SACCSIV – blog ortodox

S-a descoperit ARCA LUI NOE, pe Muntele Ararat, in Turcia?

Posted in ARCA LUI NOE, NOE, POTOP by saccsiv on aprilie 29, 2010

   Citez din articolul Descoperire SENZATIONALA! Arca lui Noe, gasita in Turcia!:

   Relicvele, adica niste bucati de lemn au fost gasite ingropate intr-o zona situata la 4.000 de metri altitudine. Ca sa se convinga de autenticitatea lor, exploratorii au testat bucatile despre care spun ca sunt parte din Arca lui Noe, cu carbon 14.

In urma analizelor de laborator s-a constatat ca vechimea lor este 4.800 de ani, ceea ce inseamna ca dateaza cam din aceeasi perioada cand ar fi avut loc evenimentele relatate in Biblie.

   Despre Muntele Ararat s-a crezut mereu ca ar fi locul unde imensa nava si-ar fi gasit sfarsitul, iar credinciosii si literatii au sperat intotdeauna ca acolo sa se descopere dovezi ca povestirile biblice sunt adevarate.

   „Nu suntem siguri 100% ca este vorba despre arca, insa suntem siguri 99,9%”, a declarat Yeung Wing-cheung, regizor de filme documentare chinez originar din Hong Kong si membru al echipei de exploratori numita Noah’s Ark Ministries International.

Ahmet Ertugrul, conducatorul echipei de cercetare, a fost primul care a aflat despre locul in care a fost gasita structura din lemn. Potrivit acestuia, in iunie 2008, o cunostinta i-a spus ca in zona s-ar afla un loc secret in care ar sta ascunse printre roci vulcanice si gheata, mai multe bucati din Arca lui Noe. Dupa ce s-a convins cu ochii lui ca s-ar putea ca amicul sau sa aiba dreptate, Ertugrul a chemat echipa de cercetatori. Dupa doi ani de sapaturi, arheologii au facut descoperirea.

   De-a lungul timpului, au fost mai multe descoperiri legate de Arca lui Noe, cea mai importanta fiind cea a arhelogolui Ron Wyatt, din 1987. Atunci, Guvernul Turciei a declarat zona respectiva Parc National.

   Si totusi, exploratorii de acum sustin ca actuala lor descoperire este mai aproape de adevar si ca sunt sanse mult mai mari ca bucatile din lemn chiar sa fie parte din Arca lui Noe. In acest sens, ei au apelat chiar si la un expert olandez, cunoscut pentru cercetarile sale legate de potopul biblic. Astfel, olandezul Gerrit Aalten a declarat ca “exista dovezi de netagaduit ca structura gasita pe Muntele Ararat, in estul Turciei este parte din legendara Arca a lui Noe”.

   Exploratorii spun ca structura arcei descoperita acum implica mai multe compartimente, unele separate prin grinzi de lemn, despre care se presupune ca gazduiau animalele. Mai mult decat atat, echipa de arheologi a exclus ideea potrivit careia zona in care au gasit relicvele ar fi fost locuita, pentru ca nu s-au descoperit in regiune dovezi ale prezentei umane.

   Oficialitatile turce locale vor cere Guvernului de la Ankara sa solicite UNESCO sa acorde regiunii statutul de patrimoniu mondial, pentru ca situl arheologic sa fie protejat pe parcursul sapaturilor viitoare.

   Povestea biblica spune ca Dumnezeu a hotarat sa trimita potopul asupra Pamantului dupa ce a realizat cata nedreptate se regaseste printre oamenii. Atunci, El i-a spus lui Noe sa contruiasca o arca si sa aduca pe ea cate o pereche – mascul si femela – din fiecare specie de animale.

   In decursul istoriei, au fost lansate numeroase ipoteze in incercarea a gasi explicatii plauzibile in legatura cu potopul biblic. Una dintre ele, aparuta in anii ’90, ii are ca autori pe geologii William Ryan si Walter Pitman.

   Potrivit acestora, potopul in sine ar fi avut loc inainte de momentele relatate in Bibile si ar fi fost local, nicidecum global.

