei care Il iiubesc pe el.
  Iti marturisesc din propria mea experienta. Numai prin credinta intelege inima ta.
  Spui bine: prin munca ne vom reface.
  Dar raspunde acum inimii tale: cine sunt eu sa pot lucra ceva daca Domnul nu imi da?

  hai, deja avem multe de infaptuit,

  cu bine,

  va multumesc,

  Daniel

  Apreciază

  • Anonim said, on mai 8, 2010 at 6:27 pm

   @ daniel

   “Tot ce este masina si masinatiune mecanica, electrica etc. este uriciune in fata Domnului,” mi-ar fi de folos daca ai detalia putin

   Multumesc

   Apreciază

 22. luchiana said, on mai 8, 2010 at 1:52 pm

  @Daniel

  Multumesc de gandurile si vorbele de incurajare. Stiu ca Domnul ne vorbeste pe orice cale spre intarirea in credinta spre a trece dincolo cu nadejde si bucurie.

  Doamne ajuta ca familia crestina sa creasca si sa se intaresca in Tine si cu Tine!

  Apreciază

 23. […] Dupa interventia televizata a presedntelui Basescu, scriam in articolul VIDEO – FMI si marioneta Basescu au decis: Reducerea veniturilor bugetarilor cu 25%, a pensiilor s… ca vor mari si taxele, doar ca nu puteau s-o faca inainte de a lovi in bugetari. Si iata ca asa va […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: