SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: EXPERIMENT – CO2 e benefic plantelor

Posted in CO2, poluare by saccsiv on mai 6, 2010

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 6, 2010 at 1:27 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. luchiana said, on mai 6, 2010 at 1:31 pm

    Experimentele adevarate sunt secrete.
    Ne sunt „puse pe masa” numai acelea care ne sperie, ne arata cat de nocivi suntem pentru creatia lui Dumnezeu.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 6, 2010 at 1:55 pm

      luchiana

      Surioara mea, filmuletul arata ca CO2 nu este catalogabil poluant, asa cum sunt indoctrinate masele. Altfel spus, cu cat mai mult CO2, cu atat mai multe plante si deci cu atat mai mult oxigen. Asta daca ar fi lasate sa creasca si nu le-ar distruge ca bezmeticii, prin defrisari sau incendieri.

      Slugoii ELITELELOR insa ce fac? Spun ca CO2 e un mare rau. Si ajung la calcule demente:

      CALCULE RECI: planificarea familiala este cel mai ieftin mod de a reduce emisiile de carbon

      https://saccsiv.wordpress.com/2009/12/09/calcule-reci-planificarea-familiala-este-cel-mai-ieftin-mod-de-a-reduce-emisiile-de-carbon/

      Apoi vin si cu alte “solutii”: sa instaleze vaste retele de copaci artificiali care sa absoarba CO2. Deci nu sa planteze copaci ce sa ne dea oxigen, ci … aspiratoare de CO2. Astfel incat si plantele ce inca mai sunt pe acest pamant sa aiba de suferit si sa se imputineze.

      E o intreaga actiune ticalosita la care ELITELE inchinatoare lui lucifer isi mana slugoii, care slugoi isi inchipuie ca facand asta, vor avea un loc caldut in viitoarea dorita societate depopulata de maine …

      Apreciază

  3. luchiana said, on mai 6, 2010 at 1:59 pm

    Saccsiv,

    Ai mare dreptate. Ne pacalesc cu asa zise experimente ca sa le dam dreptate…ca aici e problema, vor ca sa aiba consimtamantul nostru, sa devenim partasi la crimele lor asupra naturii si a oamenilor. Ticaloasa si diabolica gandire!

    Doamne lumineaza-ne intru cele sfinte!

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 6, 2010 at 2:07 pm

      luchiana

      Iertare, intelegi ca filmuletul din articol demonstreaza ca fiind falsa propaganda conform careia CO2 este poluant si deci rau pentru natura in ansamplul ei?

      Apreciază

  4. parereamea said, on mai 6, 2010 at 2:49 pm

    Este ceva ciudat cu filmuletul. Mi se pare tras de par.
    Planta din dreapta, cea din atmosfera cu CO2 mai mult, se misca foarte mult si in plus se vad niste raze de lumina vag rosietice pe fundalul negru. Se vede si reflexia acestor raze pe frunzele care apar rosietice cand partea de sus e indreptata spre camera de filmat. Cand razele sunt mai evidente parca planta se misca si mai mult.
    Evident filmul e marit ca turatie, dar de ce s-ar misca mult mai mult planta din dreapta daca nu cumva ea se misca spre a se indrepta spre sursa de lumina. Se stie ca plantele isi indreapta frunzele si toata tulpina la un moment dat spre sursa de lumina.
    Eu cred ca acea planta care e mai mare a avut si o sursa suplimentara de lumina.
    Considerand totusi ca razele de lumina ce se vad in dreapta sunt un efect luminos, ceva datorat filmarii, de ce oare ambele filme sunt filmate pe fundal negru.
    Ce fel de sursa de lumina au avut ca sa creasca? Ce sursa lumina doar planta si in spate nu? Nu pot sa imi dau seama cum au crescut plantele din moment ce nu e evidenta sursa de lumina.

    Legat de CO2, si un copil de a cincea invata la botanica ca plantele au nevoie de CO2 ca sa creasca. Ele absorb CO2 si elimina O2 . Deci e evident ca CO2 e hrana lor.

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Fotosinteza
    Dioxid de carbon + Apă + Energie luminoasă → Glucoză + Oxigen

    Apreciază

    • Dana said, on mai 6, 2010 at 7:13 pm

      Tocmai, nu este nevoie de nici un experiment. Se invata in scoala generala ca plantele se hranesc cu CO2. Orice copil isi poate da seama de minciuna cu CO2=poluant daca isi foloseste creierasul. De aceea se straduie unii sa distruga scoala si sa ne „invete” sa nu mai gandim cu capul nostru.