   Mai exact, Ryan si Pitman au mers pe ideea ca revarsarea Mediteranei in lacul care urma sa devina mai tarziu Marea Neagra a inspirat de fapt povestea potopului biblic.

   Cei doi au cules mostre ale sedimentelor marine aflate in adancul Marii Negre si au demonstrat ca aceasta zona a fost candva tinut uscat. Ulterior, aici s-a format un lac cu apa dulce. Apele sale au devenit sarate prin revarsarea Mediteranei in el.

   Comentariu saccsiv:

   Desigur, articolul nu putea sa nu sublinieze ca „povestea potopului” ar fi fost inspirata de inundatii locale, „nicidecum globale” …

   Nu stiu daca chiar au gasit-o sau doar pregatesc terenul pentru o deziluzie: sa demonstreze pe urma ca de fapt nu-i Arca si ca atare cele scrise in Sfanta Scriptura sunt doar un basm si bla bla bla.

   Oricum, si daca au gasit-o si daca nu, eu tot cred ca a existat, asa cum cred si multe altele, ca orice habotnic incorect politic:

Documentare celebre: „INCREDIBILE CREATURI CE SFIDEAZA EVOLUTIA” (subtitrare in limba romana)

De ce cucerirea spatiului cam bate pasul pe loc?

VIDEO: Ciudatenie in imaginile transmise de Deep Impact, in care se vede miscarea de rotatie a pamantului?

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 29, 2010 at 8:21 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Iubesc Patriarhul said, on aprilie 29, 2010 at 9:34 am

    Dar arca lui Noe nu era deja descoperita? Parca apare si in filmul „ingerul digital”.

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 29, 2010 at 9:37 am

      Iubesc Patriarhul

      Erau filmari din timpul expeditiei ruse. Parca.

      Apreciază

  3. Romeo2110 said, on aprilie 29, 2010 at 9:41 am

    Filme din clasa Discovery au prezentat sporadic in ultimii ani stiri despre Arca lui Noe.

    Se pare ca aceasta a fost localizata cu certitudine de exploratori rusi inainte de primul razboi mondial. daca nu ar fi izbucnit razboil, expeditia ar fi fost reluata. La o manastire armeana-monofizita se gasesc parti (lemne) din corabia lui Noe, pe care calugarii sustin ca le-ar fi adus cu mult timp in urma.

    O avalansa ar fi acoperit / deplasat resturile arcei, si cum altitudinea la care aceasta se gaseste este 4000-5000 de metri, avem zapezi vesnice. Diverse fotografii aeriene -dupa avalanse sau topirea partiala a zapezii- ofereau ceea ce se specula a fi parti din arca, arca ce ramanea acoperita de zapada in cea mai mare parte.
    Suprafate ce trebuie explorata -varful muntelui- este cam de 40 Km patrati – comparabila cu a muntilor Bucegi; zona turca, in care este arca este greu accesibila cercetatorilor de rand – un fel de restrictionare facuta dupa toanele autoritatilor locale.

    Implicarea organizatiilor masonice de tip unesco nu este de bun augur; dupa cum se stie manuscrisele de la Marea Moarta au fost ‘achizitionate’ in mare majoritate de statul Israel. Zeci de ani de zile, s-au publicat doar textele eseniene. Concluziile ce decurgeau de aici: „crestinismul provine dintr-o secta eseniana”. Diverse fotocopii tarii ale manuscriselor eseniele arata ca Septuaginta este confirmata pana la cel mai mic detaliu de manuscrise, in timp ce textul masoretic este un fals – numai cartea lui Isaia – versiunea eseniana de acum 2100 de ani are 1850 de fiferente fata de Isaia versiunea masoretica.
    De asemenea Vulgata fer Ieronim -textul oficial al Vaticanului dupa concilui de la Trento sec XVI- , care a avut dascali evrei, ce l-au ajutat sa traduca din ebraica textul VT, are diferente (greseli) majore de traducere in comparatie cu versiunea esenienilor.

    Mai mult ca sigur, rezultatele vor fi manipulate de globalisti, Turcia moderna inaugurata de Ataturc fiind condusa neintrerupt de masonerie.

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Ararat

    Apreciază

  4. luchiana said, on aprilie 29, 2010 at 10:58 am

    Fiecare vrea sa fie descoperitorul…

    Apreciază

  5. Vremurile de pe urmă said, on aprilie 29, 2010 at 3:02 pm

    mai da multe descopera astia. Dar cine stie…

    Apreciază

  6. Diego said, on aprilie 29, 2010 at 8:10 pm

    Se stia demult ca arca lui Noe a fost descoperita sunt zeci de articole pe site-ul answersingenesis http://www.answersingenesis.org/articles/am/v2/n2/ark-been-found, a fost foarte mirat cand am aflat stirea pe descopera.ro, titlu este incorect, cel putin trebuia sa se spuna sa redescoperit, pe site-ul protv-ului si descopera.ro sunt folosite cuvinte precum senzational si incredibil cea ce inseamna ca au fost foarte uimiti de aceasta, fiind o dovada impotriva evolutionismului.

    Apreciază

  7. constructii said, on aprilie 29, 2010 at 8:19 pm

    SENZATIONAL! inca o magarie!

    Apreciază

  8. Romeo2110 said, on aprilie 30, 2010 at 4:36 am

    Revin cu o corectura: s-ar putea ca suprafata ce trebuie cercetata sa fie de 400 Km patrati – varful muntelui. Nu sunt sigur de cifre.
    Oricum nu este mare.

    Apreciază

  9. binnur said, on mai 1, 2010 at 2:50 pm

    ROMEO2110–400KM*-VIRFUL MUNTELUİ ???!!!???
    400 KM ….ADİCA DİN BUCUREŞTİ……PINA LA GRANİTZA CU TURCİA…..V ATZİ INCURCAT IN CALCUL,STİMATE ROMEO !!!PRECİS !!!

    Apreciază

    • Diego said, on mai 1, 2010 at 5:01 pm

      binnur

      Tu ai facut o foarte mare confuzie 400 km patrati, nu distanta, una e suprafata una e distanta, 400 km patrati e echivalent cu suprafata unui stat liliputian, de exemplu Andorra care are un peste 400 km patrati.
      Si intreadevar nu e suprafata chiar mare, totusi nush cat de acesibila e zona pentru explorare.

      Apreciază

  10. binnur said, on mai 2, 2010 at 11:25 am

    DİEGO- AM FACUT DOAR O COMPARATZİE SİMBOLİCA,PT. A Fİ MAİ CLAR CAM CIT INSEAMNA 400 KM.,SPECİAL NU AM ZİS -*PATRATZİ*-,,ASTFEL SE VA INTZELEGE MAİ BİNE CONFUZİA,DV. ATZİ AUZİT DE VREUN VIRF ,SAU MUNTE CU O ASTFEL DE SUPRAFATZA ?!? EU INCA NU !!!! DAR DACA DV.ŞTİTZİ!!! VA ROG SA *MA LUMİNATZİ* Şİ PE MİNE !!!! va multzumesc anticipat

    Apreciază

    • Diego said, on mai 2, 2010 at 5:16 pm

      Varful nu poate sa fii avut atata suprafata, dar poate ca ramasitile arcei sa se fii imprastiat, insa intreg muntele poate sa aiba aceasta suprafata , plus ca sunt 2 varfuri unul se numeste Marele Ararat si altul Micul Aratat, poate ca suprafata e un pic cam mare dar nu este deloc exagerat, am cercetat pe google map si vazut ca in jurul muntelui pe aceasta suprafata inaltimile sunt cuprinse de la peste 2000 de m pana la 5000 m pana in varfuri, dar ce atata vorbarie resturile arcii lui Noe este acolo, si se pare ca e si descoperita.
      Nu are nici o legatura suprafata cu distanta la cea ce ai vrut sa spui, intestinele umane au o lungime de 10 metri si in ce volum incap?

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.