      Apreciază

    • agerstress said, on mai 7, 2010 at 2:55 pm

      Intr-adevar, pare ciudat cum s-a facut si cum s-a filmat experimentul dar se poate face acest experiment in orice laborator didactic si chiar in conditii de amator.
      Asa este, plantele „se hranesc” cel putin partial din CO2, mai bine zis extrag carbonul (C), eliberand oxigenul (O2) in atmosfera dar pentru asta au nevoie de lumina (pentru fotosinteza). Pana la aparitia frunzelor nu prea vad (dupa cunostintele noastre de botanica) cum poate fi influentata cresterea plantei de compozitia de CO2 din atmosfera. Este posibil ca tanarul lastar (inainte de a avea frunze), cat timp este verde sa fie capabil de fotosinteza? Culoarea verde ar confirma acest lucru dar la inceput este (aproximativ) alb. In orice caz, merita replicat acest experiment. Ar fi o tema interesanta pentru elevi si studenti si nu numai…

      Pe cat de mare nevoie au plantele de bioxid de carbon, avem nevoie noi de oxigen, pe care plantele il pot produce in mod „rezidual”.
      Am sustinut si eu cu alta ocazie ideea ca defrisarile abuzive au avut o enorma contributie la dezechilibrul dintre gazele atmosferice. Singura solutie viabila, stabila si sigura pentru refacerea acestui echilibru este impadurirea de urgenta a unor mari suprafete de teren.
      Unii asazisi oameni de stiinta au inaintat ideea inmagazinarii CO2 in recipiente sub presiune si stocarea acestora pe fundul oceanului. Acest procedeu, pe langa faptul ca este foarte riscant (eliberarea in mod accidental si brusc a unei mari cantitati de CO2 in atmosfera este fatala vietuitoarelor dependente de oxigen, printre care si noi, oamenii) ar conduce in timp la un si mai grav dezechilibru, explicat si de saccsiv, deoarece plantele au nevoie de acest gaz.

      Apreciază

  5. ROmanul said, on mai 6, 2010 at 7:54 pm

    Se stie de mult chestia asta. E in manuale de multa vreme. Cautati pe net dupa urmatoarele cuvinte: influenta co2 asupra cresterii plantelor in sere

    si veti afla ca „marirea cantitatii de dioxid de carbon in sera creste semnificativ recoltele de rosii sau alte legume. ” de la:
    http://www.incasa.ro/Cultivarea_legumelor_in_sera_4034_815_1.html

    sau la:

    http://www.scritube.com/economie/agricultura/PARTICULARITATILE-ECOLOGICE-AL13895.php

    scrie ca:
    „DIOXIDUL DE CARBON participa direct in procesul de fotosinteza. Cand in atmosfera concentratia de Co2 scade sub 0,03% se limiteaza actiunea favorabila a factorilor lumina, caldura, apa, hrana. O crestere a Co2 poate dubla activitatea fotosintezei.

    Masurile capabile sa duca la sporirea concentratiei de Co2 in aer : fertilizarea cu ingrasaminte organice, incalzirea cu biocombustibil sau administrarea directa cu Co2 este foarte importanta in cultura plantelor legumicole.

    In sere se poate imbogatii aerul cu Co2 prin folosirea dioxidului de carbon lichefiat in butelii, arderea metanului, a petrolului.”

    Deci se stie de mult ca mai mult CO2 e benefic plantelor.

    Sau cautati pe net dupa urmatoarele cuvinte: influienta concentratiei de co2 asupra fotosintezei si veti gasi o gramada de referate in care scrie de exemplu ca:

    „Pentru plantele terestre concentratia de CO2 este unul dintre cei trei factori limitanti pusi in evidenta de catre F.Blackman. Exceptand iluminarile foarte slabe (sub 1000 lucsi) si temperaturile scazute (sub 5 grade C), cantitatea de CO2 din atmosfera (0,03%) este puternic limitata; nivelul optim al concentratiei de CO2 se situeaza catre 0,1%, iar la concentratii mai mari de 2-5% , CO2 devine toxic.”

    In concluzie nivelul de co2 poate creste de 3 ori iar plantele se vor bucura … ca sa ma exprim asa.

    Apreciază

  6. luchiana said, on mai 7, 2010 at 5:32 am

    Iubite frate Saccsiv,

    Asa am inteles. Acest filmulet arata unul din putinele experimente reale.
    Multumesc pentru rabdare si intelegere.

    Doamne ajuta!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